|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dlaczego ignorujemy fajnych gosci, a biegamy za tymi co nas ignoruja?
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
no ale dziewczyny...piszecie tak o tym ze facet musi byc tajemniczy itp...musi byc niedostepny itp...ale wiecznie tak nie bedzie...bo po jakims czasie to mija pojawia sie kocham...byc moze w niedalekiej przyszlosci slub..i tak sie zastanawiam jak to sie ma do tego co teraz piszecie...z jednej strony niedostepny tajemniczy a z czasem i tak znacie sie z facetem jak lyse konie... to troche dziwne jak dla mnie te wasze teorie
bo paradoksalnie z czasem nie wazne co by sie dzialo to ludzie sie lepiej znaja i co wtedy jest? przywiazanie? przyzwyczajenie? i kolejny powod do "znudzenia" sie facetem? to nastepne pytanie jak nazwac zachowanie tych kobiet ktore jednak trwaja przy swoim facecie mimo tzn rutyny itp? wyrosly z tego bad boys czy jak? z kolei jak nazwac te ktore nadal sa niepewne na czym stoja - przeciez suma sumarum wiecznie tak tez nie bedzie sie ciagnelo...moze troche za chaotycznie napisalem ale chyba wiecie o co mi chodzi
Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-04-14 o 16:04 |
|
|
|
|
#33 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Na łopatki kładzie mnie jak gdzieś przeczytam "ależ ona się trzyma mimo swoich 35 lat" ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
Poza tym, to że się kogoś dobrze zna nie znaczy, że przestaje fascynować. Kwestia osobowości.
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takze niejedna musi po tyleczku dostac od tego swojego "tajemniczego"
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No właśnie nie wiem o co Ci chodziło.
|
|
|
#36 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Lubie Wizaz, naprawde lubie.....i czytam go sobie od kilku lat, wypowiadam sie nieco rzadziej....ale ostatnio mam wrazenie ze jest tu pelno jadu, zawisci i moze nieco zbyt dosadnych rad pt "spal sie na stosie czarownico""jestes zla i niedobra" (nie mowie ze odnosi sie to do mnie, albo nie tylko do mnie).... wiekszosc osob wypowiada sie zbyt autorytatywnie, nie wchodzac w polemike czy dyskusje, nie dajac do myslenia a od razu krytykujac, oceniajac i negujac.... zero watpliwosci, zero dylematow, zero zestanowienia...zaczyna to przypominac moralnosc za czasow sredniowiecza... Dlatego tez tak negatywnie odbieram newsy dotyczace 30 latek bo sama zblizam sie do tej ladnej liczby bo okazuje sie ze wg Wizazu w tym wieku powinnam juz tylko i wylacznie byc na watku dotyczacym- jestem/bede mama....ewentualnie - szykuje sie do slubu.... na innych watkach juz byc mnie nie powinno zycie uklada sie roznie, czlowiek ma tysiace dylamatow i watpliwosci....a jesli kiedys zaczne sie tak autorytatywnie wypowiadac to musicie mnie zastrzelic...
|
||
|
|
|
|
#37 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=diva87;26363451]
Cytat:
chore to troche i nie chcialabym zyc w takiej hustawce, ale bez niej tez wydaje sie byc zle
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Eee..ja tak nie mam. Syndrom "pogoni za królikiem" mnie nie bawi i nie bawił. Wolę jasne sytuacje, bez zbędnej bieganiny i domysłów.
|
|
|
|
|
#39 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Beznadziejne podejście. I niestety, doprowadzające do tego, że często dziewczyny w okolicach 25 roku życia trzymają się kurczowo swoich pseudozwiązków, "bo po 25 to już z górki, kto mnie zechce, tak to jest jaki jest, ale jest", "boję się samotności" itd. Stereotypy robią nam w głowach straszne siano... ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
![]() No i wyrzuciłabym z tej wypowiedzi oglądanie się za inną kobietą. To akurat wiele z nas demotywuje, wpędza w kompleksy i robi krzywdę związkowi...
|
|
|
|
#40 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale przyznaje ok. 30 trudno tworzy sie zwiazki... to juz jest zupelnie inne historia i nie zwiazana z tym watkiem... Odnosząc sie do wypowiedzi A kuku to jest wizja idealna.... podejrzewam ze zaden facet nie jest w stanie jej wypelnic... Edytowane przez Aranel Czas edycji: 2011-04-14 o 17:16 |
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie przyjmuje do wiadomosci, ze zycie sobie mozna ulozyc na pare sposobow.. kto powiedzial, ze to musi byc akurast maz i gromadka dzieci? dla niej to kosmos, ze dziewczyna 25 lat i ani jeszcze nawet stalego chlopaka przy sobie nie ma.. dziecka nie planuje ani tyle, itd. nie miesci mi sie to w glowie.. az zabawne sie to robi buduje taka niepotrzebna, niechciana presje.. bo przeciez mam swoje zdanie, swoj rozum, ale takie ludzkie myslenie/postepowanie zawsze gdzies troche uwiera w boku czy sie tego chce czy nie chce.. ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- diva87 to napisala - zle mi sie zacytowalo, ale juz poprawilam. |
|
|
|
|
|
#42 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Na początku jest to bardzo zabawne, z czasem coraz bardziej działa na psychikę...
Cytat:
A kuku to napisał, ona cytowała jego słowa, tylko jej nie wyszło
|
|
|
|
#43 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Im bardziej facet jest przewrotny, niedostępny, obojętny- tym ja się bardziej nakręcam ![]() Miałam ostatnio taką sytuację- facet całkowicie w moim stylu, student medycyny, który wszystko mi wybaczał i każdy problem poddawał dyskusji, okazywał uczucia, wszędzie zapraszał, generalnie strasznie się starał i dbał o mnie jak mógł- ogółem ideał każdej kobiety Im bardziej mu zależało, tym mi bardziej było niedobrze na myśl o tym związku... Po prostu zaczęło mnie to odrażać, odstręczać i co tu dużo mówić- chcąc nie chcąc, zraniłam go.Historia druga. Facet, na którego w życiu nie zwróciłabym uwagi w innych okolicznościach- nie jakiś obiektywnie nieprzystojny, po prostu całkowicie nie w moim stylu, student kierunku bez przyszłości, za to z wielką pasją i z drugiego końca Polski Spotkaliśmy się na zjeździe, pogadaliśmy z dwa razy, po tygodniu odważania się- napisałam do niego On pisze zwięźle, bez oznak angażu, długo nie odpisuje, mnie doprowadza to do szewskiej pasji i choć wyklinam go w duchu za takie traktowania i powtarzam sobie, że swoją dumę mam, z każdą wiadomością coraz bardziej go uwielbiam ![]() I dogódź tu kobiecie...
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Wtajemniczenie
|
dla mnie to kwestia dojrzałości i trzeba wiedzieć czego się chce.Jedni lubią robić sobie z życia poligon wojskowy i
nni dolce vita
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nastolatce mogło nie odpowiadać, że młody chłopak bez doświadczenia napisał o jedno słowo "kocham cię" za dużo, ale dojrzała kobieta wie, że przystojnego, inteligentnego i kulturalnego faceta nie zostawia się z takiego powodu bo taka okazja się już pewnie nie trafi. A pisanie, że 30 latka przegrała życie jest śmieszne i absurdalne ale trzeba też zdawać sobie sprawę z realiów i zaakceptować to, że 30 letni, wolny, przystojny i odpowiedzialny kawaler raczej na nią nie czeka. Znacznie bardziej prawdopodobne, że będzie to 40 letni, przeciętny rozwodnik
|
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hm, moze u nas w Polsce jest to na troche wieksza skale (czkolwiek zmienia sie).. zagranica, z tego co zauwazylam, to wielu mezczyzni w wieku tych 30 lat dopiero zaczyna myslec o jakims powaznym zwiazku.. to tak jakby zaledwie WIEK zakladal nam jakies dziwne 'kajdanki' na rece.. masz 30, wiec juz tylko czekaja Cie gorsze rzeczy (czyt. przecietni 40-latkowie, rozwodnicy) od tej pory.. BARDZO dziwne ![]() p.s. 40-latek wcale nie musi byc przecietny nastepne beznadziejne myslenie, ze jak ktos ma 40 lat, to juz pewnie przecietny eh, dziewczyno
Edytowane przez Miss Selfridge Czas edycji: 2011-04-15 o 00:49 |
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tym wiekiem widze ze to skomentowanie mojego zwrotu z tym nocnikiem ale hmm jakby to wam zobrazowac...jest kobieta silny charakter ktory lubi dominowac + imprezowy tryb zycia multum facetow...lozkowych i tych emocjonalnych...brak ogarniecia sie...sa takie przypadki znam osobiscie...i nie to ze nie chca stabilizacji...owszem chca tylko ze same zapracowaly na swoja opinie dlatego niektorych ratuje zmiana srodowiska no ale wola bad boys i imprezki to potem niech nie narzekaja
Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-04-15 o 01:00 |
|
|
|
|
|
#48 | ||||||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja zapytałbym się inaczej: "A czy dla dzisiejszych kobiet warto aż tak się starać?" ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Czyżbyś czegoś tu nie rozumiał? Śledź pilnie wizaż, a wejdzie Ci w krew znajdowanie takich przemyśleń jak te, które napisała Miss Selfridge pod Twoim postem:Cytat:
Cytat:
To co działa w obie strony mieści się w zdaniu Seneki: "To, co zdobyliśmy z największym trudem, najbardziej kochamy." Tu się z Tobą zgodzę. Jak króliczek/królica był/a trudny do złapania, to staje się cennym trofeum. Upieczony/a na gotowo i podany na tacy starcza najwyżej na parę posiłków. Natomiast w przypadku grania na emocjach widzę istotną różnicę. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
ajjj a kuku doskonale zdaje sobie z tego sprawe
pomimo tego ze wiele rzeczy zrozumialem z autopsji i obserwacji to chcialem mimo wszystko "od kuchni" sie w ta psychike kobiet zaglebic.... i jednak sa kwiatuszki ktore nie preferuja badz wyrosly z tego...jednakze jednak ogol przemiawia za "draniem" a te kwiatuszki to wyjatki od tego ogolu....takze musze sie poddac i skwitowac ze jednak kobieta NIGDY nie pomysli tzn...nie bedzie umiala opanowac emocji ooo ze tak sie wyraze owszem maja mozgi nie mowie ze nie...ale no jak widac i tym sie od nas facetow roznia ![]() piszesz o dualizmie ale kurcze no sprzeczne jest to ze z CZASEM ta tajemniczosc i nieosiagalnosc mija i w ogole cale te "dranstwo" z czasem mija w roznoraki sposob...najczesciej wykonczeniem psychicznym
Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-04-15 o 09:31 |
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Autorko , doskonale Cie rozumiem
jestem identyczną osobą, przez co tak ciężko stworzyc mi jakikolwiek związek ( wiec jestem sama )Pojawiają się różni mężczyźni. Ja nazwałam ich sobie ,, dostepnymi'' i ,, niedostepnymi''. Dostepni to właśnie Ci którzy zabiegają, piszą, dzownią... i ogolnie otwarcie twierdzą , że im zależy. ,, Niedostepni'' to Ci którzy trzymają dystans. Próbowałam sobie już to wszystko wytłumaczyć. Jedyne wytłumaczenie jakie znalazłam to własnie to , że Ci niedostepni dawkują swoje emocje stopniowo. Sprawia to , że musimy się wysilić aby coś zdobyć. Wysilanie zaś wiąże się z zwiększonym myśleniem , rozkminianiem , czekaniem na tą drugą osobę. A to z koleji sprawia , że się anagażujemy. Dużą rolę tutaj też odgrywa to , że mężczyźni mają w swoich głowach przyswojone, że kobiety potrzebują opieki , troski, romantyczności. Jednak sa kobiety bardziej ,, męskie'' , silne i niezależne. Nie potrzebują mężczyzny , który im będzie matkował i zabiegał bo wtedy czują się osaczone co je odstrasza. Nie kazda kobieta tego potrzebuje! czesto spotykam tych mezczyzn ,,dostepnych''. Opowiadaja mi , jak to mnie doceniają , jaka jestem cudowna , ble, ble, ble. Po czym dzownią i prosza o kolejne spotkanie. Opowiadają jak to kochają dzieci i jak bardzo cenią sobie wizje zycia rodzinnego. Kiedy jestem przeziębiona , zmęczona, matkuja mi abym wypoczeła, poszła szybko do lekarza. przynoszą leki, pyszności. Jedyne co czuje wtedy to niesmak. Może dlatego , że budzi to we mnie jakiś strach przed utratą niezalezności i samej siebie w takim układzie. W dodaku zdominowany facet nie kojarzy sie juz z męskością...
|
|
#51 |
|
Wtajemniczenie
|
po co dorabiacie dziwne teorie ten temat,problem tkwi w was samych,a nie jakiś tam facetach.To jest związane z charakterem bo nie wszyscy faceci są wylewni,duży wpływ ma to,co wyniósł z domu jeśli było ciepło i rodzinnie to on to potrafi oddać.Co do niedostępnych to może raczej zimnych,chamskich,a może nie jesteście po prostu atrakcyjne dla takich.Trudno mi uwierzyć,że facet udaje niedostępnego dla dziewczyny która mu się podoba.Wiem jedno jeśli trafi "swój na swojego"spojrzysz i już wiesz,a dotyk sprawi,ze z emocji dostaniesz mdłości i motylki w żołądku to wszelkie teorie padają
|
|
|
|
|
#52 |
|
stary jednooki dachowiec
|
Nie ignoruję wartościowych facetów i nie pociągają mnie zbuntowani. Ale myślę, że fascynacja tymi drugimi wynika właśnie z tego, że niektórym kobietom wydają się inni, trudno dostępni, nie w pełni osiągalni. Zależy, co kto lubi.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wybacz nie chce mi sie odnosic do calej twojej wypowiedzi bo jak widze znów wpadasz w ton statecznej matrony..... i nie masz zupelnie do siebei dystansu.... sam widzisz ze twoj profil odwiedzaja kolejne osoby i ja po prostu opisalam ci jedno z kobiecych zachowan (jak widac slusznie....patrzac po liczbie odwiedzin twojego profilu), jak kobiety reaguja, jak sobie wyobrazaja, dopowiadaja i szukaja... wiec daruj sobie ten ton, że mam zapomniec o randkowaniu.... Ja wypowiedzialam na glos to co robia wszystkie kobiety.... ale dzieki dzieki zapamietam do konca zycia, ze dla Ciebie Wizaz to nie portal randkowy, nie omieszkam zapisac tego w swoim pamietniku.. Acha i tylko dla wyjasnienia.... moje formy -jeszcze sobie dopowiemy kilka cech, i ta ikonka oznacza przymruzenie oka, cos z lekka nuta ironii, a nie propozycja randki.... nie wiem czy kto kolwiek oprocz ciebie odczytal to jako faktyczne zaproszenie...Rece mi opadly po kolana.... Edytowane przez Aranel Czas edycji: 2011-04-15 o 14:37 |
|
|
|
|
|
#54 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wybacz, ze moja ignorancja i nieumiejtnosc ubierania w slowa mysli zmuszaja mnie do korzystania niekiedy z ubogich emocjonalnie ikonek.. |
|
|
|
|
|
#56 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#57 | ||||||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Akurat dla mnie ta prowokacja byłaby z gatunku ciężkich. Chociaż fakt, różnie kobiety to odbierają, ja tu piszę akurat o sobie, o swoich doświadczeniach i odczuciach. I z tego co zdążyłam dzisiaj wypytać, na razie żadna z moich koleżanek nie uważa takiego zachowania za pozytywnie motywujące. Koledzy, piłka, mnóstwo zainteresowań i kobieca walka o czas dla siebie - jak najbardziej. Inna kobieta - to już jest stąpanie po bardzo kruchym lodzie. Ależ skąd, to nie była kłótnia, tylko uściślenie
Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2011-04-15 o 19:39 |
||||||
|
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie się kojarzy o wiele bardziej, niż zadufany w sobie narcyz, co to myśli, że to kobieta jest od tego, zeby go zdobywać. Chociaż to już pewnie kwestia co kto lubi. Edytowane przez wisienka_na_torcie Czas edycji: 2011-04-16 o 22:16 |
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A ciekawe co będzie, jak naprawdę będziesz potrzebowała opieki, a Twój "niedostępny" kopnie Cię w I nie zarzekaj się że zawsze będziesz "męska"(nawiasem mówiąc poczułam się teraz słaba, zależna i w ogóle strasznie ciapowata Ale może jeszcze wyrośniesz z takiego postrzegania "męskości"
Edytowane przez 201608251020 Czas edycji: 2011-04-17 o 10:38 |
|
|
|
|
|
#60 |
|
po drugiej stronie szafy
|
paollino - przypuszczam, że wiesz o co xyz089 chodziło, więc niepotrzebnie się unosisz, spokojnie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

(

zycie uklada sie roznie, czlowiek ma tysiace dylamatow i watpliwosci....