Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-15, 14:52   #3721
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Moria dziękuję za umieszczenie info o dyżurujących
Aguś jak TKAIE COŚ Ci wychodzi od dwóch tygodni, świadczy to tylko o jednym...
JESTEŚ KOTKĄ.... HIHIHI
Stary 2011-04-15, 14:54   #3722
gusiagatko
Zakorzenienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
SANIA NA DYŻURNĄ!!!
DAISY NA DYŻURNĄ!!!

GŁOSUJEMY!:d
Jestem za

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Helloł!

My już po wizycie (dziękuję za kciukasy ) wszystko w porządku, Igutka waży 3260g szyjka bez zmian czyli rozwarcie „na paluszek”. W przyszłym tygodniu mam wykonać jeszcze jedno ktg, pewnie we wtorek pojadę no a w piątek rano rach ciach i mamy bobasa po drugiej stronie brzuszka
38 tydzień, jedno z ostatnich brzuszkowych Avatar też pewnie po raz ostatni zaktualizowałam
za wizytę

a brzusio śliczny Rzeczywiście ostatnie podrygi i Igusia opuści swój przytulny domek

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 14:57   #3723
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Moria dziękuję za umieszczenie info o dyżurujących
Aguś jak TKAIE COŚ Ci wychodzi od dwóch tygodni, świadczy to tylko o jednym...
JESTEŚ KOTKĄ.... HIHIHI

takie cos ale kremowe
haha
dobre

sasiadka mi poradzila, by wypic sobie czerwonego wina powinno sie ruszyc
Stary 2011-04-15, 15:10   #3724
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Jestem po wizycie i znowu zla to jakis imbecyl a nie lekarz!
Przed wizyta mialam ktg, wykazalo duzo skurczy, zbadal mnie, szyjka mieciusia, rozwarcie dalej na palec. Mowil ,ze ten rozowy sluz to od rozwierania szyjki, mowilam mu tez o tym ,ze od 5 dni nie moge jesc bo zaraz kibelek i te mdlosci, ale on tam nic ani slowem na to. Myslam ,ze da skierowanie do szpitala, tak sie umawialismy tydzien temu, i mu o tym przypomnialam. Ale stwierdzil,ze moze mnie by czekac az sie samo rozkreci, a ja mowie, jak sie zamo zacznie to do szpitala do niego nie dojade bo to kawal drogi, a on mi na to: TO URODZI PANI W DOMU. No juz myslalam ,ze sie zagotuje ze zlosci, to dodal :jesli bardzo pani chce to w czwartek mam dyzur w szpitalu, przyjedzie pani rano , obejrze pania i zadecyduje czy zostawie w szpitalu. A jak pani nie przyjedzie to prosze normalnie za tydz w piatek przyjsc na wizyte do przychodni to sie umowimy na moj dyzur po swietach. O I TYLE SIE DOWIEDZIALAM, NO ZWYCZJNIE ROBI SOBIE ZE MNIE JAJA
Stary 2011-04-15, 15:10   #3725
cucciola79
Wtajemniczenie

Hej mamusie
Troszke tutaj mnie nie bylo a za Wami nie idzie nadazyc!!!
Mielismy troszke roboty w domku,Tz malowal kaloryferki,kupilismy wszystko co potrzebne do szpitala,poszlo kupe kasy a to dopiero poczatek
U mnie byloby ok gdyby nie zaczely mnie po nocach budzic koszmarne bole rak,budze sie w nocy i tak jakbym rak nie miala,jakies mrowki mi przechodza,lapy zimne jak loda co za tym idzie ten ochydny bolco nie daje spac.W/g mojego gine to normalne przepisal mi magnez i cwiczenia z taka pileczka ortopedyczna no ale ja tam wiekszych zmian nie widze,wrecz wydaje mi sie ,ze gorzej bo cale ramie mnie dzisiaj boli??!!
Najwazniejsze,ze dzidzia ok i ma sie dobrze
Gratuluje udanych wizyt!!!!
Brzusie sliczne macie takie zgrabniusie
listopadowalozeczko super i widze ,ze caly sprzet gotowy
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 15:11   #3726
moniqac
Zadomowienie

Cześć dziewczyny.

Jestem już z powrotem. Zakupiłam śpiochy, pajace, kaftaniki itp .

No i mam wyniki badań krwi i moczu z dzisiaj rano .... niestety nie są najlepsze .

Hematokryt 36, czyli 1 poniżej normy, na szczęście hemoglobina 12,9, ale marwi mnie mocz;
białko: ślad
leukocyty - obecne - czyli od ostatniego badania w marcu dalej mam obecne. Brałam furagin, teraz urosept i dalej są. Cholera.
ostatnio miałam leukocytów 10-20 (przy normie do 5), eraz mam 20-30!!! .
skąd tyle tego? co to może onzaczać? masakra .
i jeszcze bakterie: d liczne .
No i białko nagle?
I ph 7!

Masakra.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-04-15 o 15:15
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 15:11   #3727
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Brzuch mnie boli od rana jak na @ i to boli jednym ciagiem, czasem chwile odda i zow boli. Polozna widziala ktg i westchnela: no ciekawe czy zdarzy pani swieconke po swiecic z tymi skurczami, albo pani poswieci i odrazu zacznie rodzic.
Stary 2011-04-15, 15:13   #3728
MoniaK
Zakorzenienie

Moria, ostatnie zdjęcie brzusia bardzo ładne Kiedy to zleciało
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 15:14   #3729
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

sasiadka mi poradzila, by wypic sobie czerwonego wina powinno sie ruszyc
agus ja też słyszałam, że alko przyspiesza... że najlepiej kielonka czy cuś sobie strzelić... nie wiem czy to nie na forum któraś z dziewczyn pisała, że położne nawet zalecały kiedyś taki sposób na porodówkach... w każdym razie gdzieś o tym czytałam na pewno...

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 15:16   #3730
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Przed wizyta mialam ktg, wykazalo duzo skurczy, zbadal mnie, szyjka mieciusia, rozwarcie dalej na palec. Mowil ,ze ten rozowy sluz to od rozwierania szyjki, mowilam mu tez o tym ,ze od 5 dni nie moge jesc bo zaraz kibelek i te mdlosci, ale on tam nic ani slowem na to. Myslam ,ze da skierowanie do szpitala, tak sie umawialismy tydzien temu, i mu o tym przypomnialam. Ale stwierdzil,ze moze mnie by czekac az sie samo rozkreci, a ja mowie, jak sie zamo zacznie to do szpitala do niego nie dojade bo to kawal drogi, a on mi na to: TO URODZI PANI W DOMU. No juz myslalam ,ze sie zagotuje ze zlosci, to dodal :jesli bardzo pani chce to w czwartek mam dyzur w szpitalu, przyjedzie pani rano , obejrze pania i zadecyduje czy zostawie w szpitalu. A jak pani nie przyjedzie to prosze normalnie za tydz w piatek przyjsc na wizyte do przychodni to sie umowimy na moj dyzur po swietach. O I TYLE SIE DOWIEDZIALAM, NO ZWYCZJNIE ROBI SOBIE ZE MNIE JAJA
co za palantino
3mam kciuki zeby sie samo rozkrecilo, bo jak masz sie z tym idiotą męczyc to ja Ci szczerze współczuje..

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
agus ja też słyszałam, że alko przyspiesza... że najlepiej kielonka czy cuś sobie strzelić... nie wiem czy to nie na forum któraś z dziewczyn pisała, że położne nawet zalecały kiedyś taki sposób na porodówkach... w każdym razie gdzieś o tym czytałam na pewno...
ale ja sie boje wypic alko w ciazy..
nie wiem czy sie odwaze chlapnac pol kieliszka winka, ole to moje karmi no alko..
Stary 2011-04-15, 15:16   #3731
Weredka
Zadomowienie

Och, jak mi się nic nie chce. Byłam z córką u lekarza i w aptece i jestem zmachana jak dziki osioł. A teraz jeszcze trzeba obiad zrobić Widzę, że dziś dzień koszmarnych snów...
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 15:17   #3732
Renessme1985
Rozeznanie

moria ostatnie dni Iguśki w brzuchu jak ten czas zapitala... ciekawe kiedy mój kawaler postanowi wyskoczyć

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Stary 2011-04-15, 15:20   #3733
anula_81
Zakorzenienie

no widze ze sa pierwsze rezultaty wizyt
moria najwazniejsze ze wszystko ok! Igusia juz spora, jeju jak ci zazdroszcze ze juz doslownie za kilka dni bedziesz miala swoja kruszynke ze soba, ja moze sie bede turlac jeszcze z tydzien albo i 4(odpukac))
ja bym wziela moze choc po jednej tabletce tego leku tak na wszelki wypadek, sama nie wiem, na szczescie nie musisz sie zastanawiac nad tym juz dlugo bo Igusia juz za tak niedlugo bedzie z wami..
a brzuszek cuuudny!

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Trzeba jeszcze Daisyy zapytać o zdanie
nooo a ja myslalam ze Daisyy juz dawno jest dyzurna nawet sobie jej numer w kom. zapisalam

Kwiatecku kochana nie denerwuj sie, moze lekarz ma racje, ze chce poczekac jeszcze chwile, bo moze rozpocznie sie naturalnie i tak jest lepiej? oddychaj gleboko

a ja dalej sie mecze meeegastycznie ze zgaga, normalnie plakac mi sie chce, w ogole jakis niepokoj taki w sobie czuje dzisiaj i zle mi, sama nie wiem co mi sie chce. zla jestem na siebie ze siedze i nic nie robie zamiast poczytac o dzidzi cos np...

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 15:20   #3734
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Kwiatecek no burak z niego jak boga kocham...
masakra.
Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Troszke tutaj mnie nie bylo a za Wami nie idzie nadazyc!!!
Mielismy troszke roboty w domku,Tz malowal kaloryferki,kupilismy wszystko co potrzebne do szpitala,poszlo kupe kasy a to dopiero poczatek
U mnie byloby ok gdyby nie zaczely mnie po nocach budzic koszmarne bole rak,budze sie w nocy i tak jakbym rak nie miala,jakies mrowki mi przechodza,lapy zimne jak loda co za tym idzie ten ochydny bolco nie daje spac.W/g mojego gine to normalne przepisal mi magnez i cwiczenia z taka pileczka ortopedyczna no ale ja tam wiekszych zmian nie widze,wrecz wydaje mi sie ,ze gorzej bo cale ramie mnie dzisiaj boli??!!
Najwazniejsze,ze dzidzia ok i ma sie dobrze
Gratuluje udanych wizyt!!!!
Brzusie sliczne macie takie zgrabniusie
listopadowalozeczko super i widze ,ze caly sprzet gotowy
mam z dłońmi to samo!!
czyli pozostaje mi sie pocieszyć ze to normalne zreszta nie jestesmy z tym same
Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.

No i mam wyniki badań krwi i moczu z dzisiaj rano .... niestety nie są najlepsze .

Hematokryt 36, czyli 1 poniżej normy, na szczęście hemoglobina 12,9, ale marwi mnie mocz;
leukocyty - obecne - czyli od ostatniego badania w marcu dalej mam obecne. Brałam furagin, teraz urosept i dalej są. Cholera.
No i białko nagle?
I ph 7!

Masakra.
oj a co lekarz na te Twoje siutrki powiedział??>
i co to jest e=hematokryk? bo ja mam 35,8

dłonie mnie w miare przestały bolec to teraz plecy napier................... ..

segreguje sobie zdjecia.bo kupiałam wczoraj w lidlu fajne pudełeczka na zdjecia
Stary 2011-04-15, 15:25   #3735
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ale ja sie boje wypic alko w ciazy..
nie wiem czy sie odwaze chlapnac pol kieliszka winka, ole to moje karmi no alko..
no ja też alko aktualnie nie pijam co prawda Karmi odkryłam całkiem niedawno i taaaaaaaaaaaak mi smakuje taka namiastka prawdziwego piffka...

.... ale z drugiej strony, to sobie myślę, że Ty się tak męczysz, to ja bym chyba na Twoim miejscu dulnęła jednak tą lampkę winka, skacząc na piłce po przejażdżce samochodem i dzikim sexie z TŻ i czekała na efekty... a nóż widelec pomoże, a taka ilość nie zaszkodzi dzidzi na pewno...
Słyszałam też, że ten olejek rycynowy chyba dobry jest ale osobiście bym się bała go stosować, bo podobno może powodować wydalenie smółki przez malucha do wód płodowych, a akcja wcale nie koniecznie musi się rozkręcić... podobno jeśli już to pod ścisłą kontrolą lekarza

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:

hematokryt to chyba zagęszczenie krwi... ale do końca to pewna nie jestem...:rolle yes:

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Stary 2011-04-15, 15:25   #3736
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Kwiatecek no burak z niego jak boga kocham...
masakra.

mam z dłońmi to samo!!
czyli pozostaje mi sie pocieszyć ze to normalne zreszta nie jestesmy z tym same

ponoc dobra na to jest witamina B6??ja juz nie wiem co mam robic koszmar normalnie
miejmy nadzieje,ze przejdzie po porodzie bo slyszalam,ze niektorym zostaje i musza operowac nadgarstki

Edytowane przez cucciola79
Czas edycji: 2011-04-15 o 15:26
Stary 2011-04-15, 15:26   #3737
Renessme1985
Rozeznanie

idę szorować podłogę... niech młodego siła grawitacji ciągnie w dół

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Stary 2011-04-15, 15:27   #3738
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
ponoc dobra na to jest witamina B6??ja juz nie wiem co mam robic koszmar normalnie
miejmy nadzieje,ze przejszie po porodzie bo slyszalam,ze niektorym zostaje i musza operowac nadgarstki
no nie żartuj, na pewni nam przejdzie
Stary 2011-04-15, 15:29   #3739
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Podziwiam Was ,ze macie jeszcze sile robic porzadki ja do mycia mojej podlogi zabieram sie juz od tyg.niedlugo bedzie taka obklejona,ze nie przejde

Edytowane przez cucciola79
Czas edycji: 2011-04-15 o 15:33
Stary 2011-04-15, 15:29   #3740
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Przyszla paczka z IsaDory!!! Oprocz kosmetykow, ktore byly planowane (i ktore sama moglam wybrac w kwestii kolorow), dostalam jeszcze gratisowy jeden blyszczyk pelnowymiarowy i tusz miniaturowy. Ale wypas.
MIMBI + WIZAZ = WIELKA I NAMIETNA MILOSC
wow super kochana

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
jak tak sie wszyscy chwala to i ja musze

brzusio ze wczoraj
okrąglutki

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

kasiulko mnie zgaga pali teraz okrutnie, ale wiem ze to moja wina bo zezarlam dwie kromy z bialym serkiem ze smietana i ze szczypiorkiem....
ja mam wiecej Kasiu rozstepow z wczesniej z okresu dojrzewania, dlatego tak dobijaja mnie te nowe, bo ilez mozna, normalnie w gornej czesci ciala siebie lubie a dolnej nei moge ogladac, tylek poorany rozstepami, cellulit i w ogole wyc mi sie dzisiaj chce, przepraszam, ze marudze, ale moj humor coraz gorzej
nawet lody pomaranczowe nie pomogly
kochana celulitem i wagą sie nie przejmuj, na tym bedziemy wspolnie pracowac po porodzie, wiekszosc tego co dzwigamy to nasze bobaski i woda- bedzie dobrze
mnie wczoraj zgaga piekla nie mam pojecia od czego, dzisiaj juz jest ok. Pewnie twoja coreczka bedzie miala duzo slicznych wloskow na glowie

Cytat:
Helloł!

My już po wizycie (dziękuję za kciukasy ) wszystko w porządku, Igutka waży 3260g szyjka bez zmian czyli rozwarcie „na paluszek”. W przyszłym tygodniu mam wykonać jeszcze jedno ktg, pewnie we wtorek pojadę no a w piątek rano rach ciach i mamy bobasa po drugiej stronie brzuszka

No a w związku z tą wczorajszą akcją ginka zapisała mi lek na nadciśnienie Dopegyt i mam brać 2 x dziennie ale kurcze jeszcze nie wzięłam, bo póki co mam 114/66 to jak obniżę takie ciśnienie to chyba tu zejdę. Mam kontrolować 3 x dziennie i w razie wzrostu powyżej 145/90 zwiększyć dawkę do 3 tabletek dziennie no ale chyba na razie nie biorę, no nie?

Lekarz na wczorajszym dyżurze też mi sugerował, że się zestresowałam pierwszym za wysokim wynikiem a dalej to poszło i takie mierzenie co 10 minut nie jest wiarygodne ale ja raczej nie jestem panikara, wszystko na spokojnie przyjmuję i jakoś nie wydaje mi się abym wczoraj panikowała, raczej się śmiałam z TŻ’tem, że może już dziś Iguśkę wyciągną, pod kliniką TŻ chciał mi zdjęcia robić jak z auta wysiadam no więc raczej stresu nie było. Sama nie wiem

38 tydzień, jedno z ostatnich brzuszkowych Avatar też pewnie po raz ostatni zaktualizowałam
ale Igusia ma super wage
kurde Ty ją za tydzien przywitasz juz, normalnie czekam na to jak na swoj wlasny porod wiesz najwazniejsze, ze to cisnienie sie ustabilizowało, ja tez bym na razie na to nic nie brala, poki jest dobrze po co sie faszerowac kolejnymi tabletami.
Brzuszek sie powiekszyl czy mi sie wydaje???
kupialam ten balsam co polecałaś na rozstepy mam nadzieje, ze troche mi pomoze

dziewczynki wytarlam z kurzy wszedzie, umylam w szafkach w kuchni, pomylam naczynia, wstawilam pranko i stopy mam jak Fiona juz musialam usiasc na chwilke, a tu zaraz pranko sie skonczy, wczesniejsze trzeba zdjac pochowac... no i lazienka czeka jeszcze. Nie mówiąc o lozeczku, ktore w koncu chce juz ubrac

pojadlam zupki jarzynowej

aguś87 no winko to moze cie jedynie przed porodem lub w trakcie niego zrelaksować

kwiatecek nie wiem co ci powiedziec, jakis dziwny ten twoj lekarz, wiesz ja dostalam skierowanie (mam sie zglosic do szpitala w dniu terminu jak wczesniej nic sie nie bedzie dzialo) ale czy ono jest tak naprawde teraz obowiazkowe???

swedzi mnie ten moj brzuchol jak cholera noooo
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 15:30   #3741
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Agus , Anula, Grazin, po mojej wizycie Tz stwierdzil , ze lekarz ewidentnie czeka na danie w lape. Przeciez zaczelam 39 tydzien, niewiem do czego on raptem chce mnie przytrzymywac? O to chodzi, ze jak u mnie samo sie zacznie, to najblizszy szpital tylko 26 km ale za to takie dziadostwo tam jest , ze tam sie kobiety boja rodzic, wszedzie tylko nie tam. A do mego gin jeszcze dwa razy tyle, a jak samo meza w domu nie bedzie, zanim przyjedzie to kolejne 30 km dojdzie to ja kolo 3 godzin drogi bede miala do szpitala. I o to mi sie rozchodzi bo skoro lekarz sie ze mna umowil, ze dzis dostane skierowanie i urodzimy to tak powinno byc a nie zrobil mnie w durnia, teraz bede jak na iglach siedziala.
Stary 2011-04-15, 15:31   #3742
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
no nie żartuj, na pewni nam przejdzie
miejmy nadzieje
Stary 2011-04-15, 15:36   #3743
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Agus , Anula, Grazin, po mojej wizycie Tz stwierdzil , ze lekarz ewidentnie czeka na danie w lape. Przeciez zaczelam 39 tydzien, niewiem do czego on raptem chce mnie przytrzymywac? O to chodzi, ze jak u mnie samo sie zacznie, to najblizszy szpital tylko 26 km ale za to takie dziadostwo tam jest , ze tam sie kobiety boja rodzic, wszedzie tylko nie tam. A do mego gin jeszcze dwa razy tyle, a jak samo meza w domu nie bedzie, zanim przyjedzie to kolejne 30 km dojdzie to ja kolo 3 godzin drogi bede miala do szpitala. I o to mi sie rozchodzi bo skoro lekarz sie ze mna umowil, ze dzis dostane skierowanie i urodzimy to tak powinno byc a nie zrobil mnie w durnia, teraz bede jak na iglach siedziala.

No co za gość Przykro mi Kwiatecku

06.07.2011
Stary 2011-04-15, 15:36   #3744
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.

No i białko nagle?
I ph 7!

Masakra.
wspolczuje z tym moczem, pewnie jakas infekcja sie wdala, co gin na to??? a jak bialko to masz obrzeki? cisnienie jakie?

Cytat:
moria ostatnie dni Iguśki w brzuchu jak ten czas zapitala... ciekawe kiedy mój kawaler postanowi wyskoczyć
podobno chlopcom sie nie spieszy tak jak dziewczynkom

Cytat:
hehe ja tez zaraz lece lazienke szorować

gdyby nie te stopy moglabym gory przenosic
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 15:40   #3745
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość

No własnie ponad 200km,to troszke jestale w pon wraca moj brat i juz sama nie bedzie,ale pzrez ostatnie 4tyg to taka nerwowka,ze szok.
i najgorsze,ze diagnozy nima.

a z tym rodzeniem,to tak wlasnie bez sensu,bo jak bym wiedziala,ze wsio ok,to do tp mam jeszcze 2 tyg,a tu mnie nakrecili od 2mies,ze cos sie dzieje,ze wczesniej urodze i tak czekam jak durna uff.

a poza tym to ja tez kawuske popijam i ptasie mleczko zaraz wciagne,a co!
dziekuje za ciepłe słowa kochana
dobrze że już nie będzie sama - to najważniejsze.
.

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
moniqac dobrze, ze krwawienie sie nie powtorzylo, trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte
i sliczne lozeczko, ladna posciel bo nie taka pstrokata
dziękuje Kochana .

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość

Moniqac, ładnie przystrojone łóżeczko. Tak się dziewczyny zastanawiam - na jakiej wysokości nad łóżeczkiem wiszą wasze karuzelki? Wydaje mi się, że moja jest za nisko (15-16 cm nad materacykiem)... a z racji przewijaka nie za bardzo mam gdzie ją przesunąć
Ja musiałam skrócic sznurki z których wisiały maskotki, bo tez nisko zwisa karuzela.
i Ty tez bardzo ładny kącik urządziłaś ;

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
J
Moniqac, Moria
za wizyty
.

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
Moria, Moniqac i Mazianka trzymam kciuki za wizytki (mam nadzieję, że nie pomyliłam żadnej i żadnej też nie pominęłam)

Moniqac przepiękna, cudowna, idealna pościel !! skąd i ile dałaś, bo ja ten etap jestem taka ładna, że nawet przebiła moje dinusie jejjj 6dni- zazdroszczę jak cholera! boisz się trochę jak to będzie z Szymonkiem?
.
mam stres za stresem , wczoraj tz wstawil łóżeczko ja je ubralam i kurde... już zaniedługo maluszek będzie w nim leżał.... coś niesamowitego .
a pościel z allegro - znajde link to Ci wrzucę.

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
monia, dobrze zrozumialam? wizytke masz dopiero wieczorem?
takk... o 18.30 .

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość

brzusio ze wczoraj
śliznie

Cytat:
Helloł!

No a w związku z tą wczorajszą akcją ginka zapisała mi lek na nadciśnienie Dopegyt i mam brać 2 x dziennie ale kurcze jeszcze nie wzięłam, bo póki co mam 114/66 to jak obniżę takie ciśnienie to chyba tu zejdę. Mam kontrolować 3 x dziennie i w razie wzrostu powyżej 145/90 zwiększyć dawkę do 3 tabletek dziennie no ale chyba na razie nie biorę, no nie?

Lekarz na wczorajszym dyżurze też mi sugerował, że się zestresowałam pierwszym za wysokim wynikiem a dalej to poszło i takie mierzenie co 10 minut nie jest wiarygodne ale ja raczej nie jestem panikara, wszystko na spokojnie przyjmuję i jakoś nie wydaje mi się abym wczoraj panikowała, raczej się śmiałam z TŻ’tem, że może już dziś Iguśkę wyciągną, pod kliniką TŻ chciał mi zdjęcia robić jak z auta wysiadam no więc raczej stresu nie było. Sama nie wiem

Moniqac, listopadowa80 – boskie łóżeczka

super że wszystko OK .
i dzięki za komplement łóżeczkowy .

Cytat:
coś Ty?! ale jaja.... .

Cytat:

no jeszcze nic, bo idę dopiero na 18.30, ale mam stresa i to niemałego.

tym bardziej, że zamiast spaść po lekach (leukocyty) to jeszcze się podwoiły.

Stary 2011-04-15, 15:42   #3746
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
no ja też alko aktualnie nie pijam co prawda Karmi odkryłam całkiem niedawno i taaaaaaaaaaaak mi smakuje taka namiastka prawdziwego piffka...

.... ale z drugiej strony, to sobie myślę, że Ty się tak męczysz, to ja bym chyba na Twoim miejscu dulnęła jednak tą lampkę winka, skacząc na piłce po przejażdżce samochodem i dzikim sexie z TŻ i czekała na efekty... a nóż widelec pomoże, a taka ilość nie zaszkodzi dzidzi na pewno...
Słyszałam też, że ten olejek rycynowy chyba dobry jest ale osobiście bym się bała go stosować, bo podobno może powodować wydalenie smółki przez malucha do wód płodowych, a akcja wcale nie koniecznie musi się rozkręcić... podobno jeśli już to pod ścisłą kontrolą lekarza

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

hematokryt to chyba zagęszczenie krwi... ale do końca to pewna nie jestem...:rolle yes:

jak mnie do wieczora nie ruszy to zasttosuje twe zalecenia
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
wow super kochana

okrąglutki

kochana celulitem i wagą sie nie przejmuj, na tym bedziemy wspolnie pracowac po porodzie, wiekszosc tego co dzwigamy to nasze bobaski i woda- bedzie dobrze
mnie wczoraj zgaga piekla nie mam pojecia od czego, dzisiaj juz jest ok. Pewnie twoja coreczka bedzie miala duzo slicznych wloskow na glowie

ale Igusia ma super wage
kurde Ty ją za tydzien przywitasz juz, normalnie czekam na to jak na swoj wlasny porod wiesz najwazniejsze, ze to cisnienie sie ustabilizowało, ja tez bym na razie na to nic nie brala, poki jest dobrze po co sie faszerowac kolejnymi tabletami.
Brzuszek sie powiekszyl czy mi sie wydaje???
kupialam ten balsam co polecałaś na rozstepy mam nadzieje, ze troche mi pomoze

dziewczynki wytarlam z kurzy wszedzie, umylam w szafkach w kuchni, pomylam naczynia, wstawilam pranko i stopy mam jak Fiona juz musialam usiasc na chwilke, a tu zaraz pranko sie skonczy, wczesniejsze trzeba zdjac pochowac... no i lazienka czeka jeszcze. Nie mówiąc o lozeczku, ktore w koncu chce juz ubrac

pojadlam zupki jarzynowej

aguś87 no winko to moze cie jedynie przed porodem lub w trakcie niego zrelaksować

kwiatecek nie wiem co ci powiedziec, jakis dziwny ten twoj lekarz, wiesz ja dostalam skierowanie (mam sie zglosic do szpitala w dniu terminu jak wczesniej nic sie nie bedzie dzialo) ale czy ono jest tak naprawde teraz obowiazkowe???

swedzi mnie ten moj brzuchol jak cholera noooo

sasiadka mi opowiadala dzisiaj
ze jak rodzila w grudniu to na porodowke przyjechala cyganka
pijana jak bela
oczywiscie rodzila
i ponoc upila sie, by nie czuc bolu
Cytat:
no i tez tak uwazam

ale szczerze?
jak masz tyle skurczy to jak bedziesz miala naprawde czesto jedz do tego szpiala, niech ci zrobia ktg
niech cie zostawia...
no chyba ze nie chcesz lezec w szpitalu
bo tydzien czekac jak na szpilkach to tez nie chce zbytnio pocieszajace

ok ja ide sie szykowac i do gina
3majcie kciuki
Stary 2011-04-15, 15:42   #3747
moniqac
Zadomowienie

saniuś pościel stąd: http://allegro.pl/mamo-tato-6-cz-pos...544059006.html i od tego sprzedawcy znalazłam śpiworek i kocyk .

24kasiu - lece zmierzyć ciśnienie. zawsze było w normie, a nawet niżej 100/60.

Stary 2011-04-15, 15:44   #3748
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Dziekuje ,ze w was mam oparcie, kochane

U wiekszosci widze wizyty super poszly a jakie piekne lozeczka i brzuszki, wszystkie

moniqac, liczne bakterie czyli cos Ci sie w pecherz wdalo, a wysokie leukocyty to jakis stan zapalny, moze jestes podziebiona albo cos takiego.
Stary 2011-04-15, 15:44   #3749
matallewar
Zakorzenienie

mimbi Mój odszedł, mam nieregularne skurcze i na tym się skończyło na razie
Lekarz zaś powiedział, że mogę rodzić jutro, a mogę za półtora miesiąca

agus87 Ja bym nie piła, żeby przyspieszyć. Bo jak niby alkohol ma pomóc?
Przecież to kwestia hormonów

Kwiatecek Biedactwo...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 15:51   #3750
gusiagatko
Zakorzenienie

Dawno brzusia nie wrzucałam. Jakość bardzo kiepska, bo moim telefonem robiłam ale chyba coś tam widać, że rośnie tydzień 30
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00274.jpg (10,4 KB, 30 załadowań)

06.07.2011
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości