DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D ) - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-12, 21:17   #2551
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
president 4% jest też w biedronce - takie kubeczki 350gr chyba... produkowane dla biedronki, nie pamietam niestety ceny ale mam nadzieję że opłacalna skoro to ten sklep
Jakieś 3.60 - 4 zł dokładnie nie pamiętam ale nie więcej
W końcu Biedronkowe tańsze mimo,że niczym nie odstaje jakościowo

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 21:26   #2552
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
president 4% jest też w biedronce - takie kubeczki 350gr chyba... produkowane dla biedronki, nie pamietam niestety ceny ale mam nadzieję że opłacalna skoro to ten sklep
z korepetycjami byłoby dobre ale obawiam się że w wakacje nikt ich nie będzie chciał bo kto się wtedy uczy no i czasem nie potrafię zrozumieć jak ktoś nie rozumie matmy więc nie wiem co bym takiemu niekumatemu zrobiła

musze zobaczyc

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

czy wierzycie we wróżki??

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 21:30   #2553
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
Jakieś 3.60 - 4 zł dokładnie nie pamiętam ale nie więcej
W końcu Biedronkowe tańsze mimo,że niczym nie odstaje jakościowo
w biedronce właśnie fajne są te produkty znanych firm robione dla nich bo przeważnie nie odbiegają jakością, gorzej z niektórymi innymi produktami, np. wędlin... ale ja ogólnie mam skrzywienie na tym punkcie - każda wydaje mi się odrobiną mięsa z masą wody i soli :/

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
tak samo jak w horoskopy...
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 21:31   #2554
justyna8924
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nadiia24 Pokaż wiadomość
witam

i na wstępie przepraszam...laseczki moje kochane

Niestety ostatnio u mnie tyle sie dzialo ze nie mialam czasu kompletnie na nic i powiem szczerze ze urabialam sie po pachy i w pracy i w domu ale naszczescie wczoraj nadszedl tego tymczasowy kres i wracam do poprzedniej spokojniejszej wersji swojego zycia.
Wczoraj zakonczylam wspolprace z firma w ktorej mialam okazje popracowac az 1 miesiac ...
Powiem tak, atmosfeera - ludzie itd w porzadku, ale cala reszta nie bardzo! Wszystko bylo ok dopoki nie bylo rozmowy na temat umowy, czlowiek chcial zeby polowa ludzi tam zatrudnionych pracowala na "czarno" - niestety to nie dla mnie!
Urobilam sie jak wol pracujac na czarno a wczoraj rozliczajac sie po pelnym miesiacu pracy w tym weekendy dostalam 1250 zl za przepracowanych 230 h To jakas masakra jest, jak juz nie oplacal skladek to przynajmniej stawke mogl dac nieco wyzsza!
Czysty wyzysk!

A wracajac do dietki
to moja waga stanela jak przekleta na 76 kg i nie chce zejsc nizej...
Wedlug testu dukana powinnam na ii fazie zejsc do 74,2 kg wiec jest juz calkiem niedaleko do takiego wyniczku i moze dlatego jest coraz ciezej
w kazdym badz razie dziewczyny, ja juz jestem zadowolona na maxa!
Ludzie na ulicy mnie nie poznaja... Hehhe
Szlam z moja corka na spacerku i spotkalam kuzynke mojego meza powiedzialam jej "czesc" a ona nic a na drugi dzien pyta mojej tesciowej co to za opiekunke mamy do julki... Aaaaaaaaaaa!
Kupilam sobie spodnie z rozmiaru 44-42 weszlam w spodnie 38 Bylam w wielkim szoku! Ale jestem tez mega szczesliwa!

Hmmm chce jakos wszystko ogarnac zeby podzielic sie jak najwiecej z wami co u mnie slychowac...aaaaa zapomnialam! Zajelam sie rowniez sprzedaza kosmetykow w pewnej firmie i powiem wam ze fajna to zabawa a i zarobek zawsze jakis jest no i oprocz tego dalej jestem bezrobotna...mam nadzieje ze nie trafie juz na takich oszustow jak teraz, ehhh

Powoli przygotowuje sie psychicznie i w ogole do przejscia na faze iii tym bardziej ze swieta tuz tuz...a i urodzinki mojej corci

wiecie co wam powiem!? Ciesze sie ze znowu z wami jestem

Tchnienie, pandzia - dzieki za zainteresowanie
Kochane jestescie

gratuluje wam wszystkich spadkow, tych duzych i tych malych
kochana,pracowałam w sklepie monopolowym po 250 h w miesiacu za 1300 zł-wypłata oczywiscie z dwu miesiecznym spóznieniem-a ona wycieczki za granice,budowa domu,i zajadała się kawiorem(chociaz byłam zarejestrowana) ale póżniej szefowa chciała żebym pracowała na czarno,nie zgodziłam się na taką harówkę za pare groszy(straciłam swoje zdrowie psychiczne w tej pracy,cieszę się że już tam nie pracuje) i co i po pół roku dziewczyny tez poodchodziły i wszytsko padło,na drzwiach kartka wyprzedaz towaru
16.05.2011 84,0KG
CEL 67 KG

DUKAM 185 DZIEN - 15 KG

JESZCZE TYLE KG PRZEDEMNĄ
justyna8924 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 21:40   #2555
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
----------

A tak w ogóle to:
STO DNI! STO DNI! NIECH ŻYJE ŻYJE NAM!!!!
STO DNI, STO DNI NIECH SPADA SPADA NAM!!!

To dla tych, które z dietką startowały 3 stycznia
Gratuluję U mnie 100 dni stuknie 21 kwietnia

Cytat:
Napisane przez anita9005 Pokaż wiadomość
hej jeśli chodzi o pracę na czarno to niestety bardzo popularne teraz - będę trzymać kciuki żeby udalo się znaleść coś ciekawego Tobie. A twój spadek na diecie REWELKA

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Hej dziewczyny MAM MEGA DOŁA i wiem ,że sama jestem sobie winna ot co ! mianowicie to mój dopiero 15 dzień diety i niepokoją mnie moje wzrosty.
tj : dnia 10.04 - 58,8 ( moja najniższa waga na tej diecie jak na razie ) waga po P

dnia 11.04 - 59,2 ( no ok bo warzyłam się po PW)

ale dziś 59,4 - podłamka obawiam się ,że to od tych parówek co sobie wkręciłam ,ze mogę je jeść hmm i może faktycznie mięska za mało ?

a dziś PW mam nadzieję ,że nie będzie dużego wzrostu , jak na razie zjadłam makrelkę hm zapobiegawczo
Tak jest czasami..Ale to na pewno tylko woda,żadem tłuszcz,bo jak na Dukanie? Może nie byłaś w kibelku,albo co ? Nie wolno się załamywać. Ale więcej mięska powinnaś jeść...To jest podstawa na tej diecie
mroziq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 21:41   #2556
Agus140188
Rozeznanie

Dziewczyny Wy chyba zwariowałyście!!!!!! Nie było mnie "tylko" od rana a siedziałam ponad godzinę i czytałam wszystko. Nie potrafię jednak tego wszystkiego ogarnąć w odp. ale wnioski:
Każdy ma kiepskie dni czasami,ale trzeba umieć się podnieść, kłopoty finansowe chyba potęgują w dzisiejszych czasach tylko nasz zdołowany nastrój. też czasami ręce opadają. ehhhh. Co do pracy to ostatnio też wzięłam się za pisanie mojego pierwszego w życiu CV do tej pory też studia wypełniały całkowicie mój czas, ale teraz postanowiłam też rozejrzeć się za czymś na wakacje, także trzymam kciuki za wszystkie szukające
Mam pytanie- powiedzcie proszę czy te suplementy diety z biedroneczki - Vitalsss są nam dozwolone?
Stary 2011-04-12, 21:49   #2557
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Agus140188 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wy chyba zwariowałyście!!!!!! Nie było mnie "tylko" od rana a siedziałam ponad godzinę i czytałam wszystko. Nie potrafię jednak tego wszystkiego ogarnąć w odp. ale wnioski:
Każdy ma kiepskie dni czasami,ale trzeba umieć się podnieść, kłopoty finansowe chyba potęgują w dzisiejszych czasach tylko nasz zdołowany nastrój. też czasami ręce opadają. ehhhh. Co do pracy to ostatnio też wzięłam się za pisanie mojego pierwszego w życiu CV do tej pory też studia wypełniały całkowicie mój czas, ale teraz postanowiłam też rozejrzeć się za czymś na wakacje, także trzymam kciuki za wszystkie szukające
Mam pytanie- powiedzcie proszę czy te suplementy diety z biedroneczki - Vitalsss są nam dozwolone?
tak - możemy pić te suplementy bo są bez cukru ja mam multiwitaminę (pomarańczowa) i piję codziennie
Stary 2011-04-12, 21:52   #2558
Sorceresss
Wtajemniczenie

Słodkich snów Kochane! Miłej nocy !!!
A ranoSZOKU w związku z maluteńką wagą jaka się Wam ukaże

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 21:59   #2559
justyna8924
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
Hello

wreszcie piękna pogoda za oknem

na sniadanko zjadłam owsiankę i popiłam kawką

uświadomiłam sobie, że wczoraj minął 50 dzień diety ale zleciało więc postanowiłam zrobić foto pokażę Wam a co
ALEŚ TY SZCZUPLUTKA,WOW
16.05.2011 84,0KG
CEL 67 KG

DUKAM 185 DZIEN - 15 KG

JESZCZE TYLE KG PRZEDEMNĄ
justyna8924 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 22:03   #2560
Agus140188
Rozeznanie

Cytat:
tak - możemy pić te suplementy bo są bez cukru ja mam multiwitaminę (pomarańczowa) i piję codziennie
To dobrze, dobrze bo na wiosnę chyba wzmocnić się troszku trzeba

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Przybyłam tu z zamiarem dłuższej konwersacji ale na zajęciach wyssano ze mnie caluśką energię i muszę przywitać się już z podusią chyba. Jutro z ranka tu zajrzę, tylko mi się nie rozpisywać beze mnie!!! moje Łobuziaki kochane, śpijcie spokojnie
Stary 2011-04-12, 22:04   #2561
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
wzajem
wpadam na chwilę i lecę pod prysznic... dobranoc i jutro dla wszystkich po -1kg
Stary 2011-04-12, 22:07   #2562
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Oby ,oby Musimy zobaczyć już te 58 kg,nie?

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
wzajem
równiutki 1 kg by mnie usatysfakcjonował w 100%
Stary 2011-04-12, 22:23   #2563
anita9005
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mroziq Pokaż wiadomość
Gratuluję U mnie 100 dni stuknie 21 kwietnia

Tak jest czasami..Ale to na pewno tylko woda,żadem tłuszcz,bo jak na Dukanie? Może nie byłaś w kibelku,albo co ? Nie wolno się załamywać. Ale więcej mięska powinnaś jeść...To jest podstawa na tej diecie
hm może faktycznie mięska za mało co do toalety to na tej dietce średnio co 2gi dzień tam jestem .. ;p
anita9005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 22:28   #2564
modliszka87
Raczkowanie

GG do modliszka87

Cytat:
wzajem
to ja poprosze ;] a najlepiej -1,4 ;p to bym wrocila do poprzedniej wagi z opisu
szykuje sie spac tez, jakas glodna jestem..ale woda zapije :P dobranoc

są ważniejsze sprawy w życu niż odchudzanie

http://s1.suwaczek.com/20121020580114.png
modliszka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 22:41   #2565
pysia222
Zakorzenienie

hmmmm tak przeszlam przez te kilka stron i mysle , ze nie warto sie dolowac trzeba zycie brac takim jakie jest .
Ja i moj Tz studiowalismy , mielismy stypedium naukowe , male dziecko i do tego dorywcze prace .
On na uczelni i do tego naprawial auta a ja sprzatalam po domach. Dlatego mysle ze,szystko mozna ze soba pogodzic trzeba miec tylko odpowiedni plan
Gdy bylo nam ciezko i nie bylo kasy ( bo rodzice nigdy nam nie pomagali to moj Tz oddawal 1 w tyg. krew .Przez nastepne kilka lat wygladal jak narkoman takie mial blizny na rekach )
Mimo to ze bylo ciezko obecnie mamy fajna rodzine a cala ta historia z brakiem kasy umocnila tylko nasz zwiazek . Wiec wspominamy ja z sentymentem bo oboje wiemy , ze nawet jak przyjda ciezkie czasy to mozemy ZAWSZE na siebie liczyc

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Pandzia napisala

Nie czytam horoskopu i nie wierze we wrozki ale moja przyjaciolka jest na tym punkcie zakrecona i mowi , ze jej sie duzo rzeczy sprawdza Szkoda by mi bylo chyba kasy na cos takiego .

Ja lubie zyc z dnia na dzien i chyba niechce wiedziec co bedzie w przyszlosci Mam takie poczucie , ze jestem panem swojego

Edytowane przez pysia222
Czas edycji: 2011-04-12 o 22:55
pysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 22:45   #2566
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anita9005 Pokaż wiadomość
hm może faktycznie mięska za mało co do toalety to na tej dietce średnio co 2gi dzień tam jestem .. ;p
To się zmieni po jakimś czasie. Przynajmniej u mnie tak jest Na początku tak samo,jak Ty co 2,a nawet 3 dzień chodziłam do kibelka,a teraz potrafię 2-3 DZIENNIE Najlepiej chyba jest na dni PW... Metabolizm musiał się unormować
Stary 2011-04-12, 22:52   #2567
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pysia222 Pokaż wiadomość
Nie czytam horoskopu i nie wierze we wrozki ale moja przyjaciolka jest na tym punkcie zakrecona i mowi , ze jej sie duzo rzeczy sprawdza Szkoda by mi bylo chyba kasy na cos takiego .

Ja lubie zyc z dnia na dzien i chyba niechce wiedziec co bedzie w przyszlosci Mam takie poczucie , ze jestem panem swojego
coś ci źle zacytowało bo to nie ja pytałam, ale nie szkodzi...
ja kilka razy przeczytałam horoskop - taki ogólny jakie są osoby z mojego znaku, nic się nie zgadzało...
Stary 2011-04-12, 22:56   #2568
roxi1980
Zakorzenienie

Czy znajdzie się tu dla mnie miejsce???
Zaczęłam wczoraj dopiero - faza I (zgodnie z testem) ma trwać 6 dni, więc do soboty. Zastanawiam się już jaką taktykę obrać na II fazę - jakieś sugestie? Teraz waga koszmarna - nie ważyłam się tak całkiem przed dietą, ale wczoraj wieczorem 95,7 kg dziś wieczorem 95,1 - test Dukana mówi, że moje wymarzone 60-kilka kilo będę mogła ujrzeć w końcówce listopada - poczekamy, podukamy, zobaczymy
Jedno mnie tylko martwi... wszędzie gdzie czytam - osoby stosujące tą dietę bardzo wymyślnie i zróżnicowanie gotują - ja zwyczajnie nie mam na to czasu, więc moje posiłki muszą być proste i szybkie, a po drugie części dozwolonych produktów nie jadam wogóle, czy takie ograniczenie dozwolonych produktów nie zaszkodzi?
Bardzo liczę na Wasze wsparcie
-KASIA-

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 22:57   #2569
pysia222
Zakorzenienie

Cytat:
coś ci źle zacytowało bo to nie ja pytałam, ale nie szkodzi...
ja kilka razy przeczytałam horoskop - taki ogólny jakie są osoby z mojego znaku, nic się nie zgadzało...

o sorki juz zmienilam
Stary 2011-04-12, 23:05   #2570
Lacturia
Wtajemniczenie

GG do Lacturia Send a message via Skype™ to Lacturia

Cytat:
no właśnie myśle o tym kinie praca wydaje mi się w miarę - specjalnie nie męczy i nie ogłupia, nie wymaga jakiś umiejętności specjalnych chyba (no jak ktoś po angielsku zagai to też go obsłużę) i jest helios w centrum a niedaleko centrum mam praktyki więc mogłabym za 1 jazdą z moich peryferii to zaliczyć
Ja tez pracowalam w cinema city, na barze. zmiana 8 h +3h sprzatanie (podczas którego musisz umyc maszyny od popcornu ktore sa strasznie gorące i jak dla mnie za duze i nie dosiegalam ;/), podczas tego calego czasu nie mozesz usiąść, masz 15 minut przerwy na zjedzenie, napicie sie i wysikanie, poza tym nie mozesz juz tego robic. przy tych maszynach 40 st prawie. plus kamery + liczenie opakowan po popcornie + coli czy wazenie orzeszkow codziennie po pracy, poniewaz jestes nie potencjalnym pracownikiem, ale potencjalnym zlodziejem. a no i ja mialam bodajże 8 zł na rękę, a Ci ludzie na obsłudze sal kinowych 6 ;/;/;/ i to w zeszłym roku.

to byla najbardziej chora praca w moim zyciu.

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

a co do pracy w roznych miejscach to też zaliczyłam ich już sporo, pomimo moich 20 lat i 2 kierunkow studiów ;P

Wymiana kosmetyczna&biżuteria&tor ebki -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778720

Wish -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=47297911
Lacturia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 23:08   #2571
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Zaczęłam wczoraj dopiero - faza I (zgodnie z testem) ma trwać 6 dni, więc do soboty. Zastanawiam się już jaką taktykę obrać na II fazę - jakieś sugestie? Teraz waga koszmarna - nie ważyłam się tak całkiem przed dietą, ale wczoraj wieczorem 95,7 kg dziś wieczorem 95,1 - test Dukana mówi, że moje wymarzone 60-kilka kilo będę mogła ujrzeć w końcówce listopada - poczekamy, podukamy, zobaczymy
Jedno mnie tylko martwi... wszędzie gdzie czytam - osoby stosujące tą dietę bardzo wymyślnie i zróżnicowanie gotują - ja zwyczajnie nie mam na to czasu, więc moje posiłki muszą być proste i szybkie, a po drugie części dozwolonych produktów nie jadam wogóle, czy takie ograniczenie dozwolonych produktów nie zaszkodzi?
-KASIA-
Przepisy tylko wydają się być trudne i skomplikowane Ja wcześniej nigdy nie gotowałam,przeważnie robiłam coś na szybko bądź zamawiałam jedzenie do domu - stąd nadprogramowe kg
Teraz cały czas gotuję sobie dukanowe żarełko i nie jest to wcale czasochłonne Szybko,zdrowo i smacznie

A tryb to sprawa indywidualna-jak Ci wygodniej. Tryb 5/5 jest dobry pod tym względem,że zawsze można ugotować coś na kilka dni (skoro nie masz czasu na siedzenie w kuchni).
A których produktów nie jadasz?
Stary 2011-04-12, 23:09   #2572
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
-KASIA-
miejsce oczywiście że się znajdzie witamy! super że masz test zrobiony, widać że jesteś przygotowana teoretycznie do diety a książka też przeczytana? ;> a czego konkretnie nie jadasz? napisz nam to ocenimy a co do wymyślnego gotowania to jest ono po to żeby nie znudzić się dietą - jak ty wytrzymasz na monotonnych posiłkach to już twoja sprawa ale radze przejrzeć blogi - okazuje się że jest masa szybkich potraw! można też zrobić ich większe ilości w jakiś wolniejszy dzień, popakować i pomrozić a potem sukcesywnie odgrzewać i konsumować

"poczekamy, podukamy, zobaczymy" - fajnie napisane

Cytat:
Napisane przez Lacturia Pokaż wiadomość
Ja tez pracowalam w cinema city, na barze. zmiana 8 h +3h sprzatanie (podczas którego musisz umyc maszyny od popcornu ktore sa strasznie gorące i jak dla mnie za duze i nie dosiegalam ;/), podczas tego calego czasu nie mozesz usiąść, masz 15 minut przerwy na zjedzenie, napicie sie i wysikanie, poza tym nie mozesz juz tego robic. przy tych maszynach 40 st prawie. plus kamery + liczenie opakowan po popcornie + coli czy wazenie orzeszkow codziennie po pracy, poniewaz jestes nie potencjalnym pracownikiem, ale potencjalnym zlodziejem. a no i ja mialam bodajże 8 zł na rękę, a Ci ludzie na obsłudze sal kinowych 6 ;/;/;/ i to w zeszłym roku.

to byla najbardziej chora praca w moim zyciu.
myśle raczej o pracy na obsłudze jak się uda... jak już się przejdę do heliosa to podpytam też pracujących tam o warunki
Stary 2011-04-12, 23:29   #2573
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Jeju ile Wy nastukałyście o masakra

Ja wróciłam z pracy i czytam i czytam i czytam

Anita ja podobnie robię te placuszki jak Metalfish tylko zamiast homo dodaję wiejski i same otręby owsiane bez pszennych

Dziękuję kolejnym za powitanie

Co do pieniążków...no niestety nie ma łatwo aczkolwiek ja nie narzekam mając 23 lata kupiłam mieszkanie, mam męża od niedawna, i już wyremontowałam. Pracujemy oboje w aptece to i jego i moja pierwsza praca ale stabilna. Nie narzekam na zarobki mimo iż na razie odrabiam staż, jak się skończy we wrześniu to i wypłata się podwoi
No ale nigdy nie ma tak aby było cudownie, też nie raz w życiu miałam momenty,że chciałam tylko siąść i płakać.
Powiem Wam,że jak zaczyna się pracować na siebie to jest całkiem inaczej, pieniążki mają całkiem inne znaczenie
Wiem,że każdy ciągnie do pracy ale ja to popieram, naprawdę jaka to ulga jak nie jest się zależnym od nikogo finansowo.
Na pewno ciężko Wam pogodzić szkołę z pracą. Ale dacie radę na pewno, na wakacje zawsze mają jakieś tam oferty
A może i znajdzie się pracodawca co Wam zapłaci za praktyki?

Jejku miałam sprzątać no ale trudno w sobotę znowu pracuję, więc zapewne posprzątam sobie dopiero w przyszłym tygodniu

No nic lecę spać, trzymam kciuki za lepsze jutro, za lepszą wagę i za lepszy humorek
Blondyna20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 23:29   #2574
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Przepisy tylko wydają się być trudne i skomplikowane Ja wcześniej nigdy nie gotowałam,przeważnie robiłam coś na szybko bądź zamawiałam jedzenie do domu - stąd nadprogramowe kg
Teraz cały czas gotuję sobie dukanowe żarełko i nie jest to wcale czasochłonne Szybko,zdrowo i smacznie

A tryb to sprawa indywidualna-jak Ci wygodniej. Tryb 5/5 jest dobry pod tym względem,że zawsze można ugotować coś na kilka dni (skoro nie masz czasu na siedzenie w kuchni).
A których produktów nie jadasz?
U mnie nawet nie o sam fakt nieumiejętności gotowania chodzi... Po prostu nie wiem, czy będzie mi się chciało dokładać sobie czasu przy garach - gotuję co innego dla męża (dość ciężka, kaloryczna kuchnia - bo ma duże zapotrzebowanie kcal), co innego dla Malucha (bo mały, a dwa - alergik - więc różnie z jego jedzeniem jest). Myślałam albo nad trybem 5/5 albo 4/3 (ktoś mi mówił, że fajnie się sprawdza i łatwiej zapamiętać - pon - czw - proteiny, pt-nd - proteiny + warzywa).

Cytat:
miejsce oczywiście że się znajdzie witamy! super że masz test zrobiony, widać że jesteś przygotowana teoretycznie do diety a książka też przeczytana? ;> a czego konkretnie nie jadasz? napisz nam to ocenimy a co do wymyślnego gotowania to jest ono po to żeby nie znudzić się dietą - jak ty wytrzymasz na monotonnych posiłkach to już twoja sprawa ale radze przejrzeć blogi - okazuje się że jest masa szybkich potraw! można też zrobić ich większe ilości w jakiś wolniejszy dzień, popakować i pomrozić a potem sukcesywnie odgrzewać i konsumować

"poczekamy, podukamy, zobaczymy" - fajnie napisane
tak, tak - test zrobiony, książka przeczytana
a to powyżej - tak się samo napisało

poniżej na czerwono zaznaczę to czego nie jem

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
PRODUKTY OBOWIĄZKOWE

1.5l płynów
3 łyżki otrąb owsianych lub 2 owsianych i 1 pszennych

LISTA NR 1

PRODUKTY DOZWOLONE W NIEOGRANICZONEJ ILOŚCI W FAZIE I i W DNIACH CZYSTYCH PROTEIN (PP)

Wolowina : wszystkie czesc pieczone lub grilowane sa dozwolone: stek, filet, poledwica, rostbeef. Nalezy unikac antrykotu z koscia, rozbratla z koscia oraz kawalkow do duszenia i na rosol
Cielecina
Konina z wyjatkiem laty
Podroby watrobka drobiowa, wolowa lub cieleca (watrobka nie dla osob z grupy ryzyka chorob sercowo-naczyniowych ze wzgledu na obfitosc cholesterolu)
Ozor cielecy i jagniecy,
Wszystkie ryby, rowiez wedzone, ryby w konserwach w sosie wlasnym
Surimi,
Jajka
Tofu
Wszystkie skorupiaki i mieczaki
Drob z wyjatkiem kaczki i gesi spozywany bez skory
Krolik
Chuda wedlina (zawartosci tluszczu 2-4%)
Chudy nabial 0%: twarog, jogurty.
Podczas fazy uderzeniowej dozwolone jest stosowanie slodziku, picie napojow typu Light (im bardziej chemiczne tym lepiej ), uzywanie ziol i przypraw (nalezy zwrocic uwage by gotowe mieszanki nie zawieraly cukru) oraz stosowanie szczypiorku, cebuli i korniszonow jako PRZYPRAWY w ograniczonej ilosci.

LISTA NR 2

PRODUKTY DOZWOLONE W NIEOGRANICZONEJ ILOSCI W FAZIE II w DNI PROTEIN z WARZYWAMI (PW)

- wszystkie produkty z Listy nr 1
- kotlety sojowe

- Dozwolone:
Bakłażan,
Biała kapusta,
Boćwina,
Brokuł,
Brukselka,
Cebula,
Cukinia,
Cykoria,
Czerwona kapusta,
Dynia,
Fasolka szparagowa,
Kalafior,
Kalarepa,
Kiełki
Koper włoski,
Ogórek,
Papryka,
Pieczarka,
Pomidory,
Por,
Roszponka,
Rzepa,
Rzodkiewka,
Sałata karbowana,
Sałata zielona,
Seler,
Serce palmy,
Soja,
Szparag,
Szpinak.

Dopuszczalne:
Burak,
Marchewka.
Marchewka i buraki sa dozwolone w rozsadnych ilosciach i nie do kazdego posilku

Stary 2011-04-12, 23:50   #2575
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
U mnie nawet nie o sam fakt nieumiejętności gotowania chodzi... Po prostu nie wiem, czy będzie mi się chciało dokładać sobie czasu przy garach - gotuję co innego dla męża (dość ciężka, kaloryczna kuchnia - bo ma duże zapotrzebowanie kcal), co innego dla Malucha (bo mały, a dwa - alergik - więc różnie z jego jedzeniem jest). Myślałam albo nad trybem 5/5 albo 4/3 (ktoś mi mówił, że fajnie się sprawdza i łatwiej zapamiętać - pon - czw - proteiny, pt-nd - proteiny + warzywa).

tak, tak - test zrobiony, książka przeczytana
a to powyżej - tak się samo napisało

poniżej na czerwono zaznaczę to czego nie jem
nie no to nie jest tak źle z tym czego nie jesz spokojnie możesz dukać nie jedząc tego! jedynie namawiałabym cię do spróbowania wołowiny (bo to jednak czerwone mięso o troche innych wartościach odżywczych niż drób) i pomidorów bo mają dużo potasu który łatwo sobie wypłukać ale pewno znajdziesz go w innych produktach też.

rozumiem że gotowanie 3 obiadów jest uciążliwe... ale może czasem uda ci się coś takiego wykombinować że np mięso nada się dla ciebie, sobie jakąś surówke zrobisz (na PW) a swoim Mężczyznom inne kaloryczne/niealergizujące dodatki...
Stary 2011-04-13, 00:01   #2576
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
nie no to nie jest tak źle z tym czego nie jesz spokojnie możesz dukać nie jedząc tego! jedynie namawiałabym cię do spróbowania wołowiny (bo to jednak czerwone mięso o troche innych wartościach odżywczych niż drób) i pomidorów bo mają dużo potasu który łatwo sobie wypłukać ale pewno znajdziesz go w innych produktach też.

rozumiem że gotowanie 3 obiadów jest uciążliwe... ale może czasem uda ci się coś takiego wykombinować że np mięso nada się dla ciebie, sobie jakąś surówke zrobisz (na PW) a swoim Mężczyznom inne kaloryczne/niealergizujące dodatki...
co do wołowiny (podobnie jak w wypadku królika), głównym powodem niejedzenia jest cena... poza tym jestem w stanie czasem coś wołowego zjeść - choć wiadomo - czas przygotowania w porównaniu do wieprzowiny czy drobiu jest dość długi. Pomidory za to to u mnie sprawa oczywista - nigdy ich nie jadałam - raz w dzieciństwie ktoś mnie zmusił i skończyło się pawiem... moje dziecko ma podobnie - chyba po prostu takie z nas egzemplarze

Stary 2011-04-13, 00:09   #2577
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
co do wołowiny (podobnie jak w wypadku królika), głównym powodem niejedzenia jest cena... poza tym jestem w stanie czasem coś wołowego zjeść - choć wiadomo - czas przygotowania w porównaniu do wieprzowiny czy drobiu jest dość długi. Pomidory za to to u mnie sprawa oczywista - nigdy ich nie jadałam - raz w dzieciństwie ktoś mnie zmusił i skończyło się pawiem... moje dziecko ma podobnie - chyba po prostu takie z nas egzemplarze
kwestie cenową rozumiem.... też rzadko jem te mięsa (chociaż uwielbiam), tak jak łososia - bo jest masa tańszych rybek. widocznie twój organizm nie akceptuje pomidorów mówi się trudno

zmykam się wypluskać, ostatni raz zerknąć w notatki i spać. trzymajcie jutro z rana kciuki - przede wszystkim żebym nie zaspała no i żebym coś wymyśliła na zaliczeniu jutro! (kto to wymyślił kolokwia o 8 rano? )
dobranoc! i spadków jakie sobie zażyczycie jutro!
Stary 2011-04-13, 01:17   #2578
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Co do pomidorów to może skórka Ci się wtedy przykleiła i masz uraz? Moja koleżanka też tak miała i po prostu teraz jada je bez skóry - obiera. Wpadła w taką obsesję,że to samo robi z winogronem,śliwkami a nawet MANDARYNKAMI

---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ----------

Cytat:
kwestie cenową rozumiem.... też rzadko jem te mięsa (chociaż uwielbiam), tak jak łososia - bo jest masa tańszych rybek. widocznie twój organizm nie akceptuje pomidorów mówi się trudno

zmykam się wypluskać, ostatni raz zerknąć w notatki i spać. trzymajcie jutro z rana kciuki - przede wszystkim żebym nie zaspała no i żebym coś wymyśliła na zaliczeniu jutro! (kto to wymyślił kolokwia o 8 rano? )
dobranoc! i spadków jakie sobie zażyczycie jutro!

Powodzenia kochana
Dobranoc
Stary 2011-04-13, 07:07   #2579
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
-KASIA-
witamy
co do gotowania-to nie takie czasochłonne jak się wydaje
co do trybu... 4/3 jest dosć kontrowersyjny, bo nei ma go w książce i jeszcze bardziej obciąża organizm... ja bym odradzała. sama stosuję 5/5 i jestem bardzo zadowolona

cześć dziewczyny na wadze +0,2 ale dziś już P, więc będzie lepiej trochę mnie martwią te ketony ale kontaktowałam się z lekarzem-wujkiem, który nie jest zbyt wylewny i mówił, że tyle to nic groźnego, ale mam przystopować. no i zdecydowałam, że narazie Dukam dalej, ale po świętach (po 7 lub 8dniach PW, bo przedłużę sobie tryb PW na sobotę,niedzielę i poniedziałek) pójdę na badania i zobaczę czy rośnie, czy spadło, czy co... bo ostatnio po 5 dniach P robiłam badania.

śniadanko zjedzone, popijam herbatę, idę chyba na chwilę wskoczyć TŻtowi do łóżka, a potem na uczelnie mam dziś prezentacje, więc trzymajcie kciuki! i do "zobaczenia" po południu!

Edytowane przez tchnienie-wiatru
Czas edycji: 2011-04-13 o 07:09
tchnienie-wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 07:18   #2580
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Co do pomidorów to może skórka Ci się wtedy przykleiła i masz uraz? Moja koleżanka też tak miała i po prostu teraz jada je bez skóry - obiera. Wpadła w taką obsesję,że to samo robi z winogronem,śliwkami a nawet MANDARYNKAMI
nie, to nie kwestia skórki - po prostu nienawidzę tego smaku, jestem w stanie wyczuć nawet jak moja kanapka leżała na kanapce z pomidorem, tak samo nie tknę pomidorowej ze świeżych pomidorów, a tą z koncentratu uwielbiam...

Cytat:
witamy
co do gotowania-to nie takie czasochłonne jak się wydaje
co do trybu... 4/3 jest dosć kontrowersyjny, bo nei ma go w książce i jeszcze bardziej obciąża organizm... ja bym odradzała. sama stosuję 5/5 i jestem bardzo zadowolona
no właśnie... za pierwszym razem jak stosowałam tą dietę byłam właśnie na 5/5 i dawało efekty - chyba jednak tym razem też tak zrobię

od dziś będę się ważyć sporadycznie, bo waga pożyczona od kumpeli i muszę ją dziś oddać - dobrze, że mieć jej nie będę, bo mnie kusi i znowu rano stanełam i sama nie wiem co jest - przez noc mam 1 kg mniej...? Kolejne ważenie po skończonej I fazie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości