Sierpniowe Panny Młode cz.II - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-08, 14:02   #4051
Kinga_20
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II

Cytat:
Napisane przez magratka Pokaż wiadomość
Ja bym się skonsultowała z szewcem, czy da się coś z tym zrobić, np. nakleić jakieś gumowe elementy. Oczywiście można przykleić plaster bez opatrunku, ale brudny wygląda paskudnie :/
Coś pokombinuję, lepiej brudny niż żebym miała po podłodze się szlajać w ostateczności to całkiem niegłupi pomysł

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
Doczekasz się, doczekasz I my już będziemy miały dawno urządzone, już nam się opatrzy, a Ty będziesz mieć radość
Przyszły dziś nasze mebelki, są cudne, naprawdę nie spodziewałam się, że będą takie fajne, wyglądają lepiej niż na zdjęciu

Mój K. suknię widział na zdjęciu jedynie Choć wcześniejsze suknie przymierzałam przy nim Ale tej wybranej na żywo nie widział

Kinga obrączki cudne

Dziewczyny, wyjeżdżamy jutro w podróż przedślubną w góry Już nie mogę się doczekać Życzę Wam miłego weekendu
Cieszę się, że się podobają Ooo góry, super! Udanego wyjazdu i pięknej pogody!!!

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 16:55   #4052
ninitoja
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, wyjeżdżamy jutro w podróż przedślubną w góry Już nie mogę się doczekać Życzę Wam miłego weekendu
Życzę samych miłych wrażeń i dużo słońca .

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Ja w zabobony nie wierzę. On chce mieć niespodziankę, a ja chcę, żeby zobaczył mnie już ze wszystkim, a nie w kawałkach. Poza tym chcę, żeby był efekt przy wejściu do kościoła. Bardzo mi się podoba taka wizja
Jestem tego samego zdania .

ninitoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 17:12   #4053
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
suknia piękna. mamą się nie przejmuj. w końcu to TWÓJ dzień. Ty masz być zadowolona z sukni i czuć się w niej wyjątkowo
Cytat:
Suknia jest piękna Bardzo bardzo mi się podoba, moim zdaniem świetny wybór i wcale nie mówię tego, żeby Cię pocieszyć Jest śliczna i będziesz pięknie wyglądać! A mamie się może udziela stres przedślubny i dlatego tak trochę przesadza. Bo wiesz, każda mama chciałaby, aby jej córka była w dniu ślubu najpiękniejsza i Twoja mama chciałaby, żeby wszystko było idealnie i małe uszkodzenie sukienki po prostu ją niepokoi. Nie przejmuj się nic Ciesz się piękną suknią!
Cytat:
Napisane przez aga-6 Pokaż wiadomość
Tak jak już dziewczyny pisały głowa do góry. Mamy wsłuchają ale zrób po swojemu bo to twój dzień i powinnaś być szczęśliwa także za sprawą sukienki. W każdym salonie byś usłyszała, że ty masz podjąć decyzję o sukience a nie mama, siostra, kuzynka, koleżanka czy przyjaciółka. Każdy daje rady pod siebie, pod swoje wyobrażenie na sukience dla siebie. Koronka na dole jest bardzo ładna tak jak i cała sukienka. Licz na swój gust
Welon -> ja jestem za koronkowym
Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Suknia jest śliczna i na prawdę świetnego zakupu dokonałaś, nie przejmuj się Pamiętaj, że to Ty masz się dobrze czuć!
Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
To chyba będę wyjątkiem, bo Łoś nawet nie dość, że widział suknię, to sam odbył ze mną maraton po całym Krakowie, Rzeszowie, Krośnie i Jaśle w poszukiwaniu tej jedynej Na przymiarkę też pewnie ze mną pojedzie, bo to będzie okazja do spotkania się ze znajomymi, a poza tym potrzebuję kogoś, kto stojąc obok powie mi tak albo nie. Bo samej mi czasem ciężko zdecydować. A tak, miałam dodatkową parę oczu do oglądania. Poza tym nie miałabym tak kogo zabrać na poszukiwania - moje krakowskie dziewczyny raczej nie miały jak na podkarpacie ze mną jeździć, a mama do Krakowa. Tak więc mamę zabrałam tylko już na ostateczne zdecydowanie pomiędzy dwiema kandydatkami-sukienkami.

Co do welonów - ten pierwszy najbardziej w stylu sukni, czy pasuje koronka - to już musisz przyłożyć do monitora albo jakiś inaczej sprawdzić. Pozostałe jak dla mnie podobne. Ale chyba trochę dłuższy i bardziej "na okrągło" robiony.
Co do bolerka - nie wiem jaki materiał ma ta twoja sukienka - ale to z allegro wydaje mi się za bogate. Ja bym celowała w coś prostszego, albo jeśli już, to nie zdobionego tak bogato.

O tym nie pomyślałam - warto to też wziąć pod uwagę
dzięki dziewczyny za słowa otuchy przyjechała dziś młodsza siostra która była raz ze mną gdy mierzyłam suknie ale nie było tam tej którą kupiłam. Wiedziała że to moja wymarzona, obejrzała opowiedziałam jej o reakcji mamy to kazała olać i się nie przejmować

co do welonów to jeszcze się zastanawiam, myślę najpierw pooglądać w sklepach i zobaczyć jak jaki na głowie wygląda

co do oglądania przez faceta sukni przed ślubem - mój tak jak Pauli - widział i był ze mną na przymiarkach ale na przymiarkach jeździłam bez makijażu w kucyku a wiadomo że w dniu ślubu będę wyglądać zupełnie inaczej mój TŻ jest tak wybredny, zawsze na każdym weselu komentował wygląd panny młodej więc wolałam żeby pomógł mi w wyborze

Edytowane przez nynka87
Czas edycji: 2011-04-08 o 17:16
nynka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 17:42   #4054
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość

co do oglądania przez faceta sukni przed ślubem - mój tak jak Pauli - widział i był ze mną na przymiarkach ale na przymiarkach jeździłam bez makijażu w kucyku a wiadomo że w dniu ślubu będę wyglądać zupełnie inaczej mój TŻ jest tak wybredny, zawsze na każdym weselu komentował wygląd panny młodej więc wolałam żeby pomógł mi w wyborze
mój też był ze mną w salonie jak mierzyłam tą moją wymarzoną i podobnie bez makijażu, z nieułożonymi włosami
zresztą widziałam, że jak wyszłam w niej z przymierzalni, to mimo, że była na mnie o co najmniej 2 rozmiary za duża i spięta spinkami była, żeby się jakoś trzymała , to szczęka mu opadła do samej podłogi i stał tak z rozdziawioną buzią (słodki widok ), a później mi powiedział, że będę najpiękniejszą panną młodą jaką kiedykolwiek widział
Stary 2011-04-08, 18:51   #4055
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
mój też był ze mną w salonie jak mierzyłam tą moją wymarzoną i podobnie bez makijażu, z nieułożonymi włosami
zresztą widziałam, że jak wyszłam w niej z przymierzalni, to mimo, że była na mnie o co najmniej 2 rozmiary za duża i spięta spinkami była, żeby się jakoś trzymała , to szczęka mu opadła do samej podłogi i stał tak z rozdziawioną buzią (słodki widok ), a później mi powiedział, że będę najpiękniejszą panną młodą jaką kiedykolwiek widział
mój też miał taką minę kiedy założyłam tą wymarzoną później mówiłam mu że jak mnie zobaczy w dniu ślubu to już nie będzie takiego efektu ale zapewnił mnie że będzie właśnie ze względu na makijaż fryzurę i tak dalej
Stary 2011-04-08, 18:57   #4056
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
u mnie jednak zmiana koloru na fiolet i jestem do przodu o kolejne sprawy z listy

umówiłam się na próbny makijaż i fryzurę i ... dostałam biżu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _DSC7722.jpg (28,7 KB, 27 załadowań)

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 19:17   #4057
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Na to nie wpadłam. Może dlatego tak się kolesiowi ta łacina narzuciła...
Też jestem sroczka. A i Łoś jak chodziliśmy za suknią to wybierał te z dużą ilością svarowskich naszytych. Czasem nawet trochę za dużą Ale w ciężkiej sukni kroku się nie zrobi, a co tu dopiero mówić o tańczeniu...
Najwazniejsze zeby nie przesadzic z iloscia blyskotek czy ozdob

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
A Wasi TŻci widzieli suknie ? Mój nie ma pojęcia, jak moja wygląda.
Moj byl ze mna na poszukiwaniach, ale akurat tej sukni ktora wybralam nie widzial

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dostałam zaproszenia
Z zewnątrz bardzo mi się podobają,ale trochę mnie wnerwia,że w środku są takie matowe,jak zwykła karta.Ale i tak pewnie już zamówię te,które wczoraj Wam pokazywałam
to super, ze jestes zadowolona.

Cytat:
dziewczyny oglądam welony i tak się zastanawiam co by pasowało do mojej kate... pomóżcie podoba mi się ten ale ta koronka chyba ie pasuje
http://bialadama.abc24.pl/default.as...455&pro=550169
oprócz tego
http://bialadama.abc24.pl/default.as...455&pro=550166
http://bialadama.abc24.pl/default.as...455&pro=550172
http://bialadama.abc24.pl/default.as...455&pro=550201
http://bialadama.abc24.pl/default.as...455&pro=550129
http://bialadama.abc24.pl/default.as...455&pro=550064
http://bialadama.abc24.pl/default.as...455&pro=550134

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

dziewczyny poza tym kompletnie nie wiem co na plecy do tej sukienki... przeglądam all i tam pełno takich satynowych czy tam atłasowych bolerek a to chyba nie pasuje znalazłam coś takiego
http://allegro.pl/sliczne-bolerko-sl...547396171.html
co myślicie??
Bolerko chyba za strojne wg mnie. Bolerko to ma byc dodatek, a to bedzie odwracac uwage od calej reszty.
Welon, ja mysle ze jak koronka pasuje do tej na sukni, to jak najbardziej.
Ale ceny na tej stronie maja wysokie Na allgro mozesz znalezc za 1/3 z tej ceny.

Cytat:

Udanego wyjazdu
Cytat:

Wolę nie wstawiać fotek, może na maila Ci prześlę jak chcesz
Tak są lekko satynowane.
Myslalam, ze pochwalisz sie nam tutaj makijazem - ale jak nie masz ochoty to nie ma problemu

A co do obraczek, to nasze tez sa satynowane i ciagle martwie sie ze szybko sie zetra. A wy nie macie takich obaw?

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
u mnie jednak zmiana koloru na fiolet i jestem do przodu o kolejne sprawy z listy

Co za udany dzien Piekna bizu...
Stary 2011-04-08, 20:29   #4058
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fitalasa Pokaż wiadomość
A ja się nie kryję z suknią przed moim narzeczonym, nie wierzę w to, że nie może on widzieć narzeczonej wcześniej w sukni ślubnej
Otóż to

Cytat:
Tak, właśnie podeszwa na przodzie jest taka całkiem śliska, coś pokombinuję żeby nie zamiatać podłogi dekoldem

My chcieliśmy klasyczne, więc zastanawialiśmy się nad całymi złotymi bądź z lekkim akcentem białego złota no i stanęło na tych

A kiedy zamawiacie swoje?
Tak mi się właśnie przypomniało. Bo gęsia skórka jest takim ratunkiem na śliskie buty last minute. Jeśli masz czas - zanieś do szewca. Mojej mamie tak zimowie podbił solidną gumą, dzięki czemu się od tego czasu nie ślizgały nawet na szczerym lodzie. A koszt (przynajmniej u nas) był niewielki.
Nasze obrączki już leżą w szafie u Łosia od lutego chyba

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
sama nie jestem uczulona ani na złoto, ani na srebro, jedynie na nikiel, no ale obrączek nie sprawimy sobie niklowych
To może Cię obrączka uczulać - bo do złotych obrączek często dodawany jest nikiel. A do srebrnych nie. Mam znajomą uczuloną na nikiel i jedynym wyjściem, żeby mogła nosić złoto jest pokrycie go od strony skóry warstwą srebra.

Cytat:
co do welonów to jeszcze się zastanawiam, myślę najpierw pooglądać w sklepach i zobaczyć jak jaki na głowie wygląda

Co do welonów - tak chyba będzie najlepiej. A zawsze możesz podpatrzyć konkretny model w salonie i znaleźć to samo na allegro taniej.
Co do mierzenia - Łoś też jest taki wybredny. Praktycznie większość krojów sukni odpadała dla niego "bo wyglądasz staro" "bo wyglądasz dziwnie" albo jeszcze milion innych powodów. Ta jedna jedyna też mu się na początku średnio podobała, dopóki nie założyłam i nie uniosłam spódnicy (bo tiule ma w oryginale od połowy biodra, a ja chcę klasycznie jak w princesce).
Zresztą z fryzurą będzie to samo. Niby mam wolny wybór, ale wiem, że wszelkie koki i inne upięcia tego typu zostaną ocenione jako "kupa na głowie" albo "wielki guz" Sama też chciałabym coś prostszego i rozpuszczonego, ale to chyba niepraktyczne. Nie wiem za bardzo jak na całonocnych zabawach sprawdzają się rozpuszczone włosy, bo raczej podpinam.

Cytat:
dostałam biżu
Śliczna! uwielbiam takie delikatne i subtelne połączenia.

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Najwazniejsze zeby nie przesadzic z iloscia blyskotek czy ozdob

A co do obraczek, to nasze tez sa satynowane i ciagle martwie sie ze szybko sie zetra. A wy nie macie takich obaw?
Oczywiście, że nie ma co przesadzać. Jednak zależy mi też na tym, żeby się na weselu ruszyć coś, a nie potrzebować pomocy do wstania z krzesła

Tak was czytam i dochodzę do wniosku, że to by było strasznie fajne tak, jak w filmach, żeby mój Pan Młody zobaczył mnie dopiero idącą do ołtarza. Tym bardziej, że na chwilę obecną chciałabym, żeby zaprowadził mnie tato (zobaczymy co na to ksiądz no i tato, bo też jeszcze nie wie). Tyle, że u nas jest tradycja błogosławieństwa przed weselem w domu Młodej. A raczej nie ma tego jak wcześniej zrobić, bo raz "mama musi mieć nagrane" a dwa - za dużo będzie i tak na głowie przed weselem. A mamy czas, bo ślub dopiero o 15:00. Także Łoś zobaczy mnie już w domu u mnie. Ale mam nadzieję, że pan kamerzysta i fotograf uchwycą jego minę, bo wcześniej w całym "rynsztunku" się mu nie pokażę
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 20:57   #4059
ninitoja
Rozeznanie

Cytat:
Cześć

Boska!!! A zdradzisz gdzie takie cuda kupiłaś? Ja wprawdzie szukam coś z perełek, ale nic nie mogę ładnego (i w miarę taniego) znaleźć .

Stary 2011-04-08, 21:45   #4060
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Mój nie widział mnie w żadnej sukni ślubnej. Nie wie też, którą wybrałam. Przeglądał ze mną po zaręczynach stronę z sukniami - chciałam się zorientować co mu się podoba - ale wybierałam już bez niego. Salony odwiedzałam raz z mamą, raz z przyszłą teściową i bratem TŻ, a raz z koleżankami.
Jedziemy do kościoła osobno, także będzie sobie stał przed ołtarzem i wtedy ja będę wchodzić w całej okazałości - wtedy zobaczy mnie w ślubnym przyodzianiu pierwszy raz:rolleyes:

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

nynka87, bolerko wg mnie ma ze wiele ozdób. Co do welonów, to ja jestem za:52, 71, 308 i 47a.
Widzę,że to też masz tak jak ja
Uznaliśmy,że skoro nie chcemy Błogosławieństwa w dniu ślubu,a do ołtarza prowadzi mnie Tata,to dopiero pod ołtarzem się spotkamy.Liczę na fajny efekt i fajną reakcję ze strony TŻa

A do mnie dzisiaj zadzwonił Ksiądz Katolicki,że musimy przyjść i podpisać mu jutro formularz,że ja zostanę przy wierze katolickiej i dzieci w niej wychowam,a mój M. ma podpisać,że przyjmuje to do wiadomości. W innym przypadku nie dostaniemy pozwolenia
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 22:05   #4061
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninitoja Pokaż wiadomość
Boska!!! A zdradzisz gdzie takie cuda kupiłaś? Ja wprawdzie szukam coś z perełek, ale nic nie mogę ładnego (i w miarę taniego) znaleźć .
dzięki

biżu kupiona w aparcie

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2011-04-08 o 22:23
Stary 2011-04-08, 22:09   #4062
margolka1986
Zakorzenienie

dalsza częsć kolekcji mych zaproszeń do obejrzenia dla chętnych

https://picasaweb.google.com/margolk...79978949434338

Qrcze fajny musi byc efekt jak para widzi się dopiero w kościele.. ale u mnie będzie wczesniej błogosławieństwo wiec zobaczymy się w domu

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 22:48   #4063
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

piękna ile takie cudeńka kosztowały jeżeli można wiedzieć?
Cytat:
Co do welonów - tak chyba będzie najlepiej. A zawsze możesz podpatrzyć konkretny model w salonie i znaleźć to samo na allegro taniej.
Co do mierzenia - Łoś też jest taki wybredny. Praktycznie większość krojów sukni odpadała dla niego "bo wyglądasz staro" "bo wyglądasz dziwnie" albo jeszcze milion innych powodów. Ta jedna jedyna też mu się na początku średnio podobała, dopóki nie założyłam i nie uniosłam spódnicy (bo tiule ma w oryginale od połowy biodra, a ja chcę klasycznie jak w princesce).
Zresztą z fryzurą będzie to samo. Niby mam wolny wybór, ale wiem, że wszelkie koki i inne upięcia tego typu zostaną ocenione jako "kupa na głowie" albo "wielki guz" Sama też chciałabym coś prostszego i rozpuszczonego, ale to chyba niepraktyczne. Nie wiem za bardzo jak na całonocnych zabawach sprawdzają się rozpuszczone włosy, bo raczej podpinam.
co do welonu to owszem raczej na allegro zamówię ale na razie oglądam jeszcze gdzie indziej
Cytat:
dzięki

biżu kupiona w aparcie
Stary 2011-04-08, 23:28   #4064
ninitoja
Rozeznanie

Cytat:
dzięki

biżu kupiona w aparcie
W Aparcie nic ciekawego z perełek nie widziałam , więc gdybyście trafiły na coś ciekawego, proszę o cynk .

Stary 2011-04-09, 08:56   #4065
butterfly20
Zakorzenienie

Jenny śliczny komplet.Pewnie był drogi

A ja byłam u Księdza podpisać ten formularz.Aż się zdziwiłam,jaki był miły.Przy okazji spisaliśmy protokół
Stary 2011-04-09, 09:15   #4066
jusztyska
Zadomowienie

Dzień doberek

Jenny, piękna biżuteria zazdraszczam!

Butterfly super, że poszło sprawnie i że ksiądz był w porządku

Margolka bardzo ładne są Twoje zaproszenia

my ciągle na papier czekamy

a dziś równe
140 dni do ślubu

bleech, zbieram się na zajęcia
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 09:18   #4067
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
piękna ile takie cudeńka kosztowały jeżeli można wiedzieć?
Cytat:
Jenny śliczny komplet.Pewnie był drogi
to nie białe złoto, tylko srebro , więc gdybym chciała zamówić porządny komplet Swarovskiego to wyszłoby podobnie

kolczyki 99 zł
zawieszka 89 zł
pierścionek 119 zł

jak ktoś ma kartę 5% to na całym komplecie ok 15 zł zaoszczędzone

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
a dziś równe
140 dni do ślubu

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-04-09, 09:56   #4068
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Tak was czytam i dochodzę do wniosku, że to by było strasznie fajne tak, jak w filmach, żeby mój Pan Młody zobaczył mnie dopiero idącą do ołtarza. Tym bardziej, że na chwilę obecną chciałabym, żeby zaprowadził mnie tato (zobaczymy co na to ksiądz no i tato, bo też jeszcze nie wie). Tyle, że u nas jest tradycja błogosławieństwa przed weselem w domu Młodej. A raczej nie ma tego jak wcześniej zrobić, bo raz "mama musi mieć nagrane" a dwa - za dużo będzie i tak na głowie przed weselem. A mamy czas, bo ślub dopiero o 15:00. Także Łoś zobaczy mnie już w domu u mnie. Ale mam nadzieję, że pan kamerzysta i fotograf uchwycą jego minę, bo wcześniej w całym "rynsztunku" się mu nie pokażę
Można zrobić błogosławieństwo rano w normalnych strojach, a my robimy dzień wcześniej - tak na spokojnie
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 10:10   #4069
blueberry88
Zakorzenienie

Kolejne trzy zaproszenia rozdane. Dziś jedziemy do znajomych - TŻ chce poprosić kolegę o świadkowanie
Omawiałam fryzurę, makijaż i kwiaty z koleżankami. Co sądzicie o włoskach i bukiecie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg msp_colorb_1.jpg (23,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg clip_image002.jpg (31,2 KB, 65 załadowań)
Stary 2011-04-09, 10:11   #4070
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
Można zrobić błogosławieństwo rano w normalnych strojach, a my robimy dzień wcześniej - tak na spokojnie
Hmmm... Dałyście mi do myślenia i też się właśnie zastanawiam, czy by nie zrobić błogosławieństwa dzień wcześniej... Ale jak rozwiązać sprawę z kwiatami? Bo w moich stronach to w dzień ślubu Pan Młody odbiera bukiet i kwiatka do butonierki, potem przyjeżdża po Pannę Młodą, daje jej kwiaty, a ona mu przypina kwiatka, jest Błogosławieństwo i jadą razem do Kościoła... Jak to robicie? Pan Młody sam po kwiatka jedzie, a Panna Młoda po bukiet? Trochę tak bez sensu...

PS. Czy Błogosławieństwo może być w domu Pana Młodego? Bo słyszałam zwyczaje, że Panna Młoda nie może wychodzić do ślubu z domu Młodego, ale jak Błogosławieństwo by było dzień wcześniej, to też nie może być u Młodego? Jak to jest?
Stary 2011-04-09, 10:15   #4071
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
Kolejne trzy zaproszenia rozdane. Dziś jedziemy do znajomych - TŻ chce poprosić kolegę o świadkowanie
Omawiałam fryzurę, makijaż i kwiaty z koleżankami. Co sądzicie o włoskach i bukiecie?
Boska jest ta fryzura!!!! Aż sobie zapisałam, bo chcę mieć podobną tylko nie wiem, jak tam z przodu, bo ja będę mieć nie całkiem grzywkę zaczesaną, tylko na bok i po bokach właśnie puszczone tak luźno kilka loczków... Zakochałam się w tej fryzurze

Bardzo podobna jest do mojej faworytki, którą do tej pory miałam wybraną (w załączniku, tylko więcej grzywki i bez kwiatka), ale Twoja mnie powaliła na kolana! Jest jeszcze piękniejsza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fryzury-dlugie-118a.jpg (11,2 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzury-dlugie-118b.jpg (13,6 KB, 10 załadowań)
Stary 2011-04-09, 10:29   #4072
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Śliczna!!!
Sama nad nią myślałam, ale nie mogłam dobrać żadnej bransoletki, bo ja chcę bez zawieszek ... A byłam właśnie w Aparcie pytać i pani powiedziała żeby przyjść w maju, bo będzie nowa kolekcja i prawdopodobnie bardziej kolorowa, tzn. więcej kolorów do wyboru.

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Myslalam, ze pochwalisz sie nam tutaj makijazem - ale jak nie masz ochoty to nie ma problemu

Ok dzięki za zrozumienie
Co do tego ścierania to powiem tak - satynowe się ścierają a błyszczące rysują i nic chyba na to nie można poradzić. Mam znajomych, którzy brali ślub w czerwcu ub. roku i Pan Młody już na drugi dzień miał parę rysek na obrączce gładkiej. Para znajomych jest 2 lata po ślubie i też mają porysowane swoje, także nie ma co się martwić i tak źle i tak niedobrze

Cytat:
Otóż to

Tak mi się właśnie przypomniało. Bo gęsia skórka jest takim ratunkiem na śliskie buty last minute. Jeśli masz czas - zanieś do szewca. Mojej mamie tak zimowie podbił solidną gumą, dzięki czemu się od tego czasu nie ślizgały nawet na szczerym lodzie. A koszt (przynajmniej u nas) był niewielki.
Nasze obrączki już leżą w szafie u Łosia od lutego chyba
Aj faktycznie teraz sobie przypominam, że mówiłaś, że już odebraliście, ehhh ... za dużo nas, ALE im więcej tym lepiej - chociaż później ciężko jest ogarnąć co kto pisał
Pójdę do szewca na pewno, niech coś wymyśli Dzięki za rady

Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość

Qrcze fajny musi byc efekt jak para widzi się dopiero w kościele.. ale u mnie będzie wczesniej błogosławieństwo wiec zobaczymy się w domu
My też zobaczymy się w domu na błogosławieństwie

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 10:46   #4073
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość
Boska jest ta fryzura!!!! Aż sobie zapisałam, bo chcę mieć podobną tylko nie wiem, jak tam z przodu, bo ja będę mieć nie całkiem grzywkę zaczesaną, tylko na bok i po bokach właśnie puszczone tak luźno kilka loczków... Zakochałam się w tej fryzurze

Bardzo podobna jest do mojej faworytki, którą do tej pory miałam wybraną (w załączniku, tylko więcej grzywki i bez kwiatka), ale Twoja mnie powaliła na kolana! Jest jeszcze piękniejsza
Też rozważałam tą, która wstawiłaś. Bardzo się cieszę, że Ci się podoba
Właśnie nie wiem co z przodu, ale tak sobie myślę, że to już u fryzjerki zdecydujemy w czym mi jest najładniej.

Cytat:
Hmmm... Dałyście mi do myślenia i też się właśnie zastanawiam, czy by nie zrobić błogosławieństwa dzień wcześniej... Ale jak rozwiązać sprawę z kwiatami? Bo w moich stronach to w dzień ślubu Pan Młody odbiera bukiet i kwiatka do butonierki, potem przyjeżdża po Pannę Młodą, daje jej kwiaty, a ona mu przypina kwiatka, jest Błogosławieństwo i jadą razem do Kościoła... Jak to robicie? Pan Młody sam po kwiatka jedzie, a Panna Młoda po bukiet? Trochę tak bez sensu...

PS. Czy Błogosławieństwo może być w domu Pana Młodego? Bo słyszałam zwyczaje, że Panna Młoda nie może wychodzić do ślubu z domu Młodego, ale jak Błogosławieństwo by było dzień wcześniej, to też nie może być u Młodego? Jak to jest?
Przyjedzie do mnie w kwiatkami na błogosławieństwo, a butonierkę mama mu przypnie
Niby powinna wyjść ze swojego domu, ale wg mnie to nieistotne.
Stary 2011-04-09, 11:53   #4074
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

cześć dziewczynki...na tym wątku jeszcze nie byłam...
miło więc w gronie "sierpniówek " się znaleźć...

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 17:23   #4075
jagoda221
Raczkowanie

Cytat:
A mój M. nie ma pojęcia jaka jest moja suknia.To najpilniej strzeżona tajemnica wśród mojej nabliższej Rodziny Zobaczy mnie dopiero w Kościele,bo jedziemy osobno
Ja bym osobno nie chciała jechać. Ale co kto lubi.

Cytat:
dzięki dziewczyny za słowa otuchy a jest wśród Was jakaś która też kupiła używaną suknię i ma coś do poprawki??
Ja w swojej wszywałam paski z gumy z zapinką jak od stanika bo wydawało mi się, że spadnie z biustu i teraz jestem pewna że mobę balować do tchu. No i poprawiałam guziczki z tyłu bo były przyszyte na jedną nitkę. Nie martw się po przeróbkach twoja też będzie właśnie taka jak sobie wymarzyłaś.
jagoda221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 17:26   #4076
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Z tym Błogosławieństwem to zależy kto co lubi.W moich stronach normalne jest,że w czasie Blogosławieństwa zlatuje się dużo gości,a nawet sąsiedzi i jest tłok.Ja tego nie chcę i dlatego robimy dzień wcześniej i wszystkich o tym poinformujemy

Jeśli chodzi o kwestię kwiatów to mój M. pojedzie przystroić samochody ze świadkiem i weźmie bukiet,butonierkę + butonierki dla Ojców i brasoletki dla Mam.Butonierkę przypnie mu Mama, a M. da mój bukiet i butonierkę z bransoletką dla moich Rodziców świadkowi. Potem M. pojedzie cabrioletem do Kościoła,a ja pojadę autem świadka i świadkowej,zapewne z nimi
A tego o nie wychodzeniu z domu to nie znam. Błogosławieństwo będzie u mnie,a na następny dzień pojadę do fryzjerki i na makijaż:P

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Napisane przez jagoda221 Pokaż wiadomość
Ja bym osobno nie chciała jechać. Ale co kto lubi.

Ja w swojej wszywałam paski z gumy z zapinką jak od stanika bo wydawało mi się, że spadnie z biustu i teraz jestem pewna że mobę balować do tchu. No i poprawiałam guziczki z tyłu bo były przyszyte na jedną nitkę. Nie martw się po przeróbkach twoja też będzie właśnie taka jak sobie wymarzyłaś.
A ja bardzo chcę
Stary 2011-04-09, 18:27   #4077
martitaw
Raczkowanie

Cytat:
Cześć

gratuluję postępów i zazdroszczę prezentu uroczy
Stary 2011-04-09, 19:02   #4078
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki...na tym wątku jeszcze nie byłam...
miło więc w gronie "sierpniówek " się znaleźć...
hej

co do błogosławieństwa, u nas będzie normalnie, cała akcja z przygrywkami orkiestry pod moim domem :P Teściu sobie zażyczył, ja byłam za tym, żeby zespoł dopiero na sali był, ale w sumie nas przekonał i będzie tradycyjnie i nawet mi się to podoba
ale na błogosławieństwo nie zbiegną się wszyscy, będą rodzice, dziadkowie, chrzestni, nasze rodzeństwo i świadkowie reszta ludzi będzie czekała pod kościołem na nas
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 22:43   #4079
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
hej

co do błogosławieństwa, u nas będzie normalnie, cała akcja z przygrywkami orkiestry pod moim domem :P Teściu sobie zażyczył, ja byłam za tym, żeby zespoł dopiero na sali był, ale w sumie nas przekonał i będzie tradycyjnie i nawet mi się to podoba
ale na błogosławieństwo nie zbiegną się wszyscy, będą rodzice, dziadkowie, chrzestni, nasze rodzeństwo i świadkowie reszta ludzi będzie czekała pod kościołem na nas
Ja sama nie wiem... Nie chcę, żeby Błogosławieństwo było u mnie, bo raz, że krótko tu mieszkam i nie czuję się tu jak w domu, a dwa, że kamienica jest w fatalnym stanie... ściany obdrapane na klatce, grzyb wszędzie taki, że ma się wrażenie, że zaraz spełznie ze ścian i w dodatku moja siostra jest okropną bałaganiarą... My z mamą cały dzień sprzątamy, a ona w ciągu godziny potrafi narobić taki syf, że płakać się chce... I w dodatku robi to na złość. Np. Jak TŻ ma do mnie przyjść, to ona specjalnie bałagani, żeby narobić mi wstydu... I o ile moja rodzina jest do tego przyzwyczajona, to nie chcę się wstydzić przed rodziną TŻ, ani nie chcę, żeby to było na zdjęciach lub filmie...
I naprawdę nie wiem, co zrobić... Od TŻ nie możemy z domu wychodzić, bo moja przyszła Teściowa mówi, że nie można, tylko trzeba od Młodej... i nie może zrozumieć, jaka jest sytuacja... Jednym słowem jestem w kropce.
Ostatnio właśnie myślałam, że może Błogosławieństwo dzień wcześniej w domu TŻ, a w dniu ślubu każdy by "wyszedł" od siebie i spotkalibyśmy się w Kościele, ale po pierwsze, co z kwiatami... średnio mi się uśmiecha, żeby świadek lub jacyś wujkowie z nimi jeździli... A po drugie chciałabym jechać z TŻ, a nie osobno...
Doradźcie, proszę...
Stary 2011-04-09, 22:54   #4080
Kwiatuszek1604
Wtajemniczenie

JennyAniolek super bizuteria i mysle ze jeszcze po slubie na nie jedna okazje ci sie przydabutterfly20 szkoda ze jest tak malo milych ksiezy... fajnie ze u was sie taki trafil
margolka1986 jestem pelna podziwu naprawde cudenka!blueberry88 fryzurka bardzo ladna tez caly czas mysle nad czyms podobnym bukiecik tez jest bardzo ladnyneti1 czesc jak przygotowania wam ida?

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości