|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
jade do lidla
|
|
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
ja mam chilijskie winogrona...sezonu nie ma teraz na żadne owoce chyba
będzie latem na większość, ale czy bęziemy mogły jeść wtedy np. truskawki? pewnie nie każda![]() Tyle, że jak kupiłam tydzień temu truskawy to mnie wysypało niezła chemia musi w nich byćpaulizia ale mamy dzisiaj menu podobne (trochę z Ciebie ściągnęłam) w kwesti pepsi i winogrona ale zupa fasolowa była zaplanowana![]() Co do ruchów...moja Zuzia wg mnie jest spokojna...raz kopie z samego rana, a na drugi dzień w południe dopiero zaczyna...różne pory ma aktywności więc ja bym się nie przejmowała, że Twój mały tak ma. A jak już rozpycha się i kopie to mnie to jakoś specjalnie nie boli...chyba, żę w pęcherz albo szyjkę ![]() 24kasia86 , enchantress ja też oglądam ten serial od kilku lat...ale mnie Włodarczyk wkurza, nie lubię takich lalek i choć Majka też mnie wkurza tym, że robi jak robi to jednak kibicuję jej
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2011-04-14 o 19:07 |
|
|
|
#3363 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
agus87 no napewno sa pryskanie jakims swinstwem
ja to nawet zadnych serkow typu hochland nie kupuje, po tym jak wykryli jakies zakazone mleko w Niemczech kupuje zazwyczaj wszystko u lokalnych sprzedawcow, ja to juz chyba w Wawie mieszkac bym nie mogla, bo bymz glodu umarlaa wlasnie sciagam dla Flawcia piosenki Majki Jezowskiej, pamietacie jeszcze jakis innych polskich wykonawcow dzieciecych?
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakoś w ogóle ochoty nie miałam, aż do dzisiaj ![]() Lolka i na jakie imię się zdecydowałaś?
|
|
|
|
|
#3366 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
the_sania ale przygoda z pinem, a brzusio masz rewelka
moniqac ja w uk po cc nie dostawalam zastrzykow. ale jak tutaj dawaja to ile ja je bede brac?! [QUOTE=anula_81;26365201]j powiem wam, ze caly przyszly tydzien a moj TZ jak wam pisalam ma wolne, bo tu w Norwegii Wielkanoc-Påske, to najbardziej leniwy czas w roku ![]() [QUOTE] no wlasnie korzystamy z tego dobrodziejstwa i tz ma okazje pobyc dluzej z nami- na szczescie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
lo kurde, matal, masakra jakas, Cytat:
nastepna wizyte masz w date mojej cc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a co to zlewarek? Cytat:
jestem po wizycie normalnie stargana sie czuje jak po wyjezdzie za granice oczywiscie bez balkonika nie bylo opcji isc, wyczekalam sie w recepcji, i od razu weszlam do gina, a on spuscil rece, otworzyl buzie i czekal kiedy powiem ze to zart no a ja tam ![]() i mowie ze nie, ze chlopiec ale nie mam nic przeciwko dziewczyncena co on : ze nie nie, jednak chlopiec ![]() myslalam ze padne,a jaka mine mial tz jak mu to opowiadalam maly jest wymiarowy, wody ok, najwazniejsze, jest juz dojrzaly i bezpieczny, kolejna wizyta 28.04, i jak bedzie ok to 04.05 do szpitala a 05.05 cc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
|
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ![]() To jak mały będzie miał na imię?
|
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka_pe25 no widzialam te zabawki interaktywne z fisher price a od ilu miesiecy taki szczeniaczek uczniaczek jest?
|
#3369 |
|
Wtajemniczenie
|
Grazin
![]() Oliwka Pepsi pycha co? Bardziej mi podchodzi niz cola mam nadzieje, ze zupa fasolowa wyszla pycha Mi jakos apetyt odszedl po zrobieniu fasolki Nie no ja rozumiem, ze dzidziol to tez czlowiek i ma prawo miec gorszy dzien, ale tutaj lekarze mnie uczulaja, ze jesli tylko przestane ruchy czuc niezwlocznie mam sie zglosic do szpitala. I jak tu niewariowac? Matall, a Ty juz im zaplacilas za te zakupy?
|
#3370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lolus to bedzie anton?
|
|
|
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Helloo Lalunie
![]() ![]() ![]() Wróciłam chwilkę temu ale jadłam na szybko obiadek bo chyba woda wszystko ze mnie wyciągnęła (szkoda, ze nie spyrke Z basenu jestem baardzo zadowolona! Czułam sie taka lekka, niczym motyl hihi, brzuch oczywiscie nie przeszkadzał, w wodzie fajnie się figlowało i dziękuje Wam, że tam sie wybrałam bo tak naprawde mi sie nie chciało 16 wielorybków nas było. Jedynie mocno odczuwałam ból mojej cieśni, gdy machałam rękami pod wodą, to jednak jest opór i mocno nadgarstek dawal sie we znaki, ale nie zrezygnuje. Czuje się fajowsko i chyba będą jutro zakwasy ale ja je lubie bo wiem, że cwiczenia na marne nie poszly ![]() Lolka, no jak mąż bedzie chciał to do mnie dojedzie zawsze w swieta tak jest, że jadę wczesniej a pozniej on do mnie dołącza i w ostatni dzień świąt jedziemy do niego. A jak raz nie przyjedzie to też płakać nie będę, nie bedę musiała sie stresować czym mu czas zająć, bo on się u mnie nudzi ![]() Ale milusio Cię małż zaskoczył - przekochany !! No to jak będzie miał Synek na imię? Antoś czy Jaś ? ![]() Ja też się łudzę, że skoro do 33 tc nie miałam rozstępów (tzn jutro zaczynam 33) to juz się nie pojawią... ale widać to nic pewnego Buuuu No nic, módlmy się, aby się nie zjawiły..mary poziomkowa; u mnie o czarny wózek tez są jazdy, ze strony rodziców moich.. że zwariowałam.. olac ![]() Ejjj Ty nie choruj ! po to Pan Bóg dał Ci dupsko, by się wypiąć na choróbsko agus87, mimbi ... pyry z gzikiem? Pyry wiedziałam ale gziku nie znałam. Jadłam takie coś kiedyś w niemczech i baaaardzo mi smakowalo. Jutro sobie zrobię ! Miedzy krk a czewa jest zaledwie 120 czy 130 km róznicy a też czasem sie nie rozumiemy ![]() Najlepsza wpadka byla pewnego dnia, gdy poszłam z nim (jeszcze nie mezem) kupować spodnie (ale takie eleganckie, jak od garnituru tzn materiałowe ) i mówię do niego przy pani sprzedawczyni "musimy jeszcze dobrać jakieś ładne pantole" Spojrzeli na mnie jak na wariatkę a wiecie dlaczego ?Bo w Krakowie pantofle to chapcie !!!!!!!!!!!!!! Z tych innych różnic u nich np mówi się "bramka" a u mnie furtka, u mnie bułka słodka a u nich drożdzówka (bułka słodka w krk to taka zwykła bułka maślana z posypką) u mnie jagody u nich borówki, natomiast u mnie borówki to u nich jagody. Róznice pole-dwór też na pewno znacie. Aaa i mój mąż nie rozumiał jak mówiłam do niego w sklepie, że musimy wziąć zrywkę moniqac i u mnie także położna mówiła, że w razie krwawienia do szpitala... no ale skoro to było jednorazowe i odpukać nic sie nie dzieje... to faktycznie może nie ma co panikować. A jutro tą wizytę masz rano czy wieczorem ?? Cytat:
Jesteś genialna !! the_sania, śmignął brzuś !! Pięknie Widać różnice!! Slicznie Kochana ![]() Cuuudowne wiesci od Agnieszki i od Siasi !! JUPI !! Dziewczyny, jesteście dzielne !!
|
|
#3372 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niby od 9 mca, ale my go chyba kupilismy jak maly mial z 6 mcy |
|
|
|
|
#3373 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolcia
dla tzeta, ale nie trzymaj nas juz w niepewnosci!!!! Bedzie Antosiulek czy nie??? ![]() Aga_Pe ten gin to chyba chcial jakas riposte walnac na te Twoje nogi 05.05 ladna data No to trzymamy kciuki. Juz niedlugo zostalo! No i oczywiscie gratuluje udanej wizytki
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka_pe
za wyznaczenie terminu ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Na szczęście nie. Więc niech chociaż odpiszą, że możemy zrezygnować z transakcji, to kupię te rzeczy u kogo innego... Ale chcę to mieć na piśmie w razie czego
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-04-14 o 19:22 |
|
|
|
#3375 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisy pole-dwor owszem. Zawsze mowilam na dwor i nie kumalam ludzi co mowia na pole
|
#3376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() :cmok :czekalam az mi sie zapyta czy sobie jaja z niego robie zaczynam odliczanie ![]() a ubaw mial nieziemski z mojej radosci ze chyba dziewczynka daisus super ze sie "wyszalalas " na basenie, sama mam straszna ochote isc Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-04-14 o 19:26 |
|
|
|
|
#3377 | |
|
Zadomowienie
|
Aga_Pe
za udaną wizytkę Fajna data z dwiema piątkami [/QUOTE]Kochane dziewczynki Ciągle mam dwa typy i ciągle się waham.. albo będzie Jasiu albo Antek.. Wiadomo, że sama w końcu zdecyduję, ale jeszcze chce zobaczyć co rodzinka w świeta powie i jakie typy będą obstawiać.. Chyba, że samej nagle coś jeszcze przyjdzie mi do głowy.. ale póki co obstawiam te dwa.. według mnie ładne, proste, polski.. ale z możliwością tłumaczenia na inne języki.. zobaczymy ![]() Cytat:
![]() A teraz TŻtowi 'Gabi' podoba się? czy nadal wolałby 'Natalke'? |
|
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co patrze na youtube piosenki Fasolek, nie wyobrazam sobie zeby moj synek ich nie znal np, pamietacie Bursztynek bursztynekkkk
|
#3379 |
|
Wtajemniczenie
|
Matall i bardzo dobrze. Co za firma od siedmiu bolesci. Nie ma co sie denerowowac skoro im nie zaplacilas. Niech ''bujaja zagle'' jak to Mary by powiedziala
|
#3380 |
|
Zadomowienie
|
aga_pe zlewarek to barek,czasem zdarza mu się poprzekręcać różne słowa,śmiesznie wtedy jest.
Gratuluję udanej wizyty,oj to już całkiem niedaleko termin twojego CC A chwilę później mówi do mnie -wiesz dałaś mi na gimnastykę do przedszkola dziewczeńskie ubrania patrze na niego i pytam coooo,mówie pewnie pomyliłeś worki z ubraniami a on taki mi pani dała i co założyłeś dziewczeński strój? -no przecież nie miałem wyjścia jak on wyglądał pytam -koszulka z serduszkiem i gatki w kółka brokatowe uśmiałam się na maxa,mówię napewno to nie twoje we worku miałeś białą koszulkę i czarne spodenki,my nie mamy dzieczeńskich ubrań takich dużych jeszcze ![]() -koszulke ubrałem,a gatek już nie i cwiczyłem w majtach ![]() na to ja jutro rano to wyjaśnimy -no dobra odparł synek lolka super ,że doszliście do porozumienia jak mały bedzie miał na imię?
Igorek&Kacperek Edytowane przez kasia1361 Czas edycji: 2011-04-14 o 19:30 |
|
|
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dałaś radę, w Twoim stanie to nie lada wyczyn I data CC ustalona, ładna data swoją drogą ![]() ddaaiissyy super, że z basenu jesteś zadowolona Lolka Antek jest super |
|
|
|
|
#3382 |
|
Wtajemniczenie
|
tz zrobil mi zastrzyk
![]() kur.. ale bolalo, mama zrobila 1000 razy lepiej. mlody chwile pozniej machnal pupa ktora trzyma 90% czasu po lewej stronie, a ja sie kluje w prawa. normalnie mam stracha zeby nie kluc tam gdzie on jest |
|
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka_pe, Grazin, Kasia.. super wieści po wizytkach !!!
agnieszka_pe, pewnie Twoj pan dr chciał Ci zrobić żarcik taki.. w zamian za to, że Ty sobie zrobiłaś z niego (w sensie taką "niespodziankę") anulka, no u Ciebie pogoda jak na jakich kanarach! Wiesz jak u nas zimno? Wczoraj grad, dziś ulewy.. masakra. Korzystaj z pieknej pogody za nas i jeszcze grilla miałas ![]() matallewar, wystaw potem odpowiedni komentarz temu sprzedawcy ! Zenada !! Jak sie TŻ czuje ???? zapomniałam Ci powiedziec, że Edzik cuuudne ma to zdjęcia, jak buźkę łapką zasłania Pauliś ja też mam takie skojarzenia ale pyszne rzeczy wcinasz Mniaami Gusiu, 1,5 tygodnia bez słodkiego ?? no nie żartuj Nie oszczędzaj sie tak Gwiazdko i nadrabiaj ładnie zaległości
|
#3384 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zazdroszczę , ja nie mogę, bo miałam w ciąży już raz infekcję i musiałam sobie nystatynę aplikować, a to takie chropowate, że nijak to do pochwy wsadziću Nas też się mówi drożdżówki .. i jest tego mnóstwo rodzajówuwielbiam drożdżówki
|
|
#3385 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejuuu ale dziś tempo...
![]() Dziewczynki, coś mam ciśnienie za wysokie Już miałam do kliniki jechać ale i tak nie ma mojej lekarki a na jutro na 10:30 mam wizytę umówioną więc chyba się wstrzymałam. Ale jutro biorę torby nie ma co.Mam te straszne obrzęki, które nie znikają nawet po nocy a przecież ostatnio nigdzie nie chodzę, jak coś w domu porobię to później leżę, biorę te leki, smaruję żelem i No i tak mnie coś dziś podkusiło aby zmierzyć ciśnienie no i pierwszy pomiar sprzed dwóch godzin wykazał 151:90 kolejne 146:87, 161:90, 148:84 Po tych pomiarach wypiłam szklaneczkę wody z dużą ilością soku z cytryny i zaczęło spadać: 134:79, 127:76 no ale teraz znów trochę podskoczyło: 141:87, 157:104 No i nie wiem czy to można spokojnie poczekać do jutrzejszej planowej wizyty czy jechać do kliniki do jakiegoś lekarza dyżurnego Czy to jest tak, że takie za wysokie ciśnienie od razu kwalifikuje do wywołania porodu?Macie jakieś doświadczenie? Tak czytam w googlu i czasem czytam, że przy obrzękach i ciśnieniu od razu szpital a innym razem, że póki nawet przy braniu leków utrzymuje się na poziomie 140:90 to tylko się ciężarną obserwuje więc sama nie wiem noooo
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka Ja stawiam na Antka
![]() Paulizia Płacić im już nic nie zamierzam. Co więcej, i tak wystawię im negatywa, a niech spróbują mi w zamian wystawić
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
princi, uwielbiałam bursztynek !!!!!!!!!!! i jeszcze ropucha kłamczucha .. bez przerwy kłamała ...
|
#3388 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dowiedziałam się dzisiaj z bardzo mądrego artykułu na wp, że ciąża (u człowieka) trwa co najmniej 28 miesięcy. Nie będę podawać tu linka, bo artykuł na smutny temat, ale mnie to rozwaliło...
|
|
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
aga oe gratuluje wyznaczenia terminu
![]() ja bym tez padła jakby mi gin powiedział o zmianie płaci...choć biore taka możliwość pod uwagę ![]() Cytat:
mogłabym sobie z Twoim tż rękę podac:Pco to zrywka? ![]() moj tż też mowi pantofle na eleganckie buty:P a ja go wyśmiewam zawsze ![]() pare razy się nie zrozumieliśmy z tymi pantoflami:P on mi coś opwoaida że był w garniturze i pantoflach na weselu a ja z niego polew, jak to w kapciach na weselu !!??
|
|
#3390 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za historia I musiało dziecko w dziewczyńskiej bluzce ćwiczyć ![]() Cytat:
i mówi, że jest ze mnie dumny |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

będzie latem na większość, ale czy bęziemy mogły jeść wtedy np. truskawki? pewnie nie każda
niezła chemia musi w nich być

mocna jestes
i wiecie co?
i mowie ze nie, ze chlopiec ale nie mam nic przeciwko dziewczynce

Czy to jest tak, że takie za wysokie ciśnienie od razu kwalifikuje do wywołania porodu?