|
|
#91 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sposób na dowiedzenie się prawdy - dobry?
Cytat:
i tak przy okazji. autorko! uważam, że dobrze robisz kończąc z panem od loda do dziewczyn, które tak gratulują autorce postawy: nie przesadzacie? przecież to najnormalniejsze zachowanie pod słońcem. dziewczyna zrywa z gościem, który ją zdradził, potem okłamywał przez pół roku i jeszcze zwala sprawę na alkohol. ![]() fajnie, że postępuje normalnie, ale jak zaczniemy za coś takiego pomniki stawiać, to okaże się, że norma to wyjątkowość, a bylejakość to norma. ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#92 |
|
Wtajemniczenie
|
Czytam i masakra. Ale świnia z Twojego byłego.
Nie wracaj już do Niego. A teraz mu pokaż jaką kobietę stracił! Ukrywać tyle czasu prawdę? Nie pojęte..
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
taaa bo "robienie loda" to nie seks...
chyba bym sie porzygala (przepraszam za wyrazenie) jakby mi moj TZ powiedzial, ze jakas panna "robila mu loda"... zninawidzilabym go wlasnie w tej jednej sekundzie kiedy te slowa wypowiadal nie mowiac o obrzydzeniu do tego patafiana... nie potrafilabym na niego patrzec, sluchac a Ty o mieszkaniu z nim przez miesiac piszesz... wolalabym juz chyba pod mostem, serio mowie...
Edytowane przez Caroline1920 Czas edycji: 2011-04-11 o 22:12 |
|
|
|
|
#94 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
PODPISZ SIĘ I POMÓŻ!!!! http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/ W mieleckim schronisku mieszka ok. 150 bezdomnych zwierzaków ![]() Proszę zastanów się nad adopcją. http://www.mielec.bezdomne.com/ |
||
|
|
|
|
#95 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Właśnie parę dni temu zapłaciliśmy właścicielce za mieszkanie no i teraz jestem bez kasy. Może jakoś to wytrzymam. Tylko ciąglę słyszę jego szlochanie, błaganie itp.... |
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
kurna, w takiej sytuacji kto tu powinen płakać? :/
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#97 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Alkohol nigdy nie usprawiedliwa czynów, zawsze człowiek jest świadomy tego co robi. ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Elfir beczy on, bo mu (bez obrazy dla autorki )bzykanko uciekło i na litość chce wziąć.
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czytam ten watek i wyobrazajac sobie taka sytuacje z moim tz to wiem, ze nie moglabym patrzec na niego, nie dobrze mi na sama mysl
nie wracaj do niego autorko - jest obrzyliwym skonczonym hamem! a co do mieszkania....nie mozesz powiedziec mu, ze chcesz sie juz teraz wyprowadzic i zeby oddal Ci polowe za mieszkanie? moze sie zgodzi
|
|
|
#99 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aby nie wywolac zametu w rodzinie Aby nie zostac samotna Aby nie narazic sie na krytyke rodziny (ktora nie zawsze jest taka wyrozumiala, nie pojmuje jak drobiazgu sie nie wybaczy jesli to milosc) Bo wlasciwie to maja pelno zobowiazan Aby nie zyc na wlasna reke z wlasnymi finansami ...a jesli nikt inny nie zastapi go? Do tego dochodza uczucia No wiec ta sa czeste powody. I niestety, chociaz spoleczenstwo zamierza w dobrym kierunku, co raz wiecej mowi sie o uczciwosci, zasadach moralnych i przede wszystkim o tym, ze trzeba zyc szczesliwie! a nie tak jak inni zagraja, to ciagle pojawiaja sie te stare wzorce. Nie mam watpliwosci, ze postawa u wielu Polek jest calkowicie bledna, ale nie mam tez watpliwosci, ze jest duzo bardziej powszechna niz powinna byc. Dlatego wlasnie kiedy widze postawe dziewczyny, ktra ma tyle szacunku do samej siebie, aby bez szemrania zerwac, z godnoscia, to jest to dla mnie postawa wyrozniajaca sie na tle innych. Stad te slowa podziwu. No i moze dziewczyny, ktore tkwia w zwiazkach toksycznych, zobacza, ze tak, da sie inaczej. |
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodziło mi raczej o to, zeby dodać Autorce otuchy , chociaż może to już takie "wizażowe zboczenie" bo zwyczajnie pomyślałam, że znajdzie się kolejna zdradzona i oszukana, której za nic nie przemówisz, ze powinna odejść. Stąd moje "gratulacje" ![]() Autorko, ja bym na Twoim miejscu ograniczyła czas spędzany w mieszkaniu do minimum, czasem wyskoczyła na noc do koleżanki, a już na pewno nie spała z nim w jednym pokoju. Nie pozwól sobą manipulować przez jakieś żałosne błagania. Edytowane przez wisienka_na_torcie Czas edycji: 2011-04-12 o 15:19 |
|
|
|
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
Ja też pogratuluję i trzymam kciuki abyś mu nie uległa. Męska dzi... :/
Widzisz, mój były też został "pocałowany przez inną", pięknie któraś z Was napisała "zgwałcony". I też kwiaty, przepraszanie, staranie się, mówienie "Kochanie, ale dzięki temu poczułem, że cię straciłem i zobaczyłem ile jesteś warta" (to wcześniej !@#$! tego nie widział) lub "Jeśli to coś zmieni to ukaraj mnie, zrób to samo co ja", historia była taka że on wyszedł jej szukać bo zostawiła torebkę w klubie gdy poszła tańczyć i on jej pilnował, wyszedł na zewnątrz i ona się na niego rzuciła z pocałunkiem, on pojechał do domu - no i głupia chauffeur wybaczyła... Już jakiś czas po rozstaniu okazało się, że ta typka (poznana wtedy przez niego w klubie) to wstrętna puszczalska - kuzynka jakiejś tam dalekiej znajomej. Mój eks odprowadził ją pod sam dom i tam jeszcze się namiętnie całowali. Czy było coś jeszcze? Teraz już nie ważne, nie chcę wiedzieć. Nie ufajcie takim gnidom :/ |
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
zapewne ta dziewczyna powie chłopakowi, że pytałaś. On się dowie, zarzuci brak zaufania i.. wiadomo, że będzie źle.
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale już jest źle i to nie z jej winy
|
|
|
#104 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie, kochac to nie znaczy wybaczac. Jedno sie nie wiaze z drugim. Poza tym zwiazek gdzie tylko jedna osoba kocha to absurd. Bo kochac= nie zdradzac, a jej partner ja zdradzil. No i przypomina mi sie piosenka Beyonce gdzie ona spiewa: You're (...) the only one I love to not forgive |
|
|
|
|
|
#106 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
Aż mnie zagotowało. Co za obleśny typ.
Nawet jeśli teraz serce Ci pęka i nie wyobrażasz sobie życia bez niego... To pomyśl, jak teraz miałoby wyglądać wasze życie? Nie zaufasz mu już nigdy. Będziesz podejrzliwa, nieufna, nieszczęśliwa. To z pewnością już nie ma sensu. Jak sobie wyobrażasz swój jakikolwiek wyjazd choćby na 1 noc? Jak sobie wyobrażasz, że będziesz siedzieć w domu i bić się z myślami kiedy on pójdzie na kolejną imprezę? Pomyśl logicznie. Twój facet to totalny kretyn i dupek, i co kogo obchodzi jaki on miał wtedy okres w życiu. Nie pomyślał o Tobie wtedy kiedy "koleżanka" ściągała mu spodnie, miał Cię gdzieś, więc pokaż mu jak głęboko Ty go masz. Zrób wszystko, żeby się wyprowadzić, masz możliwość na ten miesiąc wyprowadzić się do rodziców/koleżanki? Jeśli zostaniesz pewnie Cię uprosi i będzie kolorowo do momentu, kiedy kolejny raz się nie napije i nie napatoczy mu się jakaś kolejna chętna cizia. ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- "Niezależnie od podstaw, jak wariujesz po wódzie to ją odstaw" Edytowane przez _jasmin_ Czas edycji: 2011-04-13 o 10:53 |
|
|
|
|
#108 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeżeli wiesz, ze on ma skłonności do flirtowania, i to w taki sposób ze Cie to boli to dlaczego chcesz z nim być? Bo go kochasz? Uczucie to nie wszystko... Nie stara sie bo mu to wybaczyłaś..tylko wybaczyłaś mu jak na razie kłamstwo bo on po Twoich zwierzeniach widać że coś kręci...a ja jestem pewna ze bylo coś więcej bo gdyby nic sie nie wydarzylo to byś miała wszystko wyspiewane bez zadnej złości, kręcenia typu (..a bo wiesz nie zdradziłem cie, ale pozniej chyba troche pocalowalem..ale to ze z nia spalem to zachowam dla siebie...)..gdyby nic nie miał na sumieniu to by Ci powiedzial wszystko i wyraźnie, bez zadnych uniesien a że ma cos do ukrycia to nie mówi całej prawdy... Cytat:
Reasumując moje zdanie na ten temat stwierdzam, że powinnaś sobie tego pana odpuscic i nawet nie zajmować się tą sprawa...A dlaczego tak pisze? Bo tez byłam kiedyś tak naiwna jak Ty...i do tej pory leje się po twarzy ze byłam taka głupia, że w takie bajki wierzyłam..Pomysl nie dosc ze kreci, szuka najlepszej drogi zeby z tego wybrnac, denerwuje sie bezpodstawnie zamiast to wyjasnic, sypie ci takimi tekstami...i TY,bo nie my.. bo my tylko możemy ocenić twoje wypowiedzi, ale TY widzisz to na własne oczy ze koleś coś kreci i ze ci sie nie podoba jego zachowanie to cos chyba musi być nie tak nie? Ty w dodatku go dobrze znasz..a ja np nie i po tym co napisałas moge wysnuc odpowiedz na to co się wydarzyło nie pytając tamtej dziewczyny... |
||||
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
doczytaj do konca to sie dowiesz, ze Autorka napisala do tej panny a ona przyznala sie, ze byl miedzy nimi sex... koles na to powiedzial Autorce, ze seksu jako takiego nie bylo tylko ona "zrobila mu loda" (bo seks oralny to w ogole nie seks nie )smiech na sali normalnie... a Autorka jeszcze miesiac musi z nim mieszkac, choc chyba wszyscy zrobili by co tylko mozliwe zeby tam nie mieszkac...
|
|
|
#110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie teraz doczytałam ale to było pewnie od pierwszych wypowiedzi autorki...ja bym poprosila o przeniesienie do innego pokoju..a nawej jakby sie nie udalo to bym na niego nie zwracala uwagi, a znając mnie to bym nie potrafila z nim normalnie rozmawiac tylko rzucac tekstami zeby sie nie uzalal i ze mam to gdzieś co on teraz przezywa...jasno i wyraźnie...i sama bym lazila ze znajomymi i pokazywala mu jak dobrze jest bez takiego oszołoma, ktory poleci na kazda dupe ewentualnie dziure po pijaku...i ta dziewczyna tez jest nie lepsza skoro pozwolila na takie cos wiedzac ze koles jest zajety...nie zdziwilabym sie gdyby koledzy sie dolaczyli do nich...a niby nic on niepamietal ale jednak wszystko mu sie przypomnialo..dziwne...ni ech ma za swoje i sie meczy..a skoro autorka miala sile napisac do tej dziewczyny to wierze ze temu kolesiowi tez dokopie..i niech on się meczy a nie ona.. to bedzie dla niego bardzo dobra lekcja..
|
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
KOCHAĆ to NIE ZDRADZAĆ. Jeśli ktoś zdradza to nie kocha. A nie ma sensu tkwić w związku z kimś, kto nie kocha. I nie, to nie prawda, że jak się kocha, to trzeba przebaczyć. |
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Facet/kobieta może zrobić co chce, a druga osoba ma przebaczyć, bo kocha? A z jakiej racji? Ta pierwsza osoba, skoro kocha, to nie robi takich świństw!
|
|
|
#113 |
|
BAN stały
|
Jestem dla niego bardzo zimna. Nie pozwalam się dotknąć nawet palcem. Za każdym razem on płacze i błaga. Powiedział, że nigdy ze mnie nie zrezygnuje. Będzie czekał tyle, ile ja potrzebuję czasu. Nawet nie mam dla niego litości. Zero.
Wiem, że gdybym wybaczyła, zadręczyłabym siebie i jego. Nie warto. Poza tym jedyne co do niego w tym momencie czuję to WSTRĘT. Nie mogę iść do drugiego pokoju spać, bo tam śpią jego koledzy. Muszę z nim. Źle mi jest. Ciągle mam przed oczami obraz jak robi mu loda... |
|
|
|
|
#114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#115 |
|
Zadomowienie
|
ja się obawiam, że autorka jednak ma ochotę w końcu skończyć z tym byciem zimną i misiowi wybaczyć
nie potrafisz sobie tego tak zorganizować, żeby koledzy spali z chłopakiem, albo jakoś inaczej zakręcić się wokół oddzielnego miejsca do spania?! |
|
|
|
|
#116 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zastanawiam się, bo jestem w podobnej sytuacji. |
|
|
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
Autorko, nie wygląda mi ta cała sytuacja za dobrze...
Tutaj na forum pięknie piszesz, że czujesz do niego wstręt, że się nie dasz, że nie ma on szans, że jesteś zimna... Albo podświadomie jednak chcesz, żeby on się starał i zabiegał o Ciebie, albo nie zdajesz sobie sprawy z wielu rzeczy. Zostając z nim w jednym mieszkaniu, a nawet w pokoju (!!) pozwalasz mu na kontakt z Tobą, zadręcza Cię żałosnymi błaganiami, przez co Ty więcej o tym myślisz i analizujesz. Mało tego... przez ten miesiąc jeszcze wiele mogłoby się zdarzyć, za miesiąc możesz już nie być taka nieugięta. Naprawdę dziwię się, że dalej z nim mieszkasz, jakbyś była masochistką. Da się jakoś zrozumieć, że nie możesz się wyprowadzić bo zapłaciłaś za mieszkanie z góry. Jednak, nie powinnaś z nim mieszkać w jednym pokoju, co z tego, że w tamtym są koledzy, niech on tam sie wyprowadzi. Ba, Ty powinnaś go tam wykopać. Ten argument, jakim się bronisz jest słaby. Albo chcesz z nim być i robisz z tego kartę przetargową go ulepszenia związku (oczywiście żeby on o tym nie wiedział), albo nie chcesz z nim być, więc rzecz jasna NIE MIESZKASZ z nim!
|
|
#120 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
I nie, nie chcę z nim być, codziennie mu powtarzam, że nie ma ani pół szansy. Ale on wierzy. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.