Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-04-11, 21:38   #1141
maniulka0405
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 147
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêki, chocia¿ kto¶ zauwa¿y³ jad³o . Niezbyt urozmaicone - to co mogê zmieniæ?
Co do pieczywa - uwielbiam je i nierzadko jem go znacznie wiêcej (chocia¿by dzisiaj, patrz w dó³ ), aczkolwiek jest ono pe³noziarniste/graham/razowe itp., wiêc raczej mi nie szkodzi. Nie, nie raczej. Na pewno mi nie szkodzi, bo jem tak od dawna i waga stoi w miejscu . Tylko proszê o wskazówkê, je¶li chodzi o uromaicanie. Czy ja wiem,czy tego chleba tak du¿o?Wiele z Was ma np. na II ¶niadanie kanapki, pó¼niej do kolacji tak¿e Wa¿ne, ¿e obk³ad siê zmienia Ale zgadzam siê z dziewczynami, dla czystej przyjemno¶ci mog³aby¶ na sniadanko zaserwowaæ jaki¶ omlecik, kaszê jaglan± na mleczku, czy jajecznicê

Dzisiejsze U:
1. 2 du¿e i ciê¿kie kromki razowca z bakaliami, na to twaróg pó³t³usty wymieszany z ugotowanym jab³kiem, orzechami brazylijskimi i cynamonem; super
2. grahamka z margaryn±, jajkiem, ogórkiem zielonym i szynk± drobiow± zapiekan± z pieczarkami; ok
3. 2 je¿yki (miêso wieprzowe z ³opatki, ry¿ br±zowy i fix knorr do go³±bków bez zawijania), 2 ziemniaki z koperkiem i sa³ata ze ¶mietan± i cukrem (ostatnio moje uzale¿nienie ); uwielbiam wszystko, co go³±bkowate:P
po: czekoladka kasztanek;
4. jogurt naturalny z gar¶ci± orzechów ziemnych i cynamonem;
5. 3 kromki chleba graham:
~z szykna drobiow± jw. i oliwkami
~z sa³atk± jarzynow± z majonezem
~z pasztetem drobiowym pieczonym
marchewka, zbo¿ówka waniliowa z mlekiem. ok

ujdzie?
A w³a¶nie, jak tam, @wróci³? By³a¶ u ginekologa?
maniulka0405 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-11, 21:58   #1142
migotka1010
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 456
GG do migotka1010

Dziewczyny mam do Was g³upie pytanie, czytam wasze wskazowki i nie wiem dlaczego jak ktos pisze ze jadla twaróg, czy pil mleko 0,5 % to prosicie zmieniac na t³u¶ciejsze...

|tak samo ze smazeniem... zawsze myslalam ze grilowane rzeczy sa na Redukcje a smazenie jest niezdrowe...

Mozecie mi wyjasnic?

Moje R do oceny

S: 5 plackow owsianych (niestety biala maka, platki owsiane, jablko, cynamon, jajko, blonnik) z twarogiem 0% i dzemem
2 S: bulka pelnoziarnista z salata, serkiem plesniowym Figura presidenta, i ogorkiem,
O: 150 g kurczaka smazonego na oleju ( oliwa jest strasznie droga...) z ok 350 g warzyw na patelnie (ziemniaki, brokul, cebula, papryka, kukurydza)
K: serek wiejski z ogorkiem// tunczyk w sosie wlasnym z cebulka i jajkiem

wiem ze sa 4 posilki ale nie umiem jesc 5....

Pozatym ile powinnam jesc kalorii zeby schudnac

mam 168 cm, wa¿e 64 kg ;/ i niestety narazie nie mam czasu na aktywnosc.. a prace mam siedzaca....

z gory dzieki za odp.

[...] i ¶lubujesz mi u¶miech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnê [...]

Od jutra siê uczê!
migotka1010 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-11, 22:14   #1143
Phynn
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 440

Cytat:
Napisane przez Phynn Poka¿ wiadomo¶æ
1.kawa z mlekiem, grahamka na pó³= po³ówka z turkiem ¶mietankowym, polêdwic± z indyka, rzodkiewk±, ogórkiem; druga po³ówka z tym samym turkiem i d¿emem ananasowym
2. kawa bia³a z Mc, banan
3. s³odkawa bu³ka parka z kruszonk±, polana du¿± ilo¶ci± gryczanego miodu
4. jajo sadzone, ziemniaczki z koperkiem, szklanka kefiru
miseczka surówki z pekinki, marchewki, cebulki, jab³ka,rzodkiewki i ogórka (+oliwa i przyprawy)
5. jajko kinder, jab³ko
6. du¿a porcja sa³atki z broku³a, fety, kukurydzy, ogórka ¶wie¿ego, s³onecznika, polana sosem z jogurtu, przeci¶niêtego przez praskê ma³ego z±bka czosnku, ³y¿eczki musztardy i du¿ej ilo¶ci pieprzu ♥

ujdzie na U ?
up ?

Rozsun±æ suwak, by
Zdj±æ skafander cia³a
Zapomnieæ
Wej¶æ w nowe ¿ycie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-11, 23:00   #1144
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

Cytat:
Napisane przez migotka1010 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny mam do Was g³upie pytanie, czytam wasze wskazowki i nie wiem dlaczego jak ktos pisze ze jadla twaróg, czy pil mleko 0,5 % to prosicie zmieniac na t³u¶ciejsze...

|tak samo ze smazeniem... zawsze myslalam ze grilowane rzeczy sa na Redukcje a smazenie jest niezdrowe...

Mozecie mi wyjasnic?

Chodzi o niewywalanie zdrowych t³uszczy z diety. Nabia³ 0 % jest zwyczajnie bezwarto¶ciowy, zazwyczaj wysokowêglowodanowy ( zamiast t³uszczu. ) i zwyczajnie niesmaczny. Nie chodzi o to, aby sma¿yæ kotlety mielone w g³êbokim t³uszczu ale dodaæ ³y¿kê oliwy do sa³atki.

Moje R do oceny

S: 5 plackow owsianych (niestety biala maka, platki owsiane, jablko, cynamon, jajko, blonnik) z twarogiem 0% i dzemem twaróg na pó³t³usty, m±ka lepiej pe³noziarnista.
2 S: bulka pelnoziarnista z salata, serkiem plesniowym Figura presidenta, i ogorkiem, tutaj ma³o bia³ka, przyda³aby siê jaka¶ polêdwica z indyka, mo¿e pasta z tuñczyka zamiast ple¶niowego sera ( który jest dosyæ t³usty. )
O: 150 g kurczaka smazonego na oleju ( oliwa jest strasznie droga...) z ok 350 g warzyw na patelnie (ziemniaki, brokul, cebula, papryka, kukurydza) w porz±dku, ale nie ma ¿adnej kaszy gryczanej, br±zowego ry¿u, pe³noziarnistego makaronu.
K: serek wiejski z ogorkiem// tunczyk w sosie wlasnym z cebulka i jajkiem okey.

wiem ze sa 4 posilki ale nie umiem jesc 5....

Pozatym ile powinnam jesc kalorii zeby schudnac nie ilo¶æ ale jako¶ jest wa¿na i nie kalorie ale stosunek b/w/t. Co nie znaczy oczywi¶cie, ¿e kalorie w ogóle nie s± wa¿ne, najlepiej skorzystaj z jakiego¶ kalkulatora, spróbuj je policzyæ, odejmij 200-300 kcal i powinna¶ chudn±æ.

mam 168 cm, wa¿e 64 kg ;/ i niestety narazie nie mam czasu na aktywnosc.. a prace mam siedzaca....

z gory dzieki za odp.
góra.

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
Co masz do moich bananów?!
Nie lubiê nieodchudzonej carbonary, bo nie lubiê boczku
Baardzo dziêkujê za ocenê i komplementy
A ziemniaki z mas³em w koñcu zjesz, nie chcê Ciê zabiæ, tylko nauczyæ rozs±dnego podej¶cia do jedzenia
nie no, zupe³nie nic, oprócz tego, ¿e banany s± niedobre, ¶mierdz± i lepi± siê do palców przy wyci±ganiu ze skórki. fuj. ju¿ to sobie wyobrazi³am.
ja robiê carbonarê, nawet nieodchudzon±, bez boczku ale zwyczajne na polêdwicy z indyka podsma¿onej na ma¶le.
przemy¶lê te ziemniaki. mo¿e.

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:47 ----------

Cytat:
Napisane przez orosier Poka¿ wiadomo¶æ
Poniedzialkowe RRRRRedukcja
+ 30 min biegania po dawce espresso

SnI: owsianka( 4 ³ pl owsianych gorskich, 1 ³ otrab pszennych, 1 starte jab³ko, cynamon, szklanka mleka 0,5%) okey, mleko mo¿e byæ 2 % i dorzuæ jakie¶ bakalie.

SnII: starte jablko z marchewka, 3 plastry poledwicy miodowej nadziewanej twarogiem president z rzodkiewka okey, chocia¿ wydajê siê byæ trochê ma³o.

SnIII(zajecia byly) 1 kromka chleba pelnoziarnistego z siemieniem lnianym i jakimis zbozami+ twarog president+ papryka,ogorek,pomidor) okey.
+ 1 h aerobicu

Ob: jajecznica z 2 jaj z pomidorem cebula na lyzece oleju slonecznikowego, pol bulki grahamki tej duzej to za ma³o jak na obiad, nawet na r.

Kol: 50 g serka wiejskiego z pieprzem i ogorkiem - wiem, ze malo, ale wiecej juz nie moglam zmiescic jak sama napisa³a¶, ma³o.

- w ciagu dnia zielone herbaty, 1 czarna herbata z cytryna, kawa z mlekiem 0,5%, 0,5 l wody mineralnej

Jak to dzis wyglada?
Hm, strasznie ma³o, i kalorycznie te¿ bez sza³u, a obiad to nie obiad. Nie za bardzo obciê³a¶ te kalorie? Szczególnie, ¿e widzê aerobic.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-11, 23:19   #1145
beataj86
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 56

moje dzisiejsze po¿ywienie:

sniadanie: owsianka (3 ³y¿ki p³atkow owsianych zalanych mlekiem), garsc mieszanki z pestek dyni, s³onecznika, rodzynek, p³atków migda³a,kilka suszonych ¶liwek + 2 lyzki p³atków nestle fitness
II ¶niadanie: 2 kromeczki chleba razowego z wêdlina i papryk± + duuu¿o zió³ prowansalskich do posypania i do tego herbata
Obiad: makaron razowy z sosem z pomidorów w puszce z tuñczykiem w sosie w³asnym tez z puszki, do tego troche czosnku, zió³, kilka oliwek czarnych
Kolacja: 2 kromki chleba razowego ze s³onecznikiem z serkiem bia³ym posypane zmielonymi orzechami w³oskimi z miodem + herbata z cytryn i cukrem trzcinowym

I jak?

zapomnialam dopisac ze do tego zjadlam w miêdzyczasie batonik z nestle fitness ze zbo¿ami i 1,5 litra wody niegazowanej wypi³am

Edytowane przez beataj86
Czas edycji: 2011-04-11 o 23:21
beataj86 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-12, 06:58   #1146
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

[QUOTE=pozytywna-wariatka;26305647]góra.

Napisane przez migotka1010

Mozecie mi wyjasnic?

Chodzi o niewywalanie zdrowych t³uszczy z diety. Nabia³ 0 % jest zwyczajnie bezwarto¶ciowy, zazwyczaj wysokowêglowodanowy ( zamiast t³uszczu. ) i zwyczajnie niesmaczny. Nie chodzi o to, aby sma¿yæ kotlety mielone w g³êbokim t³uszczu ale dodaæ ³y¿kê oliwy do sa³atki.

Moje R do oceny

S: 5 plackow owsianych (niestety biala maka, platki owsiane, jablko, cynamon, jajko, blonnik) z twarogiem 0% i dzemem twaróg na pó³t³usty, m±ka lepiej pe³noziarnista.
2 S: bulka pelnoziarnista z salata, serkiem plesniowym Figura presidenta, i ogorkiem, tutaj ma³o bia³ka, przyda³aby siê jaka¶ polêdwica z indyka, mo¿e pasta z tuñczyka zamiast ple¶niowego sera ( który jest dosyæ t³usty. ) Ale ten serek plesniowy ma wiêcej bia³ka ni¿ t³uszczy i to az 2 razy! Tluszczy tam jest ok 12 g a bialka 24

na 100 g ma sie tak:
Kalorie 208 kcal
Bia³ko 22 g 22.00% T³uszcze 12 g 12.00% Wêglowodany 3 g 3.00%
Az tak ¼le? Ja go uwielbiam wrêcz!

O: 150 g kurczaka smazonego na oleju ( oliwa jest strasznie droga...) z ok 350 g warzyw na patelnie (ziemniaki, brokul, cebula, papryka, kukurydza) w porz±dku, ale nie ma ¿adnej kaszy gryczanej, br±zowego ry¿u, pe³noziarnistego makaronu. Taka porcja warzyw nasyci mnie porzadnie... Psychike mam zablokowana, pozatym gdzie ja zmieszcze jeszcze kasze...

wiem ze sa 4 posilki ale nie umiem jesc 5.... NIe bede bita za 4 posi³ki a nie 5 ?

Pozatym ile powinnam jesc kalorii zeby schudnac nie ilo¶æ ale jako¶ jest wa¿na i nie kalorie ale stosunek b/w/t. Co nie znaczy oczywi¶cie, ¿e kalorie w ogóle nie s± wa¿ne, najlepiej skorzystaj z jakiego¶ kalkulatora, spróbuj je policzyæ, odejmij 200-300 kcal i powinna¶ chudn±æ.

z gory dzieki za odp.

[...] i ¶lubujesz mi u¶miech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnê [...]

Od jutra siê uczê!
Stary 2011-04-12, 07:09   #1147
orosier
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 182

Dziêkujê za komentarz Pozytywna-wariatko
Cytat:
Hm, strasznie ma³o, i kalorycznie te¿ bez sza³u, a obiad to nie obiad. Nie za bardzo obciê³a¶ te kalorie? Szczególnie, ¿e widzê aerobic.
- jak mam dorzucic bakalie(tluszcze NNKT) do owsianki( wegle zlozone), przeciez na redukcji nie miesza sie tluszczy z weglami?

-czemu mleko 2% a nie 0,5% jesli sklad bialka do wegli jest taki sam?

Edytowane przez orosier
Czas edycji: 2011-04-12 o 07:13
orosier jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-12, 08:24   #1148
Zelka_07
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 424

RRRR

¦: jajecznica z 2 jaj z du¿± ilo¶cia chudej wêdliny na kapce mas³a
ok godzina æwiczeñ
2¶: bu³ka grachamka z tuñczykiem wsw i ogórkiem
o:filet z mintaja duszony w gar¶ci warzyw na patelnie
p: activia naturalna z pestkami dyni i orzechami laskowymi
k: wie¶niak ze szczypiorem, pomidor

do picia: woda, 2 kawy z mlekiem, herbata czerwona i miêtka

jak to wygk±da?
Stary 2011-04-12, 09:27   #1149
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

[QUOTE=migotka1010;2630680 3]
Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
góra.

Napisane przez migotka1010

Mozecie mi wyjasnic?

Moje R do oceny

2 S: bulka pelnoziarnista z salata, serkiem plesniowym Figura presidenta, i ogorkiem, tutaj ma³o bia³ka, przyda³aby siê jaka¶ polêdwica z indyka, mo¿e pasta z tuñczyka zamiast ple¶niowego sera ( który jest dosyæ t³usty. ) Ale ten serek plesniowy ma wiêcej bia³ka ni¿ t³uszczy i to az 2 razy! Tluszczy tam jest ok 12 g a bialka 24

na 100 g ma sie tak:
Kalorie 208 kcal
Bia³ko 22 g 22.00% T³uszcze 12 g 12.00% Wêglowodany 3 g 3.00%
Az tak ¼le? Ja go uwielbiam wrêcz!

O: 150 g kurczaka smazonego na oleju ( oliwa jest strasznie droga...) z ok 350 g warzyw na patelnie (ziemniaki, brokul, cebula, papryka, kukurydza) w porz±dku, ale nie ma ¿adnej kaszy gryczanej, br±zowego ry¿u, pe³noziarnistego makaronu. Taka porcja warzyw nasyci mnie porzadnie... Psychike mam zablokowana, pozatym gdzie ja zmieszcze jeszcze kasze...

wiem ze sa 4 posilki ale nie umiem jesc 5.... NIe bede bita za 4 posi³ki a nie 5 ?

z gory dzieki za odp.
okey, skoro to wiesz, to jedz ten ser, przecie¿ nie znam sk³adów na pamiêæ... i powinno byæ 5, bo wtedy na redukcja jest bardziej skuteczna, ale wybór nale¿y do Ciebie.

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez orosier Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêkujê za komentarz Pozytywna-wariatko

- jak mam dorzucic bakalie(tluszcze NNKT) do owsianki( wegle zlozone), przeciez na redukcji nie miesza sie tluszczy z weglami? ¶niadanie rz±dzi siê w³asnymi prawami i nawet na redukcji mo¿na sobie pozwoliæ na wiêcej. je¶li bêdzie Ci to utrudnia³o chudniêcie, to do owsianki wrzuæ gar¶æ ¿urawiny/suszonej moreli, a na podwieczorek do wie¶niaka gar¶æ orzechów.

-czemu mleko 2% a nie 0,5% jesli sklad bialka do wegli jest taki sam?
czy naprawdê nie odpowiada³am na to pytanie dwa posty wy¿ej... bo jest bezwarto¶ciowe, ¿adne witaminy zawarte w takim mleku nie rozpuszcz± siê bez odrobiny t³uszczu. i szczerze, nie spotka³am siê z tak± sytuacj±, ¿eby sk³ad by³ taki sam bo to normalne, ¿e w nabiale o ograniczonej zawarto¶ci t³uszczu jest wiêcej wêglowodanów. je¶li chcesz, to pij.

.
Stary 2011-04-12, 09:36   #1150
orchidea24
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 191

Dzisiejsza R - dzi¶ brak æwiczeñ.

1. Owsianka - 4 ³, 3 ³ rodzynek, jab³ko, pó³ kostki twarogu chudego a na wierzch 2 ³ serka wiejskiego i 3 ³y¿eczki d¼emu niskos³odzonego z owoców jagodowych

2. Serek wiejski 200g, 2 ³y¿eczki d¼emu niskos³odzonego truskawkowego

3. Spora sa³atka - tuñczyk w/s/w, 2 jajka, pomidor, ogórek kiszony + osobno gar¶æ migda³ów

4. j/w reszta sa³atki ale ju¿ bez migda³ów.

5. Wêdzona makrela

Czuje siê jaka¶ chora i nie chce mi siê zbytnio je¶æ

spojrzy kto¶?

Robiê prawko ZDANE! 20.04.2011

orchidea24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-12, 10:13   #1151
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 773

Dziejsze Lekkie U:

I¶: Bardzo du¿a miska jaglanej z serkiem wiejskim 200g z ca³aym bananem, pó³ kiwi i ³ych± cukru br±zowego

II¶: Grachamka warzywa (rzodkiewki pomidor papryka) z jakim¶ serkiem kanapkowym b±dz plastrami chudej wêdliny w zale¿no¶ci od tego co uda mi sie kupiæ

O: Kasz gryczna, pier¶ z kurczaka grilowana , surówka

P: Galaretka, pestki s³onecznika

K: Jajka albo ryba ? jescze nie wiem...

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-12, 10:19   #1152
monita01
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 949

Moje wczorajsze "niewiemco". Wrocilam z podrozy, zakupow nie bylo, sil na przygotowanie jadlospisu tez nie, wiec byl spontan wymieszany z wielkim zmeczeniem, oto rezultat: (moze U?):

1. sniadanie: owsianka ze szkalnki mleka 2,5 %, 4 lyzek platkow owsianych, startego jablka, kruszonych migdalow i lyzki miodu

2. buleczka mala pelnoziarnista z sucha chuda kielbaska, salata, maslem, kilka pomidorkow koktajlowych i rzodkiewek, jogurt truskawkowy odtluszczony.

3. omlet z dwoch pieczarek, dwoch jaj, plasterka sera zoltego odtluszczonego, smazone na oliwie z oliwek, z ketchupem....

4. buleczka mala pelnoziarnista, pol z maslem i kielbaska + musztarda, pol z pasta z lososia, do tego znow rzodkiewki i pomidorki koktajlowe.

Miala byc na kolacje ryba pieczona i inne cuda niewidy, ale na twarz padalam niestety..... No i ominelam jeden posielk wciagu dnia, i glodna siedzialam az do wyjscia z pracy niemilosiernie... wiem, wiem, to niedobrze bardzo

Edytowane przez monita01
Czas edycji: 2011-04-12 o 10:20
monita01 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-12, 12:25   #1153
Sunday Rose
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 988

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Poka¿ wiadomo¶æ
hej jutrzejsze nieco lu¼niejsze R:
I micha p³atków ró¿nego rodzaju - owsiane, pe³noziarniste, bran flakes, zdrowy b³onnik, muesli z mlekiem 1,5%
II kanapka z³o¿ona z past± jajeczn± i polêdwic±, jab³ko
III 2 lub 3 nale¶niki z pó³t³ustym twarogiem wymieszanym z danio waniliowym/powid³ami domowymi/jogobell± light brzoskwiniow±
IV gar¶æ s³onecznika i serek homo/wie¶niak
V i nie mam pomys³u? jajka ju¿ by³, twaróg by³,homo by³, a nie chcê przesadziæ z nabia³em i dawaæ wie¶niaka.. mo¿e jaka¶ sa³atka z miêsem lub wêdlin±? albo ryba? no zobaczê, w ka¿dym razie co¶ bia³kowego

proszê o ocenê a, na kolacjê bêdzie pó³ wêdzonej makreli
Stary 2011-04-12, 12:36   #1154
iza_wiosenna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 917
GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Poka¿ wiadomo¶æ
hej jutrzejsze nieco lu¼niejsze R:
I micha p³atków ró¿nego rodzaju - owsiane, pe³noziarniste, bran flakes, zdrowy b³onnik, muesli z mlekiem 1,5% super
II kanapka z³o¿ona z past± jajeczn± i polêdwic±, jab³ko te¿ b.³adnie (choæ warzywko bym doda³a)
III 2 lub 3 nale¶niki z pó³t³ustym twarogiem wymieszanym z danio waniliowym/powid³ami domowymi/jogobell± light brzoskwiniow± ok
IV gar¶æ s³onecznika i serek homo/wie¶niak hmm. chyba wywali³abym nabia³ na rzecz wiêkszej ilo¶ci orzechów. albo jak±¶ sa³atkê zrobi³a, bo warzyw jest u Ciebie niewiele
V i nie mam pomys³u? jajka ju¿ by³, twaróg by³,homo by³, a nie chcê przesadziæ z nabia³em i dawaæ wie¶niaka.. mo¿e jaka¶ sa³atka z miêsem lub wêdlin±? albo ryba? no zobaczê, w ka¿dym razie co¶ bia³kowego makrela to dobry pomys³

proszê o ocenê a, na kolacjê bêdzie pó³ wêdzonej makreli
niemal idealna redukcja wg mnie, choæ fajnie bêdzie, je¶li zadbasz o warzywa.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-12, 12:40   #1155
Sunday Rose
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 988

Dziêki za pomys³ na podwieczorek, rzeczywi¶cie pominê³am dzi¶ warzywa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 12:52   #1156
credo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 274

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
i Tym co jutro pisz± egzaminy ¿yczê powodzenia i jakiej¶ mega trudnej rozprawki
WYKRAKA£A¦ TÊ ROZPRAWKÊ!!
A tak na powa¿nie, jestem za³amana.

Moje dzisiejsze R:

I¶n: owsianka -3,5 ³y¿ki p³atków zalane na noc wod±, rano dodane 100g serka homo, ³y¿ka rodzynek, dwie suszone morele i nieca³a ³y¿ka wiórek kokosowych (nie by³am w stanie wcisn±æ wiêcej = stresik ); po³owa kawy z mlekiem

herbata owocowa; seria wymachów

II ¶n: reszta serka(czyli kolejne 100g) ze ¶niadania z dwoma ³y¿kami rodzynek i dwoma suszonymi morelami; zielona herbata

2 godziny snu; seria wymachów + seria brzuszków

obiad: szykuje siê mro¿ony szpinak z serkiem wiejskim podsma¿ony na ³y¿ce oliwy z dwoma jajkami na teflonie; zielona herbata

2 godziny treningu tanecznego

kolacja: sa³atka (serek wiejski, rzodkiewka, ogórek, papryczka, zio³a prowansalskie, pieprz )

Mam nadziejê, ¿e do wieczora ju¿ nic nie zepsujê i obêdzie siê bez s³odko¶ci. A do tego u¶miecham siê o ocenkê i trzymanie kciuków na jutrzejszych egzaminach.

62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52

credo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-12, 13:18   #1157
vvaniliowa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 39

Utrzymanie.

1.) grahamka z mas³em, wêdlin±, sa³at± i jajkiem
kawa z mlekiem
jab³ko
2.) nale¶nik (du¿y, na ca³± patelnie)
z jogobell± owoce le¶ne i mas³em orzechowym
3.) 2 go³±bki - miêso mielone z ry¿em zawiniêtê w kapustê
pó³ torebki bia³ego ry¿u + sos pomidorowy
2 ogórki kiszone
sok marchewkowo- bananowy
4.) activia nat. 210g z wkrojonym bananem, truskawkami, garstk± p³atków owsianych i cynamonem
herbata
trochê migda³ów do przegryzki
5.) 2 kromki orkiszowca z mas³em, wêdlin±, pomidorem
serek wiejski 200g z ogórkiem, papryk± i szczypiorkiem
herbata z miodem i cytryn±
jab³ko
vvaniliowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-12, 13:34   #1158
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez polny mak Poka¿ wiadomo¶æ
Dziejsze Lekkie U:

I¶: Bardzo du¿a miska jaglanej z serkiem wiejskim 200g z ca³aym bananem, pó³ kiwi i ³ych± cukru br±zowego ok, ³adnie

II¶: Grachamka warzywa (rzodkiewki pomidor papryka) z jakim¶ serkiem kanapkowym b±dz plastrami chudej wêdliny w zale¿no¶ci od tego co uda mi sie kupiæ ok, chocia¿ doda³abym owoc

O: Kasz gryczna, pier¶ z kurczaka grilowana , surówka ok, je¿eli porcja spora

P: Galaretka, pestki s³onecznika ok, ale mo¿e do tego jaki¶ owoc?

K: Jajka albo ryba ? jescze nie wiem... do tego koniecznie warzywa i wêgle
jw.
rozumiem, ¿e wychodzenie z R?
je¿eli tak, to dobrze sobie radzisz

Cytat:
Napisane przez credo Poka¿ wiadomo¶æ
Moje dzisiejsze R:

I¶n: owsianka -3,5 ³y¿ki p³atków zalane na noc wod±, rano dodane 100g serka homo, ³y¿ka rodzynek, dwie suszone morele i nieca³a ³y¿ka wiórek kokosowych (nie by³am w stanie wcisn±æ wiêcej = stresik ); po³owa kawy z mlekiem dobra, zdarza siê czasem zje¶æ ma³e ¶niadanie, wiêc ok, ale na codzieñ ta owsianka jest zdecydowanie za ma³a. doda³abym chocia¿ ¶wie¿y owoc

herbata owocowa; seria wymachów

II ¶n: reszta serka(czyli kolejne 100g) ze ¶niadania z dwoma ³y¿kami rodzynek i dwoma suszonymi morelami; zielona herbata tutaj przyda³abym siê kromka chleba albo owoc

2 godziny snu; seria wymachów + seria brzuszków

obiad: szykuje siê mro¿ony szpinak z serkiem wiejskim podsma¿ony na ³y¿ce oliwy z dwoma jajkami na teflonie; zielona herbata + wêgle

2 godziny treningu tanecznego

kolacja: sa³atka (serek wiejski, rzodkiewka, ogórek, papryczka, zio³a prowansalskie, pieprz ) ok, je¿eli porcja spora

Mam nadziejê, ¿e do wieczora ju¿ nic nie zepsujê i obêdzie siê bez s³odko¶ci. A do tego u¶miecham siê o ocenkê i trzymanie kciuków na jutrzejszych egzaminach.
jw.
ma³awo i brak podwieczorku
powodzenia na testach

Cytat:
Napisane przez vvaniliowa Poka¿ wiadomo¶æ
Utrzymanie.

1.) grahamka z mas³em, wêdlin±, sa³at± i jajkiem
kawa z mlekiem
jab³ko ok
2.) nale¶nik (du¿y, na ca³± patelnie)
z jogobell± owoce le¶ne i mas³em orzechowym tutaj bym co¶ doda³a, np. owoc
3.) 2 go³±bki - miêso mielone z ry¿em zawiniêtê w kapustê
pó³ torebki bia³ego ry¿u + sos pomidorowy
2 ogórki kiszone
sok marchewkowo- bananowy ok, ³adnie
4.) activia nat. 210g z wkrojonym bananem, truskawkami, garstk± p³atków owsianych i cynamonem
herbata
trochê migda³ów do przegryzki ok
5.) 2 kromki orkiszowca z mas³em, wêdlin±, pomidorem
serek wiejski 200g z ogórkiem, papryk± i szczypiorkiem
herbata z miodem i cytryn±
jab³ko³adnie
jw.
trochê ma³e II ¶niadanie, ale ogólnie bardzo mi siê podoba
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-12, 13:43   #1159
credo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 274

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ

jw.
ma³awo i brak podwieczorku
powodzenia na testach

Na co dzieñ owsianka jest wiêksza, wiêcej p³atków, dodatków, albo zastêpujê bu³k±. Brak podwieczorku, bo nie mam go kiedy zje¶æ, a przed samym treningiem nie chcê, bo bêdzie mi ¼le tañczyæ. Ogólnie jutro postaram siê zje¶æ 5 posi³ków a do obiadu do³o¿ê makaron pe³noziarnisty. My¶lê, ¿e bêdzie ok? I nie dziêkujê, odezwê siê jutro, jak prze¿yjê.

62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52

credo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-12, 13:47   #1160
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 773

dziêki Emelie

wychodzê i nie wychodzê narazie robiê sobie takie delikatne U i czekam do pi±tku w pi±tek siê zwa¿ê i zobaczê czy na tym chudnê- je¶li tak to zostajê przy takim jadle je¶li nie, niestety trzeba bêdziê obci±æ kalorie... dziêkujê za ocenê, porcjê s± spore- drugie ¶niadanie sk³ada³o siê z 4 bu³kowych kanapek ( 2bu³ki ¿ytnie na pó³) wszystkie z pieczenia z indyka pomidorem i do tego rzodkiewki- do podwieczorku postaram siê co¶ dodaæ a na kolacjê koniecznie do jaj lub ryby warzywa, ale z wêgli z racji nadziei na chudniêcie na tym raczej zrezygnujê.. dziêkujê za rady

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-12, 14:31   #1161
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

U. / wybitnie nie erkowe...
1¶n - 6 placuszków owsianych z nutell± i duuu¿± ilo¶ci± mas³a orzechowego..
2¶n - activia do picia naturalna du¿a, 300 ml. ( nic nie wcisnê³am wiêcej po I ¶niadaniu. )
obiad - ma³a porcja pe³noziarnistego makaronu z pesto i pomidorami.
podwieczorek - filet ¶ledziowy z cebulk± i przyprawami.
kolacja - parê duszonych krewetek w sosie czosnkowo-cytrynowym.

Stary 2011-04-12, 14:44   #1162
ekstradyska
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 440

Cytat:
Napisane przez monita01 Poka¿ wiadomo¶æ
Moje wczorajsze "niewiemco". Wrocilam z podrozy, zakupow nie bylo, sil na przygotowanie jadlospisu tez nie, wiec byl spontan wymieszany z wielkim zmeczeniem, oto rezultat: (moze U?):

1. sniadanie: owsianka ze szkalnki mleka 2,5 %, 4 lyzek platkow owsianych, startego jablka, kruszonych migdalow i lyzki miodu

2. buleczka mala pelnoziarnista z sucha chuda kielbaska, salata, maslem, kilka pomidorkow koktajlowych i rzodkiewek, jogurt truskawkowy odtluszczony.

3. omlet z dwoch pieczarek, dwoch jaj, plasterka sera zoltego odtluszczonego, smazone na oliwie z oliwek, z ketchupem....

4. buleczka mala pelnoziarnista, pol z maslem i kielbaska + musztarda, pol z pasta z lososia, do tego znow rzodkiewki i pomidorki koktajlowe.

Miala byc na kolacje ryba pieczona i inne cuda niewidy, ale na twarz padalam niestety..... No i ominelam jeden posielk wciagu dnia, i glodna siedzialam az do wyjscia z pracy niemilosiernie... wiem, wiem, to niedobrze bardzo

ilosciowo i zapewnie kalorycznioe wysz³o Ci R, jakosciowe takie U/R
nie wiem czy jeste¶ na U czy r, ale zjad³as ma³o i nie ma sie czym przejmowac, to tylko jedzenie
ekstradyska jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-12, 14:45   #1163
Zelka_07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zelka_07 Poka¿ wiadomo¶æ
RRRR

ok godzina æwiczeñ
o:filet z mintaja duszony w gar¶ci warzyw na patelnie

jak to wygk±da?
proszê o ocenke
do 2 ¶n wpad³o jeszcze troche twarogu
Stary 2011-04-12, 15:00   #1164
ekstradyska
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 440

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
U. / wybitnie nie erkowe...
1¶n - 6 placuszków owsianych z nutell± i duuu¿± ilo¶ci± mas³a orzechowego..
2¶n - activia do picia naturalna du¿a, 300 ml. ( nic nie wcisnê³am wiêcej po I ¶niadaniu. )
obiad - ma³a porcja pe³noziarnistego makaronu z pesto i pomidorami.
podwieczorek - filet ¶ledziowy z cebulk± i przyprawami.
kolacja - parê duszonych krewetek w sosie czosnkowo-cytrynowym.

oprócz tego, ¿e pozwoli³as sobie na nutelle w sniadaniu to nie widze tu nic typowo-niedietytycznego...
a sama nutella az taka z³a nie jest , tym bardziej, ¿e masz literke U w tytule...

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Zelka_07 Poka¿ wiadomo¶æ
RRRR

ok godzina æwiczeñ plus wqrzywka albo jakas kromeczka ?
o:filet z mintaja duszony w gar¶ci warzyw na patelnie jakie¶ wegle mo¿e ?

jak to wygk±da?
generalnie wyglada to ca³kiem calkiem, natomiast doda³abym tu jakis owoc, wiêcej warzyw, mo¿e jakie wêgle z³ozone jeszcze
ekstradyska jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-12, 15:08   #1165
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ekstradyska Poka¿ wiadomo¶æ
oprócz tego, ¿e pozwoli³as sobie na nutelle w sniadaniu to nie widze tu nic typowo-niedietytycznego...
a sama nutella az taka z³a nie jest , tym bardziej, ¿e masz literke U w tytule...
có¿, du¿a ilo¶æ mas³a orzechowego pewnie te¿ nie jest wskazana..
Stary 2011-04-12, 15:19   #1166
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778

kurde mam ju¿ do¶æ tego odchudzania no.
Nie czujê siê za gruba. zacznê æwiczyæ, nie bêdê sie stresowaæ, to mi waga zajedzie kurde no.... (mam nadzieje )
Ju¿ od 4dni olewam tê eRkê..wstajê rano i mam jad³o zaplanowane ,ale potem i tak nic z tego nie wychodzi poza ¶niadaniem i II¶n. potem ju¿ leci to na co mam ochotê i nie przyty³am chyba, zreszt± nie wa¿ne nie obchoidzi mnie to. niech sobie inni mówi± co chc± bmi 22.6 to nie ¿aden koszmar.
Ja ju¿ wywalczy³am sobie zdrowie, skoro dopiero przy tej wadze mam okres, nie jest mi zimno, czujê siê dobrze to tak widocznie mam wygl±daæ i nie bêdê tego zmienia³a o.

Sorki za ota wiem ¿e to nie³adnie ale jako¶ mi lepiej
Tak¿e lekkie U trochê R
woda z cytyn± i miodem&4suszone ¶liwki zalane na noc wrz±tkiem
I.placuszki (4³ p³, 2³ otr±b, jajo,cynamon, jab³ko) serek homo 135g (+s³odzik i aromat)
II.grejpfruit, mieseczka zabielanej zupki kalafiorowej-duu¿o kalafiora oraz koperkiem, dwie kromeczki ¶wie¿ego pszenno-¿ytniego (znalaz³ siê czas) kostka czeko mlecznej, inka pó³ na pó³ z mlekiem
III.przed-du¿a gar¶æ orzeszków ziemnych solonych, (bo siê makaron d³uuuuugo gotowa³) ok 60g makaronu razowego lubelli z puszk± tunaka w/s/w+sok pomidorowy,bazylia,czasne k,jogurt nat i sporo pokruszonego na wierzch&zapieczonego twarogu. ca³y zielony ogórek ze szczypiorem i jogurtem
znów inka pó³ na pó³ z mlekiem i kilka ³y¿ek nulelli wyjadanych bezczelnie za s³oik
IV.serek wiejski 200g znów ogórek,szczypior i pomidorek

I jak? liczê badziej na r, ale dla komfortu psyhicznego nie ³±dujê siê w ostre zasady... mam nadzieje ¿e jednak" co¶ zejdzie"

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-12, 15:19   #1167
cordellia
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 064

lepsza du¿a ilo¶æ mas³a orzechowego na diecie ni¿ tabliczka mlecznej czekolady :P

november smoke and your toes go numb
a new colour on the globe
it goes from white to red
a little voice in my head says oh oh oh

blogujê sobie
cordellia jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 15:21   #1168
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cordellia Poka¿ wiadomo¶æ
lepsza du¿a ilo¶æ mas³a orzechowego na diecie ni¿ tabliczka mlecznej czekolady :P
dobra, poczu³am siê trochê rozgrzeszona.
Stary 2011-04-12, 15:51   #1169
Zelka_07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ekstradyska;26316121

[COLOR=magenta
generalnie wyglada to ca³kiem calkiem, natomiast doda³abym tu jakis owoc, wiêcej warzyw, mo¿e jakie wêgle z³ozone jeszcze[/COLOR]
postanowi³am nie jesc narazie owoców, zrezygnowaæ z mojej ukochanej owsianki, i ogólnie ograniczyæ wêgle bo moje cia³o jest bardzo oporne na redukcje. przy poprawnym jad³ospisie du¿ej dawce æwiczeñ i ca³odziennym ruchu wyci±gam spadek max 0,5kg na tydzieñ i czêsto mam d³ugie zastoje wagowe. chce troche przycisn±æ (o ile wytrzymam, moje my¶li kr±¿± wokó³ pieczywka) i zobaczyæ czy bêd± lepsze efekty.
Stary 2011-04-12, 16:39   #1170
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

pozytywna_wariatka, odebralam torche twoja wypowiedz jak naskok...

Jestem pocz±tkuj±ca w ukladaniu idealnych jadlospisow, dlatego pytam caly czas. Chece sie czegos nauczyc, schundac wreszcie raz a porzadnie a nie chudnac i tyc... Mam nadzieje ze z wami mi sie to uda...

Moj plan na jutro RRRR

s: owsianka (4 ³y¿ki p³atków owsianych, z mlekiem 0,5 % (nie wyrzuce przeciez... nastepnym razem kupie 2%) z jablkiem, cynamonem, i garscia orzechów nerkowcami

2S: kanapka z buleczki pelnoziarnistej z salata, jakas wedlin±, serkiem plesniowym figura, (ma 22 g bialka i 12 g tluszczu, 3 g weglowodanow) i ogorekiem

O: makaron pe³noziarnisty ok. pol szkanki surowego z cebul± i tuñczykiem

P: sa³atka gecka (moge daæ po³ tusty ser feta i oliwki?)

K: pó³ makreli // twaróg z warzywami

Od jutra siê uczê!
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.