Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-17, 20:17   #1021
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Zaneta ale Tobie chyba juz ktos mowil, ze prawdopodobnie dziewczynka, tak? No bo skads Emilka jednak sie wziela

A np. ani mnie ani DaKaro jeszcze nikt na temat plci nic nie powiedzial.

Ale mnie spanie wzielo, a tu jeszcze kolacja dla dziewczyn, kapanie...caly ten rozgardiasz wieczorny, nie chce mi sie, dobrze, ze choc moj tata jest, to mi troche pomoze.

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty!
Tak mi powiedziała, że "nic tu raczej nie dynda"
ale nie dała żadnej 100% pewności, że Emilia jest Emilia

To nie wiedziałam, że Wy nic nie wiecie
chociaż mnie ta niepewność okropnie trapi.

Oliwia właśnie o takiej sukieneczce myślałam,
bo ją można wykorzystać po porodzie!

Zmalowana na zdjęciach w ogóle nie widać że jesteś gruba
Taka drobniutka
Jak farbowanie?

Mąż przyniósł mi dwa pyszne ciastka
Już zjedzone

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 21:29   #1022
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
No to świetnie

A tu link do karuzelki:
http://allegro.pl/1b-fisher-price-ka...547431042.html
taką pozytywkę z projektorem
http://allegro.pl/tomy-projektor-z-p...560082329.html
i tą:
http://allegro.pl/pozytywka-projekto...565641408.html
i b ez projektora pozytywka do łóżeczka z falami,ptaszkami...ale nie mogę znaleźć aukcji

Dziękuje

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 21:37   #1023
Bartessa
BAN stały

Ale dziś dzien, uff , dobrze ze juz sie konczy, taka slaba jestem ze ani mi sie nie chce palcami ruszac

Rano mnie tz wkurzyl, mielismy jecchac na poludnie do kosciola ale jego mamusia sobie uwidziala ze ona chce na rano jechac i cudowala z rowerem, bo ona teraz musi.. no i w konsekwencji zawiozl ją a my juz nie pojechalismy... normalnie ta kobieta to czasami mnie doprowadza do szalu... wogole wszystko musi wiedziec i widziec, potrafi kwiatka zrzucic jak sie czemus przez okno przyglada, a pytan zadaje mase.. a nie chciej czegos jej powiedziec to bedzie z gęba uciągniętą chodzic przez kilka dni... uch! ale ja nic nie mowilam.

Bylismy na zakupach, kupilam sobie arbuza kurcze ale dalam za niego ponad 20 zl, drogie są, i kupilam sobie truskawki ale trafilam na takie kwasne ze szok, 2 tylko zjadlam bo sie nie dalo...

No ale pozniej bylismy sobie razem w stadninie koni, tz oczywiscie ryby lapal
no i pojechalismy do moich rodzicow i dopiero kolo 20 wrocilismy.

Dobrze ze w niedziele tak malo piszemy to nie bylo tak cięzko Was nadrobic
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty kochane.
Nerola
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 21:48   #1024
sygine
Zadomowienie

Brumek za wizytę i nie przekraczaj za bardzo prędkości
Brunetka i za dobre wyniki wątrobowe

A my poszliśmy wieczorem na mszę i dochodzę do wniosku że nie wiem jak będę siedzieć w kościele w 9 miesiącu, bo już mi niewygodnie było i tyłek od siedzenia bolał A później to jeszcze miejsca pewnie będzie brakowało żeby się wiercić
Stary 2011-04-17, 21:59   #1025
Bartessa
BAN stały

najgorzej jak włamywacz zasnie podczas akcji...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bartekk.jpg (102,3 KB, 92 załadowań)
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 22:15   #1026
kalinkap13
Rozeznanie

dobry wieczor
nie było mnie od pt i tyle znowu do czytania ale nadrobie Was, spokojnie
u nas weekend leniwie-z pt/sob rodzice wrocili z Gran Canarii i wcz caly dzien spędziliśmy z nimi. opowiadali jak było-ahh, tak zaluje ze z nimi nie polecieliśmy!ale nastepnym razem
A dzis spacerek,lody… ale narobilyscie mi smaka na ARBUZA ze chyba jutro lece go sobie kupic
A wieczorkiem wybieraliśmy łóżeczko i pościel dla Malego – i mamy po dwa typy,w tym tyg chcemy się zdecydowac na cos i zamowic
youyou ale masz cudownego meza,pozazdrościć mój to od garow z dala! jedyne co w kuchni zrobi to pozmywa naczynia i posprząta po obiedzie/kolacji
kolinko spokojnego lotu!
Oliweczka bardzo ladna sukienka.a powiedz jak lezy/jak material? Jak z rozmiarowa?? Bo tez o takiej myślałam-ide na wesele pod koniec maja a potem w czerwcu i lipcu i powoli zaczynam szukac..
trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty!

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 22:15   #1027
madziaranew
Rozeznanie

Witam. Dziewczyny a ja mam taki dylemat , Bo tu w uk nie ma kaftanikow tylko sa koszulki dla niemowlakow no co ja bede musiala prize glowke taka koszulke wciskac? Myslicie ze powinnam jednak kupic kaftaniki rozpinane na przodzie? Czekam na Wasza odpowiedz Bo zglupialam
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 22:22   #1028
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
He he mały rozbójnik.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 22:27   #1029
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Witam. Dziewczyny a ja mam taki dylemat , Bo tu w uk nie ma kaftanikow tylko sa koszulki dla niemowlakow no co ja bede musiala prize glowke taka koszulke wciskac? Myslicie ze powinnam jednak kupic kaftaniki rozpinane na przodzie? Czekam na Wasza odpowiedz Bo zglupialam
A body i pajace Ci nie wystarczą? Ja jeszcze nie mam doświadczeń w tej kwestii, ale tu dziewczyny psiączą na koszulki i kaftaniki i radzą, żeby w ogóle dzieci w to nie pakować
Stary 2011-04-17, 22:40   #1030
madziaranew
Rozeznanie

Brumek to jak body pod pajaca czy same body na gole cialo sie zaklada , Bo ja jestem zielona w tech sprawach
Stary 2011-04-17, 22:44   #1031
iwonap79
Raczkowanie

Cytat:

nie no aż się zaśmiałam na głos- boski))
iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 22:49   #1032
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumek to jak body pod pajaca czy same body na gole cialo sie zaklada , Bo ja jestem zielona w tech sprawach
Dziewczyny piszą że body na małego golaska a na to pajac A jak ciepło to i samo body starcza.
Stary 2011-04-17, 22:54   #1033
DaKaro
Zadomowienie

madziaranewJa kaftaników nie kupuję, jak dziewczyny pisały zwijają się na plecach maluszka. Zakłada się body, a na to ewentualnie pajaca jak jest chłodniej, rajstopki, czy getry co kto woli. Albo body z długim rękawem i na to pajaca.

Edit:
Uciekam do łóżka, jutro znowu do pracy...

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 22:56   #1034
madziaranew
Rozeznanie

Brumek dzieki za to ze odpowiedzialas. Troche oswiecilas mnie.
Tak sie wscieklam Bo Tz pojechal na mecz no I nie odbieral tel 2godz a ja siedZe I sie martwie nakrecilam sie ze moze mu cos sie stalo I dlatego nie odbiera ... Strasznie sie martwilam a on ma to w dupie , ale juz zadzwonil a ja w ryk Bo nerwy puscily

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Dzieki Wam dziewczyny , Bo zawsze mama powtarzala o kaftankach no I ja zaczelam szukac ale jak tak mowicie to I ja dam rade.
Stary 2011-04-17, 23:00   #1035
youyou
Zakorzenienie

tak tak jak zimno to najwygodniej body a na to pajac, a jak ciepło to samo body

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-04-17 o 23:02
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 23:11   #1036
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumek dzieki za to ze odpowiedzialas. Troche oswiecilas mnie.
Tak sie wscieklam Bo Tz pojechal na mecz no I nie odbieral tel 2godz a ja siedZe I sie martwie nakrecilam sie ze moze mu cos sie stalo I dlatego nie odbiera ... Strasznie sie martwilam a on ma to w dupie , ale juz zadzwonil a ja w ryk Bo nerwy puscily
odpuść mu, kochana... faceci już tak mają, że o takich rzeczach nie myślą po prostu. więc to nie wynika z jego złej woli, że nie zadzwonił, tylko pewnie nie przyszło mu nawet na myśl że możesz sie niepokoić!

Cytat:
Dzieki Wam dziewczyny , Bo zawsze mama powtarzala o kaftankach no I ja zaczelam szukac ale jak tak mowicie to I ja dam rade.
a bo za naszych niemowlęcych czasów tylko to było: kaftaniki i śpiochy nie rozpinane. i nasze mamy tak nas wychowałay i pewnie myślą że tak najlepiej. a na szczęscie w miedzyczasie ludzie poszli po rozum do głowy i zobaczyli że to niewygoda i dla mamy i dla niemowlęcia! więc po co się tym katować, skoro teraz są inne możliwości?
Stary 2011-04-17, 23:37   #1037
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam wieczorową (nocną )porą.
Byliśmy z mężusiem na grillu u znajomych i jakoś tak fajnie zleciał czas

Tyle, że teściowa mi dziś ciśnienie podniosło ale nawet nie mam siły tego opisywać Tragicznie wścibska i jej zawsze musi być na wierzchu. Ot co!!!

Kciuki za jutrzejsze wizyty

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 23:55   #1038
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Witam wieczorową (nocną )porą.
Byliśmy z mężusiem na grillu u znajomych i jakoś tak fajnie zleciał czas

Tyle, że teściowa mi dziś ciśnienie podniosło ale nawet nie mam siły tego opisywać Tragicznie wścibska i jej zawsze musi być na wierzchu. Ot co!!!

Kciuki za jutrzejsze wizyty
Oj, teraz mnie będzie ciekawość zżerać, co Ci ta teściówka wykręciła
Stary 2011-04-18, 06:30   #1039
sygine
Zadomowienie

No to dzisiaj chyba ja pierwsza powitam się na naszym mamusiowym wątku Mąż szedł do pracy i jak się obudziłam, to już nie chce mi się spać i nie bardzo mam co ze sobą zrobić żeby reszty domowników nie pobudzić Obejrzałam nowy odcinek Kości i mam niedosyt
Stary 2011-04-18, 07:26   #1040
justa878
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
No to dzisiaj chyba ja pierwsza powitam się na naszym mamusiowym wątku Mąż szedł do pracy i jak się obudziłam, to już nie chce mi się spać i nie bardzo mam co ze sobą zrobić żeby reszty domowników nie pobudzić Obejrzałam nowy odcinek Kości i mam niedosyt
ja też chcę Kości

11.07.2010
05.06.2010
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 07:42   #1041
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dzięki świetna jest,linka podkradam Podobają mi sie takie dekolty jak przyjdzie to napisz mi jak się układa i czy materiał jest śliski, błyszczący? czy raczej matowa? [/COLOR]
Ok, jak przyjdzie, to napiszę, ale raczej matowa

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Tak mi powiedziała, że "nic tu raczej nie dynda"
ale nie dała żadnej 100% pewności, że Emilia jest Emilia

To nie wiedziałam, że Wy nic nie wiecie
chociaż mnie ta niepewność okropnie trapi.

Oliwia właśnie o takiej sukieneczce myślałam,
bo ją można wykorzystać po porodzie!

Zmalowana na zdjęciach w ogóle nie widać że jesteś gruba
Taka drobniutka
Jak farbowanie?

Mąż przyniósł mi dwa pyszne ciastka
Już zjedzone
Dokładnie-nie żal wydanych pieniędzy, bo później też ją można założyć, z reszta ona pasuje nawet na zwykłe wyjścia, czy do pracy, nie tylko na wesela.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 07:43   #1042
mamad1
Zadomowienie

Witam połikendowo
Starałam się Was czytać przez weekend, ale nie pamiętam, co miałam komu pisać. Też macie taką sklerozę ciążową?
W każdym razie trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
W sobotę byłam na spotkaniu z dziewczynami ze studiów i trochę się rozerwałam, bo właściwie odkąd jestem w ciąży nie udało mi się tak nigdzie wyjść
Wstępnie też wybraliśmy imię dla naszej córeczki- Basia, choć to jeszcze może się zmienić
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 07:48   #1043
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
dobry wieczor
nie było mnie od pt i tyle znowu do czytania ale nadrobie Was, spokojnie
u nas weekend leniwie-z pt/sob rodzice wrocili z Gran Canarii i wcz caly dzien spędziliśmy z nimi. opowiadali jak było-ahh, tak zaluje ze z nimi nie polecieliśmy!ale nastepnym razem
A dzis spacerek,lody… ale narobilyscie mi smaka na ARBUZA ze chyba jutro lece go sobie kupic
A wieczorkiem wybieraliśmy łóżeczko i pościel dla Malego – i mamy po dwa typy,w tym tyg chcemy się zdecydowac na cos i zamowic
youyou ale masz cudownego meza,pozazdrościć mój to od garow z dala! jedyne co w kuchni zrobi to pozmywa naczynia i posprząta po obiedzie/kolacji
kolinko spokojnego lotu!
Oliweczka bardzo ladna sukienka.a powiedz jak lezy/jak material? Jak z rozmiarowa?? Bo tez o takiej myślałam-ide na wesele pod koniec maja a potem w czerwcu i lipcu i powoli zaczynam szukac..
trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty!
Jak przyjdzie, to opiszę-podejrzewam,że w piersiach może być za szeroka, ale jakbym wzięła mniejszą, to byłaby za wąska w biodrach. W bloku obok mieszka krawcowa, więc jakby coś to mi zwęzi-swoja drogą lepiej zwęzić, niż poszerzyć Ja mam wesele 30.04.

Witam sie poniedziałkowo
Nie wyspałam się...humor do, ale jak to mówię, świata nie zmienię. W piątek odjeżdżają rodzice-mam z tego powodu doła, ale z drugiej strony atmosfera jaka teraz panuje w domu woła o pomstę do nieba!!!Ale dość nie będę się rozpisywała....

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 07:56   #1044
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry, witam i ja po weekendzie... Nie mogę spać obudziłam się jak tż wstawał do pracy i oczy jak zapałki mam

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 07:58   #1045
JustPi
Rozeznanie

dzień dobry mamusie
czemu weekendy tak szybko lecą? sobotni poranek spędziłam w przychodni walcząc z glukozą 75, bleeee gdyby nie cytryna to bym nie wypiła, ale chyba i tak najgorsze to czekanie .....2h. Na szczęście wyniki ok
Dziś już zdążyłam zaprowadzić młodą do przedszkola, oczywiście dalej z katarem i teraz spokojnie w robocie kończę herbatkę. Oby dzień wpracy szybko minął, bo tak przy poniedziałku to mi sie jakoś pracować nie chce
zaciśnięte za wszystkie dzisiejsze wizyty
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 07:59   #1046
aania_20
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Nie wyspałam się...humor do, ale jak to mówię, świata nie zmienię. W piątek odjeżdżają rodzice-mam z tego powodu doła, ale z drugiej strony atmosfera jaka teraz panuje w domu woła o pomstę do nieba!!!Ale dość nie będę się rozpisywała....
Mam nadzieję żę humorki się niedługo poprawią

Spałam dziś na raty, mąż o 4 rano do pracy jechał, to miałam przerwę - jak zwykle mały obudził się chyba z tatą pożegnać
solidnego kopania było z pól godziny, ale na szczęście posłuchał mamy, że idziemy spać dalej i sie uspokoił

A w ogóle zaczynamy dziś 30 tydzień
no i wyglądamy tak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 30tc.jpg (11,6 KB, 68 załadowań)

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 08:00   #1047
pieleszka
Wtajemniczenie

znowu poniedziałek...
ja juz w pracy, kawa wypita, wizaż nadrobiony, można zająć się robotą

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 08:05   #1048
JustPi
Rozeznanie

ja swoich zaległości to już chyba nigdy nie nadrobię
przynajmniej w pracy dbają o to, żebym nie miała za dużo czasu na wizaż ledwo na bieżąco udaje się być i to nie zawsze....
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 08:23   #1049
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
To Twoj taki maly rozbojnik? Fajny

Cytat:
Ja bym sobie darowala koszulki/kaftaniki i kupila tylko body.

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
A w ogóle zaczynamy dziś 30 tydzień no i wyglądamy tak:
Ania slicznie wygladacie! A brzusio malusi! Kurcze tylko ja jestem taki slon?

Zaciskam kciuki za dzisiejsze wizyty! I nie piszcie duzo, bo zaraz pewnie bede musiala zamknac internet.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 08:30   #1050
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Witam porannie

u nas słonecznie i to bardzo, o 13 ide do fryzjera ale tylko na podciecie. Mam nadzieje ze dziś też bedzie nasz samochod do odebrania od mechaniaka, bo tydzien bez samochodu byl strasznie meczacy i fizycznie i psychicznie (stresowałam sie ze jakby cos sie stalo, trzebaby bylo szybko jechac, to nie mamy czym, jakby taxi nie bylo )

Dziewczyny które sa obeznane z cukrzyca ciążowa, jaka diete nalezy stosowac- tak pytam z ciekawości?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości