|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
AgaGuernsey, Bartessa, youyou, zaneta88, Natka, Vaniliova11, dziękuję
![]() Cytat:
Kochaną masz przyjaciółkę ![]() Cytat:
szkoda że ci od razu nie powiedział o co chodzi... no i oby temu koledze pomogli ..no i dziękuję na razie nie boli i oby tak dalej
|
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Jaki tu spokój NAnananana
|
|
|
|
#1173 |
|
Zadomowienie
|
Dziubek - ale, ze 10 lat mlodziej wygladasz..?
to pozazdroscic![]() kiedys tez czesto slyszalam takie komplementy, ale od paru lat ni hu hu ![]() Babonik - wez, bob ![]() Ja obiecuje trzymac kciukaski za jutrzejsze wizyty i poprosze skromnie o trzymanie za moja - mam USG 4d polowkowe o 12tej (oczywiscie jak na zlosc auta brak i trzeba sie bujac do samych Katowic na zadupie transportem laczonym grrrrr |
|
|
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do komplementów to u mnie podobnie od jakiegoś czasu cisza ![]() a gdzie na to badanie do katowic konkretnie jedziesz?? już są
|
|
|
|
|
#1175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
da Karo dziękóweczka sweet o to faktycznie staruszka już
|
|
#1176 |
|
Zadomowienie
|
Dołączam się do trzymających kciuki w dniu jutrzejszym
Za wszsytkie wizyty ![]() ![]() ![]() A ja mam do was pytanko kochane mamuśki - czy można użyć jakiejś maści typu clotrimazolum czy coś w tym stylu w okolicach pępka w naszym stanie? Bo ja się zaraz zadrapię
|
#1177 |
|
Wtajemniczenie
|
sygine fenistil zel wyprobuj, to na swedzenie powinno pomoc
|
|
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
Uff, dopiero dotarłam do domu... Latam w tej ciąży jak opętana, tyle rzeczy jest do załatwiania. Chyba ani razu nie zaznałam czegoś takiego jak drzemka w ciągu dnia czy w ogóle chwila nicnierobienia
Dziadka już nie ma. Pochowany. Przynajmniej pogoda była piękna. Dziękuję Wam za kciuki Bo z dzieckiem i sszyjką dobrze (długa i zamknięta), a z moimi wynikami kiepsko. Anemia coraz większa. Krwinek czerwonych coraz mniej a hemoglobina to już tylko 9 Mimo że od prawie 2 miesięcy łykam codziennie to cholerne żelazo Jak za miesiąc się nic nie poprawi, to dostanę skierowanie do hematologa.Ale najważniejsze, że widziałam przez chwilkę bijące serduszko i mini-peniska A oprócz tego mam skierowanie na glukozę (75) i do okulisty.
|
#1179 | |||||
|
Rozeznanie
|
cześć mamcie
śliczne brzuszki gratki także z okazji poznania płci lub nieoczekiwanej jej zmiany Cytat:
![]() wszyscy pracują, mąż po pracy zmęczony więc czasem sama się wypuszczam do parku ale to nie to samo co z kimś.. Cytat:
na leżąco się uwypukla, jeszcze czasem mały wsunie mi się tak centralnie pod pępek to niedość, że z brzucha robi mi się stożek to jeszcze wydyma pępek. A na stojąco mam jeszcze wklęsły ale myślę, że już niedługoCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
..... na SR położna/doradczyni laktacyjna bardzo polecała laktator Medela Swing, podobno drogi ale warto. Ja już byłam napalona na ręcznego Aventa ale po tych zajęciach z laktacji to już nie wiem ![]() w pt byłam na kontroli u gina- synuś waży ponad 1,1 kg, jest coraz większy (co zresztą widać po moim brzuchu ), znów pochwalił się pisiorkiem. Szyjka długa i zamknięta, cukrzycy nie mam, ogólnie wyniki dobre, jest super aaaaa dziewczyny, robiłam w weekend ten jogurtowiec, na którego smaka zrobiła nam Zmalowana- jaki doooooobry ![]() Polecam!!! Wykonanie banalne, ścina się bardzo szybko, konsystencja jak ptasie mleczko, idealnie wyważony smak słodki i kwaskowaty, no po prostu to będzie u mnie hit lata! z moich modyfikacji: śmietany dałam 600g i 36% a nie 30%, jogurt duży z jogobelli, truskawki lekko rozmroziłam, nie kroiłam ich tylko wrzuciłam całe, przez to że były jeszcze lekko zamrożone masa szybciej się ścięła Zmalowana- dzięki za ten przepis i pytanie o staniki do karmienia: mam kupić ten rozmiar, który noszę teraz czy jakiś większy?? Bo jak zacznę karmić to cycki raczej podrosną więc mam dylemat, help
|
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1181 |
|
Wtajemniczenie
|
Padam...
Matko ile jest sprzątania w tym naszym przyszłym gniazdku...Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty no i gratuluję dzisiejszych Dziewczyny mam pytanie z serii głupich- chcę jakiś balsam antycellulitisowy wcierać w me wielkie uda i tyłek, bo się marszczą, że hej W sumie do krwi się to raczej nie przedostaje, ale wolę zapytać Brzucha nie będę smarować.
|
#1182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1183 |
|
Zadomowienie
|
nic kochane zmiatam na dziś bo muszę się wcielić w kosiarza jutro do gina to nie bardzo mi się uśmiecha z puszczą co najmniej jak białowieska wystawić na pokaz lustereczko powiedz przecie.........
a jutro na obiad do babki M będą pampuchy z powidłami :brzyda l: dla mnie podwójna porcja chyba pierwszy raz użyję tego zabobonu że powinnam jeść za dwóch hihihihihihihihihihihih:h ahaha:dobranoc brzuchate księżniczki
|
#1184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Padam na pysk po sprzątaniu, w zasadzie mam załatwione 2 pokoje, więc mizeria, ale już cos do przodu. Siorka wiezie mi te chusteczki z Superpharm ![]() Odliczam do glukozy - ide w środę, na liście zakupowej mam paluszki ![]() I dzisiaj mam pierwszą nockę z osobistym rogalem, własnoręcznie zrobionym poprzez zrolowanie i związanie kołderki - nie pamiętam, która z Was to poradziła, ale dopiero dziś przy zmianie pościeli wzięłam się za kombinacje ![]() Za jutrzejrze wizyty kciuki zacisnęłam. Dobranoc! |
|
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
brumek najważniejsze że z małym w porząsiu i szyjka OK
, żelazo jeszcze się zdąży podreperować,. ja ostatnio miałam coś ok 10 i po 4 tygodniach brania żelaza wzrosło do 11,5. Będzie dobrze!
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Brumek dobrze, że wizyta udana, pozatymi Twoimi wynikami... Ale niestety tak to jest, że w ciąży często się pogarszają
![]() LadyInBlack za piątkową wizytęCytat:
![]() Ja też alergiczka, na najgorsze co może być roztocza Musiałam niestety zrezygnować z moich tabletek na okres ciąży i się męczę okropnie... Smaruję czasem tylko Elocomem, ale musiałam go też ograniczyć bo jest na sterydach... Też się drapię jak głupia-dłonie, szyja, ręce
|
|
|
|
|
#1189 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek na krem jest b.dobry bioferfolic
![]() Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty za Waszą namową byłam w Lidlu po tunikę wzięłam tą szarą ![]() i w Biedronie po arbuza przy okazji zrobiłam zapas soczków pomarańczowych tymbarka
|
|
|
|
#1190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natka - no wiem, wiem, małe pasożyty nas zjadają od środka Ale niech tam! Wyhodowałam sobie tego pasożyta na własne życzenie przecież. Ba, nawet całe lata życzeń
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja sie tez podpinam do tego pytania, nie chce czekac ze stanikiem do ostatniej chwili, jak teraz mam C to jaki brac D?E? |
|
|
|
|
#1192 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja już nie śpię. Po 5tej musiałam iść siku i dostałam takiego bólu pęcherza, że nici z zaśnięcia. Kurde nie wiem, czy się gdzieś wczoraj nie przeziębiłam
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. zaraz usnę
Jestem w pracy od 6, bo męża zawoziłam do pracy. Mamy już jeden samochód i trzeba sobie jakoś radzić.![]() Miłego dnia. |
|
|
|
#1194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I w ogole dzien dobry z pracy, ja juz po upuszczeniu krwi przed czwartkowa wizyta. Gratuluje udanych wczorajszych wizyt i oczywiscie zaciskam za te, ktore dzisiaj potrzebuja. A mi zostaly tylko 3 dni w pracy! |
|
|
|
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Cytat:
Biorę się za kawę i do pracy ![]()
|
|
|
#1197 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1198 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
tak wcześnie to mi się dawno nie udało napisać ![]() no teraz wybieram się do Karvinej do banku a potem do tesco zobaczyć co Czesi mają w promocji (sleva ![]() dzień pełen emocji potem na obiad pampuchy mniam mniam miłego dzionka życzę odezwę się popołudniu jak mi poszło i trzymam za Wasze wizyty wiem że na bank ma dziś Lilkaa pa lecę na herbatkę z cytrynką
|
#1199 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
za wszystkie wizyty![]() bób był wspaniały Staniki do karmienia u mnie wogóle były zbędne.kupiłam 3 szt i moje cycki wygladały w nich strasznie ponosiłam może tydzień i wróciłam do swoich biustonoszy.Radzę poważnie się zastanowic nad taką inwestycją...bo dobry stanik do karmienia nie kosztuje mało,a może okazac się nie przydatny.miłego dnia |
|
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Na początek zaciskam kciuki za wizyty dzisiejsze. Temat staników zupełnie mi obcy, nigdy nie wiem jaki rozmiar noszę, na oko kupowałam zawsze. Teraz pewnie tez tak będzie. Brumek mam nadzieję że żelazo wzrośnie do następnej wizyty i nie trzeba będzie interwencji hematologa. jacieee współczuję Ci tego sprzątania, wiem co to za męka przy sprzątaniu zwłaszcza przy nowym domu, ale pomyśl jaka nagroda Cię czeka Przegięłam wczoraj z robotą, dzisiaj ledwo wstałam bo trzeba było tzt sniadanko przecież zrobić Zasiadłam teraz w fotelu i nie wiem kiedy się podniosę.Trochę domowych zajęć mnie jeszcze czeka.. Chciałabym aby pokój Naomki był już gotowy, a anie taki byle jaki Piękne słońce nad Polską dzisiaj, jak się ogarnę z robotą idę na spacer, jak mi sił zostanie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

Kochaną masz przyjaciółkę
zeby CIe w biodrze nie bolało.
szkoda że ci od razu nie powiedział o co chodzi... no i oby temu koledze pomogli ..
to pozazdroscic

o trzymanie za moja - mam USG 4d polowkowe o 12tej (oczywiscie jak na zlosc auta brak i trzeba sie bujac do samych Katowic na zadupie transportem laczonym grrrrr
a co do komplementów to u mnie podobnie od jakiegoś czasu cisza 

Bo z dzieckiem i sszyjką dobrze (długa i zamknięta), a z moimi wynikami kiepsko. Anemia coraz większa. Krwinek czerwonych coraz mniej a hemoglobina to już tylko 9
Jak za miesiąc się nic nie poprawi, to dostanę skierowanie do hematologa.

, żelazo jeszcze się zdąży podreperować,. ja ostatnio miałam coś ok 10 i po 4 tygodniach brania żelaza wzrosło do 11,5. 
zębole
Jestem w pracy od 6, bo męża zawoziłam do pracy. Mamy już jeden samochód i trzeba sobie jakoś radzić.
ponosiłam może tydzień i wróciłam do swoich biustonoszy.Radzę poważnie się zastanowic nad taką inwestycją...bo dobry stanik do karmienia nie kosztuje mało,a może okazac się nie przydatny.