|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
haha bo świat dzieli się na canonowców i nikonowców - obie firmy godne polecenia
bo i dobre, i można dokupić obiektywy. My akurat z canonowców z meżem i jako, że w firmie mamy studio foto to trochę tego sprzętu się przewinęło i zawsze canony. można popatrzeć na jakieś promocje aktualne i tym się kierować
|
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
No to zdecydowanie Nikon3100 jak masz dopłacać kolejny tysiak i wykorzystać aparat tylko na amatorskie zdjęcia to nie ma sensu, potem ewentualnie możecie sobie dokupić obiektywy i np filtry które drogie nie są a dają fajne efekty zdjęć ![]() Oj mówię Ci my Nikona swojego mamy już 3 lata a Ja nadal się go uczę, każde ustawienie światła F i ISO i inne zdjęcia, na początku leciałam wszystko na automacie, ale potem stwierdziłam że jak mamy lustrzankę to trzeba się z nią rozwijać i iść do przodu... Jest nawet fajna stronka dla amatorów nikonowców i tam piszę co i jak robić ![]() Z czasem wszystkiego się nauczycie. Myśmy jak brali swojego Nikona na raty wtedy i wzięliśmy ubezpieczenie na 5 lat to sprzedający Nam powiedział, że po 5 latach przyjść,lustrzankę zrzucimy i dostaną Państwo nową ile w tym prawdy jest nie wiem ale ubezpieczenie to dobra sprawa
|
|
|
|
|
#1293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie, więc Ja zawsze mówię niech sam sobie ktoś sprawdzi co mu dobrze w ręce siedzi i będzie wiedział w jakiej firmę będzie się dobrze czuł JA jakos canona nie brałam pod uwagę, nie wiem nawet czemu![]() Chciałam Nikona i koniec ![]() Trudno otworzyć takie studio? Mi cały czas to po głowie chodzie, ale boję się
|
|
|
|
|
#1295 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki jak wasze wizyty?? Brzucholki piekne wam rosna, ja jak mi ktos zdjecie zrobi wstawie swoj ale ja mam tak nisko osadzony...
Nie bralam przez cztery dni magnezu i mam za swoje, skurcz lydki i latanie powieki. Masakra jakas.
|
|
#1296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z innej beczki to idziemy dzisiaj na SR i będzie o karmieniu I nadal się zastanawiam czy nie kupić czasem u tej położnej laktatora medeli, bo mówiła że mają za 70 zł
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie Ja już też płaciłam nie raz nie dwa przez PLACE ALLEGRO i nigdy z tym problemu nie miałam, dostałam także potwierdzenie, że kasiorę babka dostała transakcja zakończona i dlatego się dziwię, że do dnia dzisiejszego nie ma kasiory ![]() Coś mi tu śmierdzi
|
|
|
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
My w grudniu zdecydowaliśmy się na lustrzankę, ale Pan w sklepie polecił nam kupić lepiej kompakta, z tego względu, że my totalne amatory jesteśmy i poprostu z lustrzanka moglibyśmy sobie "nieporadzić". Więc ostatecznie zdecydowaliśmy sie na kompakta, chyba Panasonic i jestesmy baaaardzo zadowoleni
Wystarcza nam, jest o wiele lepszy od zwyklej cyfrówki, ma w cholerę jakiś funkcji, których i tak niewykorzystujemy, a które maja lustrzanki. A daliśmy za nią coś około 1700 zł. Ale moge polecić
|
|
|
|
#1299 |
|
Zadomowienie
|
zanetko a moze ona sprawdza na koncie a nie w zakladce wplaty od kupujacego i w tym rzecz?????
bo jak tak to na koncie faktycznie nie znajdzie niczego tylko w tej zakladce a jak che miec kase na koncie swoim to musia tam kliknac zeby allegro przeslalo kase na konto wiem bo mi tak kupujacy placili nie raz i tez na poczatku mialam problem z odnalezieniem gdzie te pieniazki sa
|
|
|
|
#1300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a właśnie Brunetka jest podobno na odwyku..no, to długo się nie nabyła. Coś mi się pralka pierdzieli, bo nie wywirowało prania, ale w instrukcji przeczytałam że tak się może zdarzyć jak wrzuca się pojedyncze ciężkie rzeczy, a ja prałam poduchy na krzesła do kuchni 4 szt, sweter tzta i ręcznik dorzuciłam. Mam nadzieje ze to "to" jest przyczyną, bo jak nie...Zanka piękny brzuch, a koszulka rewelka, juz sie zastanawiam czy nie zrobić kup teraz. Zanetaa ja zawsze robię przelew internetowy ze swjego konta, nigdy płacę z all, ale ktoś mi już kiedyś wspominał że dłużej kasa idzie, ale nie wiem czy to jest powodem tego co piszesz..jakieś kombinacje ktoś wyczynia chyba Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-04-19 o 15:28 |
|
|
|
|
#1301 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałam do niej gdzie to sprawdza będą jajuszka jak się okaże że na koncie
|
|
|
|
|
#1303 |
|
Zadomowienie
|
witam po weekendzie
![]() nadal nadrabiam zaleglosci i mam nadzieje wkrotce uporac sie z zaleglosciami dzisiaj bylismy ogladac materace do lozek, mamy dwa czy trzy typy, nie umiem jednoznacznie powiedziec ktory lepszy czy ktoras z Was zna sie na materacach? 1.Sembella Amber Dream - sprezynowy, moj faworyt 2.M&K Kolo Venus Multi Pocket Intera - kieszonkowy, wygodny 3. Selene Vita Multi - materac kieszonkowy z dwustronnym lateksem ![]() gosc polecal Selene Vita Shenergy - piankowy termoelastyczny byl jeszcze M&K Kolo Sueno Luxus Jedwab, wygodny ale drogi - caly lateksowy i kobitka mowila ze jak sie ktos poci to nie poleca, bo on slabo oddycha dzisiaj o 19:20 mam wizyte mam nadzieje ze wszystko bedzie ok, niedzielna podroz bardzo mnie wymeczyla i wczoraj rano mialam wzmozone uplawy, takie jasne, wodniste, dzis juz ok ale i tak sie zamartwiam, kciuki trzymajcie
|
#1304 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() Ja od piatku miałam odwyk od forum bo a to sprzatanie, a to z mężem sobie siedziałam a to leżakowalam bo klusek jakis mało ruchliwy był przez łikend to wolałam poleżeć i mam mega zaległosci Postaram się poczytać co tam u Was ale nie obiecuje ![]() U Nas porządki świąteczne porobione. W łikend Klusek był bardzo spokojny i zaczynałam się juz denerwować ze cos jest nie tak, ale wczoraj z samego rana dał niezły popis akrobacji więc sie uspokoiłam ![]() Scio też mieliśmy iśc wczoraj na SR, ale mąz musiał w pracy zostać Postaram sie teraz być już na bieżąco A i pochwalę się jeszcze brzuszkiem z dzisiaj czyli 27tc4d
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko koniecznie wpadnij po wizycie i się nam pochwal!!!
|
|
#1306 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=patik87;26456324]Zazdroszczę Wam tego spotkanka.
a właśnie Brunetka jest podobno na odwyku..no, to długo się nie nabyła. Coś mi się pralka pierdzieli, bo nie wywirowało prania, ale w instrukcji przeczytałam że tak się może zdarzyć jak wrzuca się pojedyncze ciężkie rzeczy, a ja prałam poduchy na krzesła do kuchni 4 szt, sweter tzta i ręcznik dorzuciłam. Mam nadzieje ze to "to" jest przyczyną, bo jak nie...my tak mielismy z pralka ze niechciala wirowac ,wczoraj moj tata sie tym zajal, ja sie na tym nieznam ale jak jest pod pralka taka szufladka ktora sie wyciaga to cos w niej zalegalo niby sie kieszenie sprawdza itp ale zawsze istnieje mozliuwosc ze sie przeoczy i zalegaly tam roznosci i to przez to. a tak wogole to czesc wszystkim,gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze,wczoraj robilam pranie ciuszkow malej i zajelo mi to pol dnia sie troche tego uzbieralo a i tak ciagle mi malo:0 |
|
|
|
#1307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zaciskam mocno kciuki za wizyty ![]() ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
Margaret śliczny brzusio! kolejny balonik do kolekcji !
|
|
|
|
#1309 |
|
Zadomowienie
|
uff my juz po genetycznym - z dzidzia wszysciutko w porzadeczku, Blanka pozostala Blanka (tam juz nic nie wyrosnie jupiii
![]() Natka - a juz mialam nadzieje, ze znalazl sie jeszcze jakis lekarz w G-cach robiacy te badania jak dla mnie kasa wydana na diagnozy p.dr A. to kasa wyrzucona w bloto. Robila mi USG 1 DZIEN przed porodem i stwierdzila malowodzie (potem zweryfikowane na nie) oraz wymierzyla Mloda na 3,5kg, a ta urodzila sie wazac 4kg! Ja rozumiem, ze to szacunki itp ale dzien przed porodem??? fachowiec? w dodatku zachowala sie wobec mnie niefajnie, bo 1.swoim pacjentkom prywatnym dawala zapasy chusteczek i ligniny po usg, a mi nie dala nawet na moja prosbe, musialam isc do sali z mokrym brzuchem i brudna z zelu koszula, 2. nie chciala ze mna rozmawiac jak sie pytalam o to malowodzie itp.-poprostu wypad z baru. Ale dla prywatnych jest przemila, starsza pania he he
|
|
|
|
#1310 |
|
Rozeznanie
|
słuchajcie, u mnie w Entliczku (taka sieć sklepów) jest ten aspirator z 10 wkładami po 29 pln.
http://allegro.pl/cleanoz-aspirator-...549202013.html Panie polecały, bo podręczny, można wszędzie wziać. Wszedzie w necie widziałam po 60 z 3 wkładami zapasowymi. Jakby któraś chciała to mogę kupić i wysłać - nawet z przesyłka sie opłaca
|
|
|
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to jakaś promocja, czy cena stała? Ja się muszę zastanowić bo już sama nie wiem jaki aspirator chce do noska
|
|
|
|
|
#1312 |
|
Zadomowienie
|
Zmalowana śliczny brzuszek a tuniczka bardzo ładna
sygine bardzo ładny brzuszek, ale wydaje sie taki malutki a tylko dzień młodszy od mojego zanetaa88 jak widac różnicę ![]() Zanka spore mieszkanko ma już Twoje maleństwo ![]() wodaqua bardzo ładny o zgrabniutki ![]() Scio bardzo ładny i wcale na żywo nie jest mały
|
|
|
|
#1313 |
|
Rozeznanie
|
jest wielka naklejka, że promocja, wcześniej nie widziałam bo dopiero przez linka, którego któraś wstawiła zwróciłam uwagę na ten produkt.
|
|
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka kciuki za Twoją dzisiejszą wizytę!
Kolina będzie dobrze, nie denerwuj sięMargaret aaaale brzusio Meszsares My idziemy prywatnie, więc mam nadzieje, że będzie miła Ja od znajomych słyszałam, że super babka, długo wizyta trwała, wszystko dokładnie pokazywała itd. więc mam nadzieje, że u nas będzie to samo. Zresztą jakbyśmy szukały lekarza, który ma same dobre opinie to z przykrością mogę stwierdzić, że takich nie ma... Zawsze znajdzie się osoba, która nie ma dobrej opinii na temat danego lekarza. A to dlatego że każda z nas ma inne wymagania co do lekrza, i każda oczeuje czegoś innego Ja się będę mogła wypowiedzieć na temat Pani dr dopiero po wizycie, bo nie miałam z nią jeszcze styczności.
|
|
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
ja już jestem wymęczona ciążą, chciałabym żeby już był lipiec
nie wiem ale wszystko mnie boli już, kręgosłup, pachwiny, spać w nocy nie mogę, co 1h chodzę na siku i nie mam kiedy się wyleżeć tak porządnie ehhh jestem już gruba i brzydka i mam dość
|
#1316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio głównie tak płacę i nie ma nigdy problemu, jak sprzedaję to dostaję maila błyskawicznie że dostałam nową wpłatę. Ciekawe gdzie to sprawdza... Raz spotkałam się z dopiskiem w aukcji "wysyłamy po zaksięgowaniu na naszym koncie a nie na koncie płacę z allegro" - tyle że żeby mieć na swoim koncie to trzeba kliknąć na zlecenie wypłaty... więc ciekawe kiedy ona sobie te wypłaty robi.. ![]() Cytat:
![]() A propo cellulitu i rozstępów, to pierwsze niestety na udkach dalej siedzi ale miałam już przed ciążą, więc trudno. Natomiast ostatnio koleżanka z pytaniem do mnie, czy mam rozstępy jak powiedziałam że ani jednego to nie chciała uwierzyć, musiałam jej cały brzuch demonstrować żeby mogła sprawdzić ![]() Zanka, co Ty opowiadasz - śliczna jesteś!!!
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-04-19 o 16:40 |
||
|
|
|
#1317 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje
napisze na pewno aha, zapomnialam napisac z ebylam dzis w lidlu i byly jeszcze te ciuszki ciazowe kupilam spodnie dresowe, sa bardzo wygodne i ladnie leza ![]() polowalam ostatnio na takie, w ktoryms sklepie mierzylam ale nie bylo mojego rozmiaru, jedne byly za male inne za duze
|
#1318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale to nic wyszperałam sobie wczoraj w lumpku 2 pary spodni za całe 10zł - jedne lniane z panelem iadrugie bojówki tez z panelem z H&M takze juz mi starczy.
|
|
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
To zapraszam wszystkie na ciacho po malutkim kawałku powinno wystarczyć
)) Zanka brzuszek super, bluzka czaderska, a Ty jesteś laska i nawet inaczej proszę nie myśleć ![]() No, a brunetka ma odwyk i go nie złamała bo nic nie kupiła
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
no ja w tej ciąży od początku obrastam w tłuszcz w udach, pośladkach i boczkach no i mam mega celullit, a nigdy nie miałam... to strasznie bo mam takie jakieś pofałdowane ciało że szok
i jak tu się latem pokazać? chyba będę musiała jakąś cygańską spódnicę do ziemi kupić, ale kurcze jestem z metra cięta i pewnie będę wyglądała fatalnie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

bo i dobre, i można dokupić obiektywy. My akurat z canonowców z meżem i jako, że w firmie mamy studio foto to trochę tego sprzętu się przewinęło i zawsze canony. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ale ubezpieczenie to dobra sprawa

bo jak tak to na koncie faktycznie nie znajdzie niczego tylko w tej zakladce a jak che miec kase na koncie swoim to musia tam kliknac zeby allegro przeslalo kase na konto wiem bo mi tak kupujacy placili nie raz i tez na poczatku mialam problem z odnalezieniem gdzie te pieniazki sa 

i wczoraj rano mialam wzmozone uplawy, takie jasne, wodniste, dzis juz ok ale i tak sie zamartwiam, kciuki trzymajcie

jak dla mnie kasa wydana na diagnozy p.dr A. to kasa wyrzucona w bloto. Robila mi USG 1 DZIEN przed porodem i stwierdzila malowodzie (potem zweryfikowane na nie) oraz wymierzyla Mloda na 3,5kg, a ta urodzila sie wazac 4kg! Ja rozumiem, ze to szacunki itp ale dzien przed porodem??? fachowiec? w dodatku zachowala sie wobec mnie niefajnie, bo 1.swoim pacjentkom prywatnym dawala zapasy chusteczek i ligniny po usg, a mi nie dala nawet na moja prosbe, musialam isc do sali z mokrym brzuchem i brudna z zelu koszula, 2. nie chciala ze mna rozmawiac jak sie pytalam o to malowodzie itp.-poprostu wypad z baru. Ale dla prywatnych jest przemila, starsza pania he he