TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-12, 18:58   #4861
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Mrówka a po co do ortopedy? Kiedyś przyjrzałam się Michała pleckom i mam wrażenie że się garbi, wystają mu kręgi w odcinku lędźwiowym. Jak siedzi w wannie to się garbi, w foteliku do karmienia 1min nie wytrzyma opierając się normalnie tylko się zsuwa i tak siedzi półleżąc a jak tacki nie ma to jeszcze nogę na bok sobie położy Jak chodzi to prosto. Nie wiem czy tak ma być czy się martwić

Asiulek gdzie chodzicie do dentysty?

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 19:02   #4862
mrowak
Zakorzenienie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

lindsley, u mnie orotopeda przy ostatniej wizycie powiedział, że widzimy się jak mała zacznie chodzić sama przed roczkiem albo jeśli nie zacznie to po skończeniu roszku. Poza tym przy szczepieniu tym w 13 miesiącu pediatra spytała czy Gabrysia już sama chodzi, a skoro nie to wypisała skierowanie do ortopedy. Także tak c zy inaczej byśmy poszły-ja się nie martwię, że ona sama jeszcze nie śmiga-ma jeszcze czas, ale wizytę kontrolną czy wszystko prawidłowo się rozwija chętnie zaliczę-będę spokojniejsza.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 19:08   #4863
sara 85
Zakorzenienie

dziewczyny które zdjęcie wybrać na ten portret, mamy chyba tylko takie co jesteśmy w trójke
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_2697_1 kopia.jpg (91,6 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2726.jpg (152,2 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8797.jpg (101,8 KB, 36 załadowań)

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 19:10   #4864
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
dziewczyny które zdjęcie wybrać na ten portret, mamy chyba tylko takie co jesteśmy w trójke
Dla mnie na 1 najlepsze

Michaś
Stary 2011-04-12, 19:16   #4865
CAROLAJKA
Raczkowanie

według mnie tak samo 1 najlepsza
CAROLAJKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 19:27   #4866
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ja dawałam camilię, ale jakoś szczególnie efektu nie widziałam, w sumie to mały nie ząbkuje boleśnie i u nas sprawdza się bobodent
tez mamy bobodent, i czasem smaruję, ale ona od razu zlizuje
Dałam jej drugi raz ta camilię na noc i zobaczymy...ale już, jak wam pisałam, poddałam się i jak w nocy ryczy i nie chce spać to ją biorę do łóżka....(i wtsaję połamana...)

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
ja nigdy nawet nie kupiłam żadnych kropli,własnie miałąm się Was poradzić co najlepiej kupić,dziękuję juz zapisałam-mam nadzieję,że nie są na receptę?

dziwne bo mu przepisała zyrtek(nie wiem jak się pisze)calcium,tantum verde i jeszcze jakieś tabletki
euphoribium to homeopatyczne krople bez recepty
Jest też nasivin soft, ale to już nie homo (), i tylko 3 dni się powinno dawać, bo mogą podrażniać śluzówkę

zyrtec to przeciwalergiczne (może na ten katar dała, żeby sie nie męczył chłopina)

Cytat:
hmm a może zamówie obraz taki na płótnie na którym będziemy z Zosią. Kiedyś chcieliśmy taki zamówić ale zawsze tak nam schodzi
jak to rocznica ślubu, to może lepiej wasze we dwoje zdjęcie? (albo w troje)
Można też na all zamówić takie portrety malowane pastelami albo właśnie jak piszesz na płótnie coś(z cewe)
edit: o widzę, że przecudne fotki wkleiłaś, naprawdę prześliczne
1 i 2 by się elegancko na takie obraz nadawały

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
do przedszkola przyjmują 2,5 latków i mój Dyzio rusza już we wrześniu 2012
do publicznego też? jak by to było możliwe, to bym bandytkę na przyszły rok posłała już.

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Mamy 4 ząbek Misiek dalej nieznośny dziś był na szczęście już śpi

A kiedy z dzieckiem na pierwszą wizytę do dentysty?
Od dwóch dni myje pastą ząbki i mu się podoba
gratulejszyn zębola . U nas [chyba] też jest. I śmiesznie bo na górze wyszła jedna jedynka i jedna dwójka, a po drugiej stronie jeszcze nic.

Z tą wizytą pierwszą, to różnie piszą. W "mądrych" gazetkach dzieciowych już pierwszego zęba każą inaugurować, ale inne źródła mówią że jak już klika tych ząbków będzie- można ponoć mleczaki polakować (czy pofluoryzować? nie pamiętam)

Cytat:
Mrówka a po co do ortopedy? Kiedyś przyjrzałam się Michała pleckom i mam wrażenie że się garbi, wystają mu kręgi w odcinku lędźwiowym. Jak siedzi w wannie to się garbi, w foteliku do karmienia 1min nie wytrzyma opierając się normalnie tylko się zsuwa i tak siedzi półleżąc a jak tacki nie ma to jeszcze nogę na bok sobie położy Jak chodzi to prosto. Nie wiem czy tak ma być czy się martwić
Ja też nie wiem czy tak ma być, ale idź i się upewnij, będziesz spokojniejsza.
I ponoć niektórzy pediatrzy zalecają po roczku wizytę u ortopedy celem" oceny chodzenia" (braku chodzenia), znaczy no wiecie, postawy całej, ułożenia nóżek, stopek etc. Także idź, nie zastanawiaj się Obejrzy michasia całego i będziesz spokojna

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2011-04-12 o 19:31
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 19:32   #4867
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Evitka tak tak Ja swojego do publicznego daję A czemu Ty już nie chcesz dzieciów??

A pod jakim hasłem szukać na all tych portretów malowanych pastelami??

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 19:35   #4868
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
Dałam jej drugi raz ta camilię na noc i zobaczymy...ale już, jak wam pisałam, poddałam się i jak w nocy ryczy i nie chce spać to ją biorę do łóżka....(i wtsaję połamana...)
Ja tak robię od 1,5m-ca Jak się obudzi (drugi raz bo 1 to ok 22-23 na cyca a wtedy jeszcze nie śpię) to biorę już go do siebie i tak się gnieciemy we troje bo łóżko wąskie

Cytat:
I ponoć niektórzy pediatrzy zalecają po roczku wizytę u ortopedy celem" oceny chodzenia" (braku chodzenia), znaczy no wiecie, postawy całej, ułożenia nóżek, stopek etc. Także idź, nie zastanawiaj się Obejrzy michasia całego i będziesz spokojna
Problemem są terminy do ortopedy... Może najpierw pediatry podpytam w maju na szczepieniu

Michaś
Stary 2011-04-12, 19:36   #4869
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
do yoonki: Co mówić na rozmowie kwalifikacyjnej jak mnie zapytają czemu ledwo po zaczęciu pracy chce już ją zmienić ... (powodem jest kasa, ale tak to chyba nie mogę powiedzieć) Cały czas monitoruję rynek, ale rok zostanę tu gdzie jestem. Angielski podszkole i exela w jednym paluszku będę mieć P0P może byś mi udzieliła jakiś korepetycji
hmm rok to wcale nie krotko.
powiedziec, ze niestety firma nie oferuje tego o czym byla mowa podczas rekrutacji, ze nie ma dostepu do szkolen, szansy na rozwoj, ze wydawalo ci sie, ze bedziesz mogla sie wiecej nauczyc,a w zasadzie osiagnelas juz wszystko co moglas i potrzebujesz teraz nowych wyzwan, bo chcesz sie rozwijac.

albo

ze zawsze chcialas pracowac w firmie do ktorej aplikujesz, marzylas o tym od poczatku studiow i w zasadzie pracy nie szukasz, jest Ci dobrze tu gdzie jestes, ale kiedy zobaczylas ich ogloszenie, to pomyslalas, ze moze spelnic sie Twoje marzenie

Przepraszam, ze nei odpisalam wczesniej, ale jestem daleko w tyle

Darusia ogromne gratulacje! wiesz, ze mozesz od tego roku rodzic w domu? myslalas o tym?

my w koncu zalatwilismy chrzciny. beda w lany poniedzialek polaczone z roczkiem. Toska ma w ksiegach koscielnych numer 69 jestesmy z niej tacy dumni.

nie wiem w co sie na ta impreze ubrac, nie chce mi sie na siebie patrzec, jestem beznadziejna z tym odchudzaniem, ktorego nie ma. raz bylam pobiegac, to zakwasy mialam tydzien :/

myslalam, ze od wiekszosci gosci dostaniemy kase i odlozymy na jakies fajne pierwsze wakacje tosi, albo chociaz uzbieramy na spacerowke, ale juz slysze o rowerkach i koniach na biegunach... ehhh...

czy na chrzciny trzeba wysylac zaproszenia pisemne?
Stary 2011-04-12, 19:41   #4870
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

yoonka wielkie dzięki za odpowiedź - muszę sobie to gdzieś zapisać
Ja na Hanki chrzciny nie wysyłałam zaproszeń... tylko dzwoniłam. A Dyzia chrzcin jakoś na razie nie planujemy

Laski czy jak właśnie ugotowałam młodemu zupkę brokułową z mięskiem i wyszło tego bardzo dużo to może to zamrozić?? Jesli tak to w czym? Może być słoik po ogórkach ? (libra ... )

Stary 2011-04-12, 19:46   #4871
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Ja na Hanki chrzciny nie wysyłałam zaproszeń... tylko dzwoniłam. A Dyzia chrzcin jakoś na razie nie planujemy

Laski czy jak właśnie ugotowałam młodemu zupkę brokułową z mięskiem i wyszło tego bardzo dużo to może to zamrozić?? Jesli tak to w czym? Może być słoik po ogórkach ? (libra ... )
no problem

w woreczkach foliowych mozesz takich na kanapki np
albo zawekowac w sloikach

a to bedziemy dzwonic.
z kasa krucho, to bedzie taniej
Stary 2011-04-12, 19:48   #4872
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
no problem

w woreczkach foliowych mozesz takich na kanapki np
albo zawekowac w sloikach

a to bedziemy dzwonic.
z kasa krucho, to bedzie taniej

Ooooo, to zamrożę w woreczkach na mleko - jeszcze mi zostały

Stary 2011-04-12, 19:49   #4873
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
dziwne bo mu przepisała zyrtek(nie wiem jak się pisze)calcium,tantum verde i jeszcze jakieś tabletki
Zyrtek się daje raczej przy alergiach

Cytat:
ja wiem, czy twarda....w środku się we mnie gotuje ale wiem, że gdybym jej to wszystko wygarnęła, to kontakt by nam się całkiem urwał, a nie chcę stracić możliwości kontaktu z moją siostrzenicą, którą kocham niewiele mniej niż własne dziecko ja ją od narodzin tuliłam, karmiłam, przewijałam, kąpałam...później jak zaszłam w ciążę, to z tej miłości do dominisi jeszcze bardziej nie mogłam się Kubusia doczekać...Uwielbiam tę małą, ona za mną też przepada, całymi dniami tylko ciocia i ciocia. Moja siostra jest mściwa (tak jak i ja) i uderzyła by w najczulszy punkt - uniemożliwiłaby mi kontakt z małą. Dlatego kurna siedzę cicho

)
I masz zamiar to tak zostawić i nic nie mowić ??

Cytat:
1

Cytat:

do publicznego też? jak by to było możliwe, to bym bandytkę na przyszły rok posłała już.
2.5 latki przyjmują tylko wtedy jak zostają w przedszkolach miejsca w większośći miast jest to niestety nierealne bo miejsc nie ma nawet dla wszystkich 3 latków . ale w wawie jest dość dobrze z przedszkolami i mojej kolezanki 2.5 letnia córa też chodzi.

Cytat:

w pojemniku plastikowym .
Albo w takim po maśle np .
Stary 2011-04-12, 19:53   #4874
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Evitka tak tak Ja swojego do publicznego daję A czemu Ty już nie chcesz dzieciów??

A pod jakim hasłem szukać na all tych portretów malowanych pastelami??
pod portret
http://allegro.pl/listing.php/search...category=68030
z tymi dzieciami, to jutro napiszę, bo już spadam zaraz

Cytat:
Ja tak robię od 1,5m-ca Jak się obudzi (drugi raz bo 1 to ok 22-23 na cyca a wtedy jeszcze nie śpię) to biorę już go do siebie i tak się gnieciemy we troje bo łóżko wąskie

Problemem są terminy do ortopedy... Może najpierw pediatry podpytam w maju na szczepieniu
więc łączymy się w bólu
to zarejestruj młodego do ortopedy, jak będziesz miała termin za miesiąc, dwa to akurat na majowej wizycie weźmiesz skierowanie. Jak w maju dopiero bys go rejestrować chciała, to faktycznie byście poczekali, a tak to będzie akurat

Cytat:
pewnie, że możesz. Może być słoik, albo takie plastikowe pudełko (na pewno masz w domu) do przechowywania żywności jak są

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

2.5 latki przyjmują tylko wtedy jak zostają w przedszkolach miejsca w większośći miast jest to niestety nierealne bo miejsc nie ma nawet dla wszystkich 3 latków . ale w wawie jest dość dobrze z przedszkolami i mojej kolezanki 2.5 letnia córa też chodzi. .
a to clemastium co oli dajesz, to mój stary kiedyś na alergię brał właśnie.
To na katar taki normalny też się daje?

kutwa, tak właśnie myślałam, ze piękne to z tym przedszkolem by było....
u nas z miejscami słabo, ale mam nadzieję, że nam się uda (jako trzylatkę) bandytkę do publicznego posłać

Stary 2011-04-12, 20:29   #4875
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

gmyrelka w słoiku mrozić nie radzę bo czasami pekająJa mam pojemniki do zamrażalnika, co można tez w mikrofalówce, wygodniejsze od worków bo od razu z takiego pojemnika karmię.

Mój też się "garbi", a w krzesełku nogi zadziera na poręcze, taki urok dzieci.

Idę sprzątać codzienny bajzel.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 20:31   #4876
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
gmyrelka w słoiku mrozić nie radzę bo czasami pekająJa mam pojemniki do zamrażalnika, co można tez w mikrofalówce, wygodniejsze od worków bo od razu z takiego pojemnika karmię.

Mój też się "garbi", a w krzesełku nogi zadziera na poręcze, taki urok dzieci.

Idę sprzątać codzienny bajzel.
a gdzie takie pojemniki można kupić?? Nagotowałabym w weekend i miałabym z bani później ... choć u mnie to dość często niania mu gotuje

Stary 2011-04-12, 20:36   #4877
cigi
Rozeznanie

witajcie;
W KONCU udalo mi sie wszystko przeczytac!
Ale jeszcze nie obejrzalam zdjec.

Internet mi tu wolno chodzi a na dodatek niewiele czasu teraz mam, bo wieczory spedzam na gadaniu z rodzinka, albo na jakims filmie w tv.

W zwiazku z tym przyznaje uczciwie, ze troszke pogubilam sie w urodzinkach, ale wszystkim kochanym, slicznym, bystrym roczniaczkom skladam najlepsze zyczenia.

Wiec jestem w kraju, u rodzinki, i dobrze mi tu jest. Zostane raczej na pewno do wakacji, a co dalej to nie wiem jeszcze.

Basia jest przeszczesliwa, ma wokol siebie pelno osob, ktore ja kochaja, zajmuja sie nia, duuuzo miejsca do baraszkowania i kacikow do odkrywania.

Rozwija mi sie ta dziecinka pieknie. Jeszcze nie chodzi, ale coraz czesciej znowu staje bez podporki. Bystrzak z niej i charakterna jest. (po mamusi) ,

Imprezy roczkowe miala 3. Pierwsza urzadzila jej tesciowa (tzn tort na spolke dla Basi i mojego meza) jeszcze przed jej urodzinami. druga byla dzien przed wyjazdem u nas. Skromna byla, nie bardzo byly warunki. pieklam placek czekoladowy z jedna swieczuszka, nadmuchalismy Basience balony, ktorymi sie wybawila. Dostala od nas skromne prezenty, a z gosci byl tylko moj tata, z ktorym nastepnego dnia podrozowalismy do domku.
Droga byla ciezka, dopiero pod koniec trasy odkrylismy, ze fotelik da sie bardziej polozyc, a cala noc poprzednia Basienka spala w pozycji niemal siedzacej, czego sobie nie moge darowac (to wlasciwie zasluga tzta) . Byla bardzo zmeczona.
Po przyjezdzie byla prawdziwa impreza urodzinowa, tort zamowila moja siostra, taki biszkoptowo-smietankowy, ladny, zwykly.

Prezenty byly pod znakiem ksiazek.

Fotki wkleje w wolnej chwili. (czyli jeszcze troche ),

jeszcze sie pochwale, ze ja tez niedawno skonczylam roczek .

Cos chcialam poodpisywac, ale nie bardzo niestety pamietam.

Aaaaaaaaaaaaaaa,
No i chcialam POGRATULOWAC DARUSI!!
Co za niespodzianka .

dziekuje za odpowiedzi w sprawie bucikow. Na razie jeszcze nie kupuje, ale wkrotce bede sie rozgladac. Poszukam tych befado. W deichmanie ogladalam te elefanten i sa swietne, mieciusie, Basienka pomykala w nich> Ona w ogole lubi buciki. Tupie sobie wtedy nozkami. tylko troche te butki kosztuja niestety...
(izazula, rozgrzeszam cie; ja przeczytalam ksiazke o nauce czytania, ale jeszcze nie zabralam sie do dziela )
megi, bylam na pasku, ale nadrabialam i bylam daleko w tyle;
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 20:41   #4878
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
a gdzie takie pojemniki można kupić?? Nagotowałabym w weekend i miałabym z bani później ... choć u mnie to dość często niania mu gotuje
ja kupuję w sklepie z art gosp domowego, i w tesco i w ikei http://allegro.onet.pl/ikea-pojemnik...539230737.html
Dość często kupuję, bo jak komuś cos dam w pojemniku to już nie wraca

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 20:45   #4879
agnieszka09
Wtajemniczenie

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA HANECZKI.DUZO ZDORWKA,USMIECHU I MILOSCI RODZICOW:roza :

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

ANIAP duzo zdroweczka dla Oluni

SARA mi sie podoba 2 fota jest przepiekna i Wy tacy szczesliwi i rozesmiani

MEGI

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 20:48   #4880
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Dzięki madzia

Aga jak się czujesz? I kiedy dowiesz się czy będzie córunia czy synuś ? Macie preferencje?

Stary 2011-04-12, 21:08   #4881
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:

euphoribium to homeopatyczne krople bez recepty
Jest też nasivin soft, ale to już nie homo (), i tylko 3 dni się powinno dawać, bo mogą podrażniać śluzówkę

zyrtec to przeciwalergiczne (może na ten katar dała, żeby sie nie męczył chłopina)

jak to rocznica ślubu, to może lepiej wasze we dwoje zdjęcie? (albo w troje)
Można też na all zamówić takie portrety malowane pastelami albo właśnie jak piszesz na płótnie coś(z cewe)
edit: o widzę, że przecudne fotki wkleiłaś, naprawdę prześliczne
1 i 2 by się elegancko na takie obraz nadawały

gratulejszyn zębola . U nas [chyba] też jest. I śmiesznie bo na górze wyszła jedna jedynka i jedna dwójka, a po drugiej stronie jeszcze nic.

Z tą wizytą pierwszą, to różnie piszą. W "mądrych" gazetkach dzieciowych już pierwszego zęba każą inaugurować, ale inne źródła mówią że jak już klika tych ząbków będzie- można ponoć mleczaki polakować (czy pofluoryzować? nie pamiętam)

kurna ja robię identycznie i z takim samym skutkiem właśnie zasnął teraz z tż na łóżku, idę go zaraz przenieść do łóżeczka - i pośpi tam max do 2-3 w nocy i potem do nas (to najbardziej optymistyczna wersja).
Cytat:

I masz zamiar to tak zostawić i nic nie mowić ??

1

2.5 latki przyjmują tylko wtedy jak zostają w przedszkolach miejsca w większośći miast jest to niestety nierealne bo miejsc nie ma nawet dla wszystkich 3 latków . ale w wawie jest dość dobrze z przedszkolami i mojej kolezanki 2.5 letnia córa też chodzi.

w pojemniku plastikowym .
Albo w takim po maśle np .
nie wiem, pewnie w końcu wybuchnę...ale tak jak napisałam - o małą mi tylko chodzi

Uciekam spać, padam na pysk

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 21:15   #4882
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

w ikea masz takie zestawy chyba z 15 różnych pudełek za okj 20 zł
ja w takich mroże
Stary 2011-04-12, 21:27   #4883
agnieszka09
Wtajemniczenie

GMYRELKA w piatek bylismy na usg,z dzidzia wszystko dobrze...a dowiemy sie dopiero za 7 tygodni co bedzie tym razem...nie wiem ale cos dziwnie mam przeczucia na synka...choc chcialabym bardziej coreczke druga...
a czuje sie dobrze...jedyne co to cos mnie chyba kosc miednicowa boli bo normalnie czasami jak mnie zakuje to bym wyla z bolu...i w tedy ani sie ruszyc nie moge...
ale sama jestem strasznie ciekawa i juz sie nie moge doczekac az sie dowiem

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 21:33   #4884
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
o to w moim przydługim wywodzie mi chodziło-że też nie wpadłam na to jak zmieścić to w jednym zdaniu...dzięki
Ta mi jakoś wyszło samo Wiem bo sama czasami tak działam

Cytat:
lindsley, u mnie orotopeda przy ostatniej wizycie powiedział, że widzimy się jak mała zacznie chodzić sama przed roczkiem albo jeśli nie zacznie to po skończeniu roszku. Poza tym przy szczepieniu tym w 13 miesiącu pediatra spytała czy Gabrysia już sama chodzi, a skoro nie to wypisała skierowanie do ortopedy. Także tak c zy inaczej byśmy poszły-ja się nie martwię, że ona sama jeszcze nie śmiga-ma jeszcze czas, ale wizytę kontrolną czy wszystko prawidłowo się rozwija chętnie zaliczę-będę spokojniejsza.
To ciekawe. Zosia tez nie chodzi jeszcze ale jutro idziemy się szczepić to zapytamy

Cytat:
Dla mnie nr 1. I tak dodać chciałam że wyglądacie sami na bardzo młode "dzieci"
Stary 2011-04-12, 22:26   #4885
aixa
Rozeznanie

Cytat:
A kiedy z dzieckiem na pierwszą wizytę do dentysty?
Od dwóch dni myje pastą ząbki i mu się podoba
Cytat:
a propos dentysty to u mojej dentystki wisi info ze jak tylko sie zabki pojawią to żeby iść, albo koło roczku właśnie, ale podejrzewam, że chodzi głównie o zapoznanie się z gamibnetem jako takim-dzięki że mi przypomniałaś!
Cytat:
ja rozmawiałam ze stomatologiem, to kazał przyjsć rok po pojawieniu się pierwszego ząbka.
jejku kompletnie zapomniałam o takim lekarzu jak dentysta! Napiszcie kiedy planujecie pierwszą wizytę z dzieckiem??? Wydaje mi się, że teraz jest jeszcze za wcześnie. Lenka ma zaledwie 6 ząbków

Cytat:
mój ortopeda na ostaniej wizycie w 5 miesiącu życia Lenki oowiedział, że trzeba przyjść do niego po trzech miesiącach od rozpoczęcia chodzenia przez dziecko. Twierdził, że pójście od razu po rozpoczęciu chodzenia nie ma sensu bo jeszcze nie widać czy dziecko chodzi prawidłowo. Kiwa się i jest niestabilne. Kazał przyjść 3 miesiące po( u nas wizyta przypada na koniec czerwca)

Cytat:
zdecydowanie 1

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
GMYRELKA w piatek bylismy na usg,z dzidzia wszystko dobrze...a dowiemy sie dopiero za 7 tygodni co bedzie tym razem...nie wiem ale cos dziwnie mam przeczucia na synka...choc chcialabym bardziej coreczke druga...
a czuje sie dobrze...jedyne co to cos mnie chyba kosc miednicowa boli bo normalnie czasami jak mnie zakuje to bym wyla z bolu...i w tedy ani sie ruszyc nie moge...
ale sama jestem strasznie ciekawa i juz sie nie moge doczekac az sie dowiem
jejku jak sobie przypomnę te wizyty na usg to aż mi się łezka w oku pokazuje

Haneczko Fasolkowa wszystkiego najsłodszego w tak pięknym dla Ciebie i Twoich rodziców Dniu, dużo zdrówka i uśmiechu !

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

no pięknie chyba sama tu jestem ehhhhhh dobranoc

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 04:47   #4886
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
wszystkie piękne, ale najbardziej chyba to 1 na portret

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
hmm rok to wcale nie krotko.
powiedziec, ze niestety firma nie oferuje tego o czym byla mowa podczas rekrutacji, ze nie ma dostepu do szkolen, szansy na rozwoj, ze wydawalo ci sie, ze bedziesz mogla sie wiecej nauczyc,a w zasadzie osiagnelas juz wszystko co moglas i potrzebujesz teraz nowych wyzwan, bo chcesz sie rozwijac.

albo

ze zawsze chcialas pracowac w firmie do ktorej aplikujesz, marzylas o tym od poczatku studiow i w zasadzie pracy nie szukasz, jest Ci dobrze tu gdzie jestes, ale kiedy zobaczylas ich ogloszenie, to pomyslalas, ze moze spelnic sie Twoje marzenie

Przepraszam, ze nei odpisalam wczesniej, ale jestem daleko w tyle

Darusia ogromne gratulacje! wiesz, ze mozesz od tego roku rodzic w domu? myslalas o tym?

my w koncu zalatwilismy chrzciny. beda w lany poniedzialek polaczone z roczkiem. Toska ma w ksiegach koscielnych numer 69 jestesmy z niej tacy dumni.

nie wiem w co sie na ta impreze ubrac, nie chce mi sie na siebie patrzec, jestem beznadziejna z tym odchudzaniem, ktorego nie ma. raz bylam pobiegac, to zakwasy mialam tydzien :/

myslalam, ze od wiekszosci gosci dostaniemy kase i odlozymy na jakies fajne pierwsze wakacje tosi, albo chociaz uzbieramy na spacerowke, ale juz slysze o rowerkach i koniach na biegunach... ehhh...

czy na chrzciny trzeba wysylac zaproszenia pisemne?
za chrzciny, a może zasugeruje lekko, że wolałabyś kaskę??mnie np. pytano czy chcę pieniądze dla małego czy prezenty. Mi było wszystko jedno, ale i tak dali pieniądze w sumie wszyscy. Od chrzestnego tylko oprócz kasy dostał jeszcze stoliczek FP. Za takie chrzciny niezła sumka się uzbierała - prawie 5 tys. część wydałam na jakieś pierdoły małemu, a resztę dołożyłam do lokaty. a dużo gości planujesz??

Evitka - odpukać, ale chyba znalazłam przyczynę nocnych wrzasków On poprostu był głodny od kilku dni po kąpieli daję mu kaszę z bobovity z serii smaczna kolacja, zjada całą porcję ze 130-150 ml. i śpi do 8-9ej jak wstaję o 5 do pracy to daję mu przez sen butelkę i to jeszcze go dotrzymuje do tej 8 czy 9ej. Może spróbuj??? Może też zadziała???

Ranyyyy jak mi się nie chce iść dzisiaj do pracy kurde jak ja znienawidziłam już tą szkołę są klasy do których jak idę to rzygać mi się chce jutro mam radę kurna dopiero o 17ej, na dodatek szkoleniową, a potem normalną, nie wiem do której będę tam siedzieć
AA wczoraj kupiłam małemu piłkę taką na dwór kolorową - szał straszny, chce żeby "biegać" za nią i tak śmiesznie ją kopie całe 9 zł, a tyle frajdy

Stary 2011-04-13, 04:53   #4887
P0P70
Zakorzenienie

A ja pomimo wczesnej pory nie jestem sama bo jest Justyś.

Justyś wstawiłabys zdjęcia swojego brzuszka. Pewnie wielki już jest

A ja juz w pracy. Odwoziłam rano siostrę na jakiś wyjazd do Austrii (nagroda z pracy wyjazd na narty) i autobus nam odjechał. W ostatniej chwili go zobaczyłyśmy na końcu ulicy. Więc zaczęłam go ścigać. Jak go dogoniłam to zaczęłam trąbić i się zatrzymał. Mówię wam jeszcze nigdy nie ścigałam autobusu po Warszawie dobrze że tłoku na drogach jeszcze nie ma to się nam udało. A siostra miała piękne wejście

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2011-04-13 o 05:00
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 05:22   #4888
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A ja pomimo wczesnej pory nie jestem sama bo jest Justyś.

Justyś wstawiłabys zdjęcia swojego brzuszka. Pewnie wielki już jest

A ja juz w pracy. Odwoziłam rano siostrę na jakiś wyjazd do Austrii (nagroda z pracy wyjazd na narty) i autobus nam odjechał. W ostatniej chwili go zobaczyłyśmy na końcu ulicy. Więc zaczęłam go ścigać. Jak go dogoniłam to zaczęłam trąbić i się zatrzymał. Mówię wam jeszcze nigdy nie ścigałam autobusu po Warszawie dobrze że tłoku na drogach jeszcze nie ma to się nam udało. A siostra miała piękne wejście
jeszcze ja jestem tyle, że niewidzialna

Stary 2011-04-13, 06:59   #4889
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
w ikea masz takie zestawy chyba z 15 różnych pudełek za okj 20 zł
ja w takich mroże
też mam ten zestaw ja gotuje na ogól na dwa dni i własnie w tych kwadratowych trzymam ostatnio.

Pudełka są też w kazdym hipermarkecie,skalpie z art.gosp.dom

Cytat:
Evitka - odpukać, ale chyba znalazłam przyczynę nocnych wrzasków On poprostu był głodny od kilku dni po kąpieli daję mu kaszę z bobovity z serii smaczna kolacja, zjada całą porcję ze 130-150 ml. i śpi do 8-9ej jak wstaję o 5 do pracy to daję mu przez sen butelkę i to jeszcze go dotrzymuje do tej 8 czy 9ej. Może spróbuj??? Może też zadziała???

Ranyyyy jak mi się nie chce iść dzisiaj do pracy kurde jak ja znienawidziłam już tą szkołę są klasy do których jak idę to rzygać mi się chce jutro mam radę kurna dopiero o 17ej, na dodatek szkoleniową, a potem normalną, nie wiem do której będę tam siedzieć
AA wczoraj kupiłam małemu piłkę taką na dwór kolorową - szał straszny, chce żeby "biegać" za nią i tak śmiesznie ją kopie całe 9 zł, a tyle frajdy
u nas to chyba zębole. Kaszę to ona od dawna dostaję i to taka solidną porcję (na 6 miarek mleka 5-6 miarek kaszy). Ale nie bobovity, bo ja nie uznaję tych słodkich kaszek-daję jej orkiszową, wielozbożową lub zdrowy brzuszek. A o 6.oo się budzi, bo się juz wysypia chyba, to i tak ok.10,5 h snu...

i dziś przed spaniem dałam camilie i normalnie lepiej było , znaczy budziła się z 3-4 razy (tylko!), ale dała sie w miarę szybko spacyfikować i nie musiałam jej do łózka brać. I już tą dwójkę (zęba) widać trochę

ja na wychowawczym jestem, a i tak mi się włos jeży jak o twojej codzienności szkolnej czytam...( u mnie dokładnie tak samo było), ale ja jeszcze idę na (co najmniej) rok na wychowawczy

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
"speed niebiezpieczna prędkość 3", oł jea

Cytat:
jeszcze ja jestem tyle, że niewidzialna
no james bond się znalalazł incognito, ja wiem , nie chcesz być wywoływana do tablicy

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

mrówa, czytałam o tym wózku cybex callisto i ładny to on jest, ale waży 9kg, a to chyba niewiele mniej od twojej inglesiny...

Stary 2011-04-13, 08:02   #4890
catro
Rozeznanie

Cytat:
to ja ci za mrówę napiszę-mróa chce zmienić ingesine zippy free, bo jest ciężkawa i ma mało miejsca na szerokości ramionek i gabi ciasno
Dziękuję Ci dobra kobieto

Cytat:
A mojej Olci też pediatra na katar przepisuje zyrtec - jedną kropelkę na noc. To chyba tak żeby jej się lepiej spało

Cytat:
A i jeszcze się pochwalę - rozmawialiśmy z tż - a to przez DARUSIĘ że może jednak nie czekać tyle na drugie dziecko no i stanęło na tym, że musimy tak ucelować, żeby się urodziło w 2013 r. - mały pójdzie wtedy do przedszkola, ja będę mogła skorzystać po macierzyński, urlopach i zwolnieniu urlop dla poratowania zdrowia - dla nauczycieli i tym sposobem prawie do 3 lat będę z małĄ a Kubulek będzie do przedszkola chodził już wtedy już się nie mogę doczekać....oczywiście jak się zdarzy wpadka po drodze to też będzie git. Ale po najbliższej @ jak obiecałam idę do gin i Yasmin niech mi znowu zapisze
Grunt to mieć plan Szczególnie tak szczegółowy że i płci przyszłego dziecka dotyczący
Ale tak w ogóle to plan niezły. Popieram - ja znowu dzis doła złapałam, że Olcie muszę zostawić i iść do pracy. Jak masz takie możliwości że 3 lata z dzieckiem to korzystaj (tym bardziej, że to będą 3 lata płatne?)

Cytat:
no właśnieprawie 11 kg waży
11 kilo? No to ładnie Ci podskoczyła A pamiętam, że była taki drobniaczek jak moja Olcia. Teraz to chyba tylko moja i Olwka P0P poniżej 10 kilo są

Cytat:

u nas to chyba zębole. Kaszę to ona od dawna dostaję i to taka solidną porcję (na 6 miarek mleka 5-6 miarek kaszy). Ale nie bobovity, bo ja nie uznaję tych słodkich kaszek-daję jej orkiszową, wielozbożową lub zdrowy brzuszek. A o 6.oo się budzi, bo się juz wysypia chyba, to i tak ok.10,5 h snu...

mrówa, czytałam o tym wózku cybex callisto i ładny to on jest, ale waży 9kg, a to chyba niewiele mniej od twojej inglesiny...
No niby w sklepie mówili że 7 kilo (czy też 7,5?). Może to wersja z 2011 r. jest lżejsza? Bo jak tak sobie nim po sklepie jeździłam to lekki sie wydawał. Ale równie dobrze mogli mi kit wkręcać

A ty kusisz tymi kaszami Na mnie podziałało - wczoraj zakupiłam jakąś jaglaną BIO i będę coś modzić z tym. Jak pozwolisz będę Cię nękać pytaniami pt "co z tym cudem można ugotować"

Ja obiadki to na min 3 dni i mrożę w woreczkach, bo tych pudełeczek to zawsze mam za mało (a niby ich w domu od groma). A woreczki biorę takie specjalne do zamrażania - do kupienia w marketach przy tych wszystkich foliach aluminiowych czy tez woreczkach śniadaniowych. Pakuję w jeden, zawiązuję + dodatkowo w drugi.

Chyba jeszcze w międzyczasie padło pytanie o szczepienia - ja byłam z moją na pneumokokach i musimy odczekać 6-8 tygodni do tego szczepienia MMR.

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości