|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
hej mamuśki
już mi się plany dnia zmieniły, bo dzwoniłam do przychodni żeby wziąc numerek na szczepienie a babka mi mówi że na dziś już nie ma a było to o godz 7.10![]() Podobno można rezerwować numerki wczesniej i wszystko już zarezerwowane więc wzięłam nam jutro.. Dawno mnie nie było w przychodni NFZ i już zapomniałam jak to jest ![]() Poza tym strasznie się martwię bo rano przy aplikowaniu luteiny wydało mi się że mi się szyjka rozwarła zawsze ją sobie próbuję wymacać i dziś normalnie wyczułam taki kształt grzybka zamiast dzyndzelka..... wiecie o co chodzi..Już się nie mogę doczekać wizyty, dobrze że to dziś jeszcze tylko wytrzymać muszę do 18.......
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
trzymam kciuki żeby maluszek jak najdłużej posiedział w brzuszku![]() za wszystkie wizyty !!!a ja dziś też bez humoru , rano byłam na zakupach i zmarzłam jak nie wiem co nie mam już kurtki na taką pogodę w której się zapinam więc pomykam w polarze , niech już się zrobi ciepło !!!!no i chyba coś nas z mężusiem rozkłada więc dziś dzień w łóżeczku z lapkiem i książką chociaż tyle przyjemności szkoda tylko że sama...
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-04-14 o 09:46 |
|
|
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#424 | |||||
|
Rozeznanie
|
Wow
!!! pieknie sie obkupilas ja wlasnie wczoraj przegladalam co ma ten r_p77 i zrobilam liste teraz przegladam nastepnych przez reszte dziewczyn polecanych ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ojej trzymam mocno kciuki za Ele_84 i za jej maluszka zeby posiedzial w brzuszku jak najdluzej ![]() Mnie moja niunka od 6 rano juz nie pozwolila spac taki pokaz tancow w brzuchu sobie urzadzila ale tez bol plecow tak samo dal mi sie we znaki, teraz juz przeszlo ale nie wiedzialam juz jak mam lezec zeby nie bolalo
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-04-14 o 09:59 |
|||||
|
|
|
#425 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie
Ela_84 trzymam kciuki za Ciebie i maluszka żebyście wytrwali jak najdłużej Trzymam też kciuki za wszystkie wizyty
|
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
Brunetka gratuluję aukcji !!! ale jaja niezłe bo ja tą aukcję znalazłam ale stwierdziłam że pewnie wylicytują duuuużo wyższą kwotę i odpuściłam( wstyd się przyznać ale nie do końca się umiem bawić w to całe all-to domena mężusia). Zdecydowałam się kupić u innego na kup teraz ale nie ma tego złego , fajnie że to Tobie się udało a nie komuś "obcemu" !!!! a my dziś zaczynamy kolejny tydzień z om wychodzi że 30tc ale wg ostatniej wizyty i rozmiarów Szymka to 31tc hehe ważne że już coraz bliżej |
|
|
|
#427 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
![]() Ja już dzisiaj z rana byłam u krwiopijców, bo jutro wizyta u gina i trzeba było badanka zrobić. Normalnie z 30 osób było przede mną i nikt mnie nie wpuścił Eh...Na 18 jadę z psiakiem do fryzjera
|
#428 |
|
Wtajemniczenie
|
ojejuuuu
już kolejna czesc wątku ale wy macie tempo Kochane zmykam dziś na urlop wiec życzę wszystkim pogodnych radosnych Świąt Trzymajcie kciuki za lot bo bardzo sie boje ![]() Buziaki
|
#429 |
|
Zadomowienie
|
Hej...dziewczyny......
jakoś spac dzis nie mogłam.......... dzien do d**y i samopoczucie do d**y....... wczoraj poklocilam sie z R wkurza mnie to ze wraca z pracy ja chce z nim pogadac itp a on albo zmeczony albo nie ma czasu albo mowi no mow szybko oco chodzi ( aja wcale nie chce szybko i na odczepke) ignorant egoista i nieodpowiedzialny gbur dzis przyszedl wozek wiec zadzownilam i powiedzialam mu ze nie ma mzamiaru tego ruszac jak wroci to ma sie tym zajac i posprzatac bo mi pokoj zagraca..niech sobie nie mysli
|
|
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Pogoda paskudna Jadę do mamuśki mojej i na paznokcie ![]() Cytat:
![]() A brzuszek już Ci dorównuje ![]() Ania ![]() Kciuki kciuki kciuki za Ele i jej maleństwo! Youyou mam nadzieje, że wszystko będzie wporządku! ![]() Dziubek kuruj się, dużi zdrówka 30 tc
|
|
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Za pindoche się nie obraziłam Milo mnie połechtała Oliweczka pewnie, że bierz Ja też miałam brać bo nikt się nie pucował ;p
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#433 |
|
Rozeznanie
|
Ogladajcie ddtv
---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Mowia o porodach . |
|
|
|
#434 | ||
|
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj na wagarach...tylko
.youyou ania za wizyty.Cytat:
.Cytat:
. Ja lecę za tydzień w sobotę, ale spokojnie, wszystko będzie dobrzeU mnie od kilka dni napięta atmosfera w domu, nie możemy z TŻtem dojść do porozumienia w kwestii powrotu do Polski, mam dość... |
||
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki!
Ale pogoda beznadziejna, zimno, szaro buro i nijako. Trzymam kciuki za wizyty ! I proszę niesmiało o za moją wizytę, mam o 17.15 i stresuje się jakoś szczerze mówiąc...Chyba se jakąś kartkę napiszę, bo mam tyle do powiedzenia, a potem w gabinecie zapomnę i będę na siebie złła... ![]() Eli_84 wyrwałości i będzie dobrze napewno! Dziewczyny z Lublina miłego spotkania, ale macie fajnie, szkoda, że ja z tak daleka, bo bym się wprosiła
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśki wpadam powiedzieć, że trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty
![]() mnie rozłożyło, gardło boli, katar i ogólnie jestem rozbita a zaraz muszę jechać do mamy porażka do tego zimno i pada jak będę się lepiej czula to popiszę miłego dnia
|
#437 |
|
Raczkowanie
|
cześć Kochane,
ja już po wczorajszym usg (dzięki wielkie za kciuki- pomogły ), ale padłamwszystko ok, Maja dalej Mają, bzykanie nadal zabronione;(((( bo łożysko nadal przodujące i nisko, szyjka 3cm zamknięta, Ela baardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie i Maleństwo!!!! któraś pytała czy chodzę na basen. na razie nie bo lekarz trochę mnie przestraszył tym łożskiem na ujściu.... nie wiem sama czy nie przesadzam, ale trochę się stresuję aaa któraś pisałą, że nie powinno się spać na plecach. zapytałam o to wczoraj gina, który robił usg. twierdził, że to zabobon. ale gość był dziwny, nie spodobał mi się. powiedział też, że nie powinno to się spać na LEWYM boku bo uciska się zyłę główną czy coś (a wszyscy mówią, że właśnie na lewym) stąd prośba do Was- co mówią Wasi Ginowie? mi się wydawało, ze mój prowadzący móił, żeby spać na lewym, ale teraz to już głupiałam całusy dla wszystkich, idę wysmarować gruby brzuchol i pozmywać po snaidaniu ![]() iwona kciukam za dzisiejsze wizyty, urlop, wagary i wszysrtko
Edytowane przez iwonap79 Czas edycji: 2011-04-14 o 10:52 |
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#439 | |||
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Widzę, że samochody na wiosnę się sypią... Nasza Hanka też zaszwankowała, ale już niedługo ja odbiorę ![]() Dziewczyny, święta tuż tuż, a ja za sprzątanie się jeszcze nie zabrałam... Chyba dopiero w przyszłym tygodniu się wezmę i zacznę od okien, bo teraz to popaduje jeszcze czasami i szkoda racy... Wczoraj nareszcie wybralismy się na rekolekcje i trafił się bardzo akuratny temat... Wychowanie w szerokim tego słowa zanczeniu, ale szczególnie o tym, jak to ważna sprawa, że najważniejsza w życiu rola to rola rodzica i inne. Ksiądz dał czadu, krzyczał, nazywał rzeczy po imieniu (złodzieje, darmozjady), ale bardzo fajnie i życiowo do ludzi przemawiam... Lubię takie rekolekcje ![]() Czytałyście może książkę Weroniki Marczuk "Chcę byc jak agent"? Ja własnie ją skończyłam i jestem pod wrażeniem...negatywnym oczywiście w stosunku do naszego państwa... Strach być aktywnym i przedsiębiorczym człowiekiem, bo zaraz jakaś prowokacja i niszczą człowieka... Jeszcze jedno - chodzę po mieście i szukam karteczek, że kobiety ciężąrne czy z dzieckiem obsługiwane bez kolejki, ale lipa - jeszcze żadnej nie widziałam, to straszne... Jejku, jeśli ktoś nie jest wychowany to nie ma szans, żebym dostała się gdzies bez kolejki Masakra - to troche otwiera mi oczy na innych potrzebujących ludzi...Cytat:
1) Ja wsypałam galaretkę do zimnej wody w szkalnce, mieszałam, nie rozpuszczała się, więc wstawiłam do mikrofali na min. Teraz to bym normalnie wrzątkiem zalała - nie wiem czemu miało służyć namaczanie w zimnej wodzie... 2) Krem na cyce włożyłam pełniuśko do pucharków na lody i do lodówki. Kiedy przyszło do wyjęcia, wstawiłam na chwilę do garnka z gorącą wodą - cyce nie wyłaziły, więc do góry nogami chwilkę - ale dosłownie chwilkę pomoczyłam i zaczęły ładnie wypływać, ale trzeba się pilnować i na rękę łapać ![]() 3) Starczyło masy, nawet zostało ... Ja też dodawałam kakao dla uzyskania opalenizny. Od siebie moge jeszcze dodać, że warto pamiętać o solidnym namoczeniu biszkoptu, bo duży rośnie i cały tort może być za suchy... Mnie właśnie brakowało dżemiku i teraz bym pojechała np. kremem karpatkowym jedną wartstwę, drugą dżemem, a reszta to gotowe kremy bym kupiła... To rozpuszczanie, studzenie i polnowanie galaretek jest dla mnie zbyt męczace... Cytat:
Cytat:
![]() Lecę nadrabiać... |
|||
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
ela_84
żeby wszystko było dobrze i żeby dzidzia jak najdłużej wytrzymała w brzusiu Madzia1k1 a jak z jakością pieluch tetrowych? brałaś te zwykłe czy podwójnie tkane? |
|
|
|
#441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ide dziewczyny na drugie sniadanie ........... |
|
|
|
|
#442 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
zróbcie dużo fotek to potem Was pooglądamy ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
![]() a może byśmy sobie we trzy zrobiły jakieś spotkanko wreszcie na ciasteczku? Ty, ZZSłoneczkoXX i ja bo tak schodzi już od jakiegoś czasu, jesteś wolna na tygodniu? bo Słoneczko to chyba w domku siedzi i nie jest zależna od pracy/szkoły. Mnie by odpowiadał np. wtorek ok. 14 bo wróce akurat z zajęć z Rzeszowa bo z wykładów mogłabym sie urwać wcześniej ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-14 o 11:13 |
||||
|
|
|
#443 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki za elę_84, żeby dziecko nie chciało szybko wychodzić na świat!
![]() Za dzisiejsze wizyty też! Ja mam o 16. i dawno się tak nie bałam (przez te ostatnie twardnienia brzuszka ). Poza tym mąż nie chce ze mną iść
|
|
|
|
#444 |
|
Wtajemniczenie
|
Ela_84 trzymam mocno kciuki za Ciebie i za maleństwo. Niech siedzi w brzuszku jeszcze dłuuugo
![]() Jakoś nie mam dziś weny, w ogóle dzień do d...
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko ja jestem chętna! Nawet myślałam o tym kiedyś
Fajnie byłoby się spotkać i porozmawiać, bo kto nas lepiej zrozumie jak nie my same- ciężarówki ![]() I mi wtorek pasuje, ja na tyg. jestem wolna w zasadzie, gorzej z weekendami.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... ja się dostosuję do Was tylko powiedzcie gdzie i kiedy
|
|
|
|
|
#447 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam w końcu uff...
ślicznie. Ja mam takie nakleiki co w biedrze kiedyś były z żabkami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() udane zakupki. A Twoje flanelki tez śmierdzą tak octem???Cytat:
![]() UFF. Wczoraj spotkałyśmy się z Margaret na SR, bardzo sympatyczna dziewczyna i do tej pory zastanawiam się jak ona mnie poznała ![]() Oczywiście musieliśmy się spóźnić, ale to przez M. bo mi pozwolił na chwle do lumpka wejsc. Pogoda do bani, chyba zaraz pójdę spać. ![]() Coś miałam pisać ale wyleciało mi z głowy
|
||||
|
|
|
#448 |
|
Zadomowienie
|
Zazdroszczę Wam tych spotkań
. Bawcie się dobrze.
|
|
|
|
#449 |
|
Rozeznanie
|
Witam mamuśki
![]() Ela_84 trzymam żeby maleństwo jeszcze wysiedziało ![]() Znów jestem głodna Jeszcze wszystko mnie wkurza... Ehh.
|
#450 |
|
Rozeznanie
|
Ela_84 bardzo mocno trzymam za ciebie kciuki,napewno wszystko bedzie dobrze,wytrwalosci i cierpliwosci życze.
U nas dzis pogoda troche lepsza słonce wychodzi moze w koncu bedzie cieplo,trzymam kciuki za wszystkie wizyty
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

a było to o godz 7.10
zawsze ją sobie próbuję wymacać i dziś normalnie wyczułam taki kształt grzybka zamiast dzyndzelka..... wiecie o co chodzi..

cale szczescie jak leze, to nie cieknie i nie ma zakazenia, maly jest w 26t 5d hbd i wazy ponad kilogram, w tym wieku ma szanse na przezycie, ale nie na zdrowie
trzymam kciuki żeby maluszek jak najdłużej posiedział w brzuszku
szkoda tylko że sama...

!!! pieknie sie obkupilas

Eh...

kuruj się, dużi zdrówka

.