Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-16, 17:16   #4111
Renessme1985
Rozeznanie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Renessme, nie zdychaj Kochana, bo ja zdechnę z Toba!
Tez juz nie wiem co mam ze sobą zrobić.
Chciałam pozmywac, ale patelnia ciężka i wziełam ją do ręki i pusciłam.. do szału mnie te nadgarstki doprowadzaja
Moje studia to też podyplomówka i podobnie jak Ty do maja mam oddać część teoretyczna.. a poki co zebrałam się i napisałam spis tresci hihi
Wysłałam do mojego promotora (którego na oczy nie widzialam) tłumacząc się gęsto, że jestem na L-4, w ósmym miesiacu u proszę o umozliwienie kontaktowanie via mail.. poki co tydzień minał i odpowiedzi nei dostałam
A o czym piszesz ??
Ja sobie wymysliłam zarządzanie zasobami ludzkimi...Może Ty tez To coś razem sklecimy
O kurcze, wspołczuje braku chwilowego deficytu czterech kółek.
Ja Cie rozumiem co sobie wyobrazasz bo mam dokladnie identycznie
Jak małża auto było teraz na wiosennej wymianie olejów itp i jezdził moim to siedzac w domu miałam 100 pomysłów na minutę, dokąd mogłabym jechac
A kiedy odbieracie samochodzik od poprawek lakierniczych?
Wymówka? GENIALNA !!!!!!!!!!!!!!! Przeciez obie wiemy, że gdybys miala autko to byś pojechała

heh... a ja dzisiaj poszłam do sklepu na chwilę i jakaś słabość mnie dopadła... myślałam, że zemdleje normalnie

Myślę, że ta cukrzyca to już w zupełności Ci wystarczy i akurat rozstepy to muszą Cię ominąć... w końcu jakiś limit tych "-" ciążowych musi być

A co do pracy, to przynajmniej masz spis treści już zrobiony, więc mniej więcej wiesz co byś chciała napisać , ja nie mam kompletnie nic... a nie mam artykuły jakieś ale nawet jeszcze nie spojrzałam na nie... a piszę na taki oto temat, który sama sobie wymyśliłam w październiku, a teraz bym się najchętniej za niego ... ja to zawsze muszę sobie coś wybrać, żeby czasem za prosto nie było...
"Roszczenia pracownicze związane z wykorzystywaniem seksualnym i mobbingiem w miejscu pracy"
Normalnie tylko się pochlastać... niby ciekawy ale ja naprawdę nie mam już weny do wymyślania jakichś elaboratów... mogłam wybrać jakąś prościznę, jak urlopy pracownicze, albo uprawnienia kobiet w ciąży, a nie taką "kobyłę" A studia robię z zakresu prawa pracy. A jaki Ty masz konkretnie temat??

Samochodzik myślę, że oddadzą Nam w poniedziałek, ale i tak TŻ nim teraz jeździ do pracy, więc w dzień i tak bez drugiego uziemiona jestem Wcześniej ja nim jeździłam, a TŻ tamtym, co go sprzedaliśmy, a teraz ja dostanę nowy (w sensie, że nie z salonu, tylko nowo zakupiony), a TŻ będzie jeździł tym... grunt to się dobrze ustawić co nie??

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
mazianka, mojej bratowej odeszły wody, jak pojechała maluchem ze swoją mamą na zakupy ( po wyjątkowo dziurawej drodze ).
Jeszcze tego samego dnia urodziła
Teoria mojego gina o dziurawcach drogowych się potwierdza

Siasiek witaj z powrotem!! Teraz już na pewno wszystko będzie dobrze

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 17:16   #4112
martynka89
Zakorzenienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
mazianka, mojej bratowej odeszły wody, jak pojechała maluchem ze swoją mamą na zakupy ( po wyjątkowo dziurawej drodze ).
Jeszcze tego samego dnia urodziła
Cos w tym musi byc. Jakies dwa tyg temu jechalam autobusem miejskim, kierowca sie zagapil i nie wzolnil przed progiem. Az podskoczylam na siedzeniu jak wjechal na ten prog rozpedzony i po tym zlapalo mnie kilka mocnych ale bezbolesnych skorczy.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 17:21   #4113
eweska
Moderatoreska

Siasiek witaj na starych śmieciach

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
u mnie dalej sie nic niezmienia, coraz skurczybyk, aj zeby mnie zostawili w tym szpitalu, ide broncie ogarne, doprowadze sie do ladu i czekam na mezu i w droge!
mazianko, ja ostat. 2 dni mialam jak kamien w nocy brzuch..
Trzymam kciuki i powodzenia

Jejku ja już któryś raz dziś mam taki ucisk nie mogę sie dowlec do toalety taki mam ucisk i okropne kłucie na dole że nawet zwinięcie się w dół nie pomaga, denerwujące to jest.
Drzemke zaliczyłam i już ta godzina, trzeba się łapać za odkurzacz i gary w zlewie czekają :P
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 17:22   #4114
anula_81
Zakorzenienie

hej kochane....
my wrocilismy spedzilismy cuudny dzien na spacerku w parku nad woda, czytalismy sobie ksiazke Pierwszy Rok z Zycia Dziecka potem pojechalismy na obiadek we dwoje siedzielismy na zewnatrz, potem lody i wlasnie wrocilismy i padlam

ale humor i tak mam slaby bo sie zalamalam..........
pocieszcie,.........
mowilam ze mam rozstepy tylko na bokach a tu dzisiaj dwa na brzuchu wyskoczyly...w 37 tygodniu...

a rano chcialam sobie takie letnie spodnie zalozyc, zeby nawet pod brzuchem wisialy i weszly do polowy uda, potem zaczela przymeirzac kolejne spodnie, to samo......2 spodnice, tez nie weszky na tylek.............

poplakalam sie strasznie w lazience, TZ nie mogl mnie uspokoic, wiedzialam ze przytylam troche w udach biodrach i tyleczku ale ze az tak??;(

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
nie deneerwuj sie

to sie ciesze

kochana duzo
na boczkach tez mam
na udach, na zgieciach kolan
na piersiach

tak genetyka, moja mama i siostra mialy strasznie duzo
duzo mniej ode mnie, no ale ile te kremy mysle pomogly
a reszta no coz
\zawsze moglo byc gorzej
Agusiu ja mam na tyleczku, na boczkach, na tyleczku mam stare biale juz, na boczkach troche nowych z ciazy.... na zgieciach kolan mam stare z okresu dojrzewania biale, na szczescie na biuscie nie mam. to genetyka, ale moja mama nie ma ani jednego!! a ja mam tyle...i sie smaruje jak glupi osiol kremami za tyle kasy..po co mi to bylo. zalamka
Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
aguś ale tak nagle Ci wyskoczyły>? duzo masz ?
mi sie wydaje ze rozstepy to genetyka i troche szczescia.... ja sie tylko oliwkuje i nie mam (póki co)
.
Grazin trzymam kciuki, zeby ta oliwka wystarczyla i zeby ci nic nie wyskoczylo
ja tez mialam jak ty zawsze plaski brzuch jak troche tylam to w dupce i w biodrach, ale nigdy tak duzo jak teraz zeby mi spodnie nie wlazly nawet..;(
Cytat:
Mój małż dopiero na cmentarz dojechal O nie !
A ja zadzwoniłam zapytac, czy już skonczyli myć... Szorowanie 3 grobów przed nim
daisyy ty sie ciesz, ze w ciazy jestes i grobow szorowac nie musisz, a mezusiowi dobzre troche ruchu zrobi
co do sprzatania , ja czasme odkurzam, ale glownie moj tz, ja myje kuchnie, on lazienke, zawsze rowno sie sprzataniem dzielimy aaa i on myje okna lubi podobno

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
jak Wam się podoba mój nowy avatar ?
the sania my tu milki nie mamy w Norwegii plus ja ze wzgledu na moje dzisiejsze doswiadczenia ze spodniami od dzisiaj czekolady nie ruszam

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Bleee znowu zgaga mnie męczy, nie ma dnia żeby sobie odpuściła :/

Mój tata i brat mają urodziny 20kwietnia ciekawe czy chłopcy moi zdecydują sie wyjść czy lekarze sami ich na siłę wyciągną :P
eweska mnie tez zgaga nie opuszcza a ja rano pochwalilam
ty sie szykujesz na 20 kwietnia, ja bym chciala 28 mego bo moj tata ma urodziny a w tym roku 60 te

Mazianka no ja zawsze sie budze z takim kamiennym brzuchem, ale widze ze nei jestem sama
trzymam kciuki cobys do poniedzialku zaczela rodzic
grazin takie ekstremalne dosc te rozstepy znalazlas, nie starsz bo ja juz swoich neinawidze
aaaa no i co z tego kochana, z eone bieleja, jak dalej sa, uwierz mi, nie opalaja sie tak fantastycznie jak reszta ciala i w ogole blaaaagaaaam nie piszmy juz o rozstepach bo mi sie plakac chce....

SIASKUUUU KOCHANY!!! witaj z powrotem sprzataniem sie nie przejmuj, nie jest najwazniejsze

ide poprzymierzac reszte ciuchow i sie zdolowac doglebnie...

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 17:26   #4115
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A poza tym idę walić głową w ścianę. Nie chcę rodzić sama. Nie będę rodzić sama. NIE I JUŻ!
Matal jeszcze masz troszke, moze jak raz sie wszytsko dobzre ułoży i nie bedziesz sama,trzymam kciuki za tz-ta

Agus ja tez strace nadzieje jak sie do pon nic nie wydazy,a brzuch to mi dzisiaj wisi juz tez maksymalnie, i ledwo kroki robie tak mnie tam boli.
moze jak raz cos sie ruszy,
najpierw Cie nastrasza przedwczesnym porodem,a potem badz tu kobito cierpliwa no
W sumie moja jUla tez twarda sztuka była,tydzien wywoływania w szpitalu nic nie dał poki sama nie zechciala wylezc.
zobaczymy uparte te baranki nasze co?

ide zaraz grecką robic mniammm.

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 17:34   #4116
martynka89
Zakorzenienie

anula po co sie dolowac? Tak to juz bywa w ciazy. Zdarzaja sie przypadki chudych kobiet, ktorym doslownie tylko brzuszek wychodzi ale to naprawde rzadkosc. A kilogramy z ciazy mozna zgubic nawet w ciagu miesiaca. Moja kolezanka, dziewczyna zawsze bardzo chuda tez sie martwila, ze w ciazy nie mogla naciagnac spodni. Po porodzie nawet miesiac nie minal a ona tak schudla, ze spodnie sprzed ciazy z tylka jej spadaly.
Stary 2011-04-16, 17:37   #4117
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Siasiek; suuuuper, że wyszłas !!!!!!!!!!!
Hurrraaa !!
Kochanie, nie martw się bałaganem, to jest ostatnia rzecz, którą powinnaś się stresować.
Musisz dbać o siebie i o Maleństwo a resztę olej.
Pomalutku wszystko ogarniesz
Witaj wśród nas

Zytus hahah no zdolna, zdolna
ale nawet największym mistrzom zdarza się jakas wtopka

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 17:44   #4118
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
pocieszcie,.........
mowilam ze mam rozstepy tylko na bokach a tu dzisiaj dwa na brzuchu wyskoczyly...w 37 tygodniu...

a rano chcialam sobie takie letnie spodnie zalozyc, zeby nawet pod brzuchem wisialy i weszly do polowy uda, potem zaczela przymeirzac kolejne spodnie, to samo......2 spodnice, tez nie weszky na tylek.............

poplakalam sie strasznie w lazience, TZ nie mogl mnie uspokoic, wiedzialam ze przytylam troche w udach biodrach i tyleczku ale ze az tak??;(

Mazianka no ja zawsze sie budze z takim kamiennym brzuchem, ale widze ze nei jestem sama
trzymam kciuki cobys do poniedzialku zaczela rodzic

ide poprzymierzac reszte ciuchow i sie zdolowac doglebnie...
Anulcia nie łam sie, ja tez ostatnio wyjełam spodnie swoje ktore jeszcze w 5mies zakładałam ,bo chcialam sprawdzic czy a wyjscie ze szpitala będą,a tu do poł uda i dalej ni rusz,wiec to nie tylko u Ciebie tak,ale ale
pociesze cie,to nie tycie tylko rozszerzone biodra,ktore do porodu sie troche rozchodza ( wszystko sie rozszerza i stawy biodrowe idą w bok troszke)
Dlatego po porodzie kilka tyg wszystko sie schodzi spowrotem i bedzie git obiecuje ci to
tez tak mialam w I ciazy ,ur 4grudnia a na BN juz w swoje jeansy wskakiwałam i na bank nie schudlam az tak,tylko własnie biodra naswoje miejsce wróciły.no to mam nadzieje,ze pocieszylam troche

3660g i 57cm szczescia
Stary 2011-04-16, 17:49   #4119
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

siasiu witaj na starych śmieciach!!!super ze jestes
Cytat:
Grazin, spac ?? niiiee Z nami tu bądź
co bedziesz w nocy robiła
Serio, bledna ??
moja mama zrzuciła wszystkie kilogramy chyba nawet dość szybko bo karmiła mnie piersia 18 miesiecy
od czasu ciazy zawsze była chudzielcem.

anula spokojnie... ja nie wchodze juz nawwert w ciazowe spodnie.... po co miałabym mierzyc te sprzed ciąży... wystarczy mi ze widze po majtkach że w żadne ktore kiedys były luźne nie wejde...
schudniemy po porodzie. nie ma opcji

tż skończył malowanie
mam tam isc podobno bo beda pili flaszeczke z okazji zakonczenia roboty ale jakos chyba nie mam ochoty paytrzec jak pija.
Stary 2011-04-16, 17:53   #4120
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

mazianko, pisze wszem i wobec z pełną odpowiedzialnością (dziś wyjątkowa trzeźwa jestem i jeszcze nic nie gulnęłam hihi)

PISZ o każdej porze dnia i nocy !!!!
Ja z reguły mam tel przyciszony więc na pewno mnie nie obudzisz, a gdy wstanę na sik w razie czego, to będę już wiedziała o co kaman i raniutko zaraz gdy wstanę obwieszczę Dziewczynom tę radosną nowiną.
Naprawde proszę nie miej żadnych skrupułów !!

Renessme,ale temat wymysliłas !!!!!!!!!!!!!!!! OMG !
Nawet bym na taki nie wpadła
Stwierdzam, że jesteś niesamowicie ambitna
Ja właściwie tematu to jeszcze nie mam napisałam do pana dr tylko, że chcę o zasobach ludzkich i tyle
No tak.. wypadałoby temat sklecic Może coś wymyslę w przypływie weny
Ja studiuje w sumie temat mało zbieżny z zasobami ludzkimi (studiuję ekonomikę i finanse przedsiębiorstw) ale kończyłam doradztwo zawodowe i pośrednictwo pracy i dlatego tematy ZZL bardziej mi bliski aniżeli finanse. Na szczęście mój promotor także "siedzi" w zasobach ludzkich, więc dlatego go wybrałam
Ale sie ustawiłaś Tylko daj czasem TŻ sie przejechać, bo to zawsze fun na początku jak autko sie zmieni

anulka, Kochanie.. nie martw się !!
i w ogóle co to za szalony pomysł, aby wciskać się w ciuszki sprzed ciazy Ja swoje już jakoś w styczniu spakowałam do worów, zostawiłam to co kupiłam na ciąże i tyle!
Nawet nie chcę sie dołowac.
Ty generalnie jesteś drobinka i naprawdę wiele nie przytyłaś więc nawet się nie obejrzysz, jak Twoje "cywilne" patałaszki znów założysz z wielką frajda !!
Bedzie dobrze, Zosieńka już zadba aby mamusia szybciutko pozbyła sie kg
Spacery, wstawanie w nocy, bieganie wokół Maluszka skutecznie Cię odchudzą
No a problem nr 2... no cóż... prawie każdą z nas to dopadło... Jak pisała Grazin, potem troszkę bledną. Są kremiki na ich niwelowanie, więc zadbasz o ciałko i wszystko wróci do normy
Ciesz się zdrową Zosieńką i nie zaprzątaj sobie głowy głupotkami !!

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-04-16, 17:59   #4121
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

a wiecie co!? do dupy to wszystko nie podobne
mam zaproszenie do mamy, ale na prade nie mam ochoty tam iść i patrzec jak sobie piją. nie lubie zreszta jak tz pije. ale do wyboruy mam albo to albo siedziec tak jak cały dzien od rana sama!
a jutro co?
tż musi jechać na tychy do siostrzyczki swojej ukochanej podpisac papiery do prawnika czy do kogos w tej sprawie co wam pisałam w klubiem i albo mam do wyboruy jechac godzine w jedna i godzine w drugą stronę autobusem w ktorym dostaje skurczy, potem słuchAC ZE jestem gruba i rozlazła lub inne miłe rzeczy, albo co? ALBO SIEDZIEC SAMEJ W DOMU.

także wybór boski
do tego dostałam zgagi
i chyba kogos kopne
Stary 2011-04-16, 18:07   #4122
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
a wiecie co!? do dupy to wszystko nie podobne
mam zaproszenie do mamy, ale na prade nie mam ochoty tam iść i patrzec jak sobie piją. nie lubie zreszta jak tz pije. ale do wyboruy mam albo to albo siedziec tak jak cały dzien od rana sama!
a jutro co?
tż musi jechać na tychy do siostrzyczki swojej ukochanej podpisac papiery do prawnika czy do kogos w tej sprawie co wam pisałam w klubiem i albo mam do wyboruy jechac godzine w jedna i godzine w drugą stronę autobusem w ktorym dostaje skurczy, potem słuchAC ZE jestem gruba i rozlazła lub inne miłe rzeczy, albo co? ALBO SIEDZIEC SAMEJ W DOMU.

także wybór boski
do tego dostałam zgagi
i chyba kogos kopne
Z wielką chęcią się z Tobą zamienię...

Tż zostaje w szpitalu. Nie wiadomo na jak długo.
JESTEM KWIATEM LOTOSU...
JESTEM KWIATEM LOTOSU...
JESTEM! KWIATEM! LOTOSU!...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 18:15   #4123
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Z wielką chęcią się z Tobą zamienię...

Tż zostaje w szpitalu. Nie wiadomo na jak długo.
JESTEM KWIATEM LOTOSU...
JESTEM KWIATEM LOTOSU...
JESTEM! KWIATEM! LOTOSU!...
wiem kochana
spokojnie moge jedynie przytulić
wiem ze nie powinnam marudzić ale czuje sie dzisiaj jak kawałek kupy
do tego nie kochanej

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

matal moje probelmy sa beznadziejnie nijakie przy Twoich, nie powinnam marudzić i narzekac.
trzymam kciuki żeby szybko tż wypuścili!! zeby na poród wyszedł. musi byc dobrze, musi!!!
Stary 2011-04-16, 18:18   #4124
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
wiem kochana
spokojnie moge jedynie przytulić
wiem ze nie powinnam marudzić ale czuje sie dzisiaj jak kawałek kupy
do tego nie kochanej

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

matal moje probelmy sa beznadziejnie nijakie przy Twoich, nie powinnam marudzić i narzekac.
trzymam kciuki żeby szybko tż wypuścili!! zeby na poród wyszedł. musi byc dobrze, musi!!!
Dzięki, kochana
Nie są beznadziejne, są inne. Ale ja zdecydowanie wolałabym Twoje w tej chwili... Cokolwiek, byle tż był przy mnie. Z resztą mogę walczyć. To jedno mnie przeraża.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-04-16, 18:20   #4125
mazianka81
Rozeznanie

Anulcia specjalnie dla Ciebie wygrzebalam moje zdjecie 1,5roku po porodzie.
wychodzac ze szpitala mialam 77kg( 86kg przy porodzie) a tu 57kg

20kg w 1,5 roku bez diet,
opieka nad malenstwem to ciagły fittnes ( niestety czesto 24godziny )

wiec nie martwcie sie wagą,szybko spada po.

ja nigdy chudzielcem nie bylam,ale po Julce to masakra,teraz az moj Tz sie boi ,ze za rok znikne hihi,
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdj.jpg (109,9 KB, 88 załadowań)

3660g i 57cm szczescia
Stary 2011-04-16, 18:30   #4126
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

mazianka ale szczypior!!!
Stary 2011-04-16, 18:35   #4127
anula_81
Zakorzenienie

kochaneeee jestescieeeee
ja wiem ze to durne ze mnie to dzisiaj tak podlamalo, ale juz jakos przebolalam ze waze 70 kilo!!! ale myslalam sobie spoko nei jest zle w spodnie ciazowe ciagle sie mieszcze w bluzki tez wszystkie wiec ok co prawda drugi podprodek ale damy rade a te spodnie chyba jakies dzisiaj poklady tlumionych frustracji uwolnily i wycie bylo nieziemskie.
Ale na szczescie mam was
wrzucilam tez foteczki z dzisiaj, zbey wam pokazac jak u nas bylo cieplo i kolorowo na tej zimnej polnocy
Mazianka kochana poprawilas mi humor i pocieszylas naprawde!! tez mi sie wydaje ze to oprocz sadelka to kosci bo normalnie tak wlasnie czuje ze sie rozeszly, niestety widze tez lydki przytyte, ale zdjatko ktore wkleilas, a rzeczywiscie ogromny z ciebie chudzielec i nei moge uwierzyc ze tyle przytylas!! wiec naprawde natchnelas mnie optymizmem i ocieram glupie lzy!!!!*****

grazinku pewnie ze schudniemy! jak bedziemy sie tak wszystkie wspierac jak tu na forum to nie ma watpliwosci ze schudniemy!
co do Tz i mamy ja bym nie jechala, tez nie lubie jak moj TZ pije, szczegolnie jak ja nie moge ani grama nie lubie przygladac sie wstawionym ludziom, posiedz z nami na Wizazu zawsze ktoras z nas jest i dotrzyma ci towarzystwa
daisyyy
to byl dobry pomysl zeby je spakowac do workow te ciuchy, nie pomyslalam, wiesz prasowalam ostatnio ciuszki na wiosne, a teraz pomyslalam, ze moze cos wiosennego zaloze w tu takie zdziwienie! w ogole od razu histeria ze bede musiala sobie cos kupic na wiosne bo w nic sie nie zmieszcze
co do rozstepow, to sa kremy na ich niwelowanie, ale one bledna ale nigdy nei znikna, niestety kazdy lekarz to powie, no ale z tym ze w wakacje w kostiumie sie nie pokaze to sie juz pogodzilam neistety, wiec z braku laku chyba zamiast nad fiordem bedziemy si po norweskich gorach ganiac, z wozkiem i zoska na plecach coby zgubic zbedne kilogramy
matall juz napisalam w klubie, caluje mocno nei wiem jak pomoc, ale musisz byc dzielna, w koncu jestes kwiatem lotosu
masz nas, moze jakas psiapsiolke zwerbujesz zeby z toba rodzila? trzymam kciuki i za ciebie i za TZta

w ogole to kochane jestescie. ide sie powygrzewac na sloneczku, choc juz zauwazylam, ze opalanie twarzy w ciayz nie wskazane naprawde bo mnostwo piegow i przebarwien nagle wyskakuje

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-04-16, 18:37   #4128
martynka89
Zakorzenienie

matal bedzie dobrze i napewno bedziesz rodzic z TZtem. Skoro lekarze kazali mu zostac w szpitalu to tak teraz bedzie dla niego najlepiej w domu przeciez nikt mu nie pomoze, ale moze sie okazac, ze wyjdzie za dwa albo trzy dni a do terminu porodu masz jeszcze daleko wiec do tej pory NAPEWNO TZ w domu bedzie.
Stary 2011-04-16, 18:38   #4129
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
mazianka ale szczypior!!!
no byłam,byłam,teraz juz te 20kg mam spowrotem

Daisus w takim razie bede meldowac jakby cuś

3660g i 57cm szczescia
Stary 2011-04-16, 18:44   #4130
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
Dziekujechociaz to mnie pociesza,ze nie ja sama
Ostatnio po bolalo mnie pod brzuszkiem moj Tz tak sie wystraszyl,ze teraz boi sie robic cokolwiekFajnie masz korzystajcie
Ja musze jakas nowa pozycje wynalezc
atiz
sliczny wozeczekmilej zabawy na weselu
oki ja tez zmykam sprzatac i gotowac Buziolki i milego weekendu wszystkim mamusiom zycze!!!
wiesz jak cie boli to pewnie ze nie ma co szalec
ja od poczatku ciazy nie narzekam, tyle ze moje libido spadlo, nieraz siega zera, ale ogolnie jakos w miare...najtrudniej zacząć bo pozniej sie zwykle rozkrecam

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
w weekend to ja mogę być z wami na bieżąco, bo produkcja spada na maxa
Kasiu, a masz może taki "dynks" ( ja poznanianka a i wy po przyspieszonym kursie już wiecie co i jak z gwara) do gotowania na parze? takie sitko lub nakładkę? tudzież wspaniały parowar?a jak masz piekarnik to proponuję robić w rękawie
piekarnika brak
sitko mam ale plastikowe, mysle o tym gotowaniu na parze nie od dzis, tylko nie mam pojecia jak sie do tego zabrac

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Kasiu powiem Ci, że ja miałam robione badanie moczu w szpitalu i nie wykazało nawet śladu białka, a dwa tygodnie później zrobiłam badanie przed wizytą i bylo już 1,48g/l - czyli dużo. Nie mam obrzęków i nadciśnienia - ale muszę to kontrolowac, sprawdzam cały czas stopy i ręce (a najważniejsze - nie może byc obrzeków na twarzy!!! - z tym od razu do lekarza), ciśnienie mierze 2xdziennie, i musze też obserwowac czy nie siusiam coraz mniej . Boję się strasznie, że coś mi się stanie z tymi nerkami, ale staram się myslec pozytywnie
no wiec sama wiesz czemu mnie to martwi ale posluchalam gin- fakt, ze duzo czasu juz mi nie zostalo. Powiedziala, ze jakby obrzeki sie zwiekszyly mam isc do szpitala od razu
ciśnieniomierza nie mam.....
siusiu robie dosc czesto, ale tez duzo pije na nerki lezalam w szpitalu-kamienie mialam... ehhh trzeba tak jak mowisz byc dobrej mysli i duzo sie oszczedzac.

Cytat:
kasiulko zycze ci zebys urodzila przed swietami i nie musiala w swieta w spzitalu lezec
dziekuje sloneczko

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
24kasia86 ooo jaaa współczuje Ci bidulko i wszystkim dziewczynom, które mają teraz problem z obrzękami ... weź Ty Kasiula tego Twojego TŻ w seksualne obroty w ten weekend, co by się coś ruszyło, bo się wykończysz... a tak to na święta by zdążyła z malutką do domku, a i z tą wodą w organizmie, by Ci ulżyło...
hehe tz lezy i ledwo sie rusza, nie wiem czy dzisiaj cos z tego bedzie mam nadzieje, ze tak

bylismy z Tż w Zgierzu, on pracowal ja siedzialam na sloneczku i czytalam : "dlaczego niemowlęta placza", pozniej zjedlismy tam kielbaski z grilla
pojechalismy na rynek, kupilam winogrona, banany, rzodkiewkę, pomidorki i ogorka
teraz robie frytki pewnie nie powinnam ale nie bede ich solic zjem z kachupem

czyzby sie cos dzialo???tyle stron naskrobałyście????
zostały mi trzy
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 18:47   #4131
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
matall juz napisalam w klubie, caluje mocno nei wiem jak pomoc, ale musisz byc dzielna, w koncu jestes kwiatem lotosu
masz nas, moze jakas psiapsiolke zwerbujesz zeby z toba rodzila? trzymam kciuki i za ciebie i za TZta
Co do przyjaciółek, to może pozwolę sobie nie komentować
Szkoda słów...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-04-16, 18:49   #4132
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

anulka, czasem ma sie taki dzień, że nawet rozlana kropla wody, powoduje wybuch negatywnych emocji.
Popłakałas i na pewno troszkę Ci lżej
Masz nas, wszystkie jedziemy na tym samym wózku i wszystkie potem będziemy grupą wsparcia dla siebie!!
Kazda z nas dorzuci jakiś sekretny sposobik na zgubienie schabików i bedziemy lasie jak mazianka
Tu też Wszystkie sobie pomagamy i jak widać, zadnych powaznych problemów (odpukuje w niemalowane) nie ma! Tak samo bedzie potem Razem stawimy czoła naszym troskom.
A ze słonkiem uwazaj, bo tych przebarwien hormonalnych naprawdę poźniej ciężko sie pozbyc (niczym rozstepow).... Tak wiec jednak namawiam Cię na filterek... zreszta pewnie nasze forumowe ekspertki Poziomka i Mimbi potwierdzą moje słowa

mazianko, za słowo trzymam

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-04-16, 18:54   #4133
spice1985
Zadomowienie

Dziewczyny,dawajcie propozycje tematów, to Moria założy wątek zanim się pójdzie rozpakowywać z Iguśką.

anula_82 jak patrzę na Twoje zdj to Ty dla mnie jesteś laska jak nie wiem. A nogi to Ci mogły spuchnąć też, woda itp. Poczekaj do porodu, przejdź połóg i inne takie i później się będzie takimi pierdołami martwić A rozstępy zbledną.

matall Może jeszcze wypuszczą TŻ? Nie doczytałam klubu jeszcze, więc nie wiem dokładnie o co chodzi,ale już idę czytać.

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 18:54   #4134
Klaterina
Zadomowienie

atiz super wózek
anulinka2009 lody z karmelową są the best , niedawno zresztą wciągnęłam z algidy, ale bez tej pysznej polewy
JanuszAgnieszka za dobre wieści i Siasiek super że w domku jesteś

jestem padnięta, to ciepło mnie na dworze dobiło na maxa, Mały fika, że az mi brzuch skacze więc idę leżeć i będę się gapić w telewizor aż nie usne
Klaterina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 18:57   #4135
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,dawajcie propozycje tematów, to Moria założy wątek zanim się pójdzie rozpakowywać z Iguśką.

(...)
ej racja !!!

juz ponad 4 tysie !!!!
Dziewczyny, miałysmy zostac mamusiami w tej części !!

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-04-16, 19:00   #4136
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cześć, Mamusie

Siasiek! Nie dziwię się, że Czaro nie opuszcza Cię na krok

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Mary no ja juz gotowa nawet na 100000%,niestety Gabryś jeszcze chyba nie bardzo
A jak Ty bidulko z tym Twoim kaszlem?? Lepiej cos??
Dzięki, Kochana, za troskę. Z kaszlem, hmm, nasiliłam go syropem, ale to dobry znak, odkrztuszam to, co zalega i mam nadzieję, że wszystko martwe od antybiotyku

Aguś, Kwiatecek, Mazianka, Eweska, Kasia łódzka... no któraś musi się posypać w tym tygodniu. W końcu to Wielki Tydzień

Anulinko, z moim sprzątaniem, to nie pali się jakoś, bo łazienka na bieżąco jest sprzątana, jednak czekam mnie tam duże okno i prysznic, a to już spore wyzwanie

Anula, odkąd jestem więcej w domu, to te machy na ryjku nie tylko w soboty. Szczególnie nawilżające, bo moja skóra spragniona, jak kania dżdżu Co do brzucha w nocy, to mam twardy, ale po zrelaksowaniu macicy wraca do normy

Ewesko, Ty to jesteś porządnicka, no! Znowu sprzątanie! Ale wiesz co? Chyba Cię rozumiem, też mamy małe mieszkanie i jednak każdy drobiazg nieogarnięty rzuca się w oczy. Oj, dogadałybyśmy się w haremie PS czy Ty wiesz, że Elf z UK nie wysyła już do PL? Aha i czy znasz może rozświetlacz Sleek Sun Goddess? Jeśli nie, to koniecznie muszę Was przedstawić

Pauliziu, nie słyszałam tego hitu! Czy jest już na brytyjskich listach przebojów?

Moniqac, myślę, że nie masz się co denerwować, poczekaj na spokojnie do 29.04, Święta spędzisz jeszcze w domu, a potem jaaazda na porodówę!

Saniu, jak pragnę zdrowia! Poszczułaś mnie awaterem

Grazin, coś potwornego! To jeste jeden wielki rozstęp! Ciekawe, dlaczego takie porobiły się tym ludziom Jedno jest pozytywne! JEŚĆ MI SIĘ ODECHCIAŁO

Kwiatecku, powodzenia! Mam nadzieję, że będzie po Twojej myśli

Zytus, nieudane ciasto, to nie przez Ciebie, tylko przez to ciśnienie, chyba coś spada

Grazin, na Twoim miejscu załapałabym transport i przyjechała do cioci mary poziomkowej

Mazianka, tak wyglądałaś rok po ciąży?!

Anula, przestań się mazgaić, naprawdę wyglądasz pięknie! I wiesz co? Wcale nie musiałaś przytyć, tylko miednica się poszerzyła, Ciamajdo jedna! Żeby Zofia miała wygodne przejście na świat zewnętrzny z podwodnego królestwa! Czy ja mam Ci przypominać, że jesteś w 9 miesiącu ciąży?

Ddaaiissyy, nie wiem, jak Mimbowiecka, ale ja potwierdzam, co by nie była niczyja krzywda

Idę zobaczyć, co u tej naszej Matall...

Janutek is coming to town <3

vege!

Edytowane przez mary poziomkowa
Czas edycji: 2011-04-16 o 19:48 Powód: budyn
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 19:00   #4137
anula_81
Zakorzenienie

dziewczynki jestescie neizastapione! od razu mi lepiej!
daisyyy kochana dziekuje za komentarze:
spice
wsmarowalam kremik i ide na tarasik czytac ksiazke w oczekwianiu na dziecko! a co, a nei bede sie spodniami ani kilogramami przejmowac ot co**

bede pozniej i uwwwwieeeelbiam was

mary masz racje ciamajda ze mnie ide na slonko i potem kolejna maseczka
CIAMAJDA ze mnie powiedzialam TZ usmial sie i kazal cie pozdrowic, ze wreszcie ktos mi do rozumu przemowil

Zosienka jest juz z nami

Zosia

Edytowane przez anula_81
Czas edycji: 2011-04-16 o 19:01
Stary 2011-04-16, 19:14   #4138
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
ja nigdy chudzielcem nie bylam,ale po Julce to masakra,teraz az moj Tz sie boi ,ze za rok znikne hihi,
ale szczuplutka, wygladasz jak siostra tej malej panny w wozeczku

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Hejka
Jestem już z Wami
Pisałam pierwszego posta rano ale komp mi się wyłączył i już drugi raz nie miałam siły, niestety.

Dziękuję Wam bardzo, bardzo za wsparcie i te wszystkie słowa otuchy to był dla mnie najgorszy tydzień w życiu.
Tyle nerwów co miałam... ehh szkoda opowiadać.

Wczoraj po wyjściu, oczywiście nie obyło się bez problemów.
Nie chcieli mnie wypuścić bo straszny bałagan mieli ze wszystkim...
Dopiero po "głośniejszej" interwencji mojego Tżta wyszliśmy koło 15 godziny.

A w domu, tak jak pisałam, zastałam taki cudny porządek...
Próbowałam to ogarnąć ale po chwili z tej bezradności wpadłam w ryk i wyłam. Chyba musiałam odreagować.
Ja tego wszystkiego to jeszcze z tydzień nie dam rady posprzątać.

Będę starała się ogarniać też wątek ale mam dużo zaległości i u Was, i w domu i ze wszystkimi innymi sprawami, na które coraz mniej sił.

Jeszcze raz buziole dla Was : cmok::c mok:
hej kochana jak dobrze ze jestes juz z nami pisalam ci smski, nie wiem czy doszly

Cytat:

kasiu sama nie jestes z ta opuchlizną,ja mam tez baloniki.tylko,ze u mnie tak jest jak siedze za długo,jak chodze to własnie niee.
jeszcze chwile i bedzie po
dziekuje

mnie dzisiaj tez pobolewa jak na @ ale nic sie nie dzieje ehhhhhhhhhhh
ide polezeć

kwiatecku
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 19:42   #4139
Lolka1212
Zadomowienie

Heloł Dziewczynki

Nie było mnie cały wczorajszy dzień i dziejsze popołudnie.. jejciu.. toż to grzech tyle bez was!!

Lecę nadrabiać tylko najpierw chciałam się przywitać

Pewnie i tak wszystkiego nie doczytam za jednym razem, bo na zmiane mama, tata, siostra mnie oblegują.. bo od wczoraj w domku rodzinnym jestem, a jeszcze a za godzinę mają wpaść przjaciółki..

ale tak czy siak, bardzo ciekawa jestem i chce poczytać co u moich wizażowych przyjaciółek
Stary 2011-04-16, 19:50   #4140
eweska
Moderatoreska

Mary nie znam tego rozświetlacza, ale wiem że ta firma ma dobre kosmetyki zwłaszcza cienie, no i widzę że maja tez na tej stronie i to w miarę dobrej cenie. Co do E.L.F. to nie wysyłaja do PL my zamawialysmy ze strony UK i przychodziły do PL, wiadomo funt droższy wiec cena też się różniła w porównaniu do E.L.F z Usa. No ale cóż poradzić.

Pogadałam chwilke z mężulem jutro będziemy gadać dłużej
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości