Sierpniowe Panny Młode cz.II - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-05, 18:36   #3931
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II

Ninitoja w opisie nie jest wyszczególnione na próbki i właściwe zaproszenia,bo pisze ogólnie,że termin realizacji od 7 do 14 dni roboczych.Dzisiaj mija 15 dzień roboczy.Ok,ja wiem,że to jest napisane,ale myślałam,że z próbkami pójdzie im szybciej...

Gwiazdeczka ale tylko te zaproszenia mi się podobają Przejrzałam całe Allegro i dziesiątki stron na googlach. I kupa

Tak narzekacie na ceny welonów,a mój jest za 900 zł.
Mimo wszystko nie mogę nigdzie zamówić,bo ciężko znaleźć np.na All 3 metrowy welon z koronką,a do tego koronka musi pasować do koronki z sukni.Nie mam wyjścia,ale taki welon to moje marzenie...
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 18:36   #3932
Kwiatuszek1604
Wtajemniczenie

witam
ja rowniez jestem sierpniowa panna mloda 27.08.2011
tak sie zastanawiam kiedy zaczac rozdawac zaproszenia jak myslicie czerwic to nie zapozno?
Kwiatuszek1604 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 18:44   #3933
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny

co do fryzury to nie chce mieć za bardzo wystających włosów nad głowę - różnica między mną a Tż jest nie wielka.
welon od góry mi się nie podobał, drażnił mnie - panie w salonach tylko tak przypinały

myślę o czymś takim
http://forum.we-dwoje.pl/files/kok_264.jpg
też tak miałam
ta fryzura jest super
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
dawno mnie nie było :/
z nowości ślubnych: rozdajemy pomału zaproszenia, a w weekend kupiłam śliczne fioletowe buty i tak się zastanawiam czy nie zmienić dodatków na fiolet.

suknia pewnie większości z Was się nie spodoba, ale już pozamiatane ... proszę o pomoc
które lepsze dodatki: czerwone czy fiolet ?
czy taka biżuteria i fryzura pasuje ?

fiolet => https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...&postcou nt=618
czerwone/bordo => https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...&postcou nt=621
suknia => https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...&postcou nt=625
buty jedne i drugie ładne bizu i kwiaty ładniejsze fioletowe chociaż sama będę mieć chyba czerwone
fryzurka bardzo fajna podoba mi się coś takiego prostego tylko jak w taki kok na boku wtedy się wpina welon
Stary 2011-04-05, 18:51   #3934
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kwiatuszek1604 Pokaż wiadomość
witam
tak sie zastanawiam kiedy zaczac rozdawac zaproszenia jak myslicie czerwic to nie zapozno?
Witaj

a do kiedy macie potwierdzenie ??
dla mnie czerwiec to stanowczo za późno, my już zapraszamy...

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 18:55   #3935
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Mimo wszystko nie mogę nigdzie zamówić,bo ciężko znaleźć np.na All 3 metrowy welon z koronką,a do tego koronka musi pasować do koronki z sukni.Nie mam wyjścia,ale taki welon to moje marzenie...
O matko, 900 zł za welon. Padłam

Cytat:
witam
My będziemy rozdawać tak na przełomie maja i czerwca.

Jenny, ja na czerwień bym stawiała.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 18:58   #3936
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Gwiazdeczka ale tylko te zaproszenia mi się podobają Przejrzałam całe Allegro i dziesiątki stron na googlach. I kupa

No to faktycznie kupa Zadzwon do niej i zapytaj co sie dzieje...
Welon za 900zl????? w zyciu Ale rozumiem, ze jak to twoje marzenie to taki musi byc. Kazdy ma inne priorytety

Cytat:
witam
Hej. Ja mysle, ze troszke za pozno. Zwyczajowo daje sie ok 3 mce przed

Wiecie co??? Kupilam sobie buty Niechcaco zobaczylam je z autobusu i specjalnie wysiadlam. Kosztowaly tylko 8f (ok40zl) i moze nawet zaloze je do sukni slubnej Nie sa to moze typowe buty slubne ale sa tak wygodne, ze z pewnoscia przetanczylabym cale wesele. Na zywo pieknie sie mienia
A jak nie to na poprawiny beda akurat.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4050146.jpg (51,1 KB, 46 załadowań)
Stary 2011-04-05, 19:05   #3937
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Ostatnio tez zaczelam zwracac uwage na bukiety z gozdzikow
Piekne maja kolory i chyba sa raczej z tej tanszej polki???
To raz, a dwa są bardzo trwałe. Mi stały w wazonie 2 tygodnie bez uszczerbku na zdrowiu takie niczym nie traktowane kwiaciarniane.

Cytat:
Napisane przez ninitoja Pokaż wiadomość
Trzymam dziewczyny za Was kciuki, żebyście znalazły jak najszybciej pracę. Sama też kiedyś szukałam pół roku, więc wiem jak to jest...
To za mnie też trzymaj, tak na przyszłość

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
Wybraliśmy obrączki
Bardzo ładne. Ja na początku też chciałam proste, bo myślałam, że Łoś zdobionych nie założy. A on mnie zaskoczył i wybierał takie bardzo skomplikowane wzory. W końcu wybraliśmy coś pomiędzy

Cytat:
Jak dla mnie wszystko bardzo ładnie dobrane w obu zestawieniach. Osobiście byłabym za fioletem (bo sama będę taki kolor mieć, i też polowałam przez chwilę na te butki w deichmannie). W sumie na początku też mieliśmy mieć bordo. Całą masę dodatków w tym kolorze miałam na dysku. Aż nagle nam coś się odmieniło. A moja mama tylko skwitowała że "dobrze bo biało czerwono to tak partyjnie"

Cytat:
Czekam już 3 tygodnie na PRÓBKI (sztuk 4) zaproszeń!!! Ta baba jest niemożliwa!! Nie wiem czy zdąży mi zrobić właściwe zaproszenia,żebym od 1 maja mogła je już rozdawać
To w takim tempie średnio się dasz radę wyrobić... Napisz do niej i jeśli jeszcze nie wysłała, to ja bym zrezygnowała. Tragedia jakaś. Jak nigdzie nie możesz znaleźć takich samych to może poproś kogoś, kto robi takie zaproszenia, to by Ci zrobił. A nuż wyjdzie taniej niż u tej pani...
Btw. wrzucałaś tu zdjęcie tych zaproszeń? Jeśli nie to pokaż, może pomożemy szukać kogoś innego, kto Ci je zrobi.

Cytat:
Co do grawerowania, to mialam fuksa-bo jak wiecie, obraczki mam juz od stycznia i tez bedziemy chcieli na nich grawer, mial byc zrobiony od razu - data i nasze imiona, ale Pan jakos zapomnial i mowil ze zrobimy grawer pozniej. Cale szczescie, bo przeciez zmienilismy date slubu Jakas opatrznosc chyba.
Fuksiara

Cytat:
To ja już nie narzekam. Dodam tylko, że swego czasu oglądałam welon za dużo więcej, ale szczerze mówiąc średnio warty aż tyle.

Cytat:
witam
witam
teoretycznie savoir vivre mówi, że powinno się zawiadomienia rozsyłać około 3 miesięcy przed planowaną datą ślubu. Widzę, że masz termin taki jak my. Weź więc pod uwagę tych krewnych, którzy mają np. dzieci w wieku szkolnym, czy pracujących, którzy muszą dużo wcześniej wiedzieć, kiedy urlop planować. Tak samo ewentualni dojeżdżający z daleka. Wcześniej rozdając zaproszenia dajesz sobie też komfort ze względu na to, że dużo osób od razu odmawia/potwierdza, dzięki czemu wiesz na czym stoisz, i ewentualnie komu noclegi rezerwować itp itd.
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 19:05   #3938
ninitoja
Rozeznanie

butterfly20 ciężko jest mi Tobie doradzić. Trochę patowa sytuacja skoro nie ma tych zaproszeń nigdzie indziej. Może zadzwoń do kobity i spytaj skąd to opóźnienie i kiedy mogłabyś się spodziewać zaproszeń jeśli je zamówisz. Jeśli kobieta będzie nieprzyjemna, będzie to znak żeby może jednak odpuścić, niż później nerwy tracić.
Jeśli zaproszenia są z allegro, warto poczytać czy inni kupujący mieli jakieś problemy z przedłużającą się dostawą.

My pewnie zaczniemy rozdawać zaproszenia jak tylko przyjdą, czyli w Święta. Wtedy będzie na to czas i trochę rodziny się też zjedzie, więc będzie okazja. A pozostałe, przy każdej późniejszej sposobności. Najpóźniej w czerwcu chciałabym mieć sprawę z głowy.

ninitoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 19:07   #3939
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Ninitoja w opisie nie jest wyszczególnione na próbki i właściwe zaproszenia,bo pisze ogólnie,że termin realizacji od 7 do 14 dni roboczych.Dzisiaj mija 15 dzień roboczy.Ok,ja wiem,że to jest napisane,ale myślałam,że z próbkami pójdzie im szybciej...

pokażesz te zaproszenia?? ja jestem na etapie oglądania dopiero...
Stary 2011-04-05, 19:20   #3940
Kwiatuszek1604
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj

a do kiedy macie potwierdzenie ??
dla mnie czerwiec to stanowczo za późno, my już zapraszamy...
na trzy tygodnie przed slubem, moze masz racje ze czerwiec to troche pozno

dzieki dziewczyny za dorade

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość

witam
teoretycznie savoir vivre mówi, że powinno się zawiadomienia rozsyłać około 3 miesięcy przed planowaną datą ślubu. Widzę, że masz termin taki jak my. Weź więc pod uwagę tych krewnych, którzy mają np. dzieci w wieku szkolnym, czy pracujących, którzy muszą dużo wcześniej wiedzieć, kiedy urlop planować. Tak samo ewentualni dojeżdżający z daleka. Wcześniej rozdając zaproszenia dajesz sobie też komfort ze względu na to, że dużo osób od razu odmawia/potwierdza, dzięki czemu wiesz na czym stoisz, i ewentualnie komu noclegi rezerwować itp itd.
teraz zaczynam to dopiero dostrzegac, wczesniej nie bralam tych rzeczy pod uwage fakt ze wszyscy wiedza o slubie i kto bedzie zaproszony wiec nie ma co zwlekac tylko zapraszac
kolejny problem, zaproszenia trzeba wybrac
Stary 2011-04-05, 19:28   #3941
martitaw
Raczkowanie

Cytat:
witam
dla mnie czerwiec to trochę za późno.. Myślałam, żeby ruszyć w okolicach świat i długiego weekendu ale nie wiem czy nam się uda, bo listy gości jeszcze nie zamknęliśmy i zaproszeń też nie wybraliśmy
Stary 2011-04-05, 19:33   #3942
Kwiatuszek1604
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martitaw Pokaż wiadomość
dla mnie czerwiec to trochę za późno.. Myślałam, żeby ruszyć w okolicach świat i długiego weekendu ale nie wiem czy nam się uda, bo listy gości jeszcze nie zamknęliśmy i zaproszeń też nie wybraliśmy
u nas lista prawie zamknieta ale co do zaproszen to hmm nie mozemy sie zdecydowac co do ich wyboru... ale teraz mysle ze dobrze bedzie zaczac rozdawac w maju
Stary 2011-04-05, 20:33   #3943
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
jusztyska, dawno Cię nie było Trzymam kciuki za pracę, żeby coś się szybciutko znalazło !
Ale zazdroszczę załatwionej poradni... To jeszcze przed nami
Na ten Wasz papier to chyba dopiero drzewa ścinają Co za ludzie, ile można czekać

niunia32 fajny welonik Ja będę mieć wprawdzie zupełnie inny, bez lamówki (bo takie wolę) i długi, ale Twój jest ładny Widzę tam chyba kryształki na nim? Ja zamawiam w salonie, 200 zł chyba będzie kosztował, ale mam sukienkę ecru i bałabym się zamawiać gdzie indziej, bo odcień mógłby być inny.
ano nie było mnie parę dni rozpieszczałam TŻ
papier ma być ponoć w czwartek...:/ mam nadzieje, że się w końcu zjawi, bo TŻ ma już dość moich ciągłych pytań o to, ale nic nie poradze, że mnie to drażni, że tak długo go nie ma...

ja właśnie też dlatego w salonie będę zamawiała, martwie się, że na allegro zamówie w innym odcieniu

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Dziękuję wszystkim za przywitanie

Przygotowania ruszyły pełną parą niedługo po zaręczynach. Salę już mamy, orkiestrę i fotografa również. Muszę jeszcze zadzwonić w sprawie cateringu bo mamy umówiony z nimi termin tylko muszę się jeszcze umówić i spotkać żeby podpisać umowę.
Nauki zaczynamy po niedzieli od poniedziałku 11.04 do 15.04

Hmmm co więcej Zaproszenia się tworzą mimo że mam jeszcze masę czasu ale robię sama i czasu strasznie na nich schodzi. Księgę gości też w sumie sama robię a właściwie obicie tej księgi i to co w niej będzie bo przerabiam kronikę kupioną w papierniczym

TŻ się śmieje że ja to bym chciała aby było jak w bajce
to fajnie, że już przygotowania w toku
myślę, że każda z nas chciałaby, żeby było jak w bajce..

Cytat:
Wybraliśmy obrączki Tzn w sumie K. wybrał, bo w tej kwestii chciałam, żeby to jemu przede wszystkim się podobały Mnie też się podobają, są dość delikatne i klasyczne. Ja jestem w ogóle zwolenniczką błyszczących i gładkich obrączek z żółtego złota, ale K. chciał, żeby był na nich jakiś element ozdobny i wybraliśmy podobne do tych w załączniku, z falą tylko że:
- całe gładkie (błyszczące) a nie matowione,
- bez żadnych kamyczków,
- fala jest troszkę gęstsza, a nie taka rozciągnięta

(niestety nie znalazłam zdjęcia obrączęk bardziej podobnych do naszych niż te )
Widzieliśmy takie, tylko że całe matowe, były śliczne, ale woleliśmy błyszczące i w sumie w ciemno wybraliśmy te błyszczące. Ale pan jubiler obiecał, że gdyby nam się te nie spodobały to nam zmatowi Więc ryzyka nie ma.
Mieliśmy swoje złoto, więc płacimy tylko za zrobienie W środku będzie grawer.
bardzo ładne! uwielbiam prostotę w obrączkach i też najbardziej podobają mi się żółte, błyszczące, ale TŻ chce łączone białe i żółte złoto

Cytat:
Cześć
z nowości ślubnych: rozdajemy pomału zaproszenia, a w weekend kupiłam śliczne fioletowe buty i tak się zastanawiam czy nie zmienić dodatków na fiolet.

suknia pewnie większości z Was się nie spodoba, ale już pozamiatane ... proszę o pomoc

ja bym bordo wybrała
ale to subiektywne bo sama taki kolor wybieram
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 20:34   #3944
sanderek5
Raczkowanie

Ufff... Przebrnęłam... Nie było mnie 1.5 dnia na wątku, a Wy tyle naprodukowałyście :P
Gratuluję wszystkim ślubnych zakupów i trzymam kciuka za szukających pracy (sama szukam :P )
Kinga - piękne buty!! Takie w moim stylu Ale mam zupełnie inne, ale za to zabójczo wygodne Między mną, a TŻ nie ma żadnej różnicy wzrostu, więc cokolwiek bym nie założyła, to będę wyższa od niego, ale mam najpłaściejsze buty, jakie w życiu widziałam, więc myślę, że będzie ok
Niunia - welon super Też zamawiałam przez All, ale robiony na zamówienie :P

Cytat:
Cześć

Suknia super Ale absolutnie bez trenu moim zdaniem Z trenem optycznie wydaje się ciężka i hmmm... niestabilna? :P Lepiej wygląda bez trenu A co do dodatków, to moim zdaniem BEZAPELACYJNIE FIOLET A fryzurka super!

Cytat:
Cześć dziewczyny
Poczytałam Was i teraz chciałam się pożalić...

Czekam już 3 tygodnie na PRÓBKI (sztuk 4) zaproszeń!!! Ta baba jest niemożliwa!! Nie wiem czy zdąży mi zrobić właściwe zaproszenia,żebym od 1 maja mogła je już rozdawać
Bez przesady, żeby tyle czekać... Pokaż te zaproszenia, może faktycznie coś wykombinujemy. (Jak już pokazywałaś, to pokaż jeszcze raz, bo mam sklerozę :P )

Cytat:
[COLOR=darkslateblue]
Co do grawerowania, to mialam fuksa-bo jak wiecie, obraczki mam juz od stycznia i tez bedziemy chcieli na nich grawer, mial byc zrobiony od razu - data i nasze imiona, ale Pan jakos zapomnial i mowil ze zrobimy grawer pozniej. Cale szczescie, bo przeciez zmienilismy date slubu Jakas opatrznosc chyba.
Faktycznie super zbieg okoliczności Ale to by nie było problemu, bo w złocie łatwo jest zeszlifować i zrobić nowy grawer :P

Cytat:
witam
Witaj Moim zdaniem za późno Przyłączam się do innych, że NAJPÓŹNIEJ 3 miesiące przed ślubem. My już prawie wszystkie mamy rozdane :P

Cytat:
[COLOR=darkslateblue]
Wiecie co??? Kupilam sobie buty Niechcaco zobaczylam je z autobusu i specjalnie wysiadlam. Kosztowaly tylko 8f (ok40zl) i moze nawet zaloze je do sukni slubnej Nie sa to moze typowe buty slubne ale sa tak wygodne, ze z pewnoscia przetanczylabym cale wesele. Na zywo pieknie sie mienia
Buty są świetne Przypomnij mi, jaką masz suknię

Cytat:
Bardzo ładne. Ja na początku też chciałam proste, bo myślałam, że Łoś zdobionych nie założy. A on mnie zaskoczył i wybierał takie bardzo skomplikowane wzory. W końcu wybraliśmy coś pomiędzy

Jak dla mnie wszystko bardzo ładnie dobrane w obu zestawieniach. Osobiście byłabym za fioletem (bo sama będę taki kolor mieć, i też polowałam przez chwilę na te butki w deichmannie). W sumie na początku też mieliśmy mieć bordo. Całą masę dodatków w tym kolorze miałam na dysku. Aż nagle nam coś się odmieniło. A moja mama tylko skwitowała że "dobrze bo biało czerwono to tak partyjnie"
A widzisz Twój TŻ Cię zaskoczył :P Mój też mnie co krok zaskakuje
A tekst Twojej mamy jest THE BEST

PS. Dziewczyny, a jaki grawer robicie?
My nie chcemy standardowo Data i imie, bo imie bedziemy pamietac, a z data nie chce TŹ ułatwiać :P ma pamiętać, a nie ściągę na palcu nosić :P

Może (BARDZO) nietypowo, ale my grawerujemy cytat z serialu (Może któraś z Was oglądała - amerykański serial komediowy - "Jak poznałem Waszą matkę" (How i met your mother)

Na obrączce TŻ:
It's gonna be legen...

A na mojej:
Wait for it... dary

Oryginalny cytat z serialu:
"It's gonna be legen... (Wait for it) dary" wiecie LEGENDARY :P

Moim zdaniem bardzo pasuje i dla nas jest ważny ten cytat A będzie niestandardowo :P ( Tak, jak się pewnie zorientowałyście - większość rzeczy u nas jest nieszablonowe).
Stary 2011-04-05, 20:38   #3945
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
witam

my będziemy zaoraszać na przełomie maja/czerwca i też ślubujemy 27 sierpnia

Cytat:
piękne !! !! !!
Stary 2011-04-05, 20:44   #3946
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość

my będziemy zaoraszać na przełomie maja/czerwca i też ślubujemy 27 sierpnia
My też chcemy zapraszać w tym samym czasie i wcale nie uważam, że to za późno. I tak ci, co mają być zaproszeni, to o tym wiedzą, więc nie będzie to żadne zaskoczenie, a raczej formalność. Zresztą u mnie taka tradycja rodzinna
Stary 2011-04-05, 20:50   #3947
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość
My nie chcemy standardowo Data i imie, bo imie bedziemy pamietac, a z data nie chce TŹ ułatwiać :P ma pamiętać, a nie ściągę na palcu nosić :P
My mamy tylko imiona, bez daty. Tak nam się podoba.
Myśleliśmy o wygrawerowaniu jeszcze 1 Kor 13,1−13 , ale stanęło na imionach tylko. Może na 1 rocznicę sobie coś dodatkowo wygrawerujemy.

U nas też o ślubie wiedzą wszyscy, zresztą zapraszamy tylko najbliższe 50 osób

Edytowane przez Almariel
Czas edycji: 2011-04-05 o 20:52
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 20:51   #3948
thea2
Zadomowienie

Jenny, ja wprawdzie sama dla siebie wybrałam inną sukienkę, ale Ty w swojej wyglądasz pięknie, fajnie podkreśla kształty, z tego co widzę serduszko ładnie wyeksponuje biust i moim zdaniem jest ładna I nie rozumiem szczerze mówiąc, skąd Twoje obawy, że się nie spodoba
Co do koloru to moim zdaniem pasuje ten i ten, ale ja osobiście (ze względu na upodobania kolorystyczne) wybrałabym fiolet. Ale pasuje ten i ten Fioletowa biżuteria- cudo Niezwykle romantyczna i elegancka
Co do tego, czy fryzurka pasuje to się nie wypowiem, bo ja jakoś nigdy nie widzę, czy coś do czegoś pasuje czy nie. Ale fryzura świetna, będę miała właśnie coś takiego (pozwoliłam sobie zapisać to zdjęcie ). Jak dla mnie- idealna!!

butterfly, kurcze, ludzie czasem nie zdają sobie sprawy, że ktoś czeka na próbki, że chciałby już zamówić... Ja dobrze wiem, jak to miło, kiedy są problemy z zaproszeniami Mam nadzieję, że szybciutko listonosz przyniesie te próbki i będziesz mogła zamówić. Ale jak to taki niesolidny sprzedawca to różnie może być. A pokażesz zaproszenia? A co do welonu: drogi, ale jeśli to jest Twoje marzenie to jak najbardziej spełniaj je, bo ja wychodzę z założenia, że później 500 zł nie przykleisz na ten welon, jeśli nie będzie tym wymarzonym. Ja tak miałam z sukienką- pomyślałam sobie, że gdyby nawet kosztowała 2 razy tyle, co założyłam sobie, a była moją wymarzoną- to i tak bym ją kupiła No ale koniec końców cieszę się, że kosztowała dokładnie tyle, ile chciałam, żeby kosztowała

nintoja, cieszę się, że się podobają Twój typ- śliczne Bardzo fajne, w zasadzie takie jak nasze, tylko z prostą kreseczką

gwiazdeczka, dziękuję Planujemy podobnie jak Wy, imię i datę Tyle. Nie podobają mi się napisy typu "Bądź grzeczny", choć oczywiście nie jestem na "nie", bo niektórzy tak lubią i w pełni to rozumiem
Czasem się złościmy, że coś nie idzie po naszej myśli, a potem wychodzi to na dobre Super, że tak wyszło z tym grawerem, teraz przynajmniej nie macie kłopotu
Powiem Ci, że butki śliczne I wydaje mi się, że na ślubne się nadają Nie pamiętam niestety Twojej sukienki, ale jeśli ma jakieś srebrne aplikacje to tym bardziej byłyby super. Tak czy siak, nawet gdybyś miała inne, weź je na wesele, skoro są wygodne

Kwiatuszek1604, witaj hmmm... my dokładnie w tym samym dniu, pierwsze zaproszenia rozdamy w okolicach świąt, bo rodzina przyjeżdża z daleka, ale resztę to pewno jakoś pod koniec maja zaczniemy rozdawać. To chyba zależy od regionu, u nas zaprasza się nie wcześniej niż 3 miesiące przed.

paula, dziękuję A pokazywałaś już może swoje obrączki ? Chętnie bym obejrzała

jusztyska, ja teraz też zamówiłabym w salonie, ale za późno (na szczęście są piękne tak czy siak). To TŻ pewno szczęśliwy skoro taki rozpieszczony jesteś usprawiedliwiona Cieszę się, że podobają Ci się obrączki Łączone są piękne, ale ja mam łączony pierścionek i bałam się, że byłoby za dużo. Na jakie się zdecydujecie ? Na Twój typ czy typ TŻ?

sanderek, podoba mi się taki pomysł z grawerem, bo nie jest oklepany Tzn ja wolę standardowo- imię i datę, ale Wasz pomysł jest fajny, szczególnie, że cytaty są dla Was ważne.

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-04-05 o 21:08
thea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 20:54   #3949
Kwiatuszek1604
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość

Może (BARDZO) nietypowo, ale my grawerujemy cytat z serialu (Może któraś z Was oglądała - amerykański serial komediowy - "Jak poznałem Waszą matkę" (How i met your mother)

Na obrączce TŻ:
It's gonna be legen...

A na mojej:
Wait for it... dary

Oryginalny cytat z serialu:
"It's gonna be legen... (Wait for it) dary" wiecie LEGENDARY :P

Moim zdaniem bardzo pasuje i dla nas jest ważny ten cytat A będzie niestandardowo :P ( Tak, jak się pewnie zorientowałyście - większość rzeczy u nas jest nieszablonowe).
bardzo orginalne grawery my obraczki zamowilismy juz kilka miesiecy temu i nawet nie pomyslalam zeby grawerowac cos innego niz imiona i data slubu a teraz zastanawiam sie czy grawer mozna zmienic
Stary 2011-04-05, 20:58   #3950
niunia32
Zakorzenienie

jak wy tak o obrączkach to wrzucę nasze

50588164.jpg
1.jpg
2.jpg

mamy je już od sierpnia. nie możemy się doczekać aż będziemy je nosić

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 21:03   #3951
thea2
Zadomowienie

Cytat:

Bardzo fajne, proste i klasyczne, eleganckie Jestem jak najbardziej za
Stary 2011-04-05, 21:08   #3952
martitaw
Raczkowanie

gwiazdeczka26
buty masz rzeczywiście zjawiskowe pewnie to przez to migotanie a jeśli wygodne, to nie myśl za dużo tylko pakuj je choć do torby na zmianę

Kwiatuszek1604
o innym grawerze jak imię i data tez nie myślałam.. oczywiście rypnęłam się w dacie i podałam jubilerowi 2010, bo w 2010 zamawialiśmy.. ale na szczęście z niego mniejsza gapa niż ze mnie i poprawił Teraz zastanawiałam się czy nie poprawić na OD imię.. i data.. albo jakieś mądre zdanie.. ale z drugiej strony ściągawka dla chłopa to może dobra rzecz

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
ładne obrączki, klasyka ale chyba proste a nie półokrągłe. Nasze są proste ze ściętym rantem i w środku jest pas z białego złota - ale są ogólnie tak jasne, że trzeba się mocno przyglądać by to wychwycić
A co masz wygrawerowane? Serduszko i co?

Edytowane przez martitaw
Czas edycji: 2011-04-05 o 21:06
martitaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 21:09   #3953
jagoda221
Raczkowanie

nie chce się powtarzać z postami więc wkleje zaległości tu:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=542

jagoda221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 21:11   #3954
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo fajne, proste i klasyczne, eleganckie Jestem jak najbardziej za
dzięki

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez martitaw Pokaż wiadomość

ładne obrączki, klasyka ale chyba proste a nie półokrągłe. Nasze są proste ze ściętym rantem i w środku jest pas z białego złota - ale są ogólnie tak jasne, że trzeba się mocno przyglądać by to wychwycić
A co masz wygrawerowane? Serduszko i co?
miały być półokrągłe. nie są aż tak bardzo półokrągłe, bo są wypukłe od środka. - takie się nam podobają
grawer: serduszko Natalka/Adam 27.08.2011

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 21:12   #3955
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagoda221 Pokaż wiadomość
Wszystko bardzo ładne Nie widzę za bardzo obrączek, ale na pewno też śliczne Podobają mi się buciki
Stary 2011-04-05, 21:28   #3956
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
My też chcemy zapraszać w tym samym czasie i wcale nie uważam, że to za późno. I tak ci, co mają być zaproszeni, to o tym wiedzą, więc nie będzie to żadne zaskoczenie, a raczej formalność. Zresztą u mnie taka tradycja rodzinna
u nas dokładnie tak samo
Cytat:
jusztyska, ja teraz też zamówiłabym w salonie, ale za późno (na szczęście są piękne tak czy siak). To TŻ pewno szczęśliwy skoro taki rozpieszczony jesteś usprawiedliwiona Cieszę się, że podobają Ci się obrączki Łączone są piękne, ale ja mam łączony pierścionek i bałam się, że byłoby za dużo. Na jakie się zdecydujecie ? Na Twój typ czy typ TŻ?
spróbowałby nie być zadowolony hehe
mnie te łączone to średnio się podobają no ale pójdę pewnie na ugodę, bo widziałam ostatnio tak proste i ładne łączone, że sama się zdziwiłam, że mi się spodobały

Cytat:
śliczne
Stary 2011-04-05, 21:31   #3957
martitaw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jagoda221 Pokaż wiadomość
bardzo ładne to wszystko gratuluję wyboru
Stary 2011-04-05, 23:04   #3958
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Super buty, naprawdę zjawiskowe i takie nowoczesne jak na ślub - bardzo mi to pasuje - oby okazały się wygodne
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 23:15   #3959
margolka1986
Zakorzenienie

Cytat:
To przynajmniej nie jesteśmy jedyną taką równą parą na świecie
spokojnie jest Nas więcej czasem załuje ze musze odmawiac sobie szpilek ale coż...

Cytat:
margolka Witaj I powodzenia w szukaniu pracy, najważniejsze to się nie załamywać i uzbroić się w cierpliwość
staram się na razie wzięłam się w końcu za ruszenie przygotowan bo ostatnio nie miałam na to zupełnie czasu - za 2 tyg konczy nam sie mieskzanko wykańczac

Cytat:
Napisane przez ardillka Pokaż wiadomość
Troszkę się nazbierało Ale radzę sobie z tym i sprawia mi to wielką radość
rozumiem Cię bo sama mam taką radoche przy robieniu zaproszen, a jeszcze księga gości winietki

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość

TŻ się śmieje że ja to bym chciała aby było jak w bajce
chyba każda z nas ma wizje swojego ślubu jako bajki- oby Nasze marzenia się spełniły

Cytat:
Napisane przez ninitoja Pokaż wiadomość

Kochane, za Was WSZYSTKIE trzymam bardzooooooo mocno .

TŻ dzwonił do naszego księdza i mamy być u niego z załatwianiem formalności dopiero pod koniec czerwca, więc dość późno . W międzyczasie musimy tylko załatwić zgodę naszego proboszcza na odbycie się ślubu poza parafią, ale nie powinno być z tym problemu .
Kciuki się przydadzą a co do tych papierkowych załatwiń to się boję bo i u mnie w parafi i prafii Tzeta księza duzo sobie życzą za takie pozwolenia :/

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
my tez maj/czerwiec - wśród rodziny i znajomych nie zdarzyło się zeby ktoś na wesela nawet letnie zapraszal więcej niż 3 miesiące przed...

skoro tak gadamy o zaproszeniach to wstawie kilka swoich jutro zrobie zdjęcia tym wyczarowanym dzisiaj jeśli bedziecie chciały
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (28,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (62,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (59,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (89,4 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (87,1 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (104,3 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (72,2 KB, 8 załadowań)

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa

Edytowane przez margolka1986
Czas edycji: 2011-04-06 o 00:05
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 10:27   #3960
blueberry88
Zakorzenienie

4 miesiące !

blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości