Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-18, 02:40   #4441
Paulizia
Wtajemniczenie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Wszystkiego najlepszego Gusiagatko!!!!

Stary 2011-04-18, 06:34   #4442
atiz
Rozeznanie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Dzieńdoberek!

Grazin i pozostałe dziewczynki kciuki za wizyty !!!

Gratuluje też nowych tygodni bo pamiętam że trochę w poniedziałek sie posypie

Ja dziś miałam księżycową noc, wstawałam równo co półtorej godziny, a księzyc w nocy cuuuudowny !!!!!

Wyprawiłam męża do pracy i chyba pójdę się jeszcze zdrzemnąć.

Ciekawe jak tam noc u Kwiatecka??

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 07:04   #4443
moria44
Wtajemniczenie

Cześć śpioszki!!

Już poniedziałek W tym tygodniu będziemy mieć naszą córcię w domu Ale jeszcze to do mnie nie dociera, wciąż jest nierealne i abstrakcyjne, tak jak wygrana w totolotka

Nie ma wieści od Kwiatecka, mam nadzieję, że pełnia ją ruszyła i dziś dostaniemy informację o narodzinach Alana

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Po prostu sobie mysle, ze taka mloda skora potrzebuje czasami czegos, co naprawde oddycha i mysle, ze tak wlasnie dziala tetra. Dlatego ambitnie mam w planie chociaz raz w tygodniu robic dziecku dzien wielorazowki(...)
Noo i coś takiego do mnie przemawia Dzięki kochana!
Ja to myślałam aby zakładać takie paluchy przy nauce siusiania na kibelek, bo pampersy są tak chłonne, że dziecko nie czuje wilgoci a jak się zsiura i mu w tetrze czy czymś tam innym mokro będzie to może chętniej na kibelek się przełączy.
No zobaczymy

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Moria czy te orzechy dzialaja rownie dobrze jak proszek? Tj czy warto w nie inwestowac? Bo moj TZ stwierdzil, ze jak ja zaczne prac w orzechach, to on sie bedzie myl piaskiem i chce sie upewnic, ze nie zrobie z siebie idiotki
Na pewno piorą ale czy tak samo dobrze jak np. Vizir... raczej nie. Wiadomo jedno jest w 100% naturalne i to jest coś bardziej jak mydło a drugie chemia. Ale ja uważam, że warto, naprawdę warto zainwestować w orzechy, tym bardziej że to wcale nie są duże pieniądze. Mi 1kg starczył na 7 miesięcy a używam do prania i do sprzątania i właśnie jako płyn w buteleczce ze spryskiwaczem z Ikeii są moim ulubionym akcesorium w domu. Używam ich codziennie, do wszystkiego.
Z praniem robię tak, że piorę na codzień w orzechach a raz na jakiś czas w zwykłym proszku, ostatnio w poleconym przez Ciebie Persilu
Wszystkie ciuszki dla małej wyprałam właśnie w orzechach.

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
daisy co Ty tu piszesz w ogóle za CENY w szpitalu PUBLICZNYM
Dziewczynki, nie wiem czy źle wyczytałam ale ten szpital ddaaiissyy to chyba niepubliczny jest więc mogą mieć takie dodatkowe pakiety A umowa z NFZ sprawia, że część usługi jest refundowana i pacjentka płaci 3,2 zamiast np. 6,4. Tak jest w mojej klinice, gdybym nie była ubezpieczona, to za poród musiałabym coś około 6,5tyś zapłacić a tak NFZ refunduje część, tzn. tyle ile oni przeznaczają na poród a za resztę dopłaca się z własnej kiszeni.

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
I mimo wszystko uważam, że poród przez cc jest dużo bezpieczniejszy dla dziecka niż sn (u nas w PL).
Jestem niestety tego samego zdania

Gusiagatko i ode mnie moc buziaków Wszystkiego Najlepszego !!!

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

Acha i jeszcze w kwestii nowego tematu. Ciągle nie wiemy czy się w tej części na 100% pojawi maluszek co może być istotne przy wyborze tytułu ale myślę sobie tak, jeśli wygra np.

"Pierwszy dzidziuś * już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami"
* ew. pierwsze dzidziusie

a do końca wątku nie pojawi się jednak żaden maluszek to wygra ten temat, który jako drugi zdobył najwyższą ilość głosów a pasuje to aktualnej sytuacji, np. świetny tytuł sani

Mam nadzieję, że wszystkim taki układ odpowiada. Sondę już trzeba założyć, bo przy tym tempie możemy wykończyć wątek w max 48h

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-04-18 o 07:08
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 07:32   #4444
matallewar
Zakorzenienie

listopadowa

moria A ja czekam ze swoim głosem do końca dnia Jak nie będzie dzidziola na forum, to oczywiste, że głosuje na "nie zrobimy z siebie czuba"

No niech Alanek się ruszy - chyba jesteśmy najpóźniej rozpakowującym się wątkiem na wizażu

Lecę na badania krwi i ktg (o ile się dostanę bez skierowania).

Buziole

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 07:45   #4445
Aliczka88
Zadomowienie

Witam po weekendzie

Największy plus weekendu to przespana noc ale to fajne jak choć raz w tygodniu nie dretwieją nogi...
Wczoraj tatko miał urodziny i paliliśmy grilla były kiełbaski, kornetki i karkówka mniam mniam.

A moja sis z Irlandii w końcu wysłała paczkę w środe ma dojść Znowu przesiedze w oknie cały tydzień nic nie robiąc

Pisałam Wam o tych swędzących bąblach co mi wysypało po witaminach... No to całkiem odstawiłam tabletki od ost wizyty i sobote zrobiłam sobie sok warzywny, z marchwi, pietruszki, selera i jabłek. I na drugi dzień mi obsypało noge tymi bąblami Co jest?? Mam za dużo witamin? Przeciez zazwyczaj jest niedobór a ja mam nadmiar?
Nie rozumie tego!!!

No to trzymamy kciuki za Kwiatecka!! Niech się cos w końcu dzieje na tym wątku!!!

A dziś może zaczne Miśkowe pranie

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 07:47   #4446
TheXanthippe
Raczkowanie

Dobry
A ja nadal sie męcze z chorobskiem...ucho tylko troche juz pobolewa ale nadal jest zatkane.
Daisy matko polko takie ceny no to chyba jedynym wyjasnieniem jest to co napisala moria. Chociaż u mnie w szpitalu za zzo chcą 700 zł jesli jest to "widzi mi sie" pacjentki wiec ja moge gryzc sciany a tyle pieniędzy nie wydam oczywiscie zaslaniaja sie tym ze jesli jest wskazanie do podania co ocenia lekarz to dadza za darmo. Za to porod rodzinny jest darmowy.
Stary 2011-04-18, 07:49   #4447
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki

Gusia, sto lat

Trzymam za dzisiejsze wizytki

A u nas noc do d.... Cały zeszły tydzień spałam dobrze, a w tą noc maskarycznie ( nie mogłam zasnąć, potem budziłam się co chwilę, nie wiem, czy w sumie spałam 3 godziny ). Nie wiem, czy to przez pełnię ( ale zasłoniłam wieczorem okno i księżyc nie świecił mi w oczy ), czy przez nerwy związane z życiem.

Na szczęście nie mam na dzisiaj multum zajęć, więc jakoś przetrwam.

A tak w ogóle to zaczynamy z Pepe 37 tydzień, czyli 9 m-c

Miłego dnia dziewczyny.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-18, 07:58   #4448
TheXanthippe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

Gusia, sto lat

Trzymam za dzisiejsze wizytki

A u nas noc do d.... Cały zeszły tydzień spałam dobrze, a w tą noc maskarycznie ( nie mogłam zasnąć, potem budziłam się co chwilę, nie wiem, czy w sumie spałam 3 godziny ). Nie wiem, czy to przez pełnię ( ale zasłoniłam wieczorem okno i księżyc nie świecił mi w oczy ), czy przez nerwy związane z życiem.

Na szczęście nie mam na dzisiaj multum zajęć, więc jakoś przetrwam.

Miłego dnia dziewczyny.
GRATULUJEMY
a my z Oliwką zaczynamy 38tydzień
Stary 2011-04-18, 08:04   #4449
bzyczka1
Zakorzenienie

Anulinko to widać my inaczej liczymy te miesiące ja liczę że urodzę z końcem 9 miesiąca, do terminu został równy miesiąc (17.05) więc ja już jestem w 9 miesiącu, według mnie oczywiście nie liczę tygodni bo się nie mogę połapać, łatwiej mi liczyć tygodnie w miesiącu

Ja dzisiaj też kiepsko spałam, często się budziłam na siku i w ogóle jakoś tak niespokojnie spałam, zresztą kolejną noc z rzędu. Tyle że dzisiaj nie miałam skurczy i brzuch mnie nie bolał. Dzisiaj mam wizytę (zaraz wychodzę bo na 9,30 a muszę dojść do miasta kawałek). Zjadłam owsiankę na lepsze sr...trawienie i waga skoczy pewnie z 3 kg od rzeczywistej o nie dość że owsianka to jeszcze zaległości.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 08:13   #4450
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

Sądzę, że gdyby było zzo na prośbę pacjentki (oczywiście przy braku przeciwwskazań i bez łaski czy na zasadzie -jak znajdzie się anestezjolog to będzie) to byłoby mniej kombinatoryki z cc.
Myślę, że już sama świadomość, że anestezjolog będzie na 100% jakby co ograniczyłaby w znacznym stopniu załatwianie lewych zaświadczeń o wskazaniu do cesarki...
Jakby lekarze nie zwlekali z cc do ostatniej chwili, czego skutkiem mogą być niestety straszliwe tragedie, o których głośno w mediach, też byłoby mniej kombinatoryki z cc.
I na koniec podejście do pacjenta... Niestety na porodówce z reguły trzeba spędzić kilka/kilkanaście godzin a położone...hmm... no zależy na kogo się trafi. A cc szybkie...

Cesarka to oczywiście poważny zabieg, inwazyjny i wiąże się z ryzykiem i kiedyś byłam przeciwna cc na żądanie... Teraz, wziąwszy pod uwagę to o czym napisałam powyżej, już nie i wcale się nie dziwię, że kobiety stają na głowie aby zdobyć odpowiednie zaświadczenie

Po cesarce jest rana, która z całą pewnością boli. Ale czy nie boli nacięcie krocza? Mnie bolało cholernie. Przez 3 miesiące siadać nie mogłam... a znaczny dyskomfort jeszcze przez 2 lata odczuwałam...
I powiem wam, że w swoim życiu przeszłam kilka operacji, w tym kilka ortopedycznych - wraz ze drutowaniem kości. Poród (fakt, że indukowany i oczywiście do czasu podania zzo) bolał mnie 100 razy bardziej niż cokolwiek innego

I mimo wszystko uważam, że poród przez cc jest dużo bezpieczniejszy dla dziecka niż sn (u nas w PL).

I nie potrafię zrozumieć, dlaczego w, bądź co bądź, cywilizowanym kraju żeby rodzić po ludzku trzeba słono zapłacić

---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ----------

bo znieczulenie do cesarki to mus, a zzo do porodu to fanaberia
calkowicie w odpowiedzi na lolki post zgadzam sie z listopadowa.
ja nie mam porownania normalny porod kontra cc, ale moja kolezanka najpierw miala cc (miala skurcze parte i kawal normalnego porodu za soba,ale okazalo sie ze dziecko naturalnie nie wyjdzie i szybko cc), ktora ciezko zniosla, na znieczulenie ogolne (ho ho ho temu) a z drugim uparla sie na sn, ale nie w pl. jest nienaturalnie szczuplusia, a dzieci ma duuuuze, byla porozrywana bardzo, bardzo dlugo rodzila, cos tam z pecherzem miala po porodzie i ogolnie skonczyl sie z pomoca wlasnie vacum czy kleszczy bo na cc bylo zapozno. ale miala zzo. i kobieta z takimi doswiadczeniami stwierdza ze moze rodzic naturalnie -ale pod warunkiem dostepnosci znieczulenia. wiec cos w tym musi byc

ja sie ciesze bardzo ze mam wyznaczona date cc, bo najbardziej boje sie przeterminowac, ewentualnych powiklan jak nie zrobia na czas cc po terminie, a jednak o tym to ja slysze najczesciej. jak bede miala urodzic wczesniej sn-spoko, ale chce miec komfort ze zrobia mi cc jak nic sie samo nie ruszy.

Cytat:

Miłego dnia dziewczyny.
my tez juz w 37

DZIEWCZYNY CZY WY TEZ DRETWIEJECIE LEZAC NA PRAWYM BOKU????????????????

GUSIA NAJLEPSZEGO- BUZIAKI!!!
Stary 2011-04-18, 08:16   #4451
zosiaaa
Zadomowienie

dzień dobry

gusiagatko Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!!

bzyczka, grazin, listopadowa za wizyty

myślałam że wejdę i okaże się że już mamy maluszka a tu nadal cisza

nocka średnia od 3 do 6 nie spałam i to już trzecia noc taka, jakoś bez weny dzisiaj jestem, może jak wciągnę jakieś śniadanie to mi wróci

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-18, 08:20   #4452
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

agnieszka_pe25, mi w tą noc drętwiały nogi i ręce zarówno na prawym, jak i lewym boku
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 08:22   #4453
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
agnieszka_pe25, mi w tą noc drętwiały nogi i ręce zarówno na prawym, jak i lewym boku
aha, a juz myslalam ze moze jakos strasznie uciskam na tetnice lezac na prawym boku ze taka zdretwiala sie budze, a nie umiem spac na lewym. chyba koniec totalny z moimi przespanymi nocami

wlasnie sie obudzilam ze dzisiaj wizyta u alergologa z malym.
ide sie zbierac- do pozniej

Edytowane przez agnieszka_pe25
Czas edycji: 2011-04-18 o 08:23
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 08:29   #4454
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry

U mnie nocka też nie za ciekawa, nie dospałam jak obudziłam się na siku po 3 tak nie mogłam usnąć, chyba po 6 udało mi się na trochę zasnąć.
Zaraz jakieś śniadanko, torbę muszę dopakować, po 9 gdzieś zadzwonię do gina będzie już chyba po obchodzie, ciekawe o której będę jechać.

Co do netu to nie będę go niestety miała, a u mnie bez netu to tak jak bez ręki, no ale trudno, nic nie poradzę.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 08:37   #4455
Klaterina
Zadomowienie

witajcie mamusie
jestem niewyspana, znowu o 2 poszłam na siku i do 4 prawie nie umiałąm zasnąć i pewnie znowu zaliczę popołudniową drzemkę jak wczoraj. Maluszek w nocy w dodatku takie piruety robił, że brzuch co chwila zmieniał kształt, teraz też już zaczął więc jakiś aktywny dzień ma po wczorajszym dość leniwym

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i buziaki dla solenizantki

dzisiaj zaczynamy 35 tydzień
Klaterina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 08:44   #4456
gusiagatko
Zakorzenienie

Witam z rana z kubkiem pachnącej kawki

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
aha jutro o 12 mam wizytę wiec prosze trzymajcie kciuki
nie wiem czy dam rade wejść na wizaz jutro i przez cały tydzień ale jakby co to napisze do ktorejś smska, jakby coś odbiegało od normy, oby nie ale jak np okaze sie ze jednak nosze dziewczynke to was poinfromuję
Nie byłam jeszcze w Klubie, więc nie wiem co się wczoraj działo ale mam nadzieję, że dzisiaj już wszystko ok

I oczywiście za wizytę.

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kochana skurcze sa
mocne, ale nieregularne

jutro mam wizyte i ktg

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

A mam ambicję żeby mieć jutro też ktg

Cytat:

Jutro mam na 15.45 wizytę u gina, trzymajcie kciuki, żeby mi się objętość wód nie zwiększyła no i żeby wszystko było ok.. Nie wiem kiedy wpadnę na wizaż, jutro i pojutrze muszę być w pracy. Postaram się jutro wieczorkiem na szybkiego coś skrobnąć...

Gusia, o ile dobrze pamiętam dziś jest Twoje Święto. Kochana, wszystkiego najlepszego!!! Dużo zdrówka i szczęścia!!! I spełnienia marzeń

Dziękuję za życzenia
za wizytę

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego Gusiagatko!!!

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Gusiagatko i ode mnie moc buziaków Wszystkiego Najlepszego !!!

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość

[/B]GUSIA NAJLEPSZEGO- BUZIAKI!!!
[/I]

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj też kiepsko spaam, często się budziłam na siku i w ogóle jakoś tak niespokojnie spałam, zresztą kolejną noc z rzędu. Tyle że dzisiaj nie miałam skurczy i brzuch mnie nie bolał. Dzisiaj mam wizytę (zaraz wychodzę bo na 9,30 a muszę dojść do miasta kawałek). Zjadłam owsiankę na lepsze sr...trawienie i waga skoczy pewnie z 3 kg od rzeczywistej o nie dość że owsianka to jeszcze zaległości.
Za wizytę

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
gusiagatko Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!!

Ktoś chyba jeszcze ma dzisiaj wizytę, więc zapobiegawczo zostawiam

Dziękuję wszystkim za życzenia urodzinowe :
milusio mi się zrobiło a sama jestem do 15 w domku

Szkoda, że nie ma wieści od Kwiatecka

Klaterina dziękuję

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-04-18 o 08:46
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 09:00   #4457
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

Ja tylko na chwilke, zeby sie przywitać

Mam dzisiaj wizytę u gina na 10.20.
Prosze o kciuki, zeby moja Oliwka troszkę urosła

Gusiagatko wszytskiego najlepszego z okazji urodzin

Później postaram sie poczytać co u Was, bo jakos przez weekend nie było jak

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 09:04   #4458
andziot
Zakorzenienie

Grazin, Listopadowa, bzyczka1, bassienka za wizyty

Gusiagatko Wszystkiego najlepszego !!!!!!!!

Aliczka88 może masz uczulenie na seler ???

TheXanthippe duuuuużo zdrówka

anulinka2009 za kolejny tydzień

agnieszka_pe25 ja drętwieje na obu bokach
powodzenia u alergologa, jest lepiej w ogóle ???

eweska olbrzymie kciuki dla Was !!!!!!!!! daj proszę znać nam co i jak, żebyśmy nie pomdlały z niewiedzy

Witajcie !!!!
Zapowiada się piękny dzień,
więc zaraz wyruszamy do dziadków do ogrodu ...

buziaczki

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 09:19   #4459
anula_81
Zakorzenienie

hej kochane!!
u nas piekny dzien! ja juz od rana na nogach, zaraz wcinam drugie sniadanie
pranie sie konczy prac, troszke ogarnelam i zaraz idziemy na spacer moze jakies ostatnie zosiowe zakupy, bo pogoda sprzyja spacerom
w nocy mialam bole mega jak na @ a Zoska kopala odpychajac sie od gornej czescie macicy i pamietam ze w polsnie myslalam sobie, pchaj sie Zoska pchaj to na Wielkanoc bedziesz z nami hihih

gusiagatko WSZYSTKIEGO NAJ!! i przed wszystkim latwego porodu

milego dnia kochane!!!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 09:21   #4460
Weredka
Zadomowienie

Witam serdecznie. Widzę, że nie tylko ja miałam koszmarną noc... (I koszmarny dzień się zapowiada). Po wczorajszym spacerze ledwo chodzę... Do tego dołączyły jakieś paskudne dolegliwości żołądkowe... Ech...
Trzymam kciuki na wszystkie wizyty - zdajcie relację, no i oczywiście za Kwiatecka!
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 09:25   #4461
Ollliwka
Zakorzenienie

dzień dobry , pogoda piękna

TheXanthippe zdrówka, ja w pt i sob. męczyłam się z bólem żołądka.
za 38tc

anula_81 wow już drugie śniadanie, to ja pierwsze zjadłam dopiero

eweska nie dziwię Ci się z tym szpitalem... ja to mam w ogóle fobię do szpitala, samego bólu przy porodzie się tak nie boję jak atmosfry szpitalnej

no i za kwiatecka oczywiście...takie słonko piękne może Alan się dzisiaj zdecyduje wyjść
Stary 2011-04-18, 09:31   #4462
ania2631
Wtajemniczenie

Dzień doberek
Gusiaczku wszystkiego Najlepszego
za dzisiejsze wizyty,moja jest na 18-tą.
kwiatecek-wydaje mi się,że już przytula Alanka
Co do staników-ja kupiłam zwykły gładki,łatwo można miseczkę zsunąć.,,Majtki poporodowe jak najbardziej tak....Położna bardzo poleca te majtochy bo się fajnie sprawdzają

W sobotę byliśmy oglądać porodówkę i powiem wam dziewczyny,że jestem mile zaskoczono.Atmosfera panująca tam przypomina dosłownie ciepło domowe...Sale porodowe są 3,oczywiście osobne.wW jednej było łóżko dwuosobowe (porodowe) dla partnera bądź osoby towarzyszącej,wanna,krzes ło specjalne (wyglądało jak do zabaw sadomaso) i bardzo sobie to chwaliły.I jeszcze co mnie zdziwiło panował tam spokój,żadnych krzyków,kręcących się ludzi itp....Myślałam,że zastaniemy tam jeden wielki chaos ,a tu taka niespodzianka,ażmi się miło zrobiło..Naszczęście mam do dyspozycji 3 polskie położne.Papiery już zawczasu wypełniła mi położna i oczywiście kwestionariusz o zzo.. A i w ich klinice aby rodzić trzeba mieć skończone 36 tyg...
Stary 2011-04-18, 09:38   #4463
anula_81
Zakorzenienie

Oliwka jak taka ladna pogoda, to szkoda mi czassu na sen, a jak sie obudze to od razu mnie do jedzenia pcha

KCIUKI ZA WSZYSTKIE WIZYTY!!!
Grazinku, Listopadowa i jesli o kims zapomnialam to przepraszam
lece, buzki!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-18, 09:41   #4464
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienka Pokaż wiadomość
J
Mam dzisiaj wizytę u gina na 10.20.
Prosze o kciuki, zeby moja Oliwka troszkę urosła

Gusiagatko wszytskiego najlepszego z okazji urodzin
i za wizytę

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Gusiagatko Wszystkiego najlepszego !!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

gusiagatko WSZYSTKIEGO NAJ!! i przed wszystkim latwego porodu

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Gusiaczku wszystkiego Najlepszego
za dzisiejsze wizyty,moja jest na 18-tą.

W sobotę byliśmy oglądać porodówkę i powiem wam dziewczyny,że jestem mile zaskoczono.Atmosfera panująca tam przypomina dosłownie ciepło domowe...Sale porodowe są 3,oczywiście osobne.wW jednej było łóżko dwuosobowe (porodowe) dla partnera bądź osoby towarzyszącej,wanna,krzes ło specjalne (wyglądało jak do zabaw sadomaso) i bardzo sobie to chwaliły.I jeszcze co mnie zdziwiło panował tam spokój,żadnych krzyków,kręcących się ludzi itp....Myślałam,że zastaniemy tam jeden wielki chaos ,a tu taka niespodzianka,ażmi się miło zrobiło..Naszczęście mam do dyspozycji 3 polskie położne.Papiery już zawczasu wypełniła mi położna i oczywiście kwestionariusz o zzo.. A i w ich klinice aby rodzić trzeba mieć skończone 36 tyg...

za Twoją wizytę
Cieszę się, że zadowolona jesteś z porodówki. Ja u siebie w szpitalu będę oglądać 29 kwietnia. Wtedy też dowiem się jak będę rodzić (mam nadzieję)

Uciekam na zakupy ale niunia skacze w brzuszku, może też świętuje urodziny mamusi

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 09:51   #4465
agus87
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

nie wyspalam sie
wszystko mnie boli
mala sie ryje i naciska na kanal rodny, na odbytnice tak, jakby miala za chwile wyjsc, ale ma blokade
tragicznie to boli

slabo mi i duszno
Stary 2011-04-18, 09:53   #4466
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Witam w piękny słoneczny dzień

Gusia wszystkiego najlepszego z okazji urodzin : winko:
Ania26.Grazin,Listopadowa ,Aguś za dzisiejsze wizyty.
Kwiatecek pewnie już synka tuli ,strasznie ciekawa jestem a tu żadnych wieści .
Eweska trzymam kciuki za szybki powrót ze szpitala,stawiam że najdalej do środy już bedziesz po CC.
Chyba że dzieciaczki ułożone głowkowo to jest szansa na sn.
Moja koleżanka rodziła bliźniaki sn i poszło sprawnie i szybko,z tym że jej maluchy miały po 1800 i 1900 gram.Koniecznie pisz eski ,czekamy na wieści

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Edytowane przez kasia1361
Czas edycji: 2011-04-18 o 09:59
kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 09:55   #4467
eweska
Moderatoreska

Dzisiaj jednak spędzam dzień jeszcze w domku
Jutro na 10 mam się zgłosić na izbę przyjęć.
Ciągle mój lekarz mówi o obserwacji na kilka dni no wkurzające to jest, nie wiem czy sobie myśli że poleżę do piatku i w piatek mnie wypiszą ??? i co później ? Nie rozumiem już tego ileż oni będą czekać ???
Coraz bardziej mnie to wszystko wkurza
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 09:59   #4468
mamaoptymistka
Zadomowienie

hej
gusiagatko najlepsze życzenia urodzinowe, spełnienia wszystkich najskrytszych nawet marzeń
dziewczyny powodzenia na wizytach
Stary 2011-04-18, 10:07   #4469
violisia
Zadomowienie

czesc
3mam kciuki za dzisiejsze wizyty..

..ii kwiatuszkowe nowiny

jesrem zmeczona, nie scie kilkunasta noc z rzedu(chodze do wc co 1 godz. klade sie spac zmeczona a po 1,5 godz budze sie wyspana..i tak sie miotam przez pol nocy:/.. wkurza mnie o juz.. chyba mam jakis kryzys...)

Cytat:
Napisane przez Kiara76 Pokaż wiadomość
Zaglądam tutaj i zaglądam, z nadzieją że wreszcie nasze cierpiące przyszłe mamusie tulą swoje maluchy, a tu nic .....
Trzymam mocno kciuki, może do wieczora coś się wyjaśni

Cały czas się zastanawiam, kiedy ten czop i wody mi odejdą, bo w pierwszej ciąży nawet nie wiedziałam, że coś takiego jak czop istnieje. I na dodatek nic mi nie odeszło, pewnie wypadł jednorazowo do toalety, bo poza upławami nic nie pamiętam a wody odeszły mi na porodówce, jak już leżałam na łóżku porodowym (pamiętam, że myślałam wówczas, że siusiam, co za ciemnota ze mnie była, ale to 10 lat temu, młoda byłam .... )

Daisy, z telefonem nic nie udało się zrobić, jest na gwarancji, więc zostanie naprawiony, ale kontakty straciłam, no cuż ...

A tu macie mój brzuszek na zakończenie 35tc i początek 36tc
brzusio cudny
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

nie wyspalam sie
wszystko mnie boli
mala sie ryje i naciska na kanal rodny, na odbytnice tak, jakby miala za chwile wyjsc, ale ma blokade
tragicznie to boli

slabo mi i duszno
ojojojjj.. Ola Agusiowa wychodz!!!!!
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 10:10   #4470
caffelate05
Rozeznanie

Dzień dobry Mamusie
Ja już dawno po śniadanku, odkurzyłam mieszkanie i czekam aż TŻ wróci z siłowni i śmigamy do IKEA Wczorajszy wieczór spędziłam na robieniu listy zakupów i nawet jak kupię wszystko z listy to i tak masa rzeczy nam zostanie do kupienia z tym, że to już będzie trzeba poszukać po innych sklepach i mogę nie zdążyć
Zaczęliśmy się wczoraj zastanawiać, czy nie zacząć kupować jakiś szaf, komody do pokoju Julka. Moglibyśmy na razie je wykorzystać na wszystkie te rzeczy które nam się nie mieszczą tylko mam problem z wybraniem koloru mebli do Julka pokoju, bo sypialnia i duży pokój ma mebelki jasne, sosna-brzoza, kuchnia jest biała i nie wiem jaki kolor wybrać dla Julka. Myślałam raczej o normalnych meblach, które możemy ozdobić np. naklejkami. Eh, sama nie wiem.

I dla Mamuś, które męczy zgaga - polecam Rennie, ja wybrałam owocowe do ssania i powiem Wam, że działa. Zaczyna mnie piec, biorę tabletkę i mija ulga niesamowita, bo ostatnio już zgaga mnie łapała dosłownie po wszystkim, kilkanaście razy dziennie.

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości