Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-20, 07:13   #1381
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Dzień dobry
Ja już nie śpię, bo Dominik od 5 buszuje, a kiedy zasnął to ja już niestety niepotrafię

Lilko nie ma źle to najważniejsze, odpoczywaj a napewno jeszcze ponosisz a ponosisz Malutką w środku Oszczędzaj się i leż sobie dalej spokojnie, jeszcze tylko trochę-a jaką nagrodę dostaniesz, na całe życie
Nie mówił Ci nic lekarz może o krążku?

DaKaro pępuszek wróci na swoje miejsce

Iwonap jasne, że będzie pasowal fioletowy do Mai Jak najbardziej.

Kolina bardzo fajnie, że wizyta się udała Napewno te upławy to nic groźnego, ja tez mam jednego dnia więcej drugiego mniej. Albo poprostu jakaś infekcja, która w tym stanie występuje bardzo często.
A zdjęcia są świetne, ta twarzyczka

U nas już słoneczko wyszło, pogoda się piękna robi. Wyłożę się później na balkonie powdychać trochę świeżego powietrza

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

Iwonko nie do mnie było pytanie, ale się wtrącę Brumek pisała ostatnio komuś, że pękającą ramę miał model z 2009 roku, ale że już zostało to naprawione i te modele 2010 2011 już nie maja tego problemu. Podnóżek też model 2011 ma z tego co wyczytałam regulowany, bo też kiedyś się interesowałam tym wózeczkiem Więc jak decydujecie się na nowy, to pękająca rama Was nie "dopadnie".
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 07:21   #1382
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Dzień dobry

wpadłam się przywitać i jadę na uczelnię..

gratuluję dziewczyny wczorajszych wizyt Kolina, śliczne zdjęcia

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 07:26   #1383
iwonap79
Raczkowanie

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

Iwonko nie do mnie było pytanie, ale się wtrącę Brumek pisała ostatnio komuś, że pękającą ramę miał model z 2009 roku, ale że już zostało to naprawione i te modele 2010 2011 już nie maja tego problemu. Podnóżek też model 2011 ma z tego co wyczytałam regulowany, bo też kiedyś się interesowałam tym wózeczkiem Więc jak decydujecie się na nowy, to pękająca rama Was nie "dopadnie".[/QUOTE]

dzięki Natka- słuszna uwaga, gdzieś mi umknęło. a nie wiesz (lub Któraś z Was) czy w modelu 2010 podnużek jest regulowany?

zastanawiam się czy jest sens negocjowaać cenę.... mam znajomą, która na 100% jest zdecydowana, może Brumek by dołączył i to już 3 szt do Wawy? Brumek co Ty na to?

aaaania dzień dobry i Wszystkim innym
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 07:54   #1384
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Lilka oszczędzaj się. Niech łobuziara siedzi jak najdłużej w przytulnym mieszkanku.

Natka dziękuję, tylko ten pępek...

witam porannie

z rana nie miałam jak podczytywać bo szwagierek router odłączył u siebie z prądu i dopiero jak wstał to podłączył mnie do świata.

już od 6 nie śpię i się nudzę a po 7 mała tak zaczęła buszować że normalnie się napatrzeć na goły brzuszek nie mogłąm, a jak reagowała na moje zaczepki i głaskanie jak ją delikatnie szturchałam w bok brzuszka to odpowiadała kopniaczkami aż miło.

A potem tak się wypięła koło pępka z lewej strony że miałam mega bulwę Słoneczko - wiesz w którym miejscu - tu gdzie u Ciebie też tylko u mnie z lewej upodobała sobie lewą stronę do wypinania.. teraz już spokojniej siedzi chyba się wyszalała na cały dzień

DaKaro - śliczny brzuś - a pępek uroczy mój w normalnym stanie, może ciut się spłycił i tyle, nic mi nie wyłazi jeszcze o dziwo

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-04-20 o 08:16
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 07:56   #1385
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

u mnie też wizaz coś wczoraj szwankował

Mam wyniki krwi i hemoglobina troszke spadła, czerwone krwinki też. Ale martwi mnie to, ze mam za dużo białych krwinek 16,1
Ale dziś wizyta to się wszystkiego dowiem.

Dobrze, ze wszystkie wizyty w porządku. To ja poproszę kciuczki za moją

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 08:00   #1386
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
W ogóle to jak dziewczyny organizują takie spotkania regionalne, to i my może powinnyśmy
Ja jestem jak najbardziej za Pogaduchy przy jakichś pysznych lodach

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
http://moda.allegro.pl/przepiekna-su...562693678.html co myślicie o takiej sukience na wesele? te plisy na brzuchu mogą jeszcze dodatkowo powiększać, i będę źle wyglądać w niej?nie wiem

http://moda.allegro.pl/lato2011halte...566585749.html ta jest ciekawa
Pierwsza bardzo fajna druga mniej mi sie podoba bo ja nie lubie takiej długości ni to krótka ni długa

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
OGŁASZAM WSZEM I WOBEC, ŻE NIC NIE KUPIŁAM NA WYPADZIE PO LUMPKACH ZE ZMALOWANĄ Odwyk nadal jest i póki co będę się go trzymać (choć było duuuuużo fajnych rzeczy w komisie )

Ja też mam zakaz kupowania dla Kluska bo mam dwa kartony rzeczy od brata. Ostatnio tylko przeglądam małe ubranka jak jestem ale sie trzymam i od ponad tygodnia nic nie kupiłam

DaKaro śliczny brzuszek

Lilka trzymamy mocno kciuki zeby mała jak najdłuzej siedziała w brzuszku a Ty się oszczędzaj i dużo odpoczywaj

Gratuluje wczorajszych udanych wizyt
I zaciskam kciuki za dzisiejsze

U Nas piękna pogoda więc dzisiaj też zaliczę spacerek A po południu SR. Porządki na swieta porobione a na gotowanie jeszcze za wcześnie więc sobie poleniuchuje

Miłego dzionka mamuśki
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 08:21   #1387
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
chętnie, właśnie o czymś takim myślałam

Beatko dziękuję za miłe słowa, musimy jeszcze się spotkać.... Twój brzuś też jest śliczny ...

Dziewczyny bardzo długo w ostatnim czasie nie spotkałam tak sympatycznej i przemilutkiej osoby jak Beatka .... ja w porównaniu do niej to jakaś zołzowata jestem

Marinko tym razem Ci nie odpuścimy

Gratuluję udanych wizyt !!!

brzuszki śliczne

idę spać, TZ na nockę do pracy poszedł i muszę spać sama ...
jak mi miło Ty też jesteś przesympatyczna i super mi się gadało z Tobą, jakbyśmy się znały całe wieki

Marinko, następnym razem musisz do nas dołączyć

to możemy sie umówić że Stapelka by nam kupiła i przesłała dwa a my spotkałybyśmy się niedługo znowu mogłabym zrobić przelew ale po świętach bo konto wyczyściłam i mam chyba tylko niecałe 50zł na nim czekam na stypendium z uczelni do 25kwietnia a na razie nie mam możliwości wpłacić sobie coś kasy na swoje konto bo nie będę w mieście aż do świąt.

gdzie tam zołza - inne charaktery i tyle, ja czasami chciałabym być bardziej zołzowata i uparta ale nie umiem, mam za "miętki" charakter

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
iwonap79, fioletowy na pewno będzie pasował do Mai.
Jak dla mnie to najładniejszy kolor tego modelu, a gama kolorystyczna faktycznie uboga- by się jeszcze jakaś żywa zieleń tam przydała.
U Nas też stanęło na tym wózku, będziemy mieć zeszłoroczny model po moim bratanku (kolor grey)- kupimy im w zamian jakąś lekką "parasolkę" dla Tymka.
fioletowy bardzo łądny - ja lubię fioletowy kolorek we wszystkim

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
przepraszam ze wczoraj nic nie napisalam - obiecalam sie zameldowac i opowiedziec jak bylo a mialam jakis problem z wizazem przy probie wejscia na strone mialam informacje Database error - probowalam do pozna, pozniej padlam
widze ze z tego czasu sa posty, nie wiem dlaczego wam sie udawalo cos napisac a mnie nie

na wizycie lekarz obejrzal mi szyjke i takie tam mowil ze nie sadzi ze te moje wzmozone uplawy to mogly byc wody, raczej cos grzybicznego moze sie dziac, zapisal nystatyne oraz skierowanie na badanie bialka ostrej fazy - ze po tych dwoch dniach gdyby to byly wody to jakis stan zapalny by sie wytworzyl i to wyjdzie w tym badaniu
ide wiec za godzinke do labka oddac krew - dodatkowo standardowo morfologia i mocz

powiedzial ze jesli to znowu sie powtorzy mam gnac do szpitala

zakazal dlugich podrozy bez przerw na wypoczynek ze to na pewno mialo wplyw

posluchalismy serduszka na detektorze

kolejna wizyta w maju, poprzedzona badaniem na krzywa cukrowa
dostalam tez juz skierowanie na usg 28-32tc - to mam zrobic na przelomie maj/czerwiec

aha, fotki mialam wstawic, to sprzed tygodnia (wczoraj usg nie mialam)
nasz synus

super że wizytka w porządku, ja też nie mogłam wczoraj się wbić na wizaż..

dużo wypoczywaj i dbaj o siebie

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Gratuluję dziewczyny udanych wizyt i nieśmiało proszę o kciuki, bo ja idę jutro. Co prawda dopiero na 16tą ale liczę na Was
nie dalej głowa pęka, oglądam "Usta,usta" ale chyba zaraz pójdę spać.
kciuki zaciśnięte oczywiście

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

u mnie też wizaz coś wczoraj szwankował

Mam wyniki krwi i hemoglobina troszke spadła, czerwone krwinki też. Ale martwi mnie to, ze mam za dużo białych krwinek 16,1
Ale dziś wizyta to się wszystkiego dowiem.

Dobrze, ze wszystkie wizyty w porządku. To ja poproszę kciuczki za moją
a nie byłaś przeziębiona albo coś? bo podwyższone leukocyty chyba świadczą o jakiejś infekcji..

za wizytę

Stary 2011-04-20, 08:44   #1388
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Witam wieczorową porą. Nie mogłam się zalogować na wizaż przez ostatnią godzinę, chyba jakaś awaria.

Ale macie piękne brzuszki dziewczyny, rośniemy w siłę.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt.

Piszecie o anemiach. Ja ostatnio bardzo się opuściłam z witaminkami, coraz częściej zapominam, chyba muszę się zmobilizować.

To i ja się pochwalę moim brzusiem, na końcówce 23 tygodnia.

Ooo jaki piękny pępuszek Ci wystaje Mój raz się chowa, raz pokazuje Siusiaka będziesz miała ! mowie Ci to

wodauqa mi na szczęście teściowa przynosi pojemniczki na siuski i zawsze je mam w domu

jacieeee mocno zaciśnięte !

Lilkaa leniuchuj ile się da! a księżniczka niech sobie posiedzi jeszcze w swoim przytulnym zamku aby było wszystko w jak najlepszym porządku !

Kolina to dobrze że w sumie jest wszystko w porządku. Ja ostatnio się zastanawiałam jak Ja rozpoznam że odchodzą mi wody i pytam mojej mamy jak to jest, a ona że nie wie bo za każdym razem ( jest nas 3) musieli jej przebijać, więc może Ja też tak będę miała

Ja wstałam o 6 z bólem brzucha,
tak jakbym miała zaparcia,
coś okropnego!
Ułożyłam się inaczej i było mi trochę lżej,
trzymałam dłoń na brzuszku to miałam wrażenie,
że też mniej mnie boli.
Wstałam o 7:30 bo musiałam męża zawieźć do pracy
i tak mnie pogoniło do wc że normalnie nie wiedziałam o co chodzi nie pamiętam kiedy tak szybko leciałam do toalety!
Jadę dzisiaj odebrać wyniki z krzywej,morfologi,mocz,HB S, TSH czy coś takiego - zobaczymy co się święci!

Ja po proszę o kciuki bo jutro mamy wizytę na 19:15,
żeby się ujawnił 100% kim jest mój lokatorek !

Mi hormony nadal buzują,
mogłabym ryczeć jak dziecko,
tak mi źle.
Z mężem nie umiem się dogadać od wczoraj

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 08:59   #1389
sygine
Zadomowienie

Witam Dziewczyny!
U nas od rana piękne słońce, więc muszę przejść się do miasta i kupić jakiś drobiazg na zająca chrześnicy mojego P. Ale póki nie idę nadrobię sobie co tam wczoraj wieczorem naskrobałyście i dzisiaj od rana
Stary 2011-04-20, 09:06   #1390
youyou
Zakorzenienie

dzień dobry mamusie

Lilkaa to w sumie dobre wieści 3cm szyjka jak na ten etap ciąży to bardzo dobry wynik! gorzej że zmiękła ale ja mam miękką od 20tc i rozwarcie już mam i jakoś się na razie (mam nadzieję) nie zmienia na gorsze.

Dużo leż z dupką do góry i będzie dobrze! Trzymam kciuki i łączę się w bólu leżenia

Kolina co do tych upławów i podejrzenia że sa to wody to można kupić w aptece takie paski/wkładki które podają czy są to wody czy nie.

nie pamiętam jak one się nazywają, ale może podpytaj o nie doktorka, albo w aptece?

Ja mam schizy że mogą mi sie wody sączyć i chyba sobie takie testery zakupię

Scio kciuki za wizytę

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Chciałam się jeszcze pochwalić że dziś zaczynamy 28tc, czyli 7 miesiąc i III trymestr

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-04-20 o 09:04
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 09:13   #1391
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
A potem tak się wypięła koło pępka z lewej strony że miałam mega bulwę Słoneczko - wiesz w którym miejscu - tu gdzie u Ciebie też tylko u mnie z lewej upodobała sobie lewą stronę do wypinania.. teraz już spokojniej siedzi chyba się wyszalała na cały dzień
moja mała też upodobała sobie lewą stronę brzucha
ostatnio nie daje mi spokoju, wypina się, obraca, kombinuje, momentami staje się to drażniące i bolesne
z prawej jej nie czuję, a z lewej brzuch faluje mocno hehe

dzień dobry

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 09:18   #1392
patik87
Zakorzenienie

hej laleczki. nie mogłąm wieczorem wejść na wizaz, i okazało się że nie tylko ja.

Scio leukocyty podwyższone to właśnie jakas infekcja, nawet katar czy przeziębienie. Na wizycie lekarz powie.Na pierwszym badaniu tez miałam podwyższone, ale chora nie byłam a ni nic, potem na szczęście wyszło ok i gin już nie wnikała.

Lilkaa trzymam kciuki za leżenie, bądź wytrwała, czeka Cię nagroda.
Możesz mi opisać jakie to uczucie jak się ma skurcze na tym etapie ciąży? Bo ja wczoraj wieczorem się przestraszyłam, miałam wrażenie ze co kilka minut mam skurcze, nie wiem, albo mała mnie mocno kopała, dziwne uczucie. Wzięłam nospę i poszłam spać, ale nie podobał mi się ten stan. Wizyta 29tego..ciekawe jak tam szyjka.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 09:18   #1393
brunetka2000
Zakorzenienie

Witam
U nas śliczna pogoda

Przyszłam się tylko przywitać, bo czekam na rodziców. Mama obiecała mi pomóc przy oknach

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
I gratuluje udanych wczorajszych wizyt

Teraz zmykam się ubrać bo w piżamie jeszcze siedzę, a rodzice w drodze
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 09:20   #1394
sygine
Zadomowienie

Trzymam za dzisiejsze wizyty
Kolina super zdjęcia - szczególnie ta buźka
W ogóle wszystkie zdjęcia brzusiów też przepiękne
Lilka trzymaj się z małą - wytrzymajcie jeszcze trochę! Też będę za Was trzymać i dopingować żebyście dotrwały jak najdłużej.
A jeśli chodzi o wypływ wód to ja też się zastanawiam czy bym rozpoznała jakby mi się tak ciut tylko sączyły No chyba że chluśnie...
A jeśli chodzi o kupowanie ciuszków to też mam szlaban Więc teraz zadowalam się tym że poprałam wszystko i poskładałam, w piątek dostanę trochę od kuzynki, więc zabawy w pranie, składanie, oglądanie ciąg dalszy

Wszystkie tak fajnie opisujecie że Wasze maleństwa odpowiadają na zaczepki i kopią i się wypinają, a mój to taki leniuszek - kopie kiedy ma na to ochotę, nic się nie wypina, nie odpowiada na zaczepki... Echhh może jeszcze mu się zmieni
Stary 2011-04-20, 09:26   #1395
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dzień Dobry
U mnie piękne słonce, ale w pracy jestem, więc nie pospaceruję, ale za to rano jak byłam z pieskiem, to strasznie było zimno

Wczoraj przyszły mi zamówione rzeczy z all: ta sukienka na wesele(Patik chyba prosiła o opinię)-no więc jest rewelacyjna-materiał lekki, ładnie opływa ciało, jak dla mnie trochę za duża, ale mężowi się podobam, a to najważniejsze, a przez tydzień może jeszcze trochę brzuszek podrośnie. Potem sobie ją zwężę i będę w niej chodziła.
Poza tym przyszla mi-gruszka-apirator do noska-taka malutka, ale wystarczy, zestaw do pielęgnacji paznokci-cążki, nożyczki i plinik, butelka ze smoczkiem i smoczek w etui oraz piżamka dla mnie do szpitala-taka z wycięciami.
Poza tym przyszły mi leginsy ciążowe-ale po prostu rewelacja-nie to co kiedyś zamawialam z all. Przysłala mi koleżanka z innego forum jako test-mam pochodzic,a potem odpowiedzieć na parę pytań. Jak się sprawdzą, to chyba sobie zamówię u Niej jeszcze jakieś inne-i też 3/4.

Jutro mam wizytę

Wczoraj miałam robić jogurtowiec, ale oczywiście w Carrefourze nie było truskawek mrożonych i kupiłam ser na sernik, ale w rezultacie nic nie zrobiłam-dziś zrobię

Beatka i Słoneczko
a zdjęcia robiłyście, żeby się pokazać?

Patik, zmalowana
-ja również piszę się na następne spotkanko-może w bidzie??

Miłego dnia

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 09:29   #1396
patik87
Zakorzenienie

Gratuluję wczorajszych wizyt

Kolina piękne zdjęcia, napatrzeć się nie mogę.

Nienawidzę Świąt Wielkanocych, coś mi się robi że wszystko się kręci wokół sprzątania, pieczenia, gotowania, zakupów...

Wogóle mam dylemat czy święcić koszyk skoro na śniadanie zejdziemy na dół do teściów? Jak myślicie?

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
U mnie piękne słonce, ale w pracy jestem, więc nie pospaceruję, ale za to rano jak byłam z pieskiem, to strasznie było zimno

Wczoraj przyszły mi zamówione rzeczy z all: ta sukienka na wesele(Patik chyba prosiła o opinię)-no więc jest rewelacyjna-materiał lekki, ładnie opływa ciało, jak dla mnie trochę za duża, ale mężowi się podobam, a to najważniejsze, a przez tydzień może jeszcze trochę brzuszek podrośnie. Potem sobie ją zwężę i będę w niej chodziła.
Poza tym przyszla mi-gruszka-apirator do noska-taka malutka, ale wystarczy, zestaw do pielęgnacji paznokci-cążki, nożyczki i plinik, butelka ze smoczkiem i smoczek w etui oraz piżamka dla mnie do szpitala-taka z wycięciami.
Poza tym przyszły mi leginsy ciążowe-ale po prostu rewelacja-nie to co kiedyś zamawialam z all. Przysłala mi koleżanka z innego forum jako test-mam pochodzic,a potem odpowiedzieć na parę pytań. Jak się sprawdzą, to chyba sobie zamówię u Niej jeszcze jakieś inne-i też 3/4.

Jutro mam wizytę

Wczoraj miałam robić jogurtowiec, ale oczywiście w Carrefourze nie było truskawek mrożonych i kupiłam ser na sernik, ale w rezultacie nic nie zrobiłam-dziś zrobię

Beatka i Słoneczko

Patik, zmalowana

Miłego dnia

No to super że sukienka dobra i się podoba, może ja się nad nią zastanowię..

Spotkanko w bidzie-tak, tak, tak

Muszę sie zabrać za robotę
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 09:36   #1397
Kolina
Zadomowienie

dziekuje Wam za mile slowa

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Kolina co do tych upławów i podejrzenia że sa to wody to można kupić w aptece takie paski/wkładki które podają czy są to wody czy nie.

nie pamiętam jak one się nazywają, ale może podpytaj o nie doktorka, albo w aptece?

Ja mam schizy że mogą mi sie wody sączyć i chyba sobie takie testery zakupię

Scio kciuki za wizytę

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Chciałam się jeszcze pochwalić że dziś zaczynamy 28tc, czyli 7 miesiąc i III trymestr
wlasnie o tym zapomnialam napisac, ze podczas badania sprawdzil wydzieline na pasku (ph?) i wtedy powiedzial ze nie wydaje mu sie ze to wody ale dla pewnosci dal skierowanie na to bialko

wlasnie wrocilam z labolatorium, oddalam dwie duuuuze fiolki krwi i pojemnik moczu ciekawe jak tam moja hemoglobina
w poczekalni siedziala ciezarna kobitka, po wypiciu glukozy, mine miala nie tega

gratuluje kolejnego trymestru
Stary 2011-04-20, 09:43   #1398
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

Nienawidzę Świąt Wielkanocych, coś mi się robi że wszystko się kręci wokół sprzątania, pieczenia, gotowania, zakupów...

Wogóle mam dylemat czy święcić koszyk skoro na śniadanie zejdziemy na dół do teściów? Jak myślicie?[COLOR="Silver"]
Ja nie święcę, idę do teściów na śniadanie
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 09:44   #1399
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

Wogóle mam dylemat czy święcić koszyk skoro na śniadanie zejdziemy na dół do teściów? Jak myślicie?

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

No to super że sukienka dobra i się podoba, może ja się nad nią zastanowię..

Spotkanko w bidzie-tak, tak, tak

Muszę sie zabrać za robotę
A wiesz, ze ja mam taki sam dylemat- my z teściami nie mieszkamy, ale idziemy do nich na swięta i tak sobie myślałam-po co mam swięcić koszyczek??skoro nic nie robię w domu? Ale mój mąż stwierdził, że to dla swojej rodziny się święci-czyli ja, On i Julka i się zjada we własnym gronie, a sniadanie u teściów swoja drogą-ale niewiem-nie mam ochoty iść, wogóle na święta nie mam ochoty!!!

Juleńka
Mateuszek
Stary 2011-04-20, 09:45   #1400
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

Beatka i Słoneczko

Patik, zmalowana

Miłego dnia
zapomniałam na śmierć żeby jakies zdjęcia zrobić.. mogłyśmy chociaż telefonem cyknąć bo ja nie mam cyfrówki nadrobimy niedługo bo po weekendzie majowym mamy się umówić na buszowanie po lumpach

Stary 2011-04-20, 09:50   #1401
Zmalowana
Zakorzenienie

Dzień Dobry )

Dziewuszki Lubelskie- jestem za bidą bo nigdy nie byłam

Kciuki za wszystkie wizyty

Nerolka halo halo ?

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 09:51   #1402
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!
Znów mamy piekne słoneczko! Wczoraj dobijałam sie na wizaż, ale cos chyba nie działało.

Poprosze kciuki o jutrzejsze 75g glukozy.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 09:52   #1403
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Dzień Dobry )

Nerolka halo halo ?
To musimy sie znowu wszystkie zgadać

Juleńka
Mateuszek
Stary 2011-04-20, 09:56   #1404
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
A wiesz, ze ja mam taki sam dylemat- my z teściami nie mieszkamy, ale idziemy do nich na swięta i tak sobie myślałam-po co mam swięcić koszyczek??skoro nic nie robię w domu? Ale mój mąż stwierdził, że to dla swojej rodziny się święci-czyli ja, On i Julka i się zjada we własnym gronie, a sniadanie u teściów swoja drogą-ale niewiem-nie mam ochoty iść, wogóle na święta nie mam ochoty!!!

Ja też nie mam ochoty na święta,
na święcenie i na cokolwiek!
Mam jedną kurkę boroczkę żeby wsadzić ją do kwiatka,
aby był mały element świąt, ale chyba w tym roku posiedzi sobie
w moich szpargałach do dekoracji

Nie idę święcić.

Mam ochotę wyjechać gdzieś na bezludną wyspę i być sama...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 10:01   #1405
dziubek79
Zakorzenienie

dzień doberek
miałam małą przerwę w wizazu ale to głównie jego wina bo nie chciał coś działać!!!

wczoraj byłam w stanie tylko podczytać ale już posta dodać to nie bardzo

a ja miałam wczoraj baaardzo aktywny dzień, od 10 do 15 byłam z rodzicami w centrum bo załatwiamy takie formalności finansowe, potem na chwilkę u nich, potem mnie przywieźli no i trzeba było się zbierać do SR na zajęciach było fajnie, ogólne info co do szpitala, jakie badania itp, potem omówienie zajęć kolejnych, info dla tatusiów o porodzie takie żeby nie mieli wątpliwości że albo chcą być przy porodzie albo na pewno nie no i potem nauka oddychania na koniec położna sprawdzała tętno maluszków i jak tylko przyłożyła detektor to mój Szymek jej takiego kopa wypłacił że sie ama uśmiała potem oczywiście kopał dalej jak szalony !!!

strasznie się cieszę że takie dobre wieści z wizyt zresztą nie mogłoby być inaczej

a co do ruchów to ja mam jazdy takie że szok mały się tak wypina , tak przesuwa że aż się czasem boję czy się pępowiną nie okręci a brzuch to fale dunaju

za dzisiejsze wizyty!!!
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 10:07   #1406
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

W klubie w temacie gołych brzuszków wrzuciłam kilka fotek z dziś jakość nie powala no ale to tylko telefonem

a tu na zachętę namiastka reszta w klubie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg b4.jpg (34,0 KB, 45 załadowań)

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-04-20 o 10:10
Stary 2011-04-20, 10:10   #1407
dziubek79
Zakorzenienie

kobietki mam pytanie do mamuś które już mają doświadczenie czy takie coś się w ogóle przydaje ???
http://www.2o2.pl/produkt,2767,fotel...ow-foczka.html
mam okazję odkupić ale trochę lepszej firmy i trochę droższe i nie wiem czy nie szkoda kasy.

a skoro temat spotkań to mam pytanie do ślązaczek:
czy my coś organizujemy????? Meszsares, Zanka, Natka (kurcze przepraszam ale nie pamiętam kto jeszcze z tych rejonów )
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 10:10   #1408
Zmalowana
Zakorzenienie

Beatka ale brzunio ) Pewnie wygodnie się mieszka

A ja dzisiaj robię na obiad makaron taki jak jadłyśmy z dziewuszkami na spotkaniu

Stary 2011-04-20, 10:11   #1409
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Dzień Dobry )

Nerolka halo halo ?
co to jest ta "bida"?

Stary 2011-04-20, 10:14   #1410
Zmalowana
Zakorzenienie

http://www.karczmabida.com/ Beatka chyba to

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości