Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-14, 19:00   #3361
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
aguś ja Ci odpuszcze mycie podłóg u mnie bo w czasie remontu sensu nie ma ale zapraszam za tydzien
choc pewnie sie do tego czasu juz ropzpakujesz
oby oby
jade do lidla
Stary 2011-04-14, 19:05   #3362
Ollliwka
Zakorzenienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

ja mam chilijskie winogrona...sezonu nie ma teraz na żadne owoce chyba będzie latem na większość, ale czy bęziemy mogły jeść wtedy np. truskawki? pewnie nie każda
Tyle, że jak kupiłam tydzień temu truskawy to mnie wysypałoniezła chemia musi w nich być

paulizia ale mamy dzisiaj menu podobne (trochę z Ciebie ściągnęłam) w kwesti pepsi i winogrona ale zupa fasolowa była zaplanowana
Co do ruchów...moja Zuzia wg mnie jest spokojna...raz kopie z samego rana, a na drugi dzień w południe dopiero zaczyna...różne pory ma aktywności więc ja bym się nie przejmowała, że Twój mały tak ma.
A jak już rozpycha się i kopie to mnie to jakoś specjalnie nie boli...chyba, żę w pęcherz albo szyjkę

24kasia86 , enchantress ja też oglądam ten serial od kilku lat...ale mnie Włodarczyk wkurza, nie lubię takich lalek i choć Majka też mnie wkurza tym, że robi jak robi to jednak kibicuję jej

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2011-04-14 o 19:07
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 19:06   #3363
Zytus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kurcze laski
bo mnie zajedziecie z tymi podlogami
kochana my Ci chcemy tylko pomóc, zebys sie za dlugo nie meczyla
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 19:08   #3364
principessina
Zakorzenienie

agus87 no napewno sa pryskanie jakims swinstwem ja to nawet zadnych serkow typu hochland nie kupuje, po tym jak wykryli jakies zakazone mleko w Niemczech kupuje zazwyczaj wszystko u lokalnych sprzedawcow, ja to juz chyba w Wawie mieszkac bym nie mogla, bo bymz glodu umarla

a wlasnie sciagam dla Flawcia piosenki Majki Jezowskiej, pamietacie jeszcze jakis innych polskich wykonawcow dzieciecych?
Stary 2011-04-14, 19:09   #3365
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Melduje się po wizycie
u nas wszystko super,mała wykonała znów obrót i teraz jest ułożona główkowo.
Wody płodowe w normie w sam raz gin stwierdził.
Serducho pięknie bije 140 uderzeń.
Mam się nie martwić wszystko jest w porządku,on nie widzi niczego co budziło by najmniejszy niepokój.
Ciasno już ma lalunia i może odechce jej się fikołki robić.
Co mojego bólu krocza to jest normalne,ścięgna się naciągają no i dziecko ciężkie ,więc dlatego.Heh pocieszył mnie,że z tym bólem to lepiej już nie bedzie
Na siłę można by było przyczepić się do mojej leukocytozy,ale jak to stwierdził jesteśmy weteranami z moimi leukocytami , więc bierze poprawkę.
Już tak reaguje na ciąże ,że mam znacznie podwyższone leukocyty,po porodzie zaraz wszystko wraca do normy.
Następna wizyta 5 maja
zajadam wiwogrona(czyt.winogrona ,tak mówi mój młodszy) i pędzę doczytaC wątek

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość

poltora tyg bez slodkiego? mocna jestes
Jakoś w ogóle ochoty nie miałam, aż do dzisiaj

Lolka i na jakie imię się zdecydowałaś?

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 19:09   #3366
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

the_sania ale przygoda z pinem, a brzusio masz rewelka ciuszki tez super, szczegulnie ta bluza z uszkami
moniqac ja w uk po cc nie dostawalam zastrzykow. ale jak tutaj dawaja to ile ja je bede brac?!

[QUOTE=anula_81;26365201]j powiem wam, ze caly przyszly tydzien a moj TZ jak wam pisalam ma wolne, bo tu w Norwegii Wielkanoc-Påske, to najbardziej leniwy czas w roku

[QUOTE]
no wlasnie korzystamy z tego dobrodziejstwa i tz ma okazje pobyc dluzej z nami- na szczescie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
ale fajny, w sam raz dla mojego synka do nauki polskiego
http://allegro.pl/zolwik-albert-e-ed...545424040.html
princi jest jeszcze szczeniaczek uczniaczek z fisher price super jest, my mielismy akurat wersje ang

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
pyry .. gziki .. ryczka
miałam jakiś czas temu lekcje z praktykantką, która pochodziła ze śląska i też takie dziwne rzeczy mówiła .. i się śmiała , że ona jak się do Lublina sprowadziła to nie wiedziała co to : brejdak , ciapy , cebularz
pyry gzika itd to typowo z wlkp

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość

mam info od SIASI
ma dobre wieści i jest zadowolona prawdopodobnie jutro wyjdzie!!!
wszystko jest w porządku i moze rodzić sn. najbardziej bała sie CC, nie dziwie sie okulista wykluczył ciśnienie i nie wie czemu jej sie tak działo.
kazała podziękować za wsparcie i kciuki sama to zrobi jak do nas wróci chyba ze dostanie zawału po powrocie do domU
super, wylezala sie bidulka, dbrze ze na weekend w domciu bedzie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Wylewanie żółci cz. 2: ...............
lo kurde, matal, masakra jakas,

Cytat:
Melduje się po wizycie
u nas wszystko super,mała wykonała znów obrót i teraz jest ułożona główkowo.
Wody płodowe w normie w sam raz gin stwierdził.
Serducho pięknie bije 140 uderzeń.
Mam się nie martwić wszystko jest w porządku,on nie widzi niczego co budziło by najmniejszy niepokój.
Ciasno już ma lalunia i może odechce jej się fikołki robić.
Co mojego bólu krocza to jest normalne,ścięgna się naciągają no i dziecko ciężkie ,więc dlatego.
Następna wizyta 5 maja

ale się uśmiałam przed chwilą
Igor mówi do Kacpra
-Kacper gdzie dałeś karty
-włożyłem do barku
IGOR
-a w zlewarku są
kasiu super ze wszystko oki,

nastepna wizyte masz w date mojej cc

a co to zlewarek?

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
uFFF moje klepanie brzucha w koncu poskutkowalo!!! Ruszyl sie z ignorancja i wiecie co?
Kazali mi liczyc ruchy... minimum 10 sekwencji na dzien, no ale co ja mam zrobic jak go czasem w ogole nie czuje? Pozniej czuje, ale malo. Pozniej czuje duzo, a znowu kiedy indziej malo... taka jego uroda i charakter, ale ja chyba nie powinnam z tego powodu na ktg codziennie przebywac
moj tez ma taka mentalnosc. jeden dzien buszuje, drugi zero ruchu.....

jestem po wizycie

normalnie stargana sie czuje jak po wyjezdzie za granice

oczywiscie bez balkonika nie bylo opcji isc, wyczekalam sie w recepcji, i od razu weszlam do gina, a on spuscil rece, otworzyl buzie i czekal kiedy powiem ze to zart zbadal mnie na kozetce, mam rozwarcie na palucha, poza tym ok, zrobil usg i uwaga uwaga przezylam chwilowy zawal. przystawil glowice usg do brzucha, jezdzi i mowi : a czy ja dobrze pameitam ze tutaj miala byc dziewczynka?

no a ja tam i mowie ze nie, ze chlopiec ale nie mam nic przeciwko dziewczynce

na co on : ze nie nie, jednak chlopiec

myslalam ze padne,a jaka mine mial tz jak mu to opowiadalam

maly jest wymiarowy, wody ok,

najwazniejsze, jest juz dojrzaly i bezpieczny,

kolejna wizyta 28.04, i jak bedzie ok to 04.05 do szpitala a 05.05 cc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 19:11   #3367
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
A ja jeszcze wam się pochwalę jakiego mam cudownego męża

Jak wiecie nie mogliśmy dojść do poruzmienia w sprawie imienia, mieliśmy totalnie rozbieżne typy.. już na prawdę zaczęłam się w pewnym momencie stresować, że synek do końca zostanie bezimiennym synkiem.. a tu nagle, gdzie ja juz przestałam poruszac temat imienia.. mój mężula ni stąd, ni zowąd.. wyskakuje do mnie z tekstem, że pozostawia mi wolną rękę w sprawie wyboru imienia

Męzuś stwierdził, że skoro ja przyjęłam po ślubie jego nazwisko i w jakiś tam sposób rozstałam się ze swoim rodowitym, to on to bardzo docenia i się cieszy, nawet jak o tym nie mówi.. i że tak sobie postanowił, że właśnie z tego powodu to ja mogę zadecydować jakie imię będzie nosił nasz mały i on nie będzie się wtrącał
Fajowo, co nie?

Super
To jak mały będzie miał na imię?

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 19:14   #3368
principessina
Zakorzenienie

agnieszka_pe25 no widzialam te zabawki interaktywne z fisher price a od ilu miesiecy taki szczeniaczek uczniaczek jest?
Stary 2011-04-14, 19:16   #3369
Paulizia
Wtajemniczenie

Grazin tylko mi kazali liczyc 10 sekwencji od sniadania do kolacji. Czyli np. rano o 9:00 sie przeciaga, pobryka to jest jeden ruch, o 11 znowu cos zacznie, to jest drugi ruch. Chyba, ze jestem glupia i ich nie zrozumialam o czym mowia, ale daje se reke uciac, ze mowili o 10 roznych poruszen

Oliwka Pepsi pycha co? Bardziej mi podchodzi niz cola mam nadzieje, ze zupa fasolowa wyszla pycha Mi jakos apetyt odszedl po zrobieniu fasolki
Nie no ja rozumiem, ze dzidziol to tez czlowiek i ma prawo miec gorszy dzien, ale tutaj lekarze mnie uczulaja, ze jesli tylko przestane ruchy czuc niezwlocznie mam sie zglosic do szpitala. I jak tu niewariowac?

Matall, a Ty juz im zaplacilas za te zakupy?
Stary 2011-04-14, 19:16   #3370
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

A ja jeszcze wam się pochwalę jakiego mam cudownego męża

Jak wiecie nie mogliśmy dojść do poruzmienia w sprawie imienia, mieliśmy totalnie rozbieżne typy.. już na prawdę zaczęłam się w pewnym momencie stresować, że synek do końca zostanie bezimiennym synkiem.. a tu nagle, gdzie ja juz przestałam poruszac temat imienia.. mój mężula ni stąd, ni zowąd.. wyskakuje do mnie z tekstem, że pozostawia mi wolną rękę w sprawie wyboru imienia

Męzuś stwierdził, że skoro ja przyjęłam po ślubie jego nazwisko i w jakiś tam sposób rozstałam się ze swoim rodowitym, to on to bardzo docenia i się cieszy, nawet jak o tym nie mówi.. i że tak sobie postanowił, że właśnie z tego powodu to ja mogę zadecydować jakie imię będzie nosił nasz mały i on nie będzie się wtrącał
Fajowo, co nie?

lolus to bedzie anton?
Stary 2011-04-14, 19:19   #3371
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Helloo Lalunie
Wróciłam chwilkę temu ale jadłam na szybko obiadek bo chyba woda wszystko ze mnie wyciągnęła (szkoda, ze nie spyrke ) i w miedzyczasie czytałam Was Dziewczynki.
Z basenu jestem baardzo zadowolona! Czułam sie taka lekka, niczym motyl hihi, brzuch oczywiscie nie przeszkadzał, w wodzie fajnie się figlowało i dziękuje Wam, że tam sie wybrałam bo tak naprawde mi sie nie chciało
16 wielorybków nas było.
Jedynie mocno odczuwałam ból mojej cieśni, gdy machałam rękami pod wodą, to jednak jest opór i mocno nadgarstek dawal sie we znaki, ale nie zrezygnuje. Czuje się fajowsko i chyba będą jutro zakwasy ale ja je lubie bo wiem, że cwiczenia na marne nie poszly

Lolka, no jak mąż bedzie chciał to do mnie dojedzie zawsze w swieta tak jest, że jadę wczesniej a pozniej on do mnie dołącza i w ostatni dzień świąt jedziemy do niego. A jak raz nie przyjedzie to też płakać nie będę, nie bedę musiała sie stresować czym mu czas zająć, bo on się u mnie nudzi
Ale milusio Cię małż zaskoczył - przekochany !! No to jak będzie miał Synek na imię? Antoś czy Jaś ?
Ja też się łudzę, że skoro do 33 tc nie miałam rozstępów (tzn jutro zaczynam 33) to juz się nie pojawią... ale widać to nic pewnego Buuuu No nic, módlmy się, aby się nie zjawiły..

mary poziomkowa; u mnie o czarny wózek tez są jazdy, ze strony rodziców moich.. że zwariowałam.. olac
Ejjj Ty nie choruj ! po to Pan Bóg dał Ci dupsko, by się wypiąć na choróbsko

agus87, mimbi .
.. pyry z gzikiem?
Pyry wiedziałam ale gziku nie znałam.
Jadłam takie coś kiedyś w niemczech i baaaardzo mi smakowalo.
Jutro sobie zrobię !
Miedzy krk a czewa jest zaledwie 120 czy 130 km róznicy a też czasem sie nie rozumiemy
Najlepsza wpadka byla pewnego dnia, gdy poszłam z nim (jeszcze nie mezem) kupować spodnie (ale takie eleganckie, jak od garnituru tzn materiałowe ) i mówię do niego przy pani sprzedawczyni "musimy jeszcze dobrać jakieś ładne pantole" Spojrzeli na mnie jak na wariatkę a wiecie dlaczego ?
Bo w Krakowie pantofle to chapcie !!!!!!!!!!!!!!
Z tych innych różnic u nich np mówi się "bramka" a u mnie furtka,
u mnie bułka słodka a u nich drożdzówka (bułka słodka w krk to taka zwykła bułka maślana z posypką)
u mnie jagody u nich borówki, natomiast u mnie borówki to u nich jagody.
Róznice pole-dwór też na pewno znacie.
Aaa i mój mąż nie rozumiał jak mówiłam do niego w sklepie, że musimy wziąć zrywkę

moniqac
i u mnie także położna mówiła, że w razie krwawienia do szpitala... no ale skoro to było jednorazowe i odpukać nic sie nie dzieje... to faktycznie może nie ma co panikować. A jutro tą wizytę masz rano czy wieczorem ??

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Ja tez mam mdlosci od rana... Wiecie co, zrobie test ciazowy, moze jestem w ciazy?
UMARŁAM ze smiechu !!!!!!!!!!!!!!!! hahahahahha
Jesteś genialna !!

the_sania
, śmignął brzuś !! Pięknie Widać różnice!! Slicznie Kochana

Cuuudowne wiesci od Agnieszki i od Siasi !! JUPI !!
Dziewczyny, jesteście dzielne
!!

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 19:19   #3372
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
agnieszka_pe25 no widzialam te zabawki interaktywne z fisher price a od ilu miesiecy taki szczeniaczek uczniaczek jest?
http://www.zabawki-fisher-price.pl/p...szkiem,51.html
niby od 9 mca, ale my go chyba kupilismy jak maly mial z 6 mcy
Stary 2011-04-14, 19:21   #3373
Paulizia
Wtajemniczenie

Lolcia dla tzeta, ale nie trzymaj nas juz w niepewnosci!!!! Bedzie Antosiulek czy nie???

Aga_Pe ten gin to chyba chcial jakas riposte walnac na te Twoje nogi 05.05 ladna data No to trzymamy kciuki. Juz niedlugo zostalo! No i oczywiscie gratuluje udanej wizytki
Stary 2011-04-14, 19:23   #3374
matallewar
Zakorzenienie

agnieszka_pe
Nieźle Cię nastraszył
za wyznaczenie terminu

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Matall, a Ty juz im zaplacilas za te zakupy?
Na szczęście nie.
Więc niech chociaż odpiszą, że możemy zrezygnować z transakcji, to kupię te rzeczy u kogo innego...
Ale chcę to mieć na piśmie w razie czego

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-04-14 o 19:22
Stary 2011-04-14, 19:24   #3375
Paulizia
Wtajemniczenie

Daisy pole-dwor owszem. Zawsze mowilam na dwor i nie kumalam ludzi co mowia na pole , bo kojarzylo mi sie z polem ziemniakow np.
Stary 2011-04-14, 19:25   #3376
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Lolcia dla tzeta, ale nie trzymaj nas juz w niepewnosci!!!! Bedzie Antosiulek czy nie???

Aga_Pe ten gin to chyba chcial jakas riposte walnac na te Twoje nogi 05.05 ladna data No to trzymamy kciuki. Juz niedlugo zostalo! No i oczywiscie gratuluje udanej wizytki
Cytat:
agnieszka_pe
Nieźle Cię nastraszył
za wyznaczenie terminu
:cmok :

czekalam az mi sie zapyta czy sobie jaja z niego robie

zaczynam odliczanie

a ubaw mial nieziemski z mojej radosci ze chyba dziewczynka

daisus super ze sie "wyszalalas " na basenie, sama mam straszna ochote isc

Edytowane przez agnieszka_pe25
Czas edycji: 2011-04-14 o 19:26
Stary 2011-04-14, 19:25   #3377
Lolka1212
Zadomowienie

Aga_Pe za udaną wizytkę
Fajna data z dwiema piątkami

Cytat:
Lolka super wiesci, to jakie imie?
Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Lolka i na jakie imię się zdecydowałaś?
[/QUOTE]
Cytat:

Super
To jak mały będzie miał na imię?
Kochane dziewczynki

Ciągle mam dwa typy i ciągle się waham.. albo będzie Jasiu albo Antek..

Wiadomo, że sama w końcu zdecyduję, ale jeszcze chce zobaczyć co rodzinka w świeta powie i jakie typy będą obstawiać..

Chyba, że samej nagle coś jeszcze przyjdzie mi do głowy.. ale póki co obstawiam te dwa.. według mnie ładne, proste, polski.. ale z możliwością tłumaczenia na inne języki.. zobaczymy

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
mój TŻ po długiej wojnie też w końcu mi ustąpił
był uparty jak osiołek z tą 'Natalką' , ale nie dałam za wygraną
A ja się cieszę, że u mnie nawet wojny nie musiało być

A teraz TŻtowi 'Gabi' podoba się? czy nadal wolałby 'Natalke'?
Stary 2011-04-14, 19:26   #3378
principessina
Zakorzenienie

wiecie co patrze na youtube piosenki Fasolek, nie wyobrazam sobie zeby moj synek ich nie znal np, pamietacie Bursztynek bursztynekkkk
Stary 2011-04-14, 19:26   #3379
Paulizia
Wtajemniczenie

Matall i bardzo dobrze. Co za firma od siedmiu bolesci. Nie ma co sie denerowowac skoro im nie zaplacilas. Niech ''bujaja zagle'' jak to Mary by powiedziala
Stary 2011-04-14, 19:28   #3380
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

aga_pe zlewarek to barek,czasem zdarza mu się poprzekręcać różne słowa,śmiesznie wtedy jest.
Gratuluję udanej wizyty,oj to już całkiem niedaleko termin twojego CC

A chwilę później mówi do mnie
-wiesz dałaś mi na gimnastykę do przedszkola dziewczeńskie ubrania
patrze na niego i pytam coooo,mówie pewnie pomyliłeś worki z ubraniami
a on taki mi pani dała
i co założyłeś dziewczeński strój?
-no przecież nie miałem wyjścia
jak on wyglądał pytam
-koszulka z serduszkiem i gatki w kółka brokatowe
uśmiałam się na maxa,mówię napewno to nie twoje
we worku miałeś białą koszulkę i czarne spodenki,my nie mamy dzieczeńskich ubrań takich dużych jeszcze
-koszulke ubrałem,a gatek już nie i cwiczyłem w majtach
na to ja jutro rano to wyjaśnimy
-no dobra odparł synek

lolka super ,że doszliście do porozumienia
jak mały bedzie miał na imię?

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Edytowane przez kasia1361
Czas edycji: 2011-04-14 o 19:30
kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 19:28   #3381
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
jestem po wizycie

normalnie stargana sie czuje jak po wyjezdzie za granice

oczywiscie bez balkonika nie bylo opcji isc, wyczekalam sie w recepcji, i od razu weszlam do gina, a on spuscil rece, otworzyl buzie i czekal kiedy powiem ze to zart zbadal mnie na kozetce, mam rozwarcie na palucha, poza tym ok, zrobil usg i uwaga uwaga przezylam chwilowy zawal. przystawil glowice usg do brzucha, jezdzi i mowi : a czy ja dobrze pameitam ze tutaj miala byc dziewczynka?

no a ja tam i mowie ze nie, ze chlopiec ale nie mam nic przeciwko dziewczynce

na co on : ze nie nie, jednak chlopiec

myslalam ze padne,a jaka mine mial tz jak mu to opowiadalam

maly jest wymiarowy, wody ok,

najwazniejsze, jest juz dojrzaly i bezpieczny,

kolejna wizyta 28.04, i jak bedzie ok to 04.05 do szpitala a 05.05 cc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

Za udaną wizytę Dałaś radę, w Twoim stanie to nie lada wyczyn I data CC ustalona, ładna data swoją drogą

ddaaiissyy super, że z basenu jesteś zadowolona

Lolka Antek jest super

06.07.2011
Stary 2011-04-14, 19:28   #3382
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

tz zrobil mi zastrzyk
kur.. ale bolalo, mama zrobila 1000 razy lepiej.
mlody chwile pozniej machnal pupa ktora trzyma 90% czasu po lewej stronie, a ja sie kluje w prawa. normalnie mam stracha zeby nie kluc tam gdzie on jest
Stary 2011-04-14, 19:29   #3383
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

agnieszka_pe, Grazin, Kasia.. super wieści po wizytkach !!!
agnieszka_pe, pewnie Twoj pan dr chciał Ci zrobić żarcik taki.. w zamian za to, że Ty sobie zrobiłaś z niego (w sensie taką "niespodziankę")

anulka, no u Ciebie pogoda jak na jakich kanarach! Wiesz jak u nas zimno? Wczoraj grad, dziś ulewy.. masakra.
Korzystaj z pieknej pogody za nas
i jeszcze grilla miałas

matallewar
, wystaw potem odpowiedni komentarz temu sprzedawcy ! Zenada !!
Jak sie TŻ czuje ????
zapomniałam Ci powiedziec, że Edzik cuuudne ma to zdjęcia, jak buźkę łapką zasłania

Pauliś
ja też mam takie skojarzenia
ale pyszne rzeczy wcinasz Mniaami

Gusiu, 1,5 tygodnia bez słodkiego ?? no nie żartuj Nie oszczędzaj sie tak Gwiazdko i nadrabiaj ładnie zaległości

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-04-14, 19:30   #3384
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Helloo Lalunie
Wróciłam chwilkę temu ale jadłam na szybko obiadek bo chyba woda wszystko ze mnie wyciągnęła (szkoda, ze nie spyrke ) i w miedzyczasie czytałam Was Dziewczynki.
Z basenu jestem baardzo zadowolona! Czułam sie taka lekka, niczym motyl hihi, brzuch oczywiscie nie przeszkadzał, w wodzie fajnie się figlowało i dziękuje Wam, że tam sie wybrałam bo tak naprawde mi sie nie chciało
16 wielorybków nas było.
Jedynie mocno odczuwałam ból mojej cieśni, gdy machałam rękami pod wodą, to jednak jest opór i mocno nadgarstek dawal sie we znaki, ale nie zrezygnuje. Czuje się fajowsko i chyba będą jutro zakwasy ale ja je lubie bo wiem, że cwiczenia na marne nie poszly

agus87, mimbi .
.. pyry z gzikiem?
Jutro sobie zrobię !
Miedzy krk a czewa jest zaledwie 120 czy 130 km róznicy a też czasem sie nie rozumiemy
Najlepsza wpadka byla pewnego dnia, gdy poszłam z nim (jeszcze nie mezem) kupować spodnie (ale takie eleganckie, jak od garnituru tzn materiałowe ) i mówię do niego przy pani sprzedawczyni "musimy jeszcze dobrać jakieś ładne pantole" Spojrzeli na mnie jak na wariatkę a wiecie dlaczego ?
u mnie bułka słodka a u nich drożdzówka (bułka słodka w krk to taka zwykła bułka maślana z posypką)
Aaa i mój mąż nie rozumiał jak mówiłam do niego w sklepie, że musimy wziąć zrywkę
też chcę na basennn .. zazdroszczę , ja nie mogę, bo miałam w ciąży już raz infekcję i musiałam sobie nystatynę aplikować, a to takie chropowate, że nijak to do pochwy wsadzić

u Nas też się mówi drożdżówki .. i jest tego mnóstwo rodzajów
uwielbiam drożdżówki

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 19:30   #3385
moria44
Wtajemniczenie

Jejuuu ale dziś tempo...

Dziewczynki, coś mam ciśnienie za wysokie Już miałam do kliniki jechać ale i tak nie ma mojej lekarki a na jutro na 10:30 mam wizytę umówioną więc chyba się wstrzymałam. Ale jutro biorę torby nie ma co.
Mam te straszne obrzęki, które nie znikają nawet po nocy a przecież ostatnio nigdzie nie chodzę, jak coś w domu porobię to później leżę, biorę te leki, smaruję żelem i
No i tak mnie coś dziś podkusiło aby zmierzyć ciśnienie no i pierwszy pomiar sprzed dwóch godzin wykazał 151:90 kolejne 146:87, 161:90, 148:84
Po tych pomiarach wypiłam szklaneczkę wody z dużą ilością soku z cytryny i zaczęło spadać: 134:79, 127:76 no ale teraz znów trochę podskoczyło: 141:87, 157:104 No i nie wiem czy to można spokojnie poczekać do jutrzejszej planowej wizyty czy jechać do kliniki do jakiegoś lekarza dyżurnego Czy to jest tak, że takie za wysokie ciśnienie od razu kwalifikuje do wywołania porodu?
Macie jakieś doświadczenie? Tak czytam w googlu i czasem czytam, że przy obrzękach i ciśnieniu od razu szpital a innym razem, że póki nawet przy braniu leków utrzymuje się na poziomie 140:90 to tylko się ciężarną obserwuje więc sama nie wiem noooo

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 19:30   #3386
matallewar
Zakorzenienie

Lolka Ja stawiam na Antka

Paulizia Płacić im już nic nie zamierzam. Co więcej, i tak wystawię im negatywa, a niech spróbują mi w zamian wystawić

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-04-14, 19:30   #3387
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

princi, uwielbiałam bursztynek !!!!!!!!!!! i jeszcze ropucha kłamczucha .. bez przerwy kłamała ...

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-04-14, 19:31   #3388
Weredka
Zadomowienie

Dziewczyny dowiedziałam się dzisiaj z bardzo mądrego artykułu na wp, że ciąża (u człowieka) trwa co najmniej 28 miesięcy. Nie będę podawać tu linka, bo artykuł na smutny temat, ale mnie to rozwaliło...
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 19:31   #3389
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

aga oe gratuluje wyznaczenia terminu
ja bym tez padła jakby mi gin powiedział o zmianie płaci...choć biore taka możliwość pod uwagę
Cytat:

agus87, mimbi .
.. pyry z gzikiem?
Jutro sobie zrobię !

moniqac
i u mnie także położna mówiła, że w razie krwawienia do szpitala... no ale skoro to było jednorazowe i odpukać nic sie nie dzieje... to faktycznie może nie ma co panikować. A jutro tą wizytę masz rano czy wieczorem ??

UMARŁAM ze smiechu !!!!!!!!!!!!!!!! hahahahahha
Jesteś genialna !!

the_sania
, śmignął brzuś !! Pięknie Widać różnice!! Slicznie Kochana

Cuuudowne wiesci od Agnieszki i od Siasi !! JUPI !!
Dziewczyny, jesteście dzielne
!!
hahahah mogłabym sobie z Twoim tż rękę podac:P
co to zrywka?
moj tż też mowi pantofle na eleganckie buty:P a ja go wyśmiewam zawsze
pare razy się nie zrozumieliśmy z tymi pantoflami:P
on mi coś opwoaida że był w garniturze i pantoflach na weselu a ja z niego polew, jak to w kapciach na weselu !!??
Stary 2011-04-14, 19:32   #3390
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
aga_pe zlewarek to barek,czasem zdarza mu się poprzekręcać różne słowa,śmiesznie wtedy jest.
A chwilę później mówi do mnie
-wiesz dałaś mi na gimnastykę do przedszkola dziewczeńskie ubrania
patrze na niego i pytam coooo,mówie pewnie pomyliłeś worki z ubraniami
a on taki mi pani dała
i co założyłeś dziewczeński strój?
-no przecież nie miałem wyjścia
jak on wyglądał pytam
-koszulka z serduszkiem i gatki w kółka brokatowe
uśmiałam się na maxa,mówię napewno to nie twoje
we worku miałeś białą koszulkę i czarne spodenki,my nie mamy dzieczeńskich ubrań takich dużych jeszcze
-koszulke ubrałem,a gatek już nie i cwiczyłem w majtach
na to ja jutro rano to wyjaśnimy
-no dobra odparł synek

Co za historia I musiało dziecko w dziewczyńskiej bluzce ćwiczyć

Cytat:
Gusiu, 1,5 tygodnia bez słodkiego ?? no nie żartuj Nie oszczędzaj sie tak Gwiazdko i nadrabiaj ładnie zaległości
Ależ ja się nie oszczędzam. Nie miałam po prostu ochoty. Cały czas jem to na co mam ochotę. A jak zjem więcej niż zwykle jadałam np. na obiad to Tż mi brawo bije i mówi, że jest ze mnie dumny

06.07.2011
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości