Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-14, 14:27   #3211
gusiagatko
Zakorzenienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Dzięki dziewczyny Po waszych komentarzach, dotyczących badania przez mężczyznę, uspokoiłam się. Mam nadzieję, że jak przyjdzie co do czego, nie zapadnę się pod ziemię ze wstydu

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Chciałam uprzejmie poinformować, że ten mój kaszel charczący i ból w klacie, to zapalenie oskrzeli Mam leżeć i pić syrop wykrztuśny, czyli fitness znowu odpada, spacery też. Antybiotyku nie dostałam... ale sprawa jest rozwojowa
Wracaj szybko do zdrowia

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
ja miałam mrożone z tamtego roku co roku robimy w domu takie zapasy, prawie dwie szuflady w zamrażalce zapełnione truskawami zawsze..
dwie szuflady

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 14:30   #3212
Paulizia
Wtajemniczenie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

AAAAAAaaaa chcialam sobie staniki do karmienia zamowic na eBayu, ale nie wiem jak z rozmiarem wymierzylam sie no i mam niby rozmiar jakis tam, ale nie bardzo wiem jak to sie ma stanikow. U siebie w miescie nie mam szans kupic, a chcialabym sie zaczac pakowac, a brakuje mi stanikow i koszuli. Jka to jets z tymi rozmiarami? Ryzykowac w ciemno?
Stary 2011-04-14, 14:35   #3213
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
AAAAAAaaaa chcialam sobie staniki do karmienia zamowic na eBayu, ale nie wiem jak z rozmiarem wymierzylam sie no i mam niby rozmiar jakis tam, ale nie bardzo wiem jak to sie ma stanikow. U siebie w miescie nie mam szans kupic, a chcialabym sie zaczac pakowac, a brakuje mi stanikow i koszuli. Jka to jets z tymi rozmiarami? Ryzykowac w ciemno?
Ja ostatnio zaryzykowałam i jest za mały;/ w Sklepie kupowałam 80B i był ok, a jak zamówiłam Canapolu przez allegro to się za nic nie dopnę;/

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 14:36   #3214
mamaoptymistka
Zadomowienie

Paulizia bezpiecznie kupić choć o jeden rozmiar w miseczce większy, albo weź zwykły z przodu otwierany albo jeszcze lepiej z ramiączkami odpinanymi.
Stary 2011-04-14, 14:39   #3215
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Paulizia bezpiecznie kupić choć o jeden rozmiar w miseczce większy, albo weź zwykły z przodu otwierany albo jeszcze lepiej z ramiączkami odpinanymi.

Ja dzisiaj znalazłam na stronie szpitala listę rzeczy, które muszę ze sobą zabrać. Tam napisane jest, żeby wziąć stanik do karmienia dwa rozmiary większy

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 14:40   #3216
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj znalazłam na stronie szpitala listę rzeczy, które muszę ze sobą zabrać. Tam napisane jest, żeby wziąć stanik do karmienia dwa rozmiary większy
Podobno piersi po porodzie robią się ogromne .. przez pokarm zapewne..
ale nie wiem, niech powiedzą te co już rodziły?

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 14:43   #3217
spice1985
Zadomowienie

Mary kochana moja** Dziękuję.

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
To będę miała problem,bo ja mam dwa ale w aktualnym rozmiarze

Zęby Hanusi

Edytowane przez spice1985
Czas edycji: 2011-04-14 o 14:45
Stary 2011-04-14, 14:44   #3218
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Któraś jest dobra z ang oprócz mary której nie widzę??? Takie zdanie "it is possible that users see only a part of attributes, and only after logging had seen everything"? Jest ok? Pewnie nie. Po PL miało być: "czy jest możliwe żeby użytkownicy widzieli tylko część atrybutów, a dopiero po zalogowaniu się widzieli wszystko". Pomoże mi któraś na szybko?

Renne do szpitala!!!

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Ooooooo,jest mary!!! HELP i jeszcze takie zdanie:" czy jest możliwy wpływ na pozycjonowanie wyników wyszukiwania?"

Wydaje mi sie, ze jest ok tylko powinno byc ''Is it possible'' bo jest to pytanie. Oczywiscie nie daje gwaranta na 100%, bo z gramatyka mam do dzisja problemy

a drugie:

''Is it possible to affect to positioning of search results?''

Ja bym to tak przetlumaczyla, ale lepiej niech Mary sie wypowie jesli ma gramatyke w malym paluszku
Stary 2011-04-14, 14:45   #3219
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Spice, wysłałam PW.

Gusiagatko, dzięki

Ewesko, no to masz dobre wsparcie

Zmykam, jeszcze pewnie odwiedzę Was Do miłego!

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Pauliziu, grame może i tak, ale słownictwo średnio

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 14:46   #3220
mamaoptymistka
Zadomowienie

Mi po porodzie zwiększył się o rozmiar, nie miałam w szpitalu stanika do karmienia i strasznie się nacierpiałam bo sutki o koszulę się ocierały i bolało. Dlatego chociaż jeden warto mieć. Znam kilka przypadków że kupione przed porodem staniki potem okazywały się za małe więc może warto poczekać z tym zakupem a zabrać normalny stanik albo rzeczywiście większy o dwa rozmiary.
ja dopiero po kilku dniach miałam większe nie tak od razu w szpitalu.

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-04-14 o 14:48
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 14:46   #3221
spice1985
Zadomowienie

Dzięki Paulizia Mam PW od Mary, kochane dziewczyny

Zęby Hanusi
Stary 2011-04-14, 14:48   #3222
Paulizia
Wtajemniczenie

No wlasnie czy musza byc to staniki do karmienia czy to moga byc jakies zwykle staniki z odpinanymi ramiaczkami tak jak mowi mamaoptymistka? Nie bardzo wiem jaka jets roznica miedzy do karmienia, a zwyklymi no bo jelsi moge kupic zwykle to zawsze to i taniej wyjdzie no i prosciej dla mnie
Stary 2011-04-14, 14:48   #3223
agus87
Zakorzenienie

przestancie pisac o jedzeniu wstretne baby
bo naprawde zrobie popcorn i bede go cola zapijala
Stary 2011-04-14, 14:49   #3224
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Pauliziu, grame może i tak, ale słownictwo średnio
No tak to jest jak sie jest tania sila robocza
Stary 2011-04-14, 14:50   #3225
mamaoptymistka
Zadomowienie

Nie muszą być specjalnie do karmienia, koleżanka która karmi już pół roku kupiłam w markecie odzieżowym za 10 lub 12 zł staniki zwykłe z fiszbinami ale ramiączko z przodu się otwiera, dopiero jak to zobaczyłam to doszło do mnie że zdecydowanie taka sama wygoda a zdecydowanie ładniesze są te zwykłe.
Stary 2011-04-14, 14:52   #3226
Paulizia
Wtajemniczenie

No wlasnie... no i cycochy tez chyba rosna po porodzie nie?

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Nie muszą być specjalnie do karmienia, koleżanka która karmi już pół roku kupiłam w markecie odzieżowym za 10 lub 12 zł staniki zwykłe z fiszbinami ale ramiączko z przodu się otwiera, dopiero jak to zobaczyłam to doszło do mnie że zdecydowanie taka sama wygoda a zdecydowanie ładniesze są te zwykłe.
Uff to kamien z serca. Bedzie mi latwiej znalezc i dobrac. No i sa tansze!! Mowisz by kupic wieksze nic teraz?
Stary 2011-04-14, 14:57   #3227
mamaoptymistka
Zadomowienie

Różnie to bywa znajoma z D teraz ma K
Więc u każdego inaczej. Moje "jajka sadzone" za wiele nie poszaleją więc wiem że jeden rozmiar maksymalnie, należy też wziąść pod uwagę że pod zwykłymi bawełnianymi wkładki laktacyjne czasem się odbijają i przy zwykłym t-shircie może być widać że mamy tam coś jakieś obce ciało
A jeśli chodzi o firmę to najbardziej wkurzał mnie z Canpola ten zwykły zero poczucia atrakcyjności w tym staniku.

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-04-14 o 14:59
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 14:59   #3228
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Renne do szpitala!!!
Spice ale to nie ja, to Moniquac

Anulinka2009 no z tym macierzyńskim by było fajnie, ale niestety nawet przy przenoszonej dwa tyg się nie załapie hehe już to obliczałam

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 15:04   #3229
andziot
Zakorzenienie

mi piersi za bardzo nie urosły po porodzie ... te staniki co kupiłam przed pasowały po, ale to były zwykłe bawełniaki więc może dały się tak rozciągnąć

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 15:06   #3230
agus87
Zakorzenienie

ała ał ałłłłłłłłłłłłłłłłłłłłł
ale mnie kłuje w piiiiiiiii
Stary 2011-04-14, 15:10   #3231
Camomile
Zadomowienie

Czesc wszystkim, pospalam dzisiaj duzej, bo do 3ciej nie moglam zasnac, przez te nieszczesne kosci lonowe... Boli i boli, podczas przekrecania sie na bok, albo wstawania noca do toalety mam lzy w oczach...

Anula, fizjoterapeutka poradzila mi cwiczenia, ale to chyba bardziej takie indywidualne (ze wzgledu na ulozenie mojej malej po lewej stronie caly czas), ale one i tak pomagaja na kilka godzin...
Plus cwiczenia Kegla, ruszanie miednica delikatnie do przodu i tylu mowila, ze tez raczej pomoze niz zaszkodzi.
No i musze przeredagowac swoj plan porodu, fizjoterapeutka mi sugerowala w jakich pozycjach najlepiej bedzie rodzic.
Chociaz teraz w ogole sobie tego nie wyobrazam, jeszcze wiecej bolu
Moze do porodu troche przejdzie...

Moniqac, ja bym nie czekala, tylko od razu jechala do szpitala.

Angieszka_pe, strasznie ci wspolczuje!! Taki pech , trzymaj sie biedulko

Moria, ja mam ta chuste, kupilam ja po naprawde dlugim czytaniu na necie i sprawdzaniu jaki rodzaj jest najlepszy, ale to w UK, nie wiem jakie sa dostepne w Polsce... Fakt, nie sa najtansze...
Wczoraj przyszla, i juz umiem zawiazac w podstawowy sposob, wydaje sie to bardzo proste... Zobaczymy jak mi pojdzie z Niunka na zywo.

Paulizia, fajne staniki do karmienia sa w Bootsie, no i teraz na promocji (np. rozne rozciagliwe Cariwell z obnizka o 1/3 ceny).

Edytowane przez Camomile
Czas edycji: 2011-04-14 o 15:13
Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 15:14   #3232
Renessme1985
Rozeznanie

...idę odkurzać i wrzucić pranie, może jak ruszę tyłek z kanapy, to się zacznie mały obniżać chociaż bo póki co, to raczej stacjonarnie wszystko ogarniam hehe... ale koniec z tym trzeba zacząć pomagac naturze, bo jak tak dalej pójdzie to po a) przyrosnę do kanapy b) dalej będzie mi rosnąć c) nie urodzę nawet w terminie, czyli za 28 dni

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 15:17   #3233
agus87
Zakorzenienie

niania przyszła

ej wlasnie mialam sie pytac dziewczyn, ktore uzywaja mustele

czy ona wam tez pachnie "chlebem" ??

bo moja tak pachnie

masakra

smaruje nia 2 razy dziennie
cciekawe czy mi cos pomoze bo ponoc zapobiega powstawaniu nowych i usuwa te swiezutkie

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-04-14 o 15:19
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 15:17   #3234
mimbi
Zakorzenienie

U mnie dzis na obiad pyry z gzikiem!

A poza tym - przeszlam sie do Rossa i to co mam teraz zamiast stop to jest cos dziwnego, czerwonego, spuchnietego i bolacego, mimo, ze wsadzilam nogi pod zimna wode. Mam stopy szersze niz kolana i ledwo sie czolgam. Ide sie polozyc z nogami do gory.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 15:23   #3235
principessina
Zakorzenienie

Hej Dziewczynki! Wczoraj mnie nie bylo caly dzien i mam troche nadrabiania, bo strasznie duzo piszecie Ktora urodzila?
No ale wpierw sie pochwale, ze zaczynamy dzis z Flawciem 36ty tydzien

Wczoraj bylismy na spotkaniu z polozna i jestem b.zadowolona, jutro tez jedziemy, moze dzieki temu przelamie jakos swoj strach przed porodem

Wiecie co a mam taka dziwna sytuacja, pozyczylam znajomej z miesiac temu 15 euro (spotkalam ja w przychodni i nie starczylo jej na badania), moze to nie jakos duzo, no ale przydalaby mi sie ta kaska, czesto ja spotykam, od tamtego razu to juz chyba z 5x ja na miescie spotkalam, wiecie moze zapomniala a mi sie glupio upomniec, macie jakis pomysl jakby mozna jej przypomniec
Stary 2011-04-14, 15:23   #3236
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość

A poza tym - przeszlam sie do Rossa i to co mam teraz zamiast stop to jest cos dziwnego, czerwonego, spuchnietego i bolacego, mimo, ze wsadzilam nogi pod zimna wode. Mam stopy szersze niz kolana i ledwo sie czolgam. Ide sie polozyc z nogami do gory.
ja jutro mam pyry z gzikiem
Stary 2011-04-14, 15:26   #3237
Anuu91
Raczkowanie

Ja też miałam problem ze stanikiem... ale kupiłam w końcu w swoim rozmiarze, taki rozciagliwy dosyć i drugi o rozmiar większy. No i kupiłam takie przedłużki żeby mnie nie uciskał w obwodzie- fajne są, dobrze się trzymają
A jeśli chodzi o dolegliwości, to mnie też kuje w piii... pytałam mojego doktorka dlaczego tak, to powiedział ,że to z powodu ucisku brzucha na przewód eeeee.... szyjkę jakoś tak zapomniałam jak to było dokładnie
Anuu91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 15:26   #3238
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość

co to??
nie wiem, ale i tak bym chetnie wszamała
kurde czemu ja tyle jem ! do cholery jasnej...

mimbi bo sie mialam pytac czemuy nie mozna oliwkowac suchej skóry? bo się źle wchłania? tzn lepiej nawilza na mokra czy wilgotną??
bo ja na sucha zazwyczaj daje ale taka zaraz po kąpieli wiec jest wilgotna.

ja gotuje pierogi z truskawkami

zaliczyłam dżemkę
ale w sumie budziąłm sie co 15 minut bo mnie tak cos napier... pod łopatką że szok...

okazało się ze muszę kupić materac do łożeczk
sądzicie ze lepiej lupić łożeczko turystyczne czy materacyk do normalnego łożeczka??

mary ja nie wiem czy nie bede musiała kupić wózka za becikowe
jak na razie mama ze swoim tż mowili ze kupia, ale zostałmiesiac a widze ze sie nie palą do tego wiec nie wiem czy na mnie to nie spanie, ale jak tak bedzie to bedzie foch
Stary 2011-04-14, 15:26   #3239
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
niania przyszła

ej wlasnie mialam sie pytac dziewczyn, ktore uzywaja mustele

czy ona wam tez pachnie "chlebem" ??

bo moja tak pachnie

masakra

smaruje nia 2 razy dziennie
cciekawe czy mi cos pomoze bo ponoc zapobiega powstawaniu nowych i usuwa te swiezutkie
i jak Kochana , zadowolona póki co jesteś z tej musteli ?
bo ja się nad nią zastanawiam , a trochę kasy kosztuje, więc nie chcę w błoto wywalać .. jeszcze interesujący jest chyba ten żel poporodowy musteli , hm ?

Grazin
, ja sądzę , że lepiej kupić materacyk do normalnego łóżeczka .. taniej wyjdzie
a poza tym te turystyczne jakoś mnie nie przekonują ....

Princi, gratki za kolejny tydzien a co do znajomej i tej kaski to ja nie wiem jak pomóc.. sama zawsze mam problem się upomnieć jak komuś pożyczam ..

Mimbi, właśnie, co to te pyry ???

Gabrysia

04.06.2011
<3

Edytowane przez enchantresss
Czas edycji: 2011-04-14 o 15:30
enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 15:29   #3240
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
kasiulka mnie tez skora na brzuchu swedzi ale nie tam gdzie rozstep, moze sie jeszcze rozciaga albo co?
no moja chyba tak bo rozstepy coraz wieksze

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość

Ja tak samo... narazie nawet nie chcę słyszeć o drugim dziecku. Może kiedyś ten instynkt poczuje
A co do wagi i wzrostu... też jestem podobnie niska i waże ponad 70kg...
to możemy sobie rękę podać

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość

Kasiu z tego co przeczytalam i pamiętam w tym roku przysługuje tatusiowi 7 dni kalendarzowych (niestety z sobotami i niedzielami), a dopiero od 2012 będzie 2 tygodnie
dzieki skarbie za info

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
W aptece stoi nieśmiały chłopak. Gdy wszyscy klienci wyszli, aptekarz pyta:
- Co, pierwsza randka?
- Gorzej - odpowiada chłopak - pierwsza gościna u mojej dziewczyny.
- Rozumiem - mówi aptekarz - masz tu prezerwatywę.
Chłopak się rozochocił.
- Panie, daj pan dwie, jej mama podobno też fajna dupa!
Chłopak trafia do domu swojej dziewczyny. Zostaje przedstawiony rodzinie.
Siadają przy stole i następuje poczęstunek. Po godzinie dziewczyna nie wytrzymuje, przeprasza i prosi gościa ze sobą:
- Gdybym ja wiedziała, że ty taki niewychowany... Cały wieczór nic nie powiedziałeś tylko patrzyłeś w podłogę. Nigdy więcej cię nie zaproszę!
- A gdybym ja wiedział, że twój ojciec jest aptekarzem, nigdy bym do was nie przyszedł.
dobre

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
W Krakowie pogoda także nie nastraja optymistycznie
Ja wstałam rano, troszkę prasowania porobiłam, zjadłam sniadanko (24Kasia86, jadłam to co Ty, jajka na twardo z ciupinką majonezu a wczoraj wieczorem na miekko- jestem jajczara ) i wróciłam do łózeczka celem nadrobienia zaległości od wczoraj wieczora.

Powiedzmy, że "mąż mnie zmotywował" do wzięcia sie za siebie i planuję wybrać się na 14.30 na aqua aerobik dla pan w ciazy..
Płaci mi co miesiąc benefita po 170 zł a ja wstyd się przyznac ostatni raz z niego korzystałam w czerwcu 2010 ! Tak wiec dziś mam w planie zrobić z niego uzytek, poza tym kupiłam tez kostium kąpielowy ciążowy i japonki na basen a własciwie do szpitala, ale na basen je wezmę
Jeszcze nie byłam na basenie dla pan w ciaży więc ciekawa jestem jak bedzie... ruszyc z domu mi sie nie chce, bo leje masakrycznie no ale.......... wiecie jak jest
a jednak sie skusiłaś na jajka z majonezem
kochana pewnie, ze idz na basen poznasz tam inne mamusie w ciazy, bedzie super zobaczysz- sama bym z checia poszla! na pewno ci to humor poprawi

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
Kasia Łódzka tak jak dziewczyny pisały przysługują Twojemu TŻ 2 dni urlopu okolicznościowego z tytułu urodzenia dziecka... ale z tymi dwoma tygodniami urlopu tacierzyńskiego to nie jest do końca tak...

- w 2011 TŻ przysługuje tylko jeden tydzień takiego urlopu, natomiast jego wymiar będzie większy od roku 2012 i będzie wynosił 2 tyg.
- można go wykorzystać jedynie w całości (całe dwa tygodnie od poniedziałku do piątku) - nie można go dzielić
- przysługuje on do ukończenia przez dziecko 1 roku życia

W naszym przypadku oznacza to, że nie opłaca się naszym TŻ brać tego urlopu w 2011 roku, a lepiej poczekać do 2012, bo wtedy wymiar wynosi dwa tygodnie, a nie tydzień
dziekuje kochana, pewnie, ze w takim przypadku lepiej wziac urlop po nowym roku- no zobaczymy szkoda, ze tego okolicznosciowego przysluguje 2 dni, strasznie malo mi sie wydaje- 3dni to ja min w szpitalu bede

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
wiecie co...... ja tu sobie siedzę i odpisuję, a nie powiedziałam Wam co rano przeżyłam.....

jak w koncu rano wstałam...
poszłam siku i co?

wielka plama krwi na bieliźnie.

złapałam za telefon do gina i dzownie - mówie mu, że mam cc za tydzień, że plamie, czy czekac spokojnie czy jechac sie sprawdzić.

powiedział, że może obkurcza (???) się szyjka i może trzeba będzie cc zrobić wczesniej - że mam jechać do lekarza dyżurującego do kliniki żeby mnie sprawdzili.

ale własnie sobie uświadomiłam, że mam jutro wizytę u niego - nie powiedziałam mu o tym i teraz nie wiem co robic.

cholera!

ale chyba poczekam, czy nie plamię czy plamię znowu - jak znowu to jade od razu. na razie wykąpalam się, pozbyłam owłosienia spakuję zaraz torbę i będę patrzec czy dalej plamię czy nie.

dobrze robię że czekam? po co jechać dzisiaj i jutro? może nie będzie już plamien? mały od wczoraj jakiś mniej ruchliwy, z resztą podobnie jak ja.
mam stresa.
kochana jak ja bym zobaczyla krew nie zastanawialabym sie ani chwili, to moja pierwsza ciaza twoja tez, chyba nie ma co zwlekać- bedzie dobrze! wiem, ze sie stresujesz, ale trzeba sie wziac w garść
TEZ CHCE RODZIC JUZ

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
info od JanuszAgnieszka
"wczoraj robili mi usg i Daria jest tylko tydzień mniejsza i waży 1400 a we wtorek 1214. czekamy na wyniki i bede wychodzić pewnie w tym tygodniu"
SUPER

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Dobra no to jestem.
Wizyta w pełni OK, nic ze mnie jeszcze nie wypadło , szyjka troszku krótsza ale bez szaleństw i zamknięta, nuuudaaaa......
KTG nie zrobiłąm bo nie zdążyłam ale ginka mówi że luzik nie trzeba.
Mam się pojawić 5 maja jak nie urodzę i wtedy będzie skierowanie do szpitala pisać, ale ja wiem że urodzę wcześniej.
Troszkę zmartwił ją mój przyrost wagi (przez 4 tygodnie 4 kilo) powiedziała że mam suszone śliwki zaparzać wieczorem a rano na czczo pić je i zjadać, fuj fuj fuj!
czyli bez zadnych rewelacji, podobnie jak u mnie wczoraj. Waga sie nie przejmuj- ja tez przytylam 2kg w 2 tygodnie i mi zle z tym no coz. Najwazniejsze, ze dobrze sie czujesz

Cytat:
Dzień dobry

Chciałam uprzejmie poinformować, że ten mój kaszel charczący i ból w klacie, to zapalenie oskrzeli Mam leżeć i pić syrop wykrztuśny, czyli fitness znowu odpada, spacery też. Antybiotyku nie dostałam... ale sprawa jest rozwojowa

Dziewczyny, wypadło mi z głowy która z Was, ale wiem, że któraś planuje zakup wózka po otrzymaniu becikowego. Czy mogłabym prosić o PW od tej osoby?
zdrowka zycze sloneczko, dbaj o siebie!
my z Tz chyba bedziemy kupowac za becikowe, a czemu pytasz?

robie zupke warzywną
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości