Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-13, 14:00   #2821
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
(...)
Później przyszedł lekarz i zrobił mi USG, poprosił o zachowanie spokoju, bo już byłam spanikowana. Co się okazało, że moi lekarze prowadzący mnie zaniedbali. Bo mam 2 terminy. Jeden na 30 kwiecień, a drugi na 10 maja. Adrianek się okazał 2 tygodnie młodszy jak wiek ciążowy. Przez to zaniedbanie opieprz dostałam, że nie mam wszystkich badań, że nie wiem co się z moim dzieckiem dzieje, że nie wiem kompletnie nic. A co ja miałam wiedzieć jak pytałam doktórki a ona zawsze do mnie : DZIDZIUŚ JEST ZDROWY, NIE MA CZYM SIĘ MARTWIĆ. W sumie ta waga w 34 tyg małego (1880g) też mnie zdziwiła i mało mi się wydało. Mniejsza z tym.
W każdym razie okazało się, że Adrian jest jednak naprawdę zdrowy. Waży teraz 2600 gram. I lekarz kazał zaciskać nogi w razie wu do 23 kwietnia.
najważniejsze że zdrowy, niech spokojnie jeszcze troszkę posiedzi w brzuszku

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
kombinuje z innym szpitalem oby sie udalo!
powodzenia

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
8 DNI !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja nie daje rady - jest jeszcze szansa, że mały przystopował" ze wzrostem szybkim i będzie można przesunąć cc na 29.04, ale tego dowiem się dopiero w piątek na wizycie... sama nie wiem czy wolałabym poczekać czy już miec małego ;noniewiem:.

8

no więc
mała waży 2800 (przystopowała z tyciem )
wielka raczej nie będzie ....
ktg -- ok, dwa skurczyki się zarejestrowały ...
mała leżała na pleckach i czasem tętno jej zanikało i pojawiało się 70/min
trochę się przestraszyłam, ale gin powiedział że to moje tętno się przebijało ...
zapis podobno prawidłowy
no i kazałam mu pomierzyć te miedniczki nerkowe i on popatrzył i powiedział że nie ma co mierzyć bo już prawie norma jest

to tyle
idę czytać bajeczki

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 14:02   #2822
anula_81
Zakorzenienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Normalnie zostawic was na chwilke i prosze
Ja oczywiscie mialam caly dzien leniuchowac, ale jakos i poprasowalam i pranie zrobilam i poszlam na spacer a jak wsiaklam to miesko na grilla kupilam krem na rozstepy again i w ogole wsiaklam na ponad dwie godziny) bo sloneczko i w ogole ladnie sie umalowalam , ubralam i jakos poczulam sie wreszcie sliczna w tej ciazy! A CO)))

daisyy a wiem ktore spiochy kuplas! ta seria BORN 2011 jest super, pamietasz? ja mam skarpetunie z tej serii
SIASKU KOCHANY!! JESTESMY Z TOBA I TRZYMAMY KCIUKI!

eweska kciuki za wizyte, koniecznie nam daj znac

kasiulka i kciuki za twoja wizyte ofkors a co do imienia MAJA jest super, moja chrzenica maja, my chcielismy Maje tez na poczatku ale duzo znajmoych ma coreczki Maje, wiec spasowalismy...
s co do moich kilogramow, to ja USG ostatnio mialam w 33 tygodniu i juz nie bede miala wiecej niestety. wiec nie wiem co tam u malej i juz sie raczej nie dowiem, ale chyba szkoda mi latac specjalnie na USG skoro czuje sie dobrze, bo co im powiem? ze mam schizy ze mi brzuch nie rosnie?

camomile mnie tez bardzo boli spojenie lonowe, trzeba podobno duzo chodzic a malo siedziec w jednej pozycji, tak mi lekarka mowila, ale jak jakies tipsy wylapiesz pomocne na fizjoterapii to koniecznie napisz

paulizia jak codziennie czytam jakie ty masz spanie to zazdroszcze, ja max do 9-tej moge dociagnac i to tylko wtedy jak juz sie obudze jak TZ wychodzi i dosypiam
mimbi ja tez juz sie nei moge Zosienki doczekac, to chyba tak juz jest jak wszystko sie ma gotowe i juz pozostalo tylko czeeekaaanieeeee....
ja tez sie zastanawiam czy to nei jakis pelzak tam pelza i sie wypina w moim brzucholku

mary fura genialna! ja tez chcialam sobie po kryjomu wozek wyprobowac z jakims misiem w srodku ale niestety mieszkam w bloku i mi troche wstyd....moze pod oslona nocy, skoro i tak nei sypiam

dziewczonka szczesciara z ciebie ze i spac mozesz i rozstepow nie masz..... zazdraszczam...i lenistwa tez, ja jakos nie potrafie! musze sie jutro zmusic nooo!

andziotku co to znaczy TZ wola na obiad? ja chce relacje dokklaaaadna z wizyty! ino raz

martulka dobrze ze jestes i ze wszystko ok

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 14:02   #2823
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

mimbi ogórkowa pamiętaj że ziemniaki i warzywa przed ogórami bo inaczej nie zmiękną ja tak swoją pierwszą ogórkową troszkę popsułam
Aha no to dzisiaj bedzie rosol, bo zapomnialo mi sie w ogole o ziemniakach. Co ze mnie za kucharka od siedmiu bolesci W ogole to padlam na kolana przed szafka z przetworami, bo bylo sto pustych sloikow, ktore TZ mial zawiezc do tesciowej, a ja sie do tych kiszoniakow nie moglam dokopac. To wzielam siate z Ikei i upchnelam tam wszystkie puste sloiki, az mnie kolana bola od klekania. Jak ich nie zawiozl do siebie do domu to niech trzyma teraz u siebie w silowni.

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Scarlet no pieeeeeknie... a le dla chlopca mam lepsze UDO
A moze jakies historyczne, na przyklad Ulrich?

Jak nas ktos pyta, jak bedzie miala mala na imie, to zawsze mowimy z TZ ze Kimberly i patrzymy na reakcje ludzi. Strasznie to jest wesole, jak probuja nam delikatnie dac do zrozumienia, ze upadlismy na glowe A my wtedy tlumaczymy, ze to takie zagraniczne, bo teraz unia i te rzeczy.
A z tesciowka to mialam smieszna historie, bo ja chcialam dac malej na imie Halinka, po mojej babci. Tesciowa tez jest Halina i jest bardzo fajna babka. I ona sie strasznie wzbraniala "Nie Halinka, tylko nie Halinka". A ze tesciowa w ogole ma na imie Halina Michalina, to zostala Michalina.
Na poczatku to miala byc Zosia i Zosia i tylko Zosia, ale pol roku temu moja kolezanka urodzila Zosie, czym mi popsula plany macierzynskie :/ Tesciowa z kolei miala siostre Zosie i tez prosila, zeby nie dawac Zosia, bo jej siostra Zosia to miala bardzo nieszczesliwe zycie i jej sie Zosia kojarzyla ze smutkiem i cierpieniem. A mi sie Zosia nadal podoba, ale Miśka tez jest spoko. Juz czekam az przyjdzie ze szkoly, ze dzieci sie z niej smieja ze "Michalina du*pe wypina" albo co

W ogole to moj smieszny mechanik samochodowy dal mi katalog Halens z ciuchami (stare Quelle) i sa bardzo fajne ciuszki dzieciece. Ja sama nie kupuje bo mam juz sto milionow ciuchow, ale moze ktorejs z Was sie spodobaja? Mi odpowiada kolorystyka i lubie takie kwadratowe zwierzatka:
http://www.halens.pl/pl/q4r/neu_kind...Tlm/index.html
http://www.halens.pl/pl/q4r/neu_kind...==-/index.html

tu moi faworyci:
http://www.halens.pl/pl/q4r/neu_kind...274/index.html
http://www.halens.pl/pl/q4r/neu_kind...336/index.html
http://www.halens.pl/pl/q4r/neu_kind...131/index.html
http://www.halens.pl/pl/q4r/neu_kind...578/index.html
http://www.halens.pl/pl/q4r/neu_kind...496/index.html
http://www.halens.pl/pl/q4r/neu_kind...716/index.html

Sluchajcie, a ktoras z Was szukala eleganckiej sukienki ciazowej - tu jest taka w promocji, mysle, ze fajnie by wygladala na brzuszku:
http://www.halens.pl/pl/q4r/neu_prom...20/index.html#
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 14:11   #2824
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Mam pytanie. Co znaczy GBS NIE WYIZOLOWANO?? Bo TŻ poszedł odebrac moje wyniki na GBS i pisze, że nie wyizolowano ?? Mam się czym przejmować ?? Co to w ogóle jest?? Wiem, że jakiś paciorkowiec, ale na czym to polega nie mam pojęcia
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 14:11   #2825
anula_81
Zakorzenienie

andziotku! no widze ze nadrobilas! no! najwazniejsze, ze wszystko ok, 2800 to super waga, latwiej bedzie wypchnac
matall nie no ciesze sie ze nie tyje, ale ze nie mam juz zadnego USG, wiec po prostu sie zastanawialam jak to dzidzia rosnie czy nie?

MONIQAC 9 dniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiii!!!!!!!!!
WOW!!!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-04-13, 14:15   #2826
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie. Co znaczy GBS NIE WYIZOLOWANO?? Bo TŻ poszedł odebrac moje wyniki na GBS i pisze, że nie wyizolowano ?? Mam się czym przejmować ?? Co to w ogóle jest?? Wiem, że jakiś paciorkowiec, ale na czym to polega nie mam pojęcia
wszystko dobrze,
nie masz tej bakterii

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 14:15   #2827
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzięki za miłe słowa odnośnie fury hanutkowej

Camomile, to nie słyszałam, u nas chyba to mniej popularne, a może tylko w moim szpitalu, ale poczytam i zobaczę co i jak

Kasiu, Maja śliczne imię, Lena zresztą też

JanuszAgnieszko, najesz się stresu! Współczuję, ale chyba faktycznie uzbroiłabym się w cierpliwość na Twoim miejscu I wiesz co? Nie chcę niczego sugerować, ale może warto na szybko zapisać się na USG do innego lekarza? Niech ew. potwierdzi diagnoze...

Dziewczonka, oj, byłoby cudownie, gdyby się udało przetrwać bez rozstępów, ale nie nastawiam się, bo wiem, że czasami i tydzień przed porodem potrafią się pojawić, albo po porodzie

Enchantresss, przynam się, że na złe wchłanianie nie mogę narzekać. Wsmarowuję dwa razy dziennie po prysznicu, rano kilka min masuję, potem okrywam się ręcznikiem, robię kawę, coś tam pokręcę się i skóra gładka, nie lepi się. Wieczorem robię to niedbale, szybko smaruję brzuch i biust, a na uda i biodra walę ostatnio oliwkę antycellulitową ziajową, bo masuję się bańką chińską

Klaterino, dzięki Uwierz mi, że mielibyśmy trudniejszy wybór, gdyby nie pomoc rodziców. Po prostu nam się poszczęściło

Siasiek, jeśli to czytasz, to DAJ DZIOBA, C'NIE.

Moniqac, 8 dni?!

Andziot, za dobre wieści!

Anula, ja pojeździłam po balkonie i mieszkaniu

TRZYMAM KCIUKI ZA WIZYTY!

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 14:19   #2828
Martulka000
Raczkowanie

Kamień z serca
Dziękuję za szybką odpowiedź
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-04-13, 14:19   #2829
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Helou!

Andziot dziekuje

Ja pospalam znowu do 11, ale budzik mnie obudzil bo sobie nastawilam doczytalam Was przy misce zupy mlecznej i chyba zrobie kawke, bo taka przymulona jestem, a na dworze szaro i buro choc cieplo.

Wczoraj kupilam Antosiowi szczoteczke i grzebyczek i termometr do wody-gwiazdeczke Mamusia jest bogatsza o nowa zwykla, tania bluzke na ostatni miesiac ciazy

Matall brzuszek ewidentnie podskoczyl na metrze
Spice wow robi sie goraco. Mocne
Aga_pe brzuchol bardzo podobny do mojego i fryzurke tez masz super!!!
Mary poka poka ikslandera
Kwiatecek nie przejmuj sie tesciami. Jeszcze beda zalowac wszytskich wypowiedzianych slow jak zobacza cudnego Alanka
Atiz Twoja tesciowka tez ma pomysly ja chcialam dodac, ze Pola Negri tez byla taka pani
Oliwka gratki za nowy tydzien ja jeszcze nie spakowana, a Ty?
Weredko poki co obstawiam pierwsza czarna lub ostatnia...fioletowa

Ponawiam moje pytanko... czy ktos wie co z Martulka000? Ma ktos kontakt do niej?
aaaa no właśnie czekam na przypływ gotówki żebym mogła kupić sobie koszule,staniki do karmienia

januszagnieszka super, że miejsce jest! swoją drogą jaka lipa, żeby ciężarna chodziła dzień w dzień na IP i sprawdzała czy ją przyjmą

andziotku za miłą, udaną wizytę

martulka000 teraz już wiesz co i jak chociaż a tamta lekarka to
antropia Daria masz na imię no właśnie dzisiaj postanowiłam (bo tż jeszcze nie wie) , że nasza Mała będzie na drugie imię miała Daria

24kasia86 Maja ładne imię, bardzo popularne teraz...może i sama bym się uparła na takie, ale kuzynka Tż tak ma i dlatego nie chcę
a Tobie się jakieś zaczęło już bardziej podobać? coś o Lenie pisałaś?
Stary 2011-04-13, 14:40   #2830
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
pajac
stara ja a głupia..zapomniałam o pajacu dziekuje

Martulka000; no myslami Cię dziewczyny ściągneły ! Paulisia kilka razy o Ciebie dopytywała.
Całe szczęście, ze juz wyszlas no i ze dzidzi zdrowe!!
Naprawdę nie wiedziałaś, że to skurcze? to za mało nas Koleżanko chyba czytasz Ale teraz będziesz już mądra
A lekarzom to bym chyba napluła w twarz! w imię czego do Ciebie pretensje.. przecież po to chodzisz do lekarza, aby być pod jak najlepszą troską. Nie jestes ginekologiem-położnikiem i nie musisz wiedzieć jakie badania robić.
Co za bucE! Mam nadzieje, że poza tym jednym incydentem, nie było Ci bardzo zle?

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
kombinuje z innym szpitalem oby sie udalo!
Juz wiemy od enchantresss, że jestes w drodze do szpitala. SUPER! Masz kciukaski *: Trzymajcie się z Darusią

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dobra spadam laski do później Trzymać kciuki
trzymamy Mamusiu
i wracaj tu do nas !!!

anulka, no nie dość, ze tak długo pracowałaś, to teraz jeszcze w domku zasuwasz z robotą nunu
Ja wczoraj pierwszy raz buszowałam na dziecięcym w HM, tzn do tej pory też tam zaglądałam ale celem ubrania siebie na niemowlecym nigdy nie byłam i jestem pod wrazeniem ich ciuszków I sukienusie też jakie sliczniutkie maja...
Raaacja, Ty masz skarpetusie z tej serii !! Cudo
A wiesz, mnie lekarz z kolei powiedział, ze spojenie łonowe boli mnie od tego, że dzidzia uciska główką na kość i mam mało chodzić

andziotka, czyli Gabi dała sobie na wstrzymanie? No i dobrze Zlitowała się nad mamusią i darowała jej trudy porodu Fajnie, ze z tymi miedniczkami sie unormowało, bo pewnie troszkę ten fakt, zaprzątał Ci głowe ??

Ciekawe jak moja Gabrycha... nie widziałam jej na USG od 17 stycznia kolejne będę miała robione 20 kwietnia, czy to nie za długa przerwa ??? U Was tez takie odstępy ?
Stracha mam co tam wyjdzie u dzidziulki

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 14:49   #2831
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Wrócę, wrócę nie zamierzam dziś zostawać w szpitalu, oj nie ma nawet takiej opcji, nie zgodzę się nawet. Do poniedziałku muszę być w domku, no ewentualnie w ostateczności do piątku.

zaraz szwagier ma po nas podjechać i jedziemy Boję się już tramwajem jeździć bo co zrobię jak mi gdzieś na ulicy wody odejdą
Wolę unikać takiej sytuacji :P
.

Cytat:
napisała : ''Jadę na Kraśnickie. Przyjęli mnie'' czyli teraz kciuki tylko za Malutką
- a czy mogę dopytac czemu miala się stawić? szczerze nie śledziłam ostatnich postów .

Cytat:

8

no więc
trochę się przestraszyłam, ale gin powiedział że to moje tętno się przebijało ...
zapis podobno prawidłowy
no i kazałam mu pomierzyć te miedniczki nerkowe i on popatrzył i powiedział że nie ma co mierzyć bo już prawie norma jest

to tyle
idę czytać bajeczki
8!!! no chyba że moj też przystopował z tyciem i będzie 29.04, ale po pierwsze nie chce mi się wierzyć że będziemy tyle jeszcze czekać i po drugie - nie wiem co wolę .
za wizytkę.

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Normalnie zostawic was na chwilke i prosze
Ja oczywiscie mialam caly dzien leniuchowac, ale jakos i poprasowalam i pranie zrobilam i poszlam na spacer a jak wsiaklam to miesko na grilla kupilam krem na rozstepy again i w ogole wsiaklam na ponad dwie godziny) bo sloneczko i w ogole ladnie sie umalowalam , ubralam i jakos poczulam sie wreszcie sliczna w tej ciazy! A CO)))
bo JESTES piękna w ciąży! o .
a poza tym........yyyy.. w Norwegii grill???! jakim cudem? .

Cytat:

MONIQAC 9 dniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiii!!!!!!!!!
WOW!!!
nie 9 Kochanie .... 8!!!!!!!!
moria ma 9 .

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dzięki za miłe słowa odnośnie fury hanutkowej

Moniqac, 8 dni?!
fura super witam w gronie zakochanych w xlanderki .
... 8 .

ja gotuje krupnik - bleeee, ale mojemu TZ juz sie od dawna chce więc mu zrobie - a co .
i chyba piersiak z frytkami na drugie.

sama nie wiem już co mam gotować i co jeść żeby się najeść przez te 8 dni, bo obym mogła karmić.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-13, 14:50   #2832
anula_81
Zakorzenienie

mary i ja i Tz zjezdzilismy wozeczkiem cale mieszkanko juz) i ciagle czasem jak kolo wozka przechodze to sobie nim czasem pojezdze nawet na chwile wyladowal w pokoju zosienki ale wrocil do salonu bo jak osiolki glupie lubimy sie na niego patrzec

daisyy no w HM maja duzy wybor fajnych ciuszkow, najwiecej na 62, czesto sa na przecenie, poza tym sa dosc fajowej jakosci
no a z tym spojeniem , to badz tu madry co lekarz to opinia. mnie lekark apowiedziala, ze albo lezec albo chodzic, zeby nie w jednej pozycji np stac albo siedziec, bo to wlasnie od tego ze dzidzia prze, a jak w jednej pozycji to wtedy najlatwiej o nagle rozluznienie spojenia. a jak chodze to troche jednak dzidzia uciska nie w tym samym miejsu
pojecia nie mam ktory lekarz ma racje
ja laze duzo bo mam duzo jakos energii plus dobrze sie czuje. Boli mnie spojenie, ale juz sie do tego przyzwyczailam, i kluje czesto jak mala napiera, ze musze przystanac, ale ogolnie nie narzekam
TZ dzwonil i powiedzial, ze mam tyle nie lazic, bo ewidentnie chce Zoske wypchnac przed swietami
a co do USG ja juz zadnego nei bede miala, ale skoro wiem ze mala obrocona glowka, to chyba juz nie potrzebuje co?

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-04-13, 14:51   #2833
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Ciekawe jak moja Gabrycha... nie widziałam jej na USG od 17 stycznia kolejne będę miała robione 20 kwietnia, czy to nie za długa przerwa ??? U Was tez takie odstępy ?
czesc Kochanie - jak dziś samopoczucie?
ja mam co wizytę usg ale to też nie jest reguła, bo nie każda tak ma.

na pewno z nią wszystko jest w porządku .

Stary 2011-04-13, 14:53   #2834
anula_81
Zakorzenienie

moniqac no tak bo wy leb w leb idziecie! a mialas termin porodu taki jak ja......;(
czuje sie zdradzona i oszukana, ot co

kochana jesli polacy mysla, ze grillowanie to ich narodowy sport to sie grubo myla! w norwegii grilluje sie zawsze i wszedzie ledwie wyjda pierwsze promienie slonca, na balkonach i tarasach kazdy ma grille elektryczne i gazowe, w parkach jednorazowe takie boskie! polecam!(moi znajomi kupili sobie i zabrali do PL))
i griluje sie rybki mieska i wszystko co mozliwe latem ciagle jestem glodna bo wszedzie unosi sie zapach grilla. oj oj az zglodnialam!
ale dzisiaj jeszcze zupka lososiowa z wczoraj czeka

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-04-13, 14:53   #2835
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:

no więc
zapis podobno prawidłowy
super , że z miedniczkami wszystko ok
no i może to i lepiej , że Mała dała sobie na wstrzymanie z tyciem, będzie lżejszy poród miała mamusia

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

na nfz są chyba tylko 3 , więc niestety ta przerwa musi być .. ja się nie mogłam z nią pogodzić, za bardzo byłam ciekawa co u Małej
ciekawość zaspokojona i na następne pójdę bliżej końca żeby sprawdzić czy się przekręciła i ile waży , bo mój gin obiecał skierowanie na cesarkę jeśli się okaże, że nadal pośladkowo lub więcej niż 4kg

moniqac , już Ci mówię JanuszAgnieszka dostała skierowanie do szpitala , bo okazało się, że jej córeczka jest za mała o .. dwa tygodnie ? ginka stwierdziła, że to IUGR, czyli wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrostu płodu ... brzmi poważnie i strasznie , ale wszystkie mamy nadzieję , że z Darią wszytko ok , tylko po prostu będzie malutką , drobniutką dziewczynką !

anula , zupka łososiowa .............

Gabrysia

04.06.2011
<3

Edytowane przez enchantresss
Czas edycji: 2011-04-13 o 14:58
enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 14:57   #2836
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:

Scarlet no pieeeeeknie... a le dla chlopca mam lepsze UDO

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
A moze jakies historyczne, na przyklad Ulrich?

Pewnie też by się jej spodobało
Czasem mam dosyć Dzisiaj przychodzi do mnie w odwiedziny, chce zobaczyć łóżeczko. Pewnie znowu wpadnie i wypadnie. Sprawdzi ile mi d*pa urosła i pójdzie.

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Widze nie tylko moja tesciowa ma uwagi, ale co tam dziewczyny olac ich nasze dzieci nasze imiona
Pewnie!

Cytat:
Hej Dziewczyny

Byłam w szpitalu od soboty do wczoraj. Oczywiście najpierw zabrali mnie na porodówkę ze skurczami co 5-6 minut. Podłączyli mi KTG. Też wykazało skurcze. Ale tak leżałam i się zastanawiałam dlaczego mnie nic nie boli? Okazało się, że to przepowiadacze, bo rozwarcia nie ma. Ciągle brzuch mi się napina. Co najciekawsze dopiero w sobotę się dowiedziałam, że te twardnienia brzucha to skurcze
Później przyszedł lekarz i zrobił mi USG, poprosił o zachowanie spokoju, bo już byłam spanikowana. Co się okazało, że moi lekarze prowadzący mnie zaniedbali. Bo mam 2 terminy. Jeden na 30 kwiecień, a drugi na 10 maja. Adrianek się okazał 2 tygodnie młodszy jak wiek ciążowy. Przez to zaniedbanie opieprz dostałam, że nie mam wszystkich badań, że nie wiem co się z moim dzieckiem dzieje, że nie wiem kompletnie nic. A co ja miałam wiedzieć jak pytałam doktórki a ona zawsze do mnie : DZIDZIUŚ JEST ZDROWY, NIE MA CZYM SIĘ MARTWIĆ. W sumie ta waga w 34 tyg małego (1880g) też mnie zdziwiła i mało mi się wydało. Mniejsza z tym.
W każdym razie okazało się, że Adrian jest jednak naprawdę zdrowy. Waży teraz 2600 gram. I lekarz kazał zaciskać nogi w razie wu do 23 kwietnia.
Nie wiem co z normami tętna, ale na KTG uciekał maluszek, czasem tętno przez to mu zanikało, wiercił się. ogólnie tętno wahało się między 129-179. Ale lekarz powiedział, że jest dobrze.
Ja mam zapalenie dróg mocczowych i przepisał mi duomox i urosept.

Jeszcze Was nie nadrobiłam . Ale się postaram jak najszybciej
Buziole

Najważniejsze, że mały zdrowy I że już w domku jesteś

Cytat:

Cytat:
napisała : ''Jadę na Kraśnickie. Przyjęli mnie'' czyli teraz kciuki tylko za Malutką

Cytat:
no więc
zapis podobno prawidłowy

to tyle
idę czytać bajeczki

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 14:57   #2837
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
antropia Daria masz na imię no właśnie dzisiaj postanowiłam (bo tż jeszcze nie wie) , że nasza Mała będzie na drugie imię miała Daria
dokładnie tak mam na imię Darie są fajne

Andziotku gratuluje wizytki udanej No i brawo dla malutkiej miedniczki w normie
Stary 2011-04-13, 15:06   #2838
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
moniqac no tak bo wy leb w leb idziecie! a mialas termin porodu taki jak ja......;(
czuje sie zdradzona i oszukana, ot co

kochana jesli polacy mysla, ze grillowanie to ich narodowy sport to sie grubo myla! w norwegii grilluje sie zawsze i wszedzie ledwie wyjda pierwsze promienie slonca, na balkonach i tarasach kazdy ma grille elektryczne i gazowe, w parkach jednorazowe takie boskie! polecam!(moi znajomi kupili sobie i zabrali do PL))
i griluje sie rybki mieska i wszystko co mozliwe latem ciagle jestem glodna bo wszedzie unosi sie zapach grilla. oj oj az zglodnialam!
ale dzisiaj jeszcze zupka lososiowa z wczoraj czeka
rewelacja takie grillowanie - oooooooooooo ... jesteśmy do tyłu szczególnie jesli chodzi o te parki - to świetny pomysł, szczególnie w PL gdzie jest mnóstwo blokowisk - hm........ czyżbyś mi podsunęła pomysł na biznes? .
zazdroszczę .

JAKA ZUPKA?! .

Cytat:
moniqac , już Ci mówię JanuszAgnieszka dostała skierowanie do szpitala , bo okazało się, że jej córeczka jest za mała o .. dwa tygodnie ? ginka stwierdziła, że to IUGR, czyli wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrostu płodu ... brzmi poważnie i strasznie , ale wszystkie mamy nadzieję , że z Darią wszytko ok , tylko po prostu będzie malutką , drobniutką dziewczynką !
ożesz..... rzeczywiście brzmi bardzo poważnie, ale trzymam wszystkie 4 mocno z maleńką.
dziękuje ci kochana za informacje.

a gdzie ostatnio się podziewa aga_pe? czy mi gdzieś umknęła?.

SIASIEK
wszystkie 4 jeśli to czytasz! trzymacie sie z Nikusiem.

Stary 2011-04-13, 15:16   #2839
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:

[B]
Była dzisiaj

miniqac 8 dni? I przytulisz swe Szczęście? a moria 9?

Szok...to już tuż tuż

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 15:25   #2840
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:

no więc
zapis podobno prawidłowy
No i super! Gratuluję
Cytat:
'

Cytat:

Aga dzisiaj była, wklejała fotkę brzusia

p.s. Moniqac, to co - Szymuś zrobił psikusa mamusi i się nie odwrócił główkowo?
Ale fajnie masz - już niedługo będziesz tulić swojego Szkraba małego

Martulka, no dobrze, że u Was wszystko dobrze
A ta Twoja ginka prowadząca to jakaś nieprzytomna chyba
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 15:32   #2841
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczyny

Byłam w szpitalu od soboty do wczoraj. Oczywiście najpierw zabrali mnie na porodówkę ze skurczami co 5-6 minut. Podłączyli mi KTG. Też wykazało skurcze. Ale tak leżałam i się zastanawiałam dlaczego mnie nic nie boli? Okazało się, że to przepowiadacze, bo rozwarcia nie ma. Ciągle brzuch mi się napina. Co najciekawsze dopiero w sobotę się dowiedziałam, że te twardnienia brzucha to skurcze
Nie wiem co z normami tętna, ale na KTG uciekał maluszek, czasem tętno przez to mu zanikało, wiercił się. ogólnie tętno wahało się między 129-179. Ale lekarz powiedział, że jest dobrze.
Ja mam zapalenie dróg mocczowych i przepisał mi duomox i urosept.

Jeszcze Was nie nadrobiłam . Ale się postaram jak najszybciej
Buziole
OJJ TY BIDULO
n ajwzniejsze, ze z dzidzi wszysto okej

a ja troche roboty mialam, bylam na zakupach i przyszedl moj mikser

wiec pieke sernik z budyniem
tzn zobaczymy co z tego wyjdzie

ale sie namachalam rzy wyrabianiu ciasta
Stary 2011-04-13, 15:39   #2842
bzyczka1
Zakorzenienie

U nas całe szczęście teściowa nie zna chyba imienia wnuczki jeszcze, pozna jak się urodzi jak zechce przyjechać a mojej mamuni imię się podoba i to bardzo

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 15:49   #2843
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

moniqac; wczoraj miałam lekkie zawirowania ale dziś juz lepiej
Napiszesz nam seska jak już bedziesz "po" Czyli nie ten czwartek, tylko następny tak ??
agnieszka_pe była dzisiaj
a krupnika nigdy nie robiłam !! z jakiej to sie kaszy robi ??
Schabiki Ci smakowały ?

anulka, widziałam w tv, że nawet na zuzlu ludki sobie grillują a masz racje, zapach grilla działa baardzo na brzusio i od razu chce się go jeść
Widziałaś co Ci pisałam o tej pani architekt ? 1300 chce.
Jak się taka zupke robi ??? To z surowego łososia w sensie z fileta czy z wędzonego?? Ciekawe

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-13, 15:51   #2844
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

moniqa, masakra to juz 8 dni ,moria jeden wiecej moze któras wyskoczy przed szereg z sn
moja tesciowa nie zyje,a tesciu widział mnie z 10 razy w zyciu , a mieszka 23km od nas ,takze nie wybiora mi imienia,a poza tym nasz syn nie ma jeszcze imienia, narazie mowimy STEFANEK ,jak królik ktorejs z Was nie panietam,ale chyba zostanie STASIEM
Stary 2011-04-13, 15:57   #2845
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
moniqa, masakra to juz 8 dni ,moria jeden wiecej moze któras wyskoczy przed szereg z sn
moja tesciowa nie zyje,a tesciu widział mnie z 10 razy w zyciu , a mieszka 23km od nas ,takze nie wybiora mi imienia,a poza tym nasz syn nie ma jeszcze imienia, narazie mowimy STEFANEK ,jak królik ktorejs z Was nie panietam,ale chyba zostanie STASIEM
Staś, bardzo ładnie
mój TŻ ma taką ksywę , od nazwiska

a zapomniałam Wam opowiedzieć co zrobili genialni koledzy z klubu mojego TŻta obkleili puszkę po piwie białą taśmą , przykleili zdjęcie mojego TŻ i czarnym markerem napisali ''POMÓŻMY STACHOWI'' i wrzucają tam co jakiś czas po parę groszy .. Ogólnie wśród piłkarzy jest taki zwyczaj, że robią jakieś prezenty dla maleństwa, itd, ale Oni przeszli samych siebie , jakbyśmy conajmniej jacyś bezdomni byli

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-04-13, 15:57   #2846
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
no więc
zapis podobno prawidłowy

to tyle
idę czytać bajeczki
ciesze sie ze ok po wizycie, gabrysia ma juz prawie 3 kg pieknie!!! no i miedniczki sa ok

Cytat:

SIASIEK
wszystkie 4 jeśli to czytasz! trzymacie sie z Nikusiem.
bylam bylam, kochana moniczko doczytalam ze juz niebawem cc,

kochane, polamalam sie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mam zlamane nogi

jedna pod kolanem, kosc strzalkowa, niestety nie mogli mi jej wsadzic w gips, boli jak cholera, druga w stopie, tez boli.

dostalam jakies zastrzyki do brzucha przeciwzakrzepowe. boje sie , andziotku pliz one sa bezpieczne??????????????? ??????????????

mam sama je sobie robic!!!!!

matal powiadasz ze cie zaskoczylam ,

enchantres dzieki za zaproszenie
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 16:01   #2847
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość

mam zlamane nogi

jedna pod kolanem, kosc strzalkowa, niestety nie mogli mi jej wsadzic w gips, boli jak cholera, druga w stopie, tez boli.
ojejku , biedactwo Jak to się stało ?

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-04-13, 16:05   #2848
MoniaK
Zakorzenienie

Martulka, ta lekarka chyba jakaś nieprzytomna Dobrze że już jesteś w domu.

Andziotku, super że miedniczki w porządku i z małą wszystko dobrze

Moniqa, wow 8 dni

Januszagnieszka, trzymam kciuki aby wszystko było dobrze

Agnieszka_pe, matko jedyna jak to się stało???

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-04-13 o 16:06
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 16:07   #2849
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

o matko aga, gdzie wlazlas?
andziot
Stary 2011-04-13, 16:07   #2850
Martulka000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
ciesze sie ze ok po wizycie, gabrysia ma juz prawie 3 kg pieknie!!! no i miedniczki sa ok

bylam bylam, kochana moniczko doczytalam ze juz niebawem cc,

mam zlamane nogi

dostalam jakies zastrzyki do brzucha przeciwzakrzepowe. boje sie , andziotku pliz one sa bezpieczne??????????????? ??????????????

mam sama je sobie robic!!!!!

matal powiadasz ze cie zaskoczylam ,

enchantres dzieki za zaproszenie
Aga!! Jak to się połamałaś ?? Jak to się stało ?? Biedulka . Jesteśmy z Tobą
Odpoczywaj jak najwięcej !!
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości