![]() |
#841 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#842 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Ciê ¿ycie! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#843 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mo¿esz.
![]() |
#844 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co jest/bylo?
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Ciê ¿ycie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 182
|
Czy moglby ktos mi ocenic jadlospis.Wrzucilam na poprzedniej stronie. Bardzo prosze o rzetelna ocene.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#846 |
Zadomowienie
|
Dekas - okey, mo¿e trochê za bardzo wczu³am siê w dobre r.
![]()
#847 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 949
|
Pozytywna, wielkie dziêki za pochwa³ê
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#848 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam do was pytanie
bo patrzac na wasze jadlospisy, to na redukcji jecie sporo... wiem ze dla was to nie jest duzo, i zdaje sobie sprawe ze to zdrowe jedzenie nie przeszkadzajace chudnac, ale jak ja bym chciala jesc tyle co wy, i do tego tyle na kolacje to niedosc ze waga by nie spadala, to na dodatek pewnie bym tyla... dlatego najlepiej sie czuje na niskokalorycznej diecie, nie mowie o porcjach glodowych, ale o 4 posilkach, jesli da sie to we mnie zmienic, abym i jadla tak jak wy, i chudla to powiedzcie tylko co... przykladowo dzis zjadlam S: 3 racuchy owsiane ( 1/4 platkow szklanki owsianych, pol jablka, 1/4 szk. mleka, 2 lyzki maki (niestety bialej... nie znalazlam sklepu z graham... ) z polowa serka wiejskiego i lyzka dzemu mamusiowego 2S: jablko i pozniej 1 wafel ryzowy (wiem ze jest nie na diete, ale odciaga mnie od slodyczy..) ³y¿ka migda³ów O: kapusniak (duza porcja, gotowany na kawalku kielbaski i kostce rosolowej) K (ok 18) : salatka z: jajka, groszku, fasoli, marchewki, wiem ze pewnie dla was jest to za malo, ale ja sie czuje najedzona i strasznie pelna... pozatym jak zjem pozniej niz 18-19 to strasznie zle sie czuje... i tak sie zastanawiam, czy to jest normalne...
#849 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdrowa jestes? hormony, morfologia itd?
|
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 362
|
bardzo dawni mnie tu nie by³o, ale wstawie moje U :
¶niadanie: saszetka (50g ) musli orzechowego z 3 ³y¿kami naturalnego jogurtu, banan, herbata z cytryn± II ¶niadanie : bu³ka pszenna ( ma³a ,50 g ) obie po³ówki z faszerowanym kurczakiem, kawa rozpuszczalna bez cukru obiad: 2 ³y¿ki ziemniaków, sma¿ona w±tróbka z cebulk±, surówka wielowarzywna podwieczorek : 50 g herbatników mini, kawa zbo¿owa kolacja : bu³ka : pó³ z szynk± ala pizza ( mia³a w sobie troche sera, papryki i pieczarek), pó³ z twaro¿kiem z rzodkiewk±, pomarañcza, herbata z cytryn± i jak ?
#851 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 417
|
Cytat:
chudnê i to ca³kiem szybko ![]() nabia³ (szczególnie kefiry i jogurty) je¶æ muszê ze wzglêdów medycznych... podwieczorek - postaram siê poprawiæ ![]() pe³nowarto¶ciowe bia³ko, tzn.? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#852 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 726
|
Cytat:
![]() chodzilo mi o jajka, mieso, ryby ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
Zakorzenienie
|
zdrowa jestem ![]() ![]() moze przesadzilam z tym samopoczuciem wieczorem jak zjem pozno, no ale lepiej sie czuje jak zjem mniej. Kwestia metabolizmu? nie wiem co sadzic o tym...
#854 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 440
|
P
1. owsianka z otrêbami, kiwi, pomarañcz±, suszonymi ¶liwkami, miodem, wiórkami kokosowymi i jogurtem naturalnym kawa z mlekiem 2. bu³ka ciemna, po³ówka z mas³em, naturlanym turkiem, ogórkiem ¶wiezym, sol± i koperkiem, druga po³ówka z mas³em, turkiem i d¿emem anansowym; kawa z mlekiem 3. resztka jogurtu naturalnego ze ¶niadania, wymieszana z ³ych± mas³a orzechowego crunchy i wkrojonym kiwi 4. porcja sa³atki z razowym makaronem, kurczakiem, oliwkami, jajem, porem i innymi z jogurtowo-koperkowym dressingiem; kawa z mlekiem 5. talerz spaghetti z gêstym sosem i miêsem drobiowym 6. bu³ka ciemna ziarnista z mas³em, turkiem jw. pomidorem, szczypiorkiem, pieprzem, sol±/ z mas³em, turkiem, d¿emem ananasowym du¿o herbat, woda
Rozsun±æ suwak, by Zdj±æ skafander cia³a Zapomnieæ Wej¶æ w nowe ¿ycie W zwiewnej sukience Edytowane przez Phynn Czas edycji: 2011-04-05 o 19:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#855 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
![]() Zrób, sa³atka by³a pyszna ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#856 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
Wydajê mi siê, ¿e co¶ tam w koñcu ruszy³o, ale pewna nie jestem. Dziêkujê ![]() Py: ¦: Saszetka musli crunchy egzotycznego ze szklank± mleka, dwie du¿e kromki grahama z mas³em: 1-szyn±, sa³at± lodow±, pomidorem, bazyli±; 2- serkiem topionymjakim¶ serowym ![]() II¦: berliso truskawkowe, kubu¶ brzoskwiniowy, grahamka z serkiem topionym tym co na ¶niadanie, sa³at± lodow±, pomidorem i bazyli±. Ob: Pulpet gotowany z sosem pomidorowym(zosta³ ostatni..) z fur± ry¿u w tym sosie i mas± buraczków,(czyli 3dzieñ to samo) wieeeelgachna, s³odziutka grucha. P: 3 du¿e placki danonkowo-kakaowe z bananem i d¿emem truskawkowym, jogobella pieczone jab³ko, kiwi. K: Dwie kromki grahama z mas³em: z sopock± i z serkiem topionym ![]() Wiem, ¿e zawali³am kolacjê, ale mam jakiego¶ do³a dzisiaj i stwierdzi³am, ¿e tym mullerem podbijê chocia¿... ![]() ![]() Co o tym s±dzicie? Chyba nie jest tak strasznie co..?
![]() |
#857 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
U:
¶niadanie: zmiksowane 2 gruszki i banan; owsianka na wodzie 3 ³y¿ki, 1 ³y¿ka otrêbów, suszone ¶liwki; II¶niadanie: serek wiejski (zwyk³y) obiad: du¿y kotlet z kurczaka, pó³ woreczka ry¿u br±zowego, kilka g³ówek broku³a, miseczka mizerii; podw: ¶wie¿y sok ze kapusty kiszonej szklanka soku pomodorowego z hortexu jogurt naturalny, jab³ko, gruszka kolacja: dwie krowmi razowca ze s³onecznikiem, trochê surówki (kapusta pekiñska, papryka, pomidor, ogórek), wêdzona makrela +woda i herbaty proszê o ocenkê!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#858 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 988
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() I owsianka (5 ³y¿ek p³atków, 1 otr±b, szklanka mleka 1.5%, owoc granatu - ciekawa jestem jak wyjdzie, eksperymentalna ![]() II bu³ka wieloziarnista z mas³em, polêdwic± (z 4plastry :P) i pomidorem, pomarañcza III zupa ogórkowa z br±zowym ry¿em (ostatni dzieñ bez miêsa w obiedzie ![]() IV serek wiejski z migda³ami i aromatem migda³owym V jajecznica + warzywo /omlet z szynk± i odt³uszczon± mozarell± mo¿e byæ? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#859 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 801
|
Cytat:
![]() mo¿e byæ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#860 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
eR; (bardzo mi zale¿y na radach)
woda z cytyn± i miodem I.owsianka (4³ p³, 2³ otr±b, serek homo 135g-3% zmiksowany z jagodami) 2owoce kiwi; inka ze spor± ilo¶ci± mleczka II.jab³ko, dwie kromki ¿ytniego(z biedry) z twarogiem,wêdlin± drobiow± i ogórkiem; III.wie¶niak zwyk³y ![]() (bêdê ca³y czas w szkole) IV.(dopiero o 18 w domu) \albo schab duszony z warzywymi, albo udko z kurczaka ew. jaki¶ inny drób gotowany-siê zobaczy co tak kupiê na bazarku ![]() I wieczorem mo¿e jakie¶ orzeszki bo mam zapas a @@@musi siê pojawiæ 9 ![]() i co? ujdzie? ![]()
#861 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 704
|
Cze¶æ dziewczyny
![]() Jestem tu po raz pierwszy. Czyta³am troszkê Wasz w±tek i postanowi³am napisaæ. Szczerze mówi±c wiem, ¿e moje menu Wam siê nie spodoba ale liczê, ¿e pomo¿ecie mi je poprawiæ, tylko nie bijcie ![]() A wiêc tak. R I) pasta jajeczna (1 jajko, 4/5 rzodkiewek, oko³o pó³ jogurtu naturalnego, pieprz kolorowy, papryka w proszku), 3 kromki razowca, kawa³ek arbuza, kawa z mlekiem II) musli fittella kokosowe pó³ opakowania III) canneloni (farsz z w±tróbki i pieczarek, rurki makaronowe 5szt, sos pomidorowy), kawa z mlekiem IV) Zott Belriso (ry¿ na mleku smak waniliowy), kawa³ek arbuza |
![]() ![]() |
![]() |
#862 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobranoc Paniom.
|
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 704
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#864 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 014
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#865 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
Cytat:
![]() ![]() No ale nie jest najgorzej. ma³o t³uszczy ogólnie szczególnie jak walczysz o @
![]() |
#866 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 417
|
Dzisiejsze R:
¶niadanie: owsianka (szklanka mleka 1,5%, 5 ³y¿ek p³atków owsianych, 3 suszone morele), zielona herbata z cytryn± drugiego ¶niadania nie by³o, bo mam wolne i pó¼no wsta³am obiad: pokrojone pó³ piersi z kurczaka, z kilkoma pieczarkami, cebul±, jogurtem naturalnym, pó³ woreczka kaszy gryczanej, kilka brukselek podwieczorek: serek wiejski z ³y¿eczk± miodu, zielona herbata z cytryn± kolacja: omlet z 3 jaj i fasolki szparagowej, kefir (muszê te jogurty i kefir gdzie¶ wciskaæ - zalecenie lekarza) proszê o wskazówki ![]() ![]() Edytowane przez mon88 Czas edycji: 2011-04-06 o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 309
|
U
¶niadanie 4 kromki z mas³em, rzodkiewk±, serek wiejski 200g, kawa z mlekiem 2 ¶niadanie jab³ko obiad puszka tuñczyka wsw, serek homo (tak do dupy wysz³o) podwieczorek banan, pomarañcz, 2 garscie p³atków migda³owych kolacja grahamka z mas³em i szynka, ogórkiem +basen,30 min si³owni Edytowane przez zabqa92 Czas edycji: 2011-04-06 o 17:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#868 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 182
|
Prosze o ocene jadlospisu. Pomijajac tort, bo wiem ze nie powinnal-urodziny kolezanki
![]() SnI 7;00 150 g serka wiejskiego z salata zielona,ogorkiem kiszonym i zwyklym,papryka czerwona,pomidor,rzodkiew , kawa z mlekiem 0,5% bez cukru SnII 11;00 salatka( salata zielona,ogorkiem kiszonym i zwyklym,papryka czerwona,pomidor,rzodkiew + 2 lyzki jogurtu naturalnego) + porcja tortu marcepanowego z biala czekolada ![]() Ob 14;00 1/3 torebki ryzu brazowego z mieszanka( kurczak, marchew cebula,przyprawy) smazone na niewielkiej ilosci oleju 17;00- 30 min biegow Pod: salatka z warzyw + makrela wedzona + serek wiejski 50 g rozlozone w czasie do 20;00 Jak to wyglada?????? |
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 61
|
Cze¶æ Dziewczyny
![]() Dawno mnie tu nie by³o bo coraz lepiej mi siê ¿yje ![]() Czujê siê ju¿ wolna od ED. ![]() A znakiem tego jest np to,¿e ostatnio jadam pierogi,kopytka,nutellê,c zyli wszystko co jest pycha,pycha ![]() Ale nadal brak @ . Mo¿e to dlatego,¿e mam 170 cm wzrostu i wa¿ê 52 kg. I ¿e brak t³uszczy w mojej diecie,prawie brak. Ale có¿,koniec biadolenia i do roboty trza siê wzi±¶æ. ![]() A tak wogóle to chora jestem.Znów mam ostre zapalenie krtani i nie mam g³osu. ;/ Wiêc lipa. ;/ Moje U (dzisiejsze) I-omlet 2 formaggi ![]() II-talerzyk frytek z piekarnika III-5 kotletów sojowych panierowanych,sma¿onych na oleju z dodatkiem znowu frytek z piekarnika i z ogroomn± ilo¶ci± ogórków konserwowych IV-jogurt danone z syropem truskawkowy V-bu³a z serem szynk± i keczupem i spoor± ilo¶ci± ogórka konserwowego poza tym w ci±gu dnia 1 l soku pomarañczowego Tymbark i pewnie herbatka wieczorkiem przy telewizorku ![]() a i 1,5 l wody i jak ? co by tu dodaæ ? Edytowane przez PoProstuIzka Czas edycji: 2011-04-06 o 16:01 Powód: dodatek |
![]() ![]() |
![]() |
#870 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Oj nie dodawa³am ostatnio jad³ospisów bo stwierdzi³am ¿e by³y s³abe
![]() ![]() ¦niadanie - Du¿a bu³a na pó³. 1/2 z mas³em szynk± z indyka, serem gouda i pomidorem. 1/2 z mas³em i d¿emem niskos³odzonym. + zielona herbata II ¦niadanie - Kaszka smakija + batonik musli III ¦niadanie - Bu³ka fiñska (z³o¿ona kanapka) z mas³em, sa³at±, szynk± i pomidorem Obiad - Gulasz (z miêsa z indyka i kurczaka w sosie), 8 klusek "kopytek" i kapusta na s³odko (i tu bêdzie) Podwieczorek - budyñ ¶mitankowy "S³odka chwila" z trzema ³y¿kami p³atków migda³owych + pomarañczko Kolacja - Du¿a bu³a (bo jeszcze jedna zosta³a) mo¿e z serkiem wiejskim, albo szynk± + zielona herbata ;P I jak siê prezentuje ? ![]() ![]() ![]()
wzrost 167, waga - zbyt niska ![]() "Anoreksja nigdy nie bêdzie m± przyjació³k±, poniewa¿ nie zwyk³am wchodziæ w relacje z jednostkami chorobowymi (za bardzo zagra¿a memu ¿yciu). . . WALKA " Edytowane przez Agashia Czas edycji: 2011-04-06 o 17:00 Powód: + |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.