Krakowianki po dziesięciokroć ;) - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-14, 09:13   #3511
e milka
Wtajemniczenie

GG do e milka
Dot.: Krakowianki po dziesięciokroć ;)

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Piękna pogoda, mi pasuje.
Pogoda wrecz idealna do spania lub nauki

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Emilka, o której jutro idziesz do Huli? Mam Twoje rajstopy, więc może spotkałybyśmy się na kawce u Huli w pracy?
Chcialam isc raczej jakos wczesniej, tzn kolo 10-10.30 Dalabys rade wtedy? Niestety reszte dnia zmuszona jestem spedzic w czytelni, ktora wpedza mnie w depresje

e milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 09:13   #3512
blair witch
Zakorzenienie

Zmiana planów na dziś, koleżanka z pracy jest chora i jadę ją zastąpić. Będę jutro od 11 mniej więcej do niedzieli w Kraku

Hula - kiedy można do Kazimierza po CP podjechać?
Stary 2011-04-14, 09:19   #3513
e milka
Wtajemniczenie

GG do e milka

Gdzie kupic tanio jedwab do wlosow? Kiedys nakupilam sobie duzy zapas na promocji w R. ale widze, ze juz sie konczy

e milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 09:28   #3514
kamakrk
Zadomowienie

Witam w ten obrzydliwy dzień z mojego kochanego labu.

Mam kompa na uczelni i wreszcie nie będę musiała Was nadrabiać wieczorami. To może nawet uda mi się pisać coś więcej... Zobaczymy na co mi reakcja pozwoli.

[perfectaA]349201[/perfectaA]
kamakrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 09:31   #3515
2016070953
Konto usunięte

ale dzisiaj brzydko, pogoda idealna do spania bo do nauki nie bardzo
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 09:42   #3516
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Emilka, bardzo mi pasuje

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 09:44   #3517
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez e milka Pokaż wiadomość
Gdzie kupic tanio jedwab do wlosow? Kiedys nakupilam sobie duzy zapas na promocji w R. ale widze, ze juz sie konczy
Często jest na promocji w superpharm

A mnie wczoraj złapała grypa żołądkowa, myślałam, że umrę.. na szczeście dziś jest już lepiej
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 09:52   #3518
2016070953
Konto usunięte

to niedobrze droga Mistrzyni
echsz, mam dosyć tego dziadostwa
Stary 2011-04-14, 10:56   #3519
gg22
Zakorzenienie

hej, coś ostatnio wypadłam z rytmu wizażowego
ale czas już wrócić chociaż ostatnio coraz mniej mam ochotę spędzać czas przed kompem choć ta pogoda na wiele nie nastraja. dzisiaj znowu wskoczyłam w kozaki bo wczoraj zmarzłam jak cholera

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

żeby się wgryźć to nadrabiam

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Paczka z Elfa już do nas wyszła Myślę że do tygodnia dojdzie, przy takiej kwocie zamówienia mamy rejestrowaną przesyłkę w cenie zwykłej przesyłki
nawet nie sądziłam że uda się to tak szybko mam nadzieję że odbiorę przed świętami to zrobię siostrze i przyjaciółce prezent

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Ja nie raz jak siedzę na kocim forum to mam ochotę walić głową w ścianę. A to kota ktos wyrzucił, ktoś potrącił i zostawił, ktoś zgwałcił, ktoś zamknął i głodził, inny rzucał kamieniami.. Ehh
jak to zgwałcił kota!

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość

Do Ineso i innych filtrujących się. Mam mnóstwo próbek filtra Iwostinu SPF 50 którymi z chęcią się podzielę gdyż są ważne do maja i nie zdążę ich sama zużyć.
Mam też Antka SPF 30, nie chciałabyś ?
ja bym chciała, ja właśnie skończył mi się mój filtr
chcę kupić ten co Ecrulo polecała z Ziaji, ale chyba jeszcze nie będą dostępne

przeczytałam jednym tchem "przeminęło z wiatrem" i jestem zauroczona

Cytat:
Zmarła mama mojego kolegi. Mieszka sam w Krakowie. Co mogę dla niego zrobić?
a ja myślę, że powinnaś próbować go wspierać obecnością, telefonem/smsem. Może nie teraz, może nie za kilka dni ale być może za jakiś czas będzie potrzebował pomocy. Nie sądzę, że będzie chciał wylewać żale i mówić o swoich uczuciach, ale raczej skłaniałabym się do potrzeby czyjejś obecności i świadomości, że ktoś jest i się martwi i w razie czego można się do niego zwrócić.
Możesz zapytać czy jeszcze przed pogrzebem nie potrzebuje pomocy w przygotowaniach albo możesz przyjść do niego wcześniej, zostać dłużej po pogrzebie, zaprosić go kiedyś na obiad/spacer itp.

Doris i granatowa- cześć

Cytat:
Nie daję swojego numeru byle komu
czuję się zaszczycona- mam nawet 2

Cytat:
Napisane przez kamakrk Pokaż wiadomość
A ja się muszę pochwalić. Dostałam pracę... Tzn. staż jako przedstawiciel farmaceutyczny.
gratuluję od kiedy zaczynasz? i w jakiej firmie?

martwię się o mojego brata mówiłam Wam chyba że stracił pracę... i niby wysyła CV, chodzi na rozmowy, ale wszystko to, to jakaś lipa albo mała kasa, umowa o dzieło/zlecenie, jako przedstawiciel handlowy- swój samochód, paliwo, tel. itd. masakra...

i wkurza mnie jeszcze że mam urodziny chrześnicy i wymyślili jej rodzice żeby kupić jej taki dziecięcy namiot bo podobno strasznie jej się to podoba, ale jak widzę cenę 96zł to mnie trafia bo gdybym dla siebie miała kupować namiot pod którym miałabym spać to pewnie nie wydałabym tyle kasy, a tu dla dziecka do zabawy....wrrrr
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:05   #3520
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem chętna na filtry w obszernej ilości

Co do cieni to też mam genetyczne, i czy spie 5 czy 12h to taka sama panda pod oczami Jak na razie ten elfowski korektor z rozjasniaczem daje radę u mnie lepiej niż te które dotąd miałam
Ok, czyli zapisałam:

maska dla ecrulo i Huli - dostaniecie tyle ile się zmieści do pojemniczków jakie znajdę w domu.

filtry dla Melki, ecrulo, blair, gg - uprzedzam że pierwszeństwo ma Ineso bo mam u niej dług Jak podzielę te filtry na tyle osób to się okaże że wcale ich tak dużo nie mam, a chcę też coś sobie zostawić.

Cytat:
Napisane przez HulaGirl Pokaż wiadomość
mojej mamie lekarz kiedyś powieział że te cienie pod oczami to taka jej uroda

ja też mam okropne, patrząć na dziadka i mamę do których jestem podobna to będe miała masakryczne cienie i worki pod oczami za kilkanaście lat

jak wczoraj wypadłam z domu bez makijażu bo zaspałam i pozniej przeglądałam się przez godzinę u fryzjera w lustrze to stwierdziłam, że nnigdy więcej nie mogę zaspać
Ja jak wyjdę z domu bez makijażu to potem słucham od każdego: "jakoś inaczej dziś wyglądasz...", "źle spałaś?", "coś się stało?"
Nie maluję się na codzień zbyt mocno bo i nie mam na to rano czasu, ale ponieważ mam baaardzo jasną oprawę oczu - coś jak u naturalnych rudzielców, to kredka i tusz to u mnie mus.
Ostatnio stwierdziłam że bez makijażu wyglądam jakoś tak... staro

Cytat:
Napisane przez dorisxD Pokaż wiadomość
ooo znalazłam to forum ;p
i chciałam tak skromnie powiedziec: Dzien dobry
mam nadzieje ze zostane przyjeta :P
Witaj

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Ja worków pod oczami mieć nie mam i nie będę, bo nie mam w tym miejscu tkanki tłuszczowej. I moje cienie są bardzo duże, bo po prostu mi czaszka tam prześwituje
Ja worków też nie mam, tylko cienie. A po imprezach i nie przespanych nocach mam oczy jak u królika, takie szparki, bo mi puchną.

Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
Dziewczyny, podczytuję Was od jakiegoś czasu, ale zawsze brakowało mi odwagi by napisać pierwszego posta. Jednak widząc, że dołącza do Was Doris, to pomyślałam, że hurtem jakoś pójdzie

Coś o mnie... Mieszkam w Krakowie szósty rok. Skończyłam już studia mgr (ale obrona przede mną ) i teraz dokańczam drugi kierunek (IV rok), więc siłą rzeczy zostanę w tym mieście jeszcze jakiś czas Poza tym przypominam sobie pokryty kurzem angielski, żeby niedługo zacząć szukać pracy w którejś z korporacji i zastanawiam się czy wciąganie się w Wasz wątek pozwoli mi dalej się dokształcać

Obecnie jestem też na etapie odkrywania perełek w krakowskich lumpkach, więc gdyby któraś kiedyś chciała się wybrać na poszukiwania to ja bardzo chętnie potowarzyszę
Witaj A co studiowałaś/studiujesz?
Ja jestem chętna na lumpki

Cytat:
Napisane przez kamakrk Pokaż wiadomość

A ja się muszę pochwalić. Dostałam pracę... Tzn. staż jako przedstawiciel farmaceutyczny. Właśnie mam zamiar zabrać się za przeglądanie materiałów szkoleniowych... Ciekawa jestem jak będzie mi szło. Podobno ludzie lubią mówić do mnie i ze mną rozmawiać ale ciekawe czy to wystarczy żeby osiągać te "pułapy sprzedażowe".

Cytat:

A dentysta może być w Skawinie? Tylko prywatna, uprzedzam... Ale robi b. dobrze, cała moja rodzina się u niej leczy.
Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
w Wieliczce - 601768229
Dziewczyny a możecie mi jakieś szczegóły na pw napisać żeby nie zaśmiecać wątku? Nazwiska, ile biorą - my się nigdy nie leczyłyśmy u dentysty prywatnie, ja większość rzeczy załatwiałam w szkole, tzn moje 3 plomby które mam, tylko płytkę nazębną ściągam w szpitalu na Wrocławskiej na NFZ raz w roku, a moja siostra chodziła dotąd do osiedlowej przychodni na NFZ, ale i tak płaci żeby nie mieć czarnych plomb
Czy za wizytę się płaci osobno, a za wszystkie inne rzeczy np wypełnienie dodatkowo, czy po prostu przychodzę i płacę tylko za to co mam robione?
Na forum znalazłam tylko jednego polecanego stomatologa, ale u niego plomba od 150 w górę co mi się wydało bajońską sumą, reszta to ortodonci.

Cytat:
Napisane przez rejected_darling Pokaż wiadomość

Ja mam worki, nie są ciemne więc ich nie kituję, ale zauważyłam, że jak nałożę trochę więcej mejkapu, to się tylko robią wyraźniejsze :P Też genetyka ^^
Bo worków się nie maluje całych tylko na granicy worka z resztą twarzy Inaczej je tylko podkreślisz.

Cytat:
Pogoda wrecz idealna do spania lub nauki

Asia właśnie zasnęła w trakcie czytania jej bajki, już dawno nie usnęła przed 12, w trakcie czytania bajki nigdy

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Kto ma moją 2 część Millenium, gg Ty?

Edytowane przez lalaith
Czas edycji: 2011-04-14 o 11:05
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:06   #3521
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
martwię się o mojego brata mówiłam Wam chyba że stracił pracę... i niby wysyła CV, chodzi na rozmowy, ale wszystko to, to jakaś lipa albo mała kasa, umowa o dzieło/zlecenie, jako przedstawiciel handlowy- swój samochód, paliwo, tel. itd. masakra...
coś o tym wiem -.- mój TŻ jest w trakcie starania się o dotację z UE albo z urzędu, mają z kumplem fajny pomysł, bardzo bym chciała żeby to wyszło bo widzę w tym jedyną szansę na stabilną przyszłość i niezłą kasę
w ogóle ostatnio znowu wysyp artykułów, jak to fatalnie i trudno jest ludziom przed 30-stką (zwłaszcza tym ze studiów nie-technicznych i bez kilkuletniego doświadczenia) znaleźć normalną pracę...

i takie teksty jak "M. ma 28 lat, ma licencjat z informatyki w zarządzaniu i magistra z marketingu, do tego podyplomowe z czegoś tam. od roku wysyła 60CV tygodniowo i nadal jest bezrobotny..."

wiecie jakie oferty ostatnio widuję na gumtree? pracę, nawet i dorywczą, za 3-4zł/h max....

Blair, bo nie rozumiem w końcu
(gdzieś miałam Twój nr, ale niezapisany i nie wiem jak go odkopię...)

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2011-04-14 o 11:10
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:07   #3522
granatowo
Zadomowienie

Cytat:

i wkurza mnie jeszcze że mam urodziny chrześnicy i wymyślili jej rodzice żeby kupić jej taki dziecięcy namiot bo podobno strasznie jej się to podoba, ale jak widzę cenę 96zł to mnie trafia bo gdybym dla siebie miała kupować namiot pod którym miałabym spać to pewnie nie wydałabym tyle kasy, a tu dla dziecka do zabawy....wrrrr

Bo z tą pracą w Krakowie niestety nie jest kolorowo, przynajmniej z mojej perspektywy. Ja szukałam przez jakiś czas biura rachunkowego, które przyjęłoby mnie na bezpłatną ok. 8 tygodniową praktykę i telefon milczał, a co dopiero mówić o etacie

A szukałaś w necie tych namiotów? Na allegro widziałam za 39,90 namiot ogrodowy (a w zasadzie dwa, połączone przejściem w jeden)
granatowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:14   #3523
lalaith
Zakorzenienie

Ten namiot to chyba do zabawy na podwórku, bo nie wyobrażam sobie żeby kupować dziecku namiot do domu.....
Stary 2011-04-14, 11:16   #3524
granatowo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
coś o tym wiem -.- mój TŻ jest w trakcie starania się o dotację z UE albo z urzędu, mają z kumplem fajny pomysł, bardzo bym chciała żeby to wyszło bo widzę w tym jedyną szansę na stabilną przyszłość i niezłą kasę
w ogóle ostatnio znowu wysyp artykułów, jak to fatalnie i trudno jest ludziom przed 30-stką (zwłaszcza tym ze studiów nie-technicznych i bez kilkuletniego doświadczenia) znaleźć normalną pracę...

wiecie jakie oferty ostatnio widuję na gumtree? pracę, nawet i dorywczą, za 3-4zł/h max....
Mój TŻ jest po elektronice i telekomunikacji na AGH i zarabia 2600 brutto Ma rok doświadczenia, więc liczy, że teraz zaczną Mu podwyższać stawkę, ale byłabym ostrożna w tych marzeniach Tym bardziej, że on nie ma roszczeniowego charakteru a raczej taki nieśmiały

Cytat:
Napisane przez lalaith
Witaj A co studiowałaś/studiujesz?
Ja jestem chętna na lumpki
Moim pierwszym kierunkiem była turystyka na AWFie. Wybór trafiony jak kulą w płot Ale uwierzyłam w słowa "studiuj to co lubisz robić" No i owszem studia bajeczne, super ludzie, super ciekawe przedmioty, super wyjazdy, ale perspektywa pracy odwrotna. Recepcja w hotelu za 1300 netto lub etat w biurze podróży czy jakimś centrum rekreacyjnym za mniej więcej podobne pieniądze . Dlatego w między czasie postawiłam na większy konkret i zaczęłam finanse i rachunkowość na UEKu, ale i tak na razie nie jest różowo ze znalezieniem czegoś A magisterka do napisania leży odłogiem!

Jeśli zaś chodzi o lumpki to jestem elastyczna, bo mój plan zajęć nie jest jakoś szczególnie absorbujący w tym semestrze

Edytowane przez granatowo
Czas edycji: 2011-04-14 o 11:19
Stary 2011-04-14, 11:21   #3525
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli zaś chodzi o lumpki to jestem elastyczna, bo mój plan zajęć nie jest jakoś szczególnie absorbujący w tym semestrze
Ok, myślę że poczekamy aż się pogoda poprawi. I mój plan zajęć jest niestety bardzo absorbujący, bom już po studiach i człowiek pracy Generalnie to chyba najbardziej by mi pasował tydzień po świętach np środa

A przewodnikiem byś nie chciała być? Wiem że w niektórych miejscach robią bezpłatne kursy dla przewodników np w kopalni w Wieliczce czy w Bochni, ważne tylko żeby mieć certyfikat z jakiegoś języka I na bank tam więcej płacą. Albo pilota wycieczek dorobić, tylko że to już są większe koszta, ale skoro turystyka Cię kręci to może nie warto porzucać marzeń dla pracy w korporacji?
Ew popracować jakiś czas za 1300zł a potem próbować rozkręcić coś swojego?

Edytowane przez lalaith
Czas edycji: 2011-04-14 o 11:26
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:23   #3526
myszka2020
Zakorzenienie

Hej Słoneczka

Cytat:
Z joanny jest większy i też chyba niedrogo wychodzi, miałam go kiedyś I widuję w mniejszych drogeriach go

Cytat:
hej, coś ostatnio wypadłam z rytmu wizażowego
ale czas już wrócić chociaż ostatnio coraz mniej mam ochotę spędzać czas przed kompem choć ta pogoda na wiele nie nastraja. dzisiaj znowu wskoczyłam w kozaki bo wczoraj zmarzłam jak cholera

Ja też wypadam z rytmu, ta pogoda mnie zabija, mam ochotę tylko spać, dziś mam zajęcia, jestem kompletnie niegotowa, a trzeba jechać

Kupiłam buty w deichmanie, takie na szerszym obcasie, ażeby wygodnie się chodziło, kurcze jak mierzyłam były dobre, w domu troszkę kłapią, nawaliłam waty na przód i jest dobrze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00794.jpg (35,8 KB, 20 załadowań)
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:26   #3527
granatowo
Zadomowienie

Cytat:
Ok, myślę że poczekamy aż się pogoda poprawi. I mój plan zajęć jest niestety bardzo absorbujący, bom już po studiach i człowiek pracy Generalnie to chyba najbardziej by mi pasował tydzień po świętach np środa
Ok no to umówimy się dokładniej bliżej świąt
Stary 2011-04-14, 11:27   #3528
Malla
Nie depcze krokusów

myszka2020 - ciekawy obcas

gg22 - z pracą jest teraz fatalnie, strasznie mało ofert... Lepiej jednak mieć taką za małą kasę niż żadną

Zabawki dla dzieci są strasznie drogie.

Uwaga, użalam się

Zewsząd dostaję złe wiadomości. Jak tylko odświeżę jakąś znajomość, to do kilku dni coś się tej osobie dzieje. Wiem, że to tylko zbiegi okoliczności, ale czuję, że świat mnie nie chce.
W ciągu ostatnich paru dni 4 osoby, do których odezwałam się po raz pierwszy od pewnego czasu, dotknęła bardzo przykra sytuacja w dzień po kontakcie ze mną

W dodatku dostałam okres znowu za wcześnie i jutro będę się tłukła 4 godziny w pociągu Tyle się cieszę z tego przesunięcia cyklu, że mi nie wypadnie na wyjazd do Londynu.

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2011-04-14 o 11:30
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:27   #3529
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Kupiłam buty w deichmanie, takie na szerszym obcasie, ażeby wygodnie się chodziło, kurcze jak mierzyłam były dobre, w domu troszkę kłapią, nawaliłam waty na przód i jest dobrze
A nie lepiej iść wymienić na mniejsze ?
Stary 2011-04-14, 11:31   #3530
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
A nie lepiej iść wymienić na mniejsze ?
Kochana, ja noszę 36 numer, 35 nie mieli
W ogóle przez tą małą stopę mam problem z butami, wszędzie 37-38 wzwyż, a 36 mało albo takie, które mi się nie podobają
Stary 2011-04-14, 11:31   #3531
kasiencja
Pani Buka

Malla, czasem każdy może się poużalać
to pewnie zbieg okoliczności, ale też pewnie czułabym się co najmniej dziwnie...

ja się mogę poużalać, że jak idę na jakieś zajęcia i patrzę na ludzi ze swoich studiów i próbuję z nimi rozmawiać, to coraz bardziej czuję że jestem jakaś społecznie upośledzona

a na szczęście aż do 16 nie muszę nigdzie wychodzić...

Stary 2011-04-14, 11:33   #3532
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
ja się mogę poużalać, że jak idę na jakieś zajęcia i patrzę na ludzi ze swoich studiów i próbuję z nimi rozmawiać, to coraz bardziej czuję że jestem jakaś społecznie upośledzona
Czemu?
Stary 2011-04-14, 11:41   #3533
myszka2020
Zakorzenienie

Malla - czasem się tak zdarza, że nie wszystko się układa, ale przyjdzie wiosna i będzie pięknie Tylko sobie przypadkiem nie wmawiaj, że to przez Ciebie tym znajomym coś złego się przydarzyło, bo jeszcze w to uwierzysz,a tak nie jest

A co do obcasiku, to właśnie chciałam taki szerszy, żeby nogi odpoczęły od wysokich szpilek i żeby był taki na codzień
Stary 2011-04-14, 11:43   #3534

Cytat:
przeczytałam jednym tchem "przeminęło z wiatrem" i jestem zauroczona
Ja muszę sprawdzić na Rajskiej, czy nie mają po angielsku lub niemiecku, to wzięłabym sobie do domu na święta.

Cytat:
Moja siostra ostatnio się zwolniła z pracy, bo przez kilka lat baba ją bardzo wykorzystywała, a płaciła tyle, że szkoda nawet pisać. Nie chciała jednak zrezygnować, bo o pracę w naszych okolicach bardzo trudno, ale chyba już psychicznie nie wytrzymywała. I to jest najśmieszniejsze, że w naszym mieście jest oddział międzynarodowej firmy, która ma tylko 4 oddziały w Polsce, a moja siostra robi właśnie inżyniera dokładnie z tego zakresu, ale i tak wolą przyjąć do pracy swoich; nawet nie istnieje możliwość stażu/praktyk czy cokolwiek podobnego.
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:44   #3535
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Czemu?
mam wrażenie, że wszystkim udało się znaleźć jakieś takie bliższe osoby, jak jest jakaś przerwa między zajęciami to wszyscy siedzą w grupkach czy chociaż parach, rozmawiają z ożywieniem, śmieją się, potem spotykają po zajęciach. a mnie jest trudno wyjść poza ogólne, grzecznościowe rozmowy o niczym albo o studiach nie wiem, może przegapiłam jakiś moment na początku, może trafiłam do nieodpowiedniej grupy na ćwiczenia, może jestem po prostu nudna i beznadziejna...
tłumaczyłam to sobie tym, że może skoro przegapiłam to zawieranie znajomości na początku, to moja wina, ale jak widzę, że dziewczyna która była na urlopie dziekańskim (czyli zna wszystkich rok krócej), towarzysko odnajduje się o wiele lepiej niż ja, to jednak nie wiem....

Stary 2011-04-14, 11:55   #3536
Malla
Nie depcze krokusów

kasiencja - nie zauważyłam, żebyś była nudna i beznadziejna U mnie na roku trzeba było się wbijać w towarzystwo i rozpychać łokciami. W dodatku same baby, więc tu słodkości, a za plecami nóż. Z 250 osób tylko z 4 utrzymuję kontakt raz na parę miesięcy.
Stary 2011-04-14, 12:00   #3537
2016070953
Konto usunięte

spać mi się chce, nawet kawa nie pomaga
Stary 2011-04-14, 12:07   #3538
Malla
Nie depcze krokusów

na sen zwykle najlepiej pomaga sen...
Stary 2011-04-14, 12:07   #3539
blair witch
Zakorzenienie

Mysia - kup sobie wkładki do butów, takie najzwyklejsze nawet - sprawiają że buty delikatnie mniejsze/węższe się robią i lepiej się trzyma w nich stopa Sprawdzone i odnośnie butów - mi możesz na słowo wierzyć

Kasiencja - miałam podjechać do tesco dziś i podrzuciłabym Ci po drodze ale się do pracy musze jednak wybrać bo jedna dziewczyna chora. I będę w Krakowie dopiero jutro, więc możemy się umówić na jutro/sobotę

A teraz wracam do make upu bo cholera jasna nie wyrobię się do pracy
Stary 2011-04-14, 12:16   #3540
gg22
Zakorzenienie

Cytat:

1. filtry dla Melki, ecrulo, blair, gg - uprzedzam że pierwszeństwo ma Ineso bo mam u niej dług Jak podzielę te filtry na tyle osób to się okaże że wcale ich tak dużo nie mam, a chcę też coś sobie zostawić.

2. Ja jestem chętna na lumpki

3. Kto ma moją 2 część Millenium, gg Ty?
1. jak starczy to będzie fajnie
2. ja też ostatnio moja siostra miała 10min do tramwaju, weszła do 1szego lepszego lumpka bo jej było zimno i wyszła z wiosennym płaszczem ja nie wiem jak ona to robi
3. tak ja mam. i 1cześć też.

Cytat:
1.coś o tym wiem -.- mój TŻ jest w trakcie starania się o dotację z UE albo z urzędu, mają z kumplem fajny pomysł, bardzo bym chciała żeby to wyszło bo widzę w tym jedyną szansę na stabilną przyszłość i niezłą kasę
2. w ogóle ostatnio znowu wysyp artykułów, jak to fatalnie i trudno jest ludziom przed 30-stką (zwłaszcza tym ze studiów nie-technicznych i bez kilkuletniego doświadczenia) znaleźć normalną pracę...

i takie teksty jak "M. ma 28 lat, ma licencjat z informatyki w zarządzaniu i magistra z marketingu, do tego podyplomowe z czegoś tam. od roku wysyła 60CV tygodniowo i nadal jest bezrobotny..."

3. wiecie jakie oferty ostatnio widuję na gumtree? pracę, nawet i dorywczą, za 3-4zł/h max....
1. no to 3mam za niego kciuki. ja starałam się 2lata temu o dotacje z UE, miałam pomysł, zrobiony projekt, przeszłam przez 2etapy i lipa strasznie mnie to zniechęciło i podkopało moją wiarę. ciężko jest dostać kasę, a formalności jest masę. Liczy się przede wszystkim innowacyjny pomysł, a nie oszukujmy się ile tych innowacyjnych pomysłów może być? poza tym kasa już się kończy i będzie jeszcze ciężej dostać

2. teraz to już chyba i tym technicznym jest ciężko coś znaleźć...

3, i dopóki będziemy mieli zielony kraj cudów (tfu) to ludzie będą zmuszeni pracować za takie stawki a pracodawcy będą takie oferowali i koło będzie się zamykać

a jak wczoraj usłyszałam tekst jakiegoś pajaca z komisji europejskiej że nałożenie podatku na olej napędowy to dobry pomysł i, eee jak to on powiedział? "będzie to dobre dla ludzi, a użytkownicy będą zadowoleni, bo wpływa to pozytywnie na środowisko naturalne" to uszom własnym nie wierzyłam!!!!!

Cytat:
Bo z tą pracą w Krakowie niestety nie jest kolorowo, przynajmniej z mojej perspektywy. Ja szukałam przez jakiś czas biura rachunkowego, które przyjęłoby mnie na bezpłatną ok. 8 tygodniową praktykę i telefon milczał, a co dopiero mówić o etacie

A szukałaś w necie tych namiotów? Na allegro widziałam za 39,90 namiot ogrodowy (a w zasadzie dwa, połączone przejściem w jeden)
a to w Warszawie, nie w Krakowie, ale wszędzie jest podobnie...

namiot ma być dla dziecka taki do zabawy. szukałam na all, ale nie chcę takiego "badziewnego" tylko coś porządniejszego, a taki lepszy który znalazłam jest za 96zł o taki:
http://allegro.pl/magiczny-namiot-sk...548033230.html

Cytat:
Ten namiot to chyba do zabawy na podwórku, bo nie wyobrażam sobie żeby kupować dziecku namiot do domu.....
on może być do zabawy i w domu i na dworze

Cytat:
Albo pilota wycieczek dorobić, tylko że to już są większe koszta, ale skoro turystyka Cię kręci to może nie warto porzucać marzeń dla pracy w korporacji?
Ew popracować jakiś czas za 1300zł a potem próbować rozkręcić coś swojego?
ja zrobiłam kurs pilota wycieczek zagranicznych i to było najgorzej wydane 1000zł w moim życiu.... biura mają swoich sprawdzonych pilotów, ciężko się jest przebić bez znajomości i doświadczenia, a odpowiedzialność prawna jest tak duża że przynajmniej mnie strach obleciał żeby w to wchodzić.

Cytat:
Uwaga, użalam się

Zewsząd dostaję złe wiadomości. Jak tylko odświeżę jakąś znajomość, to do kilku dni coś się tej osobie dzieje. Wiem, że to tylko zbiegi okoliczności, ale czuję, że świat mnie nie chce.
W ciągu ostatnich paru dni 4 osoby, do których odezwałam się po raz pierwszy od pewnego czasu, dotknęła bardzo przykra sytuacja w dzień po kontakcie ze mną

W dodatku dostałam okres znowu za wcześnie i jutro będę się tłukła 4 godziny w pociągu Tyle się cieszę z tego przesunięcia cyklu, że mi nie wypadnie na wyjazd do Londynu.
jak każdy się użala to Ty też możesz
Malla jak dziewczyny już napisały i sama dobrze to wiesz to wynik głupiego zbiegu okoliczności, a poza tym skoro długo się nie odzywałaś nie wiedziałaś do tej pory co dzieje się u tych osób i to, co teraz się wydarzyło może być wynikiem wielu sytuacji/ dni przed Twoim kontaktem.
w każdym razie nie myśl sobie, że jest nad Tobą jakieś fatum

kiedy jedziesz do tego Londynu? to ten wyjazd z bratem tak? myślałam że to w wakacje
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości