Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-14, 11:34   #451
Vaniliova11
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
cześć Kochane,
ja już po wczorajszym usg (dzięki wielkie za kciuki- pomogły), ale padłam
wszystko ok, Maja dalej Mają, bzykanie nadal zabronione;(((( bo łożysko nadal przodujące i nisko, szyjka 3cm zamknięta,

Ela baardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie i Maleństwo!!!!

któraś pytała czy chodzę na basen. na razie nie bo lekarz trochę mnie przestraszył tym łożskiem na ujściu.... nie wiem sama czy nie przesadzam, ale trochę się stresuję

aaa któraś pisałą, że nie powinno się spać na plecach. zapytałam o to wczoraj gina, który robił usg. twierdził, że to zabobon. ale gość był dziwny, nie spodobał mi się. powiedział też, że nie powinno to się spać na LEWYM boku bo uciska się zyłę główną czy coś (a wszyscy mówią, że właśnie na lewym) stąd prośba do Was- co mówią Wasi Ginowie?
mi się wydawało, ze mój prowadzący móił, żeby spać na lewym, ale teraz to już głupiałam

całusy dla wszystkich, idę wysmarować gruby brzuchol i pozmywać po snaidaniu
iwona

kciukam za dzisiejsze wizyty, urlop, wagary i wszysrtko
Za wczoraj ja też mam łożysko przodujące ale brzeznie może sie jeszcze ułozy prawidlowo mamy czas do 30tc . Moja gin mówi zeby leżeć na lewym boku
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:37   #452
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Witajcie!
Widzę, że samochody na wiosnę się sypią... Nasza Hanka też zaszwankowała, ale już niedługo ja odbiorę
Jak juz tak piszecie o zepsutych samochodach, to pocieszcie sie tym ze zawsze moglo być gorzej. Ja nie ma juz mojej Tiguni, zezłomowana, TZ dachował w niedziele koło Berlina. Oczywiście najwazniejsze ze NIKOMU SIE NIC NIE STAŁO, ale za autkiem tęsknie...

Cytat:
Jeszcze jedno - chodzę po mieście i szukam karteczek, że kobiety ciężąrne czy z dzieckiem obsługiwane bez kolejki, ale lipa - jeszcze żadnej nie widziałam, to straszne...
Ja w marketach zawsze staje w kasie dla niepełnosprawnych i ciężarnych i najbardziej rozwalaja mnie młodzi kolesie-cwaniaczki ktorzy stoja przedemna z sześciopakiem

W aptece spotkałam ostatnio kartke ze obługiwani sa poza kolejnościa inwalidzi i honorowi krwiodowcy.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:42   #453
patik87
Zakorzenienie

hej,wróciłam niedawno z pogrzebu, mam teraz taki nastrój, zmarzłam do tego jak cholera.

Sweet mój tzt tez ma podobne zajawki, całymi dniami go nie ma- chociaż wiem ze pracuje aby nam było jak najlepiej i jak osttanio powiedział aby się dorobić, i wykorzystuję każdą możliwość, każde zlecenie realizuje, ale to tez tak wygąda ze jak wraca to jest zmęczony, a mi tez spać się chce bo często jest już późno, i tak jest..niedosyt mam.Tyko niedziele w całości nam zostają i święta.

Marina ja mam to samo, milion pyta do gina a potem nie pytam o nic bo wszystko zapomnę. Trochę jest prawdy w tej ciążowej sklerozie. Na zakupy tez muszę z karteczką iść.

iwonap79 że wizyta udana, jak szyjak zamknięta to ok, a z bzykaniem poczekasz

zapomniałam co Wam chciałam jeszcze napisać. Do wieczora mnie nie będzie to pewnie spłodzicie trochę. Miłego dnia
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:44   #454
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
niby fajnie ale jak wode wlejesz i wylejesz z wanienki? takie dzwiganie to nie bedzie ci kregoslupa jednak zabijać? no chyba ze masz w lazience miejsce na postawienie takiej komody, to rozumiem... liczysz ze potem na łóżku bedziesz przewijac? to licz ze spadnie kiedys jednak na podloge... łożko to jednak ja bym brala jako awaryjny rpzewijak a nie coidzienny, no i tez sie troche jednak schylasz nawet siedzac na łóżku...
Kochana, te wanienki maja odplywy- takie rurki, ktorymi sobie wode wypuscisz. No i przede wszystkim kolka-mysmy kapali Mloda w pokoju i potem jechalismy tym kombajnem do lazienki zeby wypuscic wode i umyc wanienke. Wszystko lekko chodzilo, kombajn bardzo stabilny, takze naprawde super rzecz. Wanienke uzywalismy do 6tego, a przewijak do 8mego miesiaca, choc daloby sie dluzej. Od prawie roku przewijamy na lozku siedzac i jest OK, plecy nie bola, Mloda nigdy nie spadla, co najwyzej ucieka czasem z gola pupa po lozku (raz obsiurala). No ja bym polecala takie cus szczegolnie dla tych, ktorzy nie beda miec przewijaka na lozeczku.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny chyba jeszcze śpicie? Smutne wieści mam od ela_84 na lubelskim wątku napisała że zaczęły jej się sączyć wody i leży w szpitalu walcząc o każdy dzień aby opóźnić poród..
ojej, to baardzo niepokojaca wiadomosc, przypomina mi to historie dziewczyny sprzed paru stron.. Trzymamy wiec mocno kciuki za Ele - oby dzidzius dotrwal przynajmniej do 32tc!

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
To super z tym leżaczkiem Ci sie trafiło A w takim leżaczku, to od kiedy dziecko moze leżeć?od urodzenia?
Przez pierwszy miesiac napewno nie nalezy klasc dzidzi w takim lezaczku, czytalam, ze najlepiej tak od 6-8 tygodnia. I zgadzam sie z Monia, ze lezaczek to fajniejsza rzecz niz mata edukacyjna. Moja Mloda dostala taka wypasiona i w ogole nie chciala na niej sie bawic...ale to oczywiscie nie jakis trend-najczesciej dzieci sa zainteresowane.

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Ale mnie kręgosłup boli, ale chociaz maly dal wyjątkowo do 8 pospac, raz na miesiac mu sie zdarzają takie dni dobroci zawsze punkt 6.20 się budzi albo 6.40. Jak słyszy ze tz do pracy wyjezdza, taki czujny jest gówniarz.
U mnie dokladnie to samo! boli troche kregoslup, a Mloda pospala wyjatkowo do 8mej (akurat jak zlobek od 9tej) tyle ze to pewnie przez srednio udana noc (wybily sie trojki)

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Ogladajcie ddtv
Mowia o porodach .
No wlasnie ta Reni Jusis to mnie czasem wkurza,a niekiedy tez i madrze gada. Reprezentuje typowa tzw. Warszawke (to nie ma nic wspolnego z dziewczynami z Wawy, zeby nie bylo!). Mam mieszane uczucia jak jej slucham, zreszta juz kiedys dyskutowalysmy o tym.
Co do "scenariusza porodu" ktory zaproponowala to moze to i warto przemyslec-brzmi glupio, ale na szczescie nie chodzilo jej o typowy scenariusz czyli przebieg porodu (ktorego nie da sie przewidziec), tylko o punkty, ktore sa dla nas wazne. Ja np mialam ze soba olejek lawendowy, ktory w aromaterapii lagodzi bol i spokojnie pozwolili mi zastosowac podgrzewacz podczas porodu (czy zlagodzil bol to juz inna sprawa) itp.

Cytat:
...powiedział też, że nie powinno to się spać na LEWYM boku bo uciska się zyłę główną czy coś (a wszyscy mówią, że właśnie na lewym) stąd prośba do Was- co mówią Wasi Ginowie?
mi się wydawało, ze mój prowadzący móił, żeby spać na lewym, ale teraz to już głupiałam
na prawym sie NIE powinno spac, tylko wlasnie na lewym...

LUBLINIANKI - milego spotkania zycze!!!
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:48   #455
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Jak juz tak piszecie o zepsutych samochodach, to pocieszcie sie tym ze zawsze moglo być gorzej. Ja nie ma juz mojej Tiguni, zezłomowana, TZ dachował w niedziele koło Berlina. Oczywiście najwazniejsze ze NIKOMU SIE NIC NIE STAŁO, ale za autkiem tęsknie...

Ja w marketach zawsze staje w kasie dla niepełnosprawnych i ciężarnych i najbardziej rozwalaja mnie młodzi kolesie-cwaniaczki ktorzy stoja przedemna z sześciopakiem

W aptece spotkałam ostatnio kartke ze obługiwani sa poza kolejnościa inwalidzi i honorowi krwiodowcy.
Ojej Carmela dobrze że nikomu nic sie nie stało !
A jeśli chodzi o kasy w marketach to ostatnio mieliśmy miłą sytuacje Przed nami stał facet i już rozłożył zakupy na tasmie a było tego mysmy mieli ze trzy rzeczy w koszyku . I mój Tż zaczął sie głosno zastanawiać gdzie te kasy pierwszeństwa a mnie nie chcialo sie już łazić . No i facet odwrócił sie spojrzał na nasze zakupy i mój brzuch i przepuścił nas ale to chyba wyjątek ....
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:52   #456
wodaqua
Zadomowienie

madzia1k1 fajne zakupki, zmotywowałaś mnie do zrobienia listy...

Ach, spotkanie!!! Życzę dobrej zabawy Dziewczyny! Może jakieś pamiątkowe fotki strzelicie z brzuszkami i nam tu wrzucicie?

83monia ładny brzuszek

Cytat:
hej dziewczyny chyba jeszcze śpicie? Smutne wieści mam od ela_84 na lubelskim wątku napisała że zaczęły jej się sączyć wody i leży w szpitalu walcząc o każdy dzień aby opóźnić poród..
Jejku, trzymajmy kciuki za Dziewczynę i Maleństwo! Każdej z ans może się to zdarzyć! Współczuję!

Cytat:

Dobrze, że mu się nic nie stało, faktycznie nie mamy się czym martwic...
Widzisz, może w większym mieście ludzie bardziej cywilizowani i uważają na niepełnosprawnych i ciężarne... Przypomniałam sobie że widziałam na parkingu Alfy w Białymstoku miejsca parkingowe dla ciężarnych i mam z dziećmi - fajnie, bo blisko wejścia
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:55   #457
LadyInBlack2
Rozeznanie

dzień dobry
ale mam dziś ciężki rozbieg z rana
najpierw o 6.00 złapał mnie potworny skurcz w łydce, do tej pory nie mogę normalnie wyprostować nogi, wyprawiłam męża do pracy i położyłam się jeszcze "na chwilę"- mhmmmm.. ta chwila trwała do 10.00. I tak sobie siedzę jeszcze w szlafroku i chyba jakiegoś doła złapałam, może to ta pogoda, może ta bezczynność.. Ja zawsze byłam taka poorganizowana a odkąd jestem na L4 to ten nadmiar czasu mnie czasem dobija.. Tak, wiem, wiem, że nie powinnam narzekać bo młody przyjdzie na świat i będę tęskniła za wolną chwilą ale u mnie jakoś zawsze sprawdzał się system, że im więcej miałam obowiązków, tym bardziej potrafiłam się zorganizować..
Ech, wiem, marudzę, musiałam sobie tak ponarzekać z rana..

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
vaniliova a jaka komode kupiliscie?my tez rozwazamy kupno..i chyba zdecydujemy sie na zwykla ikeowska
my też decydujemy się na zakupy w Ikea, nie tylko komoda ale i przewijak i łóżeczko i jakaś sofa mała lub fotel- tak do karmienia.

Cytat:

oto co napisała:
ja niestety nie przyjde :/ pekl mi przedwczoraj pecherz plodowy, polaly sie wody - na szczescie nieduzo - leze teraz plackiem w szpitalu na jaczewskiego i walcze o kazdy dzien dla maluszka...cale szczescie jak leze, to nie cieknie i nie ma zakazenia, maly jest w 26t 5d hbd i wazy ponad kilogram, w tym wieku ma szanse na przezycie, ale nie na zdrowie. Dostalam leki na rozprezenie pluc dziecka i biore antybiotyk, jak nie pojawia sie skurcze, to bedziemy maksymalnie opozniac porod, marze o tym, ze do 32 tygodnia chociaz, a jak sie uda, to do 36 nawet nie drgne. To bardzo trudne fizycznie i psychicznie, ale dziecko jest najwazniejsze. Trzymajcie kciuki...

i znowu dzien zaczynam od smutnej wiadomośći, za 2 h ten pogrzeb wujka, ale może otem na spotkaniu się jakoś odstresuje. Brunetka może być czarcia.
coś ostatnio za dużo tych smutnych wieści, nie sądzicie? Przydałaby się jakaś seria dobrych wiadomości.
Za Elę mocno trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Kurcze naprawde Wy i Wasi ginowie tak sie ta waga przejmujecie? Wg mnie jak dziecko zdrowe, ladnie przybiera, to widocznie wszystko jest ok. Moze dziecko ciagnie z Ciebie i dlatego tak nie tyjesz? Na prawde wolalabys moje 8 kg? Ciesz sie, bo bedziesz miec mniej do zrzucania.
a bo wiesz, raz że to pierwsza ciąża i zwyczajnie jestem wyczulona jak coś "odchodzi od normy" a wg tabeli przyrostu masy ciała, tj
1-3 mc 1,5-2 kg
4-6 mc 6-7 kg
7-9 mc 4-5 kg
to ja się kwalifikuję na I trymestr

tak, w sumie też pomyślałam o tym, że mój mały tasiemiec mnie zjada od środka

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Witam się
Ja już dzisiaj z rana byłam u krwiopijców, bo jutro wizyta u gina i trzeba było badanka zrobić. Normalnie z 30 osób było przede mną i nikt mnie nie wpuścił Eh...
Na 18 jadę z psiakiem do fryzjera
a ja ostatnio byłam w szoku jak poszłam na glukozę, było z 10 osób, na drzwiach tabliczka o pierwszeństwie ciężarnych ale ja się zwykle nie pcham bo ludzie czasami najchętniej wyjęliby noże i mnie zadźgali. A pani, która akurat miała wchodzić sama kazała mi iść przed sobą bo jestem uprzywilejowana. Pierwszy raz mi się zdarzyło, że mnie ktoś przepuścił z uwagi na ciążę. W mpk jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby ktoś miejsca ustąpił..

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
ojejuuuu
już kolejna czesc wątku
ale wy macie tempo

Kochane zmykam dziś na urlop
wiec życzę wszystkim pogodnych radosnych Świąt

Trzymajcie kciuki za lot bo bardzo sie boje
Buziaki
udanego wypoczynku!

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Mamuśki wpadam powiedzieć, że trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty

mnie rozłożyło, gardło boli, katar i ogólnie jestem rozbita
a zaraz muszę jechać do mamy
porażka
do tego zimno i pada
jak będę się lepiej czula to popiszę
miłego dnia
zanko, wracaj do zdrowia!

Cytat:
aaa któraś pisałą, że nie powinno się spać na plecach. zapytałam o to wczoraj gina, który robił usg. twierdził, że to zabobon. ale gość był dziwny, nie spodobał mi się. powiedział też, że nie powinno to się spać na LEWYM boku bo uciska się zyłę główną czy coś (a wszyscy mówią, że właśnie na lewym) stąd prośba do Was- co mówią Wasi Ginowie?
to ja już nie wiem
nawet w poradniku wyczytałam, że na plecach nie bardzo bo dziecko uciska na narządy wewnętrzne, zwłaszcza nerki, a lewy bok jest najlepszy bo wtedy jest prawidłowe krążenie itp.

Cytat:

Dziewczyny, święta tuż tuż, a ja za sprzątanie się jeszcze nie zabrałam... Chyba dopiero w przyszłym tygodniu się wezmę i zacznę od okien, bo teraz to popaduje jeszcze czasami i szkoda racy...

[...]

Jeszcze jedno - chodzę po mieście i szukam karteczek, że kobiety ciężąrne czy z dzieckiem obsługiwane bez kolejki, ale lipa - jeszcze żadnej nie widziałam, to straszne... Jejku, jeśli ktoś nie jest wychowany to nie ma szans, żebym dostała się gdzies bez kolejki Masakra - to troche otwiera mi oczy na innych potrzebujących ludzi...
ja zaprzęgam męża do okien w sobotę, niech też ma coś z życia
a w szafkach itp to z nudy już posprzątałam. Zostały tylko zewnętrzne porządki no i balkon ale czekam aż mąż zabierze mi letnie opony z balkonu

co do karteczek- ja znalazłam tylko w przychodni w labolatorium, w tesco jest kasa dla ciężarówek i teraz tylko tam się ustawiam no i wiadomo- naklejki w mpk, na które nikt i tak nie zwraca uwagi- przynajmniej u mnie..

a butlę mam też bez BPA

wczoraj na bazarku kupiłam świeży szpinak
i dziś na obiad zupa-krem szpinakowa z fetą a na drugie tarta ze szpinakiem

a teraz idę się ubrać i posprzątać trochę, poskładać górę prania, wieczorem SR więc wrócę pewnie na wizaż dopiero jutro

nie piszcie za dużo

za wszystkie dzisiejsze wizyty

Edytowane przez LadyInBlack2
Czas edycji: 2011-04-14 o 11:59
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 12:01   #458
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Sweet mój tzt tez ma podobne zajawki, całymi dniami go nie ma- chociaż wiem ze pracuje aby nam było jak najlepiej i jak osttanio powiedział aby się dorobić, i wykorzystuję każdą możliwość, każde zlecenie realizuje, ale to tez tak wygąda ze jak wraca to jest zmęczony, a mi tez spać się chce bo często jest już późno, i tak jest..niedosyt mam.Tyko niedziele w całości nam zostają i święta.
Patik, Sweet u mnie jest dokładnie tak samo...
Tż pracuje od rana do wieczora. Ja nie mam nawet do kogo cały dzień gęby odezwać, a kiedy już wróci i chciałabym z nim porozmawiać to on jest zmęczony etc. Siada do kompa i musi poczytać wiadomości co się na świecie dzieje i pograć w grę w ramach relaksu...

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i za Elę żeby maluszek siedział w brzuszku jak najdłużej

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 12:01   #459
nerola
BAN stały

Dzień dobry
Soałam nawet dobrze ale rano musiałam jechać do gminy-opłacało się-a teraz oczy mi sie zamykają.

Jutro znów wcześniejsza pobódka a ja tak nie lubię rano śniadań

Trzymam kciuki za Elę i maleństwo.Całę szczęscie,ze szyjka trzyma i nie ma skurczy.A wody sie uzupełniają,więc jestem bardzo dobrej myśli

Udanego spotkania Kochane!!!

Która z dziewczyn wynajmuje położna do porodu?
Bo ja chyba jednak muszę bo nie dam rady inaczej i ciekawi mnie fakt podpisania umowy,płatność(czy np. można na 2 raty?).

Iwonko my sie nie bzykamy od niemal poczęcia,także żaden problem
Ważne,że dzieciatka mają się dobrze.A Twoje łożysko jeszcze powędruje na miejsce
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 12:05   #460
zapałeczka
Zadomowienie

Ja dziś mam wizyte z USG wreszcie, więc może w końcu dowiem się jaka płeć?

Poza tym od kilku dni leże totalnie chora
Stary 2011-04-14, 12:11   #461
moniczka2123
Zadomowienie

hej sluchajcie mam pytanie jak wy sie zapatrujecie na ten zabobon ze kobieta w ciazy nie powinna chodzic na pogrzeby i ogladac nieboszczykow no i w sobote pogrzeb babci nie podlega dyskusji ze pojade tylko tak my jedziemy wczesniej bo to byla tescia mama i wyprowadzanie i rozaniec jest w domu i zapewne przy otwarej trumnie i co teraz mam zostac na dworze? chcialabym sie z babxia pozegnac.co myslicie?

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 12:17   #462
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
dziękuję

Brunetka gratuluję aukcji !!! ale jaja niezłe bo ja tą aukcję znalazłam ale stwierdziłam że pewnie wylicytują duuuużo wyższą kwotę i odpuściłam( wstyd się przyznać ale nie do końca się umiem bawić w to całe all-to domena mężusia). Zdecydowałam się kupić u innego na kup teraz ale nie ma tego złego , fajnie że to Tobie się udało a nie komuś "obcemu" !!!!
Dziękuję bardzo Ja też nie wierzyłam, że wygram patrząc na ceny za jakie można kupić. Ustawiłam snajpera na 100 zł bo stwierdziłam, że więcej nie dam I udało się

Wróciłam z badań, meble zamówiłam, zupkę dla męża gotuję, a potem się szykuję na wyjście

Lublinianki od razu mówię nie śmiać się ze mnie bo ja jestem grubasek, a nie tak jak wy chudzinki
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 12:20   #463
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Kochana, te wanienki maja odplywy- takie rurki, ktorymi sobie wode wypuscisz. No i przede wszystkim kolka-mysmy kapali Mloda w pokoju i potem jechalismy tym kombajnem do lazienki zeby wypuscic wode i umyc wanienke. Wszystko lekko chodzilo, kombajn bardzo stabilny, takze naprawde super rzecz. Wanienke uzywalismy do 6tego, a przewijak do 8mego miesiaca, choc daloby sie dluzej. Od prawie roku przewijamy na lozku siedzac i jest OK, plecy nie bola, Mloda nigdy nie spadla, co najwyzej ucieka czasem z gola pupa po lozku (raz obsiurala). No ja bym polecala takie cus szczegolnie dla tych, ktorzy nie beda miec przewijaka na lozeczku.
chyba ze tak, to ma cens. ja w sumie jak juz bylo moje duze dziecko (pewnie 10 mies czy jaos tak) mialam taki zwykly przewijak na ziemii, i ono doszlo tam (dopelzlo) albo bylo zaniesione i nawet jak uciekł to nie osiural nic poza podloga (gumolit)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 12:22   #464
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
ja też trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty

i sama o nie poproszę
Kciuki tradycyjnie zacisnięte

Cytat:

fota z dzis (z prawej) i z poprzedniej ciazy (z lewej) - ponad 26 tc. wyrownalam juz brzucha chyba do poprzedniej ciazy...

u gina usg wyszlo tak sobie bo moje niegrzeczne dziecko (nadal Kinga) wtulalo sie w lozysko i buzi widac nei bylo, albo kopalo głowice ginowi. ale zołądek jest, inne wew też, serce pięknie dwukomorowe i dwuprzedsionkowe (ufff), móżdżek jak trzeba, dwie rece i nogi, oczy sa, nos, uszy, wszystko w normie, chociaz troche mlodsza ciaza wiec pewnie troche ponosze...
Piękny masz brzuszek i już taki duży, a ja nadal czekam aż mój wystrzeli, ale jakoś nie chce no i brawa za wizytę

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny

A ja jutro rano na usg.....tradycyjna prośba

dobranoc brzuchatki

Cytat:

oto co napisała:
ja niestety nie przyjde :/ pekl mi przedwczoraj pecherz plodowy, polaly sie wody - na szczescie nieduzo - leze teraz plackiem w szpitalu na jaczewskiego i walcze o kazdy dzien dla maluszka...cale szczescie jak leze, to nie cieknie i nie ma zakazenia, maly jest w 26t 5d hbd i wazy ponad kilogram, w tym wieku ma szanse na przezycie, ale nie na zdrowie. Dostalam leki na rozprezenie pluc dziecka i biore antybiotyk, jak nie pojawia sie skurcze, to bedziemy maksymalnie opozniac porod, marze o tym, ze do 32 tygodnia chociaz, a jak sie uda, to do 36 nawet nie drgne. To bardzo trudne fizycznie i psychicznie, ale dziecko jest najwazniejsze. Trzymajcie kciuki...
Biedna ela... Mam nadzieję, że dotrwa z maleństwem w brzuszku jak najdłużej. Trzymam z nią mocno kciuki.

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość

Dzisiaj musze jechać do UP się odnotowac ciekawe na kiedy mi te wredne baby wyznacza kolejny termin

Pogoda do bani i nic mi sie nie chce

Ja też powinnam do UP pojechać, ale sobie tylko zaświadczenie o ubezpieczeniu podbić bo mi się kończy... Ale mi się strasznie nie chce... Może jutro pojadę

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
mój tato pracuje w UP w Mielcu i z tego co wiem to kobiety w ciąży mają prawo "poprosić" żeby miały okres do nastepnego odnotowania dłuższy niż miesiąc, zapytaj czy u Ciebie jest taka mozliwość żebyś co miesiąc nie musiała się tłuc do UP i w kolejce wystawać
Margaret, zapytaj w UP, Beata ma rację Ja jak miałam w lutym wizytę obowiązkową w UP, to wtedy powiedziałam, że jestem w ciąży. Babka skserowała kartę ciąży i powiedziała, że do porodu w ogóle nie będę mięć wizyt w UP. Po porodzie ktoś z rodziny ma dostarczyć zaświadczenie ze szpitala o urlopie macierzyńskim i ja też nie muszę się pojawiać, od razu idę na urlop. Tylko to zaświadczenie co 3 miechy muszę podbijać, ale jak będę w UP to zapytam, czy nie da się też tego obejść

Cytat:
Witam się

Ja już dzisiaj z rana byłam u krwiopijców, bo jutro wizyta u gina i trzeba było badanka zrobić. Normalnie z 30 osób było przede mną i nikt mnie nie wpuścił Eh...
A gdzie robisz badania w Olku? Bo jak w laboratorium szpitala miejskiego to tam cie nikt na pewno nie puści wiem, bo co miesiąc tam jestem i stoję jak ta głupia, a czasami 50 osób przede mną

Cytat:
cześć Kochane,
ja już po wczorajszym usg (dzięki wielkie za kciuki- pomogły), ale padłam
wszystko ok, Maja dalej Mają, bzykanie nadal zabronione;(((( bo łożysko nadal przodujące i nisko, szyjka 3cm zamknięta,

Ela baardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie i Maleństwo!!!!

któraś pytała czy chodzę na basen. na razie nie bo lekarz trochę mnie przestraszył tym łożskiem na ujściu.... nie wiem sama czy nie przesadzam, ale trochę się stresuję

całusy dla wszystkich, idę wysmarować gruby brzuchol i pozmywać po snaidaniu
iwona

kciukam za dzisiejsze wizyty, urlop, wagary i wszysrtko
Dobrze, że po wizycie ok. Ja też słyszę wszędzie, że na lewym boku się powinno spać... Dziwny ten Twój lekarz...

Cytat:
J
ja w marketach zawsze staje w kasie dla niepełnosprawnych i ciężarnych i najbardziej rozwalaja mnie młodzi kolesie-cwaniaczki ktorzy stoja przedemna z sześciopakiem
My z tżem mieliśmy właśnie taką sytuację. Poszliśmy do kasy uprzywilejowanej ze względu na mnie oczywiście przed nami mlody gnój, oczywiście kulawy nie byl, a w ciazy tym bardziej... Pogadałam sobie troche pod nosem, tak, żeby to uslyszal, co o tym wszystkim mysle i mu sie glupio zrobilo i chcial nas puscic. Podziekowalam i powiedziałam, że postoję, bo w sumie tylko on przed nami był i miał ze 2 rzeczy. Ale co! Niech wie, że tak się nie robi!

Mam pytanie!!!!
Czy jest sens kupować kilka opakowań do razu chusteczek nawilżanych dla dzidziola???? Bo jest promocja w superpharm na nivea - 3+1 za niecałe 26 zl i jak na niveę to nie jest chyba dużo. Ale zaczęłam się zastanawiać, czy warto na 3 miechy przed porodem już kupować... Nie wyschnie to to na przykład??? Tak to rozkminiam i nie wiem...
Help!!!!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 12:24   #465
83monia
Zakorzenienie

a co to za zabobon? ze co sie niby stanie? ja tam w takie rzeczy nie wierze. chyba ze dam znac czy mi sie dziecko owinelo pepowina bo korale nosze poprzednie sie owinelo wiec i to wtedy niby powinno wg zabobonu

Stary 2011-04-14, 12:24   #466
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Beatko ja jestem chętna! Nawet myślałam o tym kiedyś Fajnie byłoby się spotkać i porozmawiać, bo kto nas lepiej zrozumie jak nie my same- ciężarówki
I mi wtorek pasuje, ja na tyg. jestem wolna w zasadzie, gorzej z weekendami.
Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
ja jestem chętna na spotkanie, jak już pisałaś siedzę w domku i nic nie robie i samoczynnie dupsko mi rośnie ... ja się dostosuję do Was tylko powiedzcie gdzie i kiedy
mnie najlepiej odpowiadałoby właśnie we wtorek ok. 14. A gdzie to nie mam pomysłu, ja jestem niezależna bo mam samochodzik. Wprawdzie sędziwego 20-letniego golfa ale generalnie to mucha nie siada - tż twierdzi że kopa ma lepszego niż jego Opel Atra 10-letni.

A Marina, Ty gdzie mieszkasz? bo o ile pamietam to Słoneczko chyba w okolicach stadionu może być tam gdzie Wam wygodnie bo ja zawsze mogę podjechać

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 12:25   #467
Shira_83
Zadomowienie

dobry (pindzie- to tylko do tych co się nie obrażają )

no więc trzymam za te dzisiejsze wizyty będzie dobrze wiedźma Shira tak mówi

Zanka zdrowiej żabko!!
Ela
trzymamy i modlimy się za Was oby maleństwo grzecznie czekało na swój czas
Nerolka cieszę się że w gminie się udało coś załatwić bo to nie zawsze jest proste

ja rano byłam dziś oddać krew i siuśki bo we wtorek wizytę mamzazdroszczę Wam spotkani dziś ehhh chyba mam jakiegoś doła...

sweet dobrze że mnie rozumiesz w kościele wytrzymałam potem obowiązkowa modlitwa nad grobem po czym wszyscy czekamy aż babka tż zdecyduję czy nas zaprosić na herbatkę skoro już nas wszystkich pofatygowała do kościoła ale nic nie powiedziała no to wnuk jej pyta mamy iść do ciebie na herbatę a babka no jak chcecie to możecie no i każdy na nią tylko spojrzał i pojechaliśmy w swoją stronę
Stary 2011-04-14, 12:25   #468
dziubek79
Zakorzenienie

co do spania w ciąży to na necie jest mnóstwo artykułów, poniżej jeden z nich:
http://www.blog.przedporodem.pl/dlac...na-lewym-boku/

a ja teraz mam już deprechę na maksa... auto w końcu odbieram ale co z tego skoro stwierdzili, że już silnik resztką sił zipie i nie ma gwarancji ile pojeździ a teraz auto na chodzie to dla nas podstawa remont silnika czy używany to kuuupa kasy a na nowsze auto nie ma szans finansowo...odechciewa się wszystkiego...

Lublinianki bawcie się dobrze i nasze zdrówko jakimś soczkiem wypijcie
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 12:26   #469
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
.
dobrze że Tż-towi nic się nie stało, bo chyba było spore zagrożenie skoro autko na złom poszło..

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-04-14 o 12:33
Stary 2011-04-14, 12:26   #470
83monia
Zakorzenienie

karoline - nie wyschna, sa próżniowo zamknięte

Stary 2011-04-14, 12:26   #471
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Ja dziś mam wizyte z USG wreszcie, więc może w końcu dowiem się jaka płeć?

Poza tym od kilku dni leże totalnie chora
żeby dzidza się ujawniła czekamy na wieści jak tylko wrócisz to daj znać

Stary 2011-04-14, 12:28   #472
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
hej sluchajcie mam pytanie jak wy sie zapatrujecie na ten zabobon ze kobieta w ciazy nie powinna chodzic na pogrzeby i ogladac nieboszczykow no i w sobote pogrzeb babci nie podlega dyskusji ze pojade tylko tak my jedziemy wczesniej bo to byla tescia mama i wyprowadzanie i rozaniec jest w domu i zapewne przy otwarej trumnie i co teraz mam zostac na dworze? chcialabym sie z babxia pozegnac.co myslicie?

Jakby to była bliska rodzina, to pewnie bym poszła. Jak ostatnio tż był na pogrzebie kolegi, to mnie nie było, bo uznałam, że w tej sytuacji nie muszę patrzeć na takie smutne pożegnania. Ale rodzina to co innego...

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-04-14, 12:28   #473
dziubek79
Zakorzenienie

a co do kas uprzywilejowanych to w zasadzie w każdym markecie nawet osiedlowym u mnie są ale jeszcze nie skorzystałam, co nie zmienia faktu, że jak stoję w kolejce właśnie w takiej kasie to NIKT mnie jeszcze nie przepuścił !!!
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 12:31   #474
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
A gdzie robisz badania w Olku? Bo jak w laboratorium szpitala miejskiego to tam cie nikt na pewno nie puści wiem, bo co miesiąc tam jestem i stoję jak ta głupia, a czasami 50 osób przede mną

Mam pytanie!!!!
Czy jest sens kupować kilka opakowań do razu chusteczek nawilżanych dla dzidziola???? Bo jest promocja w superpharm na nivea - 3+1 za niecałe 26 zl i jak na niveę to nie jest chyba dużo. Ale zaczęłam się zastanawiać, czy warto na 3 miechy przed porodem już kupować... Nie wyschnie to to na przykład??? Tak to rozkminiam i nie wiem...
Help!!!!
Ja też robię badania w laboratorium szpitala miejskiego co miesiąc, ale pierwszy raz mi się zdarzyło, że było aż tyle osób...

A jeżeli chodzi o chusteczki to ja mam już 6 paczek i myślę, że nie wyschną

Stary 2011-04-14, 12:34   #475
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
karoline - nie wyschna, sa próżniowo zamknięte

Jak nie wyschną to kupię Bo niby wiedziałam, że są zamknięte, ale jak zwykle zaczęłam rozkminiac, że jak tak sobie będą leżeć i będzie się co raz cieplej robić to może coś się z nimi stanie

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Ja też robię badania w laboratorium szpitala miejskiego co miesiąc, ale pierwszy raz mi się zdarzyło, że było aż tyle osób...

A jeżeli chodzi o chusteczki to ja mam już 6 paczek i myślę, że nie wyschną
No ja jak w miejskim jestem to zawsze na dzikie tlumy trafiam, chyba mam pecha jakiegoś i zawsze mohery przede mną - a te są najgorsze, uwazaja ,że jeszcze ich trzeba wpuscic poza kolejką...

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-04-14, 12:35   #476
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo Ja też nie wierzyłam, że wygram patrząc na ceny za jakie można kupić. Ustawiłam snajpera na 100 zł bo stwierdziłam, że więcej nie dam I udało się

Wróciłam z badań, meble zamówiłam, zupkę dla męża gotuję, a potem się szykuję na wyjście

Lublinianki od razu mówię nie śmiać się ze mnie bo ja jestem grubasek, a nie tak jak wy chudzinki
ha ha no ja też do szczuplutkich nie naleze 77kg żywej wagi na 170cm wzrostu to już poważna kategoria

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Mam pytanie!!!!
Help!!!!
myślę że jak najbardziej ma sens, bo są szczelnie zamkniete ja w Rossie kupie 6-pak chusteczek Babyderam za 12.99 w pomocji z kodów

Stary 2011-04-14, 12:39   #477
83monia
Zakorzenienie

w sklepie tez chusteczki leza i nie wiesz ile, i w magazynie... wiec raczej kolejne miesiace nie zmienia ich

Stary 2011-04-14, 12:45   #478
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
mój tato pracuje w UP w Mielcu i z tego co wiem to kobiety w ciąży mają prawo "poprosić" żeby miały okres do nastepnego odnotowania dłuższy niż miesiąc, zapytaj czy u Ciebie jest taka mozliwość żebyś co miesiąc nie musiała się tłuc do UP i w kolejce wystawać
Zmienili mi panie w pokoju i teraz są bardzo miłe i sympatyczne Aż człowiekowi się chce iść jak nikt na niego nie warczy od samych drzwi

Cytat:
Ja od zawsze śpie na lewym boku bo tak mi najwygpdniej. A w nocy to i tak nie odemnie zależy w jakiej pozycji śpię bo przekręcam sie na nieświadomce Wiec mogę weiczorem sie kłasć na dobrym boku a po 5 minutach jak usne juz leżeć na drugim

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Wczoraj spotkałyśmy się z Margaret na SR, bardzo sympatyczna dziewczyna i do tej pory zastanawiam się jak ona mnie poznała
Oczywiście musieliśmy się spóźnić, ale to przez M. bo mi pozwolił na chwle do lumpka wejsc.
I wzaejmnie
Hehe kiedys mówiłaś ze nosisz okulary i musisz iść na konsultacje do okulisty a nie było innej dziewczyny w okularkach więc strzeliłam I jak widac trafiłam Może w totolotka dzisiaj zagram
Teraz idziecie w poniedziałek czy w srodę ?? Ja niby zapisalam się na te drugie terminy, ale jak tak słyszałam to wiekszość ma zamiar chodzic w środy i chyba przyjdziemy w poniedziałek bo będzie mniej osób.

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam tych spotkań. Bawcie się dobrze.
A Wy kiedy pwacacie do PL ?? I do którego miasta ??

Cytat:

To wczoraj mój mąż wydał na części ( jakieś filtry, rozrząd, oleje - to co trzeba co jakis czas wymieniać ) i wymianę 1000zł Ale na szczęście w zeszłym tygodniu robił komuś szafę ( taka fucha po pracy - 3 popołudnia po kilka godzin ) więc poszło to w auto.

Ja w tesco zawsze staję do tej kasy dla uprzywilejowanych, i w aptece do której chodzę też jest kasa z karteczkż że inwalidzi, honorowi krwiodawcy i kobiety w ciąży sa obsługiwane poza kolejnością. W moim lumpku tez taka karteczka wisi więc korzystam I w autobusie zauważyłam ze ludzie ustępują miejsca

Cytat:
Margaret, zapytaj w UP, Beata ma rację Ja jak miałam w lutym wizytę obowiązkową w UP, to wtedy powiedziałam, że jestem w ciąży. Babka skserowała kartę ciąży i powiedziała, że do porodu w ogóle nie będę mięć wizyt w UP. Po porodzie ktoś z rodziny ma dostarczyć zaświadczenie ze szpitala o urlopie macierzyńskim i ja też nie muszę się pojawiać, od razu idę na urlop. Tylko to zaświadczenie co 3 miechy muszę podbijać, ale jak będę w UP to zapytam, czy nie da się też tego obejść
Ja nie chodzę co miesiac się odnotowywać, chyba nikt u mnie w miescie nie chodzi Ostatnio byłam 3 miesiace temu i mówiłam, ze jestem w ciąży to babka na mnie warkneła że to nic że musze byc w każdej chwili gotowa na to ze oni mi ofertę dadzą i będe musiała isć na rozmowę i tyle. a dzisiaj jak poszłam to pani sie mnie pyta czemu nie mam zaświadczenia od lekarza że jestem w ciazy A co ja jestem jasnowidz jak tamta nic o tyakim zaświadczeniu nie mówiła Mam wziać jak będę u lekarza i przy okazji dostarczyć za miesiac a potem to właśnie już mi chyba nie wyznaczą kolejnej wizyty tylko tak jak mówisz. Całe szczęście że mi zmienili babeczki w pokoju i teraz sa takie miłe

Pogoda dalej do bani Obida mam zrobiony.
Za godzinę mąż ma być juz z pracy bo ma wizytę u okulisty. Ale potem jeszcze jedzie gdzieś komuś jakieś szafki skręcać Takze dziewczyny nie tylko Wasze chłopy całe dnie poza domem Ale teraz to rozumiem i nie mam pretensji bo Nam sie sporo wydatków skumulowało a nie chcemy brać z oszczędnosci jak się da zarobić na bieżąco.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 12:49   #479
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Nerola ja biorę położną tylko że moja ma 2 tyg lipca wolne więc nie wiem jak to będzie.Ona mówiła że w razie czeka da namiar na jakąś kol.Będę do niej dzwonić w czerwcu.Ja na twoim miejscu bym zadz i zapytała jak z płatnością może się zgodzi na 2 raty
Poprzednio dzień po porodzie zapytał ile się jej należy i powiedziała i dał odrazu kasę.

Carmela dobrze że Tż cały
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 12:49   #480
Madziulka_17
Wtajemniczenie

karolinee1983 a tak mi się właśnie przypomniało... Jak tam z tą twoją toxo? Byłaś już chyba na wizycie u gina... I co jednak miało być IgG?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości