|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
|
|
|
#2042 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
cd
|
|
#2043 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ślicznosci
|
|
#2044 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie babcia do mnie dzwoniła i krzyczy : Włącz radio twój ginekolog się wypowiada! Musisz to usłyszeć" Włączyłam i usłyszałam tylko " dziękuję za rozmowę, czas wracać do swoich pacjentek"
Noooo ciekawe co gadał....
|
|
|
|
#2045 |
|
Zadomowienie
|
Oprócz tego jest jeszcze 4 szuflady "nowych" ciuszków...
Właśnie dzwoniła szwagierka żebyśmy przyszli dziś bo ma dwa wory ciuszków dla nas gdzie ja to pomieszcze?
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
aliczko piękna wypraweczka
![]() 3mam kciuki za dzisiejsze wizytki ![]() |
|
|
|
#2047 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Mamuski
agus87 no jeszcze do terminu porodu zostalo Ci troszke czasu, wiec badz spokojna, my jak wczoraj pojechalismy do kina, to jak wychodzilam to tak mnie cos kulo w macicy, zaczelam panikowac normlanie, takie klucia to normalka czy to sa wlasnie te skurcze ![]() aha mozecie ocenic moj brzuszek czy sie obnizyl, fotka w albumie z mezem ![]() Lece po zakupy, bede pozniej... Aliczka88 te wszystkie czapusie to zdazysz malemu zalozyc? ale te spioszki pierwsze od lewej sa sliczne co to za firma???
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2011-04-11 o 11:26 |
|
|
|
#2049 |
|
Zadomowienie
|
Aliczka śliczna garderoba Miśka
Anuu to dużo sie dowiedziałaś,zapytaj babci moze pamięta co mówił. A u mnie pogoda taka nijaka,szaro buro niby 14 stopni ale jakoś chłodno jest. sprzątam na raty ale cóz nie dam rady tak od razu wszystkiego,co prawda mąż posprzątał ,jednak podłogi i kurze trzeba jeszcze raz.Strasznie było mi go żal wczoraj,zmęczony już był okropnie,walczył do północy, a rano o 4 wstawał do pracy.A teraz długa droga przed nim do niemiec. Dzwoniłam zapytać jak się czuje ,powiedział że rano nie mógł sie obudzić.
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak ci lekarz mowi, ze to moze byc juz, w kazdej chwili rozwearcie mam, mala w kanale, skurczy mnostwo to jak tu byc spokojnym heh termin terminowi nie rowny dziecko donoszone, wymiarami gotowe
|
|
|
|
|
#2051 |
|
Zadomowienie
|
Aliczka88 cudne ubranka, kolory piękne.
W Rossmanie są wkładki laktacyjne z Baby Dream za 4,99 - 30 szt. Kupiłam obejrzałam wygląda że będą ok a cena też super
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczonka
![]() moria A widzisz Pamiętam, że kiedyś pisałaś, że byś chciała mieć Baby shower, ale samej Ci głupio robić To kto zorganizował? ![]() aga_pe Dobry tekst tż anula Zdarza się, że nie mając siary ma się więcej pokarmu niż mając siarę ![]() Ja bym wolała chyba jednak siary nie mieć. Wszystkie ubrania brudne Aliczka Super ciuszki ![]() princi Zostawiłam komentarze w albumie ![]() Ja dziś nieźle zaspałam. Miałam się rano do gina umawiać, ale dopiero wstałam ![]() Ciekawe, czy będą mieć jeszcze jakieś wizyty wolne ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- mamaoptymistka Ja też je mam. Podobno mają złe opinie? ![]() Ale na mój gust niczym się nie różnią od tych j&j, a mają taką cenę, że jak coś nie będzie mi szkoda ich po prostu wyrzucić
|
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Niunie
Czytałam Was wczoraj w miarę na bieżąco ale jakoś nie miałam nastroju na pisanie.. mój mąż przeleżał cały dzien przed tv na swoim łózku, ja robiłam mu sniadanie, obiad.. a on tylko albo mecz albo konsola - przysiegam, ze nie wiem czy z 10 zdań za calusi dzień zamienilismy Wolę jednak jak chodzi do pracy i siedze całkiem sama, bo przynajmniej się nie złoszczę, ze jestem z nim a nie moge nawet porozmawiać. Jak mu o 23 zarzuciłam ,ze dziekuje ze niemą niedziele to mi odp "no przeciez wiesz, ze nie jestem gaduła" Za to obejrzałam sobie na kinomaniaku Śniadanie do łózka z Karolakiem, seriale na vod i na kobieta. spryciarze pl filmiki o makijazach ![]() Przespałam całą noc bez sik !! Obudził mnie małz o 7.30 bo wstał do pracy (wyjątkowo wczesnie ale przyjezdza szef wszystkich szefów, dyr finansowy wiec stad mobilizacja) Z wielką uwagą i cisnieniem śledziłam posty Agusi... gdy byłam na wiadomościach z wczoraj z godz 23 to az miałam ochotę skoczyc do ostatniej strony watku, aby zobaczyć czy cosik sie wykluło.. ale stopniowałam sobie napięcie i z pewnym rozczarowaniem odczytałam post Agusi z godz 10.oo ze ona nadal w domciu Nie zazdroszczę Ci tego czekania Słonce
|
#2054 |
|
Zadomowienie
|
a pod jakim względem złe?
|
#2055 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry dziewczyny - nadrabiam Was od strony 55 więc pewnie na bieżąco będę jakoś w maju
"D.śpieszę się bo musze jechać do skarbowki, wydziału komunikacji i zrobić schabiki od daisy (i kogoś jeszcze ) zanim TZ wróci.a mam jeszcze jakieś 30 min zanim mi się pranie skończy więc nadrabiam .daisy, anula, andziotku za pamięć i komentarze a propos autka jest super 101 koni - ![]() ![]() top co lubię wklejam szybką fotkę, jeszcze jest do "wyprania", ale to juz TZ załatwi.mary poziomeczka .l;ece Was dalej nadrabiać, nbo nie wiem co u siaśka, a wiem, że pozostałe "bezczopowe" jeszcze nie urodziły .
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-04-11 o 12:06 |
|
|
|
#2056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nic na to nie poradze ![]() a tak swoja droga, to wspolczuje sytuacji z mezem przytulam Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-04-11 o 12:13 |
|
|
|
|
#2057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno szybko przeciekają i mamy nie są zadowolone.
Ale to tylko opinie z gazety czy czegoś tam, ja chcę sama wypróbować
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jak się mała urodzi to się trochę zmieni
|
|
#2060 |
|
Zadomowienie
|
łooooooooooo jak ja Cie nie lubie............ wrrrrrrrrr
.a parapetówa minęła szybko - ale jak Wam powiem jak dzien minął to masakra (andziotku dziękuje za przygarnięcie do klubu nieśpiących ).od 3.30 nie zasnęłam już (a budziałm się co 1h na siku do tego czasu) na 9.00 mieliśmy być oglądać autko, no i byliśmy, zeszło do 10.00 z przeglądem, potem szybki zakup - do domu, po listę zakupów, do hipermarketu, tam oczywiście milion osób. jak wrociliśmy do domku położyliśmy się opk. 13.30 z TZ bo nie dawaliśmy rady z niewyspania, o 16.20 wstałam - oczywiście nie zdrzemnęłam się ani sekundki (!!!!!!!), goście byli na 19.00, poszli ok. 22.30 - bo jedno małżenstwo z 16miesięczną dziewczynką, drudzy w ciąży a trzecia para się dostosowała i tez poszła - więc przynajmniej mogłam się położyć wcześniej. TZ na szczęscie zasnął przed TV więc go przykryłam kocem i rozwaliłam się ok. 23.00 na łóżku i zasnęłam... o 4.00 masakra z tym spaniem dziewczyny. ale tej nocy było już znacznie lepiej, więc pewnie kolejna noc znowu nie przespana będzie.... .stopy na maksa napuchnięte, obolałe, dłonie dalej bez czucia, zdrętwiałe synuś dokazuje w brzuszku ps. mam doła. Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-04-11 o 12:17 |
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie maz mi oznajmil, ze kupil elektroniczna nianie dla Oleńki
http://allegro.pl/niania-elektronicz...548411541.html wyobrazcie sobie, ze ta sama jest w media markcie za 569 zł |
|
|
|
#2062 |
|
Raczkowanie
|
noooo moje stopy też bardzo cierpią, zakupiłam trampki, no i cóż wszystkie inne butki idą w odstawkę, tak jak przez dłonie wszystkie pierścionki, obrączka leżą w kuferku... no cóż... przejdzie kiedyś
|
|
|
|
#2063 |
|
Zadomowienie
|
Aga.M - będę u Ś na wizycie w piątek teraz to zapytam o tą lepszą szczepionkę - dam znać, bo nam akurat położna powiedziała, że lekarze nie zawsze znają nazwę
- zawsze można znaleźć położną Sabinę i powie jaka to ma być, a Ś wypisze w każdej chwili.współczuję problemów ortop - ale chciałaś cc, więc teraz tylko nastwa się na nią pozytywnie i będzie OK - ja ja będe miała przed Tobą, więc zdam relacje na co masz się przygotować .pozytywne myślenie .
|
|
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
mamaoptymistka, swietny pomysł z tym reczniczkiem i jak wybiore sie wreszcie do tej nieszczesnej ikei m.in po komode to wezme reczniczki i obkukam przescieradełko. Skoro andziotka chwali sobie, to musza byc oki!
moniqac, gratuluje autka !!!!!!!!!!!! teraz to bedziesz miała mieeeeeeeeeejsca a miejsca w porównaniu do sportowej toyotki. Fordy są mieciutkie i bedzie Ci sie fajnie jezdzilo ! Bardzo sie ciesze, że kupiłaś wieksze autko ![]() Schabiki bedziesz robiła? Tzn te poledwiczki ?? Naprawde kwestia 10-15 min jesli chodzi o przyrządzenie, że ja wczesniej na to nie wpadłam andziotku nawet sie nie obejrzysz i Zosia będzie Ci podkradała kosmetyki jak już teraz ją kręca Zna sie dziewczyna ![]() Monia.K, niestety mój małż czesto ma takie "Zawieszenia" Jak zacznie coś ogladac to juz kaplica (oczywiscie, jesli go to interesuje) bo na moim M jak miłosc to ciagle cos komentuje.. Dlatego tak chętnie uciekam do rodziców bo z nim często nieraz się okrutnie nudze Kłótnie o to, że ze mną nie rozmawia są własciwie prawie od samego początku naszej znajomosci. Standard, ze gdy jedziemy do mnie do domu (ok 1,5-2h) nie rozmawiamy prawie w ogole.. Jak bedzie Gabi to juz całkiem nie bedzie mi do szczescia potrzebny, bede miała swoja córeczke i bede z nia gadała do bólu i to od samego poczatku, zeby nie daj Bóg nie wrodziła sie w tatusia.Co ja bym bez Was zrobiła ![]() no własnie, Siasiek miał miec dziś badania !! Zaraz do niej napisze. agnieszka_pe, małża masz już przy sobie ??? Jak się czujesz ? W sensie jesli chodzi o zdróweczko i przeziębienie agusiu, o 17 KTG, tak ?? Paulisia, tosty ??????????? z czym ????
|
#2065 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() cudnaaaaaaaaaa |
||
|
|
|
#2066 |
|
Zadomowienie
|
daisula
czasem mój TZ też tak nie odzywa się - szczególnie jak zacznie na komputerze grac, to może go "nie być" kilka godzin i też mi jest wtedy tak dziwnie i nieswojo.mój mi mówi, że on potrzebuje czasem się poprostu wyciszyć "pobyć sam" - w sensie nie rozmawiać, nie myśleć itp. różnica charakterów, choć ja też mam takie dni czasem, ale teraz jak nie chodze do pracy to jestem spragniona towarzystwa .pranie się skończylo - jestem na str 61 więc pewnie popołudniu będę miała kolejne milion do nadrabiania. agusia - ja trzymam za Ciebie kciuki Kochana żeby wszystko szybko się skończyło - mam nadzieję że będziesz z Oleńką już zanim wrócę .
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-04-11 o 12:34 |
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
Moniqa, gratuluję fury
![]() Daisyy kochana, z jednej strony rozumiem że ten typ tak ma ale z drugiej bałabym się aby w przyszłości takie zachowanie nie odbiło się na związku. Dziecko dzieckiem ale o związek też jakoś trzeba dbać
|
#2068 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Nasza Agusia, widze,że nadal męczy się ze skurczybykami :/ Oj biedactwo, mam nadzieje,że chociaż sam poród będzie szybko i sprawnie przebiegał! Ciekawe co dzisiejsze (?) ktg pokaże. Aliczka! Jejku jakie śliczne rzeczy Dziewczyny doradźcie... co moge kupić mojemu chrześnikowi-siostrzeńcowi na 4 urodziny??? Ja bym mu najchętniej kupiła jakieś puzzle,może jakąś gre? Ale nie wiem czy dzieci w takim wieku interesują się już takimi rzeczami :/ Problem jest taki,że on najchętniej bawi się tylko autkami :/
|
|
|
|
#2069 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ktg mam o 19 a teraz wam pokaze moj zwisajacy do ziemi brzuchol jakby ktos mial watpliwosci :P i wrzuce fotke do albumu z odswiezona fryzurka, andziotek chcial zobaczyc
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-04-11 o 12:47 |
||||
|
|
|
#2070 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ogole zobaczcie sobie te strone, ale tu wszystko dokladnie opisane: http://www.szpital.chojnice.pl/index...99#co%20zabrac Cytat:
Boze jaka czkawka, brzuch mi skacze, dziecko mnie dźga palcem w jajnik. Ide lyknac moje zelazo umilowane a potem obejrze Dom Zly. PS. ale sie teraz zaczely zaprzyjazniac, zeby moje ryło zobaczyc - ej nie zaprzyjazniajcie sie, bo nie ma na co patrzec, bedziecie zawiedzione, szkoda Waszych klawiszy. Agus wiem ze jestes wyluzowana i juz Cie nic nie zestresuje, ale brzuch rzeczywiscie slabo sie opiera grawitacji... Edytowane przez mimbi Czas edycji: 2011-04-11 o 12:48 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

Czekamy na Ciebie fasolko

gdzie ja to pomieszcze? 

To kto zorganizował? 

za pamięć i komentarze a propos autka 

czasem mój TZ też tak nie odzywa się - szczególnie jak zacznie na komputerze grac, to może go "nie być" kilka godzin i też mi jest wtedy tak dziwnie i nieswojo.