|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
Jak tak was czytam to chyba muszę mojego na kurs gotowania wysłać bo on jedyne co to jajecznica i odgrzewanie rzeczy od mamy
|
|
|
|
#4892 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do pasów . Zawsze do usług![]() Ja dopiero 4 maja, tak jak Agnyska ![]() Fajowy ten bukiet . Można podpatrzyć dla kumpeli na wesele ?Cytat:
Cytat:
.Dziewczyny! Super wymyśliłyście tytuły . Mnie chyba jednak najbardziej podoba się z tą kruszynką, co skrywa swoją płeć (bo bodziaki można wykorzystać w następnej części).
|
|||
|
|
|
#4893 |
|
Raczkowanie
|
Caltea no to nieciekawie w takim razie. Przecież do Tarnowa od nich to ze 30km jest
Ja też dziś rosołek A na drugie sznycle, ziemniaczki i mizeria
|
|
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
matko też tak macie? ja najchetniej zakopałabym sie w pościeli i lezała i leżała, nawet do wanny nie chce mi sie wskakiwac wrryyy
|
|
|
|
#4895 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Na razie mówimy do brzuszka Miś (od Michał), ale tu także szału nie ma![]() Buuu, nie wszyscy
|
||
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
no ale nie ma co marudzić , muszę sie ruszyć chyba najpier wanna na rozruszanie potem pralka a potem prasowanie-kurcze w co ja sie mam ubrać? musze jakoś wyglądac a jak to zrobić jak w mało co sie mieszcze ?
|
|
|
|
#4897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też tak mam. Pogoda nie nastraja pozytywnie. Czuję się ociężała i zmęczona. Jedyne na co miałam siłę to zrobienie twarożku, zjedzenie go i zrobienie listy tego co muszę zrobić najlepiej w ten weekend na uczelnie. Wyszło mi 10 pkt czyli jestem w |
|
|
|
|
#4898 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
.Robię z moją Masią jajko wielkanocne z cekinów na konkurs do przedszkola. Alladyn się skończył i już jestem wzywana do roboty .
|
||
|
|
|
#4899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inkubatorów mają wiecej niż 1 na pewno, ale nie ma neonatologa, a pediatrzy tez ponoc jacys drugiego sortu - tak słyszałam. W sumie waham się najbardziej miedzy starym a tuchowem ![]() w krakowie na pewno bedzie sajgon, bo to i smolensk i off camera jest, takze ludzi bedzie w pierony ja dzis robie naleśniki z pieczarkami, serkiem żółtym i szynką
|
|
|
|
|
#4900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gdzie to ? Co to za lokal ? EDIT Już znalazłam - ale ja wolę na starówce jakoś, tam tak klimatycznie jest ![]() Może być na 17, nie ma problemu
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2011-04-09 o 11:58 |
|
|
|
|
#4901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj się tak niekulturalnie ulotniłam bez pożegnania - dałam na chwilę mężowi komp i już mi go nie oddał
![]() Cytat:
).Cytat:
![]() I ja dziś na urodziny do cioci Będą na pewno pyszności, a moja waga ciągle w górę ![]() Niech mi ktoś zdradzi jak się robi te naleśniki z nadzieniem wytrawnym (czy to z tuńczykiem, czy z szynką i serem). U mnie zawsze tylko naleśniki jadło się z dżemem lub z serem na słodko.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-04-09 o 12:03 |
||
|
|
|
#4902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie dwa punkty zaliczone: kąpiel i wstawione pranie ![]() teraz najgorsze musze wybrać ciuch poprasować a potem ja sie umalować i wyprostować kudły-ło matko to dla mnie dziś wyczyn niesamowity
|
|
|
|
|
#4903 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj to faktycznie jest coś nie tak...mi od rana pęka głowa
|
|
|
|
#4904 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedna różnica że odgrzerwane przeze mnie, bo sam too tylko kanapki by jadł ![]() aj jak ja bym chciała żeby mi mąż choć raz zrobił jedzonkooo Cytat:
Cytat:
![]() Mąż poodkurzał, ale powiem szczerze że następnym razem to ja się za to wezmę odkurzać godzine stał zanim się podniósł, a potem przeleciał całe mieszkanie w 3 minuty.. Ale licza się chęci ![]() Tez bym chciała się pomalować ale tak samej dla siebie w domu to mi się nie chce, to samo ubrać w coś innego niż dresy ![]() Cytat:
Leż i odpoczywaj
|
|
|
#4905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
Ale znowu mi smaka narobiłyście na różne pyszności
już się nie moge doczekać kiedy wpadniemy na te urodziny na pewno będa pyszne ciacha a potem jedoznko mmmm i pewnie znowu będe chciała wszystkiego się najeść a nie będe umiała, bo niestety ilość miejsca w żołądku jest ograniczona ![]() ale póki co czekam na tż'ta aż z pracy wróci, ciekawe o której pewnie późno .. zawsze jak gdzieś mamy iść czy to w weekend czy w tygodniu to jak na złość kończy późno |
|
|
|
#4907 |
|
KWC
|
Kilka stron wcześniej pisałam, że jedno z łódzkich centrów handlowych zorganizowało wspaniałą rzecz - weekendowe darmowe badania USG 2d i 4d. No i dzisiaj z samego rana pojechaliśmy tam, chociaż nie sądziłam, że coś z tego będzie. O dziwo - dostałam się i po niecałej godzinie czekania zostałam zaproszona na leżankę. Niestety nie zakwalifikowałam się na 4d, bo ciąża jest za mała (18tc) i miałam tylko klasyczne USG przez powłoki brzuszne. Muszę Wam powiedzieć, że to było najdłuższe i najdokładniejsze USG w ciągu całej mojej ciąży (5 badanie). Lekarka przemiła, bardzo kompetentna i dokładna. Dziecko rośnie prawidłowo i jest bardzo ruchliwe, no i pokazało co tam ma między nogami. Dziewczyny, będę mieć SYNKA!
Przyznam, że jestem bardzo rozczarowana, strasznie chciałam mieć dziewczynkę, ale trudno, chłopaka też będę kochać. |
|
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
spray, to super
nie spodziewałam się, że na takiej masowej akcji będą tak dokladnie badać gratuluję synusia oczywiście, że będziesz kochać, najmocniej na świecie jak to mówi moja znajoma "chłopcy sa przynajmniej prości w obsłudze"
|
|
|
|
#4909 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam sobotnio
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja planowałam się dziś wyspać, a szwagier mnie już o 8:30 obudził Ale co zrobić, nawet się wyspałam posprzątałam, umyłam podłogi, byłam na zakupach, a teraz czekam na męża jak wróci z pracy i dalej remont.Co do gotowania, to ja na razie dużych zdolności kulinarnych nie mam, tzn podstawowe rzeczy umiem gotować, ale moja nowa kuchnia się właśnie robi, także niedługo zacznę się dokształcać. Ach już nie mogę się doczekać ![]() Wam dziewczyny ten czas tak szybko leci? Dopiero co był sylwester, a tu za 2 tyg święta i weekend majowy |
|||
|
|
|
#4910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba rozumiem Twoje rozczarowanie, bo wyobrażam sobie, jakie moje by było, gdyby mi lekarz powiedział to samo ![]() Acelinko, no ja nie wiem, czy chłopcy tacy prości w obsłudze. Mi się właśnie wydaje, że jakbym miała syna, to by mi było trudno wejść w jego świat i go zrozumieć. No i w ogóle te zabawy, w którymś momencie nie nadawałabym się już i by mi powiedział "bo ty nie umiesz"
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-04-09 o 13:34 |
|
|
|
|
#4911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo się cieszę z tego powodu bo busów serio mam serdecznie dosyć, raz na jakis czas ok, ale taka gonitwa od busa do busa i stres czy się nie spóźni, czy zdarze na zajęcia, no i przede wszystkim im cieplej tym trudniej tam wysiedzieć ... o ile się siedzi ![]() mi też strasznie leci czas, dopiero co była Wigilia i robiłam test, zobaczyłam dwie cudowne kreseczki
|
|
|
|
|
#4912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem Cię doskonale, też przy pierwszej ciąży jakoś nastawiłam się na dziewczynkę, a na połówkowym lekarz pokazuje wyraźnie, że to chłopiec - mąż oczywiście wniebowzięty, ja też się cieszyłam, ale na początku to taka sobie radość była, dopiero potem zrozumiałam - że najważniejsze, że dziecko zdrowe, będę go kochać I przy tej ciąży już mi obojętne czy będzie dziewczynka czy chłopiec - choć kiedyś chciałam mieć parę, tak teraz nie mam parcia na to - zresztą ktoś tam w brzuszku już siedzi i ja tego nie zmienię ![]() Lausanne, Magialena - a jakiś znak rozpoznawczy będziemy miały ?? I umawiamy się już w środku Szewca czy gdzieś indziej ? Może jeszcze do tego dnia któraś więcej z dziewczyn się zdecyduje
|
|
#4913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spray gratuluję badania, a co do chłopaka, hm na poczatku było mi to objętne , ale jak dowiedziałam się że chłopak to takie rozczarowanie że szkoda że nie dziewczynka .. kto będzie mi pomagał w kuchni ? Mąż syna zarazi rybkami i samochodami a ja kogo będę stroić ![]() Potem dociera dopiero zdrowy rozsądek i myśl alby dziecko było zdrowe
|
|
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
Spray gratuluje syna
przywykniesz do myśli i potem nie bedziesz sobie mogła wyobrazić ze chciałaś dziewczynkę ![]() ja sie zastanawiam co bedzie ze mną no bo w sumie mi obojetne ale przeczucie mam na chłopaka ciekawe czy jak mi powiedzą ze dziewuszka czy bede rozcazrowana ze przeczucie sie nie sparwdziło![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- no zrobiłam wszystkie trzy punkty nawet jesczze jedno pranie wstawiłam he he teraz tylko sie zrobić na ładnie i bedzie dobrze
|
|
|
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
Jakaś dziś zakręcona jestem
Czyli jest nas na razie 4 ![]() - Małgosia - Lausanne - Magialena - ja
|
#4916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dziewczynkę będzie czas, chociaż po twoich przejściach pewnie szybko się za drugie nie zabierzesz co? ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4917 |
|
Zakorzenienie
|
Zbiłam sobie syropik
zabryzgałam całą kuchnię , trzeba jechać po drugi, ale to dopiero wieczorem .. łeee
|
|
#4918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
to tak dla zabawy:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post26254869 sprawdzcie czy zgadza Wam sie płec dzidziola ![]() Mi wyszla dziewczynka
|
|
|
|
#4920 |
|
Wtajemniczenie
|
kellysss mi też wyszła dziewczynka, hehe ciekawe czy się sprawdzi;P
może teraz będzie wysyp dziewczynek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

. Zawsze do usług

. Można podpatrzyć dla kumpeli na wesele
?
A na drugie sznycle, ziemniaczki i mizeria 
. Na razie mówimy do brzuszka Miś (od Michał), ale tu także szału nie ma

już się nie moge doczekać kiedy wpadniemy na te urodziny
oczywiście, że będziesz kochać, najmocniej na świecie
ciekawe kto to wszystko zje?
Ale co zrobić, nawet się wyspałam