Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-19, 08:40   #1201
pieleszka
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

ja też w pracy już miałam pilną robotę od rana, dopiero teraz zatem podczytuję co tam u Was od wczoraj mamuśki
ja już z lekarzem jestem umówiona specjalnie na początku maja właśnie dlatego, że na L4 idę i potrzebuję żeby mi wypisał i nie ma problemu, a wręcz sam mówił, że czas najwyższy i trzeba troszkę zwolnić tempo

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 08:51   #1202
meszsares
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

dzien dobry Dziewczynki, dziekuje za kciuki, kochane jestescie
powodzenia na wizytach!
Natka - a kto robi w G-cach prenatalne?
dziubek - jade do przychodni Sodowski, gdzies na Ligocie - pierwszy raz, ale tylko tam lekarka, ktora od zawsze robi mi te prenatalne przyjmuje na NFZ, a mi sie juz z racji wieku nalezy ZA DARMO hi hi
Zawsze jezdzilam do Sigma-Bi do Bytomia, no ale trudno, bujne sie do K-c
Brumek-super, ze z dzidkiem wszystko OK. A Ty sobie kup w aptece BURAKA W TABLETCE - u mnie zdzialal cuda, polecam (choc tak glupio sie nazywa)
Co do stanikow - najlepiej kupic specjalne do ciazy i karmienia, ktore sie rozciagaja na bodajze 3 rozmiary - Triumph ma takie, kosztuja kolo stowki (http://www.e-bielizna.pl/216_Mamabel_Micro_N.html - taki mam, rozciagal mi sie od D do G)
Zaraz bedzie w DDTVN moj ulubiony temat - POROD DOMOWY, ciekawe co powiedza

Edytowane przez meszsares
Czas edycji: 2011-04-19 o 08:55
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 08:51   #1203
83monia
Zakorzenienie

staniki laktacyjne - tym razem nie kupie najtanszego z allegro tylko zainwestuje w mamabel (czy jakos tak) z triumpha, ktos tu polecal ze zmieniaja rozmiar nawet o 1 wiekszy bo sa rozciagliwe. i takiego szukam. mi na poczatku stanii byly za ciasne i nie mogam nosic, potem za duze... bo nierozciagliwy material. ale odpinanie z przodu to fajna rzecz jedank jak sie karmi

mam szafe dziś robi druga jak zrobi to wkleje zdjecia

poza tym chodze dzis wooooolno i jak kaczka - naciagnelam sobie czy nadwyrezylam sobie chyba spojenie łonowe bo gonilam dzieciaka (na stop nie reagowal bo myslal ze sie bawimy) bo lecial prosto pod huśtajace sie huśtawki a nie patrzyl., oczyma wyobrazni widzialam roztrzaskana głowe... na szczescie odwrocil sie i skrecil, ale mysllam ze go rozniose jak go dogonilam... jak adrenalina zeszla to tak okropnie mnie rozbolalo ze ledwo na ławke obok piaskownicy usiadłam, potem popełzłam do samochodu i wdrapałam sie na to moje 4 pietro i poległam na łóżku... dzis mniej boli ale jednak...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 09:03   #1204
karolinee1983
Zadomowienie

Witamy się z wyrka Zapowiada się kolejny ładny dzień W końcu wiosna!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 09:07   #1205
patik87
Zakorzenienie

No właśnie "oglądnęłam" DDTVN. Ja stawiam na szpital tak czy siak, nawet jakby nie było żadnych przeciwwskazań nie chciałabym rodzić w domu.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 09:08   #1206
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

pogoda śliczna a mi się znowu nic nie chce
wczoraj szłam pieszo do Lidla a mam kawałek i jak doszłam do domu to padłam wymęczyłam się na maksa
Ale się cieszę że poszłam bo kupiłam tunikę i jest naprawdę śliczna
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 09:12   #1207
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry,

Shira za wizytę

Meszsares wiesz co, nie wiem czy to prenatalne czy nie, nam chodziło o to żeby poprostu było usg 4d i żeby nam nagrali film z wizyty (mężowi bardzo na tym zależało), wiem że będzie nam wszystko mierzyła itd. Idziemy do dr.Zofii Augustyniak, na Bałtyckiej w Gliwicach przyjmuje. Mój gin też na każdej wizycie włącza nam obraz 3d, ale mąż umówił nas do tej Pani doktor-nie znam jej, słyszałam o niej tylko od znajomych którzy też właśnie byli na takiej wizycie i byli bardzo zadowoleni. Bo na takim typowym prenatalnym badaniu w 13tc byliśmy w Rudzie Śląskiej w Genomie.

Bardzo Was prosze o kciuki na dzisiaj Wizytę mamy o 17 40 dopiero...

U nas pogoda jakaś nie halo, brak słonczka

Pospałabym jeszcze, ale obudziła mnie bzycząca osa Ale już ją przegoniłam.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 09:13   #1208
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
No właśnie "oglądnęłam" DDTVN. Ja stawiam na szpital tak czy siak, nawet jakby nie było żadnych przeciwwskazań nie chciałabym rodzić w domu.
Ja też nie-kto by to wszystko posprzątał??A poza tym i tak i tak trzeba potem jechać do szpitala, a najlepiej, to żeby pod domem czekala już karetka.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 09:15   #1209
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Witam z rana.
Psy mnie obudzily o 5 na siku, ale poszłam później spac i teraz wstałam. Fajnie słonecznie za oknem. Nic za bardzo nie mam do roboty, bede sie obijac

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 09:18   #1210
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

jeszcze raz kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!!

Też oglądałam o tych porodach domowych i mimo tej mistycznej atmosfery, otoczenia domowego itd, nie zdecydowałabym się

Nawet w normalnie przebiegającej ciąży bez żadnych komplikacji, mogą pojawić się komplikacje z matką czy dzieckiem i co wtedy??

Super że tym kobietom się udało i w przeważającej większości pewnie kończy się szczęśliwie ale zawsze jest jakiś tam % ryzyka...

Apropos staników no właśnie to jest problem..Miałam tak jak Babonik
-na początku cycki strasznie urosły ale zaraz potem jak laktacja się unormowała wróciły praktycznie do rozmiaru z ciąży.

I te staniki miękkie, odpinane to była masakra!!! cycki wyglądały w nich okropnie.

Chyba się skuszę na ten Triumpha, nawet nie wiedziałam że taki jest a wygląda super
może zażyczę sobie od mężusia na urodziny bo mam 31maja
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 09:37   #1211
sygine
Zadomowienie

Witam Mamuśki!
Załamałyście mnie właśnie z tymi stanikami do karmienia Ja już mierzyłam u nas 75g i wiem że za mały nawet w tej chwili, więc zamówiłam dwa 75h i większych rozmiarów nie ma Więc jak mi jeszcze urosną, to chyba będę z cycami na wierzchu latać bo w nic się nie zmieszczą

A u nas pogoda coś się popsuła Słońca nie widać i nawet tak zasnute jakby wcale nie chciało się pokazać. Temperatura wczoraj o tej porze już była ponad 17 st a dzisiaj tylko 10 Ja już chcę ciepełko!!!
Stary 2011-04-19, 09:39   #1212
Stapelka
Rozeznanie

hej dziewczyny!
zanim nadrobię te milion stron to odpowiem wodaqua bo mi się problem rzucił w oczy
a jak z Twoją morfologią? bo serce lata przy niedoborze żelaza i wit b12 a to w ciąży powszechne. Miałaś ostatnio badaną krew?
to czytam dalej
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 09:42   #1213
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
I dzisiaj mam pierwszą nockę z osobistym rogalem, własnoręcznie zrobionym poprzez zrolowanie i związanie kołderki - nie pamiętam, która z Was to poradziła, ale dopiero dziś przy zmianie pościeli wzięłam się za kombinacje
Ja to polecałam. Napisz jak wrażenia po pierwszej nocy

A tak w ogóle to dzień dobry

Kciuki zaciśnięte za wszystkie dzisiejsze wizyty

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 09:43   #1214
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
Bardzo Was prosze o kciuki na dzisiaj Wizytę mamy o 17 40 dopiero...
.

Kciuki mocno zaciśnięte i za wszystkie dzisiejsze wizyty pozostałych mamusiek również

A u nas w miarę pracowity dzień się zapowiada. Najpierw, jak się ogarnę, na zakupy spożywcze muszę iść, później szybko jakiś obiad zmajstrować i po południu na drugie zajęcia do SR 3h wyjęte z życiorysu

A teraz idę wykarczować bobra i aż boję się lusterko wziąć i zobaczyć, co tam się dzieje, bo nie dzieje się dobrze

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 09:46   #1215
nerola
BAN stały

DZIEŃ DOBRY
Kawka już wypita na podwórku.
Właśnie sprawdziłam swoje wyniki w internecie a najbardziej interesowała mnie hemoglobina i mam 11,6
A nie biorę ani witamin ciazowych ani żelaza
Brumku może teraz naturalne witaminy a nie syntetyczne?U mnie działa!!!

Dzis zaczęłyśmy 8 miesiac 32 tydzień

co do staników to ja mam jeden z Frei i nie kupuję bo szkoda kasy.
Dobry stanik do karmienia kosztuje ok. 120-240 zł.
Jednak trzeba kupić kilka bo na poczatku piersi bywają ogromniaste,potem wielkie a następnie duze ale utrzymuje się rozmiar.
Zobaczycie jak zaczniecie chudnać,mleczka będzie tyle ile dzidzia potrzebuje i staniki okazą się do niczego.A to kwestia tygodni.

Trzymam kciuki za wizyty Lilki,Natki i Shiri:)
Komuś jeszcze potrzebne?

Ja w domu nie chcę rodzić bo w razie W trzeba dziecko przewieźć do szpitala ze sprzętem.Nie ryzykuję.
Wolę być źle traktowana 3 doby ,a żeby dziecko było bezpieczne.
Poza tym po takim porodzie zaraz trzeba z dzieckiem jeździć do lekarzy i tak bo w szpitalu robią komplet badań,szczepień a przy porodzie w domu wszystko spada na rodziców.
Takze jak dla mnie znacznie więcej minusów niż plusów.

Wodaqua skonsultuj to lepiej z lekarzem.Wiesz ja mam wady serca ale i też na nerwicę się leczyłam i to jeden z objawów.
Natomiast faktem jest,ze serducho pracuje cieżej w ciaży i ilość pompowanej krwi się zwiększa.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 09:55   #1216
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Uff, dopiero dotarłam do domu... Latam w tej ciąży jak opętana, tyle rzeczy jest do załatwiania. Chyba ani razu nie zaznałam czegoś takiego jak drzemka w ciągu dnia czy w ogóle chwila nicnierobienia

Dziadka już nie ma. Pochowany. Przynajmniej pogoda była piękna.

Dziękuję Wam za kciuki Skutek odniosły, można by rzecz, połowiczny Bo z dzieckiem i sszyjką dobrze (długa i zamknięta), a z moimi wynikami kiepsko. Anemia coraz większa. Krwinek czerwonych coraz mniej a hemoglobina to już tylko 9 Mimo że od prawie 2 miesięcy łykam codziennie to cholerne żelazo Jak za miesiąc się nic nie poprawi, to dostanę skierowanie do hematologa.

Ale najważniejsze, że widziałam przez chwilkę bijące serduszko i mini-peniska

A oprócz tego mam skierowanie na glukozę (75) i do okulisty.
Witam Mamuśki
Brumek u mnie też anemia niestety kuzynka Tża pracuje u ginekologa w rejestracji i pocieszyla mnie że bardzo dużo kobiet ma w ciąży anemie mam nadzieje że przy następnym badaniu wyniki sie Nam poprawią za szyjke serduszko i siusiaczka
Oczywiscie za dzisiejsze wizyty
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 09:56   #1217
jacieeeee
Wtajemniczenie

Ech, ja też bym raczej nie zdecydowała się na poród w domu. Mam obawy, że w szpitalu może coś pójść nie tak, a co dopiero z daleka od niego.
Z pęcherzem trochę lepiej, ale jestem dziś mega słaba. Obiecałam mężowi ziemniaki pieczone na obiad, ale nie mam siły po produkty do sklepu lecieć Może tatusia poproszę.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 09:58   #1218
kasshia
BAN stały

Witam wiosną

Ciepluteńko u nas, słońce świeci i jest pięknie!
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty

Nerola, gratuluję kolejnego miesiąca i Marinie też

Muszę dzisiaj zaprowadzić bratanicę męża do szkoły, czuję się jak ciężarna na posyłki
kasshia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 10:05   #1219
sygine
Zadomowienie

Też trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
Jeśli chodzi o ten poród domowy to też bym się nie zdecydowała. Za duże ryzyko moim zdaniem. W ogóle to w moim przypadku niemożliwe bo mieszkamy u teściów na jednym pokoju, więc sobie nie wyobrażam w ten sposób rodzić
A moje kochane maleństwo dzisiaj od rana tak daje czadu że szok Brzuch mi cały podskakuje
Stary 2011-04-19, 10:06   #1220
wodaqua
Zadomowienie

Witajcie!

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
zanim nadrobię te milion stron to odpowiem wodaqua bo mi się problem rzucił w oczy
a jak z Twoją morfologią? bo serce lata przy niedoborze żelaza i wit b12 a to w ciąży powszechne. Miałaś ostatnio badaną krew?
to czytam dalej
Dzięki za zauważenie problemu - ostatnie wyniki miałam w styczniu - all ok, a jutro idę na następne (+ glukoza), więc koło południa będę wiedziała co i jak

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Ja to polecałam. Napisz jak wrażenia po pierwszej nocy
Hehe, przepraszam, że nie zapamiętałam! Spało sie dobrze - raz wisiałam na roglau, raz na mężulku I powiem, że póki co wystarczy, aczkolwiek nie wiem czy w miarę rośnięcia brzucha zmienią mi się potrzeby! Pomysł był supeeer!

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Wodaqua skonsultuj to lepiej z lekarzem.Wiesz ja mam wady serca ale i też na nerwicę się leczyłam i to jeden z objawów.
Natomiast faktem jest,ze serducho pracuje cieżej w ciaży i ilość pompowanej krwi się zwiększa.
Tak, tak, po świetach mam wizytę i na pewno się wyspowiadam doktorkowi

Nadrobiłam, pranie wywiesiłam, książkę poczytałam, śniadanko w brzuszku, zbieram się na lumpy - mam pod nosem szmateks i dziś jest -50 % - może cos upoluję. A potem kolejny pokój do sprzątania

Wklejam dzisiejsze zdjęcie mojego brzuszka - 25 tc

Miłego dnia!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 25 tc.jpg (16,3 KB, 34 załadowań)
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 10:13   #1221
Zmalowana
Zakorzenienie

Hej Dziewuszki

Któraś prosiła żeby napisać jak przyjdą mi już koszulę do karmienia Więc przyszły wczoraj obie i są na długość do kolana. Czyli nic mi nigdzie nie wystaje spod nich

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

No i co ? Oczywiście będę dzisiaj robić jogurtowiec

wodaqua no piękne mieszkanko

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 10:14   #1222
kasshia
BAN stały

wodaqua, masz śliczny brzuszek

Rodzenie w domu- nie, nie, nie, jestem na nie, wszystko może się zdarzyć a w szpitalu od razu pomogą maleństwu Tam są specjalistyczne sprzęty i po prostu w domu bym miała stracha
kasshia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 10:23   #1223
brunetka2000
Zakorzenienie

Witam z rana
U nas suuuuuuuper pogoda, właśnie wróciłam ze sklepu i się spociłam
Wyobraźcie sobie, że wczoraj była siostra męża i przyniosła mi troszkę ubranek dla malej Ona ma 3 córki , fajne rzeczy dostałam, niektóre wyglądają jak nowe Ja już nic nie kupuje chyba, że dla siebie bo normalnie zaczynam się w nic nie mieścić Na allegro nie byłam od 3 dni i póki co nie zamierzam wchodzić, zrobiłam sobie odwyk
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
A to rzeczy, które dostałam:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04223.jpg (115,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04224.jpg (166,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04225.jpg (193,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04226.jpg (139,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04227.jpg (117,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04228.jpg (157,4 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-04-19 o 10:24
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 10:27   #1224
BABONIK
Zadomowienie

Wodaqua- ja biorę w ciąży METOPROLOL, mam ogromne pikawice, w czasie spoczynku,bez wrażeń i adrenaliny serce mi wali 120uderzeń na minutę.dodatkowo łykam magnezB6 i kalipoz-tu duża dawka potasu.Spokojnie bez konsultacji z lekarzem można brac na serducho ASPARGIN czyli magnez z potasem.Mi niestety nie pomagał zaraz po porodzie wszystko wróciło do normy.tym razem pewnie też tak będzie.

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Wodaqua- piękny brzuś

a jeśli chodzi o brzuszki to na jodze siedze koło Anii...ona 30tydzień i brzuch przez pół z mojego,wiecie jak to zabawnie wygląda?

brunetka- piękne ciuszki

poród w domu? nie ze mną ja nie dam rady urodzic chociażby nie wiem co...

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 10:28   #1225
patik87
Zakorzenienie

Nerola za już 8 mc. Kurczę to już niedługo..

Wodaqua domek rośnie, rośnie.. lokator więcej miejsca potrzebuje.

Zmalowana i jaka bawełna jest w tych koszulach? Jogurtowiec? Podeslij trochę

Narazie odpicowałam płytę i piekarnik. Na obiad barszcz czerwony z ziemniakami (kartoflami)-jak kto woli.

Też tak macie ze po zjedzeniu jabłka głód się wzmaga?

A staniki do karmienia mam 2, ale w tej chwili są dobre na styk, a co będzie potem? sa do tego tak beznadziejne, NIEWYGODNE i odbijają się po nich szwy na cycach, i wygląda się w nich jak..Nie wiem po co ja je kupiłam tak wcześnie.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 10:31   #1226
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej Dziewuszki

Któraś prosiła żeby napisać jak przyjdą mi już koszulę do karmienia Więc przyszły wczoraj obie i są na długość do kolana. Czyli nic mi nigdzie nie wystaje spod nich

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

wodaqua no piękne mieszkanko
No i ja wydrukowałam sobie przepis na jogurtowiec, zrobiłam listę zakupów i pewnie po pracy zrobię

Brunetka śliczne ciuszki-fajnie, jak ktoś tak sam pomyśli i coś Ci da Moja bratowa ostatnio stwierdzila, że ona to nic dla dziewczynki nie ma....a ma synka niecałe 3 latka. Byłam lekko zdegustowana, ponieważ jak nie ma ochoty nic mi dawać, to nie powinna wogóle się odzywać, a nie gadać brednie, ze dla dziewczynek, to nic nie ma-a leżaczki, maty itp rzeczy, to mają podziały na chłopców i dziewczynki??brednie, ale co tam-sami sobie poradzimy. Powiedziała jedynie, że łóżeczko może dać-po pierwsze juz sobie kupiliśmy, a po drugie to co ona ma, to robił mój dziadek dla jej pierwszego dziecka, które umarło, a jak drugie urodziła, to kupiła sobie nowe łóżeczko-chyba się jej źle kojarzyło-no ale mi można dać, czego nie-mi nie ma prawa się źle kojarzyć...oj dziwni ludzie, albo ja dziwna?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 10:32   #1227
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Ja też się przymierzam, ale dziś nie mam mocy. Pewnie jutro coś zrobię, ale zastanawiam się czy ten jogurtowiec, czy raczej to:

http://www.naobcasach.pl/a.4493.Teczowy_sernik.html

No chyba, że macie lepszy sposób na sernik na zimno, bo ja osobiście jeszcze nie robiłam

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 10:35   #1228
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Witajcie!

Dzięki za zauważenie problemu - ostatnie wyniki miałam w styczniu - all ok, a jutro idę na następne (+ glukoza), więc koło południa będę wiedziała co i jak

Hehe, przepraszam, że nie zapamiętałam! Spało sie dobrze - raz wisiałam na roglau, raz na mężulku I powiem, że póki co wystarczy, aczkolwiek nie wiem czy w miarę rośnięcia brzucha zmienią mi się potrzeby! Pomysł był supeeer!

Tak, tak, po świetach mam wizytę i na pewno się wyspowiadam doktorkowi

Nadrobiłam, pranie wywiesiłam, książkę poczytałam, śniadanko w brzuszku, zbieram się na lumpy - mam pod nosem szmateks i dziś jest -50 % - może cos upoluję. A potem kolejny pokój do sprzątania

Wklejam dzisiejsze zdjęcie mojego brzuszka - 25 tc

Miłego dnia!
Piękny brzuś
A jeśli chodzi o poród w domu to też jestem na nie po prostu bała bym sie że coś może pójsc nie tak . No i kto po tym porodzie posprząta
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 10:35   #1229
Zmalowana
Zakorzenienie

patik w obu na metce jest napisane 100% bawełna a ile w tym prawdy

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 10:40   #1230
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
...oj dziwni ludzie, albo ja dziwna?
Ja mam wrażenie, że sami dziwacy mnie otaczają, ale ostatnio już się zastanawialiśmy z mężem, czy może to coś z nami jest nie tak...

Dziękuję pięknie za komplementy! Na golasa ten brzuch wydaje mi się wielki, a wubraniu to jak ktoś nie wie, to nie widzi :P

Brunetka, fajne prezenty!

Dzięki za info Baboniku

Lecę na miasto
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości