|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )
Cytat:
gratuluję! Ja nawet o takim rozmiarze nie śmiem marzyć (choć 40 bym nie pogardziła...)... Za wielki grubas jestem |
|
|
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wróciłam z pracy... jutro mam wolne W tym tygodniu NIC nie zarobiłam, załamac się można,ale liczę że będzie już tylko lepiej. Link z badaniami już wrzucam. Co do osiągnięć to nie wiem czy jest jakiś sens się w tym babrać , jak takie zamieszanie na forum jest co rusz ktoś przychodzi i odchodzi ![]() Zjadłam obiad , padam na pysk normalnie bym się chyba położyła spać,ale kurcze na 18 mam jeszcze klientkę
|
|
#2853 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wlasnie wrocilam z mega wyprawy na zakupy z rodzicami, tesco u mnie remontowali i dzis ponownie otworzyli...ile ludzi bylo :P kupilam ser do sernika president lekki :P za 1kg 5,99 a co ;p bede pichcic ![]() wlasnie wszamalam kotlety sojowe,bo nie zdazylam nic ugotowac :P i mizeria, jakie tragiczne ceny warzyw sa i mrozonek...wierzyc mi si enie chcialo w tesco prawie 10zl za pomidory pojechalismy do kauflanda i tam po niecale 5zl. mam nadzieje,ze jajka jeszcze nie zdrozaly to jutro zrobie nalot na rynku i 4 mendle kupie po 3,90 ![]() jak tam u was popoludnie? a i dziewczyny, ktora idzie trybem 3/3 ?? ja chyba na ten przejdze od swiat, pomimo,ze niby powinnam konczyc, ale jak zmienie tryb m,oze inaczej moj organizm bedzie reagowac... jak sadzicie??
|
|
#2854 |
|
Wtajemniczenie
|
hihi, dziś zaliczyłam 3 wizyty w wc (ale zdrowe
nie miałam biegunki) i z ciekawości weszłam na wagę... 65,0 !!!!!!!!!!!! haha 300 g mniej niż rano
|
|
#2855 | ||
|
Rozeznanie
|
[
anita - nasza dieta faktycznie do najtańszych nie należy, ale za to przekalkuluj sobie, ile byś wydała w tym samym czasie na niezdrowe jedzonko typu fast food, czy słodycze? Po pewnym czasie wiemy już, co i gdzie kupować, jakie potrawy przyrządzać, żeby było tanio, smacznie i nie monotonnie A na początku mnie też szło dużo pieniążków. Cierpliwości [/QUOTE]dominic_sz chyba masz racje na początku trzeba sobie po prostu "obcykać" co gdzie najlepiej kupować itp ' ![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
GRATULACJE AŻ MIŁO SIĘ TO CZYTA ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Już po zajęciach na uczelni jestem i czuję się, hmmmmm jakby to określić, jeśli czytała z Was któraś "Harrego Pottera" to powinna wiedzieć- czuję się jakby dementor wyssał ze mnie życie Padam na twarz po prostu, dziś pierwszy dzień P po PW, ale czuję się jakaś taka napompowana wodą... moja waga miała dziś wolne bo nie chciałam się straszyć gdyby był wzrost, jutro wskoczę na nią i przyjmę ze spokojem to, co mi pokaże. Zakupiłam ten ser twarogowy o którym Wam tyle pisałam no i teraz głowię się co z niego zrobić??? a któraś pomysł?? Sernik miałam niedawno więc wolałabym teraz coś innego. Dajcie pomysła
|
|
#2857 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Niestety nieczęsto teraz do Was zaglądam, ale mogę to usprawiedliwić ![]() U mnie, jakoś baardzo powoli, ale do przodu. Odnotowałam lekki wzrost, ale to nic. W końcu zejdzie przecież.. mimo to nastrój przez ostatnie dni mam podły, jak nie wiem... Nawet nie jestem w stanie nadrobić tego co naskrobałyście, ale jeżeli można to tak nieskromnie się pochwalę Podobnie, jak modliszka postanowiłam pogrzebać w fotkach i zrobić zestawienie coby się zmotywować i oto co mi powstało - zdjęcie z sierpnia i z przed 2 tygodni. Te białe spodnie - moje ukochane - zdejmuje bez rozpinania, wiszą na mnie tak, jakbym założyła worek po ziemniakach, to samo z koszulką...
|
#2858 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kla ski: szkoda że jakiejś foteczki nie cyknęłaś żeby nam pokazać, ale ![]() ![]() klask i: i świat staje w lepszych kolorach
|
|
#2859 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do wypiekow to mozesz sobie ciasto czekoladowe zrobic, dobre to to serniczki na zimno, delicje drozdzowke z serem ciastka owsiane, to jest to co ja wyprobowalam do tej pory :PCytat:
ty sie wstrzymaj z ta waga bo mnie przegonisz za raz zaraz ci do sernika czekolady napcham zeby mnie zazdroc nie zjadla :P
|
|
#2860 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
Piękna figurka i promienny uśmiech Takie ładne zestawienie powinno wisieć gdzieś na ścianie i w momencie złego homorku jedno spojrzenie na nie powinno od razu przegonić chandrę.---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
|
|
#2861 |
|
Raczkowanie
|
pewnie,ze tak
![]() http://dukanowegotowanie.blogspot.co...-na-zimno.html http://forum.dieta-dukan.pl/viewtopic.php?f=15&t=58 http://forum.dieta-dukan.pl/viewtopic.php?f=15&t=5031 http://forum.dieta-dukan.pl/viewtopi...1&hilit=sernik http://forum.dieta-dukan.pl/viewtopic.php?f=12&t=1355 http://mamadukanowa.wordpress.com/20...diecie-dukana/ to mniej wiecej takie stosuje ;] serniki nie raz modyfikuje zalazy jakie skladniki mam pod reka powodzenia w wypiekach
|
#2862 |
|
Zadomowienie
|
Zdjęcie z dziwną miną, ale i wielkim brzuchem a o pokazanie jego mi bardziej codziło niż o pokazanie mojej niewyjściowej facjaty
![]() http://dukan.blox.pl/2011/01/Ciasto-czekoladowe.html tu jest przepis na czekoladowca, choć po zmodyfikowaniu w moim przepisie jest : 6 łyżek zmielonych otrąb łyżka kakao łyżka - porządna serka homo słodzik 2 jajka - pianę ubić aromat opcjonalnie 2 łyżki mazeiny proszek do pieczenia trochę mleka szczypta soli Pwoeim neiskromnie, że akurat to ciasto wychodzi mi rewelacyjne i na stałe gości w moim jadlospisie.
|
#2863 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no, no - ślicznie wyglądasz, naprawdę widać ten spadek
|
|
|
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczynki - wiem że obżarłam się tą pizzą wczoraj, ale dziś po raz że ta moja waga pokazała ogromny wzrost, to na dokładkę czułam się dziś rano tak napompowana - dosłownie jak balon, a kibelek wczoraj odwiedzałam kilka razy bo jadłam kapustkę kiszoną i tak jakoś .... byłam więcej niż raz, więc to nie problemy z wc, ani z @ bo dopiero za dwa tyg, ale dosłownie meksyk, nie mogłam założyć pierścionków, które normalnie spadają mi z palców..., ale skąd tyle wody? wiem że dziś 5 dzień PW, ale żeby tyle? Pierwszy raz mam takie objawy, zastanawiam się czy jutro to wszystko spadnie czy coś mi się dzieje nie tak? |
|
|
|
|
#2866 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję, ale motywatorką nie czuję się absolutnie.. Wzorem nie jestem.
|
#2867 |
|
Rozeznanie
|
Modliszka ja idę sobie 3/3 i póki co nie narzekam !
Wy naprawdę mnie zadziwiacie z tym pisaniem ! nie da się ogarnąć ![]() mega zmęczona jestem... idę się położyć ![]()
|
#2868 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyneczki zrobiłam głupotę i nie wiem jak się teraz do niej odnieść... Zrobiłam jednak serniczek- właśnie się piecze, ale zamarzyło mi się sernika z nutą piernikową i dodałam do niego 2 łyżeczki przyprawy do piernika i jak już go wstawiłam do piekarnika to spojrzałam na skład tej przyprawy a tam? MĄKA PSZENNA!!!! :eek : no i co ja mam teraz zrobić??? Kurcze byłam święcie przekonana, że ta przyprawa jest nam dozwolona, kupiłam ją jakiś czas temu i myślałam, że kupowałam ją z głową
|
|
#2869 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i powiem wam szczerze,ze wyprobowalam ten proszek do pieczenia z lidla,ale wypieki takie sobie mi wyszly:/ bulki mi nie chcialy zbytnio wyrosnac :/ moze jakies trefne opakowanie wtedy trafilam ja nie wiem ![]() wlasnie kolacje wcinam pomidorek, ogorek w jogurciku i twarozek bialy do tego :P w trakcie szykowania oczywiscie wedline wrabalam :P nie mogla tak bezczynnie na talerzyku lezec
|
|
#2870 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2871 | |||
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
Ale masz śliczny uśmiech Ciebie też bym nie poznała patrząc na te zdjecie przed i teraz ![]() Cytat:
Nie przesadzajmy Nie jemy tego kilogramami, a na nasepny raz już tego nie dodasz i po kłopocie.Cytat:
Mam takie same odczucia, więc chyba i ja trafiłąm na jakąś felerną partie |
|||
|
|
|
#2872 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba popadam w jakąś paranoję
|
|
#2873 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wiesz bałam się jak by to wyglądało bez żadnych dodatków jakbym jadła i czy nie byłabym namawiana na nie a nie chciałam się tłumaczyć....Cytat:
a polecam ci sernik na zimno z galartką - robi się błyskawicznie!Cytat:
po brzuszku to w ogóle niesamowicie widaćCytat:
Cytat:
ja dopiero omc doktor ![]() a przyprawe olej - w końcu ile mogło być tej mąki w 2 łyżeczkach przyprawy...
|
|||||
|
|
|
#2874 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i z pewnością wiesz o wiele więcej niż my w sprawach medycznych, jeśli chodzi o mnie czuję się trochę bezpieczniej A przyprawą już się nie martwię bo mam Was i jak trzeba to nawrzeszczycie a jak trzeba to pocieszycie.
|
|
#2875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie no aż tak się z buzi nie zmieniłam.. Myślę, że to przez tą niewyjściową minę ![]() Ale dziękuję ![]() W ogóle dziękuję wszystkim
|
|
#2876 |
|
Rozeznanie
|
Hej! Dopiero dzisiaj znalazłam Wasze forum!! Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie
![]() Krótko jestem na diecie, a mianowicie 17 dni. Mam pewne pytanko do Was, jako do bardziej doświadczonych koleżanek. Dietę zaczęłam w dniu przyjęcia ostatniej tabletki z blistra (tabletki hormonalne) i w ciągu 7 dniu przerwy schudłam ponad 4 kg. Po pewnym czasie, mimo że trzymałam sie rygorystycznie diety, wrócił mi na wadze ponad kilogram. Czy to możliwe, że przyjęcie kilku kolejnych tabletek mogło spowodować aż taką różnice na wadze??
|
|
#2877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj ![]() Nie wiem, czy może być to uwarunkwane tabletkami - bo nigdy ich nei brałam, ale może to tylko woda, po dniach warzywnych ? Poza tym kilogramowe wzrosty to raczej norma, zazwyczaj spadają rownie szybko, jak sie pojawiaja.
|
|
#2878 |
|
Rozeznanie
|
aaa, dzięki za odpowiedz
jeszcze mi się przez ta dietę wyczulił węch, zupełnie jak w ciąży
|
|
#2879 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie przejmuj się wzrostami bo takowe nie należą do rzadkości zwłaszcza po PW, obserwuj swój organizm, bo po prostu trzeba nauczyć się jego "humorków". ![]() Chocolate dobrze mówi
|
|
#2880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hm, a może cioteczkami zostaniemy, a Ty nic nie wiesz ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

jestem u mówiona na spotkanie i jak trafię do restauracji to będzie głupio tylko herbatę/wodę brać
i będę zmuszona jakąś sałatkę wziąć a dziś mam P... 

moja waga w kwietniu wariuje : 

w...garderobie
ciekawe jaki wyjdzie
AŻ MIŁO SIĘ TO CZYTA

kla ski: szkoda że jakiejś foteczki nie cyknęłaś żeby nam pokazać, ale
także prośba do autorki pierwszego posta:

:eek : no i co ja mam teraz zrobić??? Kurcze byłam święcie przekonana, że ta przyprawa jest nam dozwolona, kupiłam ją jakiś czas temu i myślałam, że kupowałam ją z głową
ja dopiero omc doktor