Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-15, 11:14   #3661
violisia
Zadomowienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
.

za nowy tydzien i dziekuje .

Eve
- dla Ciebie też .

dobra dziewczynki, zbieram się na zakupki, aż boję się co zastanę jak wrócę - ile stron.

miłego dnia. buziaki.
dziekuje
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 11:18   #3662
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
czesc Mamusie wpadlam sie przywitac, i ide obiadek robic(w zasadzie to przygotowac- obrac ziemniaczki i pokroic cebulke hehe..) i troszke ogarnac mieszkanie po wczorajszym malowaniu(sypialni..), ehhh... mala sie rozciaga na boki, wiec musze sie poruszac, bo jak siedze to strasznie to boli:/ dzis zaczelam37 tydzien masakraaaaaaaaaaaa... popoludniu jedziemy na zakupy, bo jakos pustawo sie zrobilo w lodowce

wiecie co ogarnia mnie szal sprzatania jakie to wkurzajace, bo non stop latam ze szmatą:/ macie tez tak?

Cudne zdjecia brzucholkow, i kacika dla dzidziusia..

Aga 3mam kciuki za szybkie rozkrecenie.. pewnei chcesz tp juz miec za soba..

ja tak mam
to sie nazywa syndrom wicia gniazda, oznacza porod tuz tuz

za kolejny tydzien

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
No własnie sie tego obawiam,ze za pózno pojade ,a jednak te 20km musze dojechac.zobacze dzisiaj na wizycie czy cos sie ruszyło.
A co do galaretki) to raczej czop,mi wyłazi teraz tez bez krwi,a w tamtym tyg bylo troche z krwia.

Ja tez tak czuje

Moj to luzak hihi,juz mu w szpitalu mowilam,to sie smial,ze mam jeszcze poczekac i jedynie okna myc dla przyspieszenia hihi.
ale dzisiaj go chyba wybłagam.
a Gabriel z moich obliczen to juz ze 3600g albo i wiecej ma
3tyg temu mial 3kg

mi lekarz mowil 10 dni temu, ze wzy 3 kg
ale polozna jak zobaczyla brzuch to mowi, to pewnie mala z 3800g wazy, co ?
a ja boze zlituj sie
nie, ze 3 kg wazyla

jak sie gin pomylil i wycisne 4 kg to chyba go zabije.............

dobra!!

starlam kurz, poodkurzalam i zaraz ide myc podlogi
tylko chwile odpoczne i zjem jabluszko
Stary 2011-04-15, 11:19   #3663
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
a fróliki są słodziutkie .

.
słodziutkie ale jak mi sie zaczyna trzaskac klatką o 3 w nocy bo mu sie nudzi to mam ochote wytstawić go na POLE:p

jest mega słodziuchny ale i czasem mega deneruwjący

ja troche poruszłąma rękami to mi w miare przeszło, ide daleju sprzątac.

proszę nie udawać że nie widziałyście mojej informacji o drugiej dyżurnej!!!!:P
Stary 2011-04-15, 11:23   #3664
mazianka81
Rozeznanie

[QUOTE=moniqac;26381525]o rany..... to Ci bardzo współczuję tych stresów i nerwów - a mam daleko mieszka? za daleko żeby jednak pojechać? no, ale z druiej strony to jednak nie dobrze jest się wypuszczać jak Ty już masz ten etap porodu, bo gdyby się coś działo, to wtedy mama by sobie dopiero nie mogła podarować.
może ktoś inny mgłby ją przywieść?

Ty już lepiej idź i urodź maleństwo, alb chodź do mnie - możesz okna pomyć jak nie masz co robić .
QUOTE]

No własnie ponad 200km,to troszke jestale w pon wraca moj brat i juz sama nie bedzie,ale pzrez ostatnie 4tyg to taka nerwowka,ze szok.
i najgorsze,ze diagnozy nima.

a z tym rodzeniem,to tak wlasnie bez sensu,bo jak bym wiedziala,ze wsio ok,to do tp mam jeszcze 2 tyg,a tu mnie nakrecili od 2mies,ze cos sie dzieje,ze wczesniej urodze i tak czekam jak durna uff.

a poza tym to ja tez kawuske popijam i ptasie mleczko zaraz wciagne,a co!
dziekuje za ciepłe słowa kochana

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 11:28   #3665
andziot
Zakorzenienie

zabieram torbę porodową na pół spakowaną

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 11:36   #3666
anula_81
Zakorzenienie

A ja mialam dzisiaj na kawke z kolezanka, ale pogoda szarobura i mi sie zwyczajnie nie chce....ide zaraz tylko do sklepu zeby moze cos upichcic potem na obiad, choc tez nie powiem ze mam ku temu jakies sily witalne,. zgaga mnie piecze od rana i jakis mam taki niepokoj w sobie.
po prostu mi chyba zle....
Grazin ja widzialam twoj apel o dyzurna, ale proponuje jakas czerwcowke, bo ja tez juz 38 tydzien prawie
jakies wybory demokratyczne trzeba przeprowadzic
Agus ja tez mam co drugi dzien syndrom wicia gniazda, ale dzisiaj wybitnie mi przeszlo i kurz mnie nie rusza, wiec z pewnoscia to ty bedziesz rodzic pierwsza
a jak ebdziesz podlogi myla to u mnie tez ci sie uda co? bo ostatnio mi sie nie chcialo...

moniqac dobrze, ze krwawienie sie nie powtorzylo, trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte
i sliczne lozeczko, ladna posciel bo nie taka pstrokata
kasiulka ja dzisiaj zauwazylam rozstep maly co prawda ale na brzuchu i chyba stad mi jakos humor siadl..a smaruje normalnie kilogramami tych kremow, zwatpilam normalnie, przeciez to juz koniec ciazy i musza tak nagle wyskakiwac
i gratuluje 39 TYGODNIA!!
andziot ja w poniedzialek zamierzam z moim TZtem jechac do Szwecji(lok 130 km) na zakupy swiateczne bo tam wiekszy wybor i mieska i innych rzeczy plus jest tak polowe taniej, wiec rozumiem calkowicie twoj wyjazd do dziadkow
Renessme1985 sliczny brzuszek!
Mary odcisnelas widoczne pietno na wszystkich wizazankach skoro tak czesto i gesto sie nam snisz kuruj sie kochana

daisyy no dozarty to krakowskie, moze nie poznalas tego slowa, bo nie jestes dozarta, a ja widocznie tak
gratuluje 33 tygodnia!!
a co do biegunki mnie tez dopadla dzis z rana...

spadam do sklepu kupic cos na obiadek

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 11:44   #3667
mazianka81
Rozeznanie

[QUOTE=agus87;26381840]
a ja boze zlituj sie
nie, ze 3 kg wazyla

QUOTE]

a ja juz 2 raz byłam na kibelku jak nie urok to sr....ka.

Julcia miała 3820 w 40 tc jak sie ur

w sumie moj Tz wzyl 3700g,a ja ur w 34tc 3550g,czujecie ile bym wzyla jakbym sie w terminie urodziła? 4500g?? hihi
to Mały tak ok 4kg na koniec pewnie bedzie miał,

3660g i 57cm szczescia
Stary 2011-04-15, 11:45   #3668
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Cześć

cudną miałyście wczoraj dyskusję! Uwielbiam temat dialektów i zachwycam się regionalizmami!

Zobaczcie TU
No poczekajta, az w koncu ksiazka tatusia wyjdzie, to sobie poczytacie. Probuje znalezc gdzies w necie jego artykul caly gwara napisany ale nie moge, hmmm.
Faktycznie - jeszcze tytka jest u nas w uzyciu. A na Kaszubach to sie nie odmienia rzeczownikow, czyli ciocia do mnie nawija "Podaj no ta kawa" albo "zamieszaj ta zupa". Czyli to by bylo "Daj no ta tytka pelna glubkow" Juz w ogole pomijam jak starzy kaszubi ze soba gadaja, to jak bylam mala to rozumialam tylko jak wujek nagle przechodzil na "polski" i mowil "Idz no córus po piwo" i dalej wracal na kaszubski.

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Ja 33 rozpoczynam..
Ej mi sie zupelnie te tygodnie nie zgadzaja. Wg gineksa na koniec kwietnia bede w 38 tygodniu. A termin porodu mam na 18.05. czyli co - termin porodu mam na 41 tydzien? Bez sensu to jest.

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Nie jestem zdrowsza, normalnie dół chorobowy! Jestem uziemiona i wypluwam wnętrzności
<przytulam> <caluje> <celulicik miętoszę>

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość

No i w Toruniu pierwszy raz spotkalam sie z tym, ze ktos stoi/spi/wyszedl NA koszuli/ NA majtkach i ze spodnica moze byc W kolano i bluzka NA krotki rekaw - ale jakos to przelknelam

Ja pierdziele, tez tak mowie!!! Ze ktos chodzi po domu na majtkach albo spodnica jest w kolano, rany ale jestem Czeresniak

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
Ja tam nic nie widze, ciemnosc widze, ciemnosc!!!

Sny macie bardzo glupie, moje drogie parafianki, ale to juz ten czas, ze sie nam robi woda z mozgu A w ogole podziwiam Was, ze jestescie w stanie ogladac filmy z porodow, bo ja na sama mysl mam dreszcze.
Wczoraj wieczorem mialam tak spuchniete, obolale i gorace stopy, ze musialam je prawie godzine trzymac w misce z zimna woda, oczywiscie nic to nie dalo. I tez mi sie snilo cos glupiego, obudzilam sie, spojrzalam na telefon, a tam sms od kolezanki, co ze mna w szpitalu lezala (taka bidula, 3 tygodnie na klockach z kroplowkami), ze urodzila synka w nocy, 2,5godz trwal porod, a maly zdrowy o przesliczny!!!
Boze, porod 2,5 godziny, przeciez to jak w spa, a nie na porodowce...

Ah - dzisiaj przy zapodawaniu sobie luteiny natchnela mnie wena, moze sie komus spodoba:
"Beda z nas rodzice fajni, idziemy do odchowalni!"

Edytowane przez mimbi
Czas edycji: 2011-04-15 o 11:47
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 11:47   #3669
listopadowa80
Zakorzenienie

Kurcze, tylko tak z grubsza przeleciałam przez wątek - nie wiem kiedy ja to dokładnie nadrobię.

Grazin, jestem ja najbardziej za pomysłem z drugą dyżurną. Samej jednej to może być Tobie ciężko, no i właśnie - jak pójdziesz do szpitala to jakiś problem będzie... Ja proponuję Daisy, o ile się zgodzi (Daisy, przeczytałam, że Twój Gałgan wrócił skruszony)

Czytałam, że Siasiek wychodzi, a u JanuszAgnieszki ok. Jak dobrze

Enchantresss, Basienka - pięknie Dziewczyny wyglądacie
Basienka, ale z Ciebie chudzinka! Tylko pozazdrościć
Enchantresss, oj grzeszysz urodą

Renessme, szpital mamy wybrany na 100%. W pewnym momencie po sugestii gina to nawet Kliniczna była na tapecie, ale żadna z moich znajomych nie poleca
Mam tylko nadzieję, że zdążę do Wojewódzkiego dojechać. Ostatnio jechałam na spotkanie z anestezjologiem - w tamtą stronę 45 min, powrót 50 min. (obwodnicą, zjeżdżając na wysokości Matarni i przez Morenę; przez Kartuską nawet nie ma co się pakować - zjazd z obwodnicy w przebudowie i korki jak cholera).

A Wy który szpital wybraliście?

p.s. Super brzusio Typowo na chłopca

Moniqac, ładnie przystrojone łóżeczko. Tak się dziewczyny zastanawiam - na jakiej wysokości nad łóżeczkiem wiszą wasze karuzelki? Wydaje mi się, że moja jest za nisko (15-16 cm nad materacykiem)... a z racji przewijaka nie za bardzo mam gdzie ją przesunąć

Sania, może żółta pościel? Chociaż wszystkie śliczne i ciężko się zdecydować

Aguś, moja Mustela (mam fioletową) nie pachnie chlebem, no ale może ja dobrze nie czuję, bo mam cały czas nos zapchany
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 11:52   #3670
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Jeju gaduły przeokropne....produkujec ie straszne ilości postów
Wątek się skończy, a żadna się nie rozpakuje...od wczoraj miałam do nadrobienia 14 stron, nadrobiłam co drugą i nic nie pamiętam

Moniqac, Moria
za wizyty
Mary Poziomeczko zdrówka kochana

Gratuluje udanych wczorajszych wizyt i odchodzących kolejnych czopów
Rodzic, rodzic dziewczynki

Siasieczku wracaj jak najszybciej do domku

Edytowane przez Dziewczonka
Czas edycji: 2011-04-15 o 11:54
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 12:08   #3671
the_sania
Wtajemniczenie

hej mi dziś się śniło, że mieliśmy córcię i trzymałam ją na rękach, a z TŻ śpiewaliśmy jej piosenki. potem, że miałam poród i tylko oglądałam w lustrze swoją kurę i patrzyłam jakie mam rany po porodzie i uwgaa! nie byłam nacinana, ani popękana oby się sprawdziło

ale waszych snów nic nie przebije

ciekawe co u Eweski

Moria, Moniqac i Mazianka trzymam kciuki za wizytki (mam nadzieję, że nie pomyliłam żadnej i żadnej też nie pominęłam)

Mary zdrówka dla Ciebie

Mazianka ojjjjj biedulo ja nie wiem, co z tymi dziećmi w naszym wątku, jakieś takie małe wredotki nie chcą wychodzić, a zachowują się jakby chciały

Agus kombinuj tym sprzątaniem, nawet mi ogarnij mieszkanie, byle Olcia wyszła

Andziot ojjjj żeby ten czopek nie zwiastował akcji... weź torbę całkiem spakowaną lepiej

Moniqac przepiękna, cudowna, idealna pościel !! skąd i ile dałaś, bo ja ten etap jestem taka ładna, że nawet przebiła moje dinusie jejjj 6dni- zazdroszczę jak cholera! boisz się trochę jak to będzie z Szymonkiem?

Grazin ja już kiedyś zgłaszałam się na dyżurującą ale nikt nie zauważył

Renessme na pewno się nie obniżył? daj zdjęcie dla porównania. bardzo ładna skóra na brzuchu tak w ogóle staniczek z Triumph'a chyba co?

poproszę o link do tego, jak wygląda sławetny czop bo ja nie mogłam nic znaleźć w google. nie żeby mi odchodził, ale chcę wiedziec

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

a co tu taka cisza ?

Marcelek 30.05.2011

Edytowane przez the_sania
Czas edycji: 2011-04-15 o 11:56
the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 12:11   #3672
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:

Grażyno mówiłaś coś?

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość

ciekawe co u Eweski

poproszę o link do tego, jak wygląda sławetny czop bo ja nie mogłam nic znaleźć w google. nie żeby mi odchodził, ale chcę wiedziec
Eweski nie ma odkąd odkryłam mroczną prawde o tym że jej jedno dzieciątko jest tak naprawde moje

Te szukają czopów po necie... O nie moge!!

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 12:25   #3673
mazianka81
Rozeznanie

[QUOTE=the_sania;26382511]
Moria, Moniqac i Mazianka trzymam kciuki za wizytki (mam nadzieję, że nie pomyliłam żadnej i żadnej też nie pominęłam)

Mazianka ojjjjj biedulo ja nie wiem, co z tymi dziećmi w naszym wątku, jakieś takie małe wredotki nie chcą wychodzić, a zachowują się jakby chciały

QUOTE]

Dziekuje za kciuki

a co do czopa,to wbij na googlu czop sluzowy zdjecia i Ci sie pokaza zdjecia i przejzyj tam jest kilka,nie za ciekawy widok szczerze mowiac

3660g i 57cm szczescia
Stary 2011-04-15, 12:28   #3674
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Agus ja tez mam co drugi dzien syndrom wicia gniazda, ale dzisiaj wybitnie mi przeszlo i kurz mnie nie rusza, wiec z pewnoscia to ty bedziesz rodzic pierwsza
a jak ebdziesz podlogi myla to u mnie tez ci sie uda co? bo ostatnio mi sie nie chcialo...

[QUOTE=mazianka81;26382331]
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

a ja boze zlituj sie
nie, ze 3 kg wazyla

QUOTE]

a ja juz 2 raz byłam na kibelku jak nie urok to sr....ka.

Julcia miała 3820 w 40 tc jak sie ur

w sumie moj Tz wzyl 3700g,a ja ur w 34tc 3550g,czujecie ile bym wzyla jakbym sie w terminie urodziła? 4500g?? hihi
to Mały tak ok 4kg na koniec pewnie bedzie miał,
ja mialam 3250g a tz 3450g
kochana ja tez juz bylam dzisiaj 2 razy kuku
ale w miare normalnie
chociaz non stop brzuch mnie boli...

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość

Aguś, moja Mustela (mam fioletową) nie pachnie chlebem, no ale może ja dobrze nie czuję, bo mam cały czas nos zapchany
ja tez mam nos zapchany

Cytat:
hej mi dziś się śniło, że mieliśmy córcię i trzymałam ją na rękach, a z TŻ śpiewaliśmy jej piosenki. potem, że miałam poród i tylko oglądałam w lustrze swoją kurę i patrzyłam jakie mam rany po porodzie i uwgaa! nie byłam nacinana, ani popękana oby się sprawdziło

ciekawe co u Eweski

Mary zdrówka dla Ciebie

Andziot ojjjj żeby ten czopek nie zwiastował akcji... weź torbę całkiem spakowaną lepiej

Moniqac przepiękna, cudowna, idealna pościel !! skąd i ile dałaś, bo ja ten etap jestem taka ładna, że nawet przebiła moje dinusie jejjj 6dni- zazdroszczę jak cholera! boisz się trochę jak to będzie z Szymonkiem?

Renessme na pewno się nie obniżył? daj zdjęcie dla porównania. bardzo ładna skóra na brzuchu tak w ogóle staniczek z Triumph'a chyba co?

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

a co tu taka cisza ?
oh slonce
chyba bede musiala..

nawet tz glaszcze brzunio i namawia corcie, by wyszla..
kurcze dzisiaj bedzie desperacja u gina
niech mi wymaca ta szyjke
Stary 2011-04-15, 12:31   #3675
listopadowa80
Zakorzenienie

Poziomeczka, przeczytałam, że choróbsko Ciebie dopadło. Kuruj się Kochana, dużo zdrówka życzę

za dzisiejsze wizytki!

Dzisiaj zmierzyłam obwód brzucha - ostatnio (chyba ze 2 tyg. temu) było 103 cm, a dzisiaj 109. Ciekawe czy to Mała w tak ekspresowym tempie rośnie, czy wód przybywa...

Wklejam zdjęcia łóżeczka. Co prawda nie ma ochraniaczy i baldachimów..., no ale mam nadzieję, że nie wygląda źle
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0235.jpg (36,6 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0233.jpg (39,6 KB, 63 załadowań)

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2011-04-15 o 12:33
Stary 2011-04-15, 12:33   #3676
mimbi
Zakorzenienie

Znalazlam fragment tego tekstu:

Przed trzecim Maja, po fajrancie w naszym fyrtlu na Czyżkówku nikt nie bumelował. Każdy robił, co do niego należało. Nawet frechowny nygus brał wymborek i szruber. A który próbował się wymigać, dostawał od matki ścierą w sznupę i gnał w tę pędy do roboty. Robiło się jeszcze zakupy w pobliskiej kolonialnce albo innym składzie (wiadomo, futer musi być, a we święto wszystko zakietowane), potem wywieszało fany, żeby furtały jak drachle i już było ajnfach.
Wieczorem rejwach w kąpielce. War w kotle buzujący na westfalce, mydło i szwamka durch w robocie. Kto fertyś gibko do wyrka i spać.
We świąteczny poranek, po śniadaniu, każdy oblekał co miał najlepszego w szafonierce, żeby nie było poruty. (Po drodze pierduśnice przecie ślipiały, że aż strach, a pote4m trajkotały w domu jak opętane.) A więc panie wypindraczone w nowe - specjalnie sztrykowane cwyterki, a jak było cieplej, to cieńciejsze bluzki i oczywiście akuratne kapelusze. Panowie obowiązkowo ancugi z westkami. O tym,że któryś wyszedłby bez kapelusza, nie było w ogóle mowy. Małe bajtle krótkie galotki, czyste jaczki, rajtuzy i świeżo wybielone pepegi. Większe lorbasy do koszul szlajfki ze zamszu i wyglancowane trzewiki. Niektóre to miały nawet glazejki. Tak usztyftowane, do kościoła.

[no dobra, znalazlam jeszcze kilka wyrazow z tego tekstu, ktorych nadal uzywam, ale juz Wam oszczedze ]

Aha i ponawiam pytanie - czy jak czop odejdzie to sie dzieje cos strasznego czy sie nic nie dzieje???
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 12:36   #3677
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

sania wpisz sobie w google czop śluzowy.........nie jest to ładny widok
Stary 2011-04-15, 12:38   #3678
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość

Aha i ponawiam pytanie - czy jak czop odejdzie to sie dzieje cos strasznego czy sie nic nie dzieje???
Po prostu urodzisz w ciągu 3 tyg.
Nic się strasznego nie dzieje, szyjka się rozwiera i tyle
Stary 2011-04-15, 12:58   #3679
MoniaK
Zakorzenienie

Moniqa, Listopadowa śliczne łoża macie przygotowane

Grażyno, chyba za małymi literkami napisałaś ten apel a tak na poważnie to masz rację, przyda się druga dyżurna ale najlepiej jakby była z końca czerwca. Może Daisyyy?
Co do remontu to jak wiesz łączę się w bólu Mój tż dzisiaj w końcu maluje i twierdzi, że skończy (zobaczymy ) więc jutro mogłabym się wziąć za porządki bo już mnie szlag jasny trafia.

Mimbi, po pierwszym zdaniu tego tekstu odpuściłam sobie bo i tak nie wiem o co loto
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 12:58   #3680
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:

za dzisiejsze wizytki!

Dzisiaj zmierzyłam obwód brzucha - ostatnio (chyba ze 2 tyg. temu) było 103 cm, a dzisiaj 109. Ciekawe czy to Mała w tak ekspresowym tempie rośnie, czy wód przybywa...

Wklejam zdjęcia łóżeczka. Co prawda nie ma ochraniaczy i baldachimów..., no ale mam nadzieję, że nie wygląda źle
łózio śliczne i masz mate taką jak my
a jak Ty sie kochana czujesz,jakies zajawki???

Cytat:

nawet tz glaszcze brzunio i namawia corcie, by wyszla..
kurcze dzisiaj bedzie desperacja u gina
niech mi wymaca ta szyjke
Moj Tz to samo hihi,
o której bedziesz u gina??

Cytat:

Przed trzecim Maja, po fajrancie w naszym fyrtlu na Czyżkówku nikt nie bumelował. Każdy robił, co do niego należało. Nawet frechowny nygus brał wymborek i szruber. A który próbował się wymigać, dostawał od matki ścierą w sznupę i gnał w tę pędy do roboty. Robiło się jeszcze zakupy w pobliskiej kolonialnce albo innym składzie (wiadomo, futer musi być, a we święto wszystko zakietowane), potem wywieszało fany, żeby furtały jak drachle i już było ajnfach.
Wieczorem rejwach w kąpielce. War w kotle buzujący na westfalce, mydło i szwamka durch w robocie. Kto fertyś gibko do wyrka i spać.
We świąteczny poranek, po śniadaniu, każdy oblekał co miał najlepszego w szafonierce, żeby nie było poruty. (Po drodze pierduśnice przecie ślipiały, że aż strach, a pote4m trajkotały w domu jak opętane.) A więc panie wypindraczone w nowe - specjalnie sztrykowane cwyterki, a jak było cieplej, to cieńciejsze bluzki i oczywiście akuratne kapelusze. Panowie obowiązkowo ancugi z westkami. O tym,że któryś wyszedłby bez kapelusza, nie było w ogóle mowy. Małe bajtle krótkie galotki, czyste jaczki, rajtuzy i świeżo wybielone pepegi. Większe lorbasy do koszul szlajfki ze zamszu i wyglancowane trzewiki. Niektóre to miały nawet glazejki. Tak usztyftowane, do kościoła.
padłam po przeczytaniu,oczopląsów dostałam
a co do czopa,to jak widac powyzej moze sie zaczac cos dziac ,ale nie musi ,pewnie jak pisała Listopadowa w ciagu 3tyg cos sie wykluje

3660g i 57cm szczescia
Stary 2011-04-15, 13:03   #3681
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

ciekawe co u Eweski

Mary zdrówka dla Ciebie

a co tu taka cisza ?
sania będzie drugą dyżurną i daisy tez może być, może ewentualnie ktoś jeszcze chce byc??
widziałam ze kwietniówki maja sporo dyżurnych.
proponuję wpisac na pierwszej stronie dziewczyny dyżurujące zeby nie było wątpliwości Moria
Stary 2011-04-15, 13:06   #3682
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
160km
myślicie że zwariowałam ?????
dodam że za nic w świecie nie chce rodzić w tamtejszym szpitalu .....
stwierdzilam ze ja tez bym pojechala, nawet mialam w planie dalsza podroz, a w pon jechalismy prawie 100km w jedna str wiec mnie to nie przeraza. no a potem doczytalam o czopie

[QUOTE=agus87;26380823]
Cytat:

z okazji nowego tygodnia
ja jutro koncze 38 i zaczynam 39
a dretwiejacych dloni wspolczuje
ja mam dretwiejace stopy
brawo brawo, coraz lepiej

kurde, mam napuchniete tez non stopa, no i po tym upadku to wogole tej stopy za bardzo nie czuje i mam wrazenie wlasnie ze jest dretwa caly czas

Cytat:

byłam dzisiaj na tych badaniach, na szczęście poszło gładko. za chwilkę jadę kupić osoatnie rzeczy dla małego, a potem robię krokiety na obiadek na specjalne zamówienie .

mój TZ nie jestem typem panikarza - u niego to jest raczej: wszystko jest dobrze, kilka razy dla świętego spokoju jechał ze mna do kliniki jak się czegoś obawiałam, ale wczoraj nie powtórzyło się już plamienie, tylko jakoś maly się mało rusza.
jak ja wytrzymam do wieczora to nie wiem .

ide robić kawusię.
monia, dobrze zrozumialam? wizytke masz dopiero wieczorem?

Cytat:
Aha - i łóżeczko mojego synusia i pościel już stoi w sypialni .
TZ się chyba przeraził presja czasową i wziął się do roboty .
piekne, bardzo mi sie podoba

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
ja zaczynam dzis uwaga!!!!!!!!!!!!!! 39 tydzień

ciekawe kiedy powitasz corcie

kurde zaznaczylam tyle postow i polowy nie ma
Stary 2011-04-15, 13:08   #3683
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Moj to luzak hihi,juz mu w szpitalu mowilam,to sie smial,ze mam jeszcze poczekac i jedynie okna myc dla przyspieszenia hihi.
ale dzisiaj go chyba wybłagam.
a Gabriel z moich obliczen to juz ze 3600g albo i wiecej ma
3tyg temu mial 3kg
kawał klocuszka ciekawe ile moja wazy nie mam pojecia, ale skoro mam duze rozstepy to musiala przybrac ostatnio sporo na wadze

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
A ja mialam dzisiaj na kawke z kolezanka, ale pogoda szarobura i mi sie zwyczajnie nie chce....ide zaraz tylko do sklepu zeby moze cos upichcic potem na obiad, choc tez nie powiem ze mam ku temu jakies sily witalne,. zgaga mnie piecze od rana i jakis mam taki niepokoj w sobie.
po prostu mi chyba zle....

kasiulka ja dzisiaj zauwazylam rozstep maly co prawda ale na brzuchu i chyba stad mi jakos humor siadl..a smaruje normalnie kilogramami tych kremow, zwatpilam normalnie, przeciez to juz koniec ciazy i musza tak nagle wyskakiwac
i gratuluje 39 TYGODNIA!!
ja jestem w 39 a wczoraj tez mnie palila zgaga, wypilam 0,5 litra coli cherry
co do rozstepow to jednym malym nie ma sie co przejmowac, smaruj ile wlezie, potraktuj go jakims pilingiem. Moje sa okropne, powaznie

Cytat:

ja tez nie mam baldachimu, nawet pozytywki ale podobno maja nam kupic sliczne lozeczko masz ja swoje zaraz ubieram

Grazin
uwazam ze drugą dyzurną powinna być mamusia czerwcowa, widze ze jest malo chetnych

mi dzisiaj przyszlo w sprawie tego neta, odłączą go na początku maja, wiec teraz juz nie wiem co z tym nowym, mam nadzieje, ze nie bede musiala dlugo czekac na podłączenie

bylam w aptece, kupilam podklady poporodowe, podpachy, tamtum rosa i pharmaceris na rozstępy- na razie ten zapobiegajacy, pozniej kupie ten na juz istniejące. Jestem bardzo zadowolona bo kosztowal tylko 33zl, identyko jak na all juz sie wysmarowalam, ladnie pachnie i szybko sie wchlania. Szkoda, ze wczesniej nie kupilam, moze moja skora nie wygladala by tak strasznie jak wyglada teraz

moja Misia sie rusza, idziemy sprzatac, a jest co heh my z tatusiem jestesmy niedzielni, moze ona tez w niedziele wyskoczy

będzie nyguskiem
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-04-15 o 13:12
24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 13:13   #3684
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Poziomeczka, przeczytałam, że choróbsko Ciebie dopadło. Kuruj się Kochana, dużo zdrówka życzę

za dzisiejsze wizytki!

sliczne, i ile misiaczkow!

ja sie nie mierze nawet boje sie, mam zalamke jak stanelam na wadze

Cytat:

[no dobra, znalazlam jeszcze kilka wyrazow z tego tekstu, ktorych nadal uzywam, ale juz Wam oszczedze ]

super, jakas czesc rozumie, najbardziej papa mi sie rozesmiala o robieniu poruty
Stary 2011-04-15, 13:13   #3685
listopadowa80
Zakorzenienie

Moniqac, Mazianka -

Mazianko, nie mam żadnych objawów zwiastunowych. Tylko twardnieje mi brzuch i to wszystko...

Ehh, muszę w mieszkaniu posprzątać i obiad ugotować
Stary 2011-04-15, 13:16   #3686
violisia
Zadomowienie

Cytat:

ja tak mam
to sie nazywa syndrom wicia gniazda, oznacza porod tuz tuz

za kolejny tydzien

a ja boze zlituj sie
nie, ze 3 kg wazyla

dobra!!

starlam kurz, poodkurzalam i zaraz ide myc podlogi
tylko chwile odpoczne i zjem jabluszko
nieeeeeee tuż tuż nie, mimimum 2 tygodnie Olusia/Bartuś ma siedziec w brzuszku u mamy a potem hop siup, mam tyle rzeczy do posprzatania, poukladania itp ze nie mam czasu anrazie na porod:P

a za ciebei 3mam kciuki niech juz Twoja Olusia wychdzi

mi lekarz powiedzial ze dzidzia mzoe miec do 4kg, jak ja ja wycisne to neiwiem:/

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
zabieram torbę porodową na pół spakowaną
Cytat:

za dzisiejsze wizytki!

ja tez bym chetnie wkleila,ale maz nie pozwala mi poskal;dac lozeczka, no wiec dooopa:/
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 13:18   #3687
listopadowa80
Zakorzenienie

Aga_Pe,
Kasia

-
Stary 2011-04-15, 13:18   #3688
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

UWAGA
CZOP ŚLUZOWY

mam andzieje ze nic akurat nie jecie:P
Stary 2011-04-15, 13:19   #3689
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

PODZIEKOWANIA DLA KOCHANEJ MARY.
MARY, KOCYK DZISIAJ DOTARL

JA I NORBERT DZIEKUJEMY CI BARDZO, JESTES KOCHANA
Stary 2011-04-15, 13:22   #3690
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość

ciekawe kiedy powitasz corcie

kurde zaznaczylam tyle postow i polowy nie ma
nie wiem kiedy ją powitam, na razie NIC SIE NIE DZIEJE... ale moja mama mi opowiadała, ze u niej tez cicho bylo, wszystko zaczelo sie nagle, tak po prostu

tylko, ze ja jestem z 38tc a maz z 39tc- zobaczymy

jezeli mialabym JA wybierac to najlepiej teraz, na swieta byłabym w domu.
a tak czuje ze spędzę je w szpitalu albo majówkę

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
UWAGA
CZOP ŚLUZOWY

mam andzieje ze nic akurat nie jecie:P
to chyba nie czlowieczy skarbie
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości