|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
|
|
|
|
#3662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
ja tak mam ![]() to sie nazywa syndrom wicia gniazda, oznacza porod tuz tuz ![]() za kolejny tydzien ![]() Cytat:
![]() mi lekarz mowil 10 dni temu, ze wzy 3 kg ale polozna jak zobaczyla brzuch to mowi, to pewnie mala z 3800g wazy, co ? a ja boze zlituj sie nie, ze 3 kg wazyla jak sie gin pomylil i wycisne 4 kg to chyba go zabije............. dobra!! starlam kurz, poodkurzalam i zaraz ide myc podlogi tylko chwile odpoczne i zjem jabluszko
|
||
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
słodziutkie ale jak mi sie zaczyna trzaskac klatką o 3 w nocy bo mu sie nudzi to mam ochote wytstawić go na POLE:p
jest mega słodziuchny ale i czasem mega deneruwjący ![]() ja troche poruszłąma rękami to mi w miare przeszło, ide daleju sprzątac. proszę nie udawać że nie widziałyście mojej informacji o drugiej dyżurnej!!!!:P
|
#3664 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=moniqac;26381525]o rany..... to Ci bardzo współczuję tych stresów i nerwów - a mam daleko mieszka? za daleko żeby jednak pojechać? no, ale z druiej strony to jednak nie dobrze jest się wypuszczać jak Ty już masz ten etap porodu, bo gdyby się coś działo, to wtedy mama by sobie dopiero nie mogła podarować.
może ktoś inny mgłby ją przywieść? Ty już lepiej idź i urodź maleństwo, alb chodź do mnie - możesz okna pomyć jak nie masz co robić .QUOTE] No własnie ponad 200km,to troszke jest ale w pon wraca moj brat i juz sama nie bedzie,ale pzrez ostatnie 4tyg to taka nerwowka,ze szok.i najgorsze,ze diagnozy nima. a z tym rodzeniem,to tak wlasnie bez sensu,bo jak bym wiedziala,ze wsio ok,to do tp mam jeszcze 2 tyg,a tu mnie nakrecili od 2mies,ze cos sie dzieje,ze wczesniej urodze i tak czekam jak durna uff. a poza tym to ja tez kawuske popijam i ptasie mleczko zaraz wciagne,a co! dziekuje za ciepłe słowa kochana
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
zabieram torbę porodową na pół spakowaną
|
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mialam dzisiaj na kawke z kolezanka, ale pogoda szarobura i mi sie zwyczajnie nie chce....ide zaraz tylko do sklepu zeby moze cos upichcic potem na obiad, choc tez nie powiem ze mam ku temu jakies sily witalne,. zgaga mnie piecze od rana i jakis mam taki niepokoj w sobie.
po prostu mi chyba zle.... Grazin ja widzialam twoj apel o dyzurna, ale proponuje jakas czerwcowke, bo ja tez juz 38 tydzien prawie![]() jakies wybory demokratyczne trzeba przeprowadzic ![]() Agus ja tez mam co drugi dzien syndrom wicia gniazda, ale dzisiaj wybitnie mi przeszlo i kurz mnie nie rusza, wiec z pewnoscia to ty bedziesz rodzic pierwsza ![]() a jak ebdziesz podlogi myla to u mnie tez ci sie uda co? bo ostatnio mi sie nie chcialo... ![]() moniqac dobrze, ze krwawienie sie nie powtorzylo, trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte ![]() i sliczne lozeczko, ladna posciel bo nie taka pstrokata ![]() kasiulka ja dzisiaj zauwazylam rozstep maly co prawda ale na brzuchu i chyba stad mi jakos humor siadl..a smaruje normalnie kilogramami tych kremow, zwatpilam normalnie, przeciez to juz koniec ciazy i musza tak nagle wyskakiwac ![]() i gratuluje 39 TYGODNIA!! andziot ja w poniedzialek zamierzam z moim TZtem jechac do Szwecji(lok 130 km) na zakupy swiateczne bo tam wiekszy wybor i mieska i innych rzeczy plus jest tak polowe taniej, wiec rozumiem calkowicie twoj wyjazd do dziadkow![]() Renessme1985 sliczny brzuszek! Mary odcisnelas widoczne pietno na wszystkich wizazankach skoro tak czesto i gesto sie nam snisz kuruj sie kochana![]() daisyy no dozarty to krakowskie, moze nie poznalas tego slowa, bo nie jestes dozarta, a ja widocznie tak ![]() gratuluje 33 tygodnia!! a co do biegunki mnie tez dopadla dzis z rana... spadam do sklepu kupic cos na obiadek
|
|
|
|
#3667 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=agus87;26381840]
mi lekarz mowil 10 dni temu, ze wzy 3 kg ale polozna jak zobaczyla brzuch to mowi, to pewnie mala z 3800g wazy, co ? a ja boze zlituj sie nie, ze 3 kg wazyla jak sie gin pomylil i wycisne 4 kg to chyba go zabije............. QUOTE] a ja juz 2 raz byłam na kibelku Julcia miała 3820 w 40 tc jak sie ur ![]() w sumie moj Tz wzyl 3700g,a ja ur w 34tc 3550g,czujecie ile bym wzyla jakbym sie w terminie urodziła? 4500g?? hihi to Mały tak ok 4kg na koniec pewnie bedzie miał,
|
#3668 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie - jeszcze tytka jest u nas w uzyciu. A na Kaszubach to sie nie odmienia rzeczownikow, czyli ciocia do mnie nawija "Podaj no ta kawa" albo "zamieszaj ta zupa". Czyli to by bylo "Daj no ta tytka pelna glubkow" Juz w ogole pomijam jak starzy kaszubi ze soba gadaja, to jak bylam mala to rozumialam tylko jak wujek nagle przechodzil na "polski" i mowil "Idz no córus po piwo" i dalej wracal na kaszubski.Ej mi sie zupelnie te tygodnie nie zgadzaja. Wg gineksa na koniec kwietnia bede w 38 tygodniu. A termin porodu mam na 18.05. czyli co - termin porodu mam na 41 tydzien? Bez sensu to jest. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Sny macie bardzo glupie, moje drogie parafianki, ale to juz ten czas, ze sie nam robi woda z mozgu A w ogole podziwiam Was, ze jestescie w stanie ogladac filmy z porodow, bo ja na sama mysl mam dreszcze.Wczoraj wieczorem mialam tak spuchniete, obolale i gorace stopy, ze musialam je prawie godzine trzymac w misce z zimna woda, oczywiscie nic to nie dalo. I tez mi sie snilo cos glupiego, obudzilam sie, spojrzalam na telefon, a tam sms od kolezanki, co ze mna w szpitalu lezala (taka bidula, 3 tygodnie na klockach z kroplowkami), ze urodzila synka w nocy, 2,5godz trwal porod, a maly zdrowy o przesliczny!!! Boze, porod 2,5 godziny, przeciez to jak w spa, a nie na porodowce... Ah - dzisiaj przy zapodawaniu sobie luteiny natchnela mnie wena, moze sie komus spodoba: "Beda z nas rodzice fajni, idziemy do odchowalni!"
Edytowane przez mimbi Czas edycji: 2011-04-15 o 11:47 |
||||
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, tylko tak z grubsza przeleciałam przez wątek - nie wiem kiedy ja to dokładnie nadrobię
.Grazin, jestem ja najbardziej za pomysłem z drugą dyżurną ) Czytałam, że Siasiek wychodzi, a u JanuszAgnieszki ok. Jak dobrze Enchantresss, Basienka - pięknie Dziewczyny wyglądacie ![]() Basienka, ale z Ciebie chudzinka! Tylko pozazdrościć Enchantresss, oj grzeszysz urodą Renessme, szpital mamy wybrany na 100%. W pewnym momencie po sugestii gina to nawet Kliniczna była na tapecie, ale żadna z moich znajomych nie poleca Mam tylko nadzieję, że zdążę do Wojewódzkiego dojechać . Ostatnio jechałam na spotkanie z anestezjologiem - w tamtą stronę 45 min, powrót 50 min. (obwodnicą, zjeżdżając na wysokości Matarni i przez Morenę; przez Kartuską nawet nie ma co się pakować - zjazd z obwodnicy w przebudowie i korki jak cholera).A Wy który szpital wybraliście? p.s. Super brzusio Typowo na chłopca![]() Moniqac, ładnie przystrojone łóżeczko ![]() Sania, może żółta pościel? Chociaż wszystkie śliczne i ciężko się zdecydować ![]() Aguś, moja Mustela (mam fioletową) nie pachnie chlebem, no ale może ja dobrze nie czuję, bo mam cały czas nos zapchany
|
|
|
|
#3670 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeju gaduły przeokropne....produkujec ie straszne ilości postów
![]() Wątek się skończy, a żadna się nie rozpakuje...od wczoraj miałam do nadrobienia 14 stron, nadrobiłam co drugą ![]() Moniqac, Moria za wizyty ![]() Mary Poziomeczko zdrówka kochana ![]() Gratuluje udanych wczorajszych wizyt i odchodzących kolejnych czopów ![]() Rodzic, rodzic dziewczynki ![]() Siasieczku wracaj jak najszybciej do domku
Edytowane przez Dziewczonka Czas edycji: 2011-04-15 o 11:54 |
|
|
|
#3671 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
mi dziś się śniło, że mieliśmy córcię i trzymałam ją na rękach, a z TŻ śpiewaliśmy jej piosenki. potem, że miałam poród i tylko oglądałam w lustrze swoją kurę i patrzyłam jakie mam rany po porodzie i uwgaa! nie byłam nacinana, ani popękana oby się sprawdziło![]() ale waszych snów nic nie przebije ciekawe co u Eweski ![]() Moria, Moniqac i Mazianka trzymam kciuki za wizytki (mam nadzieję, że nie pomyliłam żadnej i żadnej też nie pominęłam) Mary zdrówka dla Ciebie Mazianka ojjjjj biedulo ![]() Agus kombinuj tym sprzątaniem, nawet mi ogarnij mieszkanie, byle Olcia wyszła ![]() Andziot ojjjj żeby ten czopek nie zwiastował akcji... weź torbę całkiem spakowaną lepiej Moniqac przepiękna, cudowna, idealna pościel !! taka ładna, że nawet przebiła moje dinusie ![]() Grazin ja już kiedyś zgłaszałam się na dyżurującą ale nikt nie zauważył![]() Renessme na pewno się nie obniżył? daj zdjęcie dla porównania. bardzo ładna skóra na brzuchu tak w ogóle staniczek z Triumph'a chyba co?poproszę o link do tego, jak wygląda sławetny czop bo ja nie mogłam nic znaleźć w google. nie żeby mi odchodził, ale chcę wiedziec---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- a co tu taka cisza ?
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-04-15 o 11:56 |
|
|
|
#3672 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Te szukają czopów po necie... O nie moge!!
|
|
|
#3673 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=the_sania;26382511]
Moria, Moniqac i Mazianka trzymam kciuki za wizytki (mam nadzieję, że nie pomyliłam żadnej i żadnej też nie pominęłam) Mazianka ojjjjj biedulo poproszę o link do tego, jak wygląda sławetny czop bo ja nie mogłam nic znaleźć w google. nie żeby mi odchodził, ale chcę wiedziecQUOTE] ![]() a co do czopa,to wbij na googlu czop sluzowy zdjecia i Ci sie pokaza zdjecia i przejzyj tam jest kilka,nie za ciekawy widok szczerze mowiac
|
#3674 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=mazianka81;26382331] Cytat:
kochana ja tez juz bylam dzisiaj 2 razy kuku ale w miare normalnie chociaz non stop brzuch mnie boli... Cytat:
Cytat:
chyba bede musiala.. nawet tz glaszcze brzunio i namawia corcie, by wyszla.. kurcze dzisiaj bedzie desperacja u gina niech mi wymaca ta szyjke
|
||||
|
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
Poziomeczka, przeczytałam, że choróbsko Ciebie dopadło
za dzisiejsze wizytki!Dzisiaj zmierzyłam obwód brzucha - ostatnio (chyba ze 2 tyg. temu) było 103 cm, a dzisiaj 109 . Ciekawe czy to Mała w tak ekspresowym tempie rośnie, czy wód przybywa...![]() Wklejam zdjęcia łóżeczka. Co prawda nie ma ochraniaczy i baldachimów..., no ale mam nadzieję, że nie wygląda źle
Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-04-15 o 12:33 |
|
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazlam fragment tego tekstu:
Przed trzecim Maja, po fajrancie w naszym fyrtlu na Czyżkówku nikt nie bumelował. Każdy robił, co do niego należało. Nawet frechowny nygus brał wymborek i szruber. A który próbował się wymigać, dostawał od matki ścierą w sznupę i gnał w tę pędy do roboty. Robiło się jeszcze zakupy w pobliskiej kolonialnce albo innym składzie (wiadomo, futer musi być, a we święto wszystko zakietowane), potem wywieszało fany, żeby furtały jak drachle i już było ajnfach. Wieczorem rejwach w kąpielce. War w kotle buzujący na westfalce, mydło i szwamka durch w robocie. Kto fertyś gibko do wyrka i spać. We świąteczny poranek, po śniadaniu, każdy oblekał co miał najlepszego w szafonierce, żeby nie było poruty. (Po drodze pierduśnice przecie ślipiały, że aż strach, a pote4m trajkotały w domu jak opętane.) A więc panie wypindraczone w nowe - specjalnie sztrykowane cwyterki, a jak było cieplej, to cieńciejsze bluzki i oczywiście akuratne kapelusze. Panowie obowiązkowo ancugi z westkami. O tym,że któryś wyszedłby bez kapelusza, nie było w ogóle mowy. Małe bajtle krótkie galotki, czyste jaczki, rajtuzy i świeżo wybielone pepegi. Większe lorbasy do koszul szlajfki ze zamszu i wyglancowane trzewiki. Niektóre to miały nawet glazejki. Tak usztyftowane, do kościoła. [no dobra, znalazlam jeszcze kilka wyrazow z tego tekstu, ktorych nadal uzywam, ale juz Wam oszczedze ]Aha i ponawiam pytanie - czy jak czop odejdzie to sie dzieje cos strasznego czy sie nic nie dzieje??? |
|
|
|
#3677 |
|
Rozeznanie
|
sania wpisz sobie w google czop śluzowy.........nie jest to ładny widok
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
Moniqa, Listopadowa śliczne łoża macie przygotowane
Grażyno, chyba za małymi literkami napisałaś ten apel a tak na poważnie to masz rację, przyda się druga dyżurna ale najlepiej jakby była z końca czerwca. Może Daisyyy? ![]() Co do remontu to jak wiesz łączę się w bólu ) więc jutro mogłabym się wziąć za porządki bo już mnie szlag jasny trafia.Mimbi, po pierwszym zdaniu tego tekstu odpuściłam sobie bo i tak nie wiem o co loto
|
#3680 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a jak Ty sie kochana czujesz,jakies zajawki??? Cytat:
o której bedziesz u gina?? Cytat:
![]() a co do czopa,to jak widac powyzej moze sie zaczac cos dziac ,ale nie musi ,pewnie jak pisała Listopadowa w ciagu 3tyg cos sie wykluje
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widziałam ze kwietniówki maja sporo dyżurnych. proponuję wpisac na pierwszej stronie dziewczyny dyżurujące zeby nie było wątpliwości Moria
|
|
#3682 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=agus87;26380823] Cytat:
![]() kurde, mam napuchniete tez non stopa, no i po tym upadku to wogole tej stopy za bardzo nie czuje i mam wrazenie wlasnie ze jest dretwa caly czas Cytat:
Cytat:
ciekawe kiedy powitasz corciekurde zaznaczylam tyle postow i polowy nie ma
|
|
|
#3683 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawe ile moja wazy nie mam pojecia, ale skoro mam duze rozstepy to musiala przybrac ostatnio sporo na wadze![]() Cytat:
![]() co do rozstepow to jednym malym nie ma sie co przejmowac, smaruj ile wlezie, potraktuj go jakims pilingiem. Moje sa okropne, powaznie Cytat:
ale podobno maja nam kupic![]() Grazin uwazam ze drugą dyzurną powinna być mamusia czerwcowa, widze ze jest malo chetnych ![]() mi dzisiaj przyszlo w sprawie tego neta, odłączą go na początku maja, wiec teraz juz nie wiem co z tym nowym, mam nadzieje, ze nie bede musiala dlugo czekac na podłączenie ![]() bylam w aptece, kupilam podklady poporodowe, podpachy, tamtum rosa i pharmaceris na rozstępy- na razie ten zapobiegajacy, pozniej kupie ten na juz istniejące. Jestem bardzo zadowolona bo kosztowal tylko 33zl, identyko jak na all juz sie wysmarowalam, ladnie pachnie i szybko sie wchlania. Szkoda, ze wczesniej nie kupilam, moze moja skora nie wygladala by tak strasznie jak wyglada terazmoja Misia sie rusza, idziemy sprzatac, a jest co heh my z tatusiem jestesmy niedzielni, moze ona tez w niedziele wyskoczy![]() będzie nyguskiem
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-04-15 o 13:12 |
|||
|
|
|
#3684 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja sie nie mierze nawet boje sie, mam zalamke jak stanelam na wadze ![]() Cytat:
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Moniqac, Mazianka -
![]() Mazianko, nie mam żadnych objawów zwiastunowych . Tylko twardnieje mi brzuch i to wszystko...Ehh, muszę w mieszkaniu posprzątać i obiad ugotować
|
|
|
|
#3686 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a potem hop siup, mam tyle rzeczy do posprzatania, poukladania itp ze nie mam czasu anrazie na porod:Pa za ciebei 3mam kciuki niech juz Twoja Olusia wychdzi ![]() mi lekarz powiedzial ze dzidzia mzoe miec do 4kg, jak ja ja wycisne to neiwiem:/ Cytat:
|
||
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
Aga_Pe,
Kasia - |
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA
CZOP ŚLUZOWY ![]() mam andzieje ze nic akurat nie jecie:P
|
#3689 |
|
Wtajemniczenie
|
PODZIEKOWANIA DLA KOCHANEJ MARY.
MARY, KOCYK DZISIAJ DOTARL JA I NORBERT DZIEKUJEMY CI BARDZO, JESTES KOCHANA ![]()
|
|
#3690 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tylko, ze ja jestem z 38tc a maz z 39tc- zobaczymy ![]() jezeli mialabym JA wybierac to najlepiej teraz, na swieta byłabym w domu. a tak czuje ze spędzę je w szpitalu albo majówkę ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

.
za nowy tydzien i dziekuje 

ale w pon wraca moj brat i juz sama nie bedzie,ale pzrez ostatnie 4tyg to taka nerwowka,ze szok.

i ze spodnica moze byc W kolano
.

Czekamy na Ciebie fasolko

) więc jutro mogłabym się wziąć za porządki bo już mnie szlag jasny trafia.
na specjalne zamówienie
.