|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Hej mamusie
Ja wstałam rano, wydelegowałam męża do pracy, przeczytałam co u Was i się jeszcze na chwilke położyłam i wstałam 15 minu temu Gratuluje wszystkich udanych wizyt i poznania lokatorów a w szczegulności gratuluje youyou że ma w brzuszku takiego dowcipnisia ![]() Zaciskam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Sprawdźcie sobie dziewczyny jak wasz maluch będzie wygladał http://www.makemebabies.com/index.ph...afd2lm329gs031
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Ja wczoraj mojemu mężowi zadałam pytanie co by zrobił jakby Dominik okazał się dziewczynką to powiedział, że czułby się oszukany
We wtorek idziemy na to 4d więc zobaczymy
|
|
|
|
#663 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Youyou gratuluję córeczki A to figlara mała! ![]() Marina to długie dziecko będziecie mieli. U nas pewnie taka drobinka wyjdzie bo ja mam 158 cm a TŻ 170 cm. Ja do tej pory się wyleguję ale jakoś tak szybko mi serce bije, że szok aż mi się trochę brzuch skurcza od tego i w szyjce kłuje. Dzień musiałam zacząć od melisy a i tak g**** dała. Chyba za bardzo się finansami przejmuję, ale jak się tu nie przejmować ??Dziś zaczynamy 28 tc
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Nie umiem sprawdzić jak będzie wyglądało nasze dziecko, bo jak wklejam zdjecie Tżta to zamiast mnie obok cały czas wyskakuje Zmalowana
|
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jak to ?
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
Udało się. Zobaczcie jak będzie wyglądał Dominik
|
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaaaki śliczny maluszek ja nie mam takiej fotki ani na filmie bo Julcia z profilu nie chciała pozować tylko albo buźką do głowicy albo pleckami się odwracałą
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-15 o 11:35 |
|
|
|
|
#669 |
|
Wtajemniczenie
|
a moje dziecko się tak rozszalało, że już nie wiem jak mam siedzieć..nawet bolące są co niektóre kopniaki
i nie mogę się skupić na robocie...niedługo zmywam się do domku, a tam sprzątanie mnie czeka całej chaty... a ja jakoś weny nie mam..ale trzeba, bo jutro teściowie mają wpaść a w domu mam istną sodomę i gomorę najwyżej będę cały dzień ze ścierą dzisiaj krążyć, ale po malutku sobie posprzątam...najchęteniej bym poszłą gdzieś na szmaty, ale na po drodze nic nie ma, a do miasta nie chce mi się iść... i dogódź tu babie w ciąży, jak sama nie wie czego chce
|
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
super że z dzidziusiem wszystko dobrze, a anemią się nie martw, częsta przypadłość w ciąży, łykaj żelazo i będzie ok.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-15 o 11:36 |
|
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
Natka bo ja też przed chwilą sprawdzałam może dlatego ?
|
#672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już zapomniałam daaawno co to mdłości i teraz jem jak leci ale na szczęście waga mi nie przybywa wprost proporcjonalnie do tego ile jem ![]() na razie mam tempo 1kg na 3 tygodnie w czasie miedzy dwiema wizytami więc jest ok dla mnie w sam raz.---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
bedziecie mieli parkę kurcze, niedobrze że z szyjką słabo ale trzymamy kciuki żeby się nie skracała bo leżenie i nasze kciuki czynia cuda ![]() buziaki i odpoczywajcie cały dzień co dzień
|
|
|
#673 |
|
Wtajemniczenie
|
vaniliova a z ciekawości spytam jakie żelazo przepisał Ci lekarz?? bo ja już miesiąc biorę tardyferon i przez ten czas żelazo minimalnie mi wzrosło...najważniejsze, że nie spadło jak powiedział gin... w smaku fatalne (bo ja niestety wszystkie tabletki muszę pogryźć), ale dobrze, że jakoś działa..no i teraz kolejny miesiąc mam jechać na tardyferonie tylko takim z kwasem foliowym... a co do zaparć to miałam tylko przez pierwszy tydzień przyjmowania żelaza (nie licze pierwszego trymestru ciąży, gdzie przez 3 miesiące miałam jedno wielkie zaparcie
), a potem mi się unormowało i już jest w porządku
|
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
pieleszka ja też tardyferon fol brałam, i żelazo mi po nim spadło :/ Teraz biorę sorbifer durules plus kwas, który jest właśnie przeciw zaparciom
|
#675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nadrabiam dalej ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
mój ma 175cm tylko trzymamy kciuki żeby ze spojeniem było dobrze i nie bolało.a mnie wieczorem krzyże bolą mam wrażenie jakbym się w krzyżach rozlazła bo się podnieść nie mogę jak poleże za długo
|
|
|
#676 |
|
Rozeznanie
|
haha zrobilam to, sprawdzilam jak bedzie wygladalo nasze dziecko i nie huhu do nas niepodobne ja brunetka maz brunet a nam wyszla blondynka blada a my mamy ciemna karnacje
![]() yoyyou to niezlego psikusa wam córa zrobila,oby u nas sie nieokazalo ze mała to mały, bo jak tak wyjdzie to by caly na rozowo chodzil ubrany
|
|
|
|
#677 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Melduję się po wizycie. Wszystko jest ok. Wszystko szczelnie pozamykane, szyjka się nie skraca, infekcji żadnej nie ma, wyniki ok, serduszko małego ładnie bije Od ostatniej wizyty przytyłam 1 kg Dostałam skierowanie na krzywą cukrową i mam ją zrobić po weekendzie majowym
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
ha ha a u nas też
![]() tzn. w sumie skończył się 26tc a zaczyna 27tydzień
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-15 o 11:42 |
|
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana być może, ale wyobraź sobie moją minę jak zobaczyłam zdjęcie innej kobiety obok, mało tego znam ją
|
|
|
|
#680 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Mamuśki.
Ja już po glukozie. Tragedii nie było, bo przygotowałam się na straszny ulep, ale okropnie w gardło drapało. Pozałatwiałam też parę ważnych spraw, a teraz to chyba muszę się zdrzemnąć bo oczka mi się kleją ![]() Madziulka_17 gratuluję udanej wizyty
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
Natka no wyobrażam sobie Twoją minę
Ja wrzucałam jeszcze fotkę jak miałam blond włosy i takie Ci wyskoczyło ? Chodzę dzisiaj jak pijana. Ciśnienie mam niskie :/ 90/60 więc zrobiłam coś czego nienawidzę...kawę rozpuszczalną, ale na mleku :P
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ha ha, a przyznać się czyj to facet: bo mnie ciagle wyskakiwało do pary zamiast mojego tż-ta
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-15 o 11:46 |
|
|
|
|
#683 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja używam tej zielonej tubki i ona chyba tańsza, bo płace ok 6zł w aptece. z tego co wiem to te kremy to jakaś nowość ale u mnie na wątku mamusiowym dziewczyny polecają ten zielony właśnie ![]() my nigdy nie mieliśmy dupki odparzonej Natka no no Dominik niezły przystojniak będzie! ktoś z Was ma kręcone włosy?Cytat:
ja biorę Biofer Folic i mi się ładnie podniosło od ostatniej wizyty z Filipem brałam ten Tardyferon ale w ogóle nie pomagał a podobno on jest mocniejszy bo na receptę go dają Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny czy jak jest infekcja to wychodzi zawsze w moczu czy też trzeba robić posiew??
|
|
#684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ta w ogóle to dzień dobry
|
|
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam bakterie w moczu na jednym badaniu ale posiewu nie kazali mi robić.
|
|
#686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi jak wyszły leukocyty w moczu, które zwykle świadczą o infekcji to gin mi zlecił posiew. W razie infekcji w posiewie dokładnie ci wyjdzie jaka jest to bakteria i wtedy można zastosować najlepsze leczenie, bo do posiewu zawsze dołączony jest biogram, który pokazuje na co dana bakteria reaguje. |
|
|
|
|
#687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
Beata aa czyli tak jak ja, zawsze mocz mam czysty tylko teraz coś mam wątpliwości czy to posiewu nie trzeba robić..
coś mi się pomerdało chyba ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam jakiegos dola. czuje sie jakbym byla w dou duchem dla meza. on ciagle siedzi na kompie i zlecenia robi, nawet nie pogada. ciekawe czy by zauwazyl jakby mnie nie bylo... wkurzam sie bo nie potrafi sobie tak rozplanowac pracy by chociaz te 30 minut dla mnie przeznaczyć... a ja glupia w weekendy daje mu jeszcze pospac i rano zajmuje sie dzieckiem, bo on pracuje... no wkurza nie to! kurna, kto wazniejszy - jakies piep.one zlecenie czy ja!!!
|
|
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tylko dopiero na 19:15 Twarda sztuka z Ciebie, Ja nie potrafię tak długo się gniewać na męża. Dziubek Ja właśnie robię placki ziemniaczane ![]() Natka ale przystojniak Madziulka gratuluje udanej wizyty ![]() Beata nie mój ![]() Ja właśnie jestem też po krzywej cukrowej, pielęgniarka kiedy dawała mi glukozę mówi : "Proszę dla Pani pyszny drink " Myślałam, że będzie bardziej tragicznie, ale aż tak źle nie było, na początku jak wypiłam to wymiotować mi się chciało, ale to pewnie dlatego, że dużo tego było, potem to tylko pić mi się chciało i śliny miałam dużo. Czy po glukozie też tak latałyście do Wc? z tą większą sprawa? ![]() Mnie aż brzuch w pewnym momencie zaczął boleć ![]() Dzisiaj idę do koleżanki po łóżeczko ![]() Wczoraj mi kuzynka zadzwoniła, która rodzi w czerwcu, że mam już nie kupować ubranek bo ona ma tego masę i jak tylko zrobi selekcję to mi przyniesie ![]() Fajnie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

A to figlara mała!
??

.
ja nie mam takiej fotki ani na filmie bo Julcia z profilu nie chciała pozować tylko albo buźką do głowicy albo pleckami się odwracałą
najwyżej będę cały dzień ze ścierą dzisiaj krążyć, ale po malutku sobie posprzątam...
i zelazo trzeba łykać
za wizyty fotki cudowne