|
|
#2341 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy na GG! Część XXIII
c z e ś ć
![]() `jeżeli pewnego dnia zadzwoni do nas nieznajomy mężczyzna, chwilę porozmawia, bez żadnych podtekstów i nie mówiąc niczego wyjątkowego, ale poświęci nam odrobinę uwagi, jaką rzadko kto nam poświęca, to jeszcze tej samej nocy będziemy gotowe pójść z nim do łóżka z miłości. taka już nasza natura i nie ma w tym nic złego. serce kobiety z łatwością otwiera się na miłość Kiedyś pytałeś, co to znaczy "tęsknić za Tobą". W przybliżeniu to taka hybryda zamyślenia, marzenia, muzyki, wdzięczności za to, że to czuję, radości z tego, że jesteś i fal ciepła w okolicach serca` czekam już dwudziesty piąty oddech, dwudziestą piątą godzinę, a księżyc nadal jest w dwudziestym piątym pasie widnokręgu. w sercu cicha nadzieja że nadal jestem tym, kogo pokochałam. pragnę spod masek stu, ściągnąć sto pierwszą. chciałabym żyć nie czując, nie patrząc, nie cierpiąc po prostu szczęśliwie. Poduszka znów pochłaniała akustyczny płacz, ręce znów drżały a usta wołały pomocy, herbata straciła swój słodki smak, a cichy szept "pomocy" gubił się wśród czterech ścian. jesteś obecny w każdej łzie którą wypłakałam z duszy. |
|
|
|
#2342 |
|
Rozeznanie
|
dziękuje ♥
Kaaate90, Chers - podkradłam kiedy przyszło nam wybierać między
odpowiednim, a odpowiednim? między ważnym i ważnym? bo zawsze jest tak, że świat skopie Cię tak mocno, że gdy po czasie przychodzi szczęście szukasz podstępu, kieruje tobą strach i tracisz je. myślę, że to wszystko bez znaczenia, że straciliśmy wszystko nie po to by to po raz kolejny w dłonie złapać. płonie serce, płonie i strzela, odskakują iskry, a po nim tylko szary proch, szary ślad... został tylko popiół po namiętności, po pragnieniu i przywiązaniu. po raz kolejny muszę ci przyznać, że duszę się, że nie potrafię żyć w tym co oferujesz. mdły odcień kolorów, skóra blada, a przez papierowe żyły toczy się krew soczyście czerwona, ekspres komponuje rytm kapiącej kawy. w radiu mówią, że pochmurno. coś tu nie pasuje, jeden głębszy łyk. spokój. kłamiący ma najmniej do powiedzenia. jeśli chcesz to możesz, ale nie zawsze wychodzi. załamuję ręce i patrzę w parę wylatującą z ust. odeszło, nie wróci, śmieję się, że miałam rację... czasem. gdy zbierały się łzy, nie przytulił.
|
#2343 |
|
Rozeznanie
|
Paralogiczna
naucz mnie żyć, tak jak Ty żyjesz. bez zobowiązań, bez zmartwień, bez tej głupiej zazdrości o kogoś kogo kochasz. to mnie przerasta, to przerasta Ciebie. może to skończymy? spotkamy się w niebie? biegnąc donikąd, potykając się o nic, z nadzieją, że znajdę nikogo. A Ty co? Masz zamiar być tak obojętny całe życie? ważna jest ta siła, która pomaga Ci się odbić od dna. - Wszystko jest dobrze.. - powiedziała krzyżując palce. niech zdradzi, zrani, opuści.. ona głupia i tak mu odpuści. zaćpana marzeniami, otruta złudzeniami. ' kocham Cię ' - najwspanialsze słowa pod słońcem? śmieszne. mi zrujnowały życie. rozkochał, zranił, zostawił, miłością znów się bawił. powietrzem oddychaj, życiem żyj, sercem kochaj, z głową pij. ![]() widzisz to dno? to od niego musiałam się odbić, kiedy mnie zostawiłeś. |
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
urodziny !
|
|
#2345 |
|
Rozeznanie
|
wszystkiego najlepszego ![]() ile to już ? ![]() https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=9296 - jest nowe, jeśli ktoś ma ochotę ![]() Ile dni, miesięcy, lat można czekać aż zrozumiesz? Nie mam chyba aż tyle czasu..
Edytowane przez lov ya Czas edycji: 2011-04-20 o 09:42 |
|
|
|
#2346 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a te już zabieram Cytat:
i zabieram te powyżej wszystkiego najwspanialszego ' Życie ciągłych wyprzedaży, zdradliwych kombinacji, aromatycznych ofert, nadpobudliwych podstępów Biegnę w maratonie paranoi, za każdym razem potykam się o wyrastające z powierzchni ziemi- BEZSILNOŚĆ, ZAKŁOPOTANIE, FURIĘ Nie chcę opisywać kolejno panoszących się po mojej pamięci westchnień. Wolałabym szczęśliwie położyć się spać, nawet gdyby sen miałby trwać kilka sekund Świadomie szpecisz moje wnętrze, a ja mój ból zapijam litrami wody utlenionej Moje szczęście to tylko swąd przypalonej naiwności Wielkie pranie poplamionych ufności, sekundy nadziei, a zaraz potem godziny, miesiące, lata panicznej bezradności'
|
|
#2347 |
|
Zadomowienie
|
''Od czasu do czasu wypijam lampkę wina lub dwie.. Snuję opowieści lub zgubne wspomnienia, zanurzona w swoim widzeniu świata. Słucham muzyki, której człowiek nie powinien słuchać, gdy dołuje, lecz to jakiś rodzaj masochizmu, wpędzanie się w głębsze nostalgie za nieznanym i wyczekiwanym.'' http://konkurs.bella4teens.com/zdjec...atarzyna-legat będę wdzięczna jeśli zagłosujecie
|
#2348 |
|
Przyczajenie
|
Hej, pewnie nic nie znaczy tu moja opinia no ale chciałam bym wam powiedzieć, że podbiłyście moje serduszko .. każda z was
mam nadzieję, że pozwolicie mi się tu udzielać .. " zasypiam by móc o Tobie śnić "Doszły do mnie słuchy, że jedna gwiazdka jest planetą zakochanych .. a więc nie pozwólmy aby nasza spadła, czy żeby podczas burzy nasza gwiazda znikła . ____________ Nikt już nie chce słuchać dziś słów deszczowych opowieści Na co komu obcych kropel deszczu szept? ratatamm ratatamm mam nadzieję że pozwolisz abym ukradła Twój opis ^^ |
|
|
|
#2349 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pozwolą , mi też pozwoliły i muszę przyznać, że wszystkie sympatyczne lovlovlovlovlovlovvlo
|
|
|
|
|
#2350 |
|
Rozeznanie
|
Paralogiczna
![]() 'Me and my guitar tonight, singing to the city lights
Tej nocy ja i moja gitara, śpiewając do ulicznych lamp Twenty one years old I lost her in the cold Dwudziestojedno letnia Zgubiłem ją w chłodzie'
'I to w tej chwili zdajesz sobie sprawę, że to wszystko zdarzyło się tylko raz. I nie ważne jak bardzo się starasz nigdy nie poczujesz się taki sam. Nie będziesz już nigdy się czuć trzy metry nad niebem.' |
|
|
|
#2351 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
już moje Wierzyła w każde jego słowo. Wierzyła mimo tego, że wiedziała że to tylko kolejne kłamstwo.
Założyła swoje ulubione trampki, wyszła z domu i przemierzając ulice w biegu, będąc coraz dalej od niego , chciała zapomnieć. |
|
|
|
|
#2352 |
|
Rozeznanie
|
Paralogiczna,Marsi89 -zabieram
![]() bo dla niego miłość to podzielenie własnego serca na 12 części, dla każdej po równej ilości. z facetami jest jak z ciastkami. wiesz, że Ci szkodzą, ale i tak je jesz. bez opamiętania się nimi delektujesz, a później ponosisz konsekwencje. w przypadku mężczyzn - nieprzespane noce. w przypadku ciastek - dodatkowe centymetry w biodrach. I chociaż porzuciłeś ją jednym, krótkim słowem pisanym na szybko na telefonicznej klawiaturze, błyskawicznie wcisnąłeś przycisk „wyślij”, ona nadal Cię kocha- wbrew wszystkim, którzy chcieli by oderwała się od Ciebie nagłym szarpnięciem. Uwielbiam, gdy odwracasz się udając, że szukasz kogoś w tłumie, a patrzysz na mnie. W kieszeniach mam pełno chmur i Twoją gwiazdą prowadzona płynę w Twych ramionach do Twoich ust.
|
#2353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
__________________ " ten jeden ciepły dotyk sprawił, że zapomniałam jak cierpię.. Nic mnie tak nie irytuje, jak chwile w których mnie rozśmieszasz, a ja powinnam być na Ciebie zła. Twoje życie ponad moje życie. Czas omija miejsca, które wspominamy. Zazdrosny kocha więcej, ufny kocha lepiej. Wierność - wykluczenie konkurencji. Jak zdefiniować mężczyznę? Musi wzbudzić we mnie poczucie, że jestem kobietą. "
|
|
|
#2354 |
|
Raczkowanie
|
''Dwóch rzeczy na tym świecie nigdy nie rozkminie, matmy i facetów.''
![]() ''bądź moim początkiem, ja będę Twoim końcem.'' Czując twój oddech na ustach kompletnie nie wiem gdzie jestem <3 Kilka literek imienia tak bardzo zmieniły jej światopogląd . Brak mi słów, Twoich słów ''Codziennie dziękuję Panu Bogu za tych za✂✂✂istych ludzi, którzy pomimo upływu czasu nic się nie zmienili.'' ''nie, ja go nie kochałam, moje serce też go nie wielbiło. tylko oczy coś dziwnie lubiły go za bardzo.'' Pojawiasz się Znikasz... magia ✂✂✂✂a magia ! ''A odnośnie przeszłości ? nie ma sensu do niej wracać. To co było już nie wróci - to esencja moich zasad.'' By w ciemności żyć, cieszyć się i drwić, By z życia czerpać więcej, najlepiej, jak najprędzej! ''Lubie siadać na trawie i obserwować świat mrówek. Dopóki mnie jakaś cholera w tyłek nie ugryzie - WIOSNA!!'' Bo jestem zadzrosna o każdy twój usmiech ! |
|
|
|
#2355 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o mamooo , to jest cudowne! ![]() " chciałam przesłać Ci coś seksownego na urodziny, ale listonosz kazał mi przestać się wygłupiać i wyjść ze skrzynki na listy. różowo w oczach, niebiesko w mózgu, power kur,wa total. Nie pisze scenariuszy jak to robią w filmach. dziękuje moim przyjaciołom ! za każde jutro ! i za każde dzisiaj. zanim cokolwiek powiesz, musisz wiedzieć, że gówno mnie to obchodzi. jestem tylko człowiekiem , nikim specjalnym . nadeszła pora na wyj,ebkę na chłopaków dziewczyny. " |
|
|
|
|
#2356 |
|
Rozeznanie
|
Chers Podobają mi się, zabieram wszystkie
Moje zycie było proste, dopóki nie poznałam Jego, dopóki się nie zakochałam. - Weź o nim po prostu zapomnij. - Znasz wzór na pole trójkąta? - Znam. - To zapomnij. Mimo, że Ci mówię, iz jesteś zerem i gównem. To tak naprawdę jesteś moim całym światem. Masz swój Olimp, swoich przyjaciół, a mi tak cholernie trudno się do tego dostosowac. Najbardziej boli to, że przechodzisz codziennie obok mnie, że przypominasz mi o sobie. A przecież w moim sercu Cie zabiłam, miało Cię już nie byc. Bez Ciebie to wszystkie dni mi przypominają piątek trzynastego. |
|
|
|
#2357 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lov ya - podbiłaś moje serducho . ![]() zapomnij, że kiedykolwiek wspominałam, że mi źle.
to o czym teraz marzę to całkowity, kompletny reset. |
|
|
|
|
#2358 |
|
Raczkowanie
|
i_nie_zmienia_sie_nic- To miło, że przypadły Ci do gustu moje opisy perełeczko!
Możesz mieć mnie w du*ie,
Ale nie licz na litość gdy przyjdziesz z podkulonym ogonem i mną w sercu. Nadmiar Ciebie. I nagle moje serce chce wymiotować. Szkoda, że nie dostałam na Ciebie gwarancji. Jakbyś się zepsuł nie musiałabym Cię naprawiać. Uszy nie chcą słyszeć o miłości. Serce chce zapomnieć o rytmie, w którym biję gdy kogoś kocha. Umysł chce odpocząć od bliskości. Ile muszę mieć byś mnie pokochał? Ile jeszcze będzie dni, których z pamięci nie wymarzę? Ile jeszcze będzie burz by na niebie było słońce? Ile jeszcze wylanych łez by na twarzy zagościł uśmiech? Ile jeszcze muszę mieć byś mi tego pozazdrościł? Ja znam swoja wartość, Ona swoją cenę. Teraz tylko czy Ty chcesz kogoś kochać, czy kupować? Jeszcze nigdy łzy nie poplamiły Jej rzęs. Pozostał Jej jedynie strach. Pustka po miłości. I bezsilność. Wystarczył jeden człowiek, By to znikło. A Jego nie było. Kochając Cię nie popełniłam błędu. Popełniłam go myśląc, że jesteś godny tak wspaniałego uczucia.
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
_mandarynka, Toogether93, Paralogiczna, z innej bajki, your blue eyes, _niebanalna, Kaaate90, Malinowa Girl, BananowaDelma, Chers, Sharmila, affen, Drift, Martusssia, chcialam byc, bitter orange, latin, avocadowa, dolorees, SparklyAngel, krysztalik, caroline060, Siatkarka18, limitowanaa, rumuneczkxd, so_steadfast, xxxLOLKAxxx, poprostuAsiss, sanderson93, cornflower_, Nieodkrytaxd, boundlessly, istny_paradoks, NieidealnaJa - najwspanialsze dzióbki, jak zwykle nie zawodzicie ♥ dziękuję.
_______ Nie obiecuj, że 'będzie dobrze', tylko mi to udowodnij. A co jeżeli, przeżyłam już wszystko to co najlepsze, a nawet tego nie zauważyłam? Nafaszerowałeś nadzieją, a później równie beznamiętnie wyprułeś, resztę wnętrzności. Podnieść się, pokonać. Odejść, z satysfakcją. Urzeczywistniając fikcję, narażam się, na potężne ryzyko. Czekając, na lepsze jutro, potykam się o niespełnione nadzieje i zawiedzione złudzenia. Zbyt wnikliwe spojrzenia, niczego nie wyjaśnią. Sens myśli, którymi się wymieniamy telepatycznie, jest bez sensowny. Wybór jest prosty. Tylko, podjęcie decyzji, nieco bardziej skomplikowane. Nauczmy się siebie nawzajem, na pamięć. Jesteś moim natchnieniem by żyć. Tęsknota, polega na duszeniu się brakiem, obecności drugiej osoby. Rozgoryczenie w moich oczach, spowodowane brakiem Twojej obecności w moim otoczeniu. |
|
|
|
#2360 |
|
BAN stały
|
kontrastowa0to ja dziękuję, zawszę coś zabiorę od Ciebie "We wtorek. We wtorek wrócę wcześniej, zrobię naleśniki i cię przelecę. Nie liczy się rozmiar. Liczy się puchatość - Puchatek Jak wiadomo, po stworzeniu świata Bóg zawiesił wszystkie kutasy na sznurku i mali sięgali po najdłuższe. Tak jest, proszę pana." it's k✂✂✂a too late to talk. serce z pieczątką nic nie znaczącej miłości
Edytowane przez affen Czas edycji: 2011-04-20 o 19:01 |
|
|
|
#2361 |
|
Rozeznanie
|
z wzajemnością ♥
Idziemy, krok po kroku.
a gdy wszystko staje się kruche, znikamy. Widzę przyszłość i chcę jej już teraz. Szok jest zbyt głęboki, żeby przeżywać smutek. To miała być idealna miłość, a zdjęcia które miały temu służyć, w rzeczywistości prezentowały światu tylko idealny wizerunek, sprzedawany jako coś prawdziwego.
|
|
#2362 |
|
Rozeznanie
|
dobre , bardzoo dobre
" weź tylko popatrz na te gwiazdy na niebie, tam nie wiedzą, co to złość, smutek, co to cierpienie jesteś już codziennością, moją rutyną i sposobem na życie. w tamtym pokoju na stole leżą nasze niedokończone sprawy. wszystko wraca. zawsze. " |
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
xxxLOLKAxxx & kontrastowa0 też Was kocham, kotki
" wczoraj jest martwe i już odeszło
jutro jest poza zasięgiem wzroku żyjmy dniem dzisiejszym kiedy mam dość - ty jesteś gotowy kiedy zamykam oczy - ty nie kładziesz się całą noc kiedy chcę porozmawiać - ty udajesz, że nie słuchasz raj ucieka, tęsknię za jego nieobecnością mogłabym być kimś o kim marzysz, mogłabym być wszystkim o czym tylko śnisz, zawsze piękna, ciągle uśmiechnięta, taka bez humorów, jakiej nie miał nikt... "
|
|
#2364 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: :)
"
Czuła się brzydka, nieciekawa, nieatrakcyjna. Była przecież kobietą porzuconą. Przecież nie zmuszę jej, żeby mnie kochała (...). Ale nigdy nie odmówię jej swojego serca! Pewnie ją rzucił jakiś pulchny amorek, który wyrośnie na zadowolonego z siebie przystojniaka z tysiącem gotowych kłamstw na każdą okazję. "
|
|
|
|
#2365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochanie nie patrz tak na mnie - nie dla psa kiełbasa i po raz setny czytam sms'y od ciebie - mimo, że dawno po terminie, ja wciąż uśmiecham się jak sprzed miesięcy hektolitry łez spowodowały, że nie czuję już gdy rzekami leją się po policzkach - szkoda, że serce boli wciąż tak samo
|
|
#2366 |
|
Rozeznanie
|
Ty żyjesz w zachodach i wschodach innych kobiet
|
|
#2367 |
|
Marudziara
|
notatniki pełne dat i spraw tak ważnych dziś że już kompletnie nieistotnych jutro
jakby z przypadku przygnieciona swoją drugoplanowością szamotanina z historią jak z własnym życiorysem – często na cudze życzenie wojna z głupotą prywatnie-publiczną i nienawiścią wszechobecną –
|
#2368 | |
|
Raczkowanie
|
o jak miło
bierz ile tylko chcesz Cytat:
![]() ' Atmosfera byla gesta od mysli i rzeczy do powiedzenia. Ale w takich momentach mowi sie tylko Male Rzeczy. Duze Rzeczy sa schowane w srodku, nie wypowiedziane Może tym właśnie jest miłość: pragnieniem drugiej osoby, aby zwrócić ci ciebie samego powiększonego przez jej wizję, upiększonego jej pismem Szczęście to jedne wielkie SHOW na które nie mam ochoty patrzeć Wypełniasz cały mój organizm masą naiwności, kilogramami zmęczenia, gramami smutku, niezliczonymi warstwami urojeń, kolejną serią manipulacji, garścią utrapień. OD STÓP DO GŁÓW Szepty staną się bardziej spokojne, noce nie będą rozczarowywać, naleśniki nabiorą lepszego smaku, a ja wypruję z psychiki sentymenty Odejdź, a jeśli możesz to zostaw na stoliku paczkę papierosów. Przydadzą się Chciałbyś być męski, ale jesteś na to za młody'
|
|
#2369 |
|
Raczkowanie
|
proszę bardzo kochana _________________________ _________________________ _______________ Paragraf XXI - prawdziwy facet przyjmuje cierpienie z godnością na swoją klate. Jedyne czego mi brakuje to tych kłótni przy których płakałam a potem się śmiałam i wybaczałam. Podtrzymuje mnie świadomość , że kiedyś wróci, bo wiem , że wróci. A ja wtedy odejdę. Jak tylko zaczynają się problemy to chowa głowe w piasek. Podobnie z językiem jak mu się nudzi. Bądźmy wrażliwi i delikatni jako image roku , króry wszyscy mają w dupie.
|
|
|
|
#2370 |
|
Raczkowanie
|
Długo mnie nie było , pamięta jeszcze ktoś?
-Jak się pisze: Kocham Cię czy Kocham Ciebie? -Kocham Cię -Ja Ciebie też ![]() Herbata jest za gorzka, paluszki za słone a czekolada za słodka-wszystko nie tak ;/ "Czy to jest przyjaźń czy to jest kochanie? " -Kiedyś będzie jak dawniej -czyli jak? -znów będziemy się kłócić o smak soku A jak zakopie papierowe serduszko to wyrośnie z tego drzewo miłości ? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.