|
|
#2761 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
Cytat:
|
|
#2762 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Najgorsze jest jak taka otyla osoba ubiera swiecace leginsy i przeswituje przez to celulit i jeszcze mysli ze wyglada dobrze bo przeciez leginsy sa modne i znalazl sie na nia rozmiar. Dla mnie to po prostu niesmaczne
|
|
#2763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I teraz powieje sentymentami - mój pierwszy post na Wizażu dotyczył metamorfozy, gdzie pytałam, co ze sobą zrobić.
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. Edytowane przez trupiegi Czas edycji: 2011-04-13 o 21:35 Powód: pomyłka |
|
|
|
|
#2764 |
|
Rozeznanie
|
o nie, a ja dzisiaj wyszlam do sklepu po jogurt w legginsach i krotszej bluzce, ilez bulwersu musialam dostarczyc wszystkim ludziom w ciagu tych 15 min ;p
mnie chyba nic nie razi, no moze jakby beth ditto jechala ze mna tramwajem w samej bieliznie to uwazalabym to za oblesne, ale ogolnie to stosuje zasade,ze skoro ktos sie dobrze w tym czuje i sie odwazyl tak wyjsc z domu to znaczy ze mu sie podoba to co zobaczyl w lustrze i nic mi do tego. (chociaz przyznaje,ze np. osoba z trzydziestoma kolczykami na twarzy i tunelem ze ucho odpada mnie przeraza i to mocno,ale to chyba nie modowa sprawa) |
|
|
|
#2765 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Widzisz, ja np tych panterek czy lampartów nie uważałam za obleśne, ale od razu pomyślałam, że jakby ubrała jednokolorowe legginsy, to po prostu wyglądałoby to o wiele fajniej i skoro lubi nie musiałaby rezygnować ze spódniczki.
Zresztą hitem dziś zawidzianym były rajstopy w poziome pasy, na przemian czarne i różowe-kabaretki Acz odebrałam to raczej za zakręcony akcent ![]() Edit : a do sklepu na przeciwko też zdarza mi się wychodzić w spranych dżinsach/legginsach i jakiejś bluzce, ba, nawet bez makijazu
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niekoniecznie jest tak, że grubsza dziewczyna źle wygląda w wąskich spodniach. 20kg temu też nosiłam rurki (jeśli znalazłam rozmiar), bo mam szczupłe nogi i to było w zasadzie jedyne co mogłam pokazać. W szerokich nogawkach wyglądałabym 1000razy gorzej. To samo z krótkimi spodenkami - nosiłam i nie obrzydzałam społeczeństwa. Dlatego nie ma reguły i w takie skrajności nie powinniśmy popadać Czasami dziewczyna-szkielet z wystającymi kolanami też źle wygląda w miniówce, ale nie będę protestować pod sklepami, że mają wycofać mini w rozmiarze XS Co do modowych koszmarków przypomniała mi się dziewczyna mojego kuzyna, otyła i to mocno, na moje oko ok.90-95kg przy wzroście 163cm. Przyszła kiedyś ubrana w legginsy takie cienkie, za kolano z koronką na dole i do tego bluzka w panterkę, na cieniutkich ramiączkach, oczywiście nieprzykrywająca tyłka, z przodu miała takie "zęby", które na szczęście przykrywały przednią część. Uwierzcie, wyglądała koszmarnie, miałam ochotę spytać gdzie zgubiła spodnie.
|
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież to nic strasznego jeśli stwierdzicie, że np. legginsy czy panterka, mini u osoby otyłej czy obcisłe rurki na chudziutkich nóżkach wam się nie podobają. Co innego powiedzieć takiej osobie wprost na ulicy, że wygląda beznadziejnie, a co innego napisać tak o anonimowej osobie na forum. bo ile razy wchodzę na ten wątek to widzę ''a może ona dobrze się czuje w prześwitujących legginsach? Wam nic do tego!". w takim razie radzę omijać tego typu tematy.
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powinny oczywiscie dla zdrowia zadbac o siebie ale skoro im to nie przeszkadza to nie powinnysmy ich za to ganic
|
|
|
|
|
#2769 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ogólnie osoby puszyste mają gorzej.
|
|
|
|
#2770 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Jak na mnie wszystko wisi to też nie czuję się najlepiej. Każdy pod jakimś względem ma gorzej, ważne, by dostosować ubiór do tego jakie się ma ciało.
Może to odczucie subiektywne ale nie widze różnicy miedzy przezywaniem osoby puszystej "grubas", a osoby bardzo chudej "kościak", co mnie bardzo bolało, szczególnie, że schudłam po chorobie. To i to boli.
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2011-04-13 o 23:12 |
|
|
|
#2771 |
|
Raczkowanie
|
witam
![]() nie jestem do konca pewna, czy nie będzie OT, ale.. mnie rozwalił przypadek podczs zajęć. ładnie ubrana znajoma nie zwróciła uwagi na pewien detal.. .wszystko byłoby dobrze, gdyby stała ..jednakże usiadła. i tak oto ku uciesze wielu, spod spodni z niezbyt wysokim stanem oczom ukazał się fragment pupy..tak że nosząc biodrówki, dobrze jest się upewnić, jak się sprawdzą w różnych codziennych sytuacjach
|
#2772 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale rozumiem fakt,ze niektorych moga niektore ubiory razic i rozumiem idee watku Edytowane przez thisriveriswild Czas edycji: 2011-04-14 o 00:01 |
|
|
|
|
#2773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochane jeszcze raz proszę o opinię, to jak z tymi tregginsami, ok czy nie bardzo?
|
|
|
|
|
#2774 |
|
Raczkowanie
|
Jasne, ich wybor i ich konsekwencje. Myśle tylko, że jeśli czują się z tym dobrze i akceptują siebie takimi, jakie są, to wątpię, żeby znalazły motywację do zadbania o siebie. Trochę samokrytyki może wyjść na dobre.
|
|
|
|
#2775 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2776 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie lubię farbowania włosów na siwo/ biało w młodym wieku, postarzanie się na siłę.
Nie przepadam też za biżuterią typu ; kły; zeby, kości Muszę powiedzieć że brzydzę się tym
|
|
#2777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wąskie spodnie były przykładem. Bo prawda jest taka, że to w czym jedna wygląda koszmarnie na innej będzie wyglądać lepiej niż dobrze. Odnośnie dziewczyn przeraźliwie chudych też uważam, że nie powinny eksponować swoich kości w niesmaczny sposób. To działa w obie strony. |
|
|
|
|
#2778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2779 |
|
maszyna, nie człowiek
|
No.
Ja też nie obczajam specjalnie kto jak beznadziejnie jest ubrany, ale moj wczorajszy hit czyli "rajstopy w poziome pasy, na przemian czarne i różowe-kabaretki" naprawdę były nie do przeoczenia
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#2781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
tak jak któraś z dziewczyn wcześniej napisała, kojarzy mi się z zestawem zakreślaczy ( bardzo mi się to określenie podoba )
|
|
#2782 |
|
Wtajemniczenie
|
haha, porownanie do zestawu zakreslaczy zawsze wywoluje usmiech na mojej twarzy
mam tregginsy i jestem z nich bardzo zadowolona i nosze do nich krotkie bluzki mowiac krotkie mam na mysli takie siegajace za ta gume, moja znajoma nosi czesto bluzki wsadzone luzno do srodka, ale to jakos do mnie nie przemawia.
|
#2783 |
|
Raczkowanie
|
ja noszę koszule i inne sięgające do bioder do tregginsów. mają zamek i kieszenie, wyglądają jak jeasny, tylko są o niebo wygodniejsze
![]() co do biżuterii, mnie się piórka bardzo podobają |
|
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.theblondesalad.com/2010/0...obsession.html - mój ulubiony blog, ale biżuterię tego typu uważam za okropną.
'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat 'how do you know I'm mad?' said Alice 'you must be' said the Cat 'or you wouldn't have come here' Edytowane przez laylaaa Czas edycji: 2011-04-14 o 20:23 |
|
|
|
|
#2786 |
|
Rozeznanie
|
Ja do motywu czaszki żywię bardzo ambiwalentne uczucia... na niektórych tatuażach wręcz mnie zachwyca, ale na The Blonde Salad kompletnie mi się nie podoba.
Co do tematu tuszy, to moim zdaniem warto inwestować w rzeczy podkreślające atuty - no niestety fakty są takie, że na szczupłych osobach te same ciuchy wyglądają zazwyczaj lepiej. Co nie znaczy, że te grubsze nie mogą wyglądać super. Trzeba tylko pamiętać, że ekstrawagancki look Gagi czy Beth Ditto sprawdza się na scenie, a niekoniecznie na uczelni chociażby
|
|
#2787 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak dla mnie ta biżu nie jest taka zła.
|
|
|
|
#2788 |
|
maszyna, nie człowiek
|
O, widze, że podzielacie ze mną wrażenie, że czasem przesada w mocnym, jaskrawych kolorach wygląda jak zestaw zakreślaczy
|
#2789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten temat czasami schodzi na dziwne tory... Ktoś lubi coś innego - trzeba to skytykować, bezguście, a feee
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.

Może pozwoliłam sobie na zbyt duży skrót myślowy - ale wydawało mi się oczywiste, że chodzi mi o osoby olbrzymie ubierające fasony nie nadające się do takiej sylwetki (np. króciutkie spódniczki czy jeansy skinny) . O podkreślanie wad sylwetki, które sprawia, że wygląda się źle.
i jeszcze mysli ze wyglada dobrze bo przeciez leginsy sa modne i znalazl sie na nia rozmiar. Dla mnie to po prostu niesmaczne

Uwierzcie, wyglądała koszmarnie, miałam ochotę spytać gdzie zgubiła spodnie.
przecież to nic strasznego jeśli stwierdzicie, że np. legginsy czy panterka, mini u osoby otyłej czy obcisłe rurki na chudziutkich nóżkach wam się nie podobają. Co innego powiedzieć takiej osobie wprost na ulicy, że wygląda beznadziejnie, a co innego napisać tak o anonimowej osobie na forum. 

Ten temat czasami schodzi na dziwne tory... Ktoś lubi coś innego - trzeba to skytykować, bezguście, a feee