|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
Siedzę na dworze, z laptopem na stoliczku, obieram ziemniaki i cieszę się słoneczkiem
|
|
#1082 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
http://allegro.pl/wkladki-laktacyjne...547005726.html a i potwierdzam, że Bella była beznadziejna, okropnie przesiąkała. Fajne były jeszcze wkładki TT ale jakoś strasznie drogo wychodziły, więc zakończyłam "współpracę" na próbkach oczywiście zapomniałam: śliczny brzuszek ja juz nie pamiętam kiedy miałam taki mały a pępka to już nie pamiętam, że był
Edytowane przez JustPi Czas edycji: 2011-04-18 o 12:05 |
|
|
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
ja dzisiaj jestem zamulona na maksa ![]() trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
#1084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam też robione Ekg i echo serca, bo mam za wysoki puls ( do 127 ) przy za wysokim ciśnieniu. Ekg i echo też u mnie nic nie wykazało.
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
ja już też po mini spacerku
pogoda cuudna !!!! szkoda tylko , że łaziłam sama jak ta sierotka więc jak któraś też taka samotna na spacerkach to zapraszam do mnie ![]()
|
|
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dopiero poweekendowo was nadrobiłam, wariatki!
bylam u rodzicow (30 rocznica slubu - imprezka w restauraci) i calkiem ładna pogoda byla, najadlam sie smakowitosci, chodzilam caly dzien po podwórku, dzieciaki szalaly (chrzesnica i synek), tylko jazda samochodem meczaca (3,5h za kierownica bo jestem kierowca w moim domu). ale ogolnie fajnie tak wszystkich zobaczyc, pogadac z kuzynkami... dzis przychodzi koles i szafy nam montuje - bede miala w koncu porzadek kolezanka (jedna) z pracy mowi ze niepotrzebnie chodze i dawno powinnam juz na wolnym byc, bo nie ma co sie szczypac - wiec chyba po swietach jednak a nie pozniej ide na wolne. ladna dzis pogoda i jak ma tak juz byc to rzeczywiscie az szkoda dnia w domu. z malym bym wyszla i heja - nad morze nawet na caly dzien! slezie ze smietana i ziemniaczkami ![]() wkladki laktacyjne nie wiem ktore dobre, na poczatku wszystkie do bani i chodzilam z tetra w staniku ![]() dostalam troche kasy na swieta wiec sobie do lumka w tygodniu pojde. mama oczywiscie zabobona i nic by najlepiej nie kupowala (ale tez sie nie powstrzymala i juz 3 ciuszki sa), przestrzegala zeby nie kupowac... ale co tam, cos napewno kupie! jutro w pracy rekrutujemy kogos na moje zastepstwo.bedzie wesolo! |
|
|
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
Ja posiedziałam na ogródku,poczytałam trochę gazet dla młodych mam
dobrze że mam kotkę przybłędę przynajmniej mi trochę towarzyszy. Mąż wróci dopiero o 15stej ![]() potem chce gdzieś jechać porobić zdjęcia. Nie mam nawet ochoty robić czegokolwiek na obiad! Monia ale Ci zazdroszczę takiej imprezy, tyle jedzeniaaa
|
|
|
|
#1088 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi
Czyli muszę do gina zgłosić, może skieruje mnie na badanie do jakiegoś kardiologa... byle nie do szpitala! Trochę się uspokoiłam, skoro to doś powszechny problem.... Ale, wiecie - serce zawsze poważnie brzmi.Te kupony do Smyka mama mi przyniosła od swojego gina z Olsztyna w reklamówce dla przyszłych mamusiek - była tam właśnie kupon, poradnik domowy, chyba dziecko, podpaska, taka książeczka o ciąży i pieluszka hippo - już drugi raz dostałam i stąd 2 kupony. W ksiązeczce jest ankieta do wysłania i wtedy mają przysłać jakiś zestaw próbek, ulotek itp - ale to chyba to samo co w szpitalu po porodzie dają - tak coś kiedyś Dziewczyny pisały. A na reklamóce jest www.familyservice.pl - Zarejestruj się aby otrzymywać bezpłatne próbki produktów i materiały informacyjne na okres ciąży i po porodzie. Spadam sprzątać :P Monia, a mogłabyś wrzucić fotkę wnetrza tych szaf - jak sobie półki rozplanowaliście? Przymierzamy się do zamówienia i nie wiem co sobie jak urzadzic w środku... Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-04-18 o 12:45 |
|
|
|
#1089 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
urodziny córki wycięły mi 3 dni z życiorysu... burdel po imprezie straszny.ale dziecko zadowolone chyba![]() nie dam rady dziś nadrobic bo siedzimy z dzieckiem w ogródku...ponoc cała Polska taka więc życzę wszystkim miłego dnia a pisałyście widziałam o karuzelach to też dziś kupiłam http://allegro.pl/karuzelka-fisher-j...565138136.html może nie najlepsza cena,ale zawsze to FP,wydaje się byc fajna.zobaczymy ![]() Aania- joga dziś??
|
|
|
|
#1090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a co tam, może coś dostanę za free, tak jak ostatnio pieluszki
|
|
|
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
spoko, ale ja same półki i szuflady mam bo drążki w innej mam. ale wysle co mam. jak bede miala (jesli) druga na przedpokoju to tez wstawie
|
|
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
To ja się chwalę zakupami w końcu coś dla siebie
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
Ładniutkie
Ja wczoraj kupiłam sobie torebkę
|
|
|
|
#1094 |
|
Zadomowienie
|
dobry Słonecznie Brzuchatki
a my dziś mamy 30tc jutro mam wizytę u gina więc trzymajcie jak się którejś przypomni please![]() Baboniku tort boski Nerola powodzenia!! nic lecę na pole przestawić mojego króliczka miniaturkę bo się pasie
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka a ja co wchodziłam do lumpka żeby sobie coś kupić to wychodziłam z siatką dziecięcych
Ale koniec tej rozpusty Pochwal się torebką
|
#1096 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja sobie kupiłam tunikę ciążową w Lidlu
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny poniedziałkowo -słonecznie. Nie zaglądałam od 2 dni, uczelnia... będę nadrabiać po kawałku.
Rano ledwo wstałam, tzt jak rano dzwonił 3 razy nie słyszałam dzwonka nawet! Dzisiaj robię wielkie sprzątanie, wyszorowałam taras ( z marnym skutkiem, nadal jakiś brudny czarne płytki pozachodzone), zmieniłam pościel, pranie, sprzątanie łazienki, pościerałam kurze, obiad się gotuje, i jeszcze troche mam zaplanowane, ale staram się z rozsądkiem i co chwila siadam odpoczywać. Mamy już złożone mebelki w pokoju, ale nie podoba mi się ustawienie, mały jest pokój i nie ma jak bardzo pokombinować, w tym tyg jak kupimy łóżeczko to zobaczymy gdzie co ostawić ostatecznie. A i pasowałoby złożyć reklamację albo co, bo w szafie w środku nad drążkiem powinna być półka, a jej nie dali. Wczoraj mój brejdak troche rano, potem szfagier składalin(meble) Będę dzisiaj je wycierać, zdjęcia wstawię jak już będzie wszystko na tip top. Chcę jeszcze kupć dywanik dziecięcy, lampkę na ścianę i te czarowne naklejki. Mam wyrzuty sumienia, bo wczoraj po południu wpadliśmy do moich rodziców i trochę nie miło się zachowałam w stosunku do taty. Ale nie będę się ropisywać na ten temat. Mieszkają 10 km od nas a i tak zaglądamy tam tylko raz na tydzień, tzt ciągle zapracowany, ale ja mogłabym częściej przyjeżdżać. Humory takie mnie dopadają że szok, wczoraj chciałam wszystkich rozszarpać. Czasami się dziwię jak tz ze mną wytrzymyje. Moja mama wczoraj się pyta czy na swoje dziecko tez się będę tak wydzierać. A tzt " ona na wszystkich się tak drze". Nerwowa jestem i już, a teraz szczególnie. Zmalowana ubrania na Twojej pięknej piłeczce pewnie leżą idelnie. Trzymam kciuki za wizyty- Brumek, nie pamiętam kto jeszcze.. Brzuszki wstawiacie piękne, lubię oglądać i porównywać. Nerola powodzenia w sprawach "firmowych" |
|
|
|
#1098 |
|
BAN stały
|
A ja znow zajechalam laptopa i nie wiem jak to powiedziec męzowi zeby się nie zezloscil... tzn no siadl akurat jak ja siedzialam przed nim no to wiadomo na kogo bedzie zly
![]() a nie kazal mi go wlączac. |
|
|
|
#1099 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Nom to juz powazny staż ciążowy
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gratki ![]() I kolejne gratki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i nerwy mi puszczają ![]() Cytat:
ze mozesz posiedziec na sloneczku i wogole Ja i youyoy musimy lezec plackiem i nic nam nie wolno robic oprocz wstawac siku ale damy rade bo to dla naszych pociech wiec Ty Kochana tym bardziej Cytat:
Ja leże hehe jutro wizyta wiec moze podejrze moją niunie i drugie sniadanko a maz jak wroci z pierwszej pracy to bedzie zapiekanka serowa z makaronem sloneczko swieci a ja tylko przez okno widze coż obysmy w dwupaku wytrzymaly jeszcze min jakies 8 tyg
|
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tak samo mam z tymi ciupeksami ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Ja też-taką siwą- a Ty? Dziewczyny polećcie jakieś fajne leginsy- tylko kryjące. Mam z gatty, ale one nie są w 100% kryjące i nie mogę trafić na takie super. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2011-04-18 o 13:51 |
|
|
|
|
#1101 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Juz trzymam ![]() Za Brumka tez ![]() Ja tez mam jutro i tez bede o kciuki prosic bo cuda działają ![]()
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-04-18 o 13:49 |
|
|
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio jestem szybko nerwująca się i dzieciak obrywa ciagle za to (inna sprawa ze maruda z niego straszna... i fochy odstawia, i histerie wiec mi puszczaja nerwy)
|
|
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka mi też ginka powiedziała ze puls 95 jest w ciąży normalnym stanem, bo tez mam wysoki, i serce mi czasami wali, ale biorę też leki na tarczycę a one podobno tez podnoszą, więc wodaqua nie martw się, skoro ciśnienie ok a puls lekko podwyższony
Oliweczka sukienka ładna, ja się boje troche na all kupować, wolę przymierzyć, ale zobaczę jak to wyjdzie. aa kupiłąm w sobotę rolety do pokoiku małej, i co się wczoraj okazało? ze montuje się je do ściany a nie do ram okiennych! a ja nawet nie pomyślałam o tym, zresztą na opakowaniu tez nic nie było o sposobie montażu. Paragon wyrzuciłam, wkurzyłam się konkretnie. ALe chyba znalazłam rozwiązanie: zamówiłam na all takie haczyki do montażu, zobaczymy czy da radę. Shira za 30 tc.Pytanko mi się nasunęło: pierzecie nowe okrycia kąpielowe i kocyki? |
|
|
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
patik - wszystko nowe piore, poprzednio dziecko zalapalo alergie konaktowa na material wózka... wiec teraz wole wszystko wyprać
|
|
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
Tak myślałam, dzięki
|
|
|
|
#1107 |
|
Rozeznanie
|
Piękna pogoda za oknem a ja się nie moge w pracy skupić ani miejsca sobie znaleźć. Jakos po weekendzie brzuchol mi strasznie przeszkadza i jeszcze młoda dziś wyjątkowo aktywna się zrobiła. ...a tu jeszcze 2h wytrzymac trzeba...
|
|
|
|
#1108 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ania bardzo zgrabny brzuszek ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1109 | |||
|
Zadomowienie
|
Wróciłam z wyprawy do centrum. Chusteczki nivea kupione, co prawda nie ten rodzaj co pierwotnie planowałam (nie było), ale w każdym bądź razie czteropak z promocji jest i czeka do sierpnia
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super zakupki Cytat:
|
|||
|
|
|
#1110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aha i powiedzcie mi dziewczyny jak to jest z tymi miesiącami ciąży. Bo wg "W oczekiwaniu na dziecko" siódmy miesiąc zaczyna się w 28 tc, ja mam dzisiaj 27 tc i 2d i wg suwaczka zostało mi 89 dni do urodzenia (hipotetycznego oczywiście), więc wg mnie podzielić te 90 na 3 i zostają równe 3 miesiące po 30 dni Ale mimo tych wszsytkich wyliczeń ja i tak mam bardzo mocne przeczucie że Nataniel będzie się pchał na świat już na koniec czerwca, a nie w połowie lipca
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

Nie dość że babsztyl się wtrąca i jest niekulturalny (tak, tak - bo inaczej takiej niedelikatności i wtrącania się nie można nazwać), to jeszcze dokłada ciążowe "dobre rady". Nienawidzę tego!!! Nie rozumiem, co w tych ludziach siedzi, że są tacy podli i wredni. Głupota, zawiść, złośliwość? To straszne i smutne
Siedzę na dworze, z laptopem na stoliczku, obieram ziemniaki i cieszę się słoneczkiem 
)[/B] Nie wiem, czy kupić czy nie, może macie jakieś inne typy???
ja juz nie pamiętam kiedy miałam taki mały
a pępka to już nie pamiętam, że był 

sloneczko swieci a ja tylko przez okno widze