|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
ja też w pracy już
miałam pilną robotę od rana, dopiero teraz zatem podczytuję co tam u Was od wczoraj mamuśki ![]() ja już z lekarzem jestem umówiona specjalnie na początku maja właśnie dlatego, że na L4 idę i potrzebuję żeby mi wypisał i nie ma problemu, a wręcz sam mówił, że czas najwyższy i trzeba troszkę zwolnić tempo ![]() trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
#1202 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
dzien dobry Dziewczynki, dziekuje za kciuki, kochane jestescie
powodzenia na wizytach! Natka - a kto robi w G-cach prenatalne? dziubek - jade do przychodni Sodowski, gdzies na Ligocie - pierwszy raz, ale tylko tam lekarka, ktora od zawsze robi mi te prenatalne przyjmuje na NFZ, a mi sie juz z racji wieku nalezy ZA DARMO hi hi Zawsze jezdzilam do Sigma-Bi do Bytomia, no ale trudno, bujne sie do K-c ![]() Brumek-super, ze z dzidkiem wszystko OK. A Ty sobie kup w aptece BURAKA W TABLETCE - u mnie zdzialal cuda, polecam (choc tak glupio sie nazywa) ![]() Co do stanikow - najlepiej kupic specjalne do ciazy i karmienia, ktore sie rozciagaja na bodajze 3 rozmiary - Triumph ma takie, kosztuja kolo stowki (http://www.e-bielizna.pl/216_Mamabel_Micro_N.html - taki mam, rozciagal mi sie od D do G) Zaraz bedzie w DDTVN moj ulubiony temat - POROD DOMOWY, ciekawe co powiedza
Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-04-19 o 08:55 |
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
staniki laktacyjne - tym razem nie kupie najtanszego z allegro tylko zainwestuje w mamabel (czy jakos tak) z triumpha, ktos tu polecal ze zmieniaja rozmiar nawet o 1 wiekszy bo sa rozciagliwe. i takiego szukam. mi na poczatku stanii byly za ciasne i nie mogam nosic, potem za duze... bo nierozciagliwy material. ale odpinanie z przodu to fajna rzecz jedank jak sie karmi
mam szafe poza tym chodze dzis wooooolno i jak kaczka - naciagnelam sobie czy nadwyrezylam sobie chyba spojenie łonowe bo gonilam dzieciaka (na stop nie reagowal bo myslal ze sie bawimy) bo lecial prosto pod huśtajace sie huśtawki a nie patrzyl., oczyma wyobrazni widzialam roztrzaskana głowe... na szczescie odwrocil sie i skrecil, ale mysllam ze go rozniose jak go dogonilam... jak adrenalina zeszla to tak okropnie mnie rozbolalo ze ledwo na ławke obok piaskownicy usiadłam, potem popełzłam do samochodu i wdrapałam sie na to moje 4 pietro i poległam na łóżku... dzis mniej boli ale jednak... |
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie "oglądnęłam" DDTVN. Ja stawiam na szpital tak czy siak, nawet jakby nie było żadnych przeciwwskazań nie chciałabym rodzić w domu.
|
|
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
pogoda śliczna a mi się znowu nic nie chce
![]() wczoraj szłam pieszo do Lidla a mam kawałek i jak doszłam do domu to padłam wymęczyłam się na maksa![]() Ale się cieszę że poszłam bo kupiłam tunikę
|
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Shira za wizytę Meszsares wiesz co, nie wiem czy to prenatalne czy nie, nam chodziło o to żeby poprostu było usg 4d i żeby nam nagrali film z wizyty (mężowi bardzo na tym zależało), wiem że będzie nam wszystko mierzyła itd. Idziemy do dr.Zofii Augustyniak, na Bałtyckiej w Gliwicach przyjmuje. Mój gin też na każdej wizycie włącza nam obraz 3d, ale mąż umówił nas do tej Pani doktor-nie znam jej, słyszałam o niej tylko od znajomych którzy też właśnie byli na takiej wizycie i byli bardzo zadowoleni. Bo na takim typowym prenatalnym badaniu w 13tc byliśmy w Rudzie Śląskiej w Genomie. Bardzo Was prosze o kciuki na dzisiaj Wizytę mamy o 17 40 dopiero... U nas pogoda jakaś nie halo, brak słonczka ![]() Pospałabym jeszcze, ale obudziła mnie bzycząca osa Ale już ją przegoniłam.
|
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie-kto by to wszystko posprzątał??A poza tym i tak i tak trzeba potem jechać do szpitala, a najlepiej, to żeby pod domem czekala już karetka.
|
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana.
Psy mnie obudzily o 5 na siku, ale poszłam później spac i teraz wstałam. Fajnie słonecznie za oknem. Nic za bardzo nie mam do roboty, bede sie obijac
|
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() jeszcze raz kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!! ![]() Też oglądałam o tych porodach domowych i mimo tej mistycznej atmosfery, otoczenia domowego itd, nie zdecydowałabym się Nawet w normalnie przebiegającej ciąży bez żadnych komplikacji, mogą pojawić się komplikacje z matką czy dzieckiem i co wtedy?? Super że tym kobietom się udało i w przeważającej większości pewnie kończy się szczęśliwie ale zawsze jest jakiś tam % ryzyka... Apropos staników no właśnie to jest problem.. Miałam tak jak Babonik-na początku cycki strasznie urosły ale zaraz potem jak laktacja się unormowała wróciły praktycznie do rozmiaru z ciąży. I te staniki miękkie, odpinane to była masakra!!! cycki wyglądały w nich okropnie.Chyba się skuszę na ten Triumpha, nawet nie wiedziałam że taki jest a wygląda super może zażyczę sobie od mężusia na urodziny bo mam 31maja
|
#1211 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamuśki!
Załamałyście mnie właśnie z tymi stanikami do karmienia Ja już mierzyłam u nas 75g i wiem że za mały nawet w tej chwili, więc zamówiłam dwa 75h i większych rozmiarów nie ma A u nas pogoda coś się popsuła Słońca nie widać i nawet tak zasnute jakby wcale nie chciało się pokazać. Temperatura wczoraj o tej porze już była ponad 17 st a dzisiaj tylko 10 Ja już chcę ciepełko!!!
|
#1212 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny!
zanim nadrobię te milion stron to odpowiem wodaqua bo mi się problem rzucił w oczy ![]() a jak z Twoją morfologią? bo serce lata przy niedoborze żelaza i wit b12 a to w ciąży powszechne. Miałaś ostatnio badaną krew? to czytam dalej
|
|
|
|
#1213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to dzień dobry ![]() Kciuki zaciśnięte za wszystkie dzisiejsze wizyty
|
|
#1214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kciuki mocno zaciśnięte i za wszystkie dzisiejsze wizyty pozostałych mamusiek również![]() A u nas w miarę pracowity dzień się zapowiada. Najpierw, jak się ogarnę, na zakupy spożywcze muszę iść, później szybko jakiś obiad zmajstrować i po południu na drugie zajęcia do SR 3h wyjęte z życiorysu![]() A teraz idę wykarczować bobra i aż boję się lusterko wziąć i zobaczyć, co tam się dzieje, bo nie dzieje się dobrze
|
|
|
|
|
#1215 |
|
BAN stały
|
DZIEŃ DOBRY
![]() Kawka już wypita na podwórku. Właśnie sprawdziłam swoje wyniki w internecie a najbardziej interesowała mnie hemoglobina i mam 11,6 A nie biorę ani witamin ciazowych ani żelaza ![]() Brumku może teraz naturalne witaminy a nie syntetyczne?U mnie działa!!! ![]() Dzis zaczęłyśmy 8 miesiac 32 tydzień co do staników to ja mam jeden z Frei i nie kupuję bo szkoda kasy. Dobry stanik do karmienia kosztuje ok. 120-240 zł. Jednak trzeba kupić kilka bo na poczatku piersi bywają ogromniaste,potem wielkie a następnie duze ale utrzymuje się rozmiar. Zobaczycie jak zaczniecie chudnać,mleczka będzie tyle ile dzidzia potrzebuje i staniki okazą się do niczego.A to kwestia tygodni. Trzymam kciuki za wizyty Lilki,Natki i Shiri:) Komuś jeszcze potrzebne? Ja w domu nie chcę rodzić bo w razie W trzeba dziecko przewieźć do szpitala ze sprzętem.Nie ryzykuję. Wolę być źle traktowana 3 doby ,a żeby dziecko było bezpieczne. Poza tym po takim porodzie zaraz trzeba z dzieckiem jeździć do lekarzy i tak bo w szpitalu robią komplet badań,szczepień a przy porodzie w domu wszystko spada na rodziców. Takze jak dla mnie znacznie więcej minusów niż plusów. Wodaqua skonsultuj to lepiej z lekarzem.Wiesz ja mam wady serca ale i też na nerwicę się leczyłam i to jeden z objawów. Natomiast faktem jest,ze serducho pracuje cieżej w ciaży i ilość pompowanej krwi się zwiększa. |
|
|
|
#1216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brumek u mnie też anemia niestety mam nadzieje że przy następnym badaniu wyniki sie Nam poprawią za szyjke serduszko i siusiaczka ![]() Oczywiscie za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
|
#1217 |
|
Wtajemniczenie
|
Ech, ja też bym raczej nie zdecydowała się na poród w domu. Mam obawy, że w szpitalu może coś pójść nie tak, a co dopiero z daleka od niego.
Z pęcherzem trochę lepiej, ale jestem dziś mega słaba. Obiecałam mężowi ziemniaki pieczone na obiad, ale nie mam siły po produkty do sklepu lecieć
|
#1218 |
|
BAN stały
|
Witam wiosną
![]() Ciepluteńko u nas, słońce świeci i jest pięknie! Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ![]() Nerola, gratuluję kolejnego miesiąca i Marinie też ![]() Muszę dzisiaj zaprowadzić bratanicę męża do szkoły, czuję się jak ciężarna na posyłki |
|
|
|
#1219 |
|
Zadomowienie
|
Też trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
![]() Jeśli chodzi o ten poród domowy to też bym się nie zdecydowała. Za duże ryzyko moim zdaniem. W ogóle to w moim przypadku niemożliwe bo mieszkamy u teściów na jednym pokoju, więc sobie nie wyobrażam w ten sposób rodzić ![]() A moje kochane maleństwo dzisiaj od rana tak daje czadu że szok Brzuch mi cały podskakuje
|
#1220 | ||
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Cytat:
![]() Hehe, przepraszam, że nie zapamiętałam! Spało sie dobrze - raz wisiałam na roglau, raz na mężulku I powiem, że póki co wystarczy, aczkolwiek nie wiem czy w miarę rośnięcia brzucha zmienią mi się potrzeby! Pomysł był supeeer!Cytat:
![]() Nadrobiłam, pranie wywiesiłam, książkę poczytałam, śniadanko w brzuszku, zbieram się na lumpy - mam pod nosem szmateks i dziś jest -50 % - może cos upoluję. A potem kolejny pokój do sprzątania ![]() Wklejam dzisiejsze zdjęcie mojego brzuszka - 25 tc ![]() Miłego dnia! |
||
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewuszki
![]() Któraś prosiła żeby napisać jak przyjdą mi już koszulę do karmienia Więc przyszły wczoraj obie i są na długość do kolana. Czyli nic mi nigdzie nie wystaje spod nich ![]() ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() No i co ? Oczywiście będę dzisiaj robić jogurtowiec ![]() wodaqua no piękne mieszkanko ![]()
|
#1222 |
|
BAN stały
|
wodaqua, masz śliczny brzuszek
![]() Rodzenie w domu- nie, nie, nie, jestem na nie, wszystko może się zdarzyć a w szpitalu od razu pomogą maleństwu Tam są specjalistyczne sprzęty i po prostu w domu bym miała stracha
|
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() U nas suuuuuuuper pogoda, właśnie wróciłam ze sklepu i się spociłam ![]() Wyobraźcie sobie, że wczoraj była siostra męża i przyniosła mi troszkę ubranek dla malej Ja już nic nie kupuje chyba, że dla siebie bo normalnie zaczynam się w nic nie mieścić ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty A to rzeczy, które dostałam: Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-04-19 o 10:24 |
|
|
|
#1224 |
|
Zadomowienie
|
Wodaqua- ja biorę w ciąży METOPROLOL, mam ogromne pikawice, w czasie spoczynku,bez wrażeń i adrenaliny serce mi wali 120uderzeń na minutę.dodatkowo łykam magnezB6 i kalipoz-tu duża dawka potasu.Spokojnie bez konsultacji z lekarzem można brac na serducho ASPARGIN czyli magnez z potasem.Mi niestety nie pomagał
zaraz po porodzie wszystko wróciło do normy.tym razem pewnie też tak będzie.---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Wodaqua- piękny brzuś a jeśli chodzi o brzuszki to na jodze siedze koło Anii...ona 30tydzień i brzuch przez pół z mojego,wiecie jak to zabawnie wygląda? ![]() brunetka- piękne ciuszki ![]() poród w domu? nie ze mną ja nie dam rady urodzic chociażby nie wiem co...
|
|
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
Nerola
za już 8 mc. Kurczę to już niedługo..Wodaqua domek rośnie, rośnie.. lokator więcej miejsca potrzebuje. Zmalowana i jaka bawełna jest w tych koszulach? Jogurtowiec? Podeslij trochę ![]() Narazie odpicowałam płytę i piekarnik. Na obiad barszcz czerwony z ziemniakami (kartoflami)-jak kto woli. Też tak macie ze po zjedzeniu jabłka głód się wzmaga? A staniki do karmienia mam 2, ale w tej chwili są dobre na styk, a co będzie potem? sa do tego tak beznadziejne, NIEWYGODNE i odbijają się po nich szwy na cycach, i wygląda się w nich jak..Nie wiem po co ja je kupiłam tak wcześnie. |
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, zrobiłam listę zakupów i pewnie po pracy zrobię![]() Brunetka śliczne ciuszki-fajnie, jak ktoś tak sam pomyśli i coś Ci da Moja bratowa ostatnio stwierdzila, że ona to nic dla dziewczynki nie ma....a ma synka niecałe 3 latka. Byłam lekko zdegustowana, ponieważ jak nie ma ochoty nic mi dawać, to nie powinna wogóle się odzywać, a nie gadać brednie, ze dla dziewczynek, to nic nie ma-a leżaczki, maty itp rzeczy, to mają podziały na chłopców i dziewczynki??brednie, ale co tam-sami sobie poradzimy. Powiedziała jedynie, że łóżeczko może dać-po pierwsze juz sobie kupiliśmy, a po drugie to co ona ma, to robił mój dziadek dla jej pierwszego dziecka, które umarło, a jak drugie urodziła, to kupiła sobie nowe łóżeczko-chyba się jej źle kojarzyło-no ale mi można dać, czego nie-mi nie ma prawa się źle kojarzyć...oj dziwni ludzie, albo ja dziwna?
|
|
|
|
|
#1227 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też się przymierzam, ale dziś nie mam mocy. Pewnie jutro coś zrobię, ale zastanawiam się czy ten jogurtowiec, czy raczej to:
http://www.naobcasach.pl/a.4493.Teczowy_sernik.html No chyba, że macie lepszy sposób na sernik na zimno, bo ja osobiście jeszcze nie robiłam
|
#1228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o poród w domu to też jestem na nie
|
|
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
patik w obu na metce jest napisane 100% bawełna a ile w tym prawdy
![]()
|
#1230 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam wrażenie, że sami dziwacy mnie otaczają, ale ostatnio już się zastanawialiśmy z mężem, czy może to coś z nami jest nie tak...
Dziękuję pięknie za komplementy! Na golasa ten brzuch wydaje mi się wielki, a wubraniu to jak ktoś nie wie, to nie widzi :P Brunetka, fajne prezenty! Dzięki za info Baboniku ![]() Lecę na miasto
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

miałam pilną robotę od rana, dopiero teraz zatem podczytuję co tam u Was od wczoraj mamuśki 

Wizytę mamy o 17 40 dopiero... 
Ale już ją przegoniłam.

zębole
Ja już chcę ciepełko!!!

Jak za miesiąc się nic nie poprawi, to dostanę skierowanie do hematologa.
za szyjke serduszko i siusiaczka