|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Krakowianki po dziesięciokroć ;)
znalazłam:
Wysokość wymaganego wkładu własnego uzależniona jest od programu w jakim staramy się o dotacje (najczęściej jest to 15%-50%). co do UP to do tej pory można było uzyskać max 40tys. od 2011 roku ta kwota zostaje zmniejszona i średnio wynosi 12-20 tys.
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
Wkład własny = to co sama musisz zapłacić. Resztę daje UE.
Z tego nie wynika, że nie musisz na początku wykazać, że masz całą kwotę.
|
#3603 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Zostawic was na 2 godziny w deszczowa pogode i ledwo mozna was nadrobic
![]() To ja bede po 10 u Huli Ostrzegam, ze bede narzekac na koniecznosc wycieczki do czytelni ![]() Ooo super, dziekuje jutro popatrze jak nie zapomnę![]() Cytat:
Buty w malych rozmiarach sa zawsze takie sliczne![]() Cytat:
Hehe a tak na serio to na 2 czy 3 roku studiow zauwazylam u siebie identyczna sytuacje jak u Ciebie Moim powodem bycia 'z boku' byl owczesny chlopak-gdy ludzie na poczatku chodzili na imprezy i sie integrowali to ja chodzilam z facetem do kina lub robilam kolacyjki....Na szczescie oprzytomnialam i nadrobilam straty Moze sama sprobuj wyjsc z propozycja imprezy grupowej? Tylko najlepiej z konkretami-spotykamy sie tu i tu, mozemy isc tam i tam Bo takie 'moze gdzies pojdziemy' zazwyczaj slabo mobilizuje grupe
|
||
|
|
|
#3604 |
|
Nie depcze krokusów
|
myszka2020 - o, na jakim portalu?
![]() Kasiencja - na przykład zaproponuj im seans w Mandze: 30 maja, godzina 18.00 Matango – atak ludzi-grzybów („Matango”, 1963, reż. Ishiro Honda) Psychodeliczna science fiction po japońsku
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2011-04-14 o 15:20 |
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, ja na początku studiów zawsze znajdowałam sobie osobę/y, które wyglądały na miłe i do nich zagadywałam, a potem już tak zostawało
![]() Teraz na mgr 3/4 ludzi nie znam w ogóle z imion i nazwisk, ale mam takie 4 osoby (3 dziewczyny i chłopak), z którymi się trzymam, gadam, siedzę, śmieję się, dzielę notatkami i ściągami, smsuję i takie tam. A to jedna z nich właśnie podeszła do mnie w 1 dzień, przedstawiła się, a potem poszło z górki
|
#3606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to prawda, małe buciki są słodkie Cytat:
I najlepsze jest to, że oboje, nie wiedząc o sobie, założyliśmy konto w podobnym czasie, ja na prośbę koleżanki, a on za namową sąsiada I zobaczył mnie, zapraszał na kawę dokładnie od kwietnia do października co kilka dni, ja go olewałam, bo byłam bo niezbyt przyjemnej historii z innym chłopakiem, aż w listopadzie się zgodziłam Spotykaliśmy się, potem ja go zaprosiłam do puszczy niepołomickiej i tak jesteśmy razem już prawie 2,5 roku |
||
|
|
|
#3607 |
|
Nie depcze krokusów
|
myszka2020 - ale słodko
|
|
#3608 |
|
Zadomowienie
|
Polecam Wam sieć Biga Styl (mają własną www, z dokładnie podanymi adresami, nie tylko w Krk). Mój ulubiony jest na Os. Strusia 13.
Drugi godny polecenia ciucholand to na ul. Dunikowskiego (12 lub 14), ma taki duży szyld "CIUCHY". Trzeci jest na Os. Złotej Jesieni, koło lewiatana i sklepu z lampami. Wszystkie 3 są OGROMNE! Na zachętę wstawię Wam kilka ostatnio znalezionych ciuchów (wiadomo, każdy ma inny gust, ja raczej ubieram się "normalnie", dla tych bardziej ekstrawaganckich też się sporo znajdzie )P1020497.jpg9zł (2).jpg9zł.jpg4zł za te dwie rzeczy.jpg4zł za te dwie rzeczy (2).jpgP1020491.jpgP1020489.jpgP1020487.jpgP1020493.jpg Wszystko razem kosztowało 80zł. Wygląda jak nowe, nie śmigane
Edytowane przez granatowo Czas edycji: 2011-04-14 o 15:39 |
|
|
|
#3609 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- granatowo już wiem skąd się wziął Twój nick A ta pierwsza kurteczka to big star ?
Jestem grze*na. Edytowane przez lalaith Czas edycji: 2011-04-14 o 15:40 |
||||
|
|
|
#3610 |
|
Nie depcze krokusów
|
Lalaith - idziemy
Za parę dni grają Godzillę
|
|
#3611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Malla, moja wizyta w krakowskiej Mandze zapadła mi w pamięci jako "najnudniejsza wyprawa do muzeum" Może mi kiedyś wytłumaczysz jej fenomen?
Edytowane przez granatowo Czas edycji: 2011-04-14 o 15:46 |
|
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.pl.avon.com/PRSuite/blog_eryki.page
Nie wiem czy jako konsultantka mogę takie coś wkleić ale bardzo mi się te metamorfozy podobają i jest ich tam sporo ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Se se se
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę pobuszować, bo mam szkołę na osiedlu szkolnym, to nie daleko tych osiedli z lumpkami, które podałaś |
|
|
|
|
#3614 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co to za jakaś masakraCytat:
![]() Cytat:
ale poszukam gdzieś indziej.spódniczka-
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
||||
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam wątek o AGD bo jestem na kuchnie pralki i jakaś laska pisze że ma już swoją 11 lat i niedługo będzie zmieniać bo... już jej się znudziła
|
#3616 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
poza tym ja mam wrażenie, że na naszym kierunku są zadziwiające ilości socjopatów. Ja się raptem bliżej trzymam z może 5-6 osobami na roku, z czego z trzema dopiero od tego roku, bo tak się zdarzyło, że były jedyną znajomą twarzą na zajęciach specjalizacyjnych, albo mieliśmy wspólne zajęcia przez cały weekend i z kimś trzeba było być w pokoju hotelowym Moim zdaniem najważniejsze, żeby mieć dobre uikłady z kilkoma osobami, żeby w razie czego pożyczyli notatki, a przyjaciół można mieć poza uczelnią Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnim posiedzeniem prawie stówę wydałam w jednym sklepie ale to za kasę z mikołaja :P
|
||||||||
|
|
|
#3617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(Poza tym to wydaje mi sie, ze sie znamy lub mamy wspolnych znajomych-ale o tym kiedys na zywo pogadamy )
|
|
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze na koniec pracy mi baba ciśnienie podniosła!!!! wrrrr pozabijam tych ludzi
klient chciałby się szkolić za darmo, wykładowca brać 5tys na rękę, a firma taka jak moja czyli organizująca to wszystko ma pewnie to sponsorować. no nie mogę, nie mogę...... ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- idę w pierony bo nie zniosę...
|
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Że też tyle czasu go zwodziłam, a teraz nie mogę bez niego żyć
![]() Cytat:
![]() Że też się nie odwodniłaś, mnie to by na pogotowie zaraz zawieźli
|
|
|
|
|
#3620 |
|
Copyraptor
|
Kasiencja, wiesz, ja przyjaciela "wyniosłam" z japonistyki (szkoda, że teraz po świecie jeździ), na psychologii też się z nikim bliżej nie trzymam
czasem, żeby wyskoczyć na koncert albo jakieś wyjście (np. z ludźmi z sekcji, nie, Rejected? ), parę mam takich osób, że zawsze mogę dryndnąć po notatki i zaprosić na imprezę, ale z nikim się tak naprawdę blisko nie przyjaźnię
|
|
|
|
#3621 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja aż tak zle tego nie przechodziłam, wczoraj leżałam cały dzień w łożku, miałam gorączkę ponad 38 stopni, dreszcze, ból głowy i jak wchodziłam do toalety to nie wiedziałam, czy mam na sedesie siadać czy się nad nim pochylać. Nic przyjemnego.... I głupia, zamiast pójść do lekarza, poszłam dziś do pracy, wprawdzie całkiem przeciętnie wytrzymałam ale mam nadzieję, że to była pierwsza i ostatnia grypa żołądkowa w moim życiu! |
|
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
No nie, moja sukienka z H&M na awanti
|
#3623 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a interesuje się któraś z Was polską męską siatkówką?
![]() I doradźcie jaki krem kupić do suchej cery? Zawsze używam Kolastyny, ale teraz zmienił się producent i półki w drogeriach świecą pustkami
|
|
|
|
#3624 | ||
|
Pani Buka
|
Cytat:
![]() Cytat:
pewnie że bym coś zaproponowała. ale mało kto mi przychodzi do głowy. na pewno żadna większa grupa jest jedna dziewczyna, która wydaje się być nierozłączna ze swoim TŻ, jest jedna która jest spoko ale ciągle siedzi w notatkach, jest jedna która ma swoich znajomych których ja niezbyt znam, i tak dalej...może jak będzie trzeba wybrać ścieżkę albo w przyszłym roku zapiszę się do jakiegoś koła to poprzebywam w nieco innych kręgach psychologów niedoszłych Emilka - zgadzam się z Tobą, ale ja przez ten etap przechodziłam w LO jeszcze no i się w porę opamiętałam ![]() ps. też poznałam TŻ przez coś w rodzaju forum,. chociaż wspólnych "prawdziwych" znajomych też mieliśmy
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2011-04-14 o 17:54 |
||
|
|
|
#3625 |
|
Konto usunięte
|
czuje się dziś jak kula u nogi i kara za grzechy
jest mi źle
|
|
|
|
#3626 |
|
Copyraptor
|
Kasiencja, pocieszę Cię - będzie gorzej
ja pierwsze dwa lata się trzymałam z jedną grupą, teraz każdy ma swoje zajęcia i biega na własną rękę
|
|
|
|
#3627 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja na zimę kupuję zwykle Garnier ten z fioletowym kwiatkiem na opakowaniu. Przejściowo (wiosna/jesień) używam Soraya Miód i Mleko, a latem Soraya albo Lirene witaminizujący z filtrami. Ostatnio czaję się na Ziaję Lekka Formuła, jest niedrogi, a znajome go chwalą.Ciekawa jestem jak się sprawdzi na moim pysku. |
|||
|
|
|
#3628 | |
|
Zadomowienie
|
O matko! A to niby czemu? Pewnie przez pogodę!
Chociaż nie wiem czy Ci się przyda, bo jutro słońce ma już wyjść. No to pisz skąd ten podły nastrój ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3629 |
|
moderatorka też wizażanka
|
To może same wizażowy kierunek utworzymy.
![]() Ja mam paczkę znajomych na obu kierunkach, spotykamy się jak się tylko da Z PSC to już przyjaźnie, a na kogni bardzo dobre znajomości. ![]() Kasiencja, chciałam Cię zabrać kiedyś na imprezę No i popatrz Jutro jedziemy do Bonarki ze współlokatorami (planowo) mamy się spotkać w sprawie odbioru, to moze z nami się poszlajasz? Edytowane przez ecrulo Czas edycji: 2011-04-14 o 19:02 |
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest 3/4 informatyków, dziwnych
Z niektórymi da się pogadać, ale mam wrażenie, że traktują mnie tylko jako ładny "ozdobnik" grupy (dziewczyn u nas jest 7, facetów 35)
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.

Ostrzegam, ze bede narzekac na koniecznosc wycieczki do czytelni 

nie wiem, może przegapiłam jakiś moment na początku, może trafiłam do nieodpowiedniej grupy na ćwiczenia, może jestem po prostu nudna i beznadziejna...
Moim powodem bycia 'z boku' byl owczesny chlopak-gdy ludzie na poczatku chodzili na imprezy i sie integrowali to ja chodzilam z facetem do kina lub robilam kolacyjki....Na szczescie oprzytomnialam i nadrobilam straty

?
Może mi kiedyś wytłumaczysz jej fenomen? 

ale to za kasę z mikołaja :P