|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Dzień dobry
![]() Ja już nie śpię, bo Dominik od 5 buszuje, a kiedy zasnął to ja już niestety niepotrafię ![]() Lilko nie ma źle to najważniejsze, odpoczywaj a napewno jeszcze ponosisz a ponosisz Malutką w środku ![]() Nie mówił Ci nic lekarz może o krążku? DaKaro pępuszek wróci na swoje miejsce Iwonap jasne, że będzie pasowal fioletowy do Mai Kolina bardzo fajnie, że wizyta się udała Napewno te upławy to nic groźnego, ja tez mam jednego dnia więcej drugiego mniej. Albo poprostu jakaś infekcja, która w tym stanie występuje bardzo często.A zdjęcia są świetne, ta twarzyczka U nas już słoneczko wyszło, pogoda się piękna robi. Wyłożę się później na balkonie powdychać trochę świeżego powietrza ![]() ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Iwonko nie do mnie było pytanie, ale się wtrącę Więc jak decydujecie się na nowy, to pękająca rama Was nie "dopadnie".
|
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Dzień dobry
![]() wpadłam się przywitać i jadę na uczelnię.. gratuluję dziewczyny wczorajszych wizyt Kolina, śliczne zdjęcia ![]()
|
|
#1383 |
|
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------
Iwonko nie do mnie było pytanie, ale się wtrącę Więc jak decydujecie się na nowy, to pękająca rama Was nie "dopadnie".[/QUOTE]dzięki Natka- słuszna uwaga, gdzieś mi umknęło. a nie wiesz (lub Któraś z Was) czy w modelu 2010 podnużek jest regulowany? zastanawiam się czy jest sens negocjowaać cenę.... mam znajomą, która na 100% jest zdecydowana, może Brumek by dołączył i to już 3 szt do Wawy ? Brumek co Ty na to?aaaania dzień dobry i Wszystkim innym
|
|
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witam porannie z rana nie miałam jak podczytywać bo szwagierek router odłączył u siebie z prądu i dopiero jak wstał to podłączył mnie do świata. już od 6 nie śpię i się nudzę a po 7 mała tak zaczęła buszować że normalnie się napatrzeć na goły brzuszek nie mogłąm, a jak reagowała na moje zaczepki i głaskanie A potem tak się wypięła koło pępka z lewej strony że miałam mega bulwę Słoneczko - wiesz w którym miejscu - tu gdzie u Ciebie też tylko u mnie z lewej ![]() DaKaro - śliczny brzuś - a pępek uroczy mój w normalnym stanie, może ciut się spłycił i tyle, nic mi nie wyłazi jeszcze o dziwo
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-20 o 08:16 |
|
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też wizaz coś wczoraj szwankował ![]() Mam wyniki krwi i hemoglobina troszke spadła, czerwone krwinki też. Ale martwi mnie to, ze mam za dużo białych krwinek 16,1 ![]() Ale dziś wizyta to się wszystkiego dowiem. Dobrze, ze wszystkie wizyty w porządku. To ja poproszę kciuczki za moją
|
|
|
|
#1386 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pogaduchy przy jakichś pysznych lodach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też mam zakaz kupowania dla Kluska bo mam dwa kartony rzeczy od brata. Ostatnio tylko przeglądam małe ubranka jak jestem ale sie trzymam i od ponad tygodnia nic nie kupiłam ![]() DaKaro śliczny brzuszek Lilka trzymamy mocno kciuki zeby mała jak najdłuzej siedziała w brzuszku a Ty się oszczędzaj i dużo odpoczywaj Gratuluje wczorajszych udanych wizyt I zaciskam kciuki za dzisiejsze ![]() U Nas piękna pogoda więc dzisiaj też zaliczę spacerek A po południu SR. Porządki na swieta porobione a na gotowanie jeszcze za wcześnie więc sobie poleniuchuje ![]() Miłego dzionka mamuśki
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|||
|
|
|
#1387 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marinko, następnym razem musisz do nas dołączyć ![]() to możemy sie umówić że Stapelka by nam kupiła i przesłała dwa a my spotkałybyśmy się niedługo znowu mogłabym zrobić przelew ale po świętach bo konto wyczyściłam i mam chyba tylko niecałe 50zł na nim czekam na stypendium z uczelni do 25kwietnia a na razie nie mam możliwości wpłacić sobie coś kasy na swoje konto bo nie będę w mieście aż do świąt.gdzie tam zołza - inne charaktery i tyle, ja czasami chciałabym być bardziej zołzowata i uparta ale nie umiem, mam za "miętki" charakter ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
super że wizytka w porządku, ja też nie mogłam wczoraj się wbić na wizaż.. dużo wypoczywaj i dbaj o siebie ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
kciuki zaciśnięte oczywiście ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
za wizytę
|
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo jaki piękny pępuszek Ci wystaje Siusiaka będziesz miała ! mowie Ci to ![]() wodauqa mi na szczęście teściowa przynosi pojemniczki na siuski i zawsze je mam w domu ![]() ![]() jacieeee mocno zaciśnięte !Lilkaa leniuchuj ile się da! a księżniczka niech sobie posiedzi jeszcze w swoim przytulnym zamku ![]() aby było wszystko w jak najlepszym porządku !Kolina to dobrze że w sumie jest wszystko w porządku. Ja ostatnio się zastanawiałam jak Ja rozpoznam że odchodzą mi wody i pytam mojej mamy jak to jest, a ona że nie wie ![]() Ja wstałam o 6 z bólem brzucha, tak jakbym miała zaparcia, coś okropnego! Ułożyłam się inaczej i było mi trochę lżej, trzymałam dłoń na brzuszku to miałam wrażenie, że też mniej mnie boli. Wstałam o 7:30 bo musiałam męża zawieźć do pracy i tak mnie pogoniło do wc że normalnie nie wiedziałam o co chodzi nie pamiętam kiedy tak szybko leciałam do toalety!Jadę dzisiaj odebrać wyniki z krzywej,morfologi,mocz,HB S, TSH czy coś takiego - zobaczymy co się święci! Ja po proszę o kciuki bo jutro mamy wizytę na 19:15, żeby się ujawnił 100% kim jest mój lokatorek ! Mi hormony nadal buzują, mogłabym ryczeć jak dziecko, tak mi źle. Z mężem nie umiem się dogadać od wczoraj |
|
|
|
|
#1389 |
|
Zadomowienie
|
Witam Dziewczyny!
U nas od rana piękne słońce, więc muszę przejść się do miasta i kupić jakiś drobiazg na zająca chrześnicy mojego P. Ale póki nie idę nadrobię sobie co tam wczoraj wieczorem naskrobałyście i dzisiaj od rana
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamusie
![]() Lilkaa to w sumie dobre wieści 3cm szyjka jak na ten etap ciąży to bardzo dobry wynik! Dużo leż z dupką do góry i będzie dobrze! Trzymam kciuki i łączę się w bólu leżenia ![]() Kolina co do tych upławów i podejrzenia że sa to wody to można kupić w aptece takie paski/wkładki które podają czy są to wody czy nie. nie pamiętam jak one się nazywają, ale może podpytaj o nie doktorka, albo w aptece? Ja mam schizy że mogą mi sie wody sączyć i chyba sobie takie testery zakupię ![]() Scio kciuki za wizytę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Chciałam się jeszcze pochwalić że dziś zaczynamy 28tc, czyli 7 miesiąc i III trymestr
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-04-20 o 09:04 |
|
|
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio nie daje mi spokoju, wypina się, obraca, kombinuje, momentami staje się to drażniące i bolesne z prawej jej nie czuję, a z lewej brzuch faluje mocno hehe dzień dobry
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
hej laleczki. nie mogłąm wieczorem wejść na wizaz, i okazało się że nie tylko ja.
Scio leukocyty podwyższone to właśnie jakas infekcja, nawet katar czy przeziębienie. Na wizycie lekarz powie.Na pierwszym badaniu tez miałam podwyższone, ale chora nie byłam a ni nic, potem na szczęście wyszło ok i gin już nie wnikała. Lilkaa trzymam kciuki za leżenie, bądź wytrwała, czeka Cię nagroda. Możesz mi opisać jakie to uczucie jak się ma skurcze na tym etapie ciąży? Bo ja wczoraj wieczorem się przestraszyłam, miałam wrażenie ze co kilka minut mam skurcze, nie wiem, albo mała mnie mocno kopała, dziwne uczucie. Wzięłam nospę i poszłam spać, ale nie podobał mi się ten stan. Wizyta 29tego..ciekawe jak tam szyjka. |
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
U nas śliczna pogoda ![]() Przyszłam się tylko przywitać, bo czekam na rodziców. Mama obiecała mi pomóc przy oknach Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() I gratuluje udanych wczorajszych wizyt ![]() Teraz zmykam się ubrać bo w piżamie jeszcze siedzę, a rodzice w drodze
|
|
|
|
#1394 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam
za dzisiejsze wizyty ![]() Kolina super zdjęcia - szczególnie ta buźka W ogóle wszystkie zdjęcia brzusiów też przepiękne Lilka trzymaj się z małą - wytrzymajcie jeszcze trochę! Też będę za Was trzymać i dopingować żebyście dotrwały jak najdłużej.A jeśli chodzi o wypływ wód to ja też się zastanawiam czy bym rozpoznała jakby mi się tak ciut tylko sączyły No chyba że chluśnie...A jeśli chodzi o kupowanie ciuszków to też mam szlaban Więc teraz zadowalam się tym że poprałam wszystko i poskładałam, w piątek dostanę trochę od kuzynki, więc zabawy w pranie, składanie, oglądanie ciąg dalszy Wszystkie tak fajnie opisujecie że Wasze maleństwa odpowiadają na zaczepki i kopią i się wypinają, a mój to taki leniuszek - kopie kiedy ma na to ochotę, nic się nie wypina, nie odpowiada na zaczepki... Echhh może jeszcze mu się zmieni
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() U mnie piękne słonce , ale w pracy jestem, więc nie pospaceruję, ale za to rano jak byłam z pieskiem, to strasznie było zimno![]() Wczoraj przyszły mi zamówione rzeczy z all: ta sukienka na wesele(Patik chyba prosiła o opinię)-no więc jest rewelacyjna-materiał lekki, ładnie opływa ciało, jak dla mnie trochę za duża, ale mężowi się podobam, a to najważniejsze , a przez tydzień może jeszcze trochę brzuszek podrośnie . Potem sobie ją zwężę i będę w niej chodziła.Poza tym przyszla mi-gruszka-apirator do noska-taka malutka, ale wystarczy, zestaw do pielęgnacji paznokci-cążki, nożyczki i plinik, butelka ze smoczkiem i smoczek w etui oraz piżamka dla mnie do szpitala-taka z wycięciami.Poza tym przyszły mi leginsy ciążowe-ale po prostu rewelacja-nie to co kiedyś zamawialam z all. Przysłala mi koleżanka z innego forum jako test-mam pochodzic,a potem odpowiedzieć na parę pytań. Jak się sprawdzą, to chyba sobie zamówię u Niej jeszcze jakieś inne-i też 3/4.Jutro mam wizytę Wczoraj miałam robić jogurtowiec, ale oczywiście w Carrefourze nie było truskawek mrożonych i kupiłam ser na sernik, ale w rezultacie nic nie zrobiłam-dziś zrobię ![]() Beatka i Słoneczko a zdjęcia robiłyście, żeby się pokazać? Patik, zmalowana-ja również piszę się na następne spotkanko-może w bidzie?? Miłego dnia |
|
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję wczorajszych wizyt
![]() Kolina piękne zdjęcia, napatrzeć się nie mogę. ![]() Nienawidzę Świąt Wielkanocych, coś mi się robi że wszystko się kręci wokół sprzątania, pieczenia, gotowania, zakupów... Wogóle mam dylemat czy święcić koszyk skoro na śniadanie zejdziemy na dół do teściów? Jak myślicie? ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
No to super że sukienka dobra i się podoba, może ja się nad nią zastanowię.. Spotkanko w bidzie-tak, tak, tak ![]() Muszę sie zabrać za robotę |
|
|
|
|
#1397 | |
|
Zadomowienie
|
dziekuje Wam za mile slowa
Cytat:
wlasnie wrocilam z labolatorium, oddalam dwie duuuuze fiolki krwi i pojemnik moczu ciekawe jak tam moja hemoglobinaw poczekalni siedziala ciezarna kobitka, po wypiciu glukozy, mine miala nie tega gratuluje kolejnego trymestru
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapomniałam na śmierć żeby jakies zdjęcia zrobić.. mogłyśmy chociaż telefonem cyknąć bo ja nie mam cyfrówki nadrobimy niedługo bo po weekendzie majowym mamy się umówić na buszowanie po lumpach
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
) Dziewuszki Lubelskie- jestem za bidą bo nigdy nie byłam ![]() Kciuki za wszystkie wizyty ![]() Nerolka halo halo ?
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Znów mamy piekne słoneczko! Wczoraj dobijałam sie na wizaż, ale cos chyba nie działało. Poprosze kciuki o jutrzejsze 75g glukozy. |
|
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie mam ochoty na święta, na święcenie i na cokolwiek! Mam jedną kurkę boroczkę żeby wsadzić ją do kwiatka, aby był mały element świąt, ale chyba w tym roku posiedzi sobie w moich szpargałach do dekoracji ![]() Nie idę święcić. Mam ochotę wyjechać gdzieś na bezludną wyspę i być sama... |
|
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
dzień doberek
miałam małą przerwę w wizazu ale to głównie jego wina bo nie chciał coś działać!!! wczoraj byłam w stanie tylko podczytać ale już posta dodać to nie bardzo ![]() a ja miałam wczoraj baaardzo aktywny dzień, od 10 do 15 byłam z rodzicami w centrum bo załatwiamy takie formalności finansowe, potem na chwilkę u nich, potem mnie przywieźli no i trzeba było się zbierać do SR na zajęciach było fajnie, ogólne info co do szpitala, jakie badania itp, potem omówienie zajęć kolejnych, info dla tatusiów o porodzie takie żeby nie mieli wątpliwości że albo chcą być przy porodzie albo na pewno nie no i potem nauka oddychania na koniec położna sprawdzała tętno maluszków i jak tylko przyłożyła detektor to mój Szymek jej takiego kopa wypłacił że sie ama uśmiała![]() ![]() potem oczywiście kopał dalej jak szalony !!!strasznie się cieszę że takie dobre wieści z wizyt ![]() ![]() a co do ruchów to ja mam jazdy takie że szok mały się tak wypina , tak przesuwa że aż się czasem boję czy się pępowiną nie okręci a brzuch to fale dunaju ![]() ![]() ![]() za dzisiejsze wizyty!!!
|
|
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
W klubie w temacie gołych brzuszków wrzuciłam kilka fotek z dziś
jakość nie powala no ale to tylko telefonem a tu na zachętę namiastka reszta w klubie ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-20 o 10:10 |
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
kobietki mam pytanie do mamuś które już mają doświadczenie czy takie coś się w ogóle przydaje ???
http://www.2o2.pl/produkt,2767,fotel...ow-foczka.html mam okazję odkupić ale trochę lepszej firmy i trochę droższe i nie wiem czy nie szkoda kasy. a skoro temat spotkań to mam pytanie do ślązaczek: czy my coś organizujemy????? Meszsares, Zanka, Natka (kurcze przepraszam ale nie pamiętam kto jeszcze z tych rejonów )
|
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Beatka ale brzunio
) Pewnie wygodnie się mieszka ![]() A ja dzisiaj robię na obiad makaron taki jak jadłyśmy z dziewuszkami na spotkaniu
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.karczmabida.com/ Beatka chyba to
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

Słoneczko - wiesz w którym miejscu - tu gdzie u Ciebie też tylko u mnie z lewej

a Ty się oszczędzaj i dużo odpoczywaj
a na razie nie mam możliwości wpłacić sobie coś kasy na swoje konto bo nie będę w mieście aż do świąt.
, a gama kolorystyczna faktycznie uboga- by się jeszcze jakaś żywa zieleń tam przydała.
ze to na pewno mialo wplyw 

że normalnie nie wiedziałam o co chodzi
nie pamiętam kiedy tak szybko leciałam do toalety!

zapomniałam na śmierć żeby jakies zdjęcia zrobić.. mogłyśmy chociaż telefonem cyknąć bo ja nie mam cyfrówki 

zębole