|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
BAN stały
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )
ahoj
nawet nie mam jak udzielać sie na wątku bo wstaje ok 10 potem uczę sie trochę i znowu do pracy i w pracy siedzę do północy ![]() ale przynoszę kolejne potwierdzenie tezy że na III FAZIE SIE CHUDNIE dzis na wadze 58,9kg |
|
|
|
#2822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na pewno teraz już nie popuszczę, tym bardziej, że mam u Was wsparcie
|
|
|
|
|
#2823 |
|
Rozeznanie
|
eh , wiecie co nie wiem co mam myśleć
moja waga w kwietniu wariuje : a to moje dopiero 17 dni diety : 10 - 58,8 ( byłam mega zadowolona) po P 11- 59,2 po PW 12- 59,4 po P 13 - 59,2 po PW 14- 59,4 po P 0,5 kg wzrostu
|
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie martw się może dajesz za dużo soli? Bo ja np nie używam jej zbytnio ale natomiast dodaję dużo innych przypraw ,które zapewne mają wpływ na zatrzymywanie wody a nie jesteś przed @ może? albo w połowie cyklu? Edytowane przez Blondyna20 Czas edycji: 2011-04-14 o 11:09 Powód: literówka |
|
|
|
|
#2825 | ||
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
Witaj kochana ![]() Cytat:
Gratuluje
|
||
|
|
|
#2826 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hm wiesz co w sumie możliwe ,że jestem przed @ bo ostatnią miałam 23 marca a średnio mam co 27 ,28 dni hm chyba faktycznie się zbliża. a sól to raczej jedyna w wędlinach ( bo nie uwierzę ,że jej tam nie dają) |
|
|
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wody się dużo gromadzi ja potrafiłam przed okresem mieć do 2 kg więcej tak więc sporo![]() Ja jestem po okresie bo ostatni miałam coś około 5 kwietnia ,więc na pewno nie o to chodzi u mnie, ale masz rację w szynkach mimo wszystko jest sól, zresztą widzisz chyba po sobie. Ja mimo wzrostu wagi widzę tylko na brzuchu wydęcie z wody a tak to i tak widzę malutkie luzy więc utyć nie mogłam Waga miewa różne kaprysy najlepiej patrzyć po sylwetce, ja się nie mierzę, ale po ciuchach jestem w stanie to stwierdzić![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Dziewczynki ja się zbieram do pracy ![]() Niestety pora już a nie chce mi się ![]() W sobotę też pracuję na po południu pocieszające jak nie wiem co ![]() No to żegnam się do wieczorka |
|
|
|
|
#2828 |
|
Raczkowanie
|
Nadia 24 zaczęłyśmy w tym samym dniu, to mi też dzisiaj mija 100 dni
Wczoraj zgrzeszyłam, zjadłam przed snem serek z jogobelli owocowa wyspa jagodowy Co do kasy na Dukanie, zauważyłam, że wydaję mniej na jedzenie. Jak jadłam "normalnie" więcej szło na jakieś sałatki, ciasta, gołąbki. Więcej z mężem kombinowaliśmy i kasa szła. Teraz kupię chudy twaróg, rybkę wędzoną i jakiegoś cycka z kurczaka i jestem zadowolona Gorzej w dni warzywne, bo drogie są teraz warzywa, ale lato tuż tuż...I będziemy jadly truskawki z jogurtem
|
#2829 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hm w sumie masz racje ale ja sie strasznie tlusta czuje ostatnio ale może już sobie wkręcam ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2830 |
|
Raczkowanie
|
Lada dzień będę, na święta planuję wskoczyć w 3 fazę
|
#2831 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie! I przepraszam, że nie dam rady nadrobić postów bo od wczoraj sajgon w pracy i nie ogarniam..... Przez @ wczoraj wieczorem miałam atak na słodycze i coś tam zakazanego wpadło - dziś niestety też wpadnie (juz nawet wpadło) ale świadomie - dopadł mnie kryzys i dziś w granicach rozsądku grzeszę. Z najmniej grzesznych rzeczy będzie dziś sushi bo dostałam zaproszenie na kolacje urodzinową i nie mam zamiaru sobie jej dziś odmawiać
A że ten dzień chce spędzić miło to nawet nie będę przejmować się grzeszkami... Odpokutuje później ![]() tylko nie krzyczcie i nie bijcie zbyt mocno.... Nie dziś
|
|
|
|
#2832 |
|
Raczkowanie
|
Hej hej!
![]() Szalejecie z tymi postami, dziewczyny ![]() A u mnie ból gardła od wczoraj ![]() Dziś nie wytrzymałam i weszłam na wagę. No i to był błąd. Tylko się zdołowałam. Tak jak Wam wczoraj pisałam, czułam się strasznie ciężka po przedwczorajszych PW. Na wadze ogroooomny wzrost - 59,7kg Dziś mam znów PW, więc pewnie jutro będzie następny. Z tego wszystkiego wszamałam pół opakowania chipsów ![]() Czułam, żeby się nie ważyć. Sama jestem sobie winna, bo tylko doła złapałam Zaraz wertuję wątek i nadrabiam zaległości
|
#2833 | ||
|
Konto usunięte
|
nie wolno nam siemienia...
![]() Cytat:
dobre takie wieści! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2834 |
|
Raczkowanie
|
Jak czytam Wasze przepisiki, to a to mnie przeraża ilość jajek, jaką tzreba dac do serniczka, albo Wy dajecie budyń z Lidla, którego u mnie w Otwocku nie ma
A poza tym, jak piszesz kochana, boję się, że mi nie wyjdzie ![]() mroziq - BRAWO!!! ![]() lux - a jednak papcio Dukan, czuwał nad Tobą i nie dał Ci zejść na zła drogę ![]() modliszka - już wczoraj widziałam te zdjęcia, ale nie miałam czasu, żeby skomencić JESTEŚ PIĘKNA!!! CO ZA FIGURA!!! CO ZA ZMIANA!!! Weź, no mi tu nie gadaj głupot, bo "promyczek" Cię wychłosta ![]() marikamb - trzymaj się, Myszko Moja mama mawia "Czas wszystko zweryfikuje", a ja mawiam "Pan Bóg nie rychliwy, ale sprawiedliwy". Główka do góry. Przykro mi, że musiało Cię to spotkać A może podpuść tę osóbkę, żeby tu do nas zajrzała na forum, a już my jej pokażemy!!!
|
#2835 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kochane
![]() przepraszam Was bardzo, że tak mało mnie tu jest, ale mam straszny sajgon z uczelnią i pracą, tyle nauki a roboty jeszcze więcej. I wpadłam, żeby się Wam do czegoś przyznać, ostatnio nie szło mi najlepiej i sobie pofolgowałam i to bardzo zjadłam mnóstwo słodkiego, mnóstwoooooooo.........i najdziwniejsze jest to, że waga cały czas leci w dół, aż sama nie wierzę bo tak bardzo się bałam wejśc na wagę. byłam świadoma, że to nie były niewinne grzeszki tylko straszne obżarstwo :p ale waga mnie mile zaskoczyła i sprowadziła na dobre tory hehe grzecznei dietkuję
|
#2836 |
|
Raczkowanie
|
Jadę dalej - muszę Wam odpowiadać w systemie ratalnym heheh
![]() mroziq - czyli jedna sukienka wieczorowa w szafie in plus ![]() To pewnie niesamowite uczucie, widzieć po starych ciuszkach TAKĄ różnicę ![]() Blondyna - kochana, musisz dopasować sobie nie tylko menu, ale też godziny i częstość spożywanych posiłków do swojego rytmu dnia, samopoczucia i spadku wagi. Ja z początku zasugerowałam się trybem mojej sąsiadki - 3 posiłki dziennie. Ssało mnie z głodu i tak na uderzeniówce schudłam tylko 1kg. zmarnowany czas. Odkąd jem ok. 4-5 posiłków dziennie, waga spada, a jak czuję się dobrze - mam siłę, nie mam zawrotów głowy. Podobnie z jedzeniem przed snem - musisz dopasować ten czas ostatniego posiłku do siebie Troszkę czasu i wszystko sobie poukładasz Trzymam kciuki! TYLKO NIE GŁODŹ SIĘ, MYSZKO!!! no no no anita - nasza dieta faktycznie do najtańszych nie należy, ale za to przekalkuluj sobie, ile byś wydała w tym samym czasie na niezdrowe jedzonko typu fast food, czy słodycze? Po pewnym czasie wiemy już, co i gdzie kupować, jakie potrawy przyrządzać, żeby było tanio, smacznie i nie monotonnie A na początku mnie też szło dużo pieniążków. Cierpliwości
Początek 13.02.2011 66,1 kg ![]() ![]() II faza od 18.02.2011...... 05.07.2011 54,50kg jest mnie mniej o 11,60kg!!! 05.07.2011 początek III fazy 120dni III faza - 54,30kg , w porywach do 53,10kg Edytowane przez dominic_sz Czas edycji: 2011-04-14 o 13:17 |
|
|
|
#2837 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() i nie ma co się bać - najwyżej zrób z 1/2 porcji jakby miało nie wyjść... eh... nie wiem czy dziś nie zgrzeszę jestem u mówiona na spotkanie i jak trafię do restauracji to będzie głupio tylko herbatę/wodę brać i będę zmuszona jakąś sałatkę wziąć a dziś mam P... |
|
|
|
|
#2838 |
|
Raczkowanie
|
no nic, żabki, więcej już nie dam rady ogarnąć - moje małe się wierci i zaraz będzie się budzić
![]() ZATEM OGÓLNIE GRATULUJĘ WSZYSTKICH DZISIEJSZYCH SPADKÓW SIUSIU I DO WISŁY żałuję, że nie mogę z Wami dziś dłużej zostać ![]() BUZIACZKI!!!
|
#2839 |
|
Wtajemniczenie
|
który serniczek ma w przepisie ma budyń z lidla?
![]() bo ja ciągle robię bez, może jestem nieświadoma
|
|
#2840 |
|
Przyczajenie
|
od dzisiaj zaczynam dukać...
Chcę zgubić 13 kg. Mam pytanie- ile czasu mniej więcej zajmie mi zrzucenie tego całego sadełka przy założeniu, że będę się ściśle trzymać dietki i dużo ćwiczyć? a ile powiedzmy pierwszych 5 kg? Wiem, że to indywidualna sprawa, ale chodzi mi o szacunkowy czas. Bardzo mi na tym zależy... |
|
|
|
#2841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poza tym powiedz od jakiej wagi zaczynasz i ile masz wzrostu. ja pierwsze 5 kg zrzuciłam w miesiąc, ale to wszystko zależy od organizmu..
|
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
hellooo
dziś jestem mega szczęśliwa ![]() właśnie zrobiłam w...garderobie ![]() przymierzyłam chyba wszystko i wszystkie rzeczy które w ogóle nie wchodziłam są albo za duże albo się w nie mieszczę ![]() siedziałam tam chyba z 2 godziny i po każdej rzeczy odstawiałam radosny taniec nawet zmieściłam się w sukienkę z ... balu 8 klas własnie piękę schab ciekawe jaki wyjdzie ![]() gratuluję wszystkim spadków i odganiam wszystkie wzrosty i chciałam Wam ogromnie podziękować, że jesteście bo to dzięki Wam odniosłam ten mój prywatny sukces tak mało mnie dzieli od upragnionej wagi
|
#2843 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
-moj TŻ będąc na tej diecie mają 196cm wzrostu i 110kg wagi (wcale nie był gruby) w przeciagu pierwszych 3 dni fazy uderzeniowej zrzucił 4,5kg!! -mój Tata też coś koło 1,5kg dziennie zrzucał, ale On akurat miał z czego zrzucać (175cm wzrostu i ok 115kg) Jest szansa, że i mnie się tak uda? |
|
|
|
|
#2844 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2845 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
100 dni i 21 kg, marzenie cieszymy się, że z nami już jesteśCytat:
ale fajnie:G gratulacje![]() Cytat:
nieładnie z tymi chipsami , nie wolno się załamywać wzrostami bo spadną... Cytat:
w pierwszym poście jest link. ale dodaj pare dni do tego, bo chyba jeszcze nikomu nie udało się w terminie skończyć;PCytat:
i my jesteśmy wszystkie genialne Cytat:
niestety. mój je ze mną obiady, kolacje, w weekendy w domu je tłusto strasznie, codziennie je batoniki, ciasteczka... i chudnie w takim tempie jak ja:PCytat:
a niekoniecznie szybko![]() już mam weekend:P tzn do soboty...bo zjazd drugiej szkoły..;/ piję kawę, jem serek homo + kakao ![]() i wiecie co. mam teraz TAAAAAKĄ talię zawsze miałam małe wcięcie, ale teraz wygląda super :P 70 cm to jest to (zrzuciłam 15cm!!!!)
|
|
|
#2846 | |
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
Dziewczyny może by uatkualnić pierwszy post o nasze wyniki ? W dwóch pierwszych częsciach tak było, a teraz nie ma naszych osiągnięć
|
|
|
|
|
#2847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2849 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
pisze jakie badania robić na dukanie, myślę że się przyda... także prośba do autorki pierwszego posta:Paati89 - edytuj proszę pierwszy post i wrzuć link który podałam! |
|
|
|
|
#2850 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
witaj, ja mam 166cm i zaczynałam od 76,2kg w 3 miesiące zrzuciłam 13kg, hmm a pierwsze 5kg? nie pamiętam już nawet, ale chyba też coś koło miesiąca ![]() powodzenia ![]() ja sobie zakupiłam dzisiaj dżinsy rozmiar 38
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

i w pracy siedzę do północy 

Ja na pewno teraz już nie popuszczę, tym bardziej, że mam u Was wsparcie

Waga miewa różne kaprysy najlepiej patrzyć po sylwetce, ja się nie mierzę, ale po ciuchach jestem w stanie to stwierdzić

Wczoraj zgrzeszyłam, zjadłam przed snem serek z jogobelli owocowa wyspa jagodowy

klask i:

jestem u mówiona na spotkanie i jak trafię do restauracji to będzie głupio tylko herbatę/wodę brać
w...garderobie
ciekawe jaki wyjdzie