|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Imperatorowa Undi I
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
a ja miałam dziś tragiczny dzień w pracy, jestem wściekła i chcę się zwolnić
Oczywiście mam tak zawsze, gdy ktoś/coś mnie wkurzy, więc pewnego pięknego dnia szef się zdziwi widząc moje wypowiedzenie Macie jakieś sprawdzone sposoby na złość i stres? bo melisa przestała na mnie już działać
|
#2432 | |
|
Inkwizytor
|
Cytat:
![]() Z bardziej przyziemnych sposobów polecam intensywne uprawianie sportu. tak żeby sie calkiem wykończyć
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
|
#2433 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
![]() a ja dziś byłam pierwszy dzień na praktykach i coś czuję, że dużo się nauczę pisałam dziś SAMODZIELNIE wnioski o dofinansowania do Ministerstwa oraz wniosek o patronat medialny, fajni ludzie tam pracują, będę mieć już jeden konkretny wpis do CV. a teraz spadam do francuskiego i informatyki, bo mam jutro i kolosa i zalizcenie
|
|
#2434 |
|
Rozeznanie
|
Wy już tyle zrobiłyście, a ja dopiero wróciłam z uczelni... Udało mi się jak na razie powtórzyć słówka w półgodzinnej przerwie i przeczytac 20stron książki w autobusie.
Chce dziś jeszcze przeczytać kolejne 20stron, powtórzyć słówka i nauczyć się strony nowych, a także powtórzyć partitivi. Oprócz tego obejrzę sobie jakiś film, bo mi też się coś od życia należy
|
#2435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluję praktyk, to fajnie jeśli możesz się sporo nauczyć, a nie tylko odsiedzieć wymagane parę godzin
|
|
|
|
|
#2436 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Na mnie melisa i wszystkie rzeczy tego typu raczej nie działają. Od czasu do czasu zażyję sobie krople walerianowe, ale jakoś nie dostrzegam ich właściwości. Czasami staram się po prostu wpływać na swoją podświadomość, tzn powtarzam sobie, że już niedługo będę miała spokój z tą pracą, no i oczywiście powtarzam sobie wszystkie jej plusy i dobre strony, bo takie też oczywiście są . Są dni bez stresu i wtedy jest naprawdę fajnie, ale są momenty, że mam ochotę się rozpłakać Ostatnio zakupiłam kolejne opakowania magnezu . Zainwestowałam również w HUMAVIT z drożdżami, skrzypem i pokrzywa oraz zestaw witamin. Niestety, niskie ciśnienie daję się we znaki i odbiera radość życia. Dziś jestem strasznie apatyczna, senna, słaba...
|
|
|
#2437 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i mam wrażenie, że coś mi pomaga ![]() wcześniej brałam Magnez-B6 Forte i moim zdaniem też był dobry. Też mam niskie ciśnienie, mimo że wlewam w siebie litry kawy. Baaa, zawsze miałam ciśnienie w normie, dopiero jak zaczęłam pić kawę, to wiecznie 90/60. Ja się senna, słaba zrobiłam od jakiegoś miesiąca, dwóch... Wcześniej chodziłam spać po 2 wstawałam o 6-7 i się lepiej czułam niż jak teraz gdy śpię dużo więcej. |
|
|
|
|
#2438 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2439 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Albo rower, albo basen - grunt żeby się przyjemnie fizycznie zmęczyć ![]() Mam dziś wieczorne zajęcia. Bardzo późno wieczorne, więc mi się strasznie nie chce na nich zjawiać, ale muszę niestety :/ wrzucę plan na dziś, żeby się samą zmotywować do zrobienia czegokolwiek: * iść na te durne zajęcia * zajrzeć do biblioteki i wymienić książki * przeczytać 30 stron z potencjalnej książki do magisterki * powtórzyć dwie pierwsze lekcje fińskiego * poćwiczyć partitivi i poczytać kiedy się go stosuje * powtórzyć słówka * i jak zwykle nie zjeść żadnej bomby kalorycznej
|
|
#2440 |
|
Raczkowanie
|
Do tegorocznych przyszłych magistrów
![]() Jak Wam idzie pisanie? Jesteście na początku czy już raczej kończycie? Jak wygląda wasza praca, podejście i współpraca z promotorem?Ja niedawno zaczęłam część analityczną. Nie planuję długiej pracy, ale oczywiście nie oznacza to, że nie chcę, żeby była ona dobra . Pisanie idzie mi powoli z rożnych względów. Pisanie odkładam jak tylko mogę, a jak już się zabiorę to idzie mi to dość wolno bo swoja mgr piszę po angielsku, a akademicki angielski rządzi się swoimi prawami, a poza tym zmieniam wszystko jak tylko się da (siedzę ze słownikiem synonimów) by nie było jakichkolwiek podejrzeń o plagiat. Za cokolwiek się nie zabiorę co jest związane ze studiami, muszę bardzo często robić przerwy. Nie potrafię tak jak kiedyś usiąść do pisania lub nauki i siedzeń bez przerwy kilka godzin.Do promotorki chodzę średnio co 2-4 tygodnie. Przynoszę kilka tron, ona to przy mnie czyta i komentuje. Najczęściej wszystko było ok, ale kilka razy też miała jakieś sugestie. Oczywiście przed każdym spotkaniem z nią jak i w jego trakcie denerwuję się .Podsumowując sama zaczęcie pisania mnie stresuje, stresuje mnie to, że nie piszę i że stoję w miejscu więc błędne koło się zamyka...
|
|
#2441 | |
|
Inkwizytor
|
Cytat:
Przed wakacjami na nartach szlo mi świetnie: literatura zgromadzona, licencja na program projektowy zorganizowana, spis treści ustalony z promotorem i coś tam napisane. Niestety potem jakos pozbierac się nie mogłam, teraz jeszcze ta grypa mnie rozłożyła więc praca idzie mi wolno. Mnie równiez najbardziej stresuje nie pisanie jej, ale jednocześnie nie moge się z ato wziąść ( w zamian uciekam w naukę angielskiego ). Promotor delikatnie mówiąc nie jest szczególnie zainteresowany pomaganiem mi, ale temat mam ciekawy więc nie narzekam Podejrzewam, że dam mu to co napisałam do przeczytania jak już to skończę tzn częśc teoretyczną bo projekt mi będzie musiał sprawdzać na bieżąco (w myśl zasady nie wpóści mnie drzwiami to wejdę oknem ).
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
aleeee jestem z siebie zadowolona
zrobiłam dzisiaj powtórkę z fonetyki, nauczyłam się tematu o ekosystemach na biologię, opracowałam notatki z historii, dokończyłam czytac ,,norwegian wood" (polecam!), za chwilę wychodzę, jak wrócę do domu to obejrzę film i koniec na dzisiaj + weekend zapowiada się całkiem fajnie! |
|
|
|
#2443 |
|
Raczkowanie
|
Napisałam tu kiedyś, ale potem przypałętała sie do mnie choroba i moja systematyczność poszła sobie w las. I mimo że przeglądam ten wątek od jakiegoś czasu, to jakoś nie miałam odwagi znów napisać, nie wiem czemu. Może dlatego że bałam się że zapomnę, że coś mi się zmieni?
Ostatnio powiedziałam sobie dość lenistwa i ciągłego poczucia winy ;] i od tego tygodnia zorganizowałam sobie wszystkie zajęcia i nawet się wyrabiam ![]() I mogę się przyłączyć?
|
|
|
|
#2444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny, naprawdę współczuję wam pisania tej magisterki, mnie w przyszłym roku czeka licencjat i już się boję, co to będzie... A czy wy też macie dziś taki spadek formy fizycznej i psychicznej? Bo mnie dziś zmiotło totalnie (chyba przez pogodę) - od 8 do 16 byłam na zajęciach, wróciłam, zjadłam szybki obiad i..... właściwie dopiero co się obudziłam, nawet nie wiem jak i kiedy zasnęłam a czuję się, jakby mnie ktoś parę razy przeżuł i wypluł, albo odciął mi krążenie krwi (zwłaszcza ten dopływającej do mózgu)![]() Dzień się praktycznie skończył, jedyne co dziś pożytecznego zrobiłam, to przeczytałam 160 stron książki między zajęciami, z tygodniowego planu wynika, że dziś mam jeszcze do zrobienia 200 skręceń na twisterze, ale ledwo stoję na nogach, więc wątpię, że się uda... dzień spisuję totalnie na straty. Jeszcze jutro uczelnia i weekend, może wtedy zrobię coś konstruktywnego, bo dziś naprawdę, ale to naprawdę nie był dobry zień. |
|
|
|
|
#2445 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejszy dzień spędziłam bardzo aktywnie
![]() Jestem zadowolona ![]()
|
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam w planach magisterki weekend
a od poniedziałku wracam na dobre tory z fitnessem,bo jednak nakręcał mnie pozytywnie,a bez niego jakiegoś muła łapie no i swój angielski zaniedbuję,chodzę na przesiedzenie z zajęć na zajęcia
|
|
|
|
#2447 |
|
Rozeznanie
|
Nienawidzę wcześnie wstawać
![]() Lecę na zajęcia, a dziś do zrobienia: * pójść na oba wykłady (jeszcze nigdy na oba piątkowe na raz nie trafiłam )* skserować notatki * pójść do biblioteki, bo wczoraj mi ją bezczelnie zamknęli * pójść na siłownie * przeczytać 30stron książki * pouczyć się słówek * obejrzeć film po angielsku * trzymać dietę ![]() Miłego dnia wszystkim życzę
|
#2448 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja zaliczyłam już jedne ćwiczenia w terminie zerowym i chcę zaliczyć wykłady zaraz po weekendzie majowym zostaną mi jeszcze 4 egzaminy. wczoraj nie zrobilam prawie nic, bo cały dzień byłam na uczelni, natomiast dziś już powalczyłam z francuskim i angielskim ,a teraz idę czytać materiały do prezentacji, którą mam na wtorek. miłego dnia !
nothing is impossible! rozwijam się ![]() czytam edukuję dbam o siebie bloguję http://makingmyworldbetter.blogspot.com/ Edytowane przez janee90 Czas edycji: 2011-04-15 o 13:42 |
|
|
|
|
#2449 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w ten cudowny dzień rozpoczynający nam długo wyczekiwany weekend
![]() ![]() ![]() Po wczorajszym lenistwie i spadku formy, dziś mam sporo energii zaliczyłam bibliotekę, dwa wykłady i ćwiczenia oraz UWAGA UWAGA - dokończyłam czytać pierwszą książkę z mojej listy na ten miesiąc oraz przeczytałam drugą w całości!![]() ![]() tak to jest jak się ma nudne wykłady ale jestem bardzo zadowolona, bo przynajmniej mogę to już skreślić z mojej listy![]() A dziś do mnie dotarło, że tak naprawdę zaraz po świętach zaczyna się dla mnie cholernie ciężki okres - zaliczenia i sesja. Niestety mój kierunek studiów należy do takich, gdzie w ciągu semestru nie robi się totalnie nic (nawet tekstów na zajęcia nie czytałam, ehhh ), za to pod koniec semestru można by się roztroić a i tak czasu jest za mało...Dlatego dziś zamierzam tylko odbębnić wszystko, co mam do zrobienia, i zabrać się poważnie do opracowywania zagadnień na kolokwia. Czeka mnie najcięższa sesja na tych studiach i muszę ją jakoś przetrwać, to będą najgorsze dwa miesiące w tym roku
|
|
|
|
#2450 | ||||
|
Imperatorowa Undi I
|
Dzięki Wam wszystkim za rady
![]() Cytat:
... ![]() Cytat:
Cytat:
a tu w pracy nie tylko klienci ciśnienie podnoszą, ale także szefowa i współpracownicy, więc najchętniej bym zmieniła pracę, ale trzymam się, bo to jednak praca w zawodzie Cytat:
taka dziwna jestem. Tak samo mam z basenem, itd. Ale ściągnęłam sobie filmiki, w domu poćwiczę. Przede mną cały weekend pisania magisterki niby obrona za rok, a do początku czerwca muszę oddać 1 rozdział. A nawet literatury nie mam w pełni. Z ciekawości, ile macie wymaganych pozycji książkowych? Bo od nas wymagają minimum 40 książek (książek, nie ogólnie źródeł, artykuły itd się nie liczą) i naprawdę nie wiem czy tak jest wszędzie, czy to tylko wymysł mojego promotora.
|
|
#2451 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I niestety u mnie też mało się robi wciągu roku, za to w czasie sesji jest krzyk, płacz i zgrzytanie zębów ![]() Cytat:
U nas chyba nie ma wymogów co do ilości książek. Zwłaszcza, że wiele osób pisze z dziedzin bardzo mało w Polsce popularnych. No i opieramy się na badaniach własnych, więc 40 książek pewnie nie będzie mi potrzebne.Cytat:
|
|
#2452 | |
|
Imperatorowa Undi I
|
Cytat:
|
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2454 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Np. też pasjonuję się końmi, ale nigdy w życiu nie miałabym tyle odwagi, żeby tak pójść za ciosem i robić tyle ze swoją pasja, co ona. Poza tym jak mam doła i cofam się w rozwoju swojej przebojowości i "fajności", to lubię przeczytać parę rozdziałów i wraca mi takie "broszkowe" myślenie o życiu. Coś w stylu: przebojem, ale ze spokojem
|
|
|
|
|
#2455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale ja z basenem moim też się ociągam .. i powodzenia w pisaniu pracy !
|
|
#2456 | |
|
Imperatorowa Undi I
|
Cytat:
Mój plan na dzisiaj: - wizyta w bibliotece - nauka ![]() - magisterka
|
|
#2457 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
zauważyłam, że udzielam się w wątku średnio raz na tydzień, ale podczytuję codziennie i cieszę się z Waszych sukcesów ![]() W tym tygodniu byłam na rozmowie w sprawie praktyk. Niestety szukali kogoś dyspozycyjnego 40h/tyg. od teraz. Szkoda, bo wydawały się dosyć sensowne. Moje plany na dziś: -pranie -odkurzyć -sprzątnąć łazienkę -zakupy -kino -nauka na kolokwium Miłego dnia
|
|
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pamiętacie mnie jeszcze?
![]() Nie było mnie na forum od pewnego czasu...nawet się nie logowałam, bo nie było kiedy. Za mną kilka szalonych tygodni i kolejne takie same (albo i cięższe) w perspektywie! Codziennie nadgodziny w pracy, w tym miesiącu mam już 35, pracy jest tyle, że ledwo to wszystko razem ogarniam! Od poniedziałku do piątku zapieprzam, w sobotę i niedzielę uczelnia. Nie mam kiedy usiąść przed komputerem, żeby przygotować się na uczelnie, robię sobie zaległości, nie przychodzę na niektóre konsultacje (bo nie mam z czym). Jestem bardzo, baaardzo niezadowolona z faktu jak teraz to moje życie wygląda, że z niczym nie mogę zdążyć, i to się musi zmienić!... Plus jest jeden, za to ogromny - praca jest super, podoba mi się coraz bardziej ![]() Postaram się czytać Was teraz na bieżąco, bo nie mam pojęcia, co u Was słychać ![]() I moja nauka języków cierpi... |
|
|
|
#2459 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pytanie, czy mnie ktoś tu pamięta...Regularnie śledzę ten wątek, ale chyba muszę też się udzielać, bo z moją motywacją nie jest najlepiej. Chociąż wydaję mi się, że zrobiłam krok naprzód, staram się walczyć z własnymi demonami. Zaczełam udzielać się w wolontariacie, wysyłam i roznoszę CV, w następnym tygodniu wybieram się do doradcy zawodowego. Ale wciąż mam masę wątpliwości i łapię doły zwłaszcza, kiedy w necie pojawią się artykuły o sytuacji na rynku pracy, "straconym pokoleniu" etc., zdaje sobie sprawę, ze nie znam dobrze żadnego języka, nie mam żadnych szczególnych umiejetności. Ale staram się nad sobą pracować, bo wiem, że juz dużo czasu straciłam i nie chce wciąż stać w miejscu. Mam nadzieję, że ten wątek znów pozytywnie mnie pobudzi. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2460 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jesli to fajna praca, to może warto się poświęcić ![]() Może idzie to jakoś zorganizować tak żeby mieć czas dla siebie, na odpoczynek, nie wiem..ale życzę powodzenia, wytrwałości i spełnienia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.

Oczywiście mam tak zawsze, gdy ktoś/coś mnie wkurzy, więc pewnego pięknego dnia szef się zdziwi widząc moje wypowiedzenie

.
. Zainwestowałam również w HUMAVIT z drożdżami, skrzypem i pokrzywa oraz zestaw witamin. Niestety, niskie ciśnienie daję się we znaki
i odbiera radość życia. Dziś jestem strasznie apatyczna, senna, słaba...

.
Nie wiem czy dobrze przekazałam o co mi chodzi ale mam nadzieję, że zrozumiałyście ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)