|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Moria dziękuję za umieszczenie info o dyżurujących
![]() Aguś jak TKAIE COŚ Ci wychodzi od dwóch tygodni, świadczy to tylko o jednym... JESTEŚ KOTKĄ....
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Jestem za
![]() Cytat:
za wizytęa brzusio śliczny i Igusia opuści swój przytulny domek
|
|
|
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie cos ale kremowe ![]() haha dobre sasiadka mi poradzila, by wypic sobie czerwonego wina powinno sie ruszyc
|
|
|
|
|
#3724 |
|
Zadomowienie
|
Jestem po wizycie i znowu zla
Przed wizyta mialam ktg, wykazalo duzo skurczy, zbadal mnie, szyjka mieciusia, rozwarcie dalej na palec. Mowil ,ze ten rozowy sluz to od rozwierania szyjki, mowilam mu tez o tym ,ze od 5 dni nie moge jesc bo zaraz kibelek i te mdlosci, ale on tam nic ani slowem na to. Myslam ,ze da skierowanie do szpitala, tak sie umawialismy tydzien temu, i mu o tym przypomnialam. Ale stwierdzil,ze moze mnie by czekac az sie samo rozkreci, a ja mowie, jak sie zamo zacznie to do szpitala do niego nie dojade bo to kawal drogi, a on mi na to: TO URODZI PANI W DOMU. No juz myslalam ,ze sie zagotuje ze zlosci, to dodal :jesli bardzo pani chce to w czwartek mam dyzur w szpitalu, przyjedzie pani rano , obejrze pania i zadecyduje czy zostawie w szpitalu. A jak pani nie przyjedzie to prosze normalnie za tydz w piatek przyjsc na wizyte do przychodni to sie umowimy na moj dyzur po swietach. O I TYLE SIE DOWIEDZIALAM, NO ZWYCZJNIE ROBI SOBIE ZE MNIE JAJA
|
#3725 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
Troszke tutaj mnie nie bylo a za Wami nie idzie nadazyc!!! Mielismy troszke roboty w domku,Tz malowal kaloryferki,kupilismy wszystko co potrzebne do szpitala,poszlo kupe kasy a to dopiero poczatek ![]() U mnie byloby ok gdyby nie zaczely mnie po nocach budzic koszmarne bole rak,budze sie w nocy i tak jakbym rak nie miala,jakies mrowki mi przechodza,lapy zimne jak lod a co za tym idzie ten ochydny bol co nie daje spac.W/g mojego gine to normalne przepisal mi magnez i cwiczenia z taka pileczka ortopedyczna no ale ja tam wiekszych zmian nie widze,wrecz wydaje mi sie ,ze gorzej bo cale ramie mnie dzisiaj boli??!!Najwazniejsze,ze dzidzia ok i ma sie dobrze ![]() Gratuluje udanych wizyt!!!! Brzusie sliczne macie takie zgrabniusie ![]() listopadowalozeczko super i widze ,ze caly sprzet gotowy |
|
|
|
#3726 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
Jestem już z powrotem. Zakupiłam śpiochy, pajace, kaftaniki itp .No i mam wyniki badań krwi i moczu z dzisiaj rano .... niestety nie są najlepsze .Hematokryt 36, czyli 1 poniżej normy, na szczęście hemoglobina 12,9, ale marwi mnie mocz; białko: ślad leukocyty - obecne - czyli od ostatniego badania w marcu dalej mam obecne. Brałam furagin, teraz urosept i dalej są. Cholera. ostatnio miałam leukocytów 10-20 (przy normie do 5), eraz mam 20-30!!! .skąd tyle tego? co to może onzaczać? masakra .i jeszcze bakterie: d liczne .No i białko nagle? I ph 7! Masakra. Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-04-15 o 15:15 |
|
|
|
#3727 |
|
Zadomowienie
|
Brzuch mnie boli od rana jak na @ i to boli jednym ciagiem, czasem chwile odda i zow boli. Polozna widziala ktg i westchnela: no ciekawe czy zdarzy pani swieconke po swiecic z tymi skurczami, albo pani poswieci i odrazu zacznie rodzic.
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
Moria, ostatnie zdjęcie brzusia bardzo ładne
Kiedy to zleciało
|
#3729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za palantino3mam kciuki zeby sie samo rozkrecilo, bo jak masz sie z tym idiotą męczyc to ja Ci szczerze współczuje.. ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
nie wiem czy sie odwaze chlapnac pol kieliszka winka, ole to moje karmi no alko.. |
||
|
|
|
#3731 |
|
Zadomowienie
|
Och, jak mi się nic nie chce. Byłam z córką u lekarza i w aptece i jestem zmachana jak dziki osioł. A teraz jeszcze trzeba obiad zrobić
|
|
|
|
#3732 |
|
Rozeznanie
|
moria ostatnie dni Iguśki w brzuchu
![]() ![]() jak ten czas zapitala... ciekawe kiedy mój kawaler postanowi wyskoczyć
|
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
no widze ze sa pierwsze rezultaty wizyt
![]() moria najwazniejsze ze wszystko ok! Igusia juz spora, jeju jak ci zazdroszcze ze juz doslownie za kilka dni bedziesz miala swoja kruszynke ze soba, ja moze sie bede turlac jeszcze z tydzien albo i 4(odpukac ))ja bym wziela moze choc po jednej tabletce tego leku tak na wszelki wypadek, sama nie wiem, na szczescie nie musisz sie zastanawiac nad tym juz dlugo bo Igusia juz za tak niedlugo bedzie z wami.. ![]() a brzuszek cuuudny! ![]() nooo a ja myslalam ze Daisyy juz dawno jest dyzurna nawet sobie jej numer w kom. zapisalam![]() Kwiatecku kochana nie denerwuj sie, moze lekarz ma racje, ze chce poczekac jeszcze chwile, bo moze rozpocznie sie naturalnie i tak jest lepiej? oddychaj gleboko a ja dalej sie mecze meeegastycznie ze zgaga, normalnie plakac mi sie chce, w ogole jakis niepokoj taki w sobie czuje dzisiaj i zle mi, sama nie wiem co mi sie chce. zla jestem na siebie ze siedze i nic nie robie zamiast poczytac o dzidzi cos np... |
|
|
|
#3734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kwiatecek no burak z niego jak boga kocham...
masakra. Cytat:
czyli pozostaje mi sie pocieszyć ze to normalne zreszta nie jestesmy z tym same![]() Cytat:
i co to jest e=hematokryk? bo ja mam 35,8 ![]() dłonie mnie w miare przestały bolec to teraz plecy napier................... .. segreguje sobie zdjecia.bo kupiałam wczoraj w lidlu fajne pudełeczka na zdjecia
|
|
#3735 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co prawda Karmi odkryłam całkiem niedawno i taaaaaaaaaaaak mi smakuje ![]() taka namiastka prawdziwego piffka...![]() ![]() .... ale z drugiej strony, to sobie myślę, że Ty się tak męczysz, to ja bym chyba na Twoim miejscu dulnęła jednak tą lampkę winka, skacząc na piłce po przejażdżce samochodem i dzikim sexie z TŻ ![]() i czekała na efekty... a nóż widelec pomoże, a taka ilość nie zaszkodzi dzidzi na pewno... ![]() Słyszałam też, że ten olejek rycynowy chyba dobry jest ale osobiście bym się bała go stosować, bo podobno może powodować wydalenie smółki przez malucha do wód płodowych, a akcja wcale nie koniecznie musi się rozkręcić... podobno jeśli już to pod ścisłą kontrolą lekarza ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- hematokryt to chyba zagęszczenie krwi... ale do końca to pewna nie jestem... :rolle yes:
|
|
|
|
|
#3736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miejmy nadzieje,ze przejdzie po porodzie bo slyszalam,ze niektorym zostaje i musza operowac nadgarstki
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2011-04-15 o 15:26 |
|
|
|
|
#3737 |
|
Rozeznanie
|
idę szorować podłogę... niech młodego siła grawitacji ciągnie w dół
![]()
|
|
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2011-04-15 o 15:33 |
|
|
|
|
#3740 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() okrąglutki Cytat:
mnie wczoraj zgaga piekla nie mam pojecia od czego, dzisiaj juz jest ok. Pewnie twoja coreczka bedzie miala duzo slicznych wloskow na glowie Cytat:
kurde Ty ją za tydzien przywitasz juz, normalnie czekam na to jak na swoj wlasny porod wiesz Brzuszek sie powiekszyl czy mi sie wydaje??? kupialam ten balsam co polecałaś na rozstepy mam nadzieje, ze troche mi pomoze ![]() dziewczynki wytarlam z kurzy wszedzie, umylam w szafkach w kuchni, pomylam naczynia, wstawilam pranko i stopy mam jak Fiona juz musialam usiasc na chwilke, a tu zaraz pranko sie skonczy, wczesniejsze trzeba zdjac pochowac... no i lazienka czeka jeszcze. Nie mówiąc o lozeczku, ktore w koncu chce juz ubracpojadlam zupki jarzynowej aguś87 no winko to moze cie jedynie przed porodem lub w trakcie niego zrelaksować kwiatecek nie wiem co ci powiedziec, jakis dziwny ten twoj lekarz, wiesz ja dostalam skierowanie (mam sie zglosic do szpitala w dniu terminu jak wczesniej nic sie nie bedzie dzialo) ale czy ono jest tak naprawde teraz obowiazkowe??? swedzi mnie ten moj brzuchol jak cholera noooo
|
|
|
#3741 |
|
Zadomowienie
|
Agus , Anula, Grazin, po mojej wizycie Tz stwierdzil , ze lekarz ewidentnie czeka na danie w lape. Przeciez zaczelam 39 tydzien, niewiem do czego on raptem chce mnie przytrzymywac? O to chodzi, ze jak u mnie samo sie zacznie, to najblizszy szpital tylko 26 km ale za to takie dziadostwo tam jest , ze tam sie kobiety boja rodzic, wszedzie tylko nie tam. A do mego gin jeszcze dwa razy tyle, a jak samo meza w domu nie bedzie, zanim przyjedzie to kolejne 30 km dojdzie to ja kolo 3 godzin drogi bede miala do szpitala. I o to mi sie rozchodzi bo skoro lekarz sie ze mna umowil, ze dzis dostane skierowanie i urodzimy to tak powinno byc a nie zrobil mnie w durnia, teraz bede jak na iglach siedziala.
|
#3742 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No co za gość Przykro mi Kwiatecku
|
||
|
|
|
#3744 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() gdyby nie te stopy moglabym gory przenosic
|
|
|
#3745 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
i Ty tez bardzo ładny kącik urządziłaś ; .Cytat:
.mam stres za stresem , wczoraj tz wstawil łóżeczko ja je ubralam i kurde... już zaniedługo maluszek będzie w nim leżał.... coś niesamowitego .a pościel z allegro - znajde link to Ci wrzucę. takk... o 18.30 .śliznie ![]() Cytat:
.i dzięki za komplement łóżeczkowy .Cytat:
coś Ty?! ale jaja.... Cytat:
tym bardziej, że zamiast spaść po lekach (leukocyty) to jeszcze się podwoiły. |
|||||||
|
|
|
#3746 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mnie do wieczora nie ruszy to zasttosuje twe zalecenia ![]() Cytat:
![]() sasiadka mi opowiadala dzisiaj ze jak rodzila w grudniu to na porodowke przyjechala cyganka pijana jak bela oczywiscie rodzila i ponoc upila sie, by nie czuc bolu Cytat:
ale szczerze? jak masz tyle skurczy to jak bedziesz miala naprawde czesto jedz do tego szpiala, niech ci zrobia ktg niech cie zostawia... no chyba ze nie chcesz lezec w szpitalu bo tydzien czekac jak na szpilkach to tez nie chce zbytnio pocieszajace ![]() ok ja ide sie szykowac i do gina 3majcie kciuki |
|||
|
|
|
#3747 |
|
Zadomowienie
|
saniuś pościel stąd: http://allegro.pl/mamo-tato-6-cz-pos...544059006.html i od tego sprzedawcy znalazłam śpiworek i kocyk
.24kasiu - lece zmierzyć ciśnienie. zawsze było w normie, a nawet niżej 100/60. |
|
|
|
#3748 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje ,ze w was mam oparcie, kochane
![]() U wiekszosci widze wizyty super poszly a jakie piekne lozeczka i brzuszki, wszystkie ![]() moniqac, liczne bakterie czyli cos Ci sie w pecherz wdalo, a wysokie leukocyty to jakis stan zapalny, moze jestes podziebiona albo cos takiego.
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
mimbi Mój odszedł, mam nieregularne skurcze i na tym się skończyło na razie
![]() Lekarz zaś powiedział, że mogę rodzić jutro, a mogę za półtora miesiąca agus87 Ja bym nie piła, żeby przyspieszyć. Bo jak niby alkohol ma pomóc? Przecież to kwestia hormonów ![]() Kwiatecek
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
Dawno brzusia nie wrzucałam. Jakość bardzo kiepska, bo moim telefonem robiłam ale chyba coś tam widać, że rośnie
![]() tydzień 30
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

za wizytę
i Igusia opuści swój przytulny domek
powinno sie ruszyc
co nie daje spac.W/g mojego gine to normalne przepisal mi magnez i cwiczenia z taka pileczka ortopedyczna no ale ja tam wiekszych zmian nie widze,wrecz wydaje mi sie ,ze gorzej bo cale ramie mnie dzisiaj boli??!!
.
.

co za palantino

co prawda Karmi odkryłam całkiem niedawno i taaaaaaaaaaaak mi smakuje