Sierpniowe Panny Młode cz.II - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-06, 10:35   #3961
ardillka
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
Wybraliśmy obrączki Tzn w sumie K. wybrał, bo w tej kwestii chciałam, żeby to jemu przede wszystkim się podobały Mnie też się podobają, są dość delikatne i klasyczne. Ja jestem w ogóle zwolenniczką błyszczących i gładkich obrączek z żółtego złota, ale K. chciał, żeby był na nich jakiś element ozdobny i wybraliśmy podobne do tych w załączniku, z falą tylko że:
- całe gładkie (błyszczące) a nie matowione,
- bez żadnych kamyczków,
- fala jest troszkę gęstsza, a nie taka rozciągnięta

(niestety nie znalazłam zdjęcia obrączęk bardziej podobnych do naszych niż te )
Widzieliśmy takie, tylko że całe matowe, były śliczne, ale woleliśmy błyszczące i w sumie w ciemno wybraliśmy te błyszczące. Ale pan jubiler obiecał, że gdyby nam się te nie spodobały to nam zmatowi Więc ryzyka nie ma.
Mieliśmy swoje złoto, więc płacimy tylko za zrobienie W środku będzie grawer.
Piękne - piszę tak bo mamy zamiar zamówić prawie identyczne ( nasze są bardziej podobne do opisu Twojego - błyszczące, okrągłe, szerokie, z grawerem w środku).
Przesyłam nasze zdjęcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nasz obrączki.jpg (7,1 KB, 22 załadowań)

http://pannymlode2011.blogspot.com/2.../ardillka.html
ardillka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 10:39   #3962
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Poczytałam Was i teraz chciałam się pożalić...

Czekam już 3 tygodnie na PRÓBKI (sztuk 4) zaproszeń!!! Ta baba jest niemożliwa!! Nie wiem czy zdąży mi zrobić właściwe zaproszenia,żebym od 1 maja mogła je już rozdawać
Może poszukaj innych, jak masz się denerwować. - taka moja sugestia

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Ninitoja w opisie nie jest wyszczególnione na próbki i właściwe zaproszenia,bo pisze ogólnie,że termin realizacji od 7 do 14 dni roboczych.Dzisiaj mija 15 dzień roboczy.Ok,ja wiem,że to jest napisane,ale myślałam,że z próbkami pójdzie im szybciej...

Gwiazdeczka ale tylko te zaproszenia mi się podobają Przejrzałam całe Allegro i dziesiątki stron na googlach. I kupa

Tak narzekacie na ceny welonów,a mój jest za 900 zł.
Mimo wszystko nie mogę nigdzie zamówić,bo ciężko znaleźć np.na All 3 metrowy welon z koronką,a do tego koronka musi pasować do koronki z sukni.Nie mam wyjścia,ale taki welon to moje marzenie...

Ale marzenia są po żeby je realizować...

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Kwiatuszek1604 Pokaż wiadomość
witam
ja rowniez jestem sierpniowa panna mloda 27.08.2011
tak sie zastanawiam kiedy zaczac rozdawac zaproszenia jak myslicie czerwic to nie zapozno?
My będziemy dawać w maju / pierwsze damy za 2 tygodne, ale to świadkowej/

Stary 2011-04-06, 10:44   #3963
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
dawno mnie nie było :/
z nowości ślubnych: rozdajemy pomału zaproszenia, a w weekend kupiłam śliczne fioletowe buty i tak się zastanawiam czy nie zmienić dodatków na fiolet.

suknia pewnie większości z Was się nie spodoba, ale już pozamiatane ... proszę o pomoc
które lepsze dodatki: czerwone czy fiolet ?
czy taka biżuteria i fryzura pasuje ?

fiolet => https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...&postcou nt=618
czerwone/bordo => https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...&postcou nt=621
suknia => https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...&postcou nt=625
Fryzurka super - też zastanawiam się nad czymś podobnym. Zdecydowanie ładniejsze fioletowe dodatki. Suknia ma sporo zdobień, więc nie za bardzo widzę do niej kolorowe buty - ale to już jak chcesz Bardzo ładne koronkowe aplikacje u dołu sukni.

Zainspirowałaś mnie - zastanawiam się teraz, czy też mogę zaszaleć i dobrać dodatki w fiolecie - ale u mnie to chyba byłoby za dużo na raz - kolor+falbany i halka na trzech kołach
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 10:50   #3964
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
No to faktycznie kupa Zadzwon do niej i zapytaj co sie dzieje...
Welon za 900zl????? w zyciu Ale rozumiem, ze jak to twoje marzenie to taki musi byc. Kazdy ma inne priorytety

Hej. Ja mysle, ze troszke za pozno. Zwyczajowo daje sie ok 3 mce przed

Wiecie co??? Kupilam sobie buty Niechcaco zobaczylam je z autobusu i specjalnie wysiadlam. Kosztowaly tylko 8f (ok40zl) i moze nawet zaloze je do sukni slubnej Nie sa to moze typowe buty slubne ale sa tak wygodne, ze z pewnoscia przetanczylabym cale wesele. Na zywo pieknie sie mienia
A jak nie to na poprawiny beda akurat.
Fajne

Stary 2011-04-06, 10:51   #3965
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Dziekuje za opinie o bucikach. Wczoraj nie moglam sie na nie napatrzec, ale poniewaz sypie sie z nich brokat -w koncu schowalam, zeby cos zostalo do slubu

Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość

Faktycznie super zbieg okoliczności Ale to by nie było problemu, bo w złocie łatwo jest zeszlifować i zrobić nowy grawer :P

Buty są świetne Przypomnij mi, jaką masz suknię

PS. Dziewczyny, a jaki grawer robicie?
My nie chcemy standardowo Data i imie, bo imie bedziemy pamietac, a z data nie chce TŹ ułatwiać :P ma pamiętać, a nie ściągę na palcu nosić :P

Może (BARDZO) nietypowo, ale my grawerujemy cytat z serialu (Może któraś z Was oglądała - amerykański serial komediowy - "Jak poznałem Waszą matkę" (How i met your mother)

Na obrączce TŻ:
It's gonna be legen...

A na mojej:
Wait for it... dary

Oryginalny cytat z serialu:
"It's gonna be legen... (Wait for it) dary" wiecie LEGENDARY :P

Moim zdaniem bardzo pasuje i dla nas jest ważny ten cytat A będzie niestandardowo :P ( Tak, jak się pewnie zorientowałyście - większość rzeczy u nas jest nieszablonowe).
Co do graweru, to nawet nie wiedzialam, ze latwo go poprawic -juz jestem madrzejsza My jak mowilam imiona i data.
Fajny wasz pomysl, bardzo nietypowy - a najwazniejsze, ze ma dla was jakies specjalne znaczenie

Suknie wstawie jak sama sobie ja przypomne Na koniec kwietnia bede miala przymiarke. Taka a'la ksiezniczka z tiulowym dolem

Wlasnie bede musiala na przymiarce zdecydowac sie na ozdoby na sukni - orginalnie byly srebrne aplikacje, i chyba do tych butow bedzie to najlepsza opcja
A wogole to wstawie wam zdjecie gorsetu z tymi srebrnymi aplikacjami i drugie z ozdobami, ktore w pierwszej wersji bardziej mi sie podobaly. Jak myslicie?????

Cytat:
Napisane przez jagoda221 Pokaż wiadomość
nie chce się powtarzać z postami więc wkleje zaległości tu:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=542
Obraczek prawie nie widac, ale chyba sa pol matowe-pol blyszczace??
Butki bardzo ladne, tak samo jak i zaproszenia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gorset.jpg (30,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ozdoby.jpg (83,1 KB, 29 załadowań)
Stary 2011-04-06, 11:24   #3966
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
Ufff... Przebrnęłam... Nie było mnie 1.5 dnia na wątku, a Wy tyle naprodukowałyście :P
Gratuluję wszystkim ślubnych zakupów i trzymam kciuka za szukających pracy (sama szukam :P )
Kinga - piękne buty!! Takie w moim stylu Ale mam zupełnie inne, ale za to zabójczo wygodne Między mną, a TŻ nie ma żadnej różnicy wzrostu, więc cokolwiek bym nie założyła, to będę wyższa od niego, ale mam najpłaściejsze buty, jakie w życiu widziałam, więc myślę, że będzie ok
Niunia - welon super Też zamawiałam przez All, ale robiony na zamówienie :P

Suknia super Ale absolutnie bez trenu moim zdaniem Z trenem optycznie wydaje się ciężka i hmmm... niestabilna? :P Lepiej wygląda bez trenu A co do dodatków, to moim zdaniem BEZAPELACYJNIE FIOLET A fryzurka super!

Bez przesady, żeby tyle czekać... Pokaż te zaproszenia, może faktycznie coś wykombinujemy. (Jak już pokazywałaś, to pokaż jeszcze raz, bo mam sklerozę :P )

Faktycznie super zbieg okoliczności Ale to by nie było problemu, bo w złocie łatwo jest zeszlifować i zrobić nowy grawer :P

Witaj Moim zdaniem za późno Przyłączam się do innych, że NAJPÓŹNIEJ 3 miesiące przed ślubem. My już prawie wszystkie mamy rozdane :P

Buty są świetne Przypomnij mi, jaką masz suknię

A widzisz Twój TŻ Cię zaskoczył :P Mój też mnie co krok zaskakuje
A tekst Twojej mamy jest THE BEST

My nie chcemy standardowo Data i imie, bo imie bedziemy pamietac, a z data nie chce TŹ ułatwiać :P ma pamiętać, a nie ściągę na palcu nosić :P

Może (BARDZO) nietypowo, ale my grawerujemy cytat z serialu (Może któraś z Was oglądała - amerykański serial komediowy - "Jak poznałem Waszą matkę" (How i met your mother)

Na obrączce TŻ:
It's gonna be legen...

A na mojej:
Wait for it... dary

Moim zdaniem bardzo pasuje i dla nas jest ważny ten cytat A będzie niestandardowo :P ( Tak, jak się pewnie zorientowałyście - większość rzeczy u nas jest nieszablonowe).
Uwielbiam ten serial

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
jak wy tak o obrączkach to wrzucę nasze

Załącznik 3873695
Załącznik 3873696
Załącznik 3873697

mamy je już od sierpnia. nie możemy się doczekać aż będziemy je nosić

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Coś mi wizaz nawala ;/;/ Katastrofa

Stary 2011-04-06, 11:31   #3967
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

Wlasnie bede musiala na przymiarce zdecydowac sie na ozdoby na sukni - orginalnie byly srebrne aplikacje, i chyba do tych butow bedzie to najlepsza opcja
A wogole to wstawie wam zdjecie gorsetu z tymi srebrnymi aplikacjami i drugie z ozdobami, ktore w pierwszej wersji bardziej mi sie podobaly. Jak myslicie?????
Jak dla mnie srebro będzie idealne. I do tych bucików...

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Mi też nawala - pewnie mają jakiś problem, może z serwerem.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 11:32   #3968
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość

skoro tak gadamy o zaproszeniach to wstawie kilka swoich jutro zrobie zdjęcia tym wyczarowanym dzisiaj jeśli bedziecie chciały
Bardzo ładne

Cytat:
Dziekuje za opinie o bucikach. Wczoraj nie moglam sie na nie napatrzec, ale poniewaz sypie sie z nich brokat -w koncu schowalam, zeby cos zostalo do slubu

Co do graweru, to nawet nie wiedzialam, ze latwo go poprawic -juz jestem madrzejsza My jak mowilam imiona i data.
Fajny wasz pomysl, bardzo nietypowy - a najwazniejsze, ze ma dla was jakies specjalne znaczenie

Suknie wstawie jak sama sobie ja przypomne Na koniec kwietnia bede miala przymiarke. Taka a'la ksiezniczka z tiulowym dolem

Ładnie z tymi srebrnymi aplikacjami.
i buciki też świetne.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 11:43   #3969
magratka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Witam
Ja także sierpniowa PM jestem z tym że rok 2012, przyjmiecie do swojego grona ?
Witam serdecznie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Firma Casani, ale zamawiałam przez internet, bo można dobrać materiał, kolor, wysokość obcasa, rodzaj buta, ozdobę, piętę, zapięcie i rodzaj obcasa - buty robią na zamówienie Podaję stronkę:

http://www.bialebuty.com.pl/CASANI_E...mer_-1567.html

Co do Twojej sukni to jest bardzo ładna, ale nie wiem czy kolorowe buty nie będą psuły efektu, bo i tak jest strojna suknia sama w sobie.
Z tymi butami opcja fajna, ale u mnie odpada zamawianie przez internet, bo muszę mieć bardzo miękką wkładkę, a raczej to, co pod nią:/

A co do mojej sukni, pomysł z kolorowymi butami powstał po oglądaniu zdjęć, na których panna młoda ma kolorowe buty, a pan młody kolorowe skarpetki lub skarpetki z kolorowym akcentem. Ale przecież nie muszę mieć kolorowych butów na ślubie. Wykorzystam okazję i kupię sobie dwie pary a co, czerwone się zawsze przydadzą, bo lubię takie!
Chyba macie rację, że kolorowe buty będą odwracać uwagę od sukni i że może to być przesada. Dziękuję za opinie

Cytat:
hej
wczoraj przyszedł welon. przez chorobę mnie nie cieszyl. ale dzisija już go przymierzyłam
welon bez sukni to jednak nie wygląda, ale całość będzie na pewno zjawiskowa!

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
u mnie nie ma zadnych zakazów/nakazów, co do tego czym sypać wolno pod kościołem
a ja nie wiem, czy u mnie są jakieś zakazy/nakazy i przezornie nie pytam skąd niby mam wiedzieć, że trzeba się o takie rzeczy pytać? ksiądz nie mówił, to uważam, że jest ok; wczoraj się dowiedziałam, że świadkowa ma już całą torebkę jednogroszówek - ja chyba zostanę pod kościołem na noc i będę zbierać

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
TŻ się śmieje że ja to bym chciała aby było jak w bajce
Prawo panny młodej marzenie na pewno się spełni.

Cytat:
Cześć
dawno mnie nie było :/
z nowości ślubnych: rozdajemy pomału zaproszenia, a w weekend kupiłam śliczne fioletowe buty i tak się zastanawiam czy nie zmienić dodatków na fiolet.

suknia pewnie większości z Was się nie spodoba, ale już pozamiatane ... proszę o pomoc
które lepsze dodatki: czerwone czy fiolet ?
czy taka biżuteria i fryzura pasuje ?

fiolet => https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...&postcou nt=618
czerwone/bordo => https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...&postcou nt=621
suknia => https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...&postcou nt=625
Owszem, przyznaję, suknia nie w moim stylu i ja bym dobrze w niej nie wyglądała, ale każdy ma swój gust. Będę w mniejszości, bo mnie się czerwone dodatki podobają, zresztą uwielbiam czerwień, więc sama rozumiesz. Ale fioletowe też bardzo ładne.

Cytat:
w opisie nie jest wyszczególnione na próbki i właściwe zaproszenia,bo pisze ogólnie,że termin realizacji od 7 do 14 dni roboczych.Dzisiaj mija 15 dzień roboczy.Ok,ja wiem,że to jest napisane,ale myślałam,że z próbkami pójdzie im szybciej...

Tak narzekacie na ceny welonów,a mój jest za 900 zł.
Mimo wszystko nie mogę nigdzie zamówić,bo ciężko znaleźć np.na All 3 metrowy welon z koronką,a do tego koronka musi pasować do koronki z sukni.Nie mam wyjścia,ale taki welon to moje marzenie...
Ja się przyłączam do tych, które uważają, że skoro już teraz są problemy, to nie warto się stresować i z nimi męczyć, ale rozumiem, że akurat te Ci się podobają.
Welon ma rzeczywiście wysoką cenę, ale koronka kosztuje, a przecież to marzenie i zakłada się go tylko raz w życiu, a żyje się raz. Zamknęłabym oczy i zapłaciła

A co do obrączek, my wybraliśmy takie: http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,2,144 , proste matowe i dla mnie idealne
wygrawerowaliśmy symboliczny tekst, który rozumiemy tylko my i datę.
magratka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 14:32   #3970
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
skoro tak gadamy o zaproszeniach to wstawie kilka swoich jutro zrobie zdjęcia tym wyczarowanym dzisiaj jeśli bedziecie chciały
ładne zaproszenia

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
4 miesiące !

u mnie za 3 tyg

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 15:18   #3971
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ardillka Pokaż wiadomość
Uwielbiam ten serial
Coś mi wizaz nawala ;/;/ Katastrofa
Super, że jest tu ktoś, kto mnie rozumie :P
Ja rano nie mogłam w ogóle wejść na Wizaż...

Cytat:

Te srebrne aplikację są bardzo ładne i moim zdaniem pasują do tych butków
Stary 2011-04-06, 15:28   #3972
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dla mnie srebro będzie idealne. I do tych bucików...
Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Ładnie z tymi srebrnymi aplikacjami.
i buciki też świetne.
Cytat:
Te srebrne aplikację są bardzo ładne i moim zdaniem pasują do tych butków

Dzieki kochane Wyglada na to, ze faktycznie te srebrne naszycia lepiej beda pasowaly

Cytat:
Napisane przez magratka Pokaż wiadomość
A co do obrączek, my wybraliśmy takie: http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,2,144 , proste matowe i dla mnie idealne
Nie lubie bialego zlota, ale musze przyznac, ze te obraczki sa sliczne
Stary 2011-04-06, 15:30   #3973
aga-6
Raczkowanie

Cytat:
witam
ja rowniez jestem sierpniowa panna mloda 27.08.2011
tak sie zastanawiam kiedy zaczac rozdawac zaproszenia jak myslicie czerwic to nie zapozno?
Cytat:
Witaj
a do kiedy macie potwierdzenie ??
dla mnie czerwiec to stanowczo za późno, my już zapraszamy...
Ja też planowałam na czerwiec, ale z innego względu aby ci którzy dostali zaproszenia pamiętali o potwierdzeniu. Obawiam się, że jak zaproszenia damy zbyt wcześnie to albo ktoś zapomni albo potwierdzi a później jeszcze coś mu wypadnie.
Cytat:

Na obrączce TŻ:
It's gonna be legen...

A na mojej:
Wait for it... dary

fajny i bardzo oryginalny pomysł
aga-6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 15:46   #3974
margolka1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Bardzo ładne
Cytat:
ładne zaproszenia
dziękuję

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 15:56   #3975
jagoda221
Raczkowanie

Cytat:

Obrączki są satynowane. Taki sam wzór jest w aparcie. Ze względów finansowych robiliśmy u innego jubilera.
jagoda221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 16:50   #3976
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
4 miesiące !

: jupi:
A przed nami tyle jeszcze do załatwienia ohohoh ;D

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 17:06   #3977
magratka
Rozeznanie

Cytat:
Nie lubie bialego zlota, ale musze przyznac, ze te obraczki sa sliczne
Dziękuję. Ja znowu żadnego oprócz białego nie lubię
magratka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 17:40   #3978
butterfly20
Zakorzenienie

Właśnie dzwoniłam do tej babeczki i jutro mają u mnie być.
Umówiłam się z nią,że zrobi mi to tak,żebym miała je gotowe przed 28 kwietnia,a jako,że ona mieszka w miejscowości oddalonej o 15 min jazdy ode mnie,to sobie po nie podjadę

Zamówiłam 4 różne wzory,ale zapewne zdecyduję się na te co w załączniku.Zależy mi na nich,bo idealnie odpowiadają kolorystyce dodatków i dekoracji na moim weselu,dodatkowo będę mieć też zawieszki,numeracje stołów i plan stołów w ten sam deseń.

Tylko kolor wstążki będzie inny.
Oby się wyrobiła...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Z1.jpg (59,1 KB, 34 załadowań)
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 17:52   #3979
margolka1986
Zakorzenienie

a ja pochwale sie swoimi wczorajszymi twaorami zaproszen jeszcze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (49,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (67,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (46,9 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (62,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13.jpg (53,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12`.jpg (36,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14.jpg (48,9 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14`.jpg (33,6 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 15.jpg (69,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 16.jpg (57,6 KB, 30 załadowań)

wymianka książkowa

Stary 2011-04-06, 17:54   #3980
margolka1986
Zakorzenienie

i jeszcze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 17.jpg (53,9 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 18.jpg (58,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 19.jpg (50,9 KB, 7 załadowań)

wymianka książkowa

Stary 2011-04-06, 18:35   #3981
martitaw
Raczkowanie

Cytat:
dla mnie srebro czyli zdjęcie pierwsze i z butami ładnie zagra
Stary 2011-04-06, 18:43   #3982
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co??? Kupilam sobie buty Niechcaco zobaczylam je z autobusu i specjalnie wysiadlam. Kosztowaly tylko 8f (ok40zl) i moze nawet zaloze je do sukni slubnej Nie sa to moze typowe buty slubne ale sa tak wygodne, ze z pewnoscia przetanczylabym cale wesele. Na zywo pieknie sie mienia
A jak nie to na poprawiny beda akurat.
Bardzo ładne jeśli będziesz miała srebro na sobie/sukni to może wyglądać świetnie.

Cytat:
A widzisz Twój TŻ Cię zaskoczył :P Mój też mnie co krok zaskakuje
A tekst Twojej mamy jest THE BEST

Ano zaskoczył. Myślałam, że postawi na klasyczniejsze (magratka wrzucała takie klasyczne bardzo ładne z białego złota). A tu niespodziewajka!
Moja mama ma mnóstwo takich zabójczych tekstów.
My mamy datę (ściągawka dla nas obojga, a co ) i napisane po "naszemu" kocham cię (nawet pani w zakładzie jubilerskim się 3 razy dopytywała jak to się pisze chociaż wcale nic skomplikowanego)

Cytat:
paula, dziękuję A pokazywałaś już może swoje obrączki ? Chętnie bym obejrzała.
Pokazywałam, ale wrzucam jeszcze raz:
http://www.jubiler.jaracz.pl/wp-cont...51-399x400.jpg
Dokładnie takie same będziemy mieli. Na żywo te boczne wzorki wyglądają trochę jak małe diamenciki :P

Cytat:
spokojnie jest Nas więcej czasem załuje ze musze odmawiac sobie szpilek ale coż...
Ja tam sobie nie odmawiam. Wręcz przeciwnie - np ostatnio zakupiłam niebotyczne 13 cm platformy. A co tam. Przecież nie wszędzie chodzimy razem

Cytat:
sama mam taką radoche przy robieniu zaproszen, a jeszcze księga gości winietki
Oj ja też się przyznam, że to klejenie, cięcie i szycie sprawia mi straszną radochę. A największa to jest jak już się zobaczy taką stertkę gotowych zaproszeń. Każde takie samo, ładniutkie, równiutkie i przede wszystkim własne Przed nami jeszcze zawieszki, listy gości, menu i (może) księga gości (albo album pamiątkowy, jak się zdecydujemy).

Cytat:
chyba każda z nas ma wizje swojego ślubu jako bajki- oby Nasze marzenia się spełniły
tak tak tak

Cytat:
Przesyłam nasze zdjęcie
Zamawiasz obrączki z Breuninga? Czy tylko zdjęcie stamtąd?

Cytat:
Ja bym postawiła na srebrne aplikacje. Ale jeśli Ci się bardziej podobają te drugie, zapytaj, bo może są w srebrze, albo da się podmienić niektóre elementy na srebrne (ja tak podmieniam perełki na svarowskiego).

Cytat:
Napisane przez magratka Pokaż wiadomość
wczoraj się dowiedziałam, że świadkowa ma już całą torebkę jednogroszówek - ja chyba zostanę pod kościołem na noc i będę zbierać

No to się szykuj. Moja Teściowa ma cały worek takich ruloników zapakowanych jeszcze z banku.
Obrączki bardzo ładne. Też jestem fanką białego złota

Cytat:
Umówiłam się z nią,że zrobi mi to tak,żebym miała je gotowe przed 28 kwietnia,a jako,że ona mieszka w miejscowości oddalonej o 15 min jazdy ode mnie,to sobie po nie podjadę
Zaproszenia faktycznie ładne, chociaż nie powiem, że jakieś super trudne do zrobienia. Ale jeśli tylko kobieta się z tobą tak umówiła, to dobrze. Czekamy na info jak wyglądają na żywo
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 18:43   #3983
martitaw
Raczkowanie

Cytat:
o rety, chyba chciałam zamawiać u tego samego sprzedawcy tylko nieco inny wzór! daj znać jak się zakończyła cała ta sprawa

magratka
obrączki bardzo ładne My będziemy mieli bardzo podobne. Brzegi będą z żółtego a środek z białego. Miał być satynowany ale zrezygnowaliśmy, bo jubiler straszył przecieraniem się tego.

Edytowane przez martitaw
Czas edycji: 2011-04-06 o 18:50
martitaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 19:21   #3984
butterfly20
Zakorzenienie

Margolka śliczne te zaproszenia.Chciałabym umieć takie zrobić

Paula no ja bym takich nie umiała Na pewno nie miałabym też cierpliwości

Martitaw
dam Ci znać. Jeszcze pewnie zdecyduję co do wzoru jak w końcu dostanę próbki
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 20:00   #3985
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
i jeszcze
Jesteś genialna po prostu!! Super talent!! Jestem pod wielkim wrażeniem! Najpiękniejsze wg mnie są:
z pierwszego postu - pierwsze, przedostatnie i ostatnie,
a z drugiego postu pierwsze i trzecie
Jak robisz te wycięte wzorki?

PS. Każde robisz inne, czy teraz testujesz różne wzorki, a później wybierzesz i będą wszystkie jednakowe? Bo albo tego nie pisałaś albo mi gdzieś umknęło...
Stary 2011-04-06, 20:49   #3986
ninitoja
Rozeznanie

Cytat:
rozumiem Cię bo sama mam taką radoche przy robieniu zaproszen, a jeszcze księga gości winietki
Kurcze, Ty to masz zdolności . Śliczne te zaproszenia.

Cytat:

Zamówiłam 4 różne wzory,ale zapewne zdecyduję się na te co w załączniku.Zależy mi na nich,bo idealnie odpowiadają kolorystyce dodatków i dekoracji na moim weselu,dodatkowo będę mieć też zawieszki,numeracje stołów i plan stołów w ten sam deseń.

Oby się wyrobiła...
Cieszę się, że jakiś postęp i 3mam kciuki żeby obeszło się już bez problemów .

Super macie dziewczyny te obrączki. Co do grawerki to na razie myślimy o dacie i napisach "Gdzie Ty..." "...tam i Ja", lub wersja w łacinie "Ubi tu..." "...ibi ego".

ninitoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 21:33   #3987
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:

Oby się wyrobiła...
To super, ze sie jakos dogadalyscie. Ciekawe jak wykonanie bedzie Ci sie podobac....

Cytat:
Piekne Swietna robota. Ciezko byloby mi zdecydowac sie na jedne A jak w srodku bedzie? Dodatkowa karteczka?

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne jeśli będziesz miała srebro na sobie/sukni to może wyglądać świetnie.

Dokładnie takie same będziemy mieli. Na żywo te boczne wzorki wyglądają trochę jak małe diamenciki :P

Ja bym postawiła na srebrne aplikacje. Ale jeśli Ci się bardziej podobają te drugie, zapytaj, bo może są w srebrze, albo da się podmienić niektóre elementy na srebrne (ja tak podmieniam perełki na svarowskiego).

Co do obraczek, to bardzo ladne

Co do pomyslu na aplikacje- to dziekuje za rade. Zamierzam wlasnie podpytac Panie w salonie co tam mozemy dac na ten gorset. Na przymiarce z butami bedzie mozna latwo dobrac wszystko
Stary 2011-04-06, 21:36   #3988
thea2
Zadomowienie

Cytat:

staram się na razie wzięłam się w końcu za ruszenie przygotowan bo ostatnio nie miałam na to zupełnie czasu - za 2 tyg konczy nam sie mieskzanko wykańczac
Ooo to już niedługo będziecie oglądać efekt końcowy Do nas już jutro przyjdą mebelki już się nie mogę doczekać Jeszcze tylko firanki i narzuta na łóżko i sypialnia gotowa Na razie jest w niej cudnie, a kiedy jeszcze dojdą mebelki to ach....
Cytat:
4 miesiące !

Super Ja to napiszę dopiero za 3 tygodnie
Cytat:
Piękne - piszę tak bo mamy zamiar zamówić prawie identyczne ( nasze są bardziej podobne do opisu Twojego - błyszczące, okrągłe, szerokie, z grawerem w środku).
Przesyłam nasze zdjęcie
Oj, ale fajnie Nie widzę wyraźnie na zdjęciu, ale wyglądają na śliczne
Cytat:

Oby się wyrobiła...
Baaaardzo fajne Lubię, kiedy wszystko stanowi spójną całość, mam na myśli zaproszenia, zawieszki i plan stołów w tym samym stylu
Cytat:
Piękne !!
Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość

Nie widziałam jeszcze Twoich obrączek, pewno musiałam przegapić Bardzo ciekawe, nie widziałam jeszcze takich, śliczne
Stary 2011-04-06, 22:21   #3989
Kwiatuszek1604
Wtajemniczenie

margolka1986 swietne te zaproszenia!!!
gwiazdeczka26 butki bajkowe i mysle ze z srebnymi aplikacjami super sie zgraja
Kwiatuszek1604 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 23:10   #3990
margolka1986
Zakorzenienie

Cytat:
Margolka śliczne te zaproszenia.Chciałabym umieć takie zrobić
dziękuję a może byś umiała ?

Cytat:
Jesteś genialna po prostu!! Super talent!! Jestem pod wielkim wrażeniem! Najpiękniejsze wg mnie są:
z pierwszego postu - pierwsze, przedostatnie i ostatnie,
a z drugiego postu pierwsze i trzecie
Jak robisz te wycięte wzorki?

PS. Każde robisz inne, czy teraz testujesz różne wzorki, a później wybierzesz i będą wszystkie jednakowe? Bo albo tego nie pisałaś albo mi gdzieś umknęło...
Ojej niesamowicie mi miło czytać takie słowa - o które wzorki Ci chodzi Kochana ? bo jeśli chodzi o pierwsza zaproszenie z drugiego rzutu to ten wzór robiłam markerem 3D czyli jest wypukły
co do rózności to każdy z zaproszonych gości będzie miał praktycznie inne zaproszenie np moze kilka wzorów najładniejszych będzie w 3-4 kopiach

Cytat:
Napisane przez ninitoja Pokaż wiadomość
Kurcze, Ty to masz zdolności . Śliczne te zaproszenia.
.
dziękuję

Cytat:

Piekne Swietna robota. Ciezko byloby mi zdecydowac sie na jedne A jak w srodku bedzie? Dodatkowa karteczka?
tak w środku będzie kartka dziekuję za opinie

Cytat:
Ooo to już niedługo będziecie oglądać efekt końcowy Do nas już jutro przyjdą mebelki już się nie mogę doczekać Jeszcze tylko firanki i narzuta na łóżko i sypialnia gotowa Na razie jest w niej cudnie, a kiedy jeszcze dojdą mebelki to ach....
juz mi sie chce pójsc tam troche posprzątac ale jestem zachwycona kolorkami a tak jak mówisz jak dojda meble to juz bajka :P

Cytat:
margolka1986 swietne te zaproszenia!!!
dziękuję bardzo się cieszę że Wam sie podobają

_________________________ ________

ładne te Wasze obraczki- my jeszcze nie wybraliśmy wzoru ani grawera...

wymianka książkowa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości