|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wiosenne oczekiwania (prrrawie)narzeczonych .....cz.9!
Witam południowo
ja dzisiaj mam dzień urlopu, więc dłużej pospałam, a teraz wzięłam się za pracę zaliczeniową na moje drugie studia ![]() Mniam ![]() Bardzo dobre są w Biedronce koreczki ![]() 1) biją się i gryzą 2) będą się rozmnażać ![]() Cytat:
![]() Uuuuu, trzymam kciuki ![]() Kiedyś na matematyce w szkole obliczaliśmy prawdopodobieństwo trafienia w takie liczy i co się okazało? że jest takie samo jak w każdą inna szóstkę liczb więc zakreślajcie takie
|
|
#4682 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ale dziś cieplutko szkoda tylko, ze wieje... O 13.30 jadę z Tż do schroniska zobaczyć kociakaidę nadrabiać
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
Pączek, zazdraszczam kociaka
|
#4684 |
|
Wtajemniczenie
|
Studi ee no to sie na bóstwo zrobisz
![]() Jlys no to żeby tam grzecznie było a co do pazurków-fakt-lepiej dać więcej ale mieć dobrze zrobione niż dać 20zł i mieć zniszczone![]() Isabelle dzień dobry w piwnicy? no nie wytrzymam-co to za pomysł w ogóle...Sylvi noo i we wtorek sie dowiesz co i jak a gęsta to źle? a pani doktor nie am lepszych pytań ?a o tej dziewczynie to straszne jak można byc taką bestią![]() Gaja no masz jaka niezdecydowana istotka jak na rękach-źle, na ziemi też no i brawa dla Tż za śniadanko i wszystko inne![]() Santom oglądałam-i o pentagonie tez oglądałam i dziękuje za poradę odnośnie żwirków-już sie zamotałam wczoraj![]() Kamea a no właśnie-akurat ten, akurat z najważniejszymi osobami w państwie... ![]() nic , jadę miłego dnia
Pączuś pracuje nad mgr.. ![]() Paulo Coelho Edytowane przez paczek1990 Czas edycji: 2011-04-15 o 13:00 |
|
|
|
#4685 | |
|
Konto usunięte
|
Posprzątałam!!!
![]() Mniam! Czyli dziś jak pójdę to sobie kupię! ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem jedno, jesli bym zaszla w ciaze to bym usunela bez wahania
jak niektorzy "dzieckiem" nazywaja płód w pierwszych tygodniach życia... Dla mnie to jeszcze nie człowiek, serca jeszcze nie ma więc dla mnie sprawa prosta
|
#4687 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ala!! Spóźnione ale szczere STO LAT!!
Super że TŻ bukiety dał i Mamie i Babci to taki malutki gest a bardzo ważny![]() Kamea cudowna wiadomość!!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nawet jak wyniki które Ci teraz zlecił lekarz wyjdą w porządku to drąż sprawę - np. zbadaj przeciwciała tarczycowe antyTPO, bo możesz mieć zapalenie hashimoto i będą podobne objawy. Ale naprawdę bardzo bardzo bardzo ważne jest aby trafić do dobrego endokrynologa - ja chodziłam do takiej babki która stwierdziła że mam hashimoto bo przeciwciała antyTG miałam znacznie podwyższone, ale antyTPO w normie i leki mi dawała, mówiąc że do końca życia będę je brać bo przeciwciała mi nie spadną - ja po kilku miesiącach z ciekawości zrobiłam sobie jeszcze raz antyTG i spadły prawie do zera!! bo jak się okazuje te przeciwciała nie służą do diagnostyki hashimoto - czasem się podnoszą jak jest niedoczynność tarczycy, albo nadczynność przysadki mózgowej. póki co nie chodzę do endo od kiedy odkryłam że wyniki mam w porządku, ale co jakis czas będę robić badania i kontrolować, ale do tej babki nie pójdę już napewno!!
|
|
#4688 |
|
Konto usunięte
|
No a jeśli o ciązy dowiedziałabyś się trochę później?
|
|
|
|
#4689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
serce płodu pojawia się już w pierwszych tygodniach ciąży, moja siostra była u gina około 3-3,5 tygodnia po owulacji i spóźniał się jej okres, okazało się ze zaczyna się 6 tydzień ciąży(to się liczy od ostatniej@) i że już serduszko słychać!!Więc jeśli serce jest dla Ciebie wyznacznikiem kiedy płód staje się człowiekiem to jak się dowiesz że w ciąży jesteś to już prawdopodobnie płód będzie miał serduszko więc będzie już człowiekiemOgólnie ja jestem stanowczo przeciwna aborcji!! Jeśli ktoś nie chce dziecka niech się skutecznie zabezpiecza (np. tabsy + prezerwatywa) a nie zabija później już żywą istotkę. Jeśli już się zdarzy wpadka i tak bardzo nie chce tego dziecka to jest możliwość oddania dziecka do adopcji itp. Dla mnie aborcja to to samo co zamordowanie noworodka - dla kogoś to też może nie być jeszcze człowiek bo nie potrafi mówić, chodzić itp. Płód od momentu poczęcia jest człowiekiem - tylko w początkowym etapie rozwoju. I żeby było jasne Alunia nie atakuję Cię
Edytowane przez 1988Marlena Czas edycji: 2011-04-15 o 13:40 |
|
|
|
|
#4690 | |
|
Zakorzenienie
|
ok tylko ze zalozycielka czyli ala niestety nie chce Cie tam wpisac, wiec chyba tylko narobilam Ci smaczku
Cytat:
![]() a ja wcinam wlasnie obiadek, czyli kurczaka i... fryteczki
|
|
#4691 |
|
Konto usunięte
|
Moim zdaniem, jeśli ktoś zakłada z góry, że usunie jak zajdzie, to to już traktowanie aborcji jako formy antykoncepcji. Wychodzi, że nie ma tu znaczenia sytuacja, zdrowie itp tylko zwykłe chcenie. Naturalnym następstwem seksu mogą być dzieci, więc jeśli ktoś się za to bierze to powinien mieć tego świadomość. Bardzo egoistyczne i dziecinne podejście.
Nie chce się mieć dzieci? Są metody, że nie będzie się ich miało w ogóle. Nie chce się mieć teraz? poczekać z seksem. |
|
|
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale kazdy ma prawo do swoich decyzji, ja nikogo nie bede osadzac... zycie samo zweryfikuje nasze postepowanie... |
|
|
|
|
#4693 |
|
Konto usunięte
|
Dokładnie. Później nie raz się słyszy o problemach z zajściem po aborcji np.
|
|
|
|
#4694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Drugie zagrożenie - chyba najczęstsze to powikłania poaborcyjne - jakieś zakażenia z niesterylnych narzędzi, krwotoki po źle wykonanych zabiegach. Że nie wspomnę o późniejszych problemach z zajściem i utrzymaniem ciąży.
|
|
#4695 |
|
Konto usunięte
|
No i myslę, ze właśnie takie następstwa również miała na myśli Santom pisząc, że życie weryfikuje nasze postępowanie.
|
|
|
|
#4696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Marlenka nazwala rzeczy po imieniu
|
|
|
|
|
#4698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aborcja ma nie tylko fizyczne następstwa, ale też ryje ostro psychikę warto więc też o tym pomyśleć wcześniej... Sama nie lubię dzieci i ich posiadanie na dzień dzisiejszy mnie przeraża, ale chyba gdybym zaszła w ciążę, zdecydowałabym się na urodzenie... co byłoby potem nie wiem łatwego życia to dziecko by ze mną nie miało ale to już inna bajka
|
|
#4699 |
|
Konto usunięte
|
Takie jest moje zdanie i nie ważne czy daną osobę lubię czy nie. Będę krytykować podejście w stylu Ali, bo uważam jest za bardzo egoistyczne. Oczywiście to tylko moje zdanie.
|
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie, dla pewnych spraw nie ma wybacz...
|
|
|
|
#4701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4702 |
|
Wtajemniczenie
|
I już jesteśmy
niestety kotka już ktoś zabrał, a nie zdarzyli usunąć zdjęcia ze strony a już się nastawiliśmy, że wrócimy z nim... ale nic-Pan wziął od Nas nr tel i pow ze jak będą mieli małe kotki-w tym miesiącu na 100% już będą-to zadzwoni Tż usnął przed chwilą jak małe dziecko ![]() Alunia ja bym np nie usunęła-chyba że było by zagrożone życie/zdrowie moje bądź dziecka w innym wypadku po prostu bym urodziłaSylvi a to nie wiedziałam, że gęstość ma taki wpływ ![]() ja tak jak większość z Was podchodzę do tego tak-jestem gotowa na seks-jestem gotowa na jego konsekwencje w postaci dziecka Kiedyś oglądałam z Tż film-kobieta rodzi, traci przytomność, są komplikacje, no i problem-przeżyje ona albo dziecko-i maż miał podjąć decyzję-kogo lekarze mają ratować-wybrał dziecko. Mój Tż się starsznie zdziwił i pow że gdyby był w takiej sytuacji to wybrałby moje życie bo dzieci można jeszcze mieć, ale ja jestem jedna i mnie mocno przytulił-nie powiem-słodkie to było
Pączuś pracuje nad mgr.. ![]() Paulo Coelho Edytowane przez paczek1990 Czas edycji: 2011-04-15 o 17:17 |
|
|
|
#4703 |
|
Konto usunięte
|
Byłam w Biedronce, kupiłam koreczki.
|
|
|
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, no, wspaniały ten twój TŻ miło usłyszeć takie słowa z ust ikochanego, aż się cieplutko na sercu robi
|
|
|
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Ja wczoraj poszłam na fitness i tak wróciłam wykończona że nie miałam siły nawet palcem ruszyć Dziś mi odwołali ostatni wykład więc się cieszę bo wcześniej skończyłam i w końcu weekend ale będzie pracowity no ale cóż... Aluś tak się cieszę że ogłoszenie zaręczyn się udało super wiadomość !!! Napisz jeszcze jak u teściów Sylvi ja też mam sporo objawów z tego co wypisałaś odnośnie tarczycy a tsh w normie... i lekarka twierdzi że zdrowa tarczyca a mi się takie cuda dzieją z tym że już nie mam sił do tego Teraz znów nie mam okresu i nie wiadomo dlaczego... chyba zmienię lekarkę też... Isabelle popieram twoje stanowisko odnośnie aborcji... Nie umiałabym zabić takiej istotki. Poza tym nie uważacie że to niezwykłe że z 2 komórek powstaje po pewnym czasie istota tak złożona pod względem budowy i dodatkowo czująca? przecież to takie niesamowite... Pączek szkoda że kiciusia nie ma już takie małe kotki są fenomenalne jakby był taki kot miniaturka to bym chciała taka mała puszysta kuleczka Ale jak facet wziął namiary od was to na pewno jeszcze teraz po świętach będziesz mieć już takie maleństwo i zdążysz na spokojnie przygotować się i cały sprzęt i nabyć wiedzy Gajuś super że z tż wszystko się układa widzisz ja myślę że jednak kasa to ważna rzecz bo nie wiem jak ludzie by się kochali to jak przyjdzie się zderzyć z codziennością i problemami finonsowo-mieszkaniowo-pracowo-życiowymi to narastają frustracje i zaczyna się psuć
|
|
|
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam wcześniej z pracy. Jak to dobrze posiedzieć i nic nie robić
![]() A na wejściu miałam ścięcie ze współlokatorem - znowu zaczął się pluć o rower. Oczywiście odpowiedziałam, że nie jeżdżę nim na tyle często, żeby stał na dole. To ten mi na to, że rower na balkonie wygląda brzydko stwierdził, że może to zdjąć skoro mi przeszkadza, lol. Ja tam nie mam zamiaru wyprowadzać roweru i wara mi od niego.Szkoda, że kotek już zabrany! ![]() Pączek, co do takich sytuacji mam dokładnie takie same przemyślenia jak Twój TZ. Mądry chłopak ![]() Isabelle, a może po prostu przyjmij do wiadomości inne zdanie niż Twoje i pozwól ludziom je mieć nie krytykując od razu. I tak się wzajemnie nie przekonacie. szkoda strzępić jęzor. Jedni lubią truskawki, a inni seks grupowy. I w porzo. Annanke, mądrze gadasz ![]() Tak, mój kluskowaty króliś był wrednym i wybrednym stworzeniem. Miał to po mnie
|
|
|
|
#4707 | |
|
Zakorzenienie
|
Musiałyście znowu naszrajbać tyle?
Gaduły jedne Jak ja mam was nadrabiać? No jak? ![]() Cytat:
Kiniuś z tym weselem... Nie wiem co powiedzieć Jak ten Twój Tż tego nie zrozumie to kaplica Nie wiedziałabym jak do niego trafić ![]() Aluś ale rewelacyjnie to spotkanie wyszło!!!! Super!!!!! Strasznie się cieszę Kochana ![]() A z tym mieszkaniem u Ciebie..... SZOK!!!!!! To, że koty się drą - to oznacza, że właśnie przestały kopulować i spłodziły kolejne drące się w przyszłości na całą mordę małe kotowate coś Mutny to widzę, że też szalejesz i zapracowana jesteś strasznie A aparacik sobie kupiłaś? Będziesz nam fotki cykać!!! ![]() Sylvuś to co piszesz to niestety wygląda mi na tarczycę Zrób testy krwi plus testy na hormony tarczycy i z nimi marsz do endokrynologa!A co do gęstej krwi - jesteś odwodniona ![]() Gajuś widzisz jakiego super faceta masz? ![]() I dobrze powiedziałaś współlokatorowi! ![]() Isabelle takie mieszkanie z teściami ma swoje plusy i minusy Jak wszystko ![]() Ale macie tematy z tą aborcją Dla mnie sprawa jest jasna - to jest sprawa sumienia osoby, która to robi. I tyle. Jak ktoś będzie to chciał zrobić to i tak zrobi - u lekarza pokątnie, wyjedzie za granicę, niektórzy u weterynarzy. Taka jest prawda. Zabraniać tego? Nie - umożliwić to w normalnych warunkach. Ale nie naganiać na tak, nie naganiać na nie. To jest indywidualna sprawa każdego człowieka i jego sumienia. Nie jestem za i nie jestem przeciw - wszystko zależy od sytuacji. Tyle ![]() Paczek ciekawe ma Tż podejście Znaczy to, o czym pisałaś z tym porodem ![]() Dzisiaj 37 pokoi..... Meksyk......
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
Bjuti 37 pokoi? litości
|
#4709 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny niepotrzebnie tak na ale naskoczylyscie,ma prawo do wlasnego zdania,wiekszosc z nas lubi dzieci i chce je miec w przyszlosci ,ale to nie znaczy ,ze wszyscy je kochaja i chca np,. ala dzieci nienawidzi i nie chce ich miec w przyszlosci a my powinysmy to uszanowac. A co do tej aborcji ala musicie znalezc niezawodny sposob,zeby niedopuscic to zaplodnienia.Nie wiem podwiazanie jajowodow ,ale to chyba nielegalne w Polsce,spirale ,wkladki ,bo widzisz z tymi tabletkami to masz co jakis czas schizy zes w ciazy ![]() Moja kolezanka z liceum podobno zostala zgwalcona jako nastolatka ,nie wiem czy to prawda do konca,czy prowokowala i sama sie prosila czy co.W kazdym badz razie zaszla wtedy w ciaze i usunela,co dla mnie jest do zaaakceptowania jesli dziecko poczete jest przez gwalt.Pozniej znalazla chl. tez zaszla w ciaze ,choc kiedy usuwala tamta ciaze lekarz jej powiedzial ,ze juz nie bedzie mogla miec dzieci co jej bylo na eke ,bo nie chciala ,a dzis dzis ma juz 1,5 roczna corke zmienila sie calkowicie wydoroslala ,swiata poza mala nie widzi i wstyd jej za to co kiedys mowila ,ze nie chce dzieci.
|
|
#4710 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Obyście się jak najdłużej nie kłócili ![]() Cytat:
![]() Bjuti, oczywiście zarzuciłaś mądrością, co do aborcji zgadzam sie w 100% Moim zdaniem aborcja akurat powinna być legalna, jak ktoś chce to to robi, skoro ma sumienie... Moim zdaniem zalegalizowanie aborcji nie wpłynie na ilość wykonywanych zabiegów a jedynie sprawi, że będzie mniejsze ryzyko powikłań przy tych wykonywanych.Ja na aborcję się nigdy nie zdecyduje, ale nie zabronię innym takiej decyzji. Ale się dzisiaj narobiłam w robocie Pisałam taki newsletter o naszym projekcie i z 10 razy go dzisiaj poprawiałam, bo komuś jakieś tam słówko nie pasowało Kolega z pokoju stwierdził, że chyba się już nazywam Edyta Newsletter
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.

ja dzisiaj mam dzień urlopu, więc dłużej pospałam, a teraz wzięłam się za pracę zaliczeniową na moje drugie studia 

dzisiaj kupuje flache i idziemy do rodzicow T. 

jak można byc taką bestią

cudowna wiadomość!!

więc będzie już człowiekiem

no ale cóż...
stwierdził, że może to zdjąć skoro mi przeszkadza, lol. Ja tam nie mam zamiaru wyprowadzać roweru i wara mi od niego.
Gaduły jedne
A aparacik sobie kupiłaś? Będziesz nam fotki cykać!!!