Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-14, 19:56   #571
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Oliweczka jutro wstawi fotki
A na spotkaniu była: patik87, Oliweczka1985, Kamila ( nie pamiętam nicka)z lubelskich Mamuś, brunetka no i ja Poszłyśmy sobie do Czarciej Łapy zobaczyć rewolucje Magdy Gessler. I poplotkowałyśmy przy jedzeniu
Mila25 to Kamila :P
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
I jak rewolucja się udała?
U mnie w mieście też Gesslerka była,
ale Restauracja na dzień dzisiejszy do sprzedania

Jutro dopiero
Rewolucje żadne, oszustwo na 100000000% Kupe kasy wydałyśmy,ale żeby to było pyszne to raczej nie powiem
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 19:59   #572
karolinee1983
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie!
Z dzieckiem wszystko w porządku, rośnie zgodnie z wiekiem ciąży Prawdopodobnie to dziewczynka Wychodzi na to, że jednak mąż zna się na rzeczy, bo on od początku tak twierdzi
No to pozostaje pogratulować prawdopodobnie dziewczynki

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
dziekuej za wszystkie kciuki za babcie .....

dizewczyny lepsze sa kosmetyki HIPP czy NIVEA czy JOHNSON ????? skreslilam juz reszte firm ktore bralam pod uwage wczensiej i teraz zostaly mi te!!!!!!

Ja nie mam doświadczenia w tej materii, ale moja koleżanka, która ma dwójkę dzieci (2 lata i 6 mies.), zawsze używała Nivei i poleca, więc ja się chyba na nią zdecyduję... Hipp chyba też dobry, a Johnson też słyszałam, że uczula

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

A u nas wszystko jest ok, maluszek rośnie pięknie, waży ponad 1100g, z terminu wychodzi teraz 2 dni wcześniej na razie ułożony poprzecznie...ale mam nadzieję ze się przemieści jeszcze. Mąż ze mną był, widziałam jak zachwycony patrzył - na monitorze buźkę widać było świetnie, nawet minki jakie mały robił jak wody połykał usg nie było jakieś rewelacyjne ale jednak portret jest robiłam zdjęcie ze zdjęcia więc dodatkowo nie jest zbyt dobre...ciekawe czy rozpoznacie co to
Super, że wizyta udana. Ja nie rozpoznałam co na fotkach jest, ale ja to ślepa kura jestem

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Melduje się po spotkaniu
Dziewczyny są suuuuuuuuuuuuuuuuuper Objadłam się, wydałam kasę i ledwo wróciłam do domku Myślałam, że nie wytrzymam tak mi mała na pęcherz naciskała
Fajnie, że spotkanie się udało

Cytat:
I ja się melduję Było bardzo sympatycznie i smacznie I sesje zdjęciową też mamy
To poprosimy o fotki w klubie

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 20:02   #573
Zmalowana
Zakorzenienie

Ja myślę, że rewolucja pod względem cenowym, ale też przyciągają dużo klientów. Bo co raz ktoś przychodził.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 20:03   #574
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
ja chyba bym sie tez wahala czy wracac...
Ty chyba Carmela byłaś jakiś czas za granicą, prawda? Żałujesz, że wróciłaś?
Cytat:
Tęsknota jest najgorsza.
O tej szkole słyszałam, że za granicą nauczanie jest inne.
To Ty jesteś tak długo za granicą jak Ja z moim mężem
Ten czas ucieka.
Nie boisz się że jak wrócisz to z pracą będzie ciężko,
że inne zarobki ?
Chcemy przyjechać na rok, tyle dostanę macierzyńskiego (9 miesięcy płatne+3 bezpłatne) zawszę możemy wrócić. Zdaję sobie sprawę, że wszystko się zmieni, ale myślę, że tyle milionów ludzi jakoś sobie radzi, to i my damy radę. Myślimy o jakimś biznesie, zobaczymy jak wyjdzie.
Cytat:
Oliweczka jutro wstawi fotki
A na spotkaniu była: patik87, Oliweczka1985, Kamila ( nie pamiętam nicka)z lubelskich Mamuś, brunetka no i ja Poszłyśmy sobie do Czarciej Łapy zobaczyć rewolucje Magdy Gessler. I poplotkowałyśmy przy jedzeniu
To świetnie, że spotkanie się udało.

A ja załączam nasze fotki z zeszłego tygodnia. Ciekawe czy to chłopiec czy dziewczynka? Ja już chcę wiedzieć.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Dzidziun 1 4.4.11 - Copy.jpg (84,8 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Dzidziun 2 4.4.11 - Copy.jpg (82,7 KB, 24 załadowań)

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 20:05   #575
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Ja tam śpię jak mi wygodnie, czasem na lewym, na prawym, czasem na plecach... nie mogłabym tak całą noc w jednej pozycji

kiedyś kobiety o tym pewnie w ogóle nie słyszały i jakoś nic złego się nie działo..
Ja tak samo, youyou Śpię tak, jak mi wygodnie i nie zamierzam się tym stresować. Czasem na lewym, czasem na prawym, na plecach i na brzuchu też. Pytałam o to swojego gina i powiedział że tak ma być! Że skoro mogę, tzn. że i dziecku nie przeszkadza. Jakby coś było nie tak, to ja pierwsza bym odczuła niewygodę.

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
My też rozgladamy się za lekkimi wózkami i nasz typ to emmaljunga nitro city. A Teutonię oglądałam w zeszłym miesiącu i też bardzo mi się podobała, podabna klasa co emmaljunga tylko że ja ogladałam model chyba mistral a nie fyn. Oba wózki są super, maja dobre opinie i świetne rozwiązania, tylko cena wysoka.
A mi Teutonie w ogóle nie podchodzą Strasznie nisko jest w nich montowana gondola i boję się, że byłoby to niewygodne. Naprawdę mocno się trzeba schylać, żeby wyjąć czy poprawić bobasa.

Cytat:
dizewczyny lepsze sa kosmetyki HIPP czy NIVEA czy JOHNSON ????? skreslilam juz reszte firm ktore bralam pod uwage wczensiej i teraz zostaly mi te!!!!!!
Ja nie mam jeszcze swoich doświadczeń, ale z tego co pamiętam nawet tu na forum dużo dziewczyn narzekało strasznie na Johnsona. Że okropnie uczula.

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
To aż tak źle?
Mnie się wydaję, że wszędzie dobrze tylko nie w PL.
A mi się w Polsce żyje świetnie i nie uważam żeby było tu źle!!!
Stary 2011-04-14, 20:07   #576
sygine
Zadomowienie

Wróciliśmy właśnie od mojego kuzyna, któremu w grudniu urodził się syn. Masakra - Mały ma niecałe 4 miesiące i jest tak długi, że nosi ubranka w rozmiarze 86 Jest bardzo bystry i fajny, ale jego wielkość mnie poraziła
Stary 2011-04-14, 20:11   #577
brumek
Zakorzenienie

Czemu jeszcze nie ma w Klubie fotek ze spotkania, hę?!?
Stary 2011-04-14, 20:11   #578
Kajool
Zadomowienie

ja mieszkalam jakis czas w belgii, nie powiem z jednej pensji dalo sie wyzyc i nie bylo zle ale wrocilismy. Mi jest ok ale mojego ciagnie do wiekszych pieniedzy, a raczej do godnego wynagrodzenia za swojaa ciezka prace. Tutaj pracuje jako kucharz i od dwoch lat ma takie same zarobki za nadgodziny nie wyplacaja, no i ogolna kicha. za granica mial dwa razy tyle i pracy mniej.
Stary 2011-04-14, 20:13   #579
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Czemu jeszcze nie ma w Klubie fotek ze spotkania, hę?!?
Oliweczka miała aparat i to na nią trzeba poczekać i ją katować
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 20:21   #580
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Wróciliśmy właśnie od mojego kuzyna, któremu w grudniu urodził się syn. Masakra - Mały ma niecałe 4 miesiące i jest tak długi, że nosi ubranka w rozmiarze 86 Jest bardzo bystry i fajny, ale jego wielkość mnie poraziła
o kurcze..... ile miał po urodzeniu?

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
A ja załączam nasze fotki z zeszłego tygodnia. Ciekawe czy to chłopiec czy dziewczynka? Ja już chcę wiedzieć.
Świetne też jakiś mały wstydniś tam siedzi, nie chce się ujawnić ?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 20:21   #581
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Wow, a ile miał na starcie jak się urodził???
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 20:22   #582
SweetAngel1984
Zadomowienie

jak dotad najwiecej glosow zbral HIPP ale poczekam jeszcze z zakupem heh zostal HIPP i NIVEA

jestam po kolacji.......pizza byla

mezulek jeszcze nie wrocil z pracy po wczorajszej mojej arii ale ja nie mam zamiaru dzownic do niego i sie pytac gdzie jest i za ile bedzie

dziewczyny zazdroszcze udanego spotkania taaaaak bardzo zaluje ze nie moglam by z Wami mam nadzieje ze nastepne tez bedzie wtedy juz musze byc bankowo nawet chora
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 20:31   #583
niunia_05
Raczkowanie

GG do niunia_05

Dziewczynki, a czy 7-8kg na plusie do 23-24 tygodniu ciąży to nie za dużo? Mój synek waży 510 gram czy to dobra waga?
niunia_05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 20:34   #584
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
nie zaluje ze wrocilismy, ale to bylo 2 lata temu i bez dziecka, teraz z Zusu na zwolnieniu mam grosze i w ciąży napewno bym do PL nie wracała.

Cytat:
jak dotad najwiecej glosow zbral HIPP ale poczekam jeszcze z zakupem heh zostal HIPP i NIVEA
u mnie wygrywa HIPP (bo tanszy)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 20:57   #585
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie!
Z dzieckiem wszystko w porządku, rośnie zgodnie z wiekiem ciąży Prawdopodobnie to dziewczynka Wychodzi na to, że jednak mąż zna się na rzeczy, bo on od początku tak twierdzi
gratulacje kochana

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 20:59   #586
Vaniliova11
Zadomowienie

Jestem juz po wizycie no i mam anemie i zelazo trzeba łykać
Z Krystiankiem wszystko ok rośnie tętno też w porządku no i leżenie dalo efekt główka już nie jest tak nisko
Dziewczyny za wizyty fotki cudowne
Sweet dużo zdrówka dla babci no i bardzo ładna ta tunika
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 21:01   #587
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Z Krystiankiem wszystko ok rośnie tętno też w porządku no i leżenie dalo efekt główka już nie jest tak nisko
suuuper! Mój Dominik niestety nie chce główki wyżej podnieść ...
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 21:03   #588
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Jaka wyszła Ci hemoglobina? Mi cały czas spada, cała ciąże łykam żelazo, jem odpowiednio, ale efekt marny. Mam 10,3. No ale ostatnio lekarka mi tłumaczyła, że średnio litr więcej osocza jest w organizmie w ciąży i stąd spadek, plus upośledzone wchłanianie.
Stary 2011-04-14, 21:05   #589
Natka_
Zakorzenienie

Jeszcze Youyou i Marina dzisiaj miały wizyty, gdzie jesteście?
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 21:06   #590
sygine
Zadomowienie

Ponieważ cały czas nadrabiam z przerwami, więc dopiero doczytałam - Ela trzymam mocno kciuki żeby maleństwo się tak bardzo nie pchało na świat i wytrzymało jeszcze minimum 10 tygodni
Stary 2011-04-14, 21:06   #591
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Mila25 to Kamila :P

Rewolucje żadne, oszustwo na 100000000% Kupe kasy wydałyśmy,ale żeby to było pyszne to raczej nie powiem

Ja kurczę nie jadłam u mnie tego dania co wymyśliła
jakiś tam Karczek
ale moi teściowie jedli i powiedzieli że PORAŻKA!
Cena miała być coś ok 16 zł za duzy karczek, pajda chleba i piwo gratis,
a jak poszli do Restauracji to kosztowało to chyba 32 zł

Cytat:

Chcemy przyjechać na rok, tyle dostanę macierzyńskiego (9 miesięcy płatne+3 bezpłatne) zawszę możemy wrócić. Zdaję sobie sprawę, że wszystko się zmieni, ale myślę, że tyle milionów ludzi jakoś sobie radzi, to i my damy radę. Myślimy o jakimś biznesie, zobaczymy jak wyjdzie.

To świetnie, że spotkanie się udało.

Wiesz początki że tak powiem będą trudne, a potem kwestia przyzwyczajenia u mnie miało być w drugą stronę że wyjedziemy za granicę i tam będziemy układać życie, bałam się tego jak ognia, bo język niemiecki który gdzieś tam w jakiś sposób umiem, ale nienawidzę
i nic w tym pięknego nie widziałam, plus był taki że mąż miał naprawdę dobrą pracę w której się spełniał, ale z niej zrezygnował i wrócił do pl bo Ja tu miałam awansować na kierownika itd...(mimo, ze on mial umowe na stale)
przyszło że jestem w ciąży to nie wiadomo czy w mi umowę przedłużą i tak żałuję że nie posłuchałam wtedy mojego D
jest to jedyna rzecz której okropnie żałuję na dzień dzisiejszy,
on za każdym razem podkreślą że to była jego decyzja, że albo praca albo praca jakaś w pl i żona i że jestem najważniejsza, że nie mam mieć wyrzutów sumienia, ale to jest tak silniejsze ode mnie że nawet nie mam motywacji wracać do jakiejkolwiek pracy i się poświęcać
Ach... i dlatego myślę, że wszędzie dobrze a w pl najgorzej...
Trzymam kciuki aby Wam się udało

Śliczny dzidzio

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
ja mieszkalam jakis czas w belgii, nie powiem z jednej pensji dalo sie wyzyc i nie bylo zle ale wrocilismy. Mi jest ok ale mojego ciagnie do wiekszych pieniedzy, a raczej do godnego wynagrodzenia za swojaa ciezka prace. Tutaj pracuje jako kucharz i od dwoch lat ma takie same zarobki za nadgodziny nie wyplacaja, no i ogolna kicha. za granica mial dwa razy tyle i pracy mniej.
Niestety w Polsce mało kto docenia Kucharza
i mało kto ceni STAŁEGO Kucharza na kuchni.
Dlatego uwielbiam Geslerke pod tym względem że
stawia na JAKOŚĆ i stały personale,
a nie że co chwile się coś zmienia bo tańsze;/

Brumek Ja na zarobki nie narzekam,
ale narzekam na tą chytrość, pchanie swoje 5 literek w czyjeś życie,niedocenianie,nie tolerancje i to że student który zna 3 języki nie potrafi znaleźć pracy, chyba że ma znajomości
Mnie się serce kraja jak widzę mojego męża,
że się nie spełnia i nikt mu nie daje tej szansy a wymaga doświadczenia 10letnie w wieku 25 lat albo powiedzą że ma za wysokie kwalifikacje na jakieś stanowisko, a usłyszał to już nie raz

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 21:18   #592
niunia_05
Raczkowanie

GG do niunia_05

Haloo odpowie mi ktoś?
niunia_05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 21:20   #593
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Jaka wyszła Ci hemoglobina? Mi cały czas spada, cała ciąże łykam żelazo, jem odpowiednio, ale efekt marny. Mam 10,3. No ale ostatnio lekarka mi tłumaczyła, że średnio litr więcej osocza jest w organizmie w ciąży i stąd spadek, plus upośledzone wchłanianie.
Hemoglobina wyszła 10,70 poprzednio wyniki miałam dobre no i mialam nadzieje że dotrwam do końca ciąży bez anemii
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 21:23   #594
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_05 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, a czy 7-8kg na plusie do 23-24 tygodniu ciąży to nie za dużo? Mój synek waży 510 gram czy to dobra waga?
za duzo to by chyba bylo 15 na plus... a waga dobra. przynajmiej wg mnie bo moje jest o dwa tyg starsze i zaledwoe 200 g wieksze.
kalkulator dziecka https://mamotoja.pl/kalkulatory_artykul,2373.html
kalkulator ciezarnej http://ciazaporod.pl/kalkulator_wagi_w_ciazy.html i tydzien po tygodniu http://www.noworodek.pl/index.php?sm=4

na zaś - nie panikuj jak ktos nie zauwazy jednego twojego pytania

jestem dzis zmachana. dziec mnie w pracy obkopal i wszystko mnie boli. wywieszam pranie i ide spac...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-04-14 o 21:29
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 21:26   #595
Bartessa
BAN stały

DaKaro nie widac dokladnie bynajmniej ja nie widze, ale jakbym miala obstawiac to powiedzialabym ze chlopiec

Niunia_05 co do wagi to sądze ze nie, juz po polowce, jeszcze 7 i bedzie 14 czyli norma. Ale mozesz sprawdzic w kalkulatorze wagi ile powinnas miec - http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/
co do malucha to prawidlowa.

Dziewczyny, trzymajcie kciuki za jutrzejszą wizyte, no i dziekuje za te kilka glosików na mojego bloga, zawsze do przodu
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 21:26   #596
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Haloo odpowie mi ktoś?
No cóż skoro nikt inny nie chce, to wtrące swoje 3 grosze, choć nie uważam się za eksperta. Ktos tu pisał, i zdaje się że czytałam to w książce "W oczekiwaniu na dziecko", że uważa się, że dobry przyrost masy w ciąży to ok 13 kg - tyle na końcu waży dziecko z całym potrzebnym osprzętem. Ktoś inny zaś twierdził, że tyle też da się w miarę naturalnie zrzucić po porodzie. Więc na oko, jesteś lekko po połowie tej liczby, tak samo jak z tygodniami ciąży. Jak dla mnie to jest OK, musisz pamiętać, że im bliżej rozwiązania tym szybciej nabiera się kilogramów. Ja mam mniej więcej podobnie. To tyle jeżeli chodzi o Twoją wagę. Nie wiem jak z wagą dziecka.
Stary 2011-04-14, 21:29   #597
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Nienawidze żelaza Straszliwie mnie po nim mdli. Jakby nie dość że i tak codziennie wymiotuję sama z siebie

Cytat:
Niuniu, pewnie nikt nie odpowiada, bo ciężko odpowiedzieć na takie pytanie. Każda ciąża jest inna. Ja zaczynam zaraz 23 tydzien i nie przytyłam ani grama, ale niektóre dziewczyny tu przytyły koło 10kg do 25 tygodnia. A z tego co widze w tabelach, to ok. 500 g dla dziecka w 23tyg to prawidłowa waga. Podają, że 23-24 tydz. to 450-540 g.
Stary 2011-04-14, 21:30   #598
patik87
Zakorzenienie

hello melduje się i ja po spotkanku
Było miło, i w portfelu lżej..jak dziewczyny pisały
I brzuchatki jakie fajne są

Was zostawić na all day.. nie wiem co komu odpisać.

Sweet ja tez zastanawiałam się nad kosmetykami hipp albo nivea- wybrałam nivea. Najlepsze jest to, ze co sklep to są tak duże rozbieżności w cenach. Np krem pielęgnacyjny w krzysiu na nadbystrzyckiej kosztuje 18 zł, a ja kupiłam w leclerku za 9,50 czaisz to?

tzt mi kompa zabiera...
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 21:32   #599
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Słodki dzidziulek

Cytat:
Świetnie, że odpoczynek pomógł i maleństwo już wyżej siedzi w brzuszku

Cytat:
Czy ja wiem, czy to aż tak dużo To też na pewno zależy od wagi przed ciążą itp. Ja pod koniec 23 tc miałam +5kg. Teraz jestem w 25 i myślę, że 2 kg mogły mi przybyć (nie wiem, bo nie mam wagi w domu). A mała ważyła ostatnio ok 477 kg. Także nie ma co się nakręcać

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 21:32   #600
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

dopiero jestem po wizycie...

generalnie z moją szyjką jest słabo jest "bardzo miękka, rozpulchniona, z rozwarciem na opuszek a macica ma tendencje do skurczy" (nawet w czasie badania miałam)
do tego maluszek niziutko i naciska szyjkę

lekarz mi nawet pokazywał w czasie badania jak szyjka miała 27mm a potem zaczął się lekki skurcz i już skróciła się o kilka mm...jest taka słabiutka

powiedział żebym rozwarciem się nie przejmowała bo niedawno rodziłam, wiec szyjka nie zdążyła wrócić do formy..

Ale mam NAKAZ BEZWZGLĘDNEGO LEŻENIA!!!!

Do tego zaczynamy brac Fenoterol 8x0,5tabl, Isoptin itd bo No-spa już nie pomaga

Ale teraz inny news:

Nasz Tymek okazał się córeczką!!!

Gin nie miał wątpliwości, pokazał mi wargi mniejsze i większe, jak byk je widziałam i sisiora tam nie było
Nawet mi zdjęcie druknął.

hehehehe

także takie newsy: zmiany w domu już wprowadzone, cała rodzina ma nam pomóc abyśmy doleżeli do 36tc

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-04-14 o 21:34
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości