|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Małgosia cóz to za praca tak cię wykańcza????
Okropnie się czuje,brzuch boli,cycki bolą-masakra.....czuję że @ się zbliża
|
|
|
|
#3362 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Dzień dobry dziewczyny. Ja wstałam dopiero 2 h temu. Byłam tak padnieta po poniedziałkowej nocce i we wtorek miałam od razu poranną zmianę że wczoraj poszłam spać już o 22 i spałam jak zabita. Mam nadzieję że nie przeszkadza Wam że narazie zostanę u Was na forum mimo że już mam te 2 kreseczki. Jest tutaj dużo osób które lubię i za które trzymam kciuki a na mamusie listopodowo-grudniowe później sie przeniosę, narazie regularnie tam je czytam.
Obliczyłam sobie już termin porodu na 21 grudzień, zobaczymy co powie lekarz, ale to dopiero za 3 tyg jak bedę w Polsce. Póki co muszę poczytać forum o ciąży w Irlandii i dowiedzieć się co i jak i sie wybrać na badania, szczególnie sprawdzić tą toksoplazmozę bo koty sąsiadów mi wskakują do mieszkania jak tylko okno uchylę. Goldika tak się przejęłam tą toksoplazmozą że w nocy mi się śniło że jem parówkę (bardzo je lubię) i nagle jak ugryzłam to patrze a ta parówka w środku surowa, niedogotowana. A i jeszcze proszę mnie przenieść na listę oczekujących na maleństwo . @ nie przyszła i 2 testy pozytywne i w końcu zaczynam wierzyć w to że faktycznie orzeszek sobie tam rośnie.
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
Norniczka już Cię przenoszę
ooo już przeniosłam ![]() Ja im więcej czytam o toksoplazmozie tym więcej zbieram w sobie sił i nadziei. Widzę, że bardzo dużo dzieci rodzi się zdrowych trochę mi lżej na duchu ale badania i tak dziś zrobię. Szkoda, że aż 14dni czeka się na wyniki Norniczka masz rację przebadaj się na to świństwo bo w razie co antybiotyk i dzidzia zdrowa powinna być. Trzymam kciuki za wszyskie staraczki które testują w ten weekend
|
|
|
|
#3364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3365 |
|
Wtajemniczenie
|
spioszka radze jeszcze poczekać
A tak w ogóle to coś czuję że posypią się fasolki a u dwóch dziewczyn to mam przeczucie że na pewno ![]() Trzymam za wszystkie kciuki
|
|
|
|
#3366 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak sobie czytalam twoj post i wychodzi na to ,ze tylko jeden dzien rozni nas od ostatniej@ Ja mialam 17/03 Chcialabym zapytac, po ilu dniach wyszedl ci pozytywny test? Podejrzewam,ze Twoje cykle sa krotsze od moich. U mnie to zazwyczaj 31 dni i juz nie moge sie doczekac weekendu,zeby testowania zaczac czas , ale tak mnie korci,zeby jutro moze potestowac...
|
|
|
|
|
#3367 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie dopiero 22 dc, także testowanie dopiero za jakieś 8-10 dni. Ale powiem wam szybko ten czas leci, dopiero co czekałam na @ a tutaj już 22 dzień |
||
|
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
Magolina a kogo masz na myśli???
![]() TheFall oby jak najmniej dziewczyn się rozczarowało spioszka ja ostatni @ miałam 18.03 cykle mam co 28-30dni mi test w poniedziałek wyszedł negatywny...Dzis jest 27dc.. Edytowane przez MONIKA1850 Czas edycji: 2011-04-13 o 14:54 |
|
|
|
#3369 |
|
Rozeznanie
|
spioszka ja zwykle cykle miałam 28 dni, ale od pół roku tak 26-27 dni. Owulację miałam 15 dnia cyklu a pierwszy test zrobiłam 25 dc - pozytywny, drugi tego samego dnia ale innej firmy - negatywny i trzeci test w poniedziałek 27 dc - pozytywny. Odradzam Ci robić tak wcześnie test bo ja się nerwów najadłam przez ten drugi test i już sama nie wiedziałam czy się udało czy nie. Lepiej zaczekać. A jak już będziesz miała testować to kup najlepiej elektroniczny test, jest czulszy. Sprawdź sobie moje posty z soboty pare stron wstecz, pisałam jak się nazywa
![]() Trzymam kciuki za wszystkie staraczki i dziękuję za zmianę na liście
|
#3370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mamy księgowośc zewnętrzną, ale w firmie jestem sama, robię wsysztko, od wypłat, przelewów, wpisywanie faktur, wystawiana faktur, wprowadzanie wyciągów, windykacji, kontaktu z klientami, itd itp. Było ok, ale zmieniła się nam Dyrektor finansowa i zaczyna zwalać robotę po porzednim dyrektorze na mnie.... Ja się nie wyrabiam. Czasem siedzę po 10 godzin, odbieram po 20 -30 telefonów od niej codziennie (siedzi piętro wyżej). Stoi z zegarkiem w ręku jak jestem służbowo w banku i wylicza ile mnie nie było, jak zeszałm na dół, to czekała przy moim biurku kiedy wrócę... (całe 5 min mnie nie było). Jak jem, to każe coś mi zrobić teraz natychmiast... Jak kończę pracę o 15 (pracuję od 7-15 lub 10-18) to do 17-stej odbieram telefony, w weekendy wysyła mi sms.... Jak autoryzuje przelewy (ona) to musze być kolo niej, bo tak... Jak mam na 10, to czeka na mnie i od 9,55 dzwoni i pisze... W czasie pisania tego posta dzwoniła 2 razy i wysłala mi jedną wiadomośc, a to zaledwie 5 min. To jest robota na conajmniej 2 osoby. To by było tyle...
|
|
|
|
|
#3371 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cykle 30-32 dni i @ 16.04 (bardzo późno, także mam podwójne obliczenia od 16.04 i od 17.04 )Sobotę i niedzielę mam zakreśloną w każdym kalendarzu
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia o rany to masakra z ta twoja pracą
ja też jestem księgową we własnej firmie oj wiem,od 2007r w tym siedzę i wiem że troche trzeba się pomęczyć.Współczuję Ci tego nadzoru ciągłego!!!Ja nie wiem jak bym to wytrzymała także pełen szacun z mojej strony |
|
|
|
#3373 |
|
Wtajemniczenie
|
No włąsnie ja nie wytrzymuję. U mnie zusy i listy płaco robi firma księowa, podatki też, a poza tym ja. To nawet nie chodzi o trudnośc ale o ilośc i ciągłą kontrolę.
I nie napisałam że mam kasę na głowie, delegacji mnóstwo, raporty kasowe itd. jak się przyjełam to była mniej niż połowa tego co jest teraz. w ciągu ostatnich 4 dni przybyło mi ok 300 faktur do zapłacenia i wpisania i sprawdzenia a nie mam na nie czasu i czekają. Od poniedziałku dostałam 46 maili od klientów, 7 zadań w wewnętrznym systemie... i robię mnóstwo rzeczy za moją szefową.... Powiem Wam niewyróbka totalna. Często jak mam na 10 to siedze od 8 rano, kiedyś nawet przyszłam na 5 rano żeby się wyrobic i siedziałam 13 godzin.... |
|
|
|
#3374 |
|
Raczkowanie
|
No to faktycznie sporo nas testuje w weekend
oj ale się posypia fasolki ![]() niby miałam testować jutro ale poczekam, sama jestem w szoku że mam tak silna wolę, ale to chyba przez to, że fajnie mieć jeszcze kilka dni nadziei w ostatnim cyklu starań o fasolke dziś 33dc i kolejny raz napisze, że nadal nic. Dzisiaj tylko dziwne klucie jakby nie w jajnikach tylko jeszcze niżej, chyba zawsze tak mam przed @ chociaż na 100% tego pewna nie jestem. Magolina, Goldika, Norniczka fajnie że jesteście nadal z nami i wszystkie nas wspieracie z całego serca życzę zdrówka Wam i Maleństwom
|
#3375 |
|
Wtajemniczenie
|
Olcia - trzymam kciuki, tym bardziej że pamiętam że ty ostatni cykl się starasz, a jak nie wyjdzie to robisz przerwe...
|
|
|
|
#3376 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oj trudno wyrazić słowami jak bardzo bym chciała, żeby się udało tylko dlaczego wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią, że w najbliższym czasie nie spełni się moje NAJWIĘKSZE marzenie i nie zostanę mamusią?
|
|
#3377 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
. U mnie dzisiaj coś kiepsko z nastrojem i jeszcze wczoraj z TŻ się pospinałam, więc mamy ciche dni . Cytat:
Norniczka nie uciekaj od nas. Rozsyłaj nam fluidy.
|
|
#3378 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja robilam elektroniczny,ktory pokazuje tylko 2 najlepsze dni w cyklu, tak wiec; 1/04 mialam tzw.usmieszek I sie teraz zastanawiam czy te 14 dni po owulacji,po ktorych przychodzi@ liczy sie od dnia owulacji czy po? I tak samo z @ -czy liczy sie razem z pierwszym dniem@ czy do pierwszego dnia @ Nie wiem czy cos z tego rozumiesz
|
|
|
|
|
#3379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja bym liczyła od owu do ostatniego dnia cyklu (czyli 1 dzień przezd @) hmm tak mi się wydaje. A jakiej firmy masz ten elektroniczny to chetnie bym nabyła coś takiego, bo zrujnuje się na tych testach paskowych, mój podniesiony poziom Lh trwa tyle dni że sikam i sikam a tu cały czas dwie kreski zwariować można
|
|
#3380 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ten jest akurat na 20 dni (dobry jezeli ma sie nieregularne cykle i ciezko obliczyc owulacje) ale sa tez na 7 dni http://www.boots.com/en/Clearblue-Di...Tests_1046967/ |
|
|
|
|
#3381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeżeli chodzi o @ to skoro pierwszy dzień nowego cyklu liczy się od pierwszego dnia pojawienia się @ to koniec fazy lutealnej przyjmuje się dzień przed pojawieniem się @. Mam nadzieję że nie pomyliłam
|
|
|
|
|
#3382 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)
|
|
#3383 |
|
Raczkowanie
|
Hej staraczki! Wiem,ze powiecie,ze pewnie sobie wkrecam i wyszukuje objawy,ale od tygodnia po owulacji pobolewaja mnie jajniki.Od wczoraj to juz masakra jest,ciagle czuje,ze mi sie tam jakby cos "napina" Zazwyczaj bola mnie jajniki 1-2 przed okresem,ale do @ co najmniej 3-4 dni.
Czy wiecie cos moze na ten temat, albo macie jakies doswiadczenia z tym zwiazane? Bede bardzo wdzieczna Wogole to jestem mile zaskoczona tym,ze wszyscy sa na tym forum tak pomocni i nie obojetni na rozsterki innych... A i dodam,ze co do @ to jestem pewna kiedy powinna nastapic,bo robilam sobie testy ow. i dokladnie wiem kiedy byla owulka Edytowane przez spioszka Czas edycji: 2011-04-13 o 18:57 |
|
|
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana mam dokładnie tak samo jak ty mogru mój pępek dziś wygląda jak dawniej,przypomniało mi się że o operacji najgorszy był dla mnie ból ramion,dosłownie masakra
|
|
|
|
|
#3385 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że nie odbierzesz źle tego, co napisałam. Nie chciałam na Ciebie naskoczyć czy coś, tylko po prostu nie mieści mi się w głowie, że można tak ludzi traktować. Życzę powodzenia! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój Tż też ma firmę i jakoś tam mogę zrozumieć, że małe przedsiębiorstwa nie są w stanie zaoferować wysokich pensji, ale ludzi powinno się traktować z szacunkiem i jeśli dostają więcej obowiązków to to musi się przekładać na zarobki. Moja była szefowa uważała, że płaci mi za równe 8 godzin dziennie, a to, że jem czy idę na siku to jest jej dobra wola jedynie Potrafiła na odchodnym jeszcze się czepiać, że rano herbatę piłam zawsze w pracy a i tak mi płaciła. Ręce opadają. |
|
|
|
|
#3387 |
|
Rozeznanie
|
TheFall to nie była praca tylko obóz pracy. Dobrze, że stamtąd odeszłaś. Na pewno pracowałaś u prywaciarza tak zwanego?
|
#3388 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
i powiem Ci, ze spowodowała, ze jakoś inaczej spojrzałam na kwestię macierzyństwa ( dziewczyny wiedzą ze raz na jakiś czas dopadają mnie wątpliwości czy się do tego w ogóle nadaję... i czy dam radę i takie tam).
|
||
|
|
|
#3389 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3390 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super, że możecie się spokojnie starać.Celibat szybko zleci a jacy stęsknieni będziecie po tylu dniach, normalnie się będzie działo Życzę powodzonka w TE dni Cytat:
Zazdroszcze wpadek ![]() Z tą praca to mówię ci dziewczyno,nie wytrzymasz tego.Szukaj sobie powoli czegoś innego,bo nie ma szans- jak sobie teraz pozwoliłaś wejść na głowę,to już tego nie zatrzymasz i tak się zbuntujesz któregoś dnia tylko z gorszym skutkiem-Lepiej mieć coś w zanadrzu i szukać nowej pracy, póki masz siły na to,bo za chwilę nie będziesz wiedzieć jak się nazywasz ze zmęczenia a na dodatek dorobisz się braku pewności siebie i braku perspektyw na lepsze.Wiem,że wygodniej jest nic nie zmieniać i z pracą kiepsko ale uwierz mi i tak odejdziesz, bo zwolniona na razie nie zostaniesz-jesteś jeszcze dorodną cytrynką do wyciśnięcia- ale jak już cię wycisną-wyrzucą i jeszcze będzie na ciebie,ze się obijałaś Przepraszam, że tak ostro zabrzmiał mój post ale nienawidzę ludzi takich jak twoja kierowniczka, która żeruje na uległości innych bezwzględnie wykorzystując czyjąś chęć nie stwarzania problemów i po to by samemu nic nie robić i jechać na cudzych plecach Oczywiście zawsze możesz szczerze porozmawiać z szefostwem,bo może oni nic nie wiedzą o zaistniałej sytuacji?Nie czekaj nic nie robiąc,bo tylko ty na tym stracisz.Trzymam kciuki i napisz jak coś się zmieni u ciebie Byłam dzisiaj na rozmowie kwalifikacyjnej i przeżyłam szok,bo mnie tak przemaglowano jak na wakat ochroniarza premiera 1.5 godz. rozmowy+ test 0k.15 pytań-matko czy to jest teraz norma
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

. @ nie przyszła i 2 testy pozytywne i w końcu zaczynam wierzyć w to że faktycznie orzeszek sobie tam rośnie.
Norniczka masz rację przebadaj się na to świństwo bo w razie co antybiotyk i dzidzia zdrowa powinna być.

życzę wszystkim aby były pozytywne

)

oj wiem,od 2007r w tym siedzę i wiem że troche trzeba się pomęczyć.Współczuję Ci tego nadzoru ciągłego!!!Ja nie wiem jak bym to wytrzymała także pełen szacun z mojej strony

super, że możecie się spokojnie starać.Celibat szybko zleci a jacy stęsknieni będziecie po tylu dniach, normalnie się będzie działo
Oczywiście zawsze możesz szczerze porozmawiać z szefostwem,bo może oni nic nie wiedzą o zaistniałej sytuacji?Nie czekaj nic nie robiąc,bo tylko ty na tym stracisz.Trzymam kciuki i napisz jak coś się zmieni u ciebie