|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
trzymam kciuki za wizyty ![]() życze miłego dnia
|
|
#1052 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Hej
witam poniedzialkowoMy dzis zaczynamy 26 tydzien ![]() Milego dnia
|
#1054 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
![]() Ja też dzisiaj coś nie mogę spać. Wstałam o 8.30 i wciągnęłam Marsa ![]() sygine my też wczoraj byliśmy wieczorem w kościele i również nie mogłam wysiedzieć. Bolał mnie tyłek i plecy... A msza trwała ponad godzinę! mamad1 mi się Basia akurat źle kojarzy - teściowa ![]() Muszę pomyśleć co ja w święta na siebie nałoże ( ? )
|
#1055 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() oj ja tez mam humory, trzeba z nami po prostu wytrzymac ![]() No mój synus ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamuśki
Ale dziś piękny dzień (a ja muszę leżeć w łóżku..... ania_20 ale masz śliczny brzusio i malutki jak na 30tc
|
#1057 |
|
BAN stały
|
Rano pospałam bo w nocy Iza szalała i siedziała na jakaimś nerwie,ze ani w te ani w tamte sie ruszyć nie mogłam.
Zaraz sie zbieram do miasta załatwić sprawy "firmowe".Od razu zaniosę moje płyny ustrojowe do Diagnostyki i niech badają a po świętach wizyta. Piękne słonko-i w co ja sie ubiorę? Dziś mamy ostatni dzień 7 miesiaca,w związku z czym wstawie potem fotkę mieszkanka małej. Też mam nerwa jak Zmalowana i czasem ryczę jak nie mogę nałożyć skarpet. W żadnej ciaży nie miałam brzucha pod cyckami a jedynie kulkę b.nisko kawałek za pępek. A teraz Izy nogi mam w żebrach i schylić sie nie mogę Bartessa no boski jest Kwestia kaftaników została wyjaśniona ![]() Nic dodać,nic ująć. Czekamy na relacje z wizyt |
|
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
Ale fajny rozrabiaka!
Oliwia dokładnie, moja teściowa ma taką ale beżową w łososiowe kwiaty,w tamtym roku kupiłam ją w Orsay, więc w tym roku pewnie będą też takie tylko inne kolory ![]() Ania tą sukieneczkę masz ładną Gratuluje 30 tyg ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ![]() Mój mąż ma dzisiaj wolne Słoneczko pięknie świeci, a mi się totalnie nic nie chce... |
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
My dzisiaj zaczynamy 29 tc ![]() Nerolka kciuki za wszystkie sprawy Za wszystkie dzisiejsze wizyty również )U nas w końcu wyszło słoneczko i jest tak ciepłoo ![]()
|
#1060 |
|
Zadomowienie
|
Z racji tego, że miałam dziś rano duuużo czasu
, wstawiam aktualizację brzuchola Ostatni dzień 25 tcNo i trzymam kciukasy za wszytkie wizyty dziś
|
|
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
no dzień dobry (szkoda tylko że słoneczko dziś świeci a wczoraj jak miałam z kim iść na spacer to go nie było !!!)
a ja dziś średnio wyspana ale nie jest najgorzej, wczoraj w carrefourze musiałam kupić arbuza (ciekawe która za to jest winna ) no i zjadłąm go wieczorem co nie było najlepszym pomysłem boooooooo potem w nocy byłam 5 razy w ubikacji (w nocytzn od północy do 6 rano,masakra ) a Szymek co wstawałam wypłacał mi kopa, że go budzę ![]() ale wczoraj mnie nieźle nastraszył bo miał strasznie leniwy dzień i miałam schizy że coś jest nie tak z nim, za to dziś tak się przeciągnął , że myślałam, że mi skóra pęknie i nie było to takie miłe uczucie Bartessa za wizyty !!!![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
ja już zapomniałam jak mój wyglądał |
|
|
|
|
#1062 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie po weekendzie!
Wprawdzie zaglądałam do Was na chwilkę, żeby powolutku i w wolnym czasie nadrabiać, nie miałam czasu odpisać. Spędziliśmy go w zasadzie towarzysko w pt i w sb, ale nd była już tylko dla nas - jesteśmy jedną z tych par, które najlepiej bawią sie w swoim towarzystwie Nie ma nudy, zmęczenia i zawsze pełne zrozumienie. Jeśli mamy gdzies iśc, to musimy razem tego chcieć, to samo z przyjmowaniem gości ![]() Torbik Babonika (chyba) piękny! Można w sklepie wystawić i chętni by się znaleźli! Zajrzałam do klubu (Nerolka :cmok) i obejrzałam zdjęcia ze spotkania Lublinianek Fajnie wyglądacie, brzuszki pokaźne ![]() Zakupy dziecięco-ubraniowe widzę na czasie Ja mam 2 kupony na -20% do Smyka - drogo tam jest? W zasadzie pewnie nie zostawię ich niewykorzystanych, ale nie wiem czy w ogóle opłaca się tam zachodzić - u mnie będzie to przy okazji innych zakupów, bo najbliższego Smyka mam w Olsztynie... Mam pytanie zdrowotne - od jakiegoś czasu odczuwam - nawet podczas dłuższego siedzenia w lenistwie i bez stresu - tak mocno bijące serce - galopuje jak szalone zupenie bez powodu. Pożyczyłam ciśnieniomierz i jak wczoraj zmierzyłam ciśnienie to myslałam że padnę - 88/39 przy pulsie 95, ale niby do takiego ciśnieniomierza elektrycznego tzreba dodać po 10-15 jednostek, ale to i tak masakryczne ciśnienie. Dzis już mam 117/67 i puls 87, ale i tak pulsu nie nie miąłam mniejszego niż te 85 - nie wydaje się to Wam dziwne? Miała któraś problemy z ciśnieniem i sercem w ciąży? Od razu mówię, że czuję się dobrze, nie jestem ospała czy zmęczona, ale denerwyje mnie ten galop w piersi!!! Wracam do nadrabiania... |
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
No i super.
Ma niby wolne mój mąż a idzie tacie coś pomóc :| Nerwice mam dzisiaj, wiem że tato potrzebuje pomocy, ale kurde każde jego wolne to pół dnia spędza w stolarni... A jakiegoś doła łapie :/ |
|
|
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nerolka żebyś wszystko pozałatwiała Ania ładnyy brzucholek, już taki fajny duży ![]() Karolinee noo śliczny masz brzuszek, a tak się martwiłaś, że nie masz Ja jestem w 28tc i mam mniejszy Także widać już Twój widać za dzisiejsze wizyty!
|
|
|
|
#1065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale zawsze miałam głęboki krater, a teraz z dnia na dzień co raz płytszy i jakiś taki rozjechany się robi. Pewnie niedługo i po nim śladu nie będzie![]() U nas też piękne słoneczko, no i oczywiście nie mam z kim na spacer pójść bo tż w robocie. Ale pojadę sobie chyba do centrum i obadam te chusteczki nivea w promocji w Superpharm, co mi po głowie od tygodnia chodzą ![]() A i jeszcze pytanko do mam doświadczonych: Czy wkładki laktacyjne z Johnson'a są ok???? Bo już wiem, że z Belli do d...(tak większość ciężarówek mówi ) Nie wiem, czy kupić czy nie, może macie jakieś inne typy???
|
|
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Wam też tak hormony buzują?
Mogłabym siedzieć i ryczeć |
|
|
|
#1067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Mi też!!! Doły mnie jakoś często łapią. Nawet drobna rzecz wywołuje płacz, a cierpliwość już dawno straciłam. Tżowi za wszystko się obrywa, bidulek
|
|
|
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
czasem też buzują, więc nie jesteś sama
|
|
|
|
#1069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze nie doszłam do stadium, że mężowi się obrywa, ale płacze jak dziecko małe. Denerwuje mnie to że ma wolne to musi iść do stolarni pytam co będziemy robić to zadaje mi pytanie a co chce robić ![]() Super, pięknie, kolorowo ![]() I będę sobie siedzieć w domu do 15stej albo 16stej bo tak długo będzie u taty A mam doła... |
|
|
|
|
#1070 |
|
Raczkowanie
|
u mnie w koncu sloneczko
![]() znowu odbija mi sie ryba i boli przelyk zgaga?? mozna brac na to jakies lekiw ciazy?czy pozostaje mi mleko?moje malenstwo zaczelo reagowac na glos taty rusza sie jak tylko zaczyna mowic cos blisko brzucha
|
|
|
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ja mam problemy z pulsem. Ciśnienie miałam ok,a puls 100 i więcej. Wachalo się tak do 122. Aż mi Ekg zrobili i nic nie wykazało jak byłam w szpitalu. Trzymam kciuki za wizyty
|
#1073 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Ja za godzinkę wychodzę i jadę na pogrzeb dziadka Dobrze, że pogodę będzie miał taką piękną w swój ostatni dzień na tym świecie...A potem pędem do lekarza. Nawet na stypę (nienawidze tego słowa ) nie pójdę...Cytat:
|
|
#1074 | ||
|
Zakorzenienie
|
karolinee no jaki ładny i pokaźny
mi tez jużpowoli pępek wybija ![]() Cytat:
Ja zawsze byłam niskociśnieniowa, na ostatniej wizycie było chyba 100/60. Cytat:
ja próbowałam wszystkie po kolei ale już nie pamiętam czy te Johnsons były dużo lepsze, na pewno dużo droższe ![]() Bella nie była taka zła.... w szpitalu dostałam próbkę tych wkładek : http://allegro.pl/lansinoh-wkladki-l...525734945.html nie znałam wcześniej tej firmy ale bardzo fajne te wkładki były, takie mega cieniutkie, bo Bella to taka podpaska
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś z rana upuściłam sobie troszke krwi, na morfologie i odczyn coombsa.
po południu jedziemy na drugie zajęcia do szkoły rodzenia. ale jestem jakaś nie dożycia, wcale nie wiem co się dzieje wokół mnie ![]() Wczoraj zrobiłam zdjęcie brzucha, ale mam wrażnie, ze na żywo jest mniejszy ![]() 29 tydz. |
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny!
Jeszcze nic nie czytałam od dwóch dni, chciałam się przywitać i idę nadrabiać. Mam nadzieję że weekend minął każdej z Was spokojnie ![]() Mi ciężko, leżałam dwa dni, brzuch mnie bolał, ciągnął okropnie i spojenie też bardzo boli w dalszym ciągu...;/
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też pepek raz wychodzi a raz nie, chyba zależy jak Dominiczek się ułoży
Ale jak wystaje to tak śmiesznie bo tylko jedna część pępka
|
|
|
|
#1078 |
|
Wtajemniczenie
|
Ech brak słów. Zaczęło się od tematów religijnych (jesteśmy różnych wyzwań) i dawania mi do zrozumienia, że jednak źle mój mąż zrobił, że ożenił się ze mną po "rzymsku". Niestety ja nie dam sobie w kaszę dmuchać i powiedziałam, że to są Nasze sprawy i zadecydowaliśmy wspólnie, a ona na takie rzeczy nie może mieć wpływu bo to Nasze życie. Tyle, że ona chce mieć wpływ na wszystko...
A potem dolała oliwy do ognia jakimiś średniowiecznymi zabobonami dotyczącymi ciąży, co wyprowadziło mnie z równowagi W ogóle to dzień doberek. U mnie ślicznie. Zaliczyłam już spacer z moją prawie roczną chrześnicą i się zmachałam. Teraz biorę się za obiadek, a popołudniu jadę z TŻtem na mieszkanie robić porządki po gładziach ![]() Brumek trzymaj się Dziewczyny macie piękne brzuszki
|
#1079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dość że babsztyl się wtrąca i jest niekulturalny (tak, tak - bo inaczej takiej niedelikatności i wtrącania się nie można nazwać), to jeszcze dokłada ciążowe "dobre rady". Nienawidzę tego!!! Nie rozumiem, co w tych ludziach siedzi, że są tacy podli i wredni. Głupota, zawiść, złośliwość? To straszne i smutne
|
|
#1080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja właśnie wyszorowałam na ogrodzie fotele, zrobiłam pierwszą partię prania ciuszków dla Młodego i zaraz wstawię drugą, a później zmykam na miasto i do biblioteki bo mi się wszystkie książki pokończyły
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

witam poniedzialkowo

) no i zjadłąm go wieczorem co nie było najlepszym pomysłem boooooooo potem w nocy byłam 5 razy w ubikacji (w nocytzn od północy do 6 rano,masakra ) a Szymek co wstawałam wypłacał mi kopa, że go budzę 

zgaga?? mozna brac na to jakies lekiw ciazy?czy pozostaje mi mleko?