|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
Jak znajdę to napiszę
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyżbyśmy miały tego samego męża?? ![]() mam tak samo jak Ty i cały czas mu wbijam do głowy jaką ma cudowną żonę która nie odstawia fochów, szybko daruje i się nie obraża z byle powodów co chwilę - to on czasami zachowuje się z tymi fochami gorzej niż baba
|
|
|
#3964 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziulka oj alez Ci sie przytrafilo! Lez skarbie i oby bol szybko przeszedl!
|
|
|
|
#3965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jestem haaapppyyyyy Dzwonił kurier, wiezie jakieś 2 paczki jesli jedna z nich to komoda, to dzisiaj składamy komodę i łóżeczkoWczoraj była okropna burza.... wyłączyli mi prąd, deszcz, grad, wichura - w nocy nam ogrodzenie rozwaliło ale tak strasznie wieje że nie ma go nawet jak iśc naprawiać bo wiatr dosłownie dusi!!Z tego wszystkiego zrobiłam dzisiaj kremowki a na obiad planuje placki ziemniaczane z kwasną śmietaną lub pieczarkami - jak kto woli.Wczoraj zaczęłyśmy 23 tydzień, czyli to już 6 miesiąc jak dobrze liczę? ![]() I mała sie tak świetnie rusza i wypina Aaaa co do tycia mężów.... od początku ciąży ja jestem jakieś 2 kg na plus a mężuś.... ok 10!! brzuch mu rośnie, zachcianki nieziemskie! lody by jadł tonami, nie wspomnę o słodyczach........to chyba nie jest normalne
|
|
|
|
|
#3966 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojeje Mnie też czasami dopada rwa, ale nie aż tak żeby mnie zgięło w pół, mam trudności z chodzenie, ale da się przeżyć ![]() Będzie dobrze! Cytat:
Nie dobra Ty ! Ja sobie jeszcze pozwolę na ostatniego bananka i na parę kulek winogronu i nie będę już ich kupowała A jabłka przed ciążą w sumie jadłam, ale teraz mam ochotę na nie okropnie Cytat:
![]() Śmieje się że mu ubywa na wadze, a Ja przybieram ![]() Tylko cwany bo od jakiegoś czasu ćwiczy a Ja nawet pobiegać sobie nie mogę ![]() Cytat:
![]() Ale pewnie dzieciątko samo będzie chciało próbować to i owo ![]() Ja to się ostatnio zastanawiałam, jak taką kruszynkę będę trzymać przy piersi Mam nadzieję, że wszystko przyjdzie naturalnie
|
||||
|
|
|
#3967 |
|
BAN stały
|
Madziulka biedactwo.
Wcale sie ruszać nie możesz?Współczuję Ci. Angel nie martw się na zapas bo w szpitalu dostaniesz 2 paczki a tam gazetki a następnie pocztą będą przychodzić wcześniej niż trzeba wprowadzać,wiec sie wyedukujesz ![]() Marina ja na to cierpię od 24 tyg. ciaży co dzień.Nie ma lekarstwa na ból kości łonowej.Mnie do tego boli pochwa,pachwiny,uda i blizna po 3 cięciach i ciągnie do odbytu. Na razie byłam na kibelku i poszło ładnie ![]() Póki co nadal lezę i czekam na T. aż wróci z rehabilitacji,wtedy moze na niego zwalę kawałek roboty. |
|
|
|
#3968 |
|
Wtajemniczenie
|
A to moj ubrany brzuch z 20t2d:
W klubie zaraz wkleje "gole" zestawienie |
|
|
|
#3969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To ja to jestem słoń Kurde ![]() Nie rosnę za szybko?! Ważyłam 60kg przy 175cm a teraz mam 68kg i 24 tyd
|
|
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
Marina ja na to cierpię od 24 tyg. ciaży co dzień.Nie ma lekarstwa na ból kości łonowej.Mnie do tego boli pochwa,pachwiny,uda i blizna po 3 cięciach i ciągnie do odbytu.
o kurcze... no to masz full pakiet ...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3971 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Wy tu tak o brzuchach, a ja się wczoraj postanowiłam ogolić i zrobiłam to z wielkim trudem niestety Nawet sobie nie wyobrażałam, że brzuch może aż tak bardzo przeszkadzać Kciuki za dzisiejsze wizyty
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
zaneta ja już 9kg na plusia 27tc
Więc chyba normalnie ![]() Coraz więcej z nas rozkłada do łóżka. Ja mam ochote dzisiaj obciąć nogi bo mnie tak boli :/
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
Spoko-ja jakieś 7kg na plusie, a 22tc.
|
|
|
|
#3974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurcze współczuję!!!! ![]() Cytat:
Najważniejsze to znaleźć dobrego pediatrę który Cię pokieruje w tych sprawach ![]() Na początku ja też miałam jedną wielką czarną dziurę co i jak ale do pediatry z niemowlakiem chodzi się dość często i systematycznie więc mnie zawsze moja pouczała co i jak i mówiła kiedy co mam wprowadzać, bo schematy są różne w zależności od np. tego czy karmi się tylko piersią czy też mlekiem modyfikowanym.
|
|
#3975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zaneta - ja mam 20 tc i 4,5 kg na plusie chociaz moj brzuch wskazuje na 8-10 hahaha nie wiem wiec ja kto działa ![]() nerola - no moja bratowa rodzila w tamtym roku w tym samym szpitalu co i ja mam zamiar i niestety nic nie dostala i nic nie przysyłali.... wiec dlategoz pytam bo pamietam ze ona miala problem i po necie szukała i nie wiedziala w wakacje czy moze dac malemu cos innego niz wode do picia i czy moze bita smietane z gofra liznac
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-08 o 11:25 |
|
|
|
|
#3976 |
|
Zadomowienie
|
iwona79 - a jeszcze sobie przypomnialam, ze to sie jednak moze oplacac, bo przeciez - na etacie - wlicza sie w ta podstawe jeszcze wszystkie premie, a nie tylko gola pensje miesieczna. Wiec jesli sa premie to one podwyzszaja podstawe
a, dziewczynki - jesli ktoras bylaby zainteresowana pcozytaniem o swoich prawach to od kwietnia weszly w zycie nowe standardy opieki nad ciezarna, rodzaca i noworodkiem. Mozecie poczytac co Wam sie nalezy, jakie badania itp. http://www.legeo.pl/prawo/rozporzadz...?on=08.04.2011 co do tycia mezow - przecietny brytyjski przyszly tatus tyje w czasie ciazy swojej zony ... 6kg!!! |
|
|
|
#3977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spoko, ja na razie jestem na zero (w stosunku do wyjściowej wagi), mąż w tym czasie 10 kg schudł
|
|
|
#3979 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oj ta Twoja teściowa to wygodnicka jest Mnie rozbraja takie coś. Też nie mieszkamy sami tylko z moja mamą, ale jak jej nie ma to ja robie obiad a jak mnie nie ma to ona gotuje. A nawet jak obie jesteśmy to rano ustalamy co na obiad i nigdy nie ma problemu. Na szczęście już kwiecień i do Waszej wyprowadzki coraz blizej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Hehe mój mąz też przytył i ja sie smiałam że się solidaryzuje ze mną, ale tak naprawdę to przybrał bo siedział dwa miesiace na L4 i jadł ile wlezie i kiedy miał ochotę I miał zachcianki zamiast mnie Byłam na zakupach i tak piździ że głowę chce urwać ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|||||
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
uwaga, smutne chociaz troche optymistyczne http://www.joemonster.org/art/11410/...a_Katie_Godwin
komentarz kolezanki-singielki "po co to robili? przeciez bez sensu skoro wiadomo bylo ze za długo nie pociagnie. z litosci? by uszczesliwic??" |
|
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
ja wczoraj byłam na spotkaniu organizowanym przez firmę HIPP i oczywiście dostałam kilka upominków miseczkę do karmienia z 2 łyżeczkami i śliniaczek, próbkę kremu na odparzenia i 2 herbatki + pakiet książeczek hehehhee ( w zasadzie poszłam po te prezenciki, siedzę w domu i tak się nudzę ) ale wietrzysko aż się boję że mi okna powylatują .... już nawet miałam takie schizy , wyobrażałam sobie że uciekam z łóżka jak okno wylatuje |
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
SweetAngel, rogal dużo większy i nim się możesz okręcić, trochę plecy usztywni jak siedzę
![]() http://dziecko.onet.pl/61716,0,9,a_n...0,artykul.html do poczytania
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
83monia widziałam to i uważam, że umarła spełniając swoje największe marzenia. A dla faceta (o ile było to ze szczerego serca) wielki podziw.
|
#3984 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj przed ginem odbiorę po byłam na mojej poczcie i prosiłam żeby zostawili je tam jak przyjdą żeby listonosz nie nosił bo to wielkie - miedzy innymi torba do wózka, nosidło do wózka i śpiwór tez do wózka te z aukcji z zeszłego tygodnia. Mój tż juz wcześniej miał trochę brzuszek ale już ja ze swoim go przegoniłam na razie nie przybywa mu nic dodatkowo a może nawet spadło ciut ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
chyba lusterko wezmę do łazienki na wszelki wypadek jakbym nie widziała, ostatnio jak podcinałam bobra to już mi ciężko było a to 3 tyg temu to urosłam od tego czasu nóżki trzeba wydepilować i ogólnie się doprowadzić do porządku - moze nawet pedicure zrobię - paznokietki i te sprawy ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
ja polecam rogala na teraz bo super odciąża kręgosłup podczas snu, a mój jest na tyle elastyczny że do karmienia też się nada bo się nim owijam tak naokoło i jest git, fajnie będzie można trzymać maluszka bez męczenia. Ale ja mam rogala hand-made ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
|
|
|
#3985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zatem wczoraj odświeżyłam się co nieco, nabalsamowałam, wypachniłam i nie powiem - opłacało się
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rogal!! ![]() Fasolka jest tylko do karmienia piersią w zasadzie ![]() Mój TŻ też ze mną tyje symultanicznie Z Filipem jak byłam to przytył chyba z 7kg a po porodzie razem się odchudzaliśmy i pilnowaliśmy.'Co było fajne że miałam w nim niezłe wsparcie i motywację do pilnowania jadłospisu
|
|
#3987 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ma taką mała pupke już ![]() teraz to Ja mam balerony Dzięki za link Cytat:
Ale raczej poczekam najpierw na maleństwo, bo nie wiadomo czy będę mogła karmić piersią ![]() Cytat:
Drażni mnie nie raz, bo moja teściowa zamartwia się dzień wcześniej co będzie na obiad na jutro, a Ja się tym zupełnie nie stresuje, tym bardziej że siedzę cały czas w domu i zawsze mogę podejść do sklepu jak czegoś zabraknie i świeżo pomyśleć co będzie na obiad, ale przyzwyczajam ją do tego powoli ![]() O i czego nie lubię, jak zrobię dzisiaj np obiad to on jest na jutro wolę świeże, nie raz faktycznie nie ma czasu bo np Ja mam badania a teściowa w pracy, ale to rzadko, a ona znowu woli dmuchać na zimne.I nie toleruje odgrzewania w MIKROFALI Przestawiliśmy się z mężem na zupy bez kostki rosołowej i mięsa, są rewelacyjne!!Sam wywar warzywny Cytat:
~~*~~ Pokazuje swój balonik, trochę trwało za nim zrobiłam zdjęcie walczyłam z samowyzwalaczem i statywem
|
||||
|
|
|
#3988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem cos ugotuje ale to tak raczej na odczepnego żeby cokolwiek było, ja nie wymagam cudów ale jak ja jestem w domu to przynajmniej ugotuje i posprzątam a jak ona jest w domu to wszystko lezy i czeka na mnie a mnie to już chwilami do szału doprowadza - kochana ja już się modlę żeby jak najszybciej stąd uciec bo się psychicznie męczę. po prostu chcę być na swoim u siebie, i tylko czekać - o ile w ogóle się doczekam - na słowa że fajnie było jak zawsze ugotowane coś dobrego i posprzątane było - ale bym miała satysfakcję ![]() jak już się zrobi wiosennie na całego i bedziemy mieć trochę czasu to ruszamy z malowaniem naszej sypialni u rodziców a potem to już z górki pójdzie mam nadzieje bo planuje po malowaniu zacząc powoli się przewozić ze swoim bajzlem, najpierw z takimi grubszymi rzeczami i tak po troszku, po troszku się stąd zmywać ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
![]() wypomina mi że dla niego się tak nie stroje jak na wizyty do gina. że już o depilacji tu i ówdzie nie wspomnę ![]() ja mojemu wczoraj zafundowałam sesyjkę ale niestety z przyjemnością jednostronną bo ostatnio mi się brzuszek napinał i wolę nie pobudzac niczego tam ale dzisiaj zapytam gina co i jak z "tymi sprawami" bo nie wiem jak tam moja szyjka się ma.
|
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też tak mówi, ale tłumaczę mu że potem tak wszystko OKROPNIE mnie swędzi że jak mam się golić do gina to jest to dla mnie straszne i zrozumiał jak zobaczył moje siniaki bo drapaniu się na kolanach
|
|
|
|
|
#3990 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hey, hey, hello
Cześć babeczki ![]() Cytat:
Otóż moja droga, jesteś ciągle głodna bo mieszka w tobie mały głód Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
), że jak czuję że opryszczka ma ochotę wyskoczyć to pocieram to miejsce obrączką. Czasami udaje się i nie wyskakuje a już wyskoczy to na pewno dużo mniejsza Ja byłam dziś na mini zakupkach. Co prawda pogoda do bani ale musiałam kupić parę rzeczy: chleb graham, moje ulubione płatki owsiane górskie, olejek z drzewa herbacianego i no i wstąpic do lumpka. Miałam mało czasu, więc wybierałam tak na szybkości i kupiłam 2 szt body z krt rękawem (56cm), 2 szy body z długim rękawem (62 i 68 cm). Koszt 6 zł wiedziałam, że jak pójde do lumpka to pewnie znowu kupię bodziaki ![]() Muszę się zabrać za sprzątanie łazienki i ogarnięcie domu, bo o 18 mamy mieć gości. Mój mąż też nie tyje ze mną, bo od września jest na diecie. Czy to też się liczy ? Zobaczymy czy lekarz potwierdzi płeć na najbliższej wizycie.
Edytowane przez Makobratek Czas edycji: 2011-04-08 o 11:59 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.

Jak znajdę to napiszę

A P. jak już coś przeskrobie to jest później taki słodziutki że się nie da na niego gniewać 
ale żadnych opuchnięć nie mam, siniaków, żylaków. No nóżki jak ta lala można powiedzieć:P
ale tak strasznie wieje że nie ma go nawet jak iśc naprawiać bo wiatr dosłownie dusi!!

Zakończone: 2
Mnie też czasami dopada rwa, ale nie aż tak żeby mnie zgięło w pół, mam trudności z chodzenie, ale da się przeżyć
wiec pomyslalam ze czemu mam byc z tym sama
Nie dobra Ty ! 

wolę świeże, nie raz faktycznie nie ma czasu bo np Ja mam badania a teściowa w pracy, ale to rzadko, a ona znowu woli dmuchać na zimne.