![]() |
#1141 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 147
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam do Was g³upie pytanie, czytam wasze wskazowki i nie wiem dlaczego jak ktos pisze ze jadla twaróg, czy pil mleko 0,5 % to prosicie zmieniac na t³u¶ciejsze...
|tak samo ze smazeniem... zawsze myslalam ze grilowane rzeczy sa na Redukcje a smazenie jest niezdrowe... Mozecie mi wyjasnic? Moje R do oceny ![]() S: 5 plackow owsianych (niestety biala maka, platki owsiane, jablko, cynamon, jajko, blonnik) z twarogiem 0% i dzemem 2 S: bulka pelnoziarnista z salata, serkiem plesniowym Figura presidenta, i ogorkiem, O: 150 g kurczaka smazonego na oleju ( oliwa jest strasznie droga...) z ok 350 g warzyw na patelnie (ziemniaki, brokul, cebula, papryka, kukurydza) K: serek wiejski z ogorkiem// tunczyk w sosie wlasnym z cebulka i jajkiem wiem ze sa 4 posilki ale nie umiem jesc 5.... Pozatym ile powinnam jesc kalorii zeby schudnac mam 168 cm, wa¿e 64 kg ;/ i niestety narazie nie mam czasu na aktywnosc.. a prace mam siedzaca.... z gory dzieki za odp.
#1143 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 440
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | |||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
![]() ja robiê carbonarê, nawet nieodchudzon±, bez boczku ale zwyczajne na polêdwicy z indyka podsma¿onej na ma¶le. ![]() przemy¶lê te ziemniaki. mo¿e. ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1145 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 56
|
moje dzisiejsze po¿ywienie:
![]() sniadanie: owsianka (3 ³y¿ki p³atkow owsianych zalanych mlekiem), garsc mieszanki z pestek dyni, s³onecznika, rodzynek, p³atków migda³a,kilka suszonych ¶liwek + 2 lyzki p³atków nestle fitness II ¶niadanie: 2 kromeczki chleba razowego z wêdlina i papryk± + duuu¿o zió³ prowansalskich do posypania i do tego herbata Obiad: makaron razowy z sosem z pomidorów w puszce z tuñczykiem w sosie w³asnym tez z puszki, do tego troche czosnku, zió³, kilka oliwek czarnych Kolacja: 2 kromki chleba razowego ze s³onecznikiem z serkiem bia³ym posypane zmielonymi orzechami w³oskimi z miodem + herbata z cytryn i cukrem trzcinowym I jak? ![]() zapomnialam dopisac ze do tego zjadlam w miêdzyczasie batonik z nestle fitness ze zbo¿ami i 1,5 litra wody niegazowanej wypi³am Edytowane przez beataj86 Czas edycji: 2011-04-11 o 23:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=pozytywna-wariatka;26305647]góra.
![]() Napisane przez migotka1010 ![]() Dziewczyny mam do Was g³upie pytanie, czytam wasze wskazowki i nie wiem dlaczego jak ktos pisze ze jadla twaróg, czy pil mleko 0,5 % to prosicie zmieniac na t³u¶ciejsze... |tak samo ze smazeniem... zawsze myslalam ze grilowane rzeczy sa na Redukcje a smazenie jest niezdrowe... Mozecie mi wyjasnic? Chodzi o niewywalanie zdrowych t³uszczy z diety. Nabia³ 0 % jest zwyczajnie bezwarto¶ciowy, zazwyczaj wysokowêglowodanowy ( zamiast t³uszczu. ) i zwyczajnie niesmaczny. Nie chodzi o to, aby sma¿yæ kotlety mielone w g³êbokim t³uszczu ale dodaæ ³y¿kê oliwy do sa³atki. Moje R do oceny ![]() S: 5 plackow owsianych (niestety biala maka, platki owsiane, jablko, cynamon, jajko, blonnik) z twarogiem 0% i dzemem twaróg na pó³t³usty, m±ka lepiej pe³noziarnista. 2 S: bulka pelnoziarnista z salata, serkiem plesniowym Figura presidenta, i ogorkiem, tutaj ma³o bia³ka, przyda³aby siê jaka¶ polêdwica z indyka, mo¿e pasta z tuñczyka zamiast ple¶niowego sera ( który jest dosyæ t³usty. ) Ale ten serek plesniowy ma wiêcej bia³ka ni¿ t³uszczy i to az 2 razy! Tluszczy tam jest ok 12 g a bialka 24 na 100 g ma sie tak: Kalorie 208 kcal Bia³ko 22 g 22.00% T³uszcze 12 g 12.00% Wêglowodany 3 g 3.00% Az tak ¼le? Ja go uwielbiam wrêcz! O: 150 g kurczaka smazonego na oleju ( oliwa jest strasznie droga...) z ok 350 g warzyw na patelnie (ziemniaki, brokul, cebula, papryka, kukurydza) w porz±dku, ale nie ma ¿adnej kaszy gryczanej, br±zowego ry¿u, pe³noziarnistego makaronu. Taka porcja warzyw nasyci mnie porzadnie... Psychike mam zablokowana, pozatym gdzie ja zmieszcze jeszcze kasze... K: serek wiejski z ogorkiem// tunczyk w sosie wlasnym z cebulka i jajkiem okey. wiem ze sa 4 posilki ale nie umiem jesc 5.... NIe bede bita za 4 posi³ki a nie 5 ? ![]() Pozatym ile powinnam jesc kalorii zeby schudnac nie ilo¶æ ale jako¶ jest wa¿na i nie kalorie ale stosunek b/w/t. Co nie znaczy oczywi¶cie, ¿e kalorie w ogóle nie s± wa¿ne, najlepiej skorzystaj z jakiego¶ kalkulatora, spróbuj je policzyæ, odejmij 200-300 kcal i powinna¶ chudn±æ. mam 168 cm, wa¿e 64 kg ;/ i niestety narazie nie mam czasu na aktywnosc.. a prace mam siedzaca.... z gory dzieki za odp.
#1147 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 182
|
Dziêkujê za komentarz Pozytywna-wariatko
Cytat:
-czemu mleko 2% a nie 0,5% jesli sklad bialka do wegli jest taki sam? ![]() Edytowane przez orosier Czas edycji: 2011-04-12 o 07:13 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#1148 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 424
|
RRRR
¦: jajecznica z 2 jaj z du¿± ilo¶cia chudej wêdliny na kapce mas³a ok godzina æwiczeñ 2¶: bu³ka grachamka z tuñczykiem wsw i ogórkiem o:filet z mintaja duszony w gar¶ci warzyw na patelnie p: activia naturalna z pestkami dyni i orzechami laskowymi k: wie¶niak ze szczypiorem, pomidor do picia: woda, 2 kawy z mlekiem, herbata czerwona i miêtka jak to wygk±da?
#1149 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=migotka1010;2630680 3]
Cytat:
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() |
#1150 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 191
|
Dzisiejsza R - dzi¶ brak æwiczeñ.
1. Owsianka - 4 ³, 3 ³ rodzynek, jab³ko, pó³ kostki twarogu chudego a na wierzch 2 ³ serka wiejskiego i 3 ³y¿eczki d¼emu niskos³odzonego z owoców jagodowych 2. Serek wiejski 200g, 2 ³y¿eczki d¼emu niskos³odzonego truskawkowego 3. Spora sa³atka - tuñczyk w/s/w, 2 jajka, pomidor, ogórek kiszony + osobno gar¶æ migda³ów 4. j/w reszta sa³atki ale ju¿ bez migda³ów. 5. Wêdzona makrela Czuje siê jaka¶ chora i nie chce mi siê zbytnio je¶æ ![]() spojrzy kto¶? ![]() ![]()
#1151 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 773
|
Dziejsze Lekkie U:
I¶: Bardzo du¿a miska jaglanej z serkiem wiejskim 200g z ca³aym bananem, pó³ kiwi i ³ych± cukru br±zowego II¶: Grachamka warzywa (rzodkiewki pomidor papryka) z jakim¶ serkiem kanapkowym b±dz plastrami chudej wêdliny w zale¿no¶ci od tego co uda mi sie kupiæ O: Kasz gryczna, pier¶ z kurczaka grilowana , surówka P: Galaretka, pestki s³onecznika K: Jajka albo ryba ? jescze nie wiem...
#1152 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 949
|
Moje wczorajsze "niewiemco". Wrocilam z podrozy, zakupow nie bylo, sil na przygotowanie jadlospisu tez nie, wiec byl spontan wymieszany z wielkim zmeczeniem, oto rezultat: (moze U?):
1. sniadanie: owsianka ze szkalnki mleka 2,5 %, 4 lyzek platkow owsianych, startego jablka, kruszonych migdalow i lyzki miodu 2. buleczka mala pelnoziarnista z sucha chuda kielbaska, salata, maslem, kilka pomidorkow koktajlowych i rzodkiewek, jogurt truskawkowy odtluszczony. 3. omlet z dwoch pieczarek, dwoch jaj, plasterka sera zoltego odtluszczonego, smazone na oliwie z oliwek, z ketchupem.... 4. buleczka mala pelnoziarnista, pol z maslem i kielbaska + musztarda, pol z pasta z lososia, do tego znow rzodkiewki i pomidorki koktajlowe. Miala byc na kolacje ryba pieczona i inne cuda niewidy, ale na twarz padalam niestety..... No i ominelam jeden posielk wciagu dnia, i glodna siedzialam az do wyjscia z pracy niemilosiernie... wiem, wiem, to niedobrze bardzo ![]() Edytowane przez monita01 Czas edycji: 2011-04-12 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 988
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 988
|
Dziêki za pomys³ na podwieczorek, rzeczywi¶cie pominê³am dzi¶ warzywa
![]() ![]()
![]() |
#1156 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 274
|
Cytat:
![]() A tak na powa¿nie, jestem za³amana. ![]() Moje dzisiejsze R: I¶n: owsianka -3,5 ³y¿ki p³atków zalane na noc wod±, rano dodane 100g serka homo, ³y¿ka rodzynek, dwie suszone morele i nieca³a ³y¿ka wiórek kokosowych (nie by³am w stanie wcisn±æ wiêcej = stresik ); po³owa kawy z mlekiem herbata owocowa; seria wymachów II ¶n: reszta serka(czyli kolejne 100g) ze ¶niadania z dwoma ³y¿kami rodzynek i dwoma suszonymi morelami; zielona herbata 2 godziny snu; seria wymachów + seria brzuszków obiad: szykuje siê mro¿ony szpinak z serkiem wiejskim podsma¿ony na ³y¿ce oliwy z dwoma jajkami na teflonie; zielona herbata 2 godziny treningu tanecznego kolacja: sa³atka (serek wiejski, rzodkiewka, ogórek, papryczka, zio³a prowansalskie, pieprz ) Mam nadziejê, ¿e do wieczora ju¿ nic nie zepsujê i obêdzie siê bez s³odko¶ci. A do tego u¶miecham siê o ocenkê i trzymanie kciuków na jutrzejszych egzaminach. ![]()
![]() |
#1157 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 39
|
Utrzymanie.
1.) grahamka z mas³em, wêdlin±, sa³at± i jajkiem kawa z mlekiem jab³ko 2.) nale¶nik (du¿y, na ca³± patelnie ![]() z jogobell± owoce le¶ne i mas³em orzechowym 3.) 2 go³±bki - miêso mielone z ry¿em zawiniêtê w kapustê pó³ torebki bia³ego ry¿u + sos pomidorowy 2 ogórki kiszone sok marchewkowo- bananowy 4.) activia nat. 210g z wkrojonym bananem, truskawkami, garstk± p³atków owsianych i cynamonem herbata trochê migda³ów do przegryzki 5.) 2 kromki orkiszowca z mas³em, wêdlin±, pomidorem serek wiejski 200g z ogórkiem, papryk± i szczypiorkiem herbata z miodem i cytryn± jab³ko |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | |||
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
rozumiem, ¿e wychodzenie z R? ![]() je¿eli tak, to dobrze sobie radzisz ![]() Cytat:
ma³awo i brak podwieczorku powodzenia na testach ![]() ![]() Cytat:
trochê ma³e II ¶niadanie, ale ogólnie bardzo mi siê podoba ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 274
|
Na co dzieñ owsianka jest wiêksza, wiêcej p³atków, dodatków, albo zastêpujê bu³k±. Brak podwieczorku, bo nie mam go kiedy zje¶æ, a przed samym treningiem nie chcê, bo bêdzie mi ¼le tañczyæ. Ogólnie jutro postaram siê zje¶æ 5 posi³ków a do obiadu do³o¿ê makaron pe³noziarnisty. My¶lê, ¿e bêdzie ok? I nie dziêkujê, odezwê siê jutro, jak prze¿yjê.
![]() ![]()
![]() |
#1160 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 773
|
dziêki Emelie
![]() wychodzê i nie wychodzê ![]() ![]()
#1161 |
Zadomowienie
|
U. / wybitnie nie erkowe...
1¶n - 6 placuszków owsianych z nutell± i duuu¿± ilo¶ci± mas³a orzechowego.. 2¶n - activia do picia naturalna du¿a, 300 ml. ( nic nie wcisnê³am wiêcej po I ¶niadaniu. ) obiad - ma³a porcja pe³noziarnistego makaronu z pesto i pomidorami. podwieczorek - filet ¶ledziowy z cebulk± i przyprawami. kolacja - parê duszonych krewetek w sosie czosnkowo-cytrynowym.
#1162 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 440
|
Cytat:
ilosciowo i zapewnie kalorycznioe wysz³o Ci R, jakosciowe takie U/R nie wiem czy jeste¶ na U czy r, ale zjad³as ma³o i nie ma sie czym przejmowac, to tylko jedzenie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() do 2 ¶n wpad³o jeszcze troche twarogu
![]() |
#1164 | ||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 440
|
Cytat:
a sama nutella az taka z³a nie jest , tym bardziej, ¿e masz literke U w tytule... ---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Zadomowienie
|
có¿, du¿a ilo¶æ mas³a orzechowego pewnie te¿ nie jest wskazana..
#1166 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
kurde mam ju¿ do¶æ tego odchudzania no.
Nie czujê siê za gruba. zacznê æwiczyæ, nie bêdê sie stresowaæ, to mi waga zajedzie kurde no.... (mam nadzieje ![]() Ju¿ od 4dni olewam tê eRkê..wstajê rano i mam jad³o zaplanowane ,ale potem i tak nic z tego nie wychodzi poza ¶niadaniem i II¶n. potem ju¿ leci to na co mam ochotê i nie przyty³am chyba, zreszt± nie wa¿ne nie obchoidzi mnie to. niech sobie inni mówi± co chc± bmi 22.6 to nie ¿aden koszmar. Ja ju¿ wywalczy³am sobie zdrowie, skoro dopiero przy tej wadze mam okres, nie jest mi zimno, czujê siê dobrze to tak widocznie mam wygl±daæ i nie bêdê tego zmienia³a o. Sorki za ota wiem ¿e to nie³adnie ![]() Tak¿e lekkie U trochê R ![]() woda z cytyn± i miodem&4suszone ¶liwki zalane na noc wrz±tkiem I.placuszki ![]() II.grejpfruit, mieseczka zabielanej zupki kalafiorowej-duu¿o kalafiora oraz koperkiem, dwie kromeczki ¶wie¿ego pszenno-¿ytniego (znalaz³ siê czas ![]() III.przed-du¿a gar¶æ orzeszków ziemnych solonych, (bo siê makaron d³uuuuugo gotowa³ ![]() znów inka pó³ na pó³ z mlekiem i kilka ³y¿ek nulelli wyjadanych bezczelnie za s³oik IV.serek wiejski 200g znów ogórek,szczypior i pomidorek I jak? liczê badziej na r, ale dla komfortu psyhicznego nie ³±dujê siê w ostre zasady... mam nadzieje ¿e jednak" co¶ zejdzie" ![]()
#1167 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 064
|
lepsza du¿a ilo¶æ mas³a orzechowego na diecie ni¿ tabliczka mlecznej czekolady :P
#1168 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1169 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
pozytywna_wariatka, odebralam torche twoja wypowiedz jak naskok...
Jestem pocz±tkuj±ca w ukladaniu idealnych jadlospisow, dlatego pytam caly czas. Chece sie czegos nauczyc, schundac wreszcie raz a porzadnie a nie chudnac i tyc... Mam nadzieje ze z wami mi sie to uda... Moj plan na jutro RRRR s: owsianka (4 ³y¿ki p³atków owsianych, z mlekiem 0,5 % (nie wyrzuce przeciez... nastepnym razem kupie 2%) z jablkiem, cynamonem, i garscia orzechów nerkowcami 2S: kanapka z buleczki pelnoziarnistej z salata, jakas wedlin±, serkiem plesniowym figura, (ma 22 g bialka i 12 g tluszczu, 3 g weglowodanow) i ogorekiem O: makaron pe³noziarnisty ok. pol szkanki surowego z cebul± i tuñczykiem P: sa³atka gecka (moge daæ po³ tusty ser feta i oliwki?) K: pó³ makreli // twaróg z warzywami
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.