|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 37,10% |
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
6 | 9,68% |
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
4 | 6,45% |
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
6 | 9,68% |
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
5 | 8,06% |
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
0 | 0% |
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
3 | 4,84% |
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
6 | 9,68% |
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
0 | 0% |
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
9 | 14,52% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
Bo mądry człowiek po szkodzie niestety... ![]() Cytat:
![]() No piękna ta Wasza Zuza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do promocji tych chusteczek z babydream to w sumie fajna sprawa, ale jak ktoś je lubi. Ja często stosuję chusteczki dla dzieci do zmywania makijażu i tych też spróbowałam. Dla mnie były okropne!!! Tępe jakieś, zupełnie mi nie leżały, więc dla malej też nie będę ich kupować, ja z tych tańszych też wolę chyba Dadę z biedronki. Ale wiadomo - wszystko to kwestia gustu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
![]() nie zdrowe nie zdrowe....wiem ale tylko 2 zjem raz na pol roku mozna chyba nie ?????? zreszta wszsytko jest nie zdrowe ziemniaki i samzone tluste jajko i makaron wiele wiele innych rzeczy ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-13 o 12:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam wyniki po glukozie i kurka... na czczo 90 mg/dl (norma 74-106) po 1h-50g glukozy 174 (norma ponizej 140) ![]() ![]() o 16.20 ide do rodzinnego mu to pokazać. zanka specu co o tym myslisz? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#214 | |||
Zadomowienie
|
Ja się położyłam na chwilę po 11 i własnie wstałam
![]() Cytat:
![]() zmalowana świetne zakupy ![]() Cytat:
![]() Bartessa super brzuszek ![]() Cytat:
![]() Kurier przywiózł opony to mykam do sklepu ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zadomowienie
|
Carmela i tak musze isc na polowkowe i zaplacic ta 100 zl wiec pomyslalam ze doplace te 150 i przy okazji zrobie 3d ale sie jeszcze zastanawiam
![]() margaret thx ja czekam na wozek bedzie lada dzien ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-13 o 12:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#216 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ale tez mi fajne, w D ledwie sie mieszczą, a co jak bedę miala mleko. Wczoraj tż sie smial ze nie bedzie trzeba kupowac starszemu mleka bo dwoch wykarmie jak bede dawac tyle co ostatnio ![]() Ostatnim razem to E byl na mnie za maly. a teraz kupilam biustonosze do karmienia E. Są bawelniane i elastyczne więc się rozciągną mam nadzieje ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
gotujesz oddzielnie wszystko, na koncu łączysz i jeszcze dusisz z 10 minut. wysoko ci ukier wyszedl, ja mialam na czczo 106 to sie zmartwilam, ale pozniej mialam 116 czyli ok. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
ja niestety jestem zmuszona iść na 3d
![]() jeśli chodzi o wakacje to My uwielbiamy Grecję byliśmy 3 razy.Ja zwiedziłam większość Państw w europie ale Grecję uwielbiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj z TŻ byliśmy na pierwszych zajęciach ze szkoły rodzenia. Oprócz mnie jak na razie była tylko jedna kobitka bez męża. Dostaliśmy 3 reklamówki "Będziemy rodzicami" w każdej było mleczko Loveli, próbka oliwki Hipp, herbatka na laktację, gazety i mała butelka Aventu. Więc mam wszystkiego razy 3 ![]() Następne zajęcia dopiero we wtorek po świętach. Patik strasznie Ci współczuję. Okropny dzień miałaś wczoraj ![]() Nerola ![]() Moniczka ja też mam póki co mało rzeczy dla małego. Słoneczko mi też za mocno nie urosły ![]()
#219 |
BAN stały
|
A wasnie, macie namiary na strony internetowe gdzie mozna sobie zamowic jakies darmowe probki??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Margaret nie mam aparatu,
mąż wziął do pracy bo chce kupić sobie lampę błyskową i testuje ![]() Jak tylko go dostanę to wstawię zdjęcia . Sweet nie no ziemniaczki mają w sobie potas, a jajco białko, a paróweczki to są wiesz co? Chyba się zdrzemnę, coś mnie łamie. Zjadłam śniadanie i wiecznie znowu kwasem mi się odbija ![]() Kupiłam glukoze na jutro ![]() Bleeeeeeeeeeee ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Rozeznanie
|
witam
![]() wiedzialam ze jak wroce bedzie sporo do czytania,ale zeby AZ tyle? ![]() ![]() ja dzis bylam na 4 h w pracy,nie bylo nawet tak zle ![]() ![]() ide nadrabiac.. ![]() zmalowana cudne zakupy!! ![]() stapelka no sliczności!! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Rozeznanie
|
Bartessa - fajny masz brzuch - taki kształtny.
Mnie piersi też nie urosły, tylko obwód pod się zwiększył ![]() przyszedł rogal - jakiś wielki jest strasznie, u koleżanki widziałam to był cieńszy, nie wiem jak na niego nogę zarzucę ![]() tu kupowałam http://allegro.pl/poduszka-rogal-dla...538251342.html Niech rośnie konkurencja - może zostanie Miss Świata i będzie starą matkę utrzymywać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
BAN stały
|
Stapelka fajny ten rogal, mi by sie na teraz do spania takie cos przydalo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
ale u mnie senna pogoda
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym kiedys kiedys jakdlam takie a'la schabowe z cukini: kroisz na plastry, panierujesz i smazysz. Tez pyszne. ![]() Gratki! Cytat:
![]() Cytat:
Za usg trzymam kciuki! Cytat:
Natomiast z innych mas to robilam tylko z masa budyniowa (ostudzony budyn domowej roboty laczysz z utartym na puch maslem) wtedy taka masa spokojnie mozesz posmarowac caly tort, jako podklad dla dekoracji z masy cukrowej. Tyle na razie z nadrabiania... musze cos zjesc, bo padam. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
Carmela nie martw się na zapas. Powtórzysz z 75g. I wyjdzie na pewno dobrze.
Ja miałam po 50g na czczo 81,a po 1h 171.(tylko że ja niestety mam cukrzycę ciążowa,ale dbamy o siebie ![]()
#232 | |||
Rozeznanie
|
83monia i zanka205 nie strasznie tą biegunką
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dostalam maila ze jutro planowany termin dostarczenia lozeczka z materacykiem ![]() ![]()
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-04-13 o 13:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
Witam Was mamusie i ich piękne brzusie
![]() Ja jestem mega szczęśliwa bo właśnie przyjechał kurier z paczuszką dzidziusiowych zakupów. Za chwilę zrobię zdjęcia to Wam pokażę ![]() czekam jeszcze na rogala (dodatkowy prezencik od mężusia ![]() Głodna jestem jak czytam wasze posty o jedzeniu ale wytrzymam jeszcze godzinkę, dzisiaj mam gołąbki i ziemiaczki z koperkiem ![]() Chciałabym się dołączyć do mamuś narzekających na kolki, ostatnio też mi to dokucza, szczególnie rano po przebudzeniu. Jest to ból po prawej stronie. Nie jest on niedowytrzymania, więc mam nadzieję że to nic groźnego. Pewnie dzidziuś uciska gdzieniegdzie. Idę robić zdjęcia ![]()
#234 |
Rozeznanie
|
Aga, tak, one mają normalnie zarejestrowaną działalność i umawiasz się na poród. Wszystko legalnie i oficjalnie, ale nie wiem jeszcze ile kosztuje. Obczaję najpierw te dwa szpitale i zobaczę na co się zdecyduję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 | ||
Zakorzenienie
|
ale śliczności
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zadomowienie
|
Aga- no to spróbuję chyba ta mase budyniową...ja to marny cukiernik jestem
![]() Stapelka- już widzę jak prowadzisz córkę z tipsami i umalowanymi rzęsami,w różowej sukience na pokaz MAŁA MISS ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki-witam się w nowej części z super tytułem
![]() ![]() Nie dam rady Was nadrobić ![]() Zaneta chyba pytałaś o ten fotelik z którym się ogłosiłam ![]() ![]() Aha-wieczorkiem dam znac, co z naszym jutrzejszym spotkaniem kobitki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Wtajemniczenie
|
Witam Mamuśki.
Ale gonicie w nowym wątku. Widzę, że trochę kulinarnie się zrobiło. U mnie dziś na obiad pulpety w sosie pomidorowym z kaszą...pycha ale bardzo mnie teraz zgaga męczy. Nawet Rennie nie pomogło ![]() Co do dentysty to ja skończyłam leczenie paszczy gdzieś w lipcu, a w październiku zaszłam w ciążę. Niby powinno być ok, ale i tak muszę wybrać się do kontroli, tylko jakoś nie mogę się zebrać ![]()
#240 |
Zakorzenienie
|
Tarammmm
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.