|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
moj maly to aerobik wlasnir chyba cwiczy bo az brzuch mi faluje tempersmecik to nasz Bartus chyba po tatusiu odziedziczy
|
|
#4142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oby ta kolka nerkowa szybko przeszla
|
|
#4144 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja od kiedy jestem na L4 nie mam problemów z pęcherzem i bakteriami
![]() Aaa i kupiłam dziś pajacyk i śpiochy na 56 w 5-10-15 bo wszystko mam na 62. Zdjęcia pokażę jutro bo dziś już sił brak. Tak jakoś się obawiam, że moja dzidzia się w 62 utopi i chcę jeszcze kilka malusich rzeczy dokupić. Natka Dominik to już kawał chłopa
|
#4145 |
|
Zadomowienie
|
slyszalyscie jakie wiatry okropne podaja do 140 km matko okropne to jest boje sie ;(
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
Ogłoszenie dla lubelskich mamusiek W związku z tym iż jest już kwiecień miało się odbyć nasze spotkanie Jaki termin, godzinę i miejsce proponujecie ???????? Nie ma żadnych wykrętów bo będę lała |
|
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
Pokazuję furkę
Okazało się, że modle nie V3, a V4 czyli nowszy ![]() Spacerówki już nie wkładam bo schowana :P
|
#4148 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
bardzo fajna
|
||
|
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana, wózeczek mi się bardzo podoba!
|
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Uff... ale wichura i ule. Jak w listopadzie
![]() Zanka - ładny kolorek. Bardzo cieplutki ![]() Cytat:
Matko kochana, co za okropny przesąd!!! Chyba jeden z najgłupszych
|
|
#4151 |
|
Zadomowienie
|
O matusiu ja od tylu zaczynałam a teraz mam + 10 kg
![]() Mężuś mi przynusł jednorazoą wejściówkę do klubu fitnes i widzę że mają zajecia dla kobitek w ciąży to sobie pójde zobaczyć
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Edytowane przez margaret82 Czas edycji: 2011-04-08 o 20:40 |
|
|
|
#4152 |
|
Zadomowienie
|
na pepuszek dobry jest ponoc Octenisept, psika sie tylko i po klopocie.
dziewczyny a na wyjscie ze szpitala w co malucha ubrac??
|
|
#4153 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumek 52 kg to ja ważyłam w 5 klasie podstawówki
|
#4154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oby szybko przeszło !!!! a Dominik to faktycznie chłop jak dąb
|
||
|
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ![]() Natka dbaj o siebie biedaku
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana fajna fura
![]() ![]() Powiedzcie jak to jest z tą kolką nerkową bo dzisiaj tak mnie z tyłu boli jakby prawa nerka..? wcześniej tego nie miałam, i w samochodzie mnie rano tak złapało to musiałam się zatzrymać i rozchodzić, ale nic nie dało. 52kg w 22 tyg dobrze mówię brumek? ja z tylu startowałam (51 dokładnie). a ile w ciąży przytyłaś? Brunetka jak najbardziej jestem za spotkankiem, dostosuje się do waszego terminu, tylko dajcie znać gdzie i kiedy ![]() Też poluje na leżaczek na all, wczoraj na mamazone słuchałam wypowiedzi położnej ze leżaczki od 3 mca, nie wcześniej bo wymuszają pozycję pół siedzącą. Ale niektóre można całkowicie na płasko rozłożyć. |
|
|
|
#4157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4158 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
świetnie wyglądasz Cytat:
Cytat:
Ale śmiała się, ze co chwile nowe teorie ![]() Ja po dentyście, jestem w szoku, bo mam jeszcze troche ząbku do leczenia, ale wykorzystam to, ze jestem w ciązy i wiele rzeczy mi przysługuje na nfz No a potem poszłyśmy z koleżanką (rodzi pod koniec maja) na ciuchy. KUpiłam małej dwa bodziaki i taką dzinsową spódniczkę. I wyszperałam ochraniacz do łóżeczka, na całą długość za całe 3,50
|
||||
|
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
SweetAngel ja do pępuszka nic nie kupuję, teraz jest szkołą że najlepiej samą wodą.
U Filipa niczym nie smarowaliśmy, pępek moczony normlanie podczas kąpieli od pierwszego dnia i odpadł mu jak jeszcze byliśmy w szpitalu chyba ok 8 dnia ![]() zanka no pięknie!! bardzo mi się podoba ![]() Cytat:
![]() współczuję że musisz dyskutować z takimi argumentami ![]() Beatko gratuluję udanej wizyty
|
|
#4160 |
|
Zadomowienie
|
Mega okazje trafiłaś
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny. Muszę się pozbyć tej kolki szybko, bo boli cholernie
Patik Kolka nerkowa objawia się m.in bólem po sikaniu (ja akurat miałam z prawej strony brzucha, bo zastój mam w prawej nerce), widoczne jest to na usg nerki, które robi lekarz. Ogólnie ból bardzo nieprzyjemny, bo ściska i nie da się ruszyć przez dobre 5 min. Dzisiaj dopadł mnie taki ból, że słabo mi się zrobiło. Należy pić bardzo dużo wody, żeby wypłukać, nie trzymać moczu, żurawinka, tabletki... Jest to podobna częsta dolegliwość u kobiet w ciąży. Zmalowana bardzo ładny ten wózeczek Ja mam już 5 kg na plusie Ale coś w tym jest, że u wysokich kobiet się to gdzieś rozkłada, bo ja jakoś dużej różnicy nie widzę w sobie
|
|
|
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natka dobrze ze z szyjką w porządku oszczędzaj się
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-04-08 o 21:58 |
|
|
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
Schemat żywienia dziecka wg mnie
![]() do 6 miesiaca życia WHO zaleca karmienei wyłącznie piersią! 4. miesiąc: przecier/sok z marchwi lub jabłka, sok porzeczkowy 5. miesiąc: zupki - ziemniak, marchew, dynia, pietruszka, seler (może uczulać), brokuł, kalafior, kapusta (mogą powodować wzdęcia), brukselka, groszek zielony, kukurydza, fasolka szparagowa, kabaczek, cukinia, jabłko, dzika róża, czarne jagody, kleik bezglutenowy, kaszka kukurydziana, można podawać gluten (dzieci piersiowe) 6. miesiąc: zupki mięsne (kurczak, indyk, królik, cielęcina), patison, soczewica czerwona, ryż, kukurydza (kasze, mąki, płatki - również z brązowego ryżu), morela, gruszka, maliny, jeżyny, można podawać gluten (dzieci na mm) i ryby (uwaga na alergię – w przypadku wystąpienia podawać dopiero po 12. miesiącu) 7. miesiąc: pół żółtka (co drugi dzień), soczewica zielona, kalarepa, por (jeśli w rodzinie występuje alergia pokarmowa, to podajemy por dopiero od 10. miesiąca), burak (z tym samym zastrzeżeniem co w przypadku pora; ponadto barwi mocz na czerwono), banan (uwaga – kupki z widocznymi „robaczkami” to objaw zbyt szybkiego podania banana a nie robaczycy!) 8. miesiąc: jarmuż, świeże szparagi, sok z kapusty kiszonej (jedna łyżka - gdyby jednak pojawiło się zaczerwienienie wokół ust, przerywamy podawanie i ponowną próbę podejmujemy dopiero po 12. miesiącu), śliwki (węgierki, mirabelki, renklody i inne, także suszone), czereśnie, brzoskwinie, kiwi, winogrona, mango, melon, morele, daktyle, gruszki i rodzynki, kasza gryczana biała niepalona, kaszka krakowska, mąka sojowa, majeranek, kminek, koperek (suszony), sezam. 9. miesiąc: biszkopty bezglutenowe, chrupki kukurydziane, całe żółtko co drugi dzień, groch, szpinak i szczaw (jeśli dziecko ma problemy z nerkami, to nie), jeżyny, aronia, wiśnie, borówka amerykańska, porzeczki (białe, czerwone, czarne), arbuz, kasza jaglana, amarantus (mąka, ziarno), jęczmień, pestki i nasiona - słonecznik, dynia, tymianek, cząber, estragon, bazylia, rozmaryn, oregano (ostrożnie przy alergii). 10 miesiąc: kaszki, kleiki, kasze, bułki, chleb, sucharki, awokado (nie, jeśli dziecko ma problemy z wątrobą lub zdarzyły się one w rodzinie), bakłażan, ogórek świeży gruntowy, papryka, rzodkiew, soja, cieciorka, pomidor gruntowy, fasola - biała, czerwona, bób (nie - jeżeli dziecko ma kłopoty z przewodem pokarmowym), ogórek kiszony, kapusta kiszona (jeśli po soku nie było czerwono wokół ust), borówki, żurawina, poziomki, truskawki, pasiflora, papaja, ananas, kiełki - soczewicy, soi, słonecznika, lucerny, rzodkiewki, pieprz, papryka słodka, kolendra, sól kamienna (nieoczyszczona i tylko odrobinkę), cynamon (ostrożnie przy alergii), szczypiorek, natka pietruszki, koperek, rzeżucha (świeże, ale nie ze szklarni). 11. miesiąc: całe jajko 3-4 razy w tygodniu, wędliny, produkty na bazie mleka (kefir, jogurt, twarożek, także danonki), rzepa, cykoria, figi. 12. miesiąc: sałata, rzodkiewki, cebula, czosnek, pomarańcze, mandarynki, grejpfrut, cytryna, limonka, pszenica (mąka, kiełki, ziarno), orzechy - włoski, laskowy, nerkowiec i inne. Dodatkowo: 1. Nowe produkty należy wprowadzać kolejno i pojedynczo, najlepiej do południa, zaczynając od niewielkich ilości i obserwując przez kilka kolejnych dni ewentualną reakcję dziecka. Kolejność wprowadzanych produktów może zostać zmieniona przez lekarza. 2. Jako tłuszcz do zup jarzynowych można używać wysokiej jakości masła, oliwy z oliwek lub bezerukowego oleju rzepakowego (jest dostępny w sklepach ze zdrowa żywnością). Potrzebne jest to do przyswajania niektórych witamin. 3. Oznacza to - od ukończenia danego miesiąca życia. 4. Zaleca się, by wprowadzane produkty zbożowe były wzbogacone w żelazo. 5. Konsystencja jarzyn i mięsa powinna zachęcać dziecko do żucia. Grzyby leśne po 12 roku życia! Grzyby inne (pieczarki, boczniaki) najlepiej dopiero po 3 roku życia. Ocet, ketchup, marynowane w occie warzywa, musztarda oraz ostre przyprawy niewskazane w diecie dziecka. Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-04-08 o 22:33 |
|
|
|
#4164 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam 9 kg na plusie i niefajnie się z tym czuję
Chociaż osoby, które mnie widzą twierdzą, że w ogóle tego nie widać i tylko niby w brzuch poszło A ja czuję się wielka i gruba
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
Margaret cieszyłam się jak dziecko
![]() Ale widziałam zazdrość w oczach mojej kumpeli (bo ona tez mam miec dziewczynke )Zmalowana super bryka. Dołączam się do grona cierpiących z bólu na spojenie łonowe |
|
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero teraz mi sie zmieniło i lubię
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pieczarki już dawałam Filipowi...
przecież one są nawet w słoiczkach przed 1r.ż
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuje kochaną, mnie kamień z serca spadł że szyjka się nie skraca
bo martwiły mnie te twardnienia brzucha. Dobrze że ok jest. ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Ja z grzybami ogólnie na pewno poczekam kilka ładnych lat bo są okropnie ciezkostrawne. Ją mykam spać bo mi powieki lecą... Dobranoc
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
youyou - ja swojemu tez czasem daje pieczarki ale nei np. potrawe wylacznie skladajaca sie z pieczarek (np. smażone) a 2-3 w sosie i zwykle są małe. tyle ze jakby go brzuch bolał to wiem po czym. w słoiczkach gerbera też jest odkostnione mieso ktorego nawet dorosli nie powinni za duzo jesc...wiec sloiczek słoiczkowi nierowny.
|
|
|
|
#4170 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsza
Wszyscy pewnie sobie jeszcze śpią Zmalowana super wózek ![]() Ja sobie pije herbatke a o 9 skocze do lumpka oblukać ta kołyskę i moze zagadam z tymi kobitkami ![]() Pogoda dalej paskudna A liczyłam na jakiś wypad z grilowaniem a tu nic Miłego dnia mamusie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

nie dołuj mnie z tą wagą 

moj maly to aerobik wlasnir chyba cwiczy bo az brzuch mi faluje tempersmecik to nasz Bartus chyba po tatusiu odziedziczy

Chociaż osoby, które mnie widzą twierdzą, że w ogóle tego nie widać i tylko niby w brzuch poszło
Dopiero teraz mi sie zmieniło i lubię