|
|
#3511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Krakowianki po dziesięciokroć ;)
Pogoda wrecz idealna do spania lub nauki
![]() Cytat:
Dalabys rade wtedy? Niestety reszte dnia zmuszona jestem spedzic w czytelni, ktora wpedza mnie w depresje |
|
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Zmiana planów na dziś, koleżanka z pracy jest chora i jadę ją zastąpić. Będę jutro od 11 mniej więcej do niedzieli w Kraku
![]() Hula - kiedy można do Kazimierza po CP podjechać?
|
#3513 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdzie kupic tanio jedwab do wlosow? Kiedys nakupilam sobie duzy zapas na promocji w R. ale widze, ze juz sie konczy
|
|
|
|
#3514 |
|
Zadomowienie
|
Witam w ten obrzydliwy dzień z mojego kochanego labu.
Mam kompa na uczelni i wreszcie nie będę musiała Was nadrabiać wieczorami. To może nawet uda mi się pisać coś więcej... Zobaczymy na co mi reakcja pozwoli. |
|
|
|
#3515 |
|
Konto usunięte
|
ale dzisiaj brzydko, pogoda idealna do spania bo do nauki nie bardzo
|
|
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
Emilka, bardzo mi pasuje
|
#3517 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3518 |
|
Konto usunięte
|
to niedobrze droga Mistrzyni
echsz, mam dosyć tego dziadostwa |
|
|
|
#3519 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej, coś ostatnio wypadłam z rytmu wizażowego
ale czas już wrócić chociaż ostatnio coraz mniej mam ochotę spędzać czas przed kompem choć ta pogoda na wiele nie nastraja. dzisiaj znowu wskoczyłam w kozaki bo wczoraj zmarzłam jak cholera ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- żeby się wgryźć to nadrabiam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() chcę kupić ten co Ecrulo polecała z Ziaji, ale chyba jeszcze nie będą dostępne ![]() przeczytałam jednym tchem "przeminęło z wiatrem" i jestem zauroczona Cytat:
Możesz zapytać czy jeszcze przed pogrzebem nie potrzebuje pomocy w przygotowaniach albo możesz przyjść do niego wcześniej, zostać dłużej po pogrzebie, zaprosić go kiedyś na obiad/spacer itp. Doris i granatowa- cześć ![]() czuję się zaszczycona- mam nawet 2 ![]() Cytat:
od kiedy zaczynasz? i w jakiej firmie?martwię się o mojego brata mówiłam Wam chyba że stracił pracę... i niby wysyła CV, chodzi na rozmowy, ale wszystko to, to jakaś lipa albo mała kasa, umowa o dzieło/zlecenie, jako przedstawiciel handlowy- swój samochód, paliwo, tel. itd. masakra...i wkurza mnie jeszcze że mam urodziny chrześnicy i wymyślili jej rodzice żeby kupić jej taki dziecięcy namiot bo podobno strasznie jej się to podoba, ale jak widzę cenę 96zł to mnie trafia bo gdybym dla siebie miała kupować namiot pod którym miałabym spać to pewnie nie wydałabym tyle kasy, a tu dla dziecka do zabawy....wrrrr
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|||||
|
|
|
#3520 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maska dla ecrulo i Huli - dostaniecie tyle ile się zmieści do pojemniczków jakie znajdę w domu. filtry dla Melki, ecrulo, blair, gg - uprzedzam że pierwszeństwo ma Ineso bo mam u niej dług Jak podzielę te filtry na tyle osób to się okaże że wcale ich tak dużo nie mam, a chcę też coś sobie zostawić.Cytat:
Nie maluję się na codzień zbyt mocno bo i nie mam na to rano czasu, ale ponieważ mam baaardzo jasną oprawę oczu - coś jak u naturalnych rudzielców, to kredka i tusz to u mnie mus. Ostatnio stwierdziłam że bez makijażu wyglądam jakoś tak... staro ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co studiowałaś/studiujesz?Ja jestem chętna na lumpki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
? Nazwiska, ile biorą - my się nigdy nie leczyłyśmy u dentysty prywatnie, ja większość rzeczy załatwiałam w szkole, tzn moje 3 plomby które mam, tylko płytkę nazębną ściągam w szpitalu na Wrocławskiej na NFZ raz w roku, a moja siostra chodziła dotąd do osiedlowej przychodni na NFZ, ale i tak płaci żeby nie mieć czarnych plomb ![]() Czy za wizytę się płaci osobno, a za wszystkie inne rzeczy np wypełnienie dodatkowo, czy po prostu przychodzę i płacę tylko za to co mam robione? Na forum znalazłam tylko jednego polecanego stomatologa, ale u niego plomba od 150 w górę co mi się wydało bajońską sumą, reszta to ortodonci.Cytat:
Asia właśnie zasnęła w trakcie czytania jej bajki, już dawno nie usnęła przed 12, w trakcie czytania bajki nigdy ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Kto ma moją 2 część Millenium, gg Ty?
Jestem grze*na. Edytowane przez lalaith Czas edycji: 2011-04-14 o 11:05 |
||||||||
|
|
|
#3521 | |
|
Pani Buka
|
Cytat:
w ogóle ostatnio znowu wysyp artykułów, jak to fatalnie i trudno jest ludziom przed 30-stką (zwłaszcza tym ze studiów nie-technicznych i bez kilkuletniego doświadczenia) znaleźć normalną pracę... i takie teksty jak "M. ma 28 lat, ma licencjat z informatyki w zarządzaniu i magistra z marketingu, do tego podyplomowe z czegoś tam. od roku wysyła 60CV tygodniowo i nadal jest bezrobotny..." wiecie jakie oferty ostatnio widuję na gumtree? pracę, nawet i dorywczą, za 3-4zł/h max.... ![]() Blair, bo nie rozumiem w końcu ![]() (gdzieś miałam Twój nr, ale niezapisany i nie wiem jak go odkopię...)
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2011-04-14 o 11:10 |
|
|
|
|
#3522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo z tą pracą w Krakowie niestety nie jest kolorowo, przynajmniej z mojej perspektywy. Ja szukałam przez jakiś czas biura rachunkowego, które przyjęłoby mnie na bezpłatną ok. 8 tygodniową praktykę i telefon milczał, a co dopiero mówić o etacie A szukałaś w necie tych namiotów? Na allegro widziałam za 39,90 namiot ogrodowy (a w zasadzie dwa, połączone przejściem w jeden) |
|
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Ten namiot to chyba do zabawy na podwórku, bo nie wyobrażam sobie żeby kupować dziecku namiot do domu.....
|
#3524 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tym bardziej, że on nie ma roszczeniowego charakteru a raczej taki nieśmiały ![]() Cytat:
No i owszem studia bajeczne, super ludzie, super ciekawe przedmioty, super wyjazdy, ale perspektywa pracy odwrotna. Recepcja w hotelu za 1300 netto lub etat w biurze podróży czy jakimś centrum rekreacyjnym za mniej więcej podobne pieniądze . Dlatego w między czasie postawiłam na większy konkret i zaczęłam finanse i rachunkowość na UEKu, ale i tak na razie nie jest różowo ze znalezieniem czegoś Jeśli zaś chodzi o lumpki to jestem elastyczna, bo mój plan zajęć nie jest jakoś szczególnie absorbujący w tym semestrze Edytowane przez granatowo Czas edycji: 2011-04-14 o 11:19 |
||
|
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie to chyba najbardziej by mi pasował tydzień po świętach np środa A przewodnikiem byś nie chciała być? Wiem że w niektórych miejscach robią bezpłatne kursy dla przewodników np w kopalni w Wieliczce czy w Bochni, ważne tylko żeby mieć certyfikat z jakiegoś języka ?Ew popracować jakiś czas za 1300zł a potem próbować rozkręcić coś swojego?
Jestem grze*na. Edytowane przez lalaith Czas edycji: 2011-04-14 o 11:26 |
|
|
|
|
#3526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej Słoneczka
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kupiłam buty w deichmanie, takie na szerszym obcasie, ażeby wygodnie się chodziło, kurcze jak mierzyłam były dobre, w domu troszkę kłapią, nawaliłam waty na przód i jest dobrze
|
||
|
|
|
#3527 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3528 |
|
Nie depcze krokusów
|
myszka2020 - ciekawy obcas
![]() gg22 - z pracą jest teraz fatalnie, strasznie mało ofert... Lepiej jednak mieć taką za małą kasę niż żadną ![]() Zabawki dla dzieci są strasznie drogie. Uwaga, użalam się ![]() Zewsząd dostaję złe wiadomości. Jak tylko odświeżę jakąś znajomość, to do kilku dni coś się tej osobie dzieje. Wiem, że to tylko zbiegi okoliczności, ale czuję, że świat mnie nie chce. W ciągu ostatnich paru dni 4 osoby, do których odezwałam się po raz pierwszy od pewnego czasu, dotknęła bardzo przykra sytuacja w dzień po kontakcie ze mną ![]() W dodatku dostałam okres znowu za wcześnie i jutro będę się tłukła 4 godziny w pociągu
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2011-04-14 o 11:30 |
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3531 |
|
Pani Buka
|
Malla, czasem każdy może się poużalać
![]() to pewnie zbieg okoliczności, ale też pewnie czułabym się co najmniej dziwnie... ja się mogę poużalać, że jak idę na jakieś zajęcia i patrzę na ludzi ze swoich studiów i próbuję z nimi rozmawiać, to coraz bardziej czuję że jestem jakaś społecznie upośledzona ![]() a na szczęście aż do 16 nie muszę nigdzie wychodzić...
|
#3532 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
Malla - czasem się tak zdarza, że nie wszystko się układa, ale przyjdzie wiosna i będzie pięknie
![]() A co do obcasiku, to właśnie chciałam taki szerszy, żeby nogi odpoczęły od wysokich szpilek i żeby był taki na codzień
|
|
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę sprawdzić na Rajskiej, czy nie mają po angielsku lub niemiecku, to wzięłabym sobie do domu na święta.Moja siostra ostatnio się zwolniła z pracy, bo przez kilka lat baba ją bardzo wykorzystywała, a płaciła tyle, że szkoda nawet pisać. Nie chciała jednak zrezygnować, bo o pracę w naszych okolicach bardzo trudno, ale chyba już psychicznie nie wytrzymywała. I to jest najśmieszniejsze, że w naszym mieście jest oddział międzynarodowej firmy, która ma tylko 4 oddziały w Polsce, a moja siostra robi właśnie inżyniera dokładnie z tego zakresu, ale i tak wolą przyjąć do pracy swoich; nawet nie istnieje możliwość stażu/praktyk czy cokolwiek podobnego. |
|
|
|
#3535 |
|
Pani Buka
|
mam wrażenie, że wszystkim udało się znaleźć jakieś takie bliższe osoby, jak jest jakaś przerwa między zajęciami to wszyscy siedzą w grupkach czy chociaż parach, rozmawiają z ożywieniem, śmieją się, potem spotykają po zajęciach. a mnie jest trudno wyjść poza ogólne, grzecznościowe rozmowy o niczym albo o studiach
nie wiem, może przegapiłam jakiś moment na początku, może trafiłam do nieodpowiedniej grupy na ćwiczenia, może jestem po prostu nudna i beznadziejna...tłumaczyłam to sobie tym, że może skoro przegapiłam to zawieranie znajomości na początku, to moja wina, ale jak widzę, że dziewczyna która była na urlopie dziekańskim (czyli zna wszystkich rok krócej), towarzysko odnajduje się o wiele lepiej niż ja, to jednak nie wiem....
|
#3536 |
|
Nie depcze krokusów
|
kasiencja - nie zauważyłam, żebyś była nudna i beznadziejna
|
|
#3537 |
|
Konto usunięte
|
spać mi się chce, nawet kawa nie pomaga
|
|
|
|
#3538 |
|
Nie depcze krokusów
|
na sen zwykle najlepiej pomaga sen...
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia - kup sobie wkładki do butów, takie najzwyklejsze nawet - sprawiają że buty delikatnie mniejsze/węższe się robią i lepiej się trzyma w nich stopa
Sprawdzone i odnośnie butów - mi możesz na słowo wierzyć ![]() Kasiencja - miałam podjechać do tesco dziś i podrzuciłabym Ci po drodze ale się do pracy musze jednak wybrać bo jedna dziewczyna chora. I będę w Krakowie dopiero jutro, więc możemy się umówić na jutro/sobotę ![]() A teraz wracam do make upu bo cholera jasna nie wyrobię się do pracy
|
#3540 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. ja też ostatnio moja siostra miała 10min do tramwaju, weszła do 1szego lepszego lumpka bo jej było zimno i wyszła z wiosennym płaszczem ja nie wiem jak ona to robi3. tak ja mam. i 1cześć też. Cytat:
strasznie mnie to zniechęciło i podkopało moją wiarę. ciężko jest dostać kasę, a formalności jest masę. Liczy się przede wszystkim innowacyjny pomysł, a nie oszukujmy się ile tych innowacyjnych pomysłów może być? poza tym kasa już się kończy i będzie jeszcze ciężej dostać2. teraz to już chyba i tym technicznym jest ciężko coś znaleźć... 3, i dopóki będziemy mieli zielony kraj cudów (tfu) to ludzie będą zmuszeni pracować za takie stawki a pracodawcy będą takie oferowali i koło będzie się zamykać a jak wczoraj usłyszałam tekst jakiegoś pajaca z komisji europejskiej że nałożenie podatku na olej napędowy to dobry pomysł i, eee jak to on powiedział? "będzie to dobre dla ludzi, a użytkownicy będą zadowoleni, bo wpływa to pozytywnie na środowisko naturalne" to uszom własnym nie wierzyłam!!!!! Cytat:
namiot ma być dla dziecka taki do zabawy. szukałam na all, ale nie chcę takiego "badziewnego" tylko coś porządniejszego, a taki lepszy który znalazłam jest za 96zł o taki:http://allegro.pl/magiczny-namiot-sk...548033230.html Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Malla jak dziewczyny już napisały i sama dobrze to wiesz to wynik głupiego zbiegu okoliczności, a poza tym skoro długo się nie odzywałaś nie wiedziałaś do tej pory co dzieje się u tych osób i to, co teraz się wydarzyło może być wynikiem wielu sytuacji/ dni przed Twoim kontaktem. w każdym razie nie myśl sobie, że jest nad Tobą jakieś fatum ![]() kiedy jedziesz do tego Londynu? to ten wyjazd z bratem tak? myślałam że to w wakacje
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.

Dalabys rade wtedy? Niestety reszte dnia zmuszona jestem spedzic w czytelni, ktora wpedza mnie w depresje 

Myślę że do tygodnia dojdzie, przy takiej kwocie zamówienia mamy rejestrowaną przesyłkę w cenie zwykłej przesyłki 

?
w obszernej ilości