|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
Cytat:
w ostateczności to całkiem niegłupi pomysł![]() Cytat:
Ooo góry, super! Udanego wyjazdu i pięknej pogody!!!
|
||
|
|
|
#4052 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Cytat:
|
|
#4053 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() co do welonów to jeszcze się zastanawiam, myślę najpierw pooglądać w sklepach i zobaczyć jak jaki na głowie wygląda ![]() co do oglądania przez faceta sukni przed ślubem - mój tak jak Pauli - widział i był ze mną na przymiarkach ale na przymiarkach jeździłam bez makijażu w kucyku a wiadomo że w dniu ślubu będę wyglądać zupełnie inaczej mój TŻ jest tak wybredny, zawsze na każdym weselu komentował wygląd panny młodej więc wolałam żeby pomógł mi w wyborze
Edytowane przez nynka87 Czas edycji: 2011-04-08 o 17:16 |
|||||
|
|
|
#4054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zresztą widziałam, że jak wyszłam w niej z przymierzalni, to mimo, że była na mnie o co najmniej 2 rozmiary za duża i spięta spinkami była, żeby się jakoś trzymała , to szczęka mu opadła do samej podłogi i stał tak z rozdziawioną buzią (słodki widok ), a później mi powiedział, że będę najpiękniejszą panną młodą jaką kiedykolwiek widział
|
|
|
|
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
później mówiłam mu że jak mnie zobaczy w dniu ślubu to już nie będzie takiego efektu ale zapewnił mnie że będzie właśnie ze względu na makijaż fryzurę i tak dalej
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
u mnie jednak zmiana koloru na fiolet i jestem do przodu o kolejne sprawy z listy umówiłam się na próbny makijaż i fryzurę i ... dostałam biżu
|
|
|
|
#4057 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj byl ze mna na poszukiwaniach, ale akurat tej sukni ktora wybralam nie widzial ![]() Cytat:
Cytat:
Welon, ja mysle ze jak koronka pasuje do tej na sukni, to jak najbardziej. Ale ceny na tej stronie maja wysokie Na allgro mozesz znalezc za 1/3 z tej ceny.Cytat:
Udanego wyjazdu ![]() Cytat:
![]() A co do obraczek, to nasze tez sa satynowane i ciagle martwie sie ze szybko sie zetra. A wy nie macie takich obaw? Cytat:
Piekna bizu...
|
|
|
#4058 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nasze obrączki już leżą w szafie u Łosia od lutego chyba ![]() Cytat:
Cytat:
Co do mierzenia - Łoś też jest taki wybredny. Praktycznie większość krojów sukni odpadała dla niego "bo wyglądasz staro" "bo wyglądasz dziwnie" albo jeszcze milion innych powodów. Ta jedna jedyna też mu się na początku średnio podobała, dopóki nie założyłam i nie uniosłam spódnicy (bo tiule ma w oryginale od połowy biodra, a ja chcę klasycznie jak w princesce). Zresztą z fryzurą będzie to samo. Niby mam wolny wybór, ale wiem, że wszelkie koki i inne upięcia tego typu zostaną ocenione jako "kupa na głowie" albo "wielki guz" Sama też chciałabym coś prostszego i rozpuszczonego, ale to chyba niepraktyczne. Nie wiem za bardzo jak na całonocnych zabawach sprawdzają się rozpuszczone włosy, bo raczej podpinam.Śliczna! Cytat:
Tak was czytam i dochodzę do wniosku, że to by było strasznie fajne tak, jak w filmach, żeby mój Pan Młody zobaczył mnie dopiero idącą do ołtarza. Tym bardziej, że na chwilę obecną chciałabym, żeby zaprowadził mnie tato (zobaczymy co na to ksiądz no i tato, bo też jeszcze nie wie ). Tyle, że u nas jest tradycja błogosławieństwa przed weselem w domu Młodej. A raczej nie ma tego jak wcześniej zrobić, bo raz "mama musi mieć nagrane" a dwa - za dużo będzie i tak na głowie przed weselem. A mamy czas, bo ślub dopiero o 15:00. Także Łoś zobaczy mnie już w domu u mnie. Ale mam nadzieję, że pan kamerzysta i fotograf uchwycą jego minę, bo wcześniej w całym "rynsztunku" się mu nie pokażę
|
|||||
|
|
|
#4059 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Boska!!! A zdradzisz gdzie takie cuda kupiłaś? Ja wprawdzie szukam coś z perełek, ale nic nie mogę ładnego (i w miarę taniego) znaleźć
|
|
#4060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uznaliśmy,że skoro nie chcemy Błogosławieństwa w dniu ślubu,a do ołtarza prowadzi mnie Tata,to dopiero pod ołtarzem się spotkamy.Liczę na fajny efekt i fajną reakcję ze strony TŻa ![]() A do mnie dzisiaj zadzwonił Ksiądz Katolicki,że musimy przyjść i podpisać mu jutro formularz,że ja zostanę przy wierze katolickiej i dzieci w niej wychowam,a mój M. ma podpisać,że przyjmuje to do wiadomości. W innym przypadku nie dostaniemy pozwolenia |
|
|
|
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() biżu kupiona w aparcie
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2011-04-08 o 22:23 |
|
|
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
dalsza częsć kolekcji mych zaproszeń do obejrzenia dla chętnych
![]() https://picasaweb.google.com/margolk...79978949434338 Qrcze fajny musi byc efekt jak para widzi się dopiero w kościele.. ale u mnie będzie wczesniej błogosławieństwo wiec zobaczymy się w domu
|
|
|
|
#4063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#4064 |
|
Rozeznanie
|
W Aparcie nic ciekawego z perełek nie widziałam
, więc gdybyście trafiły na coś ciekawego, proszę o cynk .
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
Jenny śliczny komplet.Pewnie był drogi
![]() A ja byłam u Księdza podpisać ten formularz.Aż się zdziwiłam,jaki był miły.Przy okazji spisaliśmy protokół
|
|
|
|
#4066 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek
Jenny, piękna biżuteria Butterfly super, że poszło sprawnie i że ksiądz był w porządku ![]() Margolka bardzo ładne są Twoje zaproszenia my ciągle na papier czekamy a dziś równe
bleech, zbieram się na zajęcia |
|
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
to nie białe złoto, tylko srebro
, więc gdybym chciała zamówić porządny komplet Swarovskiego to wyszłoby podobnie ![]() kolczyki 99 zł zawieszka 89 zł pierścionek 119 zł jak ktoś ma kartę 5% to na całym komplecie ok 15 zł zaoszczędzone ![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------
|
|
|
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejne trzy zaproszenia rozdane.
![]() Omawiałam fryzurę, makijaż i kwiaty z koleżankami. Co sądzicie o włoskach i bukiecie? |
|
|
|
#4070 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
PS. Czy Błogosławieństwo może być w domu Pana Młodego? Bo słyszałam zwyczaje, że Panna Młoda nie może wychodzić do ślubu z domu Młodego, ale jak Błogosławieństwo by było dzień wcześniej, to też nie może być u Młodego? Jak to jest? |
|
|
|
|
#4071 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tylko nie wiem, jak tam z przodu, bo ja będę mieć nie całkiem grzywkę zaczesaną, tylko na bok i po bokach właśnie puszczone tak luźno kilka loczków... Zakochałam się w tej fryzurze ![]() ![]() Bardzo podobna jest do mojej faworytki, którą do tej pory miałam wybraną (w załączniku, tylko więcej grzywki i bez kwiatka), ale Twoja mnie powaliła na kolana! Jest jeszcze piękniejsza
|
|
|
|
|
#4072 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama nad nią myślałam, ale nie mogłam dobrać żadnej bransoletki, bo ja chcę bez zawieszek ... A byłam właśnie w Aparcie pytać i pani powiedziała żeby przyjść w maju, bo będzie nowa kolekcja i prawdopodobnie bardziej kolorowa, tzn. więcej kolorów do wyboru. Cytat:
Co do tego ścierania to powiem tak - satynowe się ścierają a błyszczące rysują i nic chyba na to nie można poradzić. Mam znajomych, którzy brali ślub w czerwcu ub. roku i Pan Młody już na drugi dzień miał parę rysek na obrączce gładkiej. Para znajomych jest 2 lata po ślubie i też mają porysowane swoje, także nie ma co się martwić i tak źle i tak niedobrze ![]() Cytat:
![]() Pójdę do szewca na pewno, niech coś wymyśli Dzięki za rady![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie nie wiem co z przodu, ale tak sobie myślę, że to już u fryzjerki zdecydujemy w czym mi jest najładniej. Cytat:
![]() Niby powinna wyjść ze swojego domu, ale wg mnie to nieistotne. |
||
|
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki...na tym wątku jeszcze nie byłam...
![]() miło więc w gronie "sierpniówek " się znaleźć...
|
#4075 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o kwestię kwiatów to mój M. pojedzie przystroić samochody ze świadkiem i weźmie bukiet,butonierkę + butonierki dla Ojców i brasoletki dla Mam.Butonierkę przypnie mu Mama, a M. da mój bukiet i butonierkę z bransoletką dla moich Rodziców świadkowi. Potem M. pojedzie cabrioletem do Kościoła,a ja pojadę autem świadka i świadkowej,zapewne z nimi ![]() A tego o nie wychodzeniu z domu to nie znam. Błogosławieństwo będzie u mnie,a na następny dzień pojadę do fryzjerki i na makijaż:P ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4077 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
uroczy
|
|
|
|
|
#4078 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do błogosławieństwa, u nas będzie normalnie, cała akcja z przygrywkami orkiestry pod moim domem :P Teściu sobie zażyczył, ja byłam za tym, żeby zespoł dopiero na sali był, ale w sumie nas przekonał i będzie tradycyjnie i nawet mi się to podoba ![]() ale na błogosławieństwo nie zbiegną się wszyscy, będą rodzice, dziadkowie, chrzestni, nasze rodzeństwo i świadkowie reszta ludzi będzie czekała pod kościołem na nas
|
|
|
|
|
#4079 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I naprawdę nie wiem, co zrobić... Od TŻ nie możemy z domu wychodzić, bo moja przyszła Teściowa mówi, że nie można, tylko trzeba od Młodej... i nie może zrozumieć, jaka jest sytuacja... Jednym słowem jestem w kropce. Ostatnio właśnie myślałam, że może Błogosławieństwo dzień wcześniej w domu TŻ, a w dniu ślubu każdy by "wyszedł" od siebie i spotkalibyśmy się w Kościele, ale po pierwsze, co z kwiatami... średnio mi się uśmiecha, żeby świadek lub jacyś wujkowie z nimi jeździli... A po drugie chciałabym jechać z TŻ, a nie osobno... Doradźcie, proszę... |
|
|
|
|
#4080 |
|
Wtajemniczenie
|
JennyAniolek super bizuteria
i mysle ze jeszcze po slubie na nie jedna okazje ci sie przyda butterfly20 szkoda ze jest tak malo milych ksiezy... fajnie ze u was sie taki trafil![]() margolka1986 jestem pelna podziwu naprawde cudenka!blueberry88 fryzurka bardzo ladna tez caly czas mysle nad czyms podobnym bukiecik tez jest bardzo ladny neti1 czesc jak przygotowania wam ida?
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

w ostateczności to całkiem niegłupi pomysł
I my już będziemy miały dawno urządzone, już nam się opatrzy, a Ty będziesz mieć radość
Ale tej wybranej na żywo nie widział
Już nie mogę się doczekać 

znalazłam coś takiego
Piekna bizu...

, więc gdybyście trafiły na coś ciekawego, proszę o cynk