|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to: | |||
| Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! |
|
5 | 8,77% |
| W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu |
|
0 | 0% |
| Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy |
|
1 | 1,75% |
| Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki |
|
0 | 0% |
| inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki |
|
25 | 43,86% |
| Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X |
|
1 | 1,75% |
| Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X |
|
6 | 10,53% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam |
|
19 | 33,33% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Myślisz że od gazowanej? Ja ostatnio piłam. Jak nigdy nie miałam chęci to ostatnio sobie lubie małą butelkę wypić. A podobno gazowane wypłukuje witaminy itp.
|
|
|
|
#573 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem z własnego doświadczenia
|
|
#577 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jest przepyszny![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- miss.hot Ty też po ZiMie na PL? Który rocznik (jeśli można spytać)?
|
||
|
|
|
#578 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#579 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dziękuję wszystkim za dobre słowo Cytat:
" po tym jak chyba z dobre 5 minut nie mógł jednego z nich uchwycić w pozycji pozwalającej na dokonanie pomiarów. ![]() Cytat:
W naszym przypadku bliźnięta są zupełnie "nienaturalne" bo są wynikiem leczenia in vitro - generalnie w najbliższej rodzinie ani u mnie ani u męża nie ma takich przypadków więc "normalnie" pewnie mielibyśmy bardzo małą szansę na taką ciążę.Cytat:
ale tylko odrobinę bo wiadomo że najważniejszą informacją było to że wszystko jest w porządku i dzieciaczki zdrowo rosną.Fajnie byłoby gdyby była na wątku jeszcze jakaś parka albo i dwie Dzięki Na razie większość usg miałam robione w Białymstoku w klinice gdzie się leczyliśmy - tylko na pierwsze poszłam do Luxmedu do dr Haratyma bo się przestraszyłam wysokimi wynikami bety (wyczytałam że mogą wskazywać na zespół Downa) i chciałam zobaczyć czy to nie przypadkiem nie bliźniaki.Teraz już na szczęście nie bęziemy musieli się telepać więcej do Białegostoku więc pewnie będę dalej chodzić do Luxmedu (dzisiaj lekarka poleciła mi doktora Szymulę) albo Top Medicalu - chociaż pewnie padnie na Luxmed bo tam umieszczają filmik na stronie internetowej dzięki czemu teściowie mogliby go sobie obejrzeć bez problemu w Nowej Zelandii i nie musielibyśmy kombinować z wysyłaniem Cytat:
Właśnie po to wprowadza się teraz te badania przesiewowe pomiędzy 12-14 tygodniem żeby wcześnie wykryć ewentualne problemy. Zroniono mi też test Pappa tak na wszelki wypadek ale to standard w naszej klinice dla pacjentek po ICSI - nie mam jeszcze wyników ale raczej tylko potwierdzą że wszystko jest w porządku. Cytat:
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super że wszystko ok, ja tez robiłam te badania i test z krwi z wyników wyszło ze wszystko ok, wiec mam nadzieje ze juz sie nic nie pozmienia
|
|
|
|
|
#581 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Wyczekany, wypragniony cud traktuje się zupełnie inaczej. A tak przy okazji - też miałam skierowanie na ivf, ale nie zdążyłam pojechać, bo zaszłam w ciążę - robiłaś w Bocianie? Naprawdę - gratuluję, gratuluję!!! trzymam kciuki za spokojne 9 miesięcy, a w zasadzie już dużo mniej.
|
|
|
#582 | |||||
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
Ja dopiero sie melduję w nowym wątku a Wy juz naprodukowałyscie kolejny tom Miałam mala awarię z kompjuterkiem tzn.z int.przez to wiatrzysko No to odpisuję co zdażyłam wylapać.Cytat:
Napisane przez lullaby_ml A moja tesciowa co tydz kupuje jakies ubranka dla maluszka i zaczyna mnie to juz troche irytowac, bo powiedziala ze my mamy nic nie kupowac a ona sie wszystkim zajmie, grrrrrr..za chwile bedziemy miec cala szafe ubranek a ja tez chce cos sama kupiac dla dzidzi no ![]() I dogódź tu kobiecie w ciąży! Hehe dokładnie kobiecie w ciąży NIE DOGODZSZ...lullaby Ty marudzisz że jest jej za dużo a ja mogę pomarudzić że mojej jest za mało ale pewnie jakby zaczęła się udzielać to zaczęłaby mnie wkurzac w druga strone ja już mam poprostu jakąs awersję w stosunku do "mojej mamusi" i co by nie zrobiła będę reagowac alergicznie. Wiem napewno ze nie mam sie co nastawiac na jakiekolwiek prezenty z jej strony. Ale z drugiej strony nic by jej sie nie stało jakby od czasu do czasu zapytała jak sie miewam itp. Wiadomość o ciąży skomentowała w ten spsób "ja już jestem babcią" po tym jak moja mama z radością do niej "ale fajnie że babciami będziemy"...eh z nia to już nic sie nie da zrobicCytat:
![]() Cytat:
i dopiero jak znajoma na nia naskoczyła i wygarneła co w niej siedzi to dopiero glupio i niefajnie sie zrobiło. Tak wiec jesli masz mozliwosc to zareagujcie w pore bo naprawde mozesz tego nie wytrzymac A tesciowym trzeba czasem dosadniej dac do zrozumienia o co biega bo one maja jakas wadę fabryczną że nie do konca slysza tak jak powinny![]() Cytat:
![]() Cytat:
Miedzy nami jest chyba 3 dni róznicy więc jeśli podobnie czujemy dziwoty jakies w tym brzuniu to kto wie![]() Witam mamusię Agnieszkę ![]() Aaaa LUBLINIANKI melduję że jutro sie melduję...tylko nie wyłapałam chyba gdzie dokładnie sie umawiamy? Przed Szewcem czy w srodku? Lece teraz do znajomej zawoalala mnie na spaghetti ![]() Wybaczcie że tyle się opisałam ale nie było mnie prawie tydzień więc odebrałam sobie swoję miejsce wśród waszych postów ![]() Bajos |
|||||
|
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do gazowanej to oczywiście pisałyśmy, narobiłam sobie ochoty, wypiłam pół butelki - przychodze a wy piszecie że odradzają no nic, dopiję i postaram się już nie tykać
|
|
|
|
|
#584 | ||||||
|
Zadomowienie
|
hello, od godziny Was czytam, jedziecie z postami szybciej niż pociagi z PKP
![]() Cytat:
![]() Cytat:
z każdym dniem będzie coraz intensywniejMoje do tej pory mnie smyrało lub podpływało, a wczoraj jak włączyłam pozytywke i połozyłam na brzuchu ręke, to kopnął tak,że aż odskoczyła ![]() Moja teściowa umie tylko plotkować, a o zdrowie już nie potrafi zapytać ![]() Cytat:
moje jest mniejsze ma 228Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobre porównanie poprawiłaś mi humorCytat:
Ja mam w ten weekend impreze urodzinową dla TŻ, wszystko na mojej głowie, jedynie co to zamawiam tort w kształcie kufla piwa, a reszte- placki, sałatki, będe robić już niestety sama.Co do TŻ, to stosunki jak na razie są b.neutralne, ale może z czasem, coś się ruszy ku lepszemu..
|
|
#585 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
Cytat:
. Ale masz fajny pomysł z tym tortem, na kolejne urodziny chyba też swojemu zamówię . I będzie dobrze, musi być!
|
|
|
#586 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mamy kolegę w Żywcu i nie mówił nam nic takiego co więcej regularnie nas zaopatruje w wodę Cytat:
![]() Cytat:
![]() pokaż nam później ten tort, ciekawa jestem jak wygląda taki ![]() i trzymam kciuki, żeby się ułożyło
|
|
#587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Studiowałam Zarządzania uzupełniające magisterskie, broniłam się w 2009 roku
Cytat:
Cytat:
Spotkanie jest o 17 w Szewcu Tylko nie wiem jak się umówimy - czy przed czy już w środku - ale żeby się nie szukać po piętrach za bardzo
|
|
#588 |
|
Zadomowienie
|
anciaahk zapomniałam pogratulować ci pierwszego zakupu, słodki
|
|
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałam do nowej mamusi której swoją drogą nie przywitałam. Więc nadrabiam i witam
|
|
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc wszystkim podczytuję was dzisiaj od południa i nie pamiętam czy sie witałam bo byłam tak z doskoku
![]() Tak piszecei o tych swoich ruchach, ze coraz bardziej sie swoich nie moge doczekac Dziś u nas równo 15 tydzień.Ale macie fajnie z tym spotkaniem... Tez bym tak chciała was na żywo zobaczyć... Tym bardziej, ze teraz szczególnie brakuje mi takiej babskiej bratniej duszy... No ale dobrze, ze jest to nasze forum i WY
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie, ja też miałam gratulować, ale na kompie w bibliotece nie dałam rady i nerwy mi siadły.
Nowe maczki, z netem miejskim. Co chwile mnie gdzieś wywalało, kazało się logować do neta, klawiatura jakaś pomieszana, coś źle nacisnęłam i mi kasowało tekst grrr
|
|
|
|
#592 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=kapka;26317033]hello, od godziny Was czytam, jedziecie z postami szybciej niż pociagi z PKP
![]() QUOTE] Sądząc po tym jakie są opinie na temat naszego PKP zastanawiam sie czy odebrać to jako komplement czy obelgę Cytat:
...ale postanowiłam że teraz po tym połówkowym pójde i sobie cos kupię takiego symbolicznego moze własnie pozytywke W ta ciążę zaszlam strasznie szybko zupelnie naturalnie sama nie wiem jak to sie stalo-tlumacze sobie że może po tym zabiegu organizm sie zresetował i zaczął funkcjonowac jak należy. Ale wracając do chochlika właśnie z tego względu siedzi mi w głowie bo dla mnie ciąza nie rowna się szcześliwe zakonczenie...Oj przepraszam za takie negatywne mysli itp. Juz nie bedeLece na to spaghetti Do wieczorka.
|
|
|
|
|
#593 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie - dziewczyny duże macie już brzuszki??? Ja jestem szczupła, ważę 58kg i znajomi już gratulują jak mnie widzą maleństwa bez chwalenia sie, ze będę mamą... ale mi się wydaje, że mam mały brzuszek
|
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie musimy ustalić
Oczywiście w części dla niepalących
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=kapka;26317033]h
Cytat:
|
|
|
|
|
#597 |
|
Wtajemniczenie
|
zanim odpowiem to już jest 15 postów
![]() Lublinianki czyli będzie nas cztery, rozumiem? I ewentualnie bianeczka jesli się będzie dobrze czuć. Ja mam zalecenie leżeć ale na spotkanie mogę się ruszyć, choć mąż kręci głową ![]() Spotykamy się PRZED wejściem, bo się nigdy nie znajdziemy, zwłaszcza że nie wiemy jak wyglądamy ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- No chyba ze będzie padać, jak to prorokuje miss.hot
|
|
|
|
#598 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To fakt, nasze maleństwa są wymarzone i wyczekane więc nawet jeśli opieka nad nimi będzie bardzo pracochłonna to wątpię żeby ktoś usłyszał od nas jakąś skargę. Jedyne obawy mam związane z tym że ani ja ani mąż nie mieliśmy nigdy do czynienia z malutkimi dziećmi a bliźniaki to będzie podwójny sprawdzian ![]() Tak, leczyliśmy się w Bocianie u dr Mrugacza po tym jak zrezygnowaliśmy z lubelskiego Ovum - i byliśmy bardzo zadowoleni (nam udało się tam za pierwszym razem i z tego co wiem mają bardzo wysoką skuteczność) Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Super Na pewno będę
|
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lausanne Spa Egwene Ja i może Bianeczka oraz Liwaczka Tak, spotykamy się przed wejściem, bo tak to niekoniecznie się odnajdziemy - w końcu nie mamy brzuchów, jak w 8-9 m-cu żeby się po brzuchach szukać, a i na siedząco to inaczej wygląda Ja będę jakoś o 16:55 i czekamy do 17:05 najwyżej przed wejściem Jeśli któraś się spóźni, to macie wszystkie mój nr telefonu, jakoś się w ten sposób odnajdziemy
|
|
#600 | |||
|
kosmitka
|
A dziękuję, zobaczymy jak przyjdzie, czy wygląda jak na zdjęciu.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie akurat to nie był tylko termometr i monitorowanie, tylko bardziej operacja i potworne leki. Trzeba tego chochlika przepędzić, daleko!!! Bo tym razem wszystko będzie dobrze!! I smacznego!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:12.

klask i:
przy nich magisterka to pikuś

No to odpisuję co zdażyłam wylapać.
i dopiero jak znajoma na nia naskoczyła i wygarneła co w niej siedzi to dopiero glupio i niefajnie sie zrobiło. Tak wiec jesli masz mozliwosc to zareagujcie w pore bo naprawde mozesz tego nie wytrzymac
też mamy kolegę w Żywcu i nie mówił nam nic takiego