DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D ) - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-12, 17:19   #2521
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )

kurcze dziewczyny,mam wyniki badań i trochę się zmartwiłam. wszystko jest w normie poza związkami ketonowymi (ale to się zdarza przy małej ilości tłuzsczów i węgli) - mam napisane +-5mg/dL
i nabłonki pł 2-4
krwinki białe 1-3

wiecie co to znaczy? bo się zmartwiłam... (miałąm wtedy końcówkę miesiączki, jeśli to może coś zmienić...) pytanie przede wszystkim kieruję do naszej Metal-fish, ale jeśli któraś wie co i jak to proszę, bo boję się strasznie.
Stary 2011-04-12, 17:31   #2522
karmeelek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anita9005 Pokaż wiadomość
ha ha to widzę tak jak ja robisz
U mnie na zmianę są pan i pani i już ich nie dziwi moja prośba - zawsze mi takie duże ładne makrele wybierają
I ja też mam lenia.... W pracy to już całkiem sie obijam - do tego stopnia, że chcą mi forum zablokować.... I bynajmniej to nie jest żart :/
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 17:32   #2523
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny,mam wyniki badań i trochę się zmartwiłam. wszystko jest w normie poza związkami ketonowymi (ale to się zdarza przy małej ilości tłuzsczów i węgli) - mam napisane +-5mg/dL
i nabłonki pł 2-4
krwinki białe 1-3

wiecie co to znaczy? bo się zmartwiłam... (miałąm wtedy końcówkę miesiączki, jeśli to może coś zmienić...) pytanie przede wszystkim kieruję do naszej Metal-fish, ale jeśli któraś wie co i jak to proszę, bo boję się strasznie.
krwinki białe prawidłowo mogą być 1-5 wpw więc masz ok
a nabłonki 3-5 wpw więc pięknie w normie się mieścisz
ketony myślę że adekwatne do diety ale jeszcze poszukam dokładniej wartości liczbowych
a reszta ok? w podanych granicach normy?
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 17:34   #2524
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
krwinki białe prawidłowo mogą być 1-5 wpw więc masz ok
a nabłonki 3-5 wpw więc pięknie w normie się mieścisz
ketony myślę że adekwatne do diety ale jeszcze poszukam dokładniej wartości liczbowych
a reszta ok? w podanych granicach normy?
już wysłałam na maila, ale reszta ok, te ketony najbardziej mnie zmartwiły...
Stary 2011-04-12, 17:40   #2525
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
już wysłałam na maila, ale reszta ok, te ketony najbardziej mnie zmartwiły...
odbierz maila
Stary 2011-04-12, 17:46   #2526
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
odbierz maila
dziękuję Ci kochana tak, biorę cały czas sterydy, w tej chwili Metypred 2mg na dzień (zaczynałam 2 miesiące temu 16mg! i tak sobie schodzę...)
uspokoiłaś mnie ale myślę, że w święta wybiorę się jszcze raz na badanie moczu i zobaczę, czy się nie pogorszyło, bo trochę się boję. ale gdyby coś bardzo złego się działo ,to chyba byłyby inne objawy, prawda? kwas moczowy, białko, kreatynina? a to wszystko w normie, więc jestem dobrej myśli...
jeszcze raz dziękuję!

**
i w końcu zacznę brać regularnie suplementy, bo kupione mam:P multiwitamina, wapń, magnez,potas...i coś na włosy i paznokcie:P muszę sobie chyba przypomnienie w telefonie ustawić:P

Edytowane przez tchnienie-wiatru
Czas edycji: 2011-04-12 o 17:49
tchnienie-wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 17:52   #2527
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
dziękuję Ci kochana tak, biorę cały czas sterydy, w tej chwili Metypred 2mg na dzień (zaczynałam 2 miesiące temu 16mg! i tak sobie schodzę...)
uspokoiłaś mnie ale myślę, że w święta wybiorę się jszcze raz na badanie moczu i zobaczę, czy się nie pogorszyło, bo trochę się boję. ale gdyby coś bardzo złego się działo ,to chyba byłyby inne objawy, prawda? kwas moczowy, białko, kreatynina? a to wszystko w normie, więc jestem dobrej myśli...
jeszcze raz dziękuję!

**
i w końcu zacznę brać regularnie suplementy, bo kupione mam:P multiwitamina, wapń, magnez,potas...i coś na włosy i paznokcie:P muszę sobie chyba przypomnienie w telefonie ustawić:P
nie ma za co
ważne że kreatynina i białko w normie ciała ketonowe w moczu przy naszej diecie są prawie że nieuniknione więc troche jak masz to się nie obawiaj i zrób np następnie badania po PW
ja mam przypominacz na tabletki anty bo z tarczycowymi już przyzwyczaiłam się że łykam zaraz po budziku....
Stary 2011-04-12, 17:55   #2528
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
nie ma za co
ważne że kreatynina i białko w normie ciała ketonowe w moczu przy naszej diecie są prawie że nieuniknione więc troche jak masz to się nie obawiaj i zrób np następnie badania po PW
ja mam przypominacz na tabletki anty bo z tarczycowymi już przyzwyczaiłam się że łykam zaraz po budziku....
ja na anty też zawsze miałam przypominacz i rano biorę sterydy, po śniadaniu, a nie chcę wszystkiego naraz brać, więc potem zapominam, ale musi mi wejść to w nawyk, właśnie połknęłam potas, magnes i skrzypowitę i popijam multiwitaminę z wapniem z biedronki:P

i racja, zrobię po świętach, jak będę po PW i zobaczymy dobrze,że Cię tu mamy nasz doktorku
Stary 2011-04-12, 18:04   #2529
anita9005
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
U mnie na zmianę są pan i pani i już ich nie dziwi moja prośba - zawsze mi takie duże ładne makrele wybierają
I ja też mam lenia.... W pracy to już całkiem sie obijam - do tego stopnia, że chcą mi forum zablokować.... I bynajmniej to nie jest żart :/
u no to faktycznie widzę ,że nie jestem odosobniona
anita9005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 18:37   #2530
lux_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anita9005 Pokaż wiadomość
hm , a jak byś spróbowała jeść np makrele na kolacje zamiast reszty koszt jednej ok 2 zł hm mi po makreli zawsze ładnie waga spada hm a to zawsze mięsko dodatkowe
No ja zazwyczaj w biedrze kupuje 13,49 za kg Makrela? Mogłabym ją jeść na śniadanie obiad kolacje. Aż zawsze musze sie powstrzymywać, żeby całej naraz nie zjeść
To nie jest tak, że ja nie kupie bo coś jest drogo. Piersi z kuraka też jem, a już są po 15,99zł/kg a w niektórych sklepach i 16,99zł/kg. Rodzice finansują mi całe studia i mieszkanko i zawsze mi dadzą tyle pieniędzy ile bede potrzebowała. Ale chciałabym sama dla siebie zaoszczędzić na ciuchy, bo wiosna idzie, garderobe trzeba zmieić

Tchnienie-wiatru : Dziękuję Ci bardzo. To widzę, że mniej więcej jemy podobnie. Nie wiem co z tą waga.
A dzisiaj jem jak głupia i cały czas głodna jestem ? Co jest ;/;/ Po @, a tu mam worek bez dna :/

15-14-13-12-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1

Najgorszy jest ból, gdy kobieta nie podoba się samej sobie.

Edytowane przez lux_
Czas edycji: 2011-04-12 o 18:38
lux_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 18:48   #2531
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

mojego złego dnia ciąg dalszy..
byłam u koleżanki na kawie, potem odwiedziłam TŻ-ta w pracy
a nawet dzisiaj jakoś bałam się autem jeździć,
no i w ogóle nie chce mi się jeść.
zjadłam placki otrębowe, satino i omleta z piersią z kurczaka, którego sobie wzięłam do pracy ale nie zjadłam, dopiero jak wróciłam do domu.

"Czas to najcenniejszy podarunek, jaki możemy dostać od innych"...
extravagance86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 18:52   #2532
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:

a po dupci chcesz? bo tu zaraz bacik pójdzie w ruch! nie ma takiego pesymizmu! nonono! zawsze może być lepiej!

o-żesz-ku.... aż nie wiem czy śmiać się czy płakać....

a co do kłopotów finansowych to wam powiem że widzę podwyżki cen... też ostatnio wiecznie nie mam pieniędzy i też mnie coś bierze jak słyszę jak inni narzekają bo jak patrzę na ich sytuację i na moją to jakby poznali moją to pewno za biedaka by mnie uznali - utrzymuje mnie na, co by nie mówić kosztownych (niektóre książki i inne pomoce do zajęć potrafią zszokować ceną...), studiach tylko sama mama, z nauczycielskiej pensji.... aż mnie coś bierze czasem jak pomyślę że ona mając zrobione 2 kierunki, doświadczenie i świetne podejście do pracy zarabia mniej niż niektórzy robotnicy fizyczni po zawodówce wiem że to głupie, bo powód jest błahy a pieniądze nie są najważniejsze, ale aż mi łezka poleciała jak to pisałam...

może jestem staroświecka ale to właśnie dla mnie są prezenty na chrzest/komunię - powiązane z okazją... a nie laptopy, quady czy pieniądze (chyba że wiemy że rodzicom kasa potrzebna na utrzymanie dziecka i jesteśmy w stanie w ten sposób pomóc im a że to forma prezentu to ich nie urazimy... ale i tak dodałabym wtedy coś osobistego)

oj tak, niestety na wyginięciu... a facet to ma być facet i zajmowac się męskimi robotami chyba niedługo to będziemy robić wykopaliska za takimi....
Nastawiam tyłek można lać I tak mi już wszystko jedno. Raz znalazłam ogłoszenie na sekretarkę - oczekiwali mobilności - zostawania po godzinach i ' zabawiania prezesa' swoim towarzystwem również na wyjazdach - płatnych extra. CV plus zdjęcia aktualnej sylwetki najlepiej w kostiumie kąpielowym Wykształcenie wyższe techniczne - informatyka, automatyka Nie lepiej zatrudnić normalną sekretarkę z takim wykształceniem i wynająć szefowi prostytutkę do 'zabawiania'

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Heloł

Dukam grzecznie, chociaż chyba trochę przesadziłam z mlekiem, bo dzisiaj 4 kawy były

Sweetpinky super wyglądasz
I kominek też fajny

Nadiiia witaj zgubo
Jak ja Ci zazdroszczę tych 21 kg
Wrzuć jakieś zdjęcia porównawcze, żebyśmy mogły podziwiać

Pandziu, Filuś dostał od chrzestnego oprócz pieniążku srebrną grzechotkę na pamiątkę, coś takiego
http://allegro.pl/grzechotka-srebrna...542579826.html

Pogoda dzisiaj do ..nosa, w dodatku ciągle mi się czekolady chce
Ale walczę z tym "chciejstwem"

Dzisiaj coś w radiu mówili, że dzień czekolady dziś
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 18:56   #2533
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
Napisane przez wykrasana Pokaż wiadomość
Nastawiam tyłek można lać I tak mi już wszystko jedno. Raz znalazłam ogłoszenie na sekretarkę - oczekiwali mobilności - zostawania po godzinach i ' zabawiania prezesa' swoim towarzystwem również na wyjazdach - płatnych extra. CV plus zdjęcia aktualnej sylwetki najlepiej w kostiumie kąpielowym Wykształcenie wyższe techniczne - informatyka, automatyka Nie lepiej zatrudnić normalną sekretarkę z takim wykształceniem i wynająć szefowi prostytutkę do 'zabawiania'

Dzisiaj coś w radiu mówili, że dzień czekolady dziś
niezłe to z tą sekretarką,
to świadczy o tym jakie debile są na stanowiskach.
później się dziwić, że to wszystko tak wygląda.

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

a ja jak jem makrele wędzoną to dosłownie czuję jaka ona jest tłusta, aż później mi mdło..
czasem zjadam, bo wiem, że trzeba.
ale 2 razy już zrobiłam tak, że kupiłam w puszcze, odsączyłam na ręczniku papierowym. jasne, że to co w niej zostało to zostało. ale trudno

Stary 2011-04-12, 19:00   #2534
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
miałabym jeszcze głupie jedno pytanie: gdzie szukałaś i jak takiej pracy? bo to by był mój pierwszy raz... mama zawsze mówiła że skoro mamy co jeść to ja mam w wakacje odpoczywać bo swoje się napracuję to teraz mi nie pozwala... ale dorosła jestem to mogę robić co chcę
Ja już kiedyś pisałam, że fajnie się pracuje w kinie. Ja miałam okazję kilka lat temu w Cinema City na obsłudze widza. Troszkę pieniążków wpadło i kino za darmo :P

Najadłam się kurczaka grillowanego z marketu. Pyszny... ale nie chcę myśleć ile był przeterminowany

Jutro zaczynam moje ostatnie 5 dni P Muszę pocisnąć na finiszu

Pandzia, na chrzest często daje się też srebrną łyżeczkę, która ma dać dzidziusiowi szczęście i dostatek w "późniejszym życiu".

metal_fish, fajna ta stronka z Indykpola... zawsze kupowałam wędlinkę drobiową i jadłam z obawami co w niej siedzi. A teraz można fajnie sobie wybrać co potrzeba Hihih swoją drogą Dukan rządzi nawet w zakładach mięsnych

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 19:12   #2535
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lux_ Pokaż wiadomość
Makrela? Mogłabym ją jeść na śniadanie obiad kolacje. Aż zawsze musze sie powstrzymywać, żeby całej naraz nie zjeść
dokładnie jak ja a jeszcze ugnieciona z twarogiem i zagryzana papryką? do końca życia to danie zagości w moim menu

Cytat:
Napisane przez extravagance86 Pokaż wiadomość
a ja jak jem makrele wędzoną to dosłownie czuję jaka ona jest tłusta, aż później mi mdło..
czasem zjadam, bo wiem, że trzeba.
ale 2 razy już zrobiłam tak, że kupiłam w puszcze, odsączyłam na ręczniku papierowym. jasne, że to co w niej zostało to zostało. ale trudno
ale to jest bardzo zdrowy tłuszczyk! dobry dla naszego serducha, dobry na myślenie, pomaga obniżyć cholesterol i chudnąć(!) a także dobrze robi na 'kobiece' hormony nie mówiąc o cerze i włosach! więc myśl o tym że zdrowy i wcinaj - oczywiście nie tylko makrelę ale i inne ryby...

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Ja już kiedyś pisałam, że fajnie się pracuje w kinie. Ja miałam okazję kilka lat temu w Cinema City na obsłudze widza. Troszkę pieniążków wpadło i kino za darmo :P
popytam się czy będą potrzebowali kogoś w lipcu... ale nie wiem czy lepiej pytać się teraz już czy dopiero przed lipcem?
Stary 2011-04-12, 19:12   #2536
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

A ja pracowałam już od baardzo dawna
niby nie musiałam, bo wakacje to jednak wakacje, ale rodzice trochę cieszyli się z mojej i starszej o rok siostry kreatywności
zawsze miałyśmy hajsik na jakieś wakacyjne coś
później dołączyła do nas młodsza siostra i jakoś leciało, na początku pracowałyśmy 3-4 tyg z całych wakacji, później się zmieniło trochę, bo nie wyobrażam sobie siedzenia na pupie w lato tygodniami

najpierw zrywałyśmy maliny, później wiśnie itp.
innego roku układałyśmy takie małe deseczki w tartaku
rok później Holandia, inny rok produkcja monitorów LCD i znowu Holandia

teraz wybieram się do NL i jak się uda na winogronka do Francji

i dziewczynki z tymi ludźmi co w kosztach wszystko gubią, też nie jest do końca jak ze wszystkim jedną miarą mierzone, ja osobiście nie mam socjalnego bo przekroczyło mi coś w granicach kilku zł, mama ma własną działalność, pracuje na 3 etaty, ale z kolei tata ma taką pracę, że nie zawsze ona jest, poza tym mam 3 siostry najmłodsza w 3 kl. podstawówki, nie mówię, że żyje nam się źle, biednie itp. ale wiem, że stypendium odciążyło by rodziców choć trochę, nie dostają ani rodzinnego ani tego typu dodatków, poza tym nasz kochany kraj dolicza sobie do wynagrodzenia rocznego nasze rozliczenie podatkowe z Holandii... i to mnie najbardziej denerwuje
Stary 2011-04-12, 19:39   #2537
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
popytam się czy będą potrzebowali kogoś w lipcu... ale nie wiem czy lepiej pytać się teraz już czy dopiero przed lipcem?
Ja bym próbowała teraz. W lipcu, czyli we wakacje sporo osób będzie czegoś szukać. Problem może być tylko z tym, że będą chcieli przyjąć na JUŻ a domyślam się, że miałabyś czas dopiero po sesji...

Z drugiej strony sporo studentów pracuje podczas studiów i wyjeżdżają na wakacje i na te 2-3 m-ce potrzebny jest ktoś na zastępstwo.

Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2011-04-12 o 19:40
Stary 2011-04-12, 19:45   #2538
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Ja bym próbowała teraz. W lipcu, czyli we wakacje sporo osób będzie czegoś szukać. Problem może być tylko z tym, że będą chcieli przyjąć na JUŻ a domyślam się, że miałabyś czas dopiero po sesji...

Z drugiej strony sporo studentów pracuje podczas studiów i wyjeżdżają na wakacje i na te 2-3 m-ce potrzebny jest ktoś na zastępstwo.
właśnie - pewno by chcieli już a np. 3 ostatnie tygodnie maja wiem że na pewno będę miała zawalone na maxa.... więc dopiero w maju się zacznę pytać to może bym od czerwca zaczęła ewentualnie - w końcu mam "tylko" 2 egzaminy (na myśl o których już teraz czuje przerażenie...) no ale w sumie nie sposób nawet w sesji tylko się uczyć non-stop... zwłaszcza że to jest różnica moich studiów że dużo nas pytają na bieżąco i nie ma tak że dopiero w sesji pierwszy raz widzę materiał na egz. a może właśnie studenci w lipcu do domów pojadą a tylko ja taka będę że zostanę
Stary 2011-04-12, 19:50   #2539
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie - pewno by chcieli już a np. 3 ostatnie tygodnie maja wiem że na pewno będę miała zawalone na maxa.... więc dopiero w maju się zacznę pytać to może bym od czerwca zaczęła ewentualnie - w końcu mam "tylko" 2 egzaminy (na myśl o których już teraz czuje przerażenie...) no ale w sumie nie sposób nawet w sesji tylko się uczyć non-stop... zwłaszcza że to jest różnica moich studiów że dużo nas pytają na bieżąco i nie ma tak że dopiero w sesji pierwszy raz widzę materiał na egz. a może właśnie studenci w lipcu do domów pojadą a tylko ja taka będę że zostanę
a myślisz o tym kinie?
bo jeśli tak to grafik ustalało się naprawdę dowolnie. Z tego co pamiętam trzeba było wyrobić 20h/7 dni. Było nas sporo więc każdy kiedy potrzebował miał wolne. Bywały dni, że się roiło od nas... bywały dni, że była ilość osób na styk i pomagaliśmy sobie wzajemnie...

eh... stare dobre czasy
teraz pracuję w zawodzie a łezka mi się kręci za tymi czasami...

Terry Pratchett
Stary 2011-04-12, 20:05   #2540
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
a myślisz o tym kinie?
bo jeśli tak to grafik ustalało się naprawdę dowolnie. Z tego co pamiętam trzeba było wyrobić 20h/7 dni. Było nas sporo więc każdy kiedy potrzebował miał wolne. Bywały dni, że się roiło od nas... bywały dni, że była ilość osób na styk i pomagaliśmy sobie wzajemnie...

eh... stare dobre czasy
teraz pracuję w zawodzie a łezka mi się kręci za tymi czasami...
no właśnie myśle o tym kinie praca wydaje mi się w miarę - specjalnie nie męczy i nie ogłupia, nie wymaga jakiś umiejętności specjalnych chyba (no jak ktoś po angielsku zagai to też go obsłużę) i jest helios w centrum a niedaleko centrum mam praktyki więc mogłabym za 1 jazdą z moich peryferii to zaliczyć
Stary 2011-04-12, 20:11   #2541
anita9005
Rozeznanie

Cytat:
No ja zazwyczaj w biedrze kupuje 13,49 za kg Makrela? Mogłabym ją jeść na śniadanie obiad kolacje. Aż zawsze musze sie powstrzymywać, żeby całej naraz nie zjeść
To nie jest tak, że ja nie kupie bo coś jest drogo. Piersi z kuraka też jem, a już są po 15,99zł/kg a w niektórych sklepach i 16,99zł/kg. Rodzice finansują mi całe studia i mieszkanko i zawsze mi dadzą tyle pieniędzy ile bede potrzebowała. Ale chciałabym sama dla siebie zaoszczędzić na ciuchy, bo wiosna idzie, garderobe trzeba zmieić

Tchnienie-wiatru : Dziękuję Ci bardzo. To widzę, że mniej więcej jemy podobnie. Nie wiem co z tą waga.
A dzisiaj jem jak głupia i cały czas głodna jestem ? Co jest ;/;/ Po @, a tu mam worek bez dna :/

hej , widzę masz ten problem co ja też bym chciała móc więcej odłożyć itp a tak neistety jak zawsze mi szło na jedzenie miesięcznie 200-300 zł tak teraz odkąd jestem na Dukanie 400 zł już mi poszło , a to dopiero 1/2 miesiąca ;/ masakra po prostu tak jak zawsze miałam na inne wydatki na luzie tak teraz kiepsko. Fakt mam zapas tuńczyka itp ale tak czy inaczej do końca miesiąca jeszcze z 150 zł pewnie pójdzie.
anita9005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 20:14   #2542
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

też myślę, że im szybciej zaczniesz szukać tym lepiej
ja już 2 tygodnie temu wysłałam papiery do NL, "szefowa" zawsze dzwoni w granicach połowy maja do osób, które się dostały, a praca od 2 tygodnia lipca jest zazwyczaj

a niestety wyjazd za granicę do pracy wiąże się z kosztami dość dużymi
trzeba zrobić zakupy porządne dość, bo tam raz w tyg. mamy możliwość jechania do miasta i bus też kosztuje, nie mówiąc o tym, że trzeba mieć przynajmniej 50e na start, bo zaliczek nie ma po tygodniu pracy przelewają nam na konta 200e i później wypłata po 10 sierpnia pierwsza jest, ale ludzie są ciekawi, praca mega ciężka i niezbyt ciekawa dołączę Wam fotkę z pracy i naszego "mieszkania" syf niesamowity, ale te zarobione euro to chyba wynagradza

* ta blond chudzinka to współlokatorka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01178.jpg (116,0 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01219.jpg (109,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01283.jpg (88,0 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01348.jpg (145,4 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01357.jpg (90,0 KB, 33 załadowań)
Stary 2011-04-12, 20:23   #2543
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez izuulkaa Pokaż wiadomość
też myślę, że im szybciej zaczniesz szukać tym lepiej
ja już 2 tygodnie temu wysłałam papiery do NL, "szefowa" zawsze dzwoni w granicach połowy maja do osób, które się dostały, a praca od 2 tygodnia lipca jest zazwyczaj

a niestety wyjazd za granicę do pracy wiąże się z kosztami dość dużymi
trzeba zrobić zakupy porządne dość, bo tam raz w tyg. mamy możliwość jechania do miasta i bus też kosztuje, nie mówiąc o tym, że trzeba mieć przynajmniej 50e na start, bo zaliczek nie ma po tygodniu pracy przelewają nam na konta 200e i później wypłata po 10 sierpnia pierwsza jest, ale ludzie są ciekawi, praca mega ciężka i niezbyt ciekawa dołączę Wam fotkę z pracy i naszego "mieszkania" syf niesamowity, ale te zarobione euro to chyba wynagradza

* ta blond chudzinka to współlokatorka
zagranica odpada - bo w wakacje mam praktyki to nie mogę wyjechać... i akurat sadzonki truskawek (o ile dobrze widzę) czy ich zboeranie odpadają - minimalny kontakt z ich liśćmi powoduje u mnie swędzącą wysypkę ale rozglądać się już będę,poszukam na razie w necie....
Stary 2011-04-12, 20:27   #2544
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

u mnie albo sadzenie na polu albo tak jak tu na hali odcina się pędy i układa w skrzynki

wysypki niesamowicie boląco swędzące ropiejące itp. wszystko od nawozów
Stary 2011-04-12, 20:45   #2545
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

a jeśli chodzi o wspomnienia związane z pracą to hohoho..
nianka, barmanka, ochraniarka, sprzedawczyni, asystentka agenta ubezpieczeniowego, pani z banku i teraz konsultantka ds obsługi klientów indywidualnych( i biznesowych też
ale i tak chyba najlepiej wspominam moje pierwsze prace, gdzie nie było żadnych nacisków ani stresów i podchodziłam do tego na luzie, bo utrzymywali mnie rodzice, a kasa była dla mnie..

Stary 2011-04-12, 20:52   #2546
lux_
Raczkowanie

Cytat:
dokładnie jak ja a jeszcze ugnieciona z twarogiem i zagryzana papryką? do końca życia to danie zagości w moim menu
ale to jest bardzo zdrowy tłuszczyk! dobry dla naszego serducha, dobry na myślenie, pomaga obniżyć cholesterol i chudnąć(!) a także dobrze robi na 'kobiece' hormony nie mówiąc o cerze i włosach! więc myśl o tym że zdrowy i wcinaj - oczywiście nie tylko makrelę ale i inne ryby...
Uuuu tej wersji jeszcze nie próbowałam Chyba niedługo to zrobie

Dziś mam worek bez dna! Aż musze sobie sama pogratulować!
Zjadłam( i nie wiem jak ja to zrobiłam): pół kostki twarogu, 2 satinio, 2 serki homo po 150g, pół piersi z kurczaka, 2 jajka, plaster pasztetu drobiowego(70g), 4 plastry szynki indyczej, bułke dukanowska, i sama nie pamietam co jeszcze

15-14-13-12-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1

Najgorszy jest ból, gdy kobieta nie podoba się samej sobie.
lux_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 20:56   #2547
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez extravagance86 Pokaż wiadomość
a jeśli chodzi o wspomnienia związane z pracą to hohoho..
nianka, barmanka, ochraniarka, sprzedawczyni, asystentka agenta ubezpieczeniowego, pani z banku i teraz konsultantka ds obsługi klientów indywidualnych( i biznesowych też
ale i tak chyba najlepiej wspominam moje pierwsze prace, gdzie nie było żadnych nacisków ani stresów i podchodziłam do tego na luzie, bo utrzymywali mnie rodzice, a kasa była dla mnie..
widze że z ciebie "kobieta pracująca"

Cytat:
Dziś mam worek bez dna! Aż musze sobie sama pogratulować!
Zjadłam( i nie wiem jak ja to zrobiłam): pół kostki twarogu, 2 satinio, 2 serki homo po 150g, pół piersi z kurczaka, 2 jajka, plaster pasztetu drobiowego(70g), 4 plastry szynki indyczej, bułke dukanowska, i sama nie pamietam co jeszcze
u mnie też tryb 'żarłok' ale to dlatego że @ w toku, zmęczenie i dużo nauki - zawsze wtedy tak reaguję...
Stary 2011-04-12, 21:01   #2548
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

[QUOTE=metal_fish;26324214]widze że z ciebie "kobieta pracująca"

myślę,że dzięki temu mniej więcej wiem jak to wszystko wygląda.
ale za to nie mogę tak naprawdę wytrzymać bez pracy. jak zwolniłam się z banku i szukałam pracy, siedziałam w domu niecałe 2 miesiące i musiałam iść do psychologa
na szczęście szybko udało mi się znaleźć pracę, 3 etapy rozmowy jak na stanowisko dyrektora

Stary 2011-04-12, 21:05   #2549
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

dzieki za pomysł z łyżeczka Kochane ja znów serniczek pieke z serka president 4% tłuszczu jest na promocji w lewiatanie po 6,99zł

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

ja pracowalam tez jako barmanka, korepetytorka matematyki, sprzedawczyni, pracownik wyzyskiwany przy komputerze w sklepie, pozniej market, pomoc nauczyciela,a w miedzy czasie podczas pracy w barze jezdzilam na targi handlujac butami i w kiosku ruchu hehehe a i kaufaland na zlecenie zaliczylam ech no i teraz jako pracownik obslugi klienta

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 21:10   #2550
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
dzieki za pomysł z łyżeczka Kochane ja znów serniczek pieke z serka president 4% tłuszczu jest na promocji w lewiatanie po 6,99zł

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

ja pracowalam tez jako barmanka, korepetytorka matematyki, sprzedawczyni, pracownik wyzyskiwany przy komputerze w sklepie, pozniej market, pomoc nauczyciela,a w miedzy czasie podczas pracy w barze jezdzilam na targi handlujac butami i w kiosku ruchu hehehe a i kaufaland na zlecenie zaliczylam ech no i teraz jako pracownik obslugi klienta
president 4% jest też w biedronce - takie kubeczki 350gr chyba... produkowane dla biedronki, nie pamietam niestety ceny ale mam nadzieję że opłacalna skoro to ten sklep
z korepetycjami byłoby dobre ale obawiam się że w wakacje nikt ich nie będzie chciał bo kto się wtedy uczy no i czasem nie potrafię zrozumieć jak ktoś nie rozumie matmy więc nie wiem co bym takiemu niekumatemu zrobiła
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości