Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-13, 13:51   #3361
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Małgosia cóz to za praca tak cię wykańcza????

Okropnie się czuje,brzuch boli,cycki bolą-masakra.....czuję że @ się zbliża
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 13:56   #3362
Norniczka
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Dzień dobry dziewczyny. Ja wstałam dopiero 2 h temu. Byłam tak padnieta po poniedziałkowej nocce i we wtorek miałam od razu poranną zmianę że wczoraj poszłam spać już o 22 i spałam jak zabita. Mam nadzieję że nie przeszkadza Wam że narazie zostanę u Was na forum mimo że już mam te 2 kreseczki. Jest tutaj dużo osób które lubię i za które trzymam kciuki a na mamusie listopodowo-grudniowe później sie przeniosę, narazie regularnie tam je czytam.
Obliczyłam sobie już termin porodu na 21 grudzień, zobaczymy co powie lekarz, ale to dopiero za 3 tyg jak bedę w Polsce. Póki co muszę poczytać forum o ciąży w Irlandii i dowiedzieć się co i jak i sie wybrać na badania, szczególnie sprawdzić tą toksoplazmozę bo koty sąsiadów mi wskakują do mieszkania jak tylko okno uchylę.
Goldika tak się przejęłam tą toksoplazmozą że w nocy mi się śniło że jem parówkę (bardzo je lubię) i nagle jak ugryzłam to patrze a ta parówka w środku surowa, niedogotowana. A i jeszcze proszę mnie przenieść na listę oczekujących na maleństwo . @ nie przyszła i 2 testy pozytywne i w końcu zaczynam wierzyć w to że faktycznie orzeszek sobie tam rośnie.
Stary 2011-04-13, 14:11   #3363
goldika
Zakorzenienie

Norniczka już Cię przenoszę
ooo już przeniosłam

Ja im więcej czytam o toksoplazmozie tym więcej zbieram w sobie sił i nadziei. Widzę, że bardzo dużo dzieci rodzi się zdrowych trochę mi lżej na duchu ale badania i tak dziś zrobię. Szkoda, że aż 14dni czeka się na wyniki Norniczka masz rację przebadaj się na to świństwo bo w razie co antybiotyk i dzidzia zdrowa powinna być.

Trzymam kciuki za wszyskie staraczki które testują w ten weekend
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 14:32   #3364
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MONIKA1850 Pokaż wiadomość
Pewnie już niektóre z Was znają tę historyjkę ,ja za każdym razem jak ją czytam bardzo się wzruszam
Ech, ja tak samo Miło było znowu to przeczytać
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 14:36   #3365
magolina
Wtajemniczenie

spioszka radze jeszcze poczekać

A tak w ogóle to coś czuję że posypią się fasolki a u dwóch dziewczyn to mam przeczucie że na pewno

Trzymam za wszystkie kciuki
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 14:37   #3366
spioszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny. Ja wstałam dopiero 2 h temu. Byłam tak padnieta po poniedziałkowej nocce i we wtorek miałam od razu poranną zmianę że wczoraj poszłam spać już o 22 i spałam jak zabita. Mam nadzieję że nie przeszkadza Wam że narazie zostanę u Was na forum mimo że już mam te 2 kreseczki. Jest tutaj dużo osób które lubię i za które trzymam kciuki a na mamusie listopodowo-grudniowe później sie przeniosę, narazie regularnie tam je czytam.
Obliczyłam sobie już termin porodu na 21 grudzień, zobaczymy co powie lekarz, ale to dopiero za 3 tyg jak bedę w Polsce. Póki co muszę poczytać forum o ciąży w Irlandii i dowiedzieć się co i jak i sie wybrać na badania, szczególnie sprawdzić tą toksoplazmozę bo koty sąsiadów mi wskakują do mieszkania jak tylko okno uchylę.
Goldika tak się przejęłam tą toksoplazmozą że w nocy mi się śniło że jem parówkę (bardzo je lubię) i nagle jak ugryzłam to patrze a ta parówka w środku surowa, niedogotowana. A i jeszcze proszę mnie przenieść na listę oczekujących na maleństwo . @ nie przyszła i 2 testy pozytywne i w końcu zaczynam wierzyć w to że faktycznie orzeszek sobie tam rośnie.
Witam Norniczka!
Tak sobie czytalam twoj post i wychodzi na to ,ze tylko jeden dzien rozni nas od ostatniej@ Ja mialam 17/03
Chcialabym zapytac, po ilu dniach wyszedl ci pozytywny test?
Podejrzewam,ze Twoje cykle sa krotsze od moich.
U mnie to zazwyczaj 31 dni i juz nie moge sie doczekac weekendu,zeby testowania zaczac czas, ale tak mnie korci,zeby jutro moze potestowac...

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 14:49   #3367
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
O rany-rzeczywiście dużo nas czeka na weekendoj posypia się posty po wielkim testowaniużyczę wszystkim aby były pozytywne:mag ia:
Ano faktycznie sporo osób będzie testować, niestety sporo osób może się też rozczarować

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Norniczka już Cię przenoszę
ooo już przeniosłam

Ja im więcej czytam o toksoplazmozie tym więcej zbieram w sobie sił i nadziei. Widzę, że bardzo dużo dzieci rodzi się zdrowych trochę mi lżej na duchu ale badania i tak dziś zrobię. Szkoda, że aż 14dni czeka się na wyniki Norniczka masz rację przebadaj się na to świństwo bo w razie co antybiotyk i dzidzia zdrowa powinna być.

Trzymam kciuki za wszyskie staraczki które testują w ten weekend
Myślę Goldinko, że gdybyś nie wiedziała, że na to chorujesz to fasolka byłaby zagrożona, a przecież po to się robi badania, żeby coś wykryć i temu przeciwdziałać. Także nie ma co się martwić

U mnie dopiero 22 dc, także testowanie dopiero za jakieś 8-10 dni.
Ale powiem wam szybko ten czas leci, dopiero co czekałam na @ a tutaj już 22 dzień
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 14:51   #3368
MONIKA1850
Zakorzenienie

Magolina a kogo masz na myśli???

TheFall oby jak najmniej dziewczyn się rozczarowało

spioszka ja ostatni @ miałam 18.03 cykle mam co 28-30dni mi test w poniedziałek wyszedł negatywny...Dzis jest 27dc..

Edytowane przez MONIKA1850
Czas edycji: 2011-04-13 o 14:54
Stary 2011-04-13, 15:14   #3369
Norniczka
Rozeznanie

spioszka ja zwykle cykle miałam 28 dni, ale od pół roku tak 26-27 dni. Owulację miałam 15 dnia cyklu a pierwszy test zrobiłam 25 dc - pozytywny, drugi tego samego dnia ale innej firmy - negatywny i trzeci test w poniedziałek 27 dc - pozytywny. Odradzam Ci robić tak wcześnie test bo ja się nerwów najadłam przez ten drugi test i już sama nie wiedziałam czy się udało czy nie. Lepiej zaczekać. A jak już będziesz miała testować to kup najlepiej elektroniczny test, jest czulszy. Sprawdź sobie moje posty z soboty pare stron wstecz, pisałam jak się nazywa
Trzymam kciuki za wszystkie staraczki i dziękuję za zmianę na liście
Stary 2011-04-13, 15:38   #3370
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Małgosia cóz to za praca tak cię wykańcza????

Okropnie się czuje,brzuch boli,cycki bolą-masakra.....czuję że @ się zbliża
Dział finansowy - jestem z tym sama. Firma z obrotem ponad milion miesięcznie, ok 1400 dokumentów...
Mamy księgowośc zewnętrzną, ale w firmie jestem sama, robię wsysztko, od wypłat, przelewów, wpisywanie faktur, wystawiana faktur, wprowadzanie wyciągów, windykacji, kontaktu z klientami, itd itp.

Było ok, ale zmieniła się nam Dyrektor finansowa i zaczyna zwalać robotę po porzednim dyrektorze na mnie.... Ja się nie wyrabiam. Czasem siedzę po 10 godzin, odbieram po 20 -30 telefonów od niej codziennie (siedzi piętro wyżej). Stoi z zegarkiem w ręku jak jestem służbowo w banku i wylicza ile mnie nie było, jak zeszałm na dół, to czekała przy moim biurku kiedy wrócę... (całe 5 min mnie nie było). Jak jem, to każe coś mi zrobić teraz natychmiast...
Jak kończę pracę o 15 (pracuję od 7-15 lub 10-18) to do 17-stej odbieram telefony, w weekendy wysyła mi sms.... Jak autoryzuje przelewy (ona) to musze być kolo niej, bo tak...

Jak mam na 10, to czeka na mnie i od 9,55 dzwoni i pisze...

W czasie pisania tego posta dzwoniła 2 razy i wysłala mi jedną wiadomośc, a to zaledwie 5 min.

To jest robota na conajmniej 2 osoby.

To by było tyle...
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 15:42   #3371
ziebulka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Ja mialam 17/03
U mnie to zazwyczaj 31 dni i juz nie moge sie doczekac weekendu,zeby testowania zaczac czas, ale tak mnie korci,zeby jutro moze potestowac...
Ja mam w zasadzie identyczną sytuację cykle 30-32 dni i @ 16.04 (bardzo późno, także mam podwójne obliczenia od 16.04 i od 17.04)
Sobotę i niedzielę mam zakreśloną w każdym kalendarzu
24.11.2012 - IUI nr 3

18.04.2013 transfer-4A i 4B ->11dpt @
ziebulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 15:50   #3372
MONIKA1850
Zakorzenienie

Małgosia o rany to masakra z ta twoja pracąja też jestem księgową we własnej firmiei wiem co to znaczy,pilnowanie terminów ,zusy,podatki ,listy płac,f-ryoj wiem,od 2007r w tym siedzę i wiem że troche trzeba się pomęczyć.Współczuję Ci tego nadzoru ciągłego!!!Ja nie wiem jak bym to wytrzymała także pełen szacun z mojej strony
Stary 2011-04-13, 16:03   #3373
Wtajemniczenie

No włąsnie ja nie wytrzymuję. U mnie zusy i listy płaco robi firma księowa, podatki też, a poza tym ja. To nawet nie chodzi o trudnośc ale o ilośc i ciągłą kontrolę.

I nie napisałam że mam kasę na głowie, delegacji mnóstwo, raporty kasowe itd.

jak się przyjełam to była mniej niż połowa tego co jest teraz. w ciągu ostatnich 4 dni przybyło mi ok 300 faktur do zapłacenia i wpisania i sprawdzenia a nie mam na nie czasu i czekają. Od poniedziałku dostałam 46 maili od klientów, 7 zadań w wewnętrznym systemie... i robię mnóstwo rzeczy za moją szefową....

Powiem Wam niewyróbka totalna. Często jak mam na 10 to siedze od 8 rano, kiedyś nawet przyszłam na 5 rano żeby się wyrobic i siedziałam 13 godzin....
Stary 2011-04-13, 16:08   #3374
Olcia1821
Raczkowanie

No to faktycznie sporo nas testuje w weekend oj ale się posypia fasolki

niby miałam testować jutro ale poczekam, sama jestem w szoku że mam tak silna wolę, ale to chyba przez to, że fajnie mieć jeszcze kilka dni nadziei w ostatnim cyklu starań o fasolke

dziś 33dc i kolejny raz napisze, że nadal nic. Dzisiaj tylko dziwne klucie jakby nie w jajnikach tylko jeszcze niżej, chyba zawsze tak mam przed @ chociaż na 100% tego pewna nie jestem.

Magolina, Goldika, Norniczka fajnie że jesteście nadal z nami i wszystkie nas wspieracie z całego serca życzę zdrówka Wam i Maleństwom

Michaił Afanasjewicz Bułhakow
Nareszcie jesteś!!

Ty i ja Kochanie
Olcia1821 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 16:33   #3375
Wtajemniczenie

Olcia - trzymam kciuki, tym bardziej że pamiętam że ty ostatni cykl się starasz, a jak nie wyjdzie to robisz przerwe...
Stary 2011-04-13, 16:58   #3376
Olcia1821
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Olcia - trzymam kciuki, tym bardziej że pamiętam że ty ostatni cykl się starasz, a jak nie wyjdzie to robisz przerwe...
Dziękuje Ci bardzo Małgosiu oj trudno wyrazić słowami jak bardzo bym chciała, żeby się udało tylko dlaczego wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią, że w najbliższym czasie nie spełni się moje NAJWIĘKSZE marzenie i nie zostanę mamusią?

Michaił Afanasjewicz Bułhakow
Nareszcie jesteś!!

Ty i ja Kochanie
Olcia1821 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 17:08   #3377
aga_bre
Rozeznanie

Cześć dziewczyny. U mnie dzisiaj coś kiepsko z nastrojem i jeszcze wczoraj z TŻ się pospinałam, więc mamy ciche dni .

Cytat:
Pewnie już niektóre z Was znają tę historyjkę ,ja za każdym razem jak ją czytam bardzo się wzruszam
Monika wzruszyłam się, a raczej rzadko to robię.

Norniczka nie uciekaj od nas. Rozsyłaj nam fluidy.
Stary 2011-04-13, 17:22   #3378
spioszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ziebulka Pokaż wiadomość
Ja mam w zasadzie identyczną sytuację cykle 30-32 dni i @ 16.04 (bardzo późno, także mam podwójne obliczenia od 16.04 i od 17.04)
Sobotę i niedzielę mam zakreśloną w każdym kalendarzu
ziebulka widze,ze tez robisz testy ow.
Ja robilam elektroniczny,ktory pokazuje tylko 2 najlepsze dni w cyklu, tak wiec; 1/04 mialam tzw.usmieszek ,wiec podejrzewam,ze owulacje mialam nastepnego dnia.
I sie teraz zastanawiam czy te 14 dni po owulacji,po ktorych przychodzi@ liczy sie od dnia owulacji czy po? I tak samo z @ -czy liczy sie razem z pierwszym dniem@ czy do pierwszego dnia @
Nie wiem czy cos z tego rozumiesz

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
Stary 2011-04-13, 18:01   #3379
ziebulka
Raczkowanie

Cytat:
Ja robilam elektroniczny,ktory pokazuje tylko 2 najlepsze dni w cyklu, tak wiec; 1/04 mialam tzw.usmieszek ,wiec podejrzewam,ze owulacje mialam nastepnego dnia.
I sie teraz zastanawiam czy te 14 dni po owulacji,po ktorych przychodzi@ liczy sie od dnia owulacji czy po? I tak samo z @ -czy liczy sie razem z pierwszym dniem@ czy do pierwszego dnia @
dobre pytanie ja bym liczyła od owu do ostatniego dnia cyklu (czyli 1 dzień przezd @) hmm tak mi się wydaje. A jakiej firmy masz ten elektroniczny to chetnie bym nabyła coś takiego, bo zrujnuje się na tych testach paskowych, mój podniesiony poziom Lh trwa tyle dni że sikam i sikam a tu cały czas dwie kreski zwariować można
24.11.2012 - IUI nr 3

18.04.2013 transfer-4A i 4B ->11dpt @
ziebulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 18:19   #3380
spioszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ziebulka Pokaż wiadomość
dobre pytanie ja bym liczyła od owu do ostatniego dnia cyklu (czyli 1 dzień przezd @) hmm tak mi się wydaje. A jakiej firmy masz ten elektroniczny to chetnie bym nabyła coś takiego, bo zrujnuje się na tych testach paskowych, mój podniesiony poziom Lh trwa tyle dni że sikam i sikam a tu cały czas dwie kreski zwariować można
Clear blue digital, podaje ci linka,tyle,ze ja kupilam w UK ,ale podejrzewam,ze w PL tez je dostaniesz
Ten jest akurat na 20 dni (dobry jezeli ma sie nieregularne cykle i ciezko obliczyc owulacje) ale sa tez na 7 dni

http://www.boots.com/en/Clearblue-Di...Tests_1046967/

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
Stary 2011-04-13, 18:28   #3381
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja dzień kiedy owulacja wystąpiła liczyłam jak 1 dzień fazy lutealnej jeżeli chodzi o @ to skoro pierwszy dzień nowego cyklu liczy się od pierwszego dnia pojawienia się @ to koniec fazy lutealnej przyjmuje się dzień przed pojawieniem się @. Mam nadzieję że nie pomyliłam
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 18:46   #3382
mogru
Raczkowanie

Cytat:
Mogru ja miałam laparoskopię w sierpni ur.-usunięcie ciązy jajowodowejzabieg miałam w poniedziałek a juz we wtorek szłam do domu,zniosłam ból bez prochów,lekarze mówili że to słuszna decyzja bo po co bardziej obciążać organizm lekami jak juz dośc ma narkozy,poza tym ogólnie w szpitalu byłam 10 dni bo nie mogli na początku zlokalizować ciąży,w piątek miałam łyżeczkowanie bo myslieli ze to chyba poronienie skoro nie mogą wyszukać ciąży ale po tym zabiegu hcg rosło więc 8 lekarzy wspólnie robiło mi usg(co było baardzo krępujące)żeby wkońcu wyszukać no i wyszukali ale i tak nie tam gdzie trzeba bo dopiero na stole okazało się że to był lewy jajowód a nie prawy( a blał mnie od samego początku lewy ale lekarze nic sobie z tego nie robili).Pozbierałam się już i teraz dalej się staramyA lewatywy mi nie robili bo siostra oddziałowa sie zamuliłai zapomniała, a zakładanie cewnika-MASAKRA!!!!pierwszy raz miałam to zakładane,ale po zabiegu po 3 godz mój lekarz prowadzący kazał mi go zdjąć bo jest przeciwnikiem cewnikowania,wiadomo może się rozwinąć infekcja.A najfajniejsze jest uczucie jak wstrzykują ci biały płyn i każa liczyc do 10ciu ja zdążyłam do 3A co do blizn to się nie martw moich rawie nie widać.A mysłałam że pępek mi zmasakrowali i o niego najbardziej sie martwiłam bo wyglądał okropnie,ale dziś niema ani śladu!
O widzisz a mnie ten pępek pobolewa i jakieś strupki tam są ale skoro twój był podobny to pewnie też mój wydobrzeje)
Stary 2011-04-13, 18:55   #3383
spioszka
Raczkowanie

Hej staraczki! Wiem,ze powiecie,ze pewnie sobie wkrecam i wyszukuje objawy,ale od tygodnia po owulacji pobolewaja mnie jajniki.Od wczoraj to juz masakra jest,ciagle czuje,ze mi sie tam jakby cos "napina" Zazwyczaj bola mnie jajniki 1-2 przed okresem,ale do @ co najmniej 3-4 dni.
Czy wiecie cos moze na ten temat, albo macie jakies doswiadczenia z tym zwiazane? Bede bardzo wdzieczna
Wogole to jestem mile zaskoczona tym,ze wszyscy sa na tym forum tak pomocni i nie obojetni na rozsterki innych...

A i dodam,ze co do @ to jestem pewna kiedy powinna nastapic,bo robilam sobie testy ow. i dokladnie wiem kiedy byla owulka

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11

Edytowane przez spioszka
Czas edycji: 2011-04-13 o 18:57
Stary 2011-04-13, 19:04   #3384
MONIKA1850
Zakorzenienie

Cytat:
Hej staraczki! Wiem,ze powiecie,ze pewnie sobie wkrecam i wyszukuje objawy,ale od tygodnia po owulacji pobolewaja mnie jajniki.Od wczoraj to juz masakra jest,ciagle czuje,ze mi sie tam jakby cos "napina" Zazwyczaj bola mnie jajniki 1-2 przed okresem,ale do @ co najmniej 3-4 dni.
Czy wiecie cos moze na ten temat, albo macie jakies doswiadczenia z tym zwiazane? Bede bardzo wdzieczna
Wogole to jestem mile zaskoczona tym,ze wszyscy sa na tym forum tak pomocni i nie obojetni na rozsterki innych...

A i dodam,ze co do @ to jestem pewna kiedy powinna nastapic,bo robilam sobie testy ow. i dokladnie wiem kiedy byla owulka

Kochana mam dokładnie tak samo jak ty dokładnie od tygodnia a owulka była chyba 2kw bo wtedy było multum sluzu

mogru mój pępek dziś wygląda jak dawniej,przypomniało mi się że o operacji najgorszy był dla mnie ból ramion,dosłownie masakra
Stary 2011-04-13, 19:25   #3385
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Dział finansowy - jestem z tym sama. Firma z obrotem ponad milion miesięcznie, ok 1400 dokumentów...
Mamy księgowośc zewnętrzną, ale w firmie jestem sama, robię wsysztko, od wypłat, przelewów, wpisywanie faktur, wystawiana faktur, wprowadzanie wyciągów, windykacji, kontaktu z klientami, itd itp.
Małgosia, to jest niewyobrażalne, jak można tak ludzi traktować. Też to kiedyś przerabiałam, ale nauczyłam sama się szanować i wymagać od innych, aby mnie szanowali. Nie pozwalaj tej kobiecie na to, szukaj sobie może jakiejś innej pracy na wszelki wypadek, a jej powiedz wprost, co myślisz o sytuacji, że chcesz swoją pracę wykonywać rzetelnie, a w takiej atmosferze jest to niemożliwe. Może tak być, że się wkurzy i stracisz pracę, ale powiem Ci z mojego doświadczenia, że jednak na ogół ludzie są zdziwieni i właśnie zaczynają Cię szanować za to, że masz swoje zdanie. A jeśli pozwalasz się tak wykorzystywać, to ta kobieta nigdy nie będzie zadowolona, tylko będzie Cię jeszcze bardziej zawalać obowiązkami.
Mam nadzieję, że nie odbierzesz źle tego, co napisałam. Nie chciałam na Ciebie naskoczyć czy coś, tylko po prostu nie mieści mi się w głowie, że można tak ludzi traktować. Życzę powodzenia!

Cytat:
spioszko, magolina dobrze mówi Poza tym nie przywiązuj się tak bardzo do myśli o tych 14 dniach, bo faza lutealna może trwać 12-16 dni
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 20:23   #3386
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Małgosia, to jest niewyobrażalne, jak można tak ludzi traktować. Też to kiedyś przerabiałam, ale nauczyłam sama się szanować i wymagać od innych, aby mnie szanowali. Nie pozwalaj tej kobiecie na to, szukaj sobie może jakiejś innej pracy na wszelki wypadek, a jej powiedz wprost, co myślisz o sytuacji, że chcesz swoją pracę wykonywać rzetelnie, a w takiej atmosferze jest to niemożliwe. Może tak być, że się wkurzy i stracisz pracę, ale powiem Ci z mojego doświadczenia, że jednak na ogół ludzie są zdziwieni i właśnie zaczynają Cię szanować za to, że masz swoje zdanie. A jeśli pozwalasz się tak wykorzystywać, to ta kobieta nigdy nie będzie zadowolona, tylko będzie Cię jeszcze bardziej zawalać obowiązkami.
Mam nadzieję, że nie odbierzesz źle tego, co napisałam. Nie chciałam na Ciebie naskoczyć czy coś, tylko po prostu nie mieści mi się w głowie, że można tak ludzi traktować. Życzę powodzenia!
Ja przez takie traktowanie zwolniłam się z pracy i wolę być na tym bezrobociu niż dalej tak się męczyć. Chyba połowa z nas trafiła na takich pracodawców. U mnie stopniowo szefowa dodawała mi obowiązków, aż w końcu robiłam wszystko, praktycznie prowadziłam firmę i jeszcze miałam się tłumaczyć jak inne osoby coś spieprzyły bo jestem jej "prawą ręką" ha ha a zarobki miałyśmy takie same :/ Jak miałam się zwolnić to dostałam takich nerwobóli, że przykurczona do lekarza pojechałam, zlecił mi od razu inne badania i wyszło, że mam także anemię. Nic dziwnego jak się w pracy nie jadło, bo co bułkę podniosę do ust to były krzyki, że muszę to jeszcze zrobić, tamto.
Mój Tż też ma firmę i jakoś tam mogę zrozumieć, że małe przedsiębiorstwa nie są w stanie zaoferować wysokich pensji, ale ludzi powinno się traktować z szacunkiem i jeśli dostają więcej obowiązków to to musi się przekładać na zarobki. Moja była szefowa uważała, że płaci mi za równe 8 godzin dziennie, a to, że jem czy idę na siku to jest jej dobra wola jedynie
Potrafiła na odchodnym jeszcze się czepiać, że rano herbatę piłam zawsze w pracy a i tak mi płaciła. Ręce opadają.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 20:48   #3387
aga_bre
Rozeznanie

TheFall to nie była praca tylko obóz pracy. Dobrze, że stamtąd odeszłaś. Na pewno pracowałaś u prywaciarza tak zwanego?
Stary 2011-04-13, 21:48   #3388
Natalala4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tusia_90 Pokaż wiadomość
hej Kobitki właśnie wróciłam od mojego gina. Zrobił mi badanie + dowcipne usg. Wszystko ze mną ok i nie ma przeciwwskazań do ciąży zabronił uprawiać sexu do 12dc i dopiero potem "z pełną mocą" brać się do roboty jeśli za 3 miesiące nie bede w ciąży mam sie zgłosić z nasieniem mojego Tż na badania

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

jak powiedziałam Tż, że ma przymusowy celibat to sie tak zbulwersował, że ho ho
A czemu trzeba tż wstrzymywać do 12 dc? Serio???? Ja słyszałam w tv, że im czesciej facet to robi tym lepiej bo żołnierzyki są świeższe? To jakaś nowa szkoła?

Cytat:
Pewnie już niektóre z Was znają tę historyjkę ,ja za każdym razem jak ją czytam bardzo się wzruszam".
Monika dziękuję Ci za ta historyjkę - ja jej wcześniej nie znałam i powiem Ci, ze spowodowała, ze jakoś inaczej spojrzałam na kwestię macierzyństwa ( dziewczyny wiedzą ze raz na jakiś czas dopadają mnie wątpliwości czy się do tego w ogóle nadaję... i czy dam radę i takie tam).
Natalala4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 22:01   #3389
spioszka
Raczkowanie

Cytat:
Kochana mam dokładnie tak samo jak ty dokładnie od tygodnia a owulka była chyba 2kw bo wtedy było multum sluzu

mogru mój pępek dziś wygląda jak dawniej,przypomniało mi się że o operacji najgorszy był dla mnie ból ramion,dosłownie masakra
hej monia i jak do tych boli podchodzisz,w sensie myslisz,ze to dobry znak? Martwi mnie tylko to,ze piersi mnie nie bola moze tylko sutki,ale tylko jak dotkne...

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
Stary 2011-04-13, 22:38   #3390
kaskaderka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tusia_90 Pokaż wiadomość
hej Kobitki właśnie wróciłam od mojego gina. Zrobił mi badanie + dowcipne usg. Wszystko ze mną ok i nie ma przeciwwskazań do ciąży zabronił uprawiać sexu do 12dc i dopiero potem "z pełną mocą" brać się do roboty jeśli za 3 miesiące nie bede w ciąży mam sie zgłosić z nasieniem mojego Tż na badania
jak powiedziałam Tż, że ma przymusowy celibat to sie tak zbulwersował, że ho ho
super, że możecie się spokojnie starać.Celibat szybko zleci a jacy stęsknieni będziecie po tylu dniach, normalnie się będzie działo Życzę powodzonka w TE dni

Cytat:
A ja się czuję normalnie... jak zawsze. Zero objawów. A okres mam dostać ok 23 kwietnia. Jeszcze 10 dni. Nie chce się nakręcać, bo potem nagle będę mieć 1000 objawów i się spóźni...

Roboty mam tyle że szkoda gadać... Mam tak dosyć mojej pracy.[COLOR="Silver"]
No mi się udało nic nie wkręcić w tym cyklu ale jak się zaczął spóźniać to miałam jazde,że skoro to nie fasolka to co się dzieje Zazdroszcze wpadek
Z tą praca to mówię ci dziewczyno,nie wytrzymasz tego.Szukaj sobie powoli czegoś innego,bo nie ma szans- jak sobie teraz pozwoliłaś wejść na głowę,to już tego nie zatrzymasz i tak się zbuntujesz któregoś dnia tylko z gorszym skutkiem-Lepiej mieć coś w zanadrzu i szukać nowej pracy, póki masz siły na to,bo za chwilę nie będziesz wiedzieć jak się nazywasz ze zmęczenia a na dodatek dorobisz się braku pewności siebie i braku perspektyw na lepsze.Wiem,że wygodniej jest nic nie zmieniać i z pracą kiepsko ale uwierz mi i tak odejdziesz, bo zwolniona na razie nie zostaniesz-jesteś jeszcze dorodną cytrynką do wyciśnięcia- ale jak już cię wycisną-wyrzucą i jeszcze będzie na ciebie,ze się obijałaś Przepraszam, że tak ostro zabrzmiał mój post ale nienawidzę ludzi takich jak twoja kierowniczka, która żeruje na uległości innych bezwzględnie wykorzystując czyjąś chęć nie stwarzania problemów i po to by samemu nic nie robić i jechać na cudzych plecach Oczywiście zawsze możesz szczerze porozmawiać z szefostwem,bo może oni nic nie wiedzą o zaistniałej sytuacji?Nie czekaj nic nie robiąc,bo tylko ty na tym stracisz.Trzymam kciuki i napisz jak coś się zmieni u ciebie

Byłam dzisiaj na rozmowie kwalifikacyjnej i przeżyłam szok,bo mnie tak przemaglowano jak na wakat ochroniarza premiera 1.5 godz. rozmowy+ test 0k.15 pytań-matko czy to jest teraz norma

kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości